27/02/2010 13:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απέρριψαν τη χρηματοδότηση του «Καλλικράτη»

Το κλιμάκιο των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε ουσιαστικά και το αίτημα του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση για τη στήριξη του «Καλλικράτη», γεγονός που αποτελεί και το πρώτο σοβαρό εμπόδιο στην αλλαγή του κράτους. Το σκεπτικό που ανέπτυξαν οι ελεγκτές της Ένωσης είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει το αναγκαίο σχέδιο. «Δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση» είπαν σε έντονο ύφος προς τα στελέχη της κυβέρνησης. «Μπορεί να στηρίξει ως έχει τις πολιτικές σας. Τι δράσεις θέλετε να αναπτύξετε για να στηρίξετε το πρόγραμμα “Καλλικράτης” που δεν μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση όπως έχει σήμερα; Αφού δεν έχετε πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή του Προγράμματος, πώς ζητάτε τώρα αναθεώρησή του; Είστε ακόμη στον σχεδιασμό. Οι αποφάσεις πρέπει να εφαρμοστούν ακόμη κι αν τις έχει λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν θέλουμε πια άλλα σχέδια δράσης ή μελέτες. Είμαστε στη φάση των δράσεων εφαρμογής».

(Από το Βήμα)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΔ avatar
  ΙΔ 27/02/2010 16:40:17

  Άν όντωs είναι έτσι και λόγω των ελεκτών παραπέμπεται στιs καλένδεs ο χαλικράτηs τότε κόβεται το ένα πόδι του τριπτύχου τηs επέμβασηs εναντίον τηs πατρίδαs μαs.Σε εμάs εναπόκειται να αγωνιστούμε για να μην περάσουν τα άλλα δυο νομοσχέδια.Κυρίωs το λαθρονομοσχέδιο του Σαραγκούση.

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/02/2010 16:50:17

  Καλά του κάνανε.

 3. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 27/02/2010 17:48:19

  Ξ-Ε-Β-Ρ-Α-Κ-Ω-Μ-Α

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ «Κασσάνδρα» 27/02/2010 17:49:39

   Καλά δεν μας έλεγαν ότι είναι αναγκαίο μπλα μπλα μπλα

 4. Penny Kondea avatar
  Penny Kondea 27/02/2010 18:19:49

  Το τί χαρά πήρααααα.......δε λέγεται!!!! Έτσι είναι σ'αυτή τη ζωή....όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα!! Νομίζανε τα Πασόκια ότι θα τα μαγειρέψουνε ωραία - ωραία και θα φτιάξουν έναν Καλλικράτη κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους ώστε να παίρνουν τους Δήμους με περίπατο πλέον σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Βρήκαν την ευκαιρία που ο δικός μας, Ο ΠΡΏΗΝ εννοώ, δεν είχε κάνει τίποτα για το θέμα αυτό, τα άφησε όλα όπως τα βρήκε, με τον "Καποδίστρια" εννοώ, ενώ θα έπρεπε από τότε η Νέα Δημοκρατία να είχε φροντίσει να περάσει από τη Βουλή τον "Καποδίστρια 2", και να τον έθετε σε εφαρμογή όποια κυβέρνηση αναλάμβανε αργότερα και είχε φυσικά τα ανάλογα κονδύλια που προαπαιτούνται για την υλοποίησή του και όχι να έρθει το ΠΑ.ΣΟ.Κ τώρα και να θέλει να μαγειρέψει τις συγχωνεύσεις των δήμων και κοινοτήτων σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Τέλος πάντων.....τέλος καλό, όλα καλά!!! Ένα αγκάθι έφυγε απ΄τον κόρφο μας και έτσι απερίσπαστοι πλέον έχουμε να αγωνιστούμε για το Μεταναστευτικό και τον Εκλογικό Νόμο. Προέχει βέβαια το Μεταναστευτικό!!! Η μεγάλη βόμβα στα θεμέλια της Κοινωνίας μας, ας μην ξεχνιόμαστε!!! Αυτό είναι το μεγάλο αγκάθι που πρέπει να βγάλουμε από πάνω μας αυτή την στιγμή, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν έθνος Ελλήνων και όχι σαν έθνος μουσουλμάνων.

 5. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 27/02/2010 21:13:41

  καλά έκαναν και τον εκοψαν....
  αλλά ρε penny....τί λόγος είναι αυτός....αφού δεν τον κάναμε εμείς στα μέτρα μας ας μην τον κάνει κανείς; και γιατί παρακαλώ να γίνει στα μέτρα του ενός ή του αλλουνού αντιπάλου; Οι αιώνιοι αντίπαλοι όπως λέμε Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κτλ; Λίγη αιδώς βρε παιδιά......
  Ο χαλικράτης ήταν όντως ένα χάλι....και σαν σύληψη καί σαν υποτιθέμενη υλοποίηση....καλά κάνανε και τον κόψανε...καλώς τα παιδιά από την Ε.Ε. .........:)
  Άντε και στις τουαλέτες να μην κατουράνε την λεκάνη τα παλιόπαιδα...
  Τέοιοι είμαστε ...αυτά μας χρειάζονται...και να μην ξανακούσω περί "εθνικής πολιτικής -περηφάνειας" κτλ....θέλουμε να πράττουμε σαν κακομαθημένοι που μας αφήσανε μόνους με την τούρτα;...κάποτε θα μας έβαζαν και χωροφύλακα....και κάτι ακόμα...αφού τα στοιχεία που έλεγξαν οι ελεγκτές και τα βρήκαν ανεπαρκή ο δικοί μας τους τα έδωσαν...γιατί για τους δικούς μας ήταν επαρκή; πάλι στην λογική κάνε με δανεικά; ή στην λογική κάνε με τα λόγια και κάποτε κάποιος θα το τελειώσει;(και ποτέ να μη γίνει εγώ θα λεω ότι ΕΓΩ το έκανα;)

  Πάντως ΑΝ τελειώσαμε με τον Χαλικράτη μπράβο στα παιδιά από την Ε.Ε.
  Και να μας ξανάρθετε γιατί έχουμε πολύ κόπρο για καθάρισμα......(Ο Αυγέας δεν είχε τίποτε σε σύγκριση...)

  Υ.Γ.: Στον Καποδίστρια έγινε μια "μεταρύθμιση" ....οι νομαρχίες αποτέλεσαν ξαφνικά αυτοτελεις μονάδες τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι υπάλληλοι των νομαρχιών αποτέλεσαν ξαφνικά υπαλλήλους των ΟΤΑ.Και ενώ όλοι αυτοί οι υπάλληλοι ήταν παραρτήματα του κάθε υπουργείου για να υλοποοιούν τις κάθε φορά πολιτικές του κάθε αρμόδιου υπουργείου...ξαφνικά και χωρίς κανένα σχέδιο αποκόπήκανε οι μέν από τους δε....τα υπουργεία από τους υπαλλήλους που ήταν "ακροβολισμένοι στην κάθε περιφέρεια...αποτέλεσμα:μπάχαλο...σε κάθε νομαρχία ο καθ'ύλην αρμόδιος αποφασίζει και διατάζει κατά το δοκούν(μην νομίζετε ότι μιλάω θεωρητικά τα έχω ζήσει -και έχω χάσει και λεφτά).....άλλα νομοθετεί ο νομοθέτης ...άλλα σχεδιάζει ο υπουργός....άλλα διαβάζει ο κάθε προϊστάμενος και άλλα εφαρμόζει σε κάθε νομό...μπάχαλο....
  Έπειτα...σε εξειδικευμένα θέματα υπήρχε η "κυκλοφορία" υπαλλήλων από και προς το υπουργείο...πιο αρμόδιοι (ή πιο δρααστήριοι)για ένα θέμα πηγαίνανε κεντρικότερα να αναλάβουν ευθύνες ή το αντίθετο...ένα θέμα που το αντιμετώπιζαν επιτυχώς στο Ηράκλειο γινόταν ενημερωτική επεφυλίδα και γρήγορα την λυση την χρησιμοοιούσαν στο Σουφλί ή στην Ξάνθη ή στα Γιάννενα...


  Tespa...πολλά είπα πάλι...


  Ας δούμε τα δεδομένα που μας έχει δημιουργήσει ο Καποδίστριάς ,να τα διορθώσουμε και βλέπουμε μετά τί άλλο θα κάνουμε...εγώ προσωπικά νομίζω ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις νομαρχίες...ήταν ένα μέγεθος που μπορούσε να διαχειριστεί όλα όσα πάνε να φορτώσουνε στον Χαλικράτη σε σχέση με τα έργα και την διαχείρηση πολιτικών που στο κάτω κάτω αποτελόυν κυβερνητική πολιτική και όχι πολιτική του κάθε δήμαρχου.....και ας συνδέσουν παλι τα υπουργεία με τους πρώην υπαλλήλους τους....όχι δεν είμαι "δημόσιος"..."ελεύθερος" είμαι

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ xrhxa65 27/02/2010 21:28:59

   Δε φαντάζεσαι πόσο συμφωνώ μαζί σου!!! Η αυτοδιοίκηση είναι το κακό σπυρί του κράτους. Άγνοια, αδιαφορία, ασυδοσία. Όχι από τους υπάλληλους ή τουλάχιστον όχι μόνο από αυτούς. Το κακό ξεκινάει από του αιρετούς, που ενώ υστερούν σε πολιτική και στρατηγική ικανότητα, διαχειρίζονται τεράστια ποσά, με υποτυπώδη κρατικό έλεγχο. ¨Οσον αφορά τους υπαλλήλους, οι νεότεροι, που έχουν μπει μέσω ΑΣΕΠ, έχουν και όρεξη και κατάρτιση, αλλά τους κόβουν γρήγορα τα φτερά. Οι παλαιότεροι, με κάποιες φωτεινές αλλά ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι συντηρητικοί και ξεροκέφαλοι, αρνούνται να εφαρμόσουν ο,τιδήποτε καινοτόμο και προτιμούν να επαναπαύονται σε όσα έμαθαν πριν 20 έτη. Ναι, καλύτερες οι κρατικές νομαρχίες, συμφωνώ, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτές που έχουμε δεν πρέπει να μείνουν ως έχουν. Ο Καλλικράτης ίσως και να είχε μία καλή εξέλιξη, αν δεν ήμαστε τόσο υποψιασμένοι για τις κακές προθέσεις. Πάντως η διαχείριση του ΕΣΠΑ από τις υπάρχουσες διοικητικές μονάδες μόνο σε φιάσκο θα καταλήξει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.