#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/10/2011 15:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αν κ. Παπανδρέου δεν μπορεί άλλο, τότε να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
του Κώστα Ροδινού

Ο  κ. Παπανδρέου πρέπει, επιτέλους, να απαντήσει στον ελληνικό λαό, με τρόπο ξεκάθαρο, σ΄ ένα πολύ απλό ερώτημα. Και η απάντηση είναι μονολεκτική. Μπορεί να κυβερνήσει; Δεν έχει σημασία αν κουράστηκε, αν απογοητεύτηκε, αν βαρέθηκε, αν θέλει περισσότερο χρόνο για να επιδίδεται στο αγαπημένο του άθλημα, το κανό. Αυτά αφορούν στον ίδιο. Είναι προσωπικές του υποθέσεις. Όχι του Ελληνικού λαού.

Αν, λοιπόν, η απάντηση είναι, «ναι», δηλαδή μπορεί να κυβερνήσει, τότε όλα αυτά που περιγράφουν ως σκέψεις και προθέσεις του, τα ΜΜΕ του «εθνικού μας εργολάβου», είναι άνευ αντικειμένου. Ο κ. Παπανδρέου είναι μόλις δυο χρόνια πρωθυπουργός, την δεδηλωμένη την απολαμβάνει, επομένως, πού βρίσκεται το πρόβλημα; Ποιος τον εμποδίζει να κυβερνήσει; Απ’ ότι γνωρίζω, ουδείς! Άρα για ποιο λόγο παρακαλάει κάθε λίγο και λιγάκι την αντιπολίτευση και μας …απειλεί με πρωτοβουλίες! Ας κυβερνήσει, επιτέλους! Γιατί  με τέτοια καμώματα ξεφτιλίζει τον θεσμό του πρωθυπουργού της χώρας. Εκτός και αν θέλει να …αποδράσει.

Αν, πάλι η απάντηση στο ερώτημα είναι «όχι», δηλαδή ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης και να διαχειριστεί τις υποθέσεις της χώρας, τότε γιατί κουράζεται; Τόσους Συνταγματολόγους έχει δίπλα του, δεν συμβουλεύεται κανέναν; Το Σύνταγμά μας  προβλέπει λύσεις!

Αν, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί άλλο, τότε να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να υποβάλλει την παραίτηση του. Το προβλέπει το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος. Ο ΠτΔ  θα αναθέσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης σε όποιον υποδείξει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό,  θα επιδιώξει το σχηματισμό οικουμενικής. Αν δεν τελεσφορήσει και η τελευταία προσπάθεια, η χώρα οδηγείται σε εκλογές με υπηρεσιακό πρωθυπουργό.

Αν, ο Πρωθυπουργός αισθάνεται, ότι δεν έχει τη δεδηλωμένη, μπορεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Αρθρο 84, παρ, 1 του Συντάγματος.

Αν ο Πρωθυπουργός, αισθάνεται ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, τότε μπορεί να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει εκλογές «για να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας»,  Αρθρο 41, παράγραφος 3 του Συντάγματος.

Προφανώς τον κ. Παπανδρέου δεν το …εξυπηρετεί καμιά από τις λύσεις που προβλέπει το Σύνταγμα. Είπε, λοιπόν, να το …υποκαταστήσει με εξωθεσμικές παρεμβάσεις.  Και έβαλε τους  δοκιμασμένους φίλους του να διοχετεύουν σενάρια, που αγγίζουν τα όρια Συνταγματικής εκτροπής. Εμφανίζουν ένα πρωθυπουργό, αντί να κυβερνάει τη χώρα, να αναζητά μεθόδους για να εγκλωβίσει την αντιπολίτευση στους σχεδιασμούς του και να την …υποχρεώσει να συγκυβερνήσει! Αυτά είναι πρωτόγνωρα και πρωτάκουστα πράγματα! Δεν τα έχει αποτολμήσει κανένας άλλος Πρωθυπουργός! Προσβάλλουν τη δημοκρατία μας.  Η αντιπολίτευση έχει θεσμικό ρόλο και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατικής λειτουργίας του κοινοβουλευτικού μας συστήματος. Ο ρόλος της δεν μπορεί ούτε να καταργηθεί, ούτε να υποκατασταθεί. Αλλιώς δεν έχουμε δημοκρατία! Εκτός, και αν ο κ. Παπανδρέου απέκτησε τίποτα εμμονές, από τα διάφορα μονοκομματικά καθεστώτα που είχε στη Σοσιαλιστική Διεθνή της οποίας προεδρεύει!

Ύστερα, αυτή η σκέψη για διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών, είναι μια Συνταγματική καρικατούρα! Δεν προβλέπεται πουθενά! Το Συμβούλιο της Δημοκρατίας που προέβλεπε το Σύνταγμα του 1975, το κατήργησε ο πατέρας του Πρωθυπουργού με την αναθεώρηση του 1986! Επιπλέον, αποφάσεις για τα σοβαρά ζητήματα της χώρας, δεν μπορούν να ληφθούν από adhoc όργανα, αλλά μόνο από εκείνα που προβλέπονται θεσμικώς! Αλλιώς, ο κ. Παπανδρέου, ας κυβερνάει τη  χώρα με τους φίλους του και τους πολυπληθείς συμβούλους του! Αν πάλι έχει τόση πολύ ανάγκη τις συμβουλές του Επιτίμου, δεν έχει παρά τον καλέσει μια μέρα στο Μαξίμου και είμαι βέβαιος ότι  θα σπεύσει προθύμως! Από τον κ. Καραμανλή τι θέλει; Δεν τον συκοφαντεί, όπου σταθεί και όπου βρεθεί; Τον κ. Σημίτη, δεν τον πέταξε έξω από τους συνδυασμούς; Αρα, όλη η συζήτηση γίνεται για τον ….Επίτιμο!

