#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/10/2011 17:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αν η Ντόρα ήταν ... αρχηγός της Ν.Δ.

[caption id="attachment_130718" align="alignnone" width="600" caption="Άλλα ανεβαίνουν και άλλα κατεβαίνουν"][/caption]

Του Γ.Μπραουδάκη


 Πριν από δυο ακριβώς χρόνια, ο αστικός κόσμος, οι νοικοκυραίοι, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας επέβαλαν στον τότε  αρχηγό του κόμματος,  που μόλις είχε ηττηθεί με 11 μονάδες διαφορά, να αποδεχτεί την εκλογή του νέου αρχηγού από την βάση του κόμματος. Σαν σήμερα συνεδρίαζε στο Κάραβελ η Κ.Ε. της Ν.Δ. που αποφάσιζε την εκλογή του νέου αρχηγού από τον λαό.

Το ένστικτο του λαού, είναι σοφό.  Όπως τότε, έτσι και σήμερα. Ήξερε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είχε –λόγω ονόματος- κληρονομήσει την ηγεσία της Ν.Δ., ήξερε ότι έχει «διπλαρώσει» τους περισσότερους κομματικοδίαιτους συνέδρους, τους περισσότερους γόνους των πολιτικών οικογενειών ανά την Ελλάδα. Ήξερε, ότι οι δημοσκοπήσεις ήταν προκαθορισμένες και ότι τα ΜΜΕ θα φανατίζονταν υπέρ της υποψηφιότητάς της. Έβλεπαν ότι στα παράθυρα φιλοξενούνταν μόνον όσοι την λιβάνιζαν και καθύβριζαν τον αντίπαλό της, ενώ αποκλείονταν όσοι τολμούσαν να υπονοήσουν ότι στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο λαός, τελικά, πήγε μαζικά στις κάλπες και υπό αυτές τις συνθήκες έδωσε την απάντησή του: Σαμαράς πρόεδρος της Ν.Δ. πανηγυρικά, από τον πρώτο γύρο. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Το ένστικτο του λαού, η αντισυστημική υποψηφιότητα και η προσωπικότητα του Σαμαρά, έφεραν –ευτυχώς- το ποθητό αποτέλεσμα…

Τι θα είχε γίνει όμως, αν ο λαός δεν επέβαλε καθολική ψηφοφορία, η εκλογή πήγαινε στο Συνέδριο και αρχηγός της Ν.Δ. έβγαινε η Ντόρα Μπακογιάννη;

Τον Μάιο του 2010, η Νέα Δημοκρατία υπό τη Ντόρα Μπακογιάννη θα ψήφιζε μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ του  Γ.Καρατζαφέρη το Μνημόνιο.

Στις 6 Μαίου του 2010, θα διαγραφόταν ο Αντώνης Σαμαράς από την αρχηγό  Ντόρα Μπακογιάννη, όταν θα διαφωνούσε και θα καταψήφιζε το Μνημόνιο.

Όμως, μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ  τη λαϊκή οργή, λίγο πριν το Μεσοπρόθεσμο, δηλαδή στις 28 Ιουνίου 2011, θα σχημάτιζαν κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» με τη συμμετοχή τ. Πρωθυπουργών, υπό τον Κώστα Σημίτη ή τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη,  όπου θα συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι: Στέφανος Μάνος, Ανδρέας Ανδιανόπουλος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Βασίλης Κοντογιανόπουλος, Νίκος Μπίστης, πολιτικοί δηλαδή,  ευρείας απήχησης.

Η σύνθεση της Κυβέρνησης θα ήταν:

Πρωθυπουργός: Κ.Σημίτης – Επίτιμος Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης,

Υπουργός Οικονομικών: Στέφανος Μάνος,  αναπληρωτής με ευθύνη την πάταξη της φοροδιαφυγής: Γιώργος Βουλγαράκης

Εργασίας: Ανδρέας Ανδριανόπουλος,

Παιδείας: Βασίλης Κοντογιανόπουλος,

Μετανάστευσης: Νίκος Μπίστης,

Άμυνας: Αχμέτ Ιλχάν,

Θρησκευμάτων: Ιωάννης Σταθόπουλος,

Δικαιοσύνης: Τέλης Παυλίδης – αναπληρωτής Τάσος Μαντέλης,

Οικογένειας: Ντόρα Μπακογιάννη, αναπληρωτής Κυριάκος Μητσοτάκης,

Εξωτερικών: Θεόδωρος Πάγκαλος,

τήρησης Συντάγματος: Βαγγέλης Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος,

