#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/04/2011 10:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αν προκηρυχθούν εκλογές, θα είναι ντέρμπι
Ελάχιστη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων καταγράφει η δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο Βήμα.  Βρίσκεται  στο 1,6%, εντός  του ορίου του στατιστικού λάθους. Τελευταίο κόμμα στη δημοσκόπηση είναι η ΔΗΣΥ, ενώ στα συνήθη ποσοστά τους κινούνται τα τρία κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων λένε «όχι» σε πρόωρες εκλογές ενώ η απαισιοδοξία των πολιτών είναι καθολική.

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΠΑΣΟΚ 21,7%, ΝΔ 20,1%, ΚΚΕ 8,5%, ΛΑΟΣ 5,8%, ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, Οικολόγοι – Πράσινοι 2,7%, Δημοκρατική Αριστερά 2,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,2%, άλλο κόμμα 3,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος με 30,1%  είναι ο ρυθμιστής.

Στο ερώτημα “η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη στη φάση της επεξεργασίας της τελικής μορφής των μέτρων για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 20012 – 2015. Πιστεύετε ότι θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή τα μέτρα ή να γίνουν εκλογές;” το 47,8% απαντά ότι πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα και μόνο το 32,3% ζητά πρόωρες εκλογές. Η απαισιοδοξία σπάει ρεκόρ με το 82,6% των ερωτηθέντων να δηλώνουν απαισιόδοξοι για την έξοδο από την κρίση.

Στον αντίποδα, η δημοσκόπηση της Public Issue που θα δημοσιευτεί στην Καθημερινή της Κυριακής φέρνει στο 6,5% τη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με την επόμενη βουλή να περιλαμβάνει επτά κόμματα. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 33,5%, η ΝΔ 27%, το ΚΚΕ 12%, ο ΛΑΟΣ 8,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη 3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%. Λίγο κάτω από το όριο της εκλογικής επιβίωσης, στο 2,5%, είναι η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ η αποχή φτάνει στο 40%. Να σημειωθεί ότι η Public Issue ακολουθεί ξεχωριστή μεθοδολογία από τις υπόλοιπες εταιρείες ερευνών, κάνοντας εκτίμηση εκλογικής επιρροής και όχι πρόθεση ψήφου.

Είναι σαφές ότι αν προκηρυχθούν εκλογές, η συσπείρωση και των δύο κομμάτων εξουσίας θα ανέβει. Επίσης όλες οι έρευνες δείχνουν ότι θα πρόκειται για ένα πραγματικό ντέρμπι με το αποτέλεσμα να μην μπορεί να προδικαστεί. Δεν θα είναι έκπληξη αν ο νικητής αναδειχθεί με διαφορά κάποιων δεκάδων χιλιάδων ψήφων. Στο κυβερνών κόμμα τα σενάρια για προκήρυξη εκλογών δίνουν και παίρνουν, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο Πρωθυπουργός θα πάρει τέτοιο ρίσκο, με αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Με αυτά τα ποιοτικά στοιχεία, η πλειοψηφία της αδιευκρίνιστης ψήφου, είναι σχεδόν αδύνατο να καταλήξει στο ΠΑΣΟΚ.

Επίσης φαίνεται ότι και η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, εκτός κι αν κάνουν την έκπληξη οι Οικολόγοι Πράσινοι και τελικά εισέλθουν στη βουλή. Τα κόμματα της κας Μπακογιάννη και του κ. Κουβέλη, με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι αδύνατον να εκπροσωπηθούν κοινοβουλευτικά.

M.O.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 17/04/2011 10:59:32

  Ποιος την έχει την ¨Κάπα Research ¨ ;

  Ποιοι διευθύνουν από αρχαιοτάτων χρόνων το ¨ΒΗΜΑ¨ ;

  Τι λένε οι Έλληνες για τον Νταλάρα ;

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 17/04/2011 11:02:58

  Καλημέρα Μ.Ο.