Εδώ και μήνες ο κ. πρωθυπουργός αγωνιά για την προσωπική του διάσωση. Όλες του οι πρωτοβουλίες και οι σχεδιασμοί περιστρέφονται γύρω απ’ αυτό. Ξέρει ότι αν πάει σε εκλογές θα συντριβεί. Αντιλαμβάνεται, ότι αν συνεχίσει, θα αφανίσει το κόμμα του. Από την άλλη, είναι πασίδηλο, ότι δεν μπορεί άλλο. Δεν αντέχει το βάρος.  Μηχανεύεται, λοιπόν, τρόπους να φορτώσει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση. Στον Αντώνη Σαμαρά, για να είμαστε ακριβείς.  Μπλοφάρει, απειλεί και εκβιάζει. Αυτές δεν είναι μέθοδοι διακυβέρνησης που συνάδουν σε μια δημοκρατική χώρα και σε κοινοβουλευτικό πρωθυπουργό. Θυμίζουν άλλα καθεστώτα και άλλες εποχές.

Θέλω, να ελπίζω ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα δώσουν μια θεσμική απάντηση στον κ. Παπανδρέου.

Η Ελλάδα, έχει Σύνταγμα, θέλω να ελπίζω ότι ακόμα έχουμε δημοκρατία και το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς τα του οίκους μας.

ΎΓ.  Όσον αφορά στην  καθυστερημένη διάψευση του κ. Μόσιαλου, ….. «μωραίνει κύριος….»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kennan avatar
  Kennan 09/10/2011 16:02:25

  Όταν το μέσον έκφρασης μιας διαπλεκόμενης κατάστασης προσπαθεί να παρεμποδίσει την έκφραση της λαϊκης θέλησης, αυτό πως λέγεται; Ιδού τι γραφει σήμερα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για να μην γίνουν εκλογές:


  Πώς οι εκλογές εκτινάσσουν χρέος και έλλειμμα
  Τα κόμματα τάζουν και μεταφέρουν τα προβλήματα δαπανών
  στην επόμενη κυβέρνηση
  Κι όμως, οι εκλογικές αναμετρήσεις έχουν το δικό τους μερίδιο στη δημιουργία του ανεξέλεγκτου δημόσιου χρέους της χώρας. Αναζητήστε την αιτία στη συμπεριφορά των πολιτικών κομμάτων στις προεκλογικές περιόδους. Τότε που όλα τάζουν, αλλά στην καλύτερη περίπτωση, αυτό που καταφέρνουν είναι να μεταφέρουν τα προβλήματα στην επόμενη κυβέρνηση, η οποία με τη σειρά της τα μεταφέρει στην επόμενη, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση των προβλημάτων. Κάποια στιγμή αυτή η συσσώρευση οδηγεί σε οικονομικά αδιέξοδα και επώδυνα μέτρα, που τελικά βλάπτουν τους πολλούς. Βάσει έρευνας προκύπτει ότι τα πρωτογενή ελλείμματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα ως ποσοστό στο ΑΕΠ, αυξάνουν κάθε φορά που έχουμε εκλογικές αναμετρήσεις.

  Το φαινόμενο παρατηρείται σχεδόν αδιαλείπτως από τη δεκαετία του '70 μέχρι πολύ πρόσφατα, που είχαμε την τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Το ίδιο αυξητικό φαινόμενο ισχύει και με το χρέος.
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100075_09/10/2011_458890

  • Ιξίων avatar
   Ιξίων @ Kennan 09/10/2011 16:50:31

   Αυτό το ύπουλο και βλακώδες άρθρο προσπαθεί
   να μας περάσει την παραδοχή πως εκλογές τώρα,
   θα κάνουμε επειδή ψιλοβαριόμαστε,ή επειδή
   το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη καλά...
   Τι άλλο λόγο έχουμε;
   Και αφού αυτή η κυβέρνηση τους βολεύει γιατί
   εμείς οι ανόητοι να θέλουμε να την αλλάξουμε;
   Τα πράγματα είναι τέλεια.
   Θα ακούσατε και λόγια βαρυσήμαντα από
   Υπουργούς τελευταία : *Είμαστε...φιλοεπενδυτική χώρα*,
   *Αυτά εκεί που σε παίρνει...*
   *Κι εσύ πριν τι έκανες...*

   ΥΓ Κε Ροδινέ Βοήθεια...

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ Kennan 09/10/2011 17:26:34

   To ερώτημα Κενναν είναι αν μετά από τέτοια ομβροντία εξωθεσμικώνπαρεμβάσεων και πλύσης εγκεφάλου από ΜΜΕ τα κόμματα συντεταγμένα πρέπει να απαντήσουν σε αυτές τις προκλήσεις.

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ Aris. A 09/10/2011 18:49:29

    Γιατί μόνο τα κόμματα;
    Όσοι θεωρούν τις παραπάνω παρεμβάσεις εξωθεσμικές μπορούν να το διαδηλώσουν.
    Το πολιτικό αίτημα "Εκλογές τώρα" ενώνει αυτή τη στιγμή ένα ετερόκλητο, αλλά τεράστιο και πλειοψηφικό πλήθος Πολιτών. Ανένταχτους, νεοδημοκράτες, συριζαίους, αναποφάσιστους κλπ. Στο πολιτικό αίτημα "Εκλογές τώρα" η Καθημερινή και ο ΔΟΛ απαντούν με ιδεολογική τρομοκρατία:
    - θες εκλογές; Κοστίζουν.
    -θες εκλογές; Δεν δίνουν λύση.
    -θες εκλογές; Καλύτερα η συγκυβέρνηση με τους ενόχους.

