#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/11/2009 14:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απέσυραν τον Πίνακα της Σφαγής της Χίου ;;;!!!

"ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;"Σωρεία, σοβαρών ερωτημάτων προκαλεί η απόφαση (άγνωστος ο εμπνευστής), να μην εκτίθεται, από τώρα και στο εξής, στο επισκευασμένο Βυζαντινό Μουσείο Χίου (Μετζιτιέ Τζαμί), το πιστό αντίγραφο της Σφαγής της Χίου, του διάσημου Γάλλου Ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά.

Ο εκπληκτικός αυτός πίνακας προκάλεσε, τότε, συγκίνηση και αποτροπιασμό για τις κτηνωδίες των Τούρκων, σε βάρος των κατοίκων της Χίου. 

Την έλλειψη του πίνακα, διαπίστωσε σε ξενάγησή της, στο χώρο της έκθεσης η Νομαρχιακή Σύμβουλος Χίου, Ισαβέλλα Μπουρνιά, η οποία ήδη με επιστολή της προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, ζητά την παρέμβασή του.

"ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ"

Η Ισαβέλλα Μπουρνιά σχετικά με το θέμα δήλωσε: "Αυτή τη στιγμή ο πίνακας βρίσκεται αποθηκευμένος στο Οσμανίε Τζαμί, που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην 3η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στην περιοχή του Φραγκομαχαλή. Το Οσμανίε Τζαμί, λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μετακινήθηκε εκεί, προκειμένου να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έκθεμα." Η κυρία Μπουρνιά μεταξύ άλλων υπογράμμισε: " Χώρος στο Μετζιτιέ Τζαμί, υπάρχει. Υπάρχουν πολλοί κενοί τοίχοι προκειμένου να συμπεριληφθεί το αντίγραφο της σφαγής ως έκθεμα". 

"ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ(;)"

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υπάρχει ήδη μία μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας, ως ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς. Για την Ιστορία πάντως, η Τουρκία, επεδίωξε τη μεν πρώτη φορά, να αφαιρεθούν οι ταμπέλες από τις οστεοθήκες των θυμάτων της Σφαγής, στη Μονή του Αγίου Μηνά, που έφεραν την επιγραφή: "ΕΡΓΑ ΟΘΩΜΑΝΩΝ" καθώς και την καθαίρεση της αντίστοιχης επιγραφής στη Νέα Μονή Χίου. Έξι ημέρες, πάντως, πριν γιορτάσουμε την επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου (11η Νοεμβρίου 1912) και την ενσωμάτωση με την Ελλάδα, πολλοί αναρωτιούνται, ως που θα φθάσει η Ελληνική υποχώρηση και αν αυτή είναι άξια να διαγράψει τη σφαγή 58.000 κατοίκων και την εξαφάνιση πολιτιστικών εκθεμάτων πανευρωπαϊκής και παγκόσμια εμβέλειας.

Συντάκτης: ΠΑΝΤΕΛΗΣ Κ. ΦΥΚΑΡΗΣ

http://www.tvpatrida.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1547&Itemid=1

ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 05/11/2009 14:48:43

  Στο τέλος θα μας βάλουν να κάνουμε και λοβοτομή για να ξεχάσουμε ότι «δεν πρέπει», η αλλοιώσει έχει αρχίσει επι κινέζου θα την κορυφωθεί επι ΓΑΠ και θα τον αποτελειώσει η αψηλιά.

  Περαστικά μας...

 2. Υ. avatar
  Υ. 05/11/2009 15:03:16

  “…απάλειψη του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς”.
  Το σίριαλ σε συνέχειες. Πρώτο επεισόδιο Ρεπούση, δεύτερο ο πίνακας. Απ’ ότι δε λένε οι παραγωγοί της σειράς, το σχεδιάζουν να έχει πολλά επεισόδια. Κάτι σα τη σειρά του Φώσκολου.

 3. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 05/11/2009 16:46:43

  Τί παλαβωμάρα και αυτή πάλι!!! μήν μας κάνετε και τέτοια τώρα.
  Βάλτε ξανά τον πίνακα στην θέση του ή δώστε μιά καθαρή εξήγηση γιατί τον εξαφανίσατε.

 4. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 05/11/2009 17:09:33

  Καμμια εκπληξη!
  Ο Μπραβογιωργος ηταν που κατεβασε τον πινακα του Καραισκακη απο το ξενοδοχειο
  οπου εμεινε ο Τζεμ κατα την επισκεψη του στην Αθηνα.
  Πανε χρονια και το antinews διαθετει το αναλογο αρχειο για να βοηθησει..