  Πιστεύω ότι δεν θα είναι δύσκολο για το Σαμαρά να πείσει πως Ο,ΤΙ και να κάνει ο ίδιος θα το κάνει πολύ καλύτερα από τον ΓΑΠ. Η δική μου γνώμη είναι οτι οι επόμενες εκλογές, όποτε και να προκηρυχθούν, λογικά θα είναι περίπταος για τη ΝΔ. Ενεργοποιείται το ένστικτο αυτοσυντήρησης των Ελλήνων και θα στραφούν μαζικά στη μοναδική κυβερνητικη εναλλακτική που υπάρχει.

  • Ιεροκλής Παπαδιαμάντης ierokliss.pblogs.gr avatar
   Ιεροκλής Παπαδιαμάντης ierokliss.pblogs.gr @ Επώνυμος 17/04/2011 12:51:36

   Η Ελλάδα χρειάζεται Εθνική ενότητα. Να γίνει η υπέρβαση και να φτάσει ο Σαμαράς στην κυβέρνηση στηριζόμενος από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με μοναδική εκ μέρους του δέσμευση την έξοδο της χώρας απ' το μηνόνιο. Ακόμα και αυτοδύναμος, μόνος του, δεν μπορεί να πάρει τις γενναίες αποφάσεις που επιτάσσουν που επιβάλλουν οι περιστάσεις.

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ Ιεροκλής Παπαδιαμάντης ierokliss.pblogs.gr 17/04/2011 16:35:23

    Πολύ δύσκολο εγχείρημα πρακτικά

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Ιεροκλής Παπαδιαμάντης ierokliss.pblogs.gr 17/04/2011 21:49:15

    Τυχόν λυκοφιλίες με ΚΚΕ και (ειδικά) με ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν δυναμίτης στα θεμέλια της προσπάθειας που κάνει ο Σαμαράς για ιδεολογική κυριαρχία της παράταξής μας. Ευτυχώς όμως δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις. Ο Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι αποκλείονται τέτοιες συνεργασίες και κοιτάμε την αυτοδυναμία. Δείτε και την σημερινή συνένευξη στην Ελευθεροτυπία:

    h++p://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=268043

  • Misha avatar
   Misha @ Επώνυμος 17/04/2011 12:53:21

   Επώνυμε,

   Ο κόσμος θα ρίξει φάσκελο... Το «ψηφίζω τον Κωστίκα για να φύγει ο Γιωρίκας» δοκιμάστηκε επί σειρά δεκαετιών, απέτυχε παταγωδώς ως κίνητρο προσέλευσης στην κάλπη , με αποκορύφωμα τις τελευταίες εκλογές , και γι αυτό πέρασε ανεπιστρεπτί κατά την ταπεινή μου γνώμη...

   Ο Σαμαράς θα δυσκολευτεί πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι, γιατι κουβαλά στους ώμους του Πάκηδες και Άρηδες και Μαριέτες και Μπάρμπι με τους οποίους ο κόσμος γνωρίζεται πολύ καλά και ξέρει πως οι διαφορές τους με τους μνημονιακούς παστόκους είναι από αμελητέες έως ανυπαρκτες.

   • zackii avatar
    zackii @ Misha 17/04/2011 18:57:28

    @Misha -Μπορεί αυτό που λες να το πιστεύουν πολλοί, αλλά νομίζω ότι είναι ότι ακριβώς θέλει το ΠΑΣΟΚ. Αν δεχτούμε ότι απ'αυτούς που δεν θα ψηφίσουν η συντριπτική πλειοψηφία θα μαύριζε το ΓΑΠ, αυτό ακριβώς θέλουν να αποφύγουν. Οπότε προσπαθούν οι ίδιοι να απαξιώσουν την πολιτική, ώστε ο αριθμός των ψηφοφόρων να κρατηθεί χαμηλά. Τους φτάνουν τα κομματόσκυλα, οι χαζοχαρούμενοι που βλέπουν ...τα μεγκάλα κανάλια, κάποιοι που ακόμα πιστεύουν ότι ψηφίζουν Α.Παπανδρέου, και φυσικά αυτούς που τώρα βολεύουν, και που είναι χιλιάδες -έστω συμβασιούχοι που είναι και οι καλύτεροι όμηροι ως γνωστόν. Αν μπορούσα να δώσω μιά συμβουλή, πρέπει να ψηφίσουν όλοι. Ας ψηφίσουν όποιο κόμμα θέλουν. Αν κάτσουν όμως σπίτι τους ψηφίζουν σίγουρα ΠΑΣΟΚ.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ zackii 18/04/2011 00:52:33

     Πολύ φοβάμαι ότι θα κάτσουν, zackii.