    Ε λοιπόν όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την διαμονοποίηση της πεμπτουσίας της Δημοκρατίας, την λαική ετυμηγορία, από τον όμιλο Αλαφούζου και τον ΔΟΛ , ας κάνουν τον κόπο να οργανωθούν μέσω του Διαδικτύου για συγκέντρωσεις διαμαρτυρίας έξω από το Φάληρο( Σκαι , Καθημερινή) και τον ΔΟΛ.
    Η μήπως... "δεν γίνονται αυτά";

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Kennan 09/10/2011 17:50:16

   Kαι το κύριο άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, ....εναντίον των εχθρών της συναίνεσης:
   "Η συναίνεση και οι εχθροί της
   Η δαιμονοποίηση όσων εισηγούνται την εθνική συνεννόηση και ενδεχομένως και μια κυβέρνηση συνεργασίας είναι αναμενόμενη. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να χάσουν τις «καρέκλες» τους και τα φανατικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επίσης δεν θέλουν να χάσουν τις «καρέκλες» που ονειρεύονται. Λογικό, λοιπόν, είναι να διαδίδουν πως, πίσω από την κοινή λογική που βλέπει ότι ένας είναι ο δρόμος της ανόρθωσης της χώρας, κρύβονται συμφέροντα, ξένες δυνάμεις και άλλα γραφικά.

   Υποτιμούν, όμως, την ωριμότητα της κοινής γνώμης, η οποία με πάθος επικρότησε τη συναίνεση για την παιδεία και σε κάθε δημοσκόπηση δείχνει να μην εμπιστεύεται καμία μονοκομματική κυβέρνηση. Για τη συναίνεση πιέζουν δύο παράγοντες, που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει: η αγωνία της κοινής γνώμης για μια ώριμη πολιτική ηγεσία και το τρομακτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα."

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Κώστας Ροδινός 09/10/2011 20:32:13

    Συναίνεση ναι! Αλλά κοινωνική συναίνεση η οποία θα συσπειρωθεί γύρω από μια στιβαρή πατριωτική ηγεσία πέραν από δεξιές ή αριστερές εμμονές. Όχι συναίνεση των υπαρχόντων κομμάτων. Αυτή η "συναίνεση" σημαίνει απλώς διάσωση του Παπανδρέου και του συστήματος Πασοκ, τίποτα περισσότερο.

  • HΛΙΑΣ avatar
   HΛΙΑΣ @ Kennan 09/10/2011 19:12:42

   αυτο που γραφει η καθημερινη μονο για αυτες τις εκλογες ισχυει? γιατι δεν τα ελεγε και πριν δυο χρονια αυτα?

  • Κακαβούλης avatar
   Κακαβούλης @ Kennan 09/10/2011 19:37:27

   Από το ίδιο κωλοχανείο της πληροφόρησης σήμερα ο πολύς Αγγελικόπουλος από τη στήλη "Υποβολείο" τα χώνει στο Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο.
   Στον άνθρωπο που σταμάτησε τον πόλεμο της Κερατέας μένοντας δίπλα στους αδελφούς του.
   Πού έχει καταργήσει την πληρωμή στα μυστήρια που τελούνται στη Μητρόπολή του.
   Που έχει διακόψει την είσπραξη του μισθού του.
   Και γιατί η επίθεση?
   Γιατί τόλμησε να εναντιωθεί στα χαράτσια.
   Γιατί είπε πως αν κόψουν το ρεύμα συμπολιτων του θα κόψει και το ρεύμα των εκκλησιών.
   Η τακτική τους αποβλέπει να κοντύνουν και να εξουδετερώσουν όσους αρθρώνουν αντισυστημικό και Εθνικό πατριωτικό ρόλο.
   Αλλά.... ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ.
   ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Κακαβούλης 09/10/2011 20:33:24

    Οι ιθύνοντες νόες της Καθημερινής δεν είναι ορθόδοξοι χριστιανοί. Μην απορείτε ...

 2. Dark Angel avatar
  Dark Angel 09/10/2011 16:08:12

  "Η Ελλάδα, έχει Σύνταγμα, θέλω να ελπίζω ότι ακόμα έχουμε δημοκρατία και το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς τα του οίκους μας."
  Λυπάμαι, αγαπητέ κ.Ροδινέ, αλλά τα δικαιώματα τα έχουμε εκχωρήσει σε Δάνεις Δυνάμεις και ο αντιπρόεδρας της Κυβέρνησης, είπε στην Βουλή των Ελλήνων, ότι οι εκλογές δεν είναι η λύση στο πρόβλημα...
  Όλη η ιστορία περί συναίνεσης είναι η προσπάθεια κάλυψης αντισυνταγματικών μέτρων και ενεργειών, με αυξημένες πλειοψηφίες που ξεπερνούν το 180.
  Αυτό θέλουν και περί αυτού εργάζονται ακόμα και με μερικούς που "συνεργάζονται" συναινώντας με - γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε - δωσίλογους...
  Μόνο που όπως λέει και ο Αρματιστής, εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας, δεν γίνεται ούτε με 300...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Dark Angel 09/10/2011 17:52:07

   "τα έχουν εκχωρήσει...."
   Δεν τα έχουμε εκχωρήσει και συγνώμη για τη ...διόρθωση

