#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/09/2010 16:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αν ο Τσουκάτος δεν λέει την αλήθεια, θα του κάνει το ΠΑΣΟΚ μήνυση;Ο Θόδωρος Τσουκάτος κατέθεσε σήμερα στην Εξεταστικήγ Επιτροπή της Βουλής για την Ζήμενς υπόμνημα σχετικά με το ένα εκατομμύριο μάρκα τα οποία όπως άλλωστε έχει πει και επαναλαμβάνει δόθηκαν από τη Siemens στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1999.

«Τα κόμματα ψεύδονται συνειδητά όταν βεβαιώνουν όταν το δικό τους κόμμα, ειδικά τα μεγάλα, δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες σε προεκλογικές περιόδους, με αντίστοιχα υψηλές χορηγίες που ξεπερνούν τα όσα προβλέπει ο νόμος για την οικονομική  ενίσχυση των κομμάτων» αναφέρει και μιλάει για έλλειψη θάρρους του κομματικού του χώρου, να αναγνωρίσει την αντικειμενική πραγματικότητα του τρόπου χρηματοδότησης των εκλογικών δαπανών επί σειρά πολλών ετών.

«Ανέλαβα ποινικές ευθύνες γιατί άλλοι απέφυγαν να αναλάβουν τις πολιτικές τους και τονίζει ότι εκείνοι που με έθεσαν εκτός κόμματος επεδίωξαν την απομόνωσή μου αντί της αντιμετώπισης του προβλήματος κρυβόμενοι στην άμμο» σημειώνει επίσης στο υπόμνημά του ενώ για την τακτική δικαιοσύνη λέει ότι «με κατηγορεί με αβάσιμες κατηγορίες που αγγίζουν τα όρια της καταχρηστικής εξουσίας».

Ο κ. Τσουκάτος κατέθεσε επίσης ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, όπου παρέχει τη δυνατότητα στην επιτροπή να ορίσει μέλος της προκειμένου να ελέγξει κάθε τραπεζικό λογαριασμό ή συμμετοχή σε Off shore εταιρεία δικής του ή της οικογένειά του.

Υποστήριξε ακόμα πως τα μόνα χρήματα που αυτός πήρε από τη Siemens και τα πήγε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτό το ένα εκατομμύριο μάρκα. Αναφορικά με την ύπαρξη ενός άλλου εκατομμυρίου που σύμφωνα με τις καταθέσεις Χριστοφοράκου στη Γερμανική δικαιοσύνη υπάρχουν σε Τράπεζα της Ελβετίας και τα δικαιολόγησε λέγοντας ότι ήταν για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσουκάτος αναφέρει ότι όλως αβασίμως έχει αναμειχθεί το δικό του όνομα.

Επί της ουσίας:

Προκύπτει το εξής θέμα. Αν μεν ο Τσουκάτος λέει ψέματα, θα έπρεπε να του κάνει μήνυση το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αν ισχύει όμως είναι υποχρεωμένο το κόμμα αυτό βάσει του Συντάγματος και των νόμων να επιστρέψει την κρατική επιχορήγηση….

Να θυμίσουμε ότι ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός έχει διατάξει τη δέσμευση των λογαριασμών του πάλαι ποτέ «στρατηγού» της Χαριλάου Τρικούπη και πρώην βουλευτή και στενού συνεργάτη του Κώστα Σημίτη.

Ο κ. Ζαγοριανός, με τη διάταξη που είχε αποστείλει στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ζητούσε να απαγορευτεί η κίνηση κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων, όπως και το άνοιγμα θυρίδων θησαυροφυλακίου, έστω και κοινών με άλλο πρόσωπο του κ. Τσουκάτου.