     Χθες το πρωί είχα πάει σε ένα βαφτιστήρι μου, για να του δώσω τη λαμπάδα και τα παπούτσια του. Ο πατέρας του, αμετανόητος πασόκος, που μάλιστα ανακάλυψε προσφάτως ότι "για όλα φταίει ο Αντρέας" (μολονότι, πραγματικά αν δεν ήταν ο Αντρέας, τον συγκεκριμένο δεν θα τον γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του) και πιστεύει ότι "η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από διεθνή οικονομική επίθεση" και ότι "ο Γιώργος καταβάλλει προσπάθεια μπας και σώσει κάτι". Η κουμπάρα μου πάλι, έβριζε πατόκορφα τη ληστοσυμμορία με τα χειρότερα λόγια. Αλλά, όταν η συζήτηση ήρθε στο "ψητό", ξέρεις τι μου είπε; Ότι... "όλοι ίδιοι είναι" και ότι "δεν θα πάει να ψηφίσει κανέναν".

     Αν αυτή την κρίσιμη μάζα όσων απέχουν, δεν καταφέρει να την πάρει μαζί του ο Σαμαράς, φοβάμαι ότι αυτή η νεοφιλελεύθερη παρεούλα των υπαλλήλων της τρόικας όχι μόνο θα συνεχίσει να μας κάθεται στο σβέρκο, αλλά θα το κάνει και μόνη της, χωρίς καν να χρειαστεί τα δεκανίκια των "προθύμων" Καρατζαφέρηδων και Ντοροκουβέληδων.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Επώνυμος 17/04/2011 16:33:57

   Καλη΄σπέρα Επώνυμε. Ντέρμπι με τη σημερινή εικόνα. Σε ένα μήνα τα πράγματα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά.

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ Επώνυμος 18/04/2011 09:59:40

   +1000

 3. Y. avatar
  Y. 17/04/2011 11:17:35

  Η νέα μεθοδολογία που θα αναπτύξουν οι τεχνικοί των δημοσκοπήσεων για λογαριασμό των εξαπτέρυγων, θα είναι βάσει της “τεχνική ταρό”

  (Μ.Ο. γράψε κάτι για Μπέο/παράγγα/ΔΣ ΕΠΟ –εκτός αν είναι τέρρα ινγκόγκνιτα-)

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Y. 17/04/2011 16:37:13

   Σημειώνω την επιθυμία σου . Μετά τις άγιες μέρες όμως. Μην κολαστούμε μεγαλοβδομαδιάτικα...

 4. Xrhstos Theocharis avatar
  Xrhstos Theocharis 17/04/2011 11:23:43

  Ναι, "ντέρμπι" Μ.Ο... Αν οι ερευνώμενοι από την ΚΑΠΠΑ είχαν διαβάσει το άρθρο του antinews σχετικά με τους "υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ σε περίπτωση εκλογών" το "ντέρμπι" θα ήταν μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

  • radiomedic avatar
   radiomedic @ Xrhstos Theocharis 17/04/2011 13:44:34

   Το άρθρο ήταν από τον Ελεύθερο Τύπο, όχι από το antinews.
   Εδώ η συντριπτική πλειοψηφία καταδικάζει τη λογική συγκρότησης τέτοιου ψηφοδελτίου αλλά και το πνεύμα του άρθρου και τις πάσης φύσεως ¨διαρροές¨.
   Και το antinews κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση με τα άρθρα του και τις παρεμβάσεις του.

 5. κοινό γκνού avatar
  κοινό γκνού 17/04/2011 11:40:15

  Δηλαδή δύο στους τρεις έλληνες ψηφοφόρους περίπου έχουν ΑΚΟΜΗ εμπιστοσύνη στα κόμματα με τη σημερινή τους μορφή;

  Δε μας σώζει τίποτα

  • athamas avatar
   athamas @ κοινό γκνού 17/04/2011 12:52:36

   Οι κομματικοί στρατοί που λέγαμε!