   • Dark Angel avatar
    Dark Angel @ Κώστας Ροδινός 09/10/2011 19:40:07

    Παρακαλώ.
    Έχετε δίκιο.Τα έχουν εκχωρήσει οι προδότες και εμείς που δεν τα έχουμε εκχωρήσει, φοβάμαι, ότι δεν κάνουμε σχεδόν τίποτα για να τιμωρηθούν...οι προδότες, κ.Ροδινέ μου...
    Αυτό που περιγράφετε, έχει πάρα πολλές ομοιότητες με συνταγματική εκτροπή.
    Για να μην γράψω πραξικόπημα και κατηγορηθώ για ακρότητες.Ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δυστυχώς, υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει.Ο ένας είναι της παράδοσης και ο άλλος είναι του αμόκ.
    Όσο δεν βρίσκεται θεσμική, Δημοκρατική διέξοδος, τόσο θα πληθαίνουν οι φωνές για τον δεύτερο και αν αφεθούμε σε αυτήν την οδό...δεν θα μείνει ρουθούνι...

 3. torn avatar
  torn 09/10/2011 16:10:07

  Ευτυχής η μέρα που θα πάρει τον Παπούλια να φύγουν αμφότεροι. Και επιτέλους ας μας εξηγησει κάποιος, τί σημαίνει κοινοβουλεύτική δημοκρατία; Εκλέγεσαι με ένα δήθεν πρόγραμμα, εφαρμόζεις, ό,τιδήποτε άλλο εκτός από αυτό, κάνεις ό,τι γουστάρεις, εξαθλιώνεις τους πολίτες, αλλά έχεις δήθεν τη δημοκρατική νομιμοποίηση. Σε τί λήθαργο βρισκόμαστε; ;Έχουν καταλυθεί τα πάντα και δεν τρέχει τίποτε...

  • JOHN avatar
   JOHN @ torn 09/10/2011 18:50:27

   @torn Σωστος +1000000...................

 4. maria aqua avatar
  maria aqua 09/10/2011 16:12:08

  !
  Να καταργήσουμε την αστική δημοκρατια λοιπον..

  • Thimm avatar
   Thimm @ maria aqua 09/10/2011 17:26:34

   .....και να εφαρμόσουμε...... την Άμεση.....αν συμφωνείτε (δηλαδή την Ολιστική Πολιτικήhttp://mlianos.wordpress.com)

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ maria aqua 09/10/2011 20:29:38

   Και να βάλουμε τον Αλέξις να μας κυβερνάει

 5. ikaros avatar
  ikaros 09/10/2011 16:13:18

  "Ξέρει ότι αν πάει σε εκλογές θα συντριβεί. Αντιλαμβάνεται, ότι αν συνεχίσει, θα αφανίσει το κόμμα του."
  Πιστεύω πως από το περασμένο καλοκαίρι η αρχηγία έχει μεταβιβαστεί στον Βενιζέλο. Είναι πολύ δύσκολο να αφεθεί το ΠΑΣΟΚ να πάει στις εκλογές με τον ΓΑΠ. Ο σχεδιασμός τους πράγματι έχει να κάνει με την εμπλοκή της ΝΔ στην περιπέτεια αυτή ώστε να φύγει ένα μικρό αλλά σημαντικό κομμάτι του βάρους από πάνω τους. Δύο είναι οι βασικές επιδιώξεις τους. Η πρώτη και σημαντικότερη είναι να χάσουν με μια αξιοπρεπή διαφορά που θα τους δίνει τη δυνατότητα μελλοντικά να ξανά μπουν στο παιχνίδι της εξουσίας. Η δεύτερη είναι να εμποδίσουν την αυτοδυναμία της ΝΔ. Όσο περισσότερο αρνείται ο Σαμαράς τόσο πάνε πίσω οι σχεδιασμοί τους. Με το πρώτο λάθος που θα κάνει ο Σαμαράς θα φτιάξουν το κατάλληλο κλίμα, θα αλλάξουν ηγεσία και θα πάνε σε εκλογές. Πιστεύω δηλαδή πως τελικά πιο πολύ από όλους βιάζονται αυτοί να πάνε σε αλλαγή αρχηγού και εκλογές αλλά δεν τους δίνει την ευκαιρία ο Σαμαράς.

  • LamprosM avatar
   LamprosM @ ikaros 09/10/2011 18:02:12

   1000000000000000000

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ ikaros 09/10/2011 18:20:45

   Μάλλον στους στοχασμούς σου απουσιάζει ολοκληρωτικά το μνημόνιο και ο ξένος παράγων. Κάνε μια πρόσμιξη και θα δεις ότι μερικά απ' αυτά που λες δεν βγαίνουν.

 6. κράτιστος avatar
  κράτιστος 09/10/2011 16:14:21

  το ερώτημα εάν ο ΓΑΠ μπορεί να κυβερνήσει, φαντάζομαι ότι είναι ρητορικό

  ποτέ δεν ήταν σε θέση να κυβερνήσει, όχι την Ελλάδα, αλλά ούτε περίπτερο
  η Mammy και ο brother Ντάλτον ήταν αυτοί που τον έσπρωξαν και τον κράτησαν στην καρέκλα του πρωθυπουργού ακόμη κι όταν παραιτήθηκε στον Σαμαρά το καλοκαίρι.
  θα τον χρησιμοποιήσουν ακόμη λίγο τα φιλαράκια του, τύπου Σόρος, για να κερδοσκοπήσουν πάνω μας και μετά θα του δώσουν καμμία θέση στη διεθνή πολιτική χωρίς ευθύνες, ώστε να έχει χρόνο για ποδήλατο, κανό και ότι άλλη παπαριά κατεβάσει η κουρκούτα του.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ κράτιστος 09/10/2011 17:53:58

   ποτέ να μην ξεχνάμε ο,τι αυτός ο άνθρωπος κέρδισε τις εκλογές με τις ευλογίες ολόκληρου του συστήματος της χώρας και σχεδόν 11 μονάδες διαφορά...