Η εμπλοκή του πρώην στενού συνεργάτη του Κώστα Σημίτη και άλλοτε κραταιού άνδρα της Χαριλάου Τρικούπη στο σκάνδαλο της Siemens αποκαλύφθηκε, όταν ο επιχειρηματίας Ηλίας Πιταούλης κατονόμασε στον εισαγγελέα τον Θόδωρο Τσουκάτο ως εκείνον που του ζήτησε να βρει λογαριασμό στο εξωτερικό, στον οποίο κατατέθηκε ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα από τη Siemens το 1999. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Τσουκάτος κλήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Αθανασίου να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αξιόποινων πράξεων. Στην ανωμοτί κατάθεση που έδωσε αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε προδομένος από τους συντρόφους του που δεν τον στήριξαν.

Εικοσι δύο φορές αναφέρεται το όνομα του Θεόδωρου Τσουκάτου στο ημερολόγιο του πρώην ισχυρού άντρα της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκου ενώ γίνονται και αναφορές στον Κώστα Γείτονα. Οι δεκάδες εγγραφές, από το 1999 έως και το 2006, που αναφέρουν τον Θ. Τσουκάτο φανερώνουν την στενή και μακροχρόνια σχέση μεταξύ του «στρατηγού» του Κώστα Σημίτη και βουλευτή Επικρατείας με τον «Mr. Siemens».

Παρόλα αυτά, ο 4ος Ειδικός Ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, ο οποίος ερευνούσε την υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της γερμανικής εταιρίας, δεν ασχολήθηκε με το αρχείο του κ. Χριστοφοράκου, ενώ ο κ. Τσουκάτος κατά την απολογία του στις 7/1/2009 αναφέρεται μοναχά σε δυο επαφές (συναντήσεις) του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο: στις 20/10/1998 και στις 15/12/1998.

Ο κ. Τσουκάτος υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι η πρώτη επαφή με τον Χριστοφοράκο έγινε μέσω του κοινού γνωστού τους διαφημιστή, Χρήστο Παπαπολύζο. Σύμφωνα με τον κ. Τσουκάτο, ο κ. Παπαπολύζος ζήτησε να τον επισκεφτεί μαζί με τον κ. Χριστοφοράκο στο γραφείο του στο ΠαΣοΚ. Ο κ. Τσουκάτος ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας ο κ. Παπαπολύζος ενώ ο ανακριτής δεν ασχολήθηκε με τη διερεύνηση της πιθανότητας να «μπλέχτηκαν και διαφημιστικά τα κονδύλια της Siemens και του κόμματος» σημειώνει η εφημερίδα.

Λίγους μήνες μετά τις επαφές που ανέφερε ο κ. Τσουκάτος, η Siemens αποδέσμευσε 1.000.000 μάρκα υπέρ του ΠΑΣΟΚ, σε λογαριασμό του κ. Πιταούλη, στην Ολλανδία. Όπως υποστήριξε ο κ. Τσουκάτος, το ποσόν αυτό έφτασε στα ταμεία του ΠαΣοΚ «σπασμένο» σε μικρότερα μέρη και μέσω λογαριασμών «φίλων».

Ο κ. Τσουκάτος έχει επίσης παραδεχτεί ότι ο ίδιος έδωσε στο Μιχάλη Χριστοφοράκο, κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου Siemens στην Ελλάδα, τον αριθμό λογαριασμού που εντοπίστηκε στη διάρκεια της έρευνας. Σύμφωνα με τον κ. Τσουκάτο, ο κ. Χριστοφοράκος τον επισκέφτηκε και του πρότεινε να συνεισφέρει η Siemens ένα εκατομμύριο μάρκα, δηλαδή 420.000 ευρώ, για την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Τσουκάτος ζήτησε από γνωστό του πρόσωπο να μεσολαβήσει για τη συναλλαγή και υποστηρίζει ότι ούτε το παρένθετο πρόσωπο ούτε ο ίδιος είχαν οποιοδήποτε προσωπικό όφελος, αλλά αντίθετα, τα χρήματα παραδόθηκαν στο ακέραιο στους οικονομικούς επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη.