 6. man8os avatar
  man8os 17/04/2011 12:18:06

  Συνεπως σχεδον ισοφρισαμε. Με το Ζαππειο 2 θα περασουμε μπροστα. Ο δροος ειναι ανοιχτος προστα σου προεδρε. Αρκει να μην γινει καποιο λαθος.

  • man8os avatar
   man8os @ man8os 17/04/2011 12:18:25

   *δρομος

 7. Ευμένης avatar
  Ευμένης 17/04/2011 12:18:10

  Είναι παγκόσμιο παράδοξο μία κυβέρνηση με τόσο αντιλαικά μέτρα και (το σημαντικότερο) εθνικώς καταστροφική πολιτική να προηγείται ακόμη.
  Σε περίπτωση εκλογών με αυτά τα ποσοστά, θα κερδίσει και πάλι το ΠΑΣΟΚ. Είναι ειδήμων στις προεκλογικές/αποπροσανατολιστικές εντυπώσεις της στιγμής (ίδε πρόσφατη "πράσινη λάσπη") και επιπλέον έχει τα ΜΜΕ στο τσεπάκι του.
  Όπως δηλαδή έγινε και στο πρόσφατο crash test των δημοτικών. Μία εβδομάδα πριν, το σύνθημα "ΠΑΣΟΚ ή χάος" έπιασε τόπο. Και φυσικά, δεν είδα κανένα δήμαρχο να είναι του κόμματος "Αποχή" ή "Λευκό".
  Το ίδιο θα ξαναγίνει και σε εθνικές εκλογές. Θα προβληθεί τεχνητά η αξία της αποχής/λευκού (για να πάρει τους αναποφάσιστους) ώστε να κερδίσει το κόμμα με τον μεγαλύτερο "σκληρό" πυρήνα. Και εκεί το ΠΑΣΟΚ πλεονεκτεί. Υπήρχε το ΛΑΟΣ που τσιμπάει σημαντικό ποσοστό δεξιών, τώρα ήρθε και η Ντορούλα..
  Αλλά το ΛΑΟΣ έχει πάρει θέση πχ στο θέμα των λαθρομεταναστών. Στη ΝΔ ακόμα περιμένουν να πάρουν ψήφους από εκεί? Δεν το ξέρουν ότι (και) αυτοί έβγαλαν ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές?
  Και άλλα πολλά. Άκρατος φιλελευθερισμός, ξεπούλημα των πάντων κτλ. Αν είναι να ψηφίσεις μια ΝΔ που συμφωνεί με όσα λέει το ΠΑΣΟΚ γιατί να μην ψηφίσεις το ΠΑΣΟΚ που τα εφαρμόζει κιόλας ?
  Μήπως όμως θα πρέπει να γίνει και αυτοκριτική στη ΝΔ? Να αποφασίσει ποιό μέρος του Ελληνικού λαού θα εκφράζει? Γιατί στο λίγο απ'όλα υπάρχει καλύτερος παίκτης.
  Έπαιξε το καλύτερο χαρτί και δεν ψήφισε το μνημόνιο. Αλλά προφανώς αυτό δεν φτάνει..

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Ευμένης 17/04/2011 12:51:48

   Δεν είναι ηλίθιοι όσοι χρηματοδοτούν με εκατομμύρια ευρώ τα ΜΜΕ.
   Η προπαγάνδα και η πλύση εγκεφάλου πιάνει...

 8. zap-zap avatar
  zap-zap 17/04/2011 12:35:31

  κάπα ρεσέρτς ίσον μέγαρο υπατίας....

 9. SKAIs avatar
  SKAIs 17/04/2011 12:53:42

  Αν μετά από την πλήρη και απόλυτη αποτυχία μιας εθνο-σωτηρίου κυβέρνησης, το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι ντέρμπυ, τότε μας αξίζει, ως λαός, η απόλυτη καταστροφή-χρεωκοπία-κατοχή ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί!!!!