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Κώστας Ροδινός 09/10/2011 18:42:04

    Nαί, γιατί ήθελε η πρεσβεία και τα ντόπια ΜΜΕ.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Κώστας Ροδινός 09/10/2011 20:36:10

    Μην ξαναπείς ανύπαρκτο τον Καραμανλή γιατί αδικείς. Δεν μπόρεσε την διετία 2007-2009 λόγω κάποιων αμερικανικών και εγχωρίων πιέσεων. Αυτό είναι όλο. Αν διαφωνείς, φόρεσε την κουκούλα του 2008 και βγες στο Σύνταγμα στην επόμενη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων

    • Γιώργος Τρεβής avatar
     Γιώργος Τρεβής @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 10/10/2011 01:09:43

     Ενώ από το 2004 ως το 2007, έκανε συνταρακτικές μεταρρυθμίσεις: Επανίδρυση του κράτους, Ρεπούσια παιδεία, βασικός μέτοχος, έρευνα για το χρηματιστήριο, Ντόρα στο ΥΠΕΞ.
     Ήπια προσαρμογή; Ή νανούρισμα του λαου;

    • Γιώργος Τρεβής avatar
     Γιώργος Τρεβής @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 10/10/2011 01:36:40

     Παρά λίγο και να τον «δολοφονήσουν!»
     Ενώ από το 2004 ως το 2007, είχε κάνει συγκλονιστικές μεταρρυθμίσεις: Επανίδρυση του κράτους, Μεταρρύθμιση (Ρεπούσια) στην παιδεία, Βασικός μέτοχος, έρευνα για το χρηματιστήριο, ‘Λιάπης-Siemens’ ολέ-ολέ. Τα ξέχασες; Ή σε είχε αποκοιμίσει η ήπια προσαρμογή του μέγα δημοσκόπου Γ. Λούλη;

 7. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 09/10/2011 16:19:31

  Η καθημερινή μας εξημέρωση

 8. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 09/10/2011 16:32:20

  Πώς και δεν προτείνουν να μην γίνουν ξανά εκλογές μέχρι να ξεχρεώσει η χώρα τα δανεικά; (δηλ. ποτέ )

 9. Απορία avatar
  Απορία 09/10/2011 16:41:51

  Αυτά τα πραγματικά ωραία που γράφεις εσύ, με το επίσης σωστό ύφος που τα γράφεις, γιατί δεν μπορεί σβέλτα, αμέσως, να τα γράψει και να τα πει ο εκπρόσωπος της ΝΔ;

  • Dark Angel avatar
   Dark Angel @ Απορία 09/10/2011 16:56:15

   Kαλό....
   +1
   Είναι σκληρά...

 10. alakran avatar
  alakran 09/10/2011 16:51:58

  "Η Μέρκελ έλεγε προ ολίγων ηµερών στις Βρυξέλες: «∆εν αντέχω να ασχολούµαι άλλο µε την Ελλάδα». Και ποιος µπορεί να την κατηγορήσει; ∆υο χρόνια τώρα όλο κάτι πάει να γίνει και όλο κάτι δεν γίνεται. Φταίµε εµείς, φταίτε εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής...

  Και αυτό συµβαίνει επειδή για την ουσία του προβλήµατος δεν µιλάει κανείς. Και η ουσία είναι «η συνταγή της τρόικας» (της οποίας ακόµη υπεραµύνεται η Μέρκελ ) έσπρωξε τη χώρα στην κατάρρευση χωρίς να αντιµετωπίσει την κατάσταση. Χωρίς να βελτιώσει κανένα οικονοµικό µέγεθος. Χωρίς να βοηθήσει πουθενά.

  Αυτή η πολιτική αποτελεί πλέον το πρόβληµα, όχι τη λύση. Πέντε στόκοι µε γκρίζα κοστούµια µάς οδήγησαν σε ένα υφεσιακό σπειροειδές. Και επιµένουν νααποδείξουν το αλάνθαστο µιαςβλακώδους συνταγής.Η οποία έχει ήδη πέσει έξω.

  Το λένε όσοι σκαµπάζουν στοιχειωδώς από οικονοµία, εντός και εκτός Ελλάδας. Το ξέρουν και οι πέτρες. Αν δεν αλλάξει πολιτική, η χώρα θα στραγγίξει. Θα εξυγιανθεί πεθαίνοντας. "

  Όχι.Δεν τα έγραψε και αυτά ο Σαμαράς.Απλά φαίνεται ότι οι Νεοσαμαρικοί εισβάλλουν τώρα και στο Βήμα Της Κυριακής.Δείτε και μόνοι σας.
  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=424180&h1=true

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ alakran 09/10/2011 18:41:14

   Mόνο που ο Πρετεντέρης δεν έχει το δημοσιογραφικό θάρρος να πει ότι ο Σαμαράς είχε προείπει την αποτυχία της μνημονιακής συνταγής.

   • alakran avatar
    alakran @ ΒΙΣ 09/10/2011 18:51:22

    Πού να το βρει το θάρρος?
    Ακόμα θυμάμαι το δελτίο ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού που προσπαθούσε να μας πείσει ότι το μνημόνιο το έφερε....η Ν.Δ!
    Προσωπικά πιστεύω ότι το άρθρο που έγραψε έχει ως στόχο την αποφυγή κανενός γιαουρτιού από τον κόσμο.Θέλει να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση,για να γίνει αρεστός.
    Ο κόσμος όμως θυμάται.

    • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
     Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ alakran 09/10/2011 22:34:48

     Μπουκάλια θα του ρίχνει ό κόσμος.

 11. O Saligaras avatar
  O Saligaras 09/10/2011 16:55:13

  Σίγουρα την ιδέα συνκυβερνήσεως
  του την έβαλε ο φίλος του απο την Νιγηρία.

 12. Μάνος avatar
  Μάνος 09/10/2011 16:55:57

  Δεν ψάχνει τρόπους να συνεχίσει ή να συγκυβερνησει αλλά ψάχνει τρόπους να μην πάει φυλακή

 13. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 09/10/2011 16:59:39

  Η χρεοκοπία προ των πυλών, η ταπείνωση του ΄Εθνους (= άνθρωποι/πολίτες) σε διαστάσεις αρχαίου δράματος, ο ΓΑΠ στο μοναστήρι...και εμείς ο λαός μιλάμε τη ξύλινη, τη λαϊκίστη γλώσσα περί εκλογών και δημοκρατίας! Εκλογές έκανε κι ο Βενιζέλος το 1920! Κι ο Καραμανλής το 2009. Και ήρθε ο Μεσσίας (= το ψέμα και η ανεπάρκεια). Το ψέμα και την ανεπάρκεια διαδέχθησαν το ψέμα και η ανεπάρκεια! Γιατί αναμασάμε το ίδιο χόρτο;! Γιατί οι μισοί είμαστε βολεμένοι με το ψέμα και την ανεπάρκεια κι άλλοι μισοί αιχμάλωτοι.

 14. ΙΩΝΑΣ2 avatar
  ΙΩΝΑΣ2 09/10/2011 17:07:19

  Εκει που εχουμε φτασει Συνασπισμος και ΚΚΕ θα αρνηθουν οποιαδηποτε
  συμμετοχη σε τετοια συσκεψη με παρουσια των πολιτικων λειψανων.
  Επισης ΠΑΣΟΚ ,ΛΑΟΣ , Κουβελης και θυγατερα θα συμμετασχουν για να διασωθουν αμφοτεροι και οι τεσσερεις που λεγαν και στο χωριο μου.
  Ποιος λειπει και τι θα κανει;
  Μην βιαστητε να απαντησετε.

  • drider avatar
   drider @ ΙΩΝΑΣ2 09/10/2011 17:31:04

   Κάτι τέτοια γράφετε, δημιουργείτε προσδοκίες και μετά έρχεται ... η απογοήτευση.

   Συγγνώμη αν βιάστηκα να απαντήσω, αλλά μου αρκεί να "ντοπάρομαι" και από μόνος μου πριν ανεβεί ή κατεβεί οποιαδήποτε κομματικό λάβαρο.

 15. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 09/10/2011 17:21:24

  πραγματι ειναι σε διλημα το παιδι. να επαναλαβει τα ιδια που εκανε και ο σημιτης δηλ.δαχτυλιδι? βλεπει πως και ο βενιζελος καηκε .εκτος αν δεν τον ενδιαφερει το μελλον του κομματος παρα μονο το δικο του. θα δεχτουν ομως οι αλλοι δελφινοι δαχτυλιδι?. γιατι οχι, με αυτο τον τροπο ενας αντιπαλος τους οπως ο βενιζελος φευφει απο τη μεση. παντως με γιωργακη αρχηγο δε θα παει το πασοκ στις εκλογες.

 16. η Dimi avatar
  η Dimi 09/10/2011 17:22:58

  «Η ΠΟΛΙΣ
  Είπες• «Θα πάγω σ’ άλλη γη, θα πάγω σ’ άλλη θάλασσα.
  Μιά πόλις άλλη θα βρεθεί καλλίτερη από αυτή.
  Κάθε προσπάθεια μου μια καταδίκη είναι γραφτή•
  κ’ είν’ η καρδιά μου — σαν νεκρός — θαμένη.

  Ο νους μου ως πότε μες στον μαρασμόν αυτόν θα μένει.
  Oπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω
  ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ,
  που τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα.»

  Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες.
  Η Πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς
  τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς•
  και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ’ ασπρίζεις.

  Πάντα στην Πόλι αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού — μη ελπίζεις—
  δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.
  Ετσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
  στην κώχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την Γη την χάλασες.»
  ~Κ.Π. Καβάφης: «Η Πόλις» (1909)
  ♠ ♠

  Η Ελλη Λαμπέτη διαβάζει Καβάφη, Διόνυσος 1983
  http://www.kavafis.gr/lections/content.asp?id=8&author_id=

  ♠ ♠

  «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
  Τα νησιά της Ελλάδας, μιά ασυννέφιαστη βραδυά κατά τη διάρκεια περάσματος πάνω από την Ευρώπη. Η Αθήνα, έντονα λαμπερή απλώνεται κατά μήκος της Μεσογείου Θάλασσας. Μία κυριολεκτικά εξωπραγματική αίσθηση, βλέποντας το μεγαλείο της αρχαίας αυτής Γης από το μακρυνό Διάστημα.»
  ~Απίστευτες Φωτογραφίες από το Διάστημα: ΝASA,
  Αστροναύτης Douglas H. Wheelock (9-4-2010) http://bit.ly/nVbgOq