Η δήλωση Τσουκάτου (τότε)

«Ως μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας μετείχα ενεργά στην οργάνωση της καμπάνιας για τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Τσουκάτος σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Siemens.

«Δέχθηκα επίσκεψη στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ από τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο και έγινα αποδέκτης πρότασης για οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του κινήματος και μου ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό για να γίνει η μεταφορά χρημάτων. Απευθύνθηκα σε γνωστό μου πρόσωπο που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς δικό του όφελος και διεκπεραίωσε τη σχετική διαδικασία.

Τα χρήματα, χωρίς άλλη δική μου ανάμειξη, ήρθαν στον τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ, παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του τομέα Οικονομικού και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του κινήματος (ένα εκατ. μάρκα, δηλαδή 420.000 ευρώ. Δεν είχα ποτέ καμία προσωπική ανάμειξη ή άλλη αθέμιτη συμμετοχή.

Σημειώνω επίσης ότι ποτέ δεν διαχειρίστηκα χρήματα στο κίνημα ούτε είχα οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο. Οι δραστηριότητές μου στο ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα πολιτικές και κινήθηκαν στα πλαίσια που όριζαν κάθε φορά τα αρμόδια όργανα του κινήματος.

Κατά συνέπεια για κάθε εμπλοκή του ονόματός μου που θα με εμφάνιζε να έχω προσποριστεί οποιοδήποτε όφελος θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου».

Στην υπόθεση είχε παρέμβει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης: «Λυπούμαι για την εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Siemens, εφόσον αποδειχθούν αληθείς οι ισχυρισμοί που προβάλλονται. Δημιουργούνται έτσι σκιές και αμφιβολίες για μια μεγάλη προσπάθεια στην οποία συμμετείχε ένας πάρα πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων, που δεν είχαν καμιά σχέση με όλα αυτά».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. rs avatar
  rs 14/09/2010 16:51:29

  Πάλι θα ξαναγράψω τα ίδια:

  "Όλιγον έγκυος" δεν υπάρχει!
  Κανένας δεν πρέπει να πάρει "συγχωροχάρτι" επειδή ή "άλλοι" έκαναν περισσότερα!
  Η μεγαλύτερη σημασία, της όποιας καταδίκης, είναι ηθική.
  Το πρόβλημα δεν είναι οι μηχανισμοί αλλά το "αυγό του φιδιού". Δηλαδή τα κόμματα.
  Η "ιδεολογία" τους ήταν που εξέθρεψε αυτές τις συμπεριφορές. Το θεωρούσαν "τιμή" και "εκδούλευση" προς εξαργύρωση, όταν έβρισκαν πόρους για τον κομματικό μηχανισμό.
  Έτσι ανέρχονταν γενικώς. Και, τηρουμένων των αναλογιών "ψάρευαν" και ψηφοφόρους. "Έλα και θα τα 'κονομήσεις 'η θα 'βρείς δουλειά ή...."

  Δυστυχώς η "λαμογιά" - δεν ξέρω άν το αγνοεί ο Άδωνις- αλλά έχει "μπεί" πλέον στο DNA του Έλληνα!

  Κανείς τους δεν είναι αμέτοχος και ούτε δικαιούται να είναι κήνσορας. Όλοι τους θεράποντες ήταν. Και είναι.

  Μην εθελοτυφλείτε λοιπόν! Καια τα ΔΥΟ κόματα την ίδια λογική έχουν.
  Τσουκάτοι υπάρχουν και στη ΝΔ. Και φυσικά Βουλγαράκηδες και στο ΠΑΣΟΚ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ rs 14/09/2010 17:08:18

   Δεν θα έλεγα ότι μπήκε στο DNA, αλλά έγινε κάτι που είναι εν μέρει χειρότερο, εν μέρει πιο αισιόδοξο: Μπήκε για τα καλά στους θεσμούς μας. Όλοι οι θεσμοί είναι φτιαγμένοι πια με ΔΕΔΟΜΕΝΗ τη διαφθορά. Δεν είναι φτιαγμένη δηλαδή για να την καταπολεμούν, αλλά είναι φτιαγμένοι πλέον πάνω της.