 10. bill avatar
  bill 17/04/2011 13:04:07

  Το υπαρχον πολιτικο σκηνικο εχει χρεοκοπησει και φαινεται στις δημοσκοπησεις. Τοσο το πασοκ εχει υπαληλους της goldman sachs Χριστοδουλου παπακωνσταντινου οσο και η νδ εχει τον μυταρακη ( ο οποιος ειναι υπαληλος της fidelity το οποιο ειναι ενα fund γυπας και εκπροσωπος των τραπεζων ) σταικουρας εκπροσωπος της eurobank.
  Αρα στην ουσια οσο αναφορα την πολιτικη σε σχεδη με το χρεος θα ειναι υπερ των τραπεζων και οχι υπερ του λαου και αυτο θα ειναι καταστροφικο για εμας.
  Μην ξεγελιεστε τα δυο αυτα κοματα εχουν την ιδια πολιτικη απλα φανατιζουν τον κοσμο για να μην ξεφυγει απο αυτα και να μπορουν να ελενχουν το συστημα για το συμφερον των κεφαλαιων.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ bill 17/04/2011 16:42:25

   Η λογική των πολιτικών- υπαλλήλων εξυπηρετεί την αύξηση της απέχθειας των πολιτών προς την πολιτική και οδηγεί στην αποχή. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο πείτε το. Από υπονοούμενα χορτάσαμε

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/04/2011 13:11:29

  εγω ειμαι μαζι σου all the way !!....!!!! ;)

  ΠΠ

 12. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 17/04/2011 13:34:47

  Όταν γίνουν εκλογές έτσι όπως εξελίσονται τα πράγματα δεν θα υπάρχει καμιά σημασία ποιος θα βγει.
  Η αποχή θα φτάσει το 60%.
  Και κατα την προσωπική μου άποψη αν είναι να βγει κάποιος πρωθυπουργός της χώρας με 25% για να κυβερνήσει το υπόλοιπο 75% μη σώσει και βγει ποτέ.Γιατί η ακυβερνησία θα συνεχιστεί και προοπτική βελτιώσης της κατάστασης δεν θα υπάρξει.
  Η χώρα αναζητά πρόθυμο ηγέτη να πολεμήσει.Ο Σαμαράς κάτι πάει να κάνει αλλά λίγο τα ΜΜΕ που τον θάβουν,λίγο η στάση του απέναντι στο Μνημόνιο δεν τον αφήνουν να πάρει τα πάνω του.
  Συνεπώς αγοράστε μεταλλικά εσώρουχα και αναμονή.
  Άλλωστε η Ανάσταση είναι κοντά και ο Θεός μεγάλος..............

  • αντιλαικος avatar
   αντιλαικος @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 17/04/2011 17:04:06

   Θα τολμήσω μια πρόβλεψη: αυτές οι εκλογές θα έχουν ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΗ προσέλευση.
   Θα είναι οι σημαντικότερες εκλογές τις μεταπολίτευσης.
   Ο κόσμος δεν θα αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους. Διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών του. Θα πράξει όπως ακριβώς έπραξε και στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.
   Και γι΄αυτό όλες οι προβλέψεις θα πέσουν έξω!!
   Να μου το θυμηθείς.
   Εδώ να είμαστε να τα λέμε!!!

   • Y. avatar
    Y. @ αντιλαικος 17/04/2011 18:14:03

    ...μαζί σου!

   • saltcity avatar
    saltcity @ αντιλαικος 17/04/2011 19:51:07

    + 100000000000000

   • Αγγελος avatar
    Αγγελος @ αντιλαικος 17/04/2011 22:54:59

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ.ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΠΟΦΕΥΚΤΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ.ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΔΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΛCO,PUBLIC MARC ΕΙΝΑΙ <> ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΕΡΙ ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΣΟΚ Η ΝΔ; ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΠΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ,ΝΕΑ ΚΑ ΛΟΙΠΑ.ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ΧΡΕΟΣ, ΕΛΛΕΙΜΜΑ) ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ 2Ο%.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓ.ΟΙΚΟΝ,ΥΠΕΧΩΔΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΥΘΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΠΑΣΟΚ Η ΧΑΟΣ Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ>> ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΟΣΚ ΕΠΙΑΣΕ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕ ΠΡΟΣΕΞΟΗΜΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ.ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

 13. SOTHROPOULOS avatar
  SOTHROPOULOS 17/04/2011 13:52:09

  Το 30,1 αδιευκρίνιστη ψήφος και το 3,3 άλλο κόμμα χωρίς να κατανομάζεται, ανοίγει το δρόμο σε πατριωτικό μέτωπο που για ευνόητους λόγους δεν κατονομάζεται, όλοι καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει...