 17. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 09/10/2011 17:34:27

  Φανταζομαι οτι ξερουμε ολοι μας την λαϊκη ρηση “τρεις, το λαδι, τρεις το ξυδι, δεκα το κρασι” που περιγραφει τα .... λογιστικα αδιεξοδα του αθεραπευτου μπεκρη. Εδω λοιπον το περιφημο “κρασι”, το κοστος του οποιου πρεπει να παραμεινει αδιαταρρακτο, ακομα κι’ οταν δεν βγαινει με τιποτα ο λογαριασμος, ειναι ο δικομματισμος κι΄η εναλλαγη στην εξουσια των δυο διαχρονικων νταβατζηδων της ελληνικης κοινωνιας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Φυσικα και πρεπει να γινουν εκλογες αμεσως, ωστε να εξαφανιστει απο προσωπου γης ο ανεκδιηγητος ΓΑΠ και η προδοτικη κλικα του. Μετα ομως τι περιμενουμε να συμβει; Κατα τα φαινομενα θα ερθει πρωτη η ΝΔ, αλλα χωρις απολυτη αυτοδυναμια. Πρωτη εκδοχη λοιπον, αποπειρα δημιουργιας “κυβερνησης συνεργασιας” ή “εθνικης σωτηριας” που επιδιωκουν διακαως οι διαχρονικως διαπλεκομενοι εργολαβοι και καναλαρχες που εχουν καταληστεψει τον τοπο επι δεκαετιες. Θα πεσει η καταλληλη προπαγανδα απο τα ιδιωτικα ΜΜΕ, θα επιχειρηθει η κατατρομοκρατηση του κοσμου, και ουτω καθεξης. Εστω λοιπον οτι ο Σαμαρας δεν υποκυπτει, παρα τις αφορητες πιεσεις που θα του ασκηθουν (και ισως ηδη του ασκουνται) απο διαφορα στελεχη της παραταξης του, που δεν διαφερουν σε τιποτα απο τους Πασοκους συναδελφους τους σε οτι αφορα στην αρπακτικοτητα, στην ιδιοτελεια και στην διαθεση συνεργασιας με τους διαχρονικους διαπλεκομενους (οπως διαπιστωσαμε μεχρι πριν απο δυο χρονια, με τα διαφορα “νομιμα, αρα ηθικα”, τους Ζαχοπουλους, του καλογερους, κλπ). Δεν υποκυπτει λοιπον ο Σαμαρας και ζηταει επαναληψη των εκλογων. Δευτερη λοιπον εκδοχη : Ο κοσμος αποφασιζει να δωσει αυτοδυναμια στην ΝΔ, η οποια ερχεται στην εξουσια και επιχειρει να εφαρμοσει το σχεδιο “Ζαπειο ΙΙ”, το οποιο αφηνει αδιαταρρακτο το νεοφιλελευθερο μοντελο του “παραμενουμε στο ευρω” αλλα “επαναδιαπραγματευομαστε τους ορους”, κλπ. H “επαναδιαπραγματευση” ομως δεν αποδιδει, γιατι οι banksters και οι δικοι τους διαπλεκομενοι-διορισμενοι ευρωπαιοι “ηγετες” δεν θελουν να χασουν ουτε τους τοκογλυφικους τοκους τους, ουτε το πληρες ξεπουλημα της χωρας (“αξιοποιηση του εθνικου πλουτου”), ουτε να κανουν πισω απο την απαιτηση για μισθολογικη εξαθλιωση των μελλοντικων σκλαβων που θα δουλευουν στις “οικονομικες ζωνες” των ξενων “επενδυτων” και τα τοιαυτα. Και ιδου.... μετα απο ενα διαστημα οπου θα βαθυνει ακομα περισσοτερο η κοινωνικη καταστροφη, αντι να αναγκαστει να φυγει με ελικοπτερο ο ΓΑΠ, θα αναγκαστει να φυγει με ελικοπτερο ο Σαμαρας! Σας θυμιζει τιποτα αυτο το σεναριο ;
  Εν ολιγοις, σπαταλουμε τον χρονο μας σαν τον μυθικο μπεκρη και το “κρασι” του. Σωτηρια της χωρας με ταυτοχρονη διασωση του δικομματισμου, με παραμονη στην ευρωζωνη και με “εξωραϊσμενες” νεοφιλελευθερες συνταγες δεν υπαρχει. Aρα ; Εαν ο Σαμαρας, ή οποιος αλλος πολιτικος ηγετης αναλαβει, μετα απο μια περιοδο μεγαλης πολιτικης ασταθειας, δεν τολμησει να κοψει τον Γορδιο Δεσμο, εαν δεν ρισκαρει το “αποθανετω η ψυχη μου μετα των αλλοφυλων”, οντας ετοιμος να βγαλει τη χωρα εξω απο το καταστρεπτικο σπιραλ, τοτε σε ενα χρονο απο σημερα θα νοσταλγουμε τα τωρινα μας χαλια.
  Εκλογες λοιπον πρεπει να γινουν, οχι ομως επειδη αμεσως μετα θα ξεκινησει η σωτηρια μας, αλλα για να επιταχυνθουν οι εξελιξεις, να σπασει το αποστημα και να διαλυθει εκ βαθρων το υπαρχον σαπιο πολιτικο συστημα. Δυστυχως ομως αυτο δεν θα γινει χωρις μεγαλες απωλειες, που θα τις υποστουμε ολοι μας.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Μ.Γ 09/10/2011 18:45:41

   Εγώ λοιπόν θα έλεγα ότι η άκρα Αριστερά, ΚΚΕ και Συνασπισμένοι, είναι ακόμα μεγαλύτερος νταβατζής της ελληνικής κοινωνίας από το 1974 και εδώ. ΜΜΕ, ΑΕΙ, χώρος πολιτισμού, κοινή γνώμη όλα είναι υπό τον έλεγχό της.
   Η παρούσα κρίση είναι κατά κύριο λόγο γέννημα του αριστερού προσανατολισμού της ελληνικής πολιτικής ζωής. Το έλειμμα γεννήθηκε μετά το 1981, όταν το αριστερόστροφο ΠΑΣΟΚ γιγάντωσε το δημόσιο, τη σπατάλη και τη διαφθορά, καλλιέργησε τον μηδενισμό και τον χυδαίο υλισμό.
   Οσο δεν αποκαθηλώνεται η εικόνα της Αριστεράς, τόσο θα αργεί η λύτρωσή μας. Η παρούσα κρίση είναι η συλλογική μας τιμωρία γιατί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού προσκύνησε τον υλισμό και τον μηδενισμό της Αριστεράς.