Δημοσίας Τάξης: Προκόπης Παυλόπουλος- Χρήστος Παπουτσής

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Γιώργος Καρατζαφέρης, αναπληρώτρια: Έλλη Στάη

Τουρισμού: Έλσα Παπαδημητρίου, Άδωνις Γεωργιάδης

[caption id="attachment_130720" align="alignnone" width="600" caption="Συνεδρίαση ΚΕ ΝΔ"][/caption]

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα συμμετείχε ισότιμα –με τα άλλα κόμματα- στις συνόδους του ΕΛΚ, όπου η Ν.Δ. δεν θα αντιμετωπιζόταν πλέον από Γερμανούς, Αυστριακούς, Φινλανδούς, Ολλανδούς, Σλοβένους ως ενοχλητική φωνή, αλλά ως «κόμμα ευθύνης», μια και θα υποστήριζε με πάθος την πολιτική του Μνημονίου συναινώντας σε κάθε απόφαση της Τρόικας για τη χώρα μας.

Θέλοντας να επιβραβεύσει την υπεύθυνη στάση της Ν.Δ., η  Άγγελα Μέρκελ, θα καλούσε στο Βερολίνο την ηγεσία της Ν.Δ. (Επίτιμο πρόεδρο και Πρόεδρο) όπου θα την βράβευε για την αταλάντευτη θέση της υπέρ των επώδυνων μέτρων κατά του ελληνικού λαού και για τις διαχρονικές σχέσεις φιλίας με την Γερμανική Κυβέρνηση.

Με αυτόν τον τρόπο η κα Μέρκελ θα στήριζε την φίλη και σύμμαχο στο ΕΛΚ Ντόρα Μπακογιάννη για να αναλάβει την πρωθυπουργία της Ελλάδας, μιαν ώρα αρχύτερα.

Παράλληλα, μετά από αίτημα της Καγκελαρίου, η Πρόεδρος της Ν.Δ. θα αποκαταστούσε τις διαταραγμένες σχέσεις του ελληνικού δημοσίου με τον Γερμανικό Κολοσσό ΖΗΜΕΝΣ, και τον (προσωρινό) αποκλεισμό της εταιρίας από έργα του Δημοσίου.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα είχε -με πολύ ταχύτερους ρυθμούς- μετατρέψει τη Ν.Δ. σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα.  Η οργανωτική του δομή θα είχε αλλάξει.

Αντί για τον Γιάννη Μιχελάκη, εκπρόσωπος του Κόμματος θα ήταν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ή ο Πάσχος Μανδραβέλης. Αντί για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Σταύρο Δήμα, αντιπρόεδροι του κόμματος θα ήταν οι κ. Ανδριανόπουλος και Μάνος. Επικοινωνιολόγος του κόμματος θα ήταν ο Γιάννης Λούλης, ενώ Γραμματέας στη θέση του Ανδρέα Λυκουρέντζου ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Γραμματέας της Κ.Ο. η Έλσα Παπαδημητρίου, φυσικά.

Στο πολιτικό Συμβούλιο θα μετείχαν οι «σοφοί» του κόμματος και όχι στελέχη της νεώτερης γενιάς, οπότε μαζί με τους παραπάνω θεσμικούς, σίγουρη θα ήταν η συμμετοχή των κ. Δημήτρη Σιούφα, Προκόπη Παυλόπουλου,   Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, Σωτήρη Χατζηγάκη,  Ιωάννη Μαρκογιαννάκη.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα είχε –πλέον- επικοινωνιακό πρόβλημα και η ναυαρχίδα της Κεντροδεξιάς «Καθημερινή», θα στήριζε αταλάντευτα τη γραμμή της Ν.Δ. Ορισμένες (ενοχλητικές) φωνές του επίσημου -πλέον- Νεοδημοκρατικού Εκδοτικού Ομίλου, όπως ο Σταύρος Λυγερός,   θα αποχωρούσαν,  αφού οι απόψεις τους θα εξέφραζαν -πλέον- μία ανεπαίσθητη αριστερίζουζα μειοψηφία. Η όποια αντίρρηση στην επίσημη «συγ-κυβερνητική» γραμμή θα εκφραζόταν πλέον αποκλειστικά από το