 14. Aris. A avatar
  Aris. A 17/04/2011 14:11:52

  Μ.Ο

  Η Ντοράρα να τσαλαβουτάει στο 2,5%.

  Ούτε το συγκρότημα του κουμπάρου δεν την πιστεύει.

  Κάποτε ο Μαυρής έκανε πολύ καλές προβλέψεις.

  Από τότε που μετονομάστηκε σε Public Issue η εταιρεία του άλλαξε τακτική γιατί άραγε;;

  Μήπως με την προηγούμενη επωνυμία δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδια;;

 15. thanasis avatar
  thanasis 17/04/2011 14:22:23

  αυτο που πρεπει να κοιταξουμε οταν κοιταμε
  τις δημοσκοπησεις πρεπει να διαβαζουμε
  το ποσοστο των αναποφασιστων.
  προσπαθεια λοιπον τω κομματων
  ειναι ο προσεταιρισμος αυτων
  και οχι η διαφορα, διοτι ο προσεταιρισμος
  θα δωσει την εξουσια στην επομενη
  κυβερνηση αλλα προσεταιρισμος οχι με
  δολιες υποσχεσεις,ουτε με κιβδηλα οραματα
  αλλα με ιδεες και λυσεις, που θα κληθη να κανει
  πραγματοποιηση για να μας βγαλει απο
  τον μνημονιακο βραχνα,διοτι τωρα ο λαος
  ξυπνησε και απαιτει.και οποως ελεγε ο
  σοφος στρατηγος μακρυγιαννης [φωνη λαου
  οργη θεου ]. τωρα ειναι η ωρα των σκεψεων
  και οχι η ωρα των εθελοτυφλων ΜΜΕ, το οποια
  αναλλογα με τα συμφερον του ιδιοκτητη γραφουν,
  στηριζουν η λοιδωρουν καθε κομμα

 16. Michael avatar
  Michael 17/04/2011 14:51:07

  Μετά από τόσα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που δεν έχουν ξαναπαρθεί ποτέ στο παρελθόν η Ν.Δ. είναι ακόμη δεύτερο κόμμα.
  Αυτό πρέπει να προβληματίσει άμεσα το κόμμα και τον πρόεδρό της και να κινητοποιηθούν για να αλλάξουν τα δεδομένα.
  Οποιαδήποτε άλλη κίνηση δείχνει ότι ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ.

 17. Dr3D avatar
  Dr3D 17/04/2011 16:00:12

  ντερμπυ θα ειναι σιγουρα αλλα θα ειναι για τα playoff ή για τα playout?

 18. Tassos avatar
  Tassos 17/04/2011 16:17:00

  Ο Σαμαράς θα κάνει περίπατο. Θα βγάλει σε σποτ τον Γιωργάκη να λέει τις αρλούμπες του από το Καστελλόριζο, θα βγάλει την πάρτη του να λέει ότι είναι λάθος και το μνημόνιο και θα μας χρεωκοπήσει, θα πει τον δρόμο για την έξοδο της χώρας από τον εφιάλτη και κατά την ταπεινή μου γνώμη καθάρισε. Το πρόβλημα είναι αν θα πάρει αυτοδυναμία.

  • Dr3D avatar
   Dr3D @ Tassos 17/04/2011 21:34:37

   ναι απο αυτους που ψηφιζουν θα παρει αρκετους ... αλλα απο το 50% που απέχει θα πάρει? Τους έχει πείσει???