 18. st.takis avatar
  st.takis 09/10/2011 17:40:51

  Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ........

 19. KENZO avatar
  KENZO 09/10/2011 18:01:30

  Ακουμε πολλα απο πολλους “ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ” τυπου Κωνστα και φυσικα Κρατικους παραγοντες.
  Την προηγουμενη εβδομαδα ακουσαμε και αυτο !
  ” η 6η δοση πηγε Νοεμβριο διοτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ Ομολογα που ληγουν… παρα μονο δικα μας εξοδα !”
  Εσεις πιστευετε οτι οι δοσεις και οι ημ/νιες τους ειναι στην τυχη ? τους επιασε καουρα να πληρωσουμε μισθους ? εδω ΓΕΛΑΝΕ !
  θελετε την ΑΛΗΘΕΙΑ ??

  –Friday, Oct. 14,Sat 15 : EUR 2 billion of Greek T-bills mature

  –Friday, Oct. 21: EUR 1.625 billion of Greek T-bills mature


  –Saturday, Oct 22: EUR 1.059 billion of Greek bond interest payments due
  To αφιερωνω στον Κωνστα και στο Μπεννυ… και ρωταω…
  με τι λεφτα θα πληρωθουν αυτα ??

  • drider avatar
   drider @ KENZO 09/10/2011 19:16:44

   Αυτά θα πληρωθούν (λεφτά υπάρχουν - τώρα ξέρουμε από ποίους και για όφελος ποιών άλλων), οι συντάξεις μπορεί να καθυστερήσουν όμως λίγο...

   Το Σημίτη το θυμήθηκαν πρόσφατα γιατί έχει προϋπηρεσία στην αντιμετωπίση των ... συνταξιούχων!

 20. drider avatar
  drider 09/10/2011 18:33:54

  Μπα, βλέπω οι τελευταίοι που αναφέρεις να τη "πατάνε" από τους Γερμανούς, όπως ο Δασκαλόπουλος από το Βγενόπουλο.

  Αλλά βέβαια ο πρόεδρος (τα ΣΕΒη μου!) δεν νομίζω να περνάει και άσχημα ούτε να είναι κανένα φτωχαδάκι... Άξιος στο ρόλο του (και ας μην έχει πια βιομηχανία)

 21. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 09/10/2011 19:17:01

  Αν πουμε κι εμεις οτι ο Παπανδρεου κυβερνησε...Μετα την εκλογικη του νικη και αφου μεσολαβησε ενα διαστημα για παραδοση-παραλαβη και ορκωμοσια των νεων υπουργων, καλεσε την τρο'ι'κα και απο τοτε κυβερνα αυτη. Ποια διακυβερνηση Παπανδρεου; Ανωθεν εντολες εφαρμοζει με το "νι" και με το "σιγμα".

 22. st.takis avatar
  st.takis 09/10/2011 19:17:41

  ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ........

 23. johndoctor avatar
  johndoctor 09/10/2011 19:49:31

  Αυτή η κυβέρνηση θέλει να πάρει την Ελλάδα μαζί της, γνωρίζει ότι δεν μπορεί πλέον να παίξει μπάλα διότι ο κόσμος έχει ξυπνήσει.
  Ο καστανίδης και πολλοί υπουργοί απολαμβάνουν γιαούρτι απο αρκετό κόσμο που δεν ΑΝΤΕΧΕΙ τα μέτρα της ΤΡΟΙΚΑΣ και του ΔΝΤ.
  Τι άλλο πρέπει να γίνει για να παραιτηθούν και να πάμε σε ΕΚΛΟΓΕΣ.
  Πείτε μας κύριοι του ΜΠΑ.ΤΣΟΚ μήπως πρέπει να χυθεί και άλλο αθώο αίμα όπως στη Μαρφίν για να φύγετε απο την εξουσία...

 24. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 09/10/2011 21:29:29

  Ο άνθρωπος των μασονικών παραθρησκευτικών οργανώσεων της ΖΩΗΣ και του ΣΩΤΗΡΑ και των «αφιερωμένων εκτός εκκλησίας», ο Γιανναράς, δεν έχει λόγο στις επιθέσεις κατά ενός πραγματικού καθηγητή πανεπιστημίου και Αγίου του μητροπολίτου Μεσογαίας Νικόλαου από την φυλλάδα που αρθογραφεί;

 25. tzager avatar
  tzager 09/10/2011 22:05:15

  Την ερώτηση αυτή να την κάνειςσε άλλους 'σχετικούς' που νομίζουν ότι αν διώξουν την τρόικα από τη χώρα λύθηκαν δια μαγείας ΟΛΑ μας τα προβλήματα!!!!!!

 26. chris christaras avatar
  chris christaras 10/10/2011 19:21:17

  Συμφωνω απολυτα με Ευα Πώς και δεν προτείνουν να μην γίνουν ξανά εκλογές μέχρι να ξεχρεώσει η χώρα τα δανεικά; (δηλ. ποτέ ) ΑΥΤΑΑΑ, τι αλλα νεα?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.