#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/01/2012 14:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση στο "υπόμνημα" της Τρόϊκα: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΓράφουμε και σε άλλες αναρτήσεις για το περίφημο υπόμνημα της Τρόικα προς την νεο-μπανανία που αποκαλείται Ελλάδα: Υπόμνημα της Τρόϊκα για νέα μέτρα

Ας δούμε εδώ βήμα – βήμα τις απαιτήσεις – σοκ των δανειστών:

Απολύσεις στο στενό δημόσιο με έμφαση στους τομείς άμυνας και υγείας

Οι δανειστές έχουν εντοπίσει το πρόβλημα ενός υπερτραφούς δημόσιου τομέα με ανυπέρβλητα προβλήματα δυσλειτουργίας και γραφειοκρατίας.  Μια ριζική αναμόρφωση θα χρειαζόταν πολύ χρόνο, που δεν υπάρχει.  Ελπίζουν ότι με τις άμεσες απολύσεις παράλληλα και με τις μειώσεις μισθών, θα δοθεί μια ανάσα στο πρόβλημα των δαπανών, άρα και στο έλλειμμα.

Αντίλογος:  Όλοι γνωρίζουμε τις αδυναμίες του δημοσίου τομέα και όλοι επιθυμούμε να γίνει μικρότερος, σύγχρονος και λειτουργικός.  Όμως οι άμεσες απολύσεις είναι μεγάλο ρίσκο, καθώς θα επιτείνουν πολύ συγκεκριμένα προβλήματα, όπως τα έσοδα και η εξυπηρέτηση δανειακών υποχρεώσεων, συνεπώς θα επιτείνουν την ύφεση.

1.     Μείωση των επικουρικών συντάξεων

Οι δανειστές προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο, καθώς καλούνται με δυναμικό τρόπο να μηδενίσουν ένα έλλειμμα 22 δις.  Το μέτρο αυτό έχει τιμωρητικό χαρακτήρα (θεωρώντας ότι οι Έλληνες πήραν μεγάλες συντάξεις πολύ νέοι), αλλά και πρακτικό (ταμειακό) χαρακτήρα.  Καθώς μετά το PSI και τη νέα δανειακή η κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώνει τις υποχρεώσεις της αποκλειστικά και μόνο από τα έσοδά της, θα πρέπει οι κάθε λογής δαπάνες να συμπιεστούν.  Αν δεν μειωθούν οι συντάξεις, υπάρχει ο κίνδυνος να μη μπορούν να πληρωθούν καθόλου συντάξεις.

Αντίλογος:  Οι δανειστές παίζουν με τη φωτιά.  Με την επίσημη ανεργία να καλπάζει προς το 20%, οι συντάξεις αποτελούν τη μοναδική πηγή εισοδήματος για χιλιάδες ανέργους οι οποίοι σιτίζονται από τους γονείς τους.  Επιπλέον μια νέα περικοπή θα στερήσει δημόσια έσοδα, θα περιορίσει κι άλλο την κατανάλωση, με συνέπεια να επιτείνει την ύφεση.

2.     Ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης

Πιστεύουν ότι επικρατεί ανισότητα γύρω από το ασφαλιστικό σύστημα.  Επιπλέον, καθώς το σύστημα θα καταρρεύσει μετά το PSI, αφού αυτό προβλέπει ενίσχυση μόνο των τραπεζών και όχι των ταμείων, ο κρατικός προϋπολογισμός θα αποτελεί τη μοναδική πηγή εισοδήματος του ασφαλιστικού συστήματος, δεδομένης και της τρομακτικής ανεργίας.  Ένα ενιαίο ταμείο θα έλυνε πολλά πρακτικά προβλήματα και θα εξίσωνε (πάντα προς τα κάτω) τις επικουρικές, βοηθώντας στην καταπολέμηση του ελλείμματος.

Αντίλογος:  Η εξίσωση που επιχειρείται είναι μια ευθεία επίθεση κατά του δικαιώματος της περιουσίας και είναι σαφώς αντισυνταγματική.  Τα χρήματα των επικουρικών είναι χρήματα που κατέβαλε ο κάθε εργαζόμενος, για να επιτύχει μια αξιοπρεπή σύνταξη.  Επιπλέον το ενιαίο ταμείο θα περιορίσει κι άλλο το κυκλοφορούν χρήμα, συνεπώς θα λειτουργήσει υπέρ της ύφεσης και κατά της βιωσιμότητας του χρέους, που είναι και το ζητούμενο της νέας σύμβασης.

3.     Μείωση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές

Το μέτρο αποσκοπεί στον περιορισμό του δημόσιου τομέα και στην προσπάθεια κατάργησης της τελευταίας ζωντανής επετηρίδας.

Αντίλογος:  Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην εθνική κυριαρχία και μάλιστα σε έναν τομέα που εξαιρείται από όλες τις συνθήκες.  Κανένας δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων, από την ελληνική κυβέρνηση.  Η ασφάλεια της χώρας την ώρα που κρίνονται τα ενεργειακά θέματα στη Μεσόγειο, προφανώς άπτεται των οικονομικών μεγεθών.

4.     Ενίσχυση του κανόνα 1/5 στις προσλήψεις

Ακόμα ένα μέτρο που αποσκοπεί στη μείωση του δημοσίου τομέα και που καταστρατηγήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (όπως αναμενόταν).  Πρόκειται για τον πλέον ανώδυνο τρόπο μείωσης του δημοσίου τομέα.

5.     Διακομματικός γενικός γραμματέας φορολογίας

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει;

6.     Νέο φορολογικό σύστημα με διακομματική συμφωνία

Ακόμα μια πληγή που πρέπει να κλείσει και επιτέλους να αποκτήσουμε σταθερό φορολογικό σύστημα (και επενδυτικό περιβάλλον).

7.     Μείωση των δαπανών των υπουργείων κατά 1% του ΑΕΠ

Μέτρο που αποσκοπεί στον έλεγχο του ελλείμματος.  Δυστυχώς δεν στοχοποιεί τις δαπάνες, γιατί άλλο είναι να περικόπτεις τη χρηματοδότηση του συλλόγου φιλόπτωχων κυριών Κομοτηνής και άλλο τις δαπάνες θέρμανσης των σχολείων.

8.     Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015.

Ισχύουν τα σχόλια του μέτρου 1.