 19. blue nile avatar
  blue nile 17/04/2011 19:50:18

  Μη ξεχνάτε και τον Ψωμιάδη ...έχει βουίξει ο τόπος εδώ πάνω ότι θα κάνει δικό το κόμμα. Θα πάρει και αυτός κάνα 1,5% αλλά το θέμα θα είναι αλλού... Για πρώτη φορά θα φανούν και στον πιο ανυποψίαστο οι μεθοδεύσεις των μηχανισμών που σκοπό έχουν να να ανακόψουν την πορεία του Σαμαρά προς την πρωθυπουργία...από το πουθενά άλλα δύο κεντροδεξιά κόμματα που μαζί με το ΛΑΟΣ θα προσπαθούν να κλέψουν ψήφους από τη ΝΔ...

  • Y. avatar
   Y. @ blue nile 17/04/2011 22:15:25

   Ξέχασέ το. Τον είδες τις τελευταίες 2-3 μέρες όπου παρουσιάζεται (με Σαμαρά αεροδρόμιο, Αναγνωστάκη), σπασμένα τα φτερά του
   Το ‘χω πει παλαιότερα. Ο Πανίκας την αγαπά τη παράταξη. Απλά τον έχει ντοπάρει με τις μακακίες περί “Θεσσαλονικάρχη” και άλλες παπαριές, το επιτελείο του Διονύση
   Το κατ’ εμέ πρόκριμα, αν επιμείνει να τον αντικαταστήσει ο αδελφός του. Αν το κάνει, τα ‘φαγε τα μούτρα του, δια παντός. Θα τον έχει γράψει και αυτόν η Ιστορία

 20. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/04/2011 20:36:15

  Στις εκλογές, όταν γίνουν - και δεν θα γίνουν σύντομα, ίσως και να μή πάνε αυτά τα κόμματα, όπως τα βλέπουμε μπροστά μας τώρα.
  Το οικονομικό-κοινωνικό σκηνικό που είχε ως βάση την τροφοδοσία προνομιούχων ιδιωτικών συμφερόντων με χρήμα Κρατικό και Κοινοτικό - δηλαδή χρήμα όλων μας και άλλων πολιτών της ΕΕ, γκρεμίστηκε σε ερείπια.
  Η κομματική διάταξη που ξέραμε ήταν η "στέγη" αυτού του γκρεμισμένου σκηνικού. Αργά ή γρήγορα, μετά το σκηνικό θα "αλλάξει σχήμα" και η "στέγη".
  Τα κόμματα αυτά, μικρά και μεγάλα, λίγο πολύ, με τη μορφή που έχουν ακόμα και με τις μεταξύ τους σχέσεις ανταγωνισμού, δεν εκφράζουν πιά την πραγματική κατάσταση. Μια και "ο γιαλός" ποτέ δεν είναι "στραβός", θ΄αναγκασθούν ν' αλλάξουν πλεύση. Αργά η γρήσγορα. Καλύτερα γρήγορα.

 21. Misha avatar
  Misha 17/04/2011 22:01:21

  Αmi

  Tης τα είπαμε της Αλέκας αυτοπροσωπως μια παρέα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη σε μια γενική απεργία.
  Με τις παρελάσεις και τις βόλτες με βήμα ταχύ από Ομόνοια προς Ζάππειο, δε θα βρούμε άκρη...
  Φοβάμαι όμως -και στο λέω με δεδομένη την προθεση να ψηφίσω ΚΚΕ - πως το ΚΚΕ φοβάται τον εαυτό του, τις Δαμανάκηδες, τους Ανδρουλάκηδες , τους Μπίστηδες και τους Κοψίδηδες που κρύβει στα σπλάγχνα του και γι αυτό δεν κινείται όπως προστάζουν οι συνθήκες...

 22. parsifal avatar
  parsifal 17/04/2011 23:53:37

  Μήν είσθε αφελείς... Δεν πρέπει να υπάρχει αλλος δήμος στην Ελλάδα πλήν Κερατέας με οδό "Βασσιλίσσης Φρειδερίκης", μήν τσιμπάτε στην "αντίσταση" του ψευτο-λαού της Κερατέας. Οι Αρβανίτες είναι οι πλέον δεδομένοι στο κράτος και την καταστολή, αλλά ολα κι'ολα : Για τους αλλους ! Εργάτες, απεργοί, πάσης φύσεως διαμαρτυρόμενοι πρέπει να δέρονται ανηλεώς, αλλά οχι οι κατσαπλιάδες καταπατητές, εργολάβοι αυθαιρέτων κλπ του "εθνικού κορμού" ! Αυτό τους εχει εξαγριώσει : Πώς τα ΜΑΤ που ανέκαθεν αποτελούσαν ινδαλμα και ιδανικό τους τολμούν να σηκώσουν χέρι επάνω τους. Ο νόμος ισχύει για ολους τους αλλους πλήν των νεμόμενων παρανόμως την γή της Αττικής.

 23. ΘΟΔΩΡΗΣ avatar
  ΘΟΔΩΡΗΣ 18/04/2011 00:34:42

  TO ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠ ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΓΑΠ....I LOVE THIS GAME ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΝΟΩ

 24. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 18/04/2011 10:04:16

  Με το λέγε λέγε, στο τέλος θα πιστέψουν τα γκάλοπς και οι ίδιοι οι γκαλοπατζήδες. Όποτε και να γίνουν οι εκλογές,θα κάνει περίπατο η ΝΔ και ο Σαμαράς.

 25. Zafeiriou avatar
  Zafeiriou 18/04/2011 10:11:50

  Η πολιτική στο μεταναστευτικό έφερε την Χρυσή Αυγή στο Δημοτικό Συμβούλιο της ΑΘήνας, αυτή η πολιτική άπνοια στο συγκεκριμένο ζήτημα απο τη Ν.Δ , άνετα θα την βάλει στη Βουλή των Ελλήνων. Αν δεχτούμε οτι η Γαλλία με την αποικιοκρατική της πολιτική δεν ήταν άμοιρη ευθυνών για την συγκέντρωση μεταναστών, η παρουσία Λεπέν στην πολιτική σκηνή ίσως δεν υπήρχε, αν η προσέγγιση, στο συγκεκριμμένο θέμα ήταν διαφορετική. Σοβινιστές και ρατσιστές οι σύμμαχοι δεν ήθελαν και δεν το επεδίωξαν. Κατόρθωσε λοιπόν μετά απο πολλά χρόνια παρουσίας ο Λεπέν να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της πολιτικής να κερδίζει ανοδικά ποσοστά στο εκλογικό σώμα και δίνει μάχη για την εκλογή προέδρου. Συνεχίστε εκεί στη Ν.Δ σε ένα θέμα που καίει τον Ελληνα να σφυρίζετε αδιάφορα και θα πάρετε αυτό που σας αξίζει. Μόνο κάποιοι εδω μέσα να μην αναρωτιούνται γιατί με τέτοια πολιτική απο το jefrey τα γκάλοπ της δίνουν χαμηλότερο ποσοστό, απλά παίρνει ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ!

 26. nickname@taleftaiparchoun.gap avatar
  nickname@taleftaiparchoun.gap 18/04/2011 18:35:07

  Τί θα κάνει το 30% ; Θα καθήσει στο σπίτι του αηδιασμένο ; ή θα πάει να ψηφίσει; Και αν πάει τι θα κάνει;
  Μήπως το 90% από αυτούς είναι απελπισμένοι από τις συνέπειες του μνημονίου;
  Πόσοι θα ψηφίσουν τούς μνημονιακούς συνοδοιπόρους του ΓΑΠ;
  Πόσοι θα ψηφίσουν αριστερά και τι θα προσδοκούν από αυτήν την ψήφο;
  Μήπως αντιλαμβανόμενοι ότι πλέον "ό κόμπος έφθασε στο κτένι "και δεν χωρούν ..αστεία και πειραματισμοί;
  Μήπως,λέω μήπως , αν ο Σαμαράς καθαρίσει και άλλο το κόμα του από τα ..βαρίδια του παρελθόντος εμπνευσει με συγκεκριμένα και κατανοητά από τον κόσμο μέτρα που είναι εφικτά ;
  Μήπως σκευτούν ότι είναι η τελευταία έστω ελπίδα ;
  Μήν εκπλαγήτε λοιπόν να δείτε ή να τρίβετε τα μάτια σας με ποσοστά παρόμοια του Κωνσταντίνου Καραμανλή το ΄74

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.