   Ο Έλληνας ποτέ δεν ήταν το λαμόγιο που θέλει αυτή η νοοτροπία. Δεν μπορεί ιστορία 30 ετών να αλλάξει ιστορία 3.000 ετών. Μια μέρα, ίσως μέσα από μια καταστροφή, τα πράγματα θα αλλάξουν. Ας ελπίσουμε να αλλάξουν χωρίς να έρθει ενδιαμέσεως καμία καταστροφή.

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/09/2010 17:09:08

  Πάντως, όπως και να το κάνουμε παιδιά, ο Τσουκάτος είπε πράγματα που οι περισσότεροι δεν θα τολμούσαν να πουν. Εγώ τον παραδέχομαι για τον τρόπο που μίλησε. Θέλει κότσια για να μην πεις το συνήθη νερόβραστο χυλό, αλλά να πεις ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

  • Misha avatar
   Misha @ Επώνυμος 14/09/2010 17:39:04

   Θέλει και πολύ υλικό φυλαγμένο σε θυρίδες...
   Κι ο Τσουκάτος το έχει, όπως και ο Άκης και ο Μαντέλης.
   Γι αυτό και δε τους πειράζει κανείς, παρότι αποδέχθηκαν την ενοχή τους.
   Σήμερα πήγανε βενζινοπώλες με χειροπέδες επειδή δεν τηρούσαν το πλαφόν στην τιμή της βενζίνης.Είδατε καμμιά χειροπέδα στο Μαντέλη ή τον Τσουκάτο;
   Γκράτσιε Κοσκότας, που έλεγε κι ο αμίμητος Πόντιος!

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Misha 14/09/2010 17:47:04

    Τσαμπα μαγκας ειναι ο τσουκρατος. τον λογο τον εξηγει ο Misha. Εκ το αποτελεσματος, του βγηκε η στρατηγικη του στρατηγου.

    Παραμενει το ερωτημα. Αφου ομολογησε χρηματισμο, κακουργηματικη πραξη, ξεπλυμα, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ?? Δε σχολιαζω τα του κομματος την επιστροφη της επιχορηγησης κλπ..
    Ο Καμμενος θα του εκανε αγωγη σχετικα... τι εγινε??

    ΠΠ

   • Orestios avatar
    Orestios @ Misha 14/09/2010 17:53:28

    Misha, απόλυτα σωστός.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/09/2010 17:59:34

  Ειμαστε πρωτοποριακοι.
  Ενα μαγαζι κατηγορειται οτι ξεπλυνε χρημα απο τον φροντα το μαυρο/σακουλατο χρημα στα ταμεια του. Οι περισσοτεροι αναρρωτονται απλοικα .. "να γυρισουν την κρατικη επιχορηγηση" ή(*) να μπει μεσα ο Τσουκατος.

  Λοιπον. Πρεπει να συμβουν και τα 2. (*)=ΚΑΙ.

  και οπως εχω γραψει μαλλιαζοντας το πληκτρολογιο μου..
  1. ΚΑΙ ο Τσουκρατος ΜΕΣΑ.
  2. ΚΑΙ το ΠΑΣΟΚ να γυρισει την Κρ Επιχορηγηση
  3. ΚΑΙ να κλεισει το μαγαζι ΠΑΣΟΚ που λειτουργει παρανομα εφοσον παρελαβε προιον εκγληματος.

  ΘΑ ρωτησει καποιος αλλος τον ΓΑΠ και τον Καστανιδη σχετικα???

  ΠΠ

 4. δημης avatar
  δημης 14/09/2010 19:27:48

  “Όλιγον έγκυος” δεν υπάρχει!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.