 5. chgian avatar
  chgian 05/11/2009 19:27:45

  Και επειδή το χάσμα είναι αγεφύρωτο (4.000 χρόνια ιστορία εμείς, 700 χρόνια
  αυτοί) ας μνημονέυουμε που και που του πρώτους διάσημους Τούρκους
  Ηρακλίτ και Ομερ.

 6. parsifal avatar
  parsifal 05/11/2009 20:04:12

  Η Διοίκηση του Γαλλο-Ελληνικού Λυκείου της Αγ. Παρασκευής σε συνεργασία με την Πρεσβεία μετενόμασε το εν λόγω Σχολείο απο Lycee Franco - Hellenique (LFH) σε LFH - Eugene Delacroix ! Το σκεπτικό (πήρα μέρος ως εκπρόσωπος των γονέων στην σχετική διαδικασία) ηταν οτι πρόκειται για μορφή που τιμά και εκφράζει την Γαλλο - Ελληνική φιλία ...Για την ιστορία, είχαν προταθεί το ονομα του Οκταβίου Μερλιέ, της Ελ Γλυκατζη - Αρβελλέρ κ.α.
  Προφανώς οι Γάλλοι δεν "κομπλάρουν" με τους Μογγόλους και θεωρούν οτι η κατστροφή της Χίου και ο Delacroix εχουν μια θέση στην Ιστορία !
  Αιδώς Αργείοι !

 7. PELIAS avatar
  PELIAS 05/11/2009 20:26:39

  Άς μήν αμφιβάλλει κανείς ότι. οι εντολές είναι μέσα στο πακέτο που έλαβε ο Γιωράκης πριν να γίνει Πρωθυπουργός. Πολύ πρίν. Γιατί απο τότε που ήταν ΥπΕξ και με την επισκεψη του Τζεμ στην Αθήνα κατέβασε όλα τα κάδρα των ηρώων του 21 που κοσμούσαν τους τοίχους του υπουργείου του.

  Τότε ο μόνος που τον χειροκρότησε στο τσιφτετέλι του ήταν ο Τζέμ. Σήμερα ποιός;

  ΠΕΛΙΑΣ

 8. PELIAS avatar
  PELIAS 05/11/2009 20:29:36

  Πολύ φοβαμαι ότι σύντομα θα κλείσει και το έργο του de la croix με την έξοδο του Μεσολογγίου σε κανένα υπόγειο του ΥπΕξ.

  'Ελληνες αρχίστε να ετοιμάζεστε άν δέν θέλετε να γίνετε και πάλι σκλάβοι.
  Ξυπνάτε !

  ΠΕΛΙΑΣ

 9. PELIAS avatar
  PELIAS 05/11/2009 20:33:56

  Πολύ φοβαμαι φίλοι μου ότι, σύντομα θα κλείσει και το μεγάλο και αξιόλογο έργο του de la croix με την έξοδο του Μεσολογγίου σε κανένα υπόγειο του ΥπΕξ.

  'Ελληνες αρχίστε να ετοιμάζεστε άν δέν θέλετε να γίνετε και πάλι σκλάβοι.
  Ξυπνάτε ! Άς γίνει σύντομος ο πασοκικός ύπνος...

  ΠΕΛΙΑΣ

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/11/2009 20:55:29

  Από τα σύμβολα αρχίζει πάντα η αποκαθήλωση και η μεταγωγή σε καθεστώς λήθης.
  Ούτε από Ντελακρουα καταλαβαίνουν ούτε από ιστορία.
  Ούτε από Σολωμό υποθέτω.

 11. Γιώργος Βλάχος avatar
  Γιώργος Βλάχος 06/11/2009 14:39:10

  "Τότε ο μόνος που τον χειροκρότησε στο τσιφτετέλι του ήταν ο Τζέμ. Σήμερα ποιός;

  ΠΕΛΙΑΣ"

  Δυστυχώς όλοι αυτοί που τον ψήφισαν αγαπητέ μου.
  Και που κατά 80% αδιαφορούν για οτιδήποτε άλλο πέρα απ' την τσέπη τους.

 12. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 06/11/2009 17:27:47

  Από τη Θάλεια Δραγώνα στην Μαρία Ρεπούση. Και από την Νίκη Τζαβέλα στην Έλενα Παναρίτη. Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Και να ήταν μόνο ο ρατσιστής - φιλοπόλεμος Ντελακρουά που ζωγράφισε το ¨εθνικιστικό παραλήρημα¨ Ελλήνων κατσαπλιάδων , χωρίς να ευαισθητοποιηθεί καλλιτεχνικά από την σφαγή Τούρκων και Εβραίων στην Τροπολιτσά από τις ¨ορδές του σφαγέα των λαών Θ. Κολοκοτρώνη ...¨!

  Εδώ ο Κ. Μητσοτάκης , για μια τελείως πρόσφατη ιστορία γενοκτονίας των Ελλήνων από τους Ναζί , στην επέτειο των 50 χρόνων από την ¨Μάχη της Κρήτης¨ , το 1991 , έδωσε εντολή να αποσύρουν από την μαρτυρική Κάνδανο την Γερμανική επιγραφή ( ταμπέλα ) που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του χωριού από τους Γερμανούς τρομοκράτες , και η οποία έγραφε στα ελληνικά και γερμανικά :

  ¨Εδώ υπήρχε η Κάνδανος- Κατεστράφη σε αντίποινα για την δράση Ελλήνων Συμμοριτών¨ ( ¨Banditen¨ ο περιώνυμος γερμανικός όρος σε συνέχεια του Οθωμανικού ¨Ληστές¨ ). Για να μην δει ο κ. Κόλ που ήταν επισκέπτης στις εκδηλώσεις και ¨προσβληθεί¨ από την ¨μισαλλοδοξία των ¨ελληναράδων¨.

  Τότε ο κ. Μητσοτάκης , ένα χρόνο μετά την Γερμανική ενοποίηση , δεν αφαίρεσε μόνο την ταμπέλα της Κανδάνου , αλλά και δεν τόλμησε να θέσει θέμα διεκδίκησης των ¨Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων ¨ , διότι όπως είχε δηλώσει σε ¨ On-line – Συνέντευξη¨ από το Ζάππειο ( 1990 ) :

  ¨Εάν η ¨Ανθρωπότης¨ ( Μπούς – Θάτσερ – Γκορμπατσόφ ) θέλει να ενοποιηθεί η Γερμανία –χωρίς να πληρώσει πολεμικές επανορθώσεις , ¨Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΡΟΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…¨

  Όταν λίγο αργότερα ( 1992 ) ο τότε υπουργός εξωτερικών και ανιψιός της Πηνελόπης Δέλτα ( η οποία αυτοκτόνησε την 27ΗΑπριλίου 1941 , την ημέρα που εισήλθαν οι Γερμανοί στην Αθήνα ) , ¨τόλμησε¨ να πει ότι η Ελλάδα θα ζητήσει την διευθέτηση των ¨πολεμικών επανορθώσεων¨ , όλα τα γερμανικά Μ.Μ.Ε. του άσκησαν ανάρμοστη προσωπική επίθεση.

  Και όπως διηγήθηκε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς (1993) , όταν σε μια πτήση με τον κ. Γκένσερ προς την Αθήνα ( τότε υπουργό εξωτερικών της Γερμανίας ) ¨τόλμησε ξανά¨ να τον ρωτήσει το ¨τι θα γίνει με την διευθέτηση του ζητήματος των επανορθώσεων , ο κ. Γκένσερ του απάντησε : ¨ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΟΥ ¨ ;;;

  Τώρα ορισμένοι ¨Κρητικοί¨ θέλουν να ψηφίσουν Ντόρα Μητσοτάκη για να βρουν επιτελούς τα διαχρονικά όνειρα των Γερμανών για μια ¨Ενωμένη Ευρώπη¨ δικαίωση.

  Από την Σφαγή της Χίου – στην Σφαγή της Κανδάνου μία είναι η πολιτική του ιμπεριαλισμού – και μία ενιαία είναι η στάση της άρχουσας πολιτικής και οικονομικής τάξης της Ελλάδας :

  Συμμετέχουμε στον ¨παγκόσμιο άνισο καταμερισμό¨ - ¨πουλάμε και τον ποπό μας¨…

  Για να ζούνε αυτοί καλλίτερα – και εμείς χειρότερα .

  Και ένα τραγούδι…

  ¨Τα πιο ωραία παραμύθια , απ΄όσα μου έχεις διηγηθεί …αχ , είναι εκείνα που μιλούσαν για τους ληστές που έχουν χαθεί … , για τα παιδιά που χάθηκαν…¨

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.