NASA Parallax
NASA Parallax
16/05/2014 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αξίζει να μας εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή

Το antinews αποφεύγει για ευνόητους λόγους να στηρίξει συγκεκριμένους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Στην περίπτωση όμως της Χριστίνα Γιαννόπαπα πρέπει να κάνουμε μια εξαίρεση γιατί της αξίζει να μας εκπροσωπήσει στην Ευρώπη.

Γεννήθηκε το 1976 στo Χαλάνδρι Αττικής με καταγωγή από την Χίο και την Αρκαδία. Ξεκίνησε σαν Μηχανολόγος-Μηχανικός με ειδίκευση στην Ρομποτική και σε θέματα δορυφορικής τεχνολογίας και διαστήματος και τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν στέλεχος σε διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Από το 2007 εργάστηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και τον τελευταίο χρόνο υπήρξε στέλεχος του γραφείου του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού στο Παρίσι, υπεύθυνη για τις σχέσεις με τα κράτη-μέλη και τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το 2010 έως το 2012 βρέθηκε στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Διαστήματος (ESPI) στην Βιέννη, όπου τομέας ευθύνης της ήταν οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο και τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και έρευνες καινοτόμων τεχνολογιών γεωστρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια και το περιβάλλον, όπως το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα Galileo (Ευρωπαϊκό GPS) και ο πρώτος ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus, ενώ έχει διατελέσει και στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

[photo_1]

Μέχρι το 2010 βρισκόταν στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Διευθυντηρίου Τεχνικής και Ποιοτικής Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος συμμετέχοντας σε δύο ερευνητικές αποστολές της NASA, για μία εκ των οποίων βραβεύτηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος.

Πριν το 2007 εργάστηκε ως στέλεχος σε διάφορες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, ενώ από τότε μέχρι και σήμερα παραμένει καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο του Eindhoven στην Ολλανδία.

Οι σπουδές της περιλαμβάνουν Διδακτορικό στην Βιοιατρική, Μηχανική και τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Μεταπτυχιακό στην Κατασκευή Συστημάτων Μηχανικής και Ρομποτικής και MBA στο Διεθνές Management από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Kings College London και Royal Holloway) και ενώ της έχουν απονεμηθεί συνολικά 14 υποτροφίες και βραβεία και έχει στο ενεργητικό της 40 δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά έντυπα και διεθνή συνέδρια.

Έχει ζήσει στην Ελλάδα, την Αγγλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Γερμανία, την Αυστρία και την Γαλλία και μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη δύο ετών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ραβινος avatar
  Ραβινος 16/05/2014 10:32:12

  ΟΚ Εληφθη.

 2. victoria (true) avatar
  victoria (true) 16/05/2014 10:47:41

  Το Galileo είναι ένα πολύ σοβαρό ευρωπαϊκό έργο, βέβαια έπεσε λίγο έξω στο χρονοδιάγραμμα γιατί υποτίθεται θα ήταν έστω σε μερική λειτουργία από το 2008, αλλά τα έχει αυτά η Ευρώπη...... ;-) Χρειαζόμαστε επιστήμονες. Όχι απαραίτητα γιατί θα εφαρμόσουν στην Ευρώπη την επιστήμη τους, αλλά γιατί έχουν μάθει να σκέφτονται. Και να μην αερολογούν. Και να κρίνονται για το αποτέλεσμα. Μόνο καλό μπορεί να κάνει αυτό. Καλή επιτυχία στην κοπέλα.

 3. A. avatar
  A. 16/05/2014 12:44:44

  Aπό τη στιγμή που παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο ξεχώρισα την υποψηφιότητα της Χριστίνας Γιαννόπαπα. Θα έχει τη ψήφο μου μαζί με τον πρώην Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αναστάσιο Δημοσχάκη και τον Ιλιά Καράνταη από τη Ξάνθη για σπάσιμο στους εγκάθετους της Άγκυρας. Τώρα για τον τέταρτο, μάλλον θα είναι απόφαση της τελευταίας στιγμής.

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 16/05/2014 17:56:25

  Μονοκούκι!

 5. βαγγέλας avatar
  βαγγέλας 16/05/2014 18:06:53

  Μπράβο της, κι εγώ μαζί, αυτή φαίνεται αυθεντική, όχι σαν τον επίσκοπο ΝΑΣΑ...

 6. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 16/05/2014 22:30:09

  Βεβαίως τη Γιαννόπαπα. Και το Χολέβα,για να ακουστεί η φωνή της Εκκλησίας στην Ευρώπη. Πολλή δουλειά έχει κάνει σε προηγούμενη θητεία του και ο Μαυρομάτης.

 7. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 17/05/2014 20:20:09

  Συγχαρητήρια στην λαμπρή συνάδελφο. Θυμίζω ότι η στήριξη καινοτομιών είναι εκ των ουκ άνευ για την έξοδο της παραγωγής μας από την στασιμότητα, μόνο που ελάχιστοι κατανοούν τι είναι και πως αξιολογείται μια καινοτομία. Σ'αυτό το σημείο, τέτοια άτομα είναι θεόσταλτα!
  Το να την στηρίξουμε είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας. Συγχαρητήρια και στο Antinews για την χρήσιμη επσήμανση!

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 17/01/2015 22:59:20

  Εντυπωσιακό, υψηλής ευκρίνειας βίντεο, παρουσιάζει από το διάστημα τα καλύτερα που έχει η Γη να προσφέρει (πηγή: ethnos) http://youtu.be/lNwWOul4i9Y (παρέχεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Θαυμάστε (κατά προτίμηση σε πλήρη εικόνα) ανατολές, βόρεια σέλη, σύννεφα, αστέρια, ωκεανούς, τον Γαλαξία μας, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αστραπές, πόλεις τη νύχτα, διαστημόπλοια και τη λεπτή λωρίδα ατμόσφαιρας που μάς προστατεύει από το διάστημα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.