9.     Περικοπή της λίστας των συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Προσπάθεια να περιοριστεί το μεγάλο φαγοπότι της καταλήστευσης των ταμείων μέσω των γνωστών κυκλωμάτων.  Ασφαλώς χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και έξυπνες ιδέες.  Αν πρόκειται απλά για ανακατάταξη εταιριών – προμηθευτών, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

10.  Πρόγραμμα κατά της διαφθοράς

Μας τα’ παν κι’ άλλοι.

11.  Πώληση ή ένταξη της ΑΤΕ σε νέο σχήμα

Εδώ ξεδιπλώνεται μπροστά μας όλη η άγνοια των δανειστών, τόσο για την ελληνική πραγματικότητα, όσο και για το νεκροζώντανο τραπεζικό σύστημα.  Η ΑΤΕ αποτελεί μεγάλο αγκάθι στην επικείμενη, μετά το PSI, κρατικοποίηση των τραπεζών, γιατί είναι ήδη… κρατική!  Προκύπτει λοιπόν παράδοξο και επιβάλλεται ένα ξεκαθάρισμα.

Αντίλογος:  Η ΑΤΕ είναι πολύ ευαίσθητη υπόθεση, γιατί πάνω της κουμπώνει όλος ο Ελληνικός αγροτικός τομέας, ραχοκοκαλιά της εκτός αστικών κέντρων οικονομίας.  Πώληση της ΑΤΕ, πέρα από το γεγονός ότι δεν υπάρχει αγοραστής για χρεοκοπημένες εταιρίες, σημαίνει μεταβίβαση των υποθηκών σε άγνωστα σχήματα.  Αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο, θα ζήσουμε σκηνές Συρίας.  Το πιθανότερο είναι η ΑΤΕ να απορροφηθεί από την Εθνική.

12.  Κόψιμο 13ου και 14ου μισθού με πάγωμα αποδοχών και επιχειρησιακές συμβάσεις.

Οι φωστήρες πιστεύουν ότι μειώνοντας το μισθολογικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα, θα προσελκύσουν επενδύσεις, άρα θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα ενισχύσουν τα έσοδα.

Αντίλογος:  Το μισθολογικό κόστος είναι ήδη αρκετά χαμηλό.  Τυχόν μείωση θα επιφέρει πλήγμα στην κατανάλωση και θα συμπιέσει τα έσοδα.  Επιπρόσθετα δεν αναμένεται να βοηθήσει τις επενδύσεις, καθώς υπάρχουν πλείστα όσα εμπόδια, όπως η υψηλή φορολογία, η ανυπαρξία πιστωτικής επέκτασης, η γραφειοκρατία και κυρίως η αβεβαιότητα ως προς την έκβαση του χρέους (με ερώτημα ως προς τη νομισματική).

13.  Ευέλικτες μορφές απασχόλησης με τοπικά σύμφωνα

Θεωρούν ότι η ύπαρξη συλλογικής σύμβασης εργασίας εκτινάσσει το μισθολογικό κόστος και υποβοηθάει την ανεργία.  Πιστεύουν ότι μια ευέλικτη σχέση (αγγλοσαξονικό τακτ) θα περιορίσει τον κίνδυνο του επιχειρηματία και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, μειώνοντας ταυτόχρονα και το κόστος παραγωγής συνολικά.

Αντίλογος:  Σε περίοδο κρίσης πράγματι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ανακουφίσει την οικονομία, ωστόσο δημιουργεί κακό προηγούμενο και κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε μια κοινωνία τύπου Βουλγαρίας – Αλβανίας, με δυναμικές πολυεθνικές και εξαθλιωμένους πολίτες, με τάσεις μετανάστευσης.  Καλό θα ήταν, αν ως κοινωνία επιθυμούμε κάτι τέτοιο, να το αποφασίσουμε μόνοι μας, κατόπιν εκλογών και σχετικών διαδικασιών.

14.   Ανακαιφαλαιοποίηση και εξυγίανση των τραπεζών

Έχουν εντοπίσει (επιτέλους) το πρόβλημα υποχρηματοδότησης της οικονομίας και προσπαθούν να το χτυπήσουν στη ρίζα του.  Θεωρούν ότι μεταφέροντας πόρους από το κοινωνικό κράτος στις τράπεζες, μακροπρόθεσμα θα επιτύχουν την αντίστροφη πορεία.  Περισσότερο ανησυχούν για τα τεράστια ανοίγματα των Ελληνικών τραπεζών προς τις δικές τους (100+ δις) και προσπαθούν απεγνωσμένα να τις κρατήσουν ζωντανές.

Αντίλογος:  Ελλοχεύει ο κίνδυνος τα κεφάλαια αυτά να οδηγηθούν για ακόμα μια φορά σε μαύρη τρύπα, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η κατρακύλα των τραπεζών δεν έχει επιστροφή.  Μια δυναμική λύση ίσως ήταν καλύτερη, δεδομένου ότι θα δαπανηθούν περισσότερα από 40δις, τα οποία, αν κατευθυνόταν στην ανάπτυξη, θα είχαν ευεργετικά αποτελέσματα.

15.  Απολύσεις στις τράπεζες

Έχουν αντιληφθεί ότι, παρά την οικονομική τους αστοχία, οι τράπεζες λειτουργούν σα να μη συμβαίνει τίποτα.  Καθώς πιστεύουν, εσφαλμένα, ότι υπάρχει περίπτωση εξυγίανσης, επιθυμούν τη συγχώνευση των τραπεζών, το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων, την πώληση των βαλκανικών θυγατρικών και την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων.

Αντίλογος:  Η ενασχόληση με τις τράπεζες είναι χάσιμο χρόνου και απώλεια πολύτιμων κεφαλαίων.  Επιπλέον η μαζική αναδιάρθρωση που επιθυμούν και οι χιλιάδες απολύσεις, θα επιφέρουν νέο σοκ στην οικονομία, με αντίκτυπο στα δημόσια έσοδα, αλλά και στον ιδιωτικό δανεισμό, αφού οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι κατά κανόνα υψηλά αμειβόμενοι και υπερδανεισμένοι.

16.  Ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, αφού πρώτα περικοπούν μισθολογικά και εργασιακά προνόμια.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μαζική εφαρμογή του φαινομένου της Ολυμπιακής.  Οι δανειστές πιστεύουν ότι οι ΔΕΚΟ είναι ο πυρήνας του δημοσίου προβλήματος, τόσο σε δαπάνες, όσο και σε νοοτροπία.  Το χτύπημα στις ΔΕΚΟ είναι περισσότερο ψυχολογικό και επιχειρεί να γκρεμίσει τα εργασιακά κάστρα.

Αντίλογος:  Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος από τον τρόπο λειτουργίας των ΔΕΚΟ, ωστόσο το τελευταίο φιάσκο με τους παρόχους ρεύματος οφείλει να μας προβληματίσει.

17.  Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των προνοιακών επιδομάτων

Εδώ επιχειρείται η βελτίωση της παραγωγικότητας, μέσω της μείωσης του κόστους.  Πώς θα αντισταθμιστούν οι απώλειες;  Με μείωση συντάξεων και επιδομάτων.  Επιχειρείται δηλαδή μια μεταφορά πόρων από το ασφαλιστικό σύστημα στην επιχειρηματικότητα.

Αντίλογος:  Το μέτρο θα επιφέρει νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό, το οποίο μοιάζει ήδη προγραμμένο.  Μετά τις απώλειες του PSI, η μείωση εισφορών θα αποτελειώσει τη ρευστότητα των ταμείων, οδηγώντας τας σε πλήρη απαξίωση, στην αγκαλιά του προϋπολογισμού, τον οποίο όμως θα συντάσσουν κάποιοι χαρτογιακάδες στις Βρυξέλλες (με μισθό 7.000€).

18.  Άρση περιορισμών σε ενέργεια – τηλεπικοινωνίες

Προσπάθεια τόνωσης του ανταγωνισμού και προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.  Αν οι επενδύσεις είναι σοβαρές, έχει καλώς, αν είναι να έρθουν για αρπαχτή, έχουμε πρόβλημα.

19.  Απελευθέρωση επαγγελμάτων

Σχόλιο Ουδέν.

Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sceptic avatar
  sceptic 27/01/2012 14:51:24

  Παρακαλώ να το αποστείλετε και στον κύριο Σαμαρά.....

 2. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 27/01/2012 14:53:22

  Σήμερα μάλλον προς ....Ορθοφωνίξ σε βλέπω!

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Αδέξιος Δεξιός 27/01/2012 15:35:53

   Χα, έκανα ευχέλαιο!

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 27/01/2012 14:54:08

  Κακοφωνίξ, πίσω από τη φαινομενικά αθώα ντιρεκτίβα "νέο φορολογικό σύστημα με διακομματική συμφωνία", έχουμε αναλογιστεί ότι μπορεί να κρύβονται (α) η αύξηση των αντικειμενικών αξιών και κατά συνέπεια των χαρατσιών και (β) το χαράτσωμα των εκτός σχεδίου χωραφιών και της αγροτικής γης; Όλα αυτά θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε μπολσεβικικού τύπου δήμευση, πρόκειται για την περισσότερο επαχθή και σκανδαλώδη απαίτηση των ευρωναζί!

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Αυριανιστής 27/01/2012 15:19:30

   Όπως και να έχει, πιο εύκολα περνάει η ντιρεκτίβα με μια δοτή κυβέρνηση, παρά με διακομματική συμφωνία. Και έπειτα θα πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο κάθε χρόνο να έχουμε 10 φορολογικά νομοσχέδια. Να κάτσουμε κάτω να τα βρούμε. Η αγορά πρώτα από όλα θέλει σταθερότητα.

 4. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 27/01/2012 15:07:17

  Ο τομέας της άμυνας έχει φθάσει πλέον σε οριακά επίπεδα. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Λίγο πολύ, όλοι κάτι γνωρίζουν. Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για καθαριστικά, ούτε για κωλόχαρτο, ούτε για φαγητό. Όσοι θέλουν ας βάλουν υπογραφή.

  Κατά τα άλλα, αν εφαρμοστούν αυτά που ζητούν οι εξουσιαστές - τιμωροί, προβλέπεται ύφεση πάνω από 10%.

  Το ζήτημα όμως βρίσκεται αλλού.

  Είμαστε κυρίαρχο κράτος, ή όχι;
  Αν είμαστε, να συμπεριφερθούμε ως κυρίαρχη οντότητα, που διαθέτει τιμή και αξιοπρέπεια και να μπει αμέσως πάτος στο βαρέλι. Πρέπει να σταματήσει αμέσως η ξεφτίλα και το φτύσιμο.
  Αν όχι, θα πρέπει αυτοί που στηρίζουν το Παπαδήμιο, ειδικά ο Σαμαράς, να διαχωρίσει τη θέση του και να απευθυνθεί στο λαό.

  Φθάνει πια.

 5. Κομνηνός avatar
  Κομνηνός 27/01/2012 15:10:11

  Θα θελα να σημειώσω τον υποκρυπτόμενο εκβιασμό των τοκογλύφων:
  Αν μας τα δώσετε όλα "μπιρ παρά", μειώστε το στρατό (είστε υπό την κηδεμονία μας - "αποικία" μας).
  Αλλιώς;

 6. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ avatar
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ 27/01/2012 15:18:45

  (ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΡΤΣΗΣΗΣ ΠΕΡΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ www.anexartitovima.blogspot.com)
  [....]
  Ωστόσο το διεθνές ινστιτούτο IMD υιοθετεί ένα πολύπλοκο μοντέλο με στόχο την αποτίμηση της συνολικής ανταγωνιστικότητας, με τρόπο όσο το δυνατόν πιο πλήρη και αξιόπιστο. Συνεκτιμά 4 ισότιμους παράγοντες (οικονομική επίδοση, κυβερνητική-κρατική επάρκεια, επιχειρηματική επάρκεια και υποδομές) που διακρίνονται σε υπο-παραγόντες και συγκεντρώνουν περισσότερα από 300 κριτήρια-στοιχεία αξιολόγησης. Στη σχετική ετησία κατάταξη ( World Competitiveness Yearbook WCY ) που δημοσιεύει το IMD, η Ελλάδα καταλαμβάνει σταθερά τις τελευταίες θέσεις.
  Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση καθόδου κατά την τελευταία πενταετία με το ΑΕΠ να έχει συρρικνωθεί σχεδόν κατά 20%, ενώ επίσημα πλέον έχει εισέλθει σε φάση ύφεσης. Σύμφωνα με το κριτήριο της παραγωγικότητας, για να συγκρατηθεί η παραγωγικότητα στα ίδια επίπεδα θα πρέπει είτε να γίνουν απολύσεις είτε να μειωθούν οι μισθοί ή συνδυασμός των δυο. Όμως παρά τις απολύσεις και την εντατική μείωση των αποδοχών μέσα από την ελαστικοποίηση των εργασιακών-μισθολογικών σχέσεων, η ανταγωνιστικότητα συνεχίζει να επιδεινώνεται.
  Όσο συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι για την ανάσχεση της επιδείνωσης της ανταγωνιστικότητας αρκεί οι μειώσεις αποδοχών να είναι μεγαλύτερες από τη μείωση της παραγωγικότητας ή να απολύσουμε το πλεονάζον ανθρώπινο δυναμικό, θα συντηρούμε ένα φαύλο κύκλο. Οι αιτίες που δημιουργούν την ύφεση παραμένουν, το ΑΕΠ συνεχίζει να μειώνεται άρα οι μισθοί πρέπει να συνεχίσουν να μειώνονται, άρα η ζήτηση και η κατανάλωση συνεχίζουν να μειώνονται, η ύφεση να βαθαίνει κοκ.
  Η αύξηση της παραγωγικότητα επέρχεται με την αποδοτικότερη χρήση όλων των παραγωγικών συντελεστών. Εξαρτάται αποφασιστικά από το μέγεθος και το βαθμό παρέμβασης του κράτους στην οικονομία αλλά και από το γενικότερο οργανωτικό και ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας.
  [....]
  Οι αλχημείες με την οριζόντια συμπίεση του μισθολογικού κόστους μονό αντίθετα αποτελέσματα μπορούν να φέρουν. Η λύση είναι χρονοβόρα καθώς απαιτεί μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις σε ανθρώπινο κεφάλαιο και υποδομές. Είναι όμως ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί αύξηση της ανταγωνιστικότητας μεσο/μακροπροθεσμα και η διατήρηση της.

  Για περισσότερα :
  «Η Ελληνική Οικονομία: Προκλήσεις» Π.Ε. Πετράκη, εκδόσεις Παπαζήση 2010.
  http://www.imd.org/research/centers/wcc/index.cfm
  http://www.imd.org/research/publications/wcy/upload/Overall_ranking_5_years.pdf

 7. Dark Angel avatar
  Dark Angel 27/01/2012 15:29:38

  +1
  Προσυπογράφω.
  Έως εδώ.

  • Dark Angel avatar
   Dark Angel @ Dark Angel 27/01/2012 15:30:48

   To σχόλιο για τον Αρματιστή.

 8. k avatar
  k 27/01/2012 16:04:09

  ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ..
  ΔΙΩΧΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ.

 9. ΜΠ avatar
  ΜΠ 27/01/2012 16:21:14

  Πρόεδρε, έχεις τις τύχες μας στα χέρια σου..,,

 10. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 27/01/2012 16:37:57

  Στον τομέα της Αμυνας , η απάντηση είναι ευκολη:

  Αποδοχή των προτάσεών τους , με την προυπόθεση πως η Ε.Ε θα δεσμευτεί με επίσημη σύμβαση για την περάσπιση των Ελληνικών συνόρων και συμφερόντων σε στεριά,θάλασσα και αέρα, όπως ορίζονται απο τη διεθνή νομοθεσία (που προβλέπει 12 μίλια ,ΑΟΖ ,κλπ!)

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ ΣΤΕΛΙΟΣ 27/01/2012 16:41:10

   Τους εμπιστεύεσαι;

 11. Nostoserol avatar
  Nostoserol 27/01/2012 16:46:52

  Κακοφωνιξ οφείλω να παραδεχτω πως σε συμμεριζομαι όλο και περισσότερο αν και αρχικά διαφωνούσα μαζί σου. Mea culpa

 12. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 27/01/2012 16:57:46

  Μα δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει ποτέ. Απλά θα τους βουλώναμε στη διαπραγμάτευση!

 13. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 27/01/2012 17:01:27

  Ασφαλιστικές εισφορές... έ ρε και να είχες ποτέ σου μαγαζί, να είχες υπαλλήλους... να δείς τί σημαίνει δύο μισθοί σύν δύο ΙΚΑ τα χριστούγεννα....

  Να καταλάβεις κι εσύ πόσο ωραία είναι η ζωή με τα λεφτά στην τράπεζα... να βλέπεις απο μακρυά με συμπάθεια και με τρόμο τους τελευταίους ταλαίπωρους - πάλαι ποτέ συναδέλφους σου - που "επιχειρούν" ακόμα, που αγωνίζονται, που παλεύουν με ψευδαισθήσεις κι ελπίδες...

  Που περιμένουν μάταια να τους καταλάβει, να τους εκπροσωπήσει ένα δεξιό κομμα, που όμως αποτελείται απο δεξιούς σάν κι εσένα...

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ τσώφλι πασατέμπου 27/01/2012 19:15:19

   επειδη εχω "μαγαζι" και πανω απο δυο υπαλληλους ξερω τι σημαινει ΙΚΑ και δωρο. Τα χρηματα αυτα ειναι δικα τους. Αν δεν μπορεις δεν τους κρατας!

 14. Y. avatar
  Y. 27/01/2012 17:05:10

  Κακοφονίξ..!!!, +
  Στον αντίλογο των απολύσεων επίσης, η μείωση προσωπικού σε καίριους τομείς της ΔΔ, θα δημιουργείσει περαιτέρω καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση και επίλυση θεμάτων αρμοδιότητάς τους
  Στο 1, οι όποιες περικοπές, όχι οριζόντια, αλλά με κριτήρια, α) ύψους κύριας σύνταξης, β) ύψους εισφοράς/συμμετοχής γ) ευρωστίας συγκεκριμμένου ταμείου
  (..το β και γ, ως πρίμιουμ ανταποδοτικότητας)
  5. ...και μόνιμος υφυπουργός προϋπολογισμού
  6. Κωδικοποίηση φορολογικής νομοθεσίας, σε 50 σελίδες (..Σαμαράς, Ζ2)
  7. Υπάρχει λίπος πολύ πιο άνω του 1%, ειδικά στις ελαστικές καταναλωτικές δαπάνες, και πλασματικούς μισθούς

 15. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 27/01/2012 17:11:44

  Μετά τον ναζί επικεφαλής της Κ.Ο. του CDU, υπαινιγμό για Επίτροπο στην Ελλάδα έκανε σήμερα και το κομπλεξικό, εξ υιοθεσίας εκγερμανισμένο κινεζοειδές Φ. Ρέσλερ. Εκτός, λέει, κι αν κάνουμε όλες τις "μεταρρυθμίσεις" που μας επιβάλουν, οπότε "δεν θα χρειαστεί Επίτροπος στην Ελλάδα"!

  Μετά από αυτά, συνέχισε Έλληνα να κάθεσαι απαθής στον καναπέ σου...

 16. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 27/01/2012 18:21:15

  Θέλετε κι άλλα; Ιδού τα πιο πρόσφατα λοιπόν:

  Τα νεοφιλελεύθερα κτήνη που φέρνουν μαζί τους οι τροϊκανοί κατακτητές έχουν πλέον ξεσαλώσει και συμπεριφέρονται ανοιχτά ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΝΥΧΤΟΝΟΝΩΝ.

  Έφτασαν σήμερα στο σημείο να απαιτήσουν να πουληθεί, εδώ και τώρα, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μολονότι τους τελευταίους μήνες ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ και ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ για πώληση στο τέλος του 2013!!!

  Αντιγράφω από τo "Βήμα" (φανταστείτε τι γίνεται, για να γράφει τέτοια ακόμα και το "Βήμα"!):

  Συμπεριφορά που προκάλεσε έντονο προβληματισμό, έδειξε το απόγευμα της Πέμπτης το στέλεχος του τεχνικού κλιμακίου της Τρόικας, κυρία Λέιλα Φερνάντεθ - Στέιμπριτζ, καθώς εμφανίστηκε σε σύσκεψη μεταξύ στελεχών των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με θέμα τις διαδικασίες απεμπλοκής του επιχειρησιακού σχεδίου της εταιρείας από την Κομισιόν και απαίτησε την άνευ όρων, άμεση ιδιωτικοποίησή της τώρα και όχι στα τέλη του 2013, όπως έχει προγραμματιστεί.

  Επρόκειτο για μία από καιρό προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, προκειμένου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να πάρει το «πράσινο φως» τόσο σε ότι αφορά το καθεστώς κρατικών ενισχύσεων όσο και στην κατοχύρωση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.

  Η υπόθεση έδειχνε να απεμπλέκεται και, μάλιστα, σε μία συγκυρία, όπου η εταιρεία για πρώτη φορά στην ιστορία της άρχισε να εμφανίζει μηνιαία κερδοφορία, η οποία έφτασε τον Δεκέμβριο στις 60.000 ευρώ.

  Οι πρώτες ενδείξεις της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ε.Ε. έδειχναν ότι τα πράγματα είναι θετικά. Έγιναν ουσιαστικές συζητήσεις για τα δρομολόγια, τις επιδοτούμενες υπηρεσίες γενικού συμφέροντος (ΥΓΟΣ), την προς ιδιωτικοποίηση μονάδα συντήρησης του ΟΣΕ (ROSCO), τις «κομμένες» γραμμές κτλ. Επρόκειτο για ζητήματα, που απαντήθηκαν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

  Η Λέιλα πάτησε πόδι
  Ωστόσο, στη συνάντηση της Πέμπτης, η κυρία Φερνάντεθ, η οποία υπάγεται στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECFIN) του κ. Ολι Ρεν, απαίτησε την άμεση ιδιωτικοποίησή της επιχείρησης ως προϋπόθεση για την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσής της από την Κομισιόν.

  Ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ και Αποκρατικοποιήσεων κ. Γ. Κυριακός της εξήγησε ότι η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας τοποθετείται στον τέταρτο τετράμηνο του 2013, αφού και θα έχει επιτύχει εξαιρετικά καλύτερες επιδόσεις, λόγω της σοβαρής ενασχόλησης με τις εμπορευματικές μεταφορές και θα έχει συνδεθεί καλύτερα με τα διαμετακομιστικά λιμάνια. Δηλαδή, θα έχει αποκτήσει σημαντικά υψηλότερη αξία και, άρα, το δημόσιο θα μπορέσει να την μεταβιβάσει υπό καλύτερες προϋποθέσεις.

  Τότε, η κυρία Φερνάντεθ αντέδρασε και, προκειμένου να εγκριθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας από Κομισιόν, ζήτησε ένα νέο Business Plan που θα έχει ως σενάριο μία βιώσιμη ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε μία… αποδεκατισμένη ελληνική οικονομία, κάνοντας ακόμη και τον εκπρόσωπο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ε.Ε., κ. Χοακίμ Λόικινγκ να νοιώσει άβολα. «Ειδάλλως, να την πουλήσετε τώρα!» φέρεται να είπε στους έλληνες εκπροσώπους.

  Τα στελέχη της κυβέρνησης της υπενθύμισαν ότι η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν έχει εγκρίνει πολλά επιχειρησιακά σχέδια σιδηροδρομικών επιχειρήσεων, όπως της Deutsche Bahn, χωρίς να χρειαστεί να ιδιωτικοποιηθούν, για να λάβουν την απάντηση: «Η Γερμανία δεν έχει Μνημόνιο!».

  Στη συνέχεια, το στέλεχος του Τεχνικού Κλιμακίου συνέχισε να πιέζει, ζητώντας εκ νέου να αποδείξει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι μπορεί να επιβιώσει υπό χειρότερες οικονομικές συνθήκες, με νέο επιχειρησιακό σχέδιο. Οι έλληνες επιτελείς της εξήγησαν ότι η κρίση λειτουργεί υπέρ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διότι όσο ανεβαίνει το κόστος του καυσίμου τόσο το κοινό στρέφεται προς τον Σιδηρόδρομο, κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην βελτίωση των επιδόσεων της εταιρίας.

  Η υφισταμένη του κ. Ρεν δεν επείσθη. Τελικώς, το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν να «παγώσουν» οι διαδικασίες απεμπλοκής του θέματος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού και να συνεχιστεί η προσπάθεια, μέσω διευκρινιστικών επιστολών.


  «Σαμποτάζ» στην ανάπτυξη της εταιρείας
  Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με βαρύ κόστος, αφού αναγκάστηκε να σταματήσει δεκάδες δρομολόγια, κατάφερε το 2011 να μειώσει το έλλειμμά της από τα 60 εκατ. ευρώ στα 32 εκατ. ευρώ και να καταγράψει κερδοφορία τον μήνα Δεκέμβριο, που λειτουργεί ως υπόσχεση για ένα καλύτερο 2012.

  Σημειωτέον ότι το έλλειμμα της εταιρίας θα ήταν σημαντικά μικρότερο, εάν δεν είχαν καθυστερήσει οι μετατάξεις.

  Η εταιρία έχει μειώσει την κατανάλωση καυσίμων κι έχει αυξήσει την χρήση της ηλεκτροκίνησης, κάτι που συνέβαλε θετικά στη μείωση του κόστους.

  Επιπλέον έχει εισέλθει στην εμπορευματική αγορά εντονότερα, μέσω της δραστηριοποίησης από το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου Πεδίου, αυξάνοντας τους εμπορευματικούς συρμούς από έναν την εβδομάδα σε έναν - δύο την ημέρα.

  Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μόλις ολοκληρωθεί η έγκρισή του επιχειρησιακού της σχεδίου από την Κομισιόν, θα αναλάβει τα δύο εμπορευματικά κέντρα στην Οινόη και τη Θεσσαλονίκη. Το δεύτερο έχει αποτιμηθεί στα 170 εκατ. ευρώ.

  Κυβερνητικές πηγές εξηγούν ότι εάν η εταιρία πουληθεί τώρα, αυτό θα γίνει σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή και ο «τυχερός» θα αποκτήσει τα «φιλέτα» της εταιρίας σε εξευτελιστικές τιμές!

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙ@ΟΛΟ, ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ;;;

 17. Μπέμπης avatar
  Μπέμπης 27/01/2012 19:42:12

  Γεια σου Πετρούλα με τα ωραία σου!

  Την Πετρούλα την εκτίμησα αφάνταστα, επειδή είναι η μοναδική τηλεπερσόνα που ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ τους Τροϊκανούς, και κυρίως αυτόν τον ψυχρόαιμο κρυόμπλαστρο Τόμσεν.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Μπέμπης 27/01/2012 21:59:03

   χαχα, κι εγώ, για τους ίδιους ακριβώς λόγους!

   • daughter of mercy avatar
    daughter of mercy @ ΕΥΑ 27/01/2012 23:22:06

    Pour Troika:
    Άγαμοι Θύται
    Τα Λαχανικά!
    http://www.youtube.com/watch?v=llVMnXnIsgk

    P for Petroula!

 18. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 27/01/2012 21:13:45

  ...Tι να σχολιάσει κανείς!!!!! Εδώ ή αυτοπυρπολούμαστε ομαδικά, ή επαναστατούμε και τους παίρνει όλους ο διάβολος.
  Προς τη δεύτερη εκδοχή πάντως ρέπω.... Θα είναι πιο επεισοδιακή.

 19. Leonidas avatar
  Leonidas 27/01/2012 21:23:44

  Εχει κανείς αμφιβολία ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως τώρα οδήγησαν σε καταστροφικά αποτελέσματα?
  Βλέπετε να προτείνει κανένα πραγματικά αναπτυξιακό μέτρο η Τρόϊκα (πέρα από τις περικοπές μισθών, συντάξεων ,απολύσεων, που θα ευνοήσουν ανάπτυξη τύπου Μπαγκλαντές)??
  Τι συζητάμε λοιπόν ξανά? Τον ταχύτερο δρόμο πρός το γκρεμό?

  ''Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια΄΄, λέει η παροιμία.

  Και ειδικά , ''τα πολλά λόγια - της Τρόϊκας και της κυβέρνησης - ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ.Μεγαλύτερη, ανεξέλεγκτη φτώχεια.
  Φτώχεια, ξεπούλημα, εξαθλίωση. Χωρίς καμμιά προοπτική.

  Και γι'αυτό ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ.

  ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΌΛΟΙ - ΤΩΡΑ!!

 20. bond individual avatar
  bond individual 27/01/2012 21:43:27

  ξερει κανεισ τι γινεται με τα ομολογα των ιδιωτων??

 21. τροικανοτσολιας avatar
  τροικανοτσολιας 27/01/2012 21:52:16

  Συντροφοι εχεται παθει μια συγχιση...
  Εμεις δεν ειμαστε ο τσοβολας...
  Σας δανειζουμε Επειδη δεν σας δανειζει κανεις αλλος..
  Βαλτε ταξη στο μαγαζι σας μονοι σας, για να ξεκουμπιστουμε,οι ιρλανδοι το προσπαθουν,οι ιταλοι το ιδιο.
  Παρτε μετρα μονοι σας δικαια, και ξαναδανειστειτε απο τις αγορες.
  δεν θελετε ,δεν μπορειτε,τι θελετε?
  Εμεις δεν ειμαστε ο αγαπημενος σας ανδρεας παπανδρεου, για να συνεχισουμε την πολιτικη του.Γιατι γκρινιαζετε.
  Εχεται εσεις καμμια προταση φωστηρες μου?
  χωρις ιδεες και προτασεις και λυσεις, θα μας τρωτε στην μαπα ωσπου να αποφασισουμε να την κοπανησουμε,γιατι ποσο να σας αντεξουμε ακομα..?

  • sceptic avatar
   sceptic @ τροικανοτσολιας 27/01/2012 23:09:05

   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ είπε κάποτε:

   «Έλα, σκατότουρκε… έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “ από ημάς” συνθήκην με “ έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!» - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ τροικανοτσολιας 27/01/2012 23:17:33

   Γιατί δεν την κοπανάτε λοιπόν, να γλιτώσουμε από την κτηνωδία σας; Αλλά προφανώς είναι καλό το πλιάτσικο που ετοιμάζετε και δεν θέλετε να χάσετε την ευκαιρία, ε;

 22. bond individual avatar
  bond individual 27/01/2012 21:55:17

  φυσικων προσωπων

 23. anarxikos avatar
  anarxikos 27/01/2012 22:00:21

  Ας μην βρίζουμε την Τροικα.Αυτοί παίζουν το ρόλο του "κακού μπάτσου" στην ιστορία.Ο "καλός" θα τ'αρνηθεί τα μέτρα ή θα τα ψηφίσει προκειμένου να "σωθεί η χώρα" και να "μην χρεοκοπήσουμε";Και επειδή αυτες τις δικαιολογίες ακούμε εδώ και δύο χρόνια απο ένα κόμμα πλάκα θα έχει να δούμε αν θα τ'ακούμε απο εδώ και πέρα..."τρικομματικά".Η ώρα της κρίσης (ψηφοφορία για τη σύμβαση) φτάνει! Ας κάνει ο κάθε ένας τα...κουμάντα του.

 24. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 27/01/2012 22:20:12

  Δεν έχεις πρόβλημα. Δεν περιλαμβάνονται στο κούρεμα.

  Αλλά και αν περιληφθούν, μάλλον θα τεθεί πλαφόν για ποσά άνω των 100 χιλ. ευρώ. Αν έχεις μέχρι 100 χιλ., πάλι δεν θα έχεις λογικά πρόβλημα.

 25. madprof avatar
  madprof 27/01/2012 22:20:25

  Θα αποφασίσουν για απολύσεις, τίμια εργαζόμενων πολιτών, αυτοί που είναι κατηγορούμενοι στην συνείδηση των πολιτών για εσχάτη προδοσία και καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας υλικής και άυλης!
  Αν ανεχτούμε και αυτό, είμαστε άξιοι της μοίρας μας και υπόλογοι στις γενιές που θα υποστούν τις συνέπειες της υποταγής μας στα Μιασματα!

 26. στεφανος γραγας avatar
  στεφανος γραγας 27/01/2012 23:25:11

  αγαπητο antinews, γραφω και διαβαζω εδω και καιρο και φιλοξενουνται σχολια μου, αν και εχω δηλωσει αντιθετος της κομματικου σας προσανατολισμου..Λοιπον, γραφω ισως για τελευταια φορα διοτι οι μερες που ερχονται ειναι οι ΠΛΕΟΝ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ...πλεον δεν υπαρχουν αριστροι και δεξιοι...πλεον η σωτηρια εχει μια μονο λυση...ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΦΩΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ..ΩΣ ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ...ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ...ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΩ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΙΟ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕΙ..ΤΕΛΟΣ..ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΔΝΤ...ΤΟ ANTINEWS(ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..
  υ.γ. τα κεφαλαια ειναι λογω οργης......

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ στεφανος γραγας 27/01/2012 23:36:54

   Συμφωνώ απολύτως φίλε μου. Απόψε κιόλας, παραμερίζοντας τις ιδεολογικές διαφορές μας, έπρεπε να έχουμε ήδη γεμίσει τις πλατείες. Όπως έχω ξαναπεί, τα στρατόπεδα έχουν ξεκαθαρίσει από πέρυσι κιόλας, και είναι δύο. Από τη μια η κοινωνία (χωρίς τους "παραδοσιακούς" κομματικούς διχασμούς) κι από την άλλη η νεοφιλελεύθερη κτηνωδία.

   Αλλά δυστυχώς, προτιμούμε, όπως φαίνεται, να ξε...σπάμε πάνω στο πληκτρολόγιό μας. Ευχή και κατάρα, τελικά, το διαδίκτυο. Όσο δεν υπήρχε, ξέραμε να κατεβαίνουμε στο δρόμο και να ανταλλάσσουμε (μεταξύ των άλλων) και δυο κουβέντες. Τώρα, ο καναπές και το iPad να 'ναι καλά. Έτσι όμως δεν αλλάζει τίποτα...

 27. dimitris karditsa avatar
  dimitris karditsa 27/01/2012 23:44:35

  οσον αφορα την αγροτικη. ο ανεκδιηγητος παπακωνσταντινου εταξε στους γερμανους 200.000 στρεματα για φωτοβολταικα. φανταστειτε τωρα να αγορασουν οι γερμανοι την αγροτικη τι εχουν να παθουν οι κακομοιροι οι αγροτες οπου τα κτηματα τους ειναι υποθηκευμενα στην αγροτικη. θα τα αγορασουν οι ιδιωτες απειδη οι αγροτες χρωστανε και θα τους βαλουν να δουλευουν σα δουλοι υπαλληλοι στα ιδια τα χωραφια τους.
  δε βλεπω τη νου δου να παιρνει καμια θεση κατα της ιδιωτικοποιησης της αγροτικης. αυτα θα μου πειτε ειναι λεπτομερειες με αυτα θα ασχολειται τωρα η νου δου?. εχει αλλα σοβαροτερα πραγματα να ασχοληθει.

 28. foros avatar
  foros 28/01/2012 00:12:57

  ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΦΩΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ..ΩΣ ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ…ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ…ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΩ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΙΟ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕΙ..ΤΕΛΟΣ..ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΔΝΤ
  Τον δήμιο μας (τρόικα και δντ) η ελληνική κυβέρνηση τον κάλεσε, δεν ήρθε μόνος του. Κάποιοι από αυτούς αυτοαποκαλούνται πατριώτες πολιτικοί φίλε μου και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση έκτρωμα. Ζούμε τραγικές στιγμές αλλά παράλληλα παίρνουμε και ένα πάρα πολύ καλό μάθημα για την μελλοντική μας συμπεριφορά (εκλογική).
  Υ.Γ Και μην ξεχνάτε από τις 150000 απολύσεις Δ.Υ οι 67000 θα πρέπει να είναι οι εύκολες. Τα άτομα που προσλήφθηκαν χωρίς ΑΣΕΠ από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ είχε συσταθεί το ΑΣΕΠ!! Όλα τα κομματόσκυλα δηλαδή.

  • βορειος avatar
   βορειος @ foros 28/01/2012 01:05:31

   Λυπαμαι αλλα εισαι λαθος, δεν ξερω αν ειναι κομματοσκυλα- πολλοι ναι ,αλλοι ομως οχι ,μιλας ομως για ανθρωπους με πολλα χρονια υπηρεσια, με οικογενειες και υποχρεωσεις, δεν μιλας για απλους αριθμους.Οπου πηγε το ΔΝΤ αναμεσα στα μετρα που επεβαλλε εκανε και απολυσεις-πολλες- στο Δημοσιο. Αποτελεσμα ?Μηδεν. Το να προσθετεις και νεους ανεργους σε μια κοινωνια ανεργων νομιζω οτι ειναι απλα διαστροφη .

 29. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 28/01/2012 02:16:52

  Ένα-ένα τα βγάζουν οι ευρωναζί.

  Πριν από λίγο γράφτηκε ότι σύμφωνα με προσχέδιο που έχουν οι Financial Times, η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να παραχωρήσει η Ελλάδα μέρος της κυριαρχίας της αποδεχόμενη Επίτροπο Προϋπολογισμού με δικαίωμα βέτο αν μια δαπάνη δεν είναι προς το συμφέρον των "δανειστών"!

  Επιτέλους, ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ για να διακόψουμε πάραυτα τις διαπραγματεύσεις και να πετάξουμε τους ευρωναζί στη θάλασσα; ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΡΕΠΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ;

 30. Πασχάλης avatar
  Πασχάλης 28/01/2012 02:24:23

  Αν το ψηφισει ή εστω το στηρίξει η ΝΔ και ο κ.Σαμαράς τότε απλά έχει τελειώσει πολιτικά.Πρέπει να φύγει από τις διαπραγματεύσειςμ ο Θεός να τις κάνει....

 31. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ. avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ. 28/01/2012 10:15:22

  1) Ένας πολύ απλός, κατανοητός και μεστός αντίλογος στην παράνοια. Συγχαρητήρια!!!
  2) Στο σημείο 11 (για ΑΤΕ). Λάβετε υπόψη ότι ενώ η ΑΤΕ δεν αποτελεί σημαντικό μέγεθος για τα εξεταζόμενα προβλήματα έχει στοχοποιηθεί γιατί σε αυτήν ουσιαστικά έχει ενεχυριαστεί ένα μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας των Αγροτών. Μετά τον ορυκτό πλούτο (που τον υποθηκεύουν) θέλουν και τη γη.
  3) Για απολύσεις & μειώσεις μισθών. Είναι προφανές ότι δεν τους ενδιαφέρει το γεγονός ότι θα επιδεινώσουν την ύφεση. Αυτό θέλουν ουσιαστικά. Ένας λαός σε ανέχεια πολύ πιο εύκολα υποτάσσεται. Για φανταστείτε δύο χρόνια μετά , με 2,5 εκ. ανέργους και 500 € μέσο μισθό ποιος θα αντιδρά σε οτιδήποτε; Αυτό το λένε colpo grosso.
  Στο κάτω - κάτω εάν αποτύχουν την δικαιολογία την έχουν έτοιμη και ήδη το τελευταίο διήμερο μας την σερβίρουν όλοι . ΄΄Οι Έλληνες δεν έκαναν έγκαιρα και ΟΛΑ όσα τους είπαμε΄΄ άρα καλά να πάθουν. εμείς προσπαθήσαμε αυτοί δεν μπορούσαν. Αμφιβάλει κανείς;

 32. Κ avatar
  Κ 28/01/2012 13:54:52

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑ ΣΩΖΟΥΝ ΤΩΡΑ?

 33. akenaton avatar
  akenaton 28/01/2012 20:01:10

  Είμαι σχετικά καινούριος στο site, αλλά διαβάζοντας όλα αυτά τα επαναστατικά στα σχόλια, μου έχουν σηκωθεί οι τρίχες της κεφαλής μου! Εμπρός λοιπόν, να τους διώξουμε όλους (παρόλο που εμείς τους ζητήσαμε να έρθουν) και να μείνουμε μονάχοι μας. Αυτό ακούω από "εθνικά υπερήφανα χείλη". Συγνώμη, αλλά έχω τη γνώμη πως όποιος εκστομίζει τέτοιες ιδέες, πρέπει να μας πει ακριβώς τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα. Πως θα διατηρήσουμε το (έστω χαμηλωμένο) βιοτικό μας επίπεδο; Φανταστείτε αγρότες χωρίς τις "επάρατες κοινοτικές επιδοτήσεις", έργα χωρίς το ΕΣΠΑ, δημοσίους υπαλλήλους χωρίς τους (μειωμένους έστω) μισθούς τους, συνταξιούχους χωρίς συντάξεις, νοσοκομεία χωρίς φάρμακα, βενζινάδικα χωρίς καύσιμα και άλλα πολλά ων ουκ έστιν αριθμός. Ελπίζω κάποιος από τους "όψιμους επαναστάτες του καναπέ" να έχει σχέδιο για όλα αυτά. Αλλιώς πρόκεται απλώς για ομαδική εκτόνωση και φθηνή ψυχοθεραπεία. Οπότε πάω πάσο!
  Κύριοι, έχετε συνειδητοποιήσει πως είμαστε μια χώρα αυτή τη στιγμή χωρίς σχεδόν καθόλου παραγωγική μηχανή; Ξέρετε οτι εισάγουμε το 80% του ΚΡΕΑΤΟΣ που τρώμε; Το 99% των καυσίμων με τα οποία κινούμαστε;
  Μια απότομη επιστροφή στη δραχμή χωρίς σχέδιο και κυρίως χρόνο προετοιμασίας θα ήταν καταστροφικότερη και από πόλεμο. Όποιος δεν το βλέπει αυτό, είναι είτε αφελής είτε σπεκουλαδόρος που έχει εξασφαλίσει τα χρήματά του έξω και περιμένει να μας αγοράσει στην φτήνια. Πραγματικά πολλές φορές η οργή είναι κακός σύμβουλος αλλά πρώτα σχεδιάζει κανείς τα βήματά του και μετά ξεκινάει την πορεία του κυρίως σε αχαρτογράφητες περιοχές. Αυτά κι ελπίζω να μην παρεξηγηθώ.
  Υ.Γ. Και μια υποσημείωση καίριας σημασίας! Ο Αντώνης Σαμαράς ποτέ δεν είπε πως είναι γενικά κατά οποιουδήποτε μνημονίου, είπε απλώς πως το συγκεκριμένο μίγμα μέτρων είναι αναποτελεσματικό και σε αυτό δικαιώθηκε. Για να ξέρουμε τι λέμε....

 34. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 29/01/2012 01:57:46

  Πάλι η γνωστή κινδυνολογία...

  Προφανώς, μέχρι το 2002 δεν είχαμε ούτε καύσιμα (με κάρα κινούμασταν), ούτε φάρμακα (ελονοσία και των γονέων), ούτε κρέας (πήγαινε η φασολάδα γόνα). Ενδιαφέρουσα άποψη...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Αυριανιστής 29/01/2012 16:49:38

   Είχαμε 1,2,3,4 πακέτα στήριξης, είχαμε επιδοτήσεις, είχαμε και άφθονο και φθηνό δανεικό χρήμα που το κάναμε βίλλες, μερσεντές, καγιέν και γαρύφαλλα! Μονάχα με το τουριστικό και το ναυτιλιακό(;) συνάλλαγμα είμασταν προ του 1981. Κοιτάξτε εκείνες τις εποχές. Ακόμη δεν φτάσαμε τόσο χαμηλά ευτυχώς ....... Αλλά θα πάμε ακόμη χαμηλότερα με απότομη επαναφορά της δραχμής νάστε βέβαιος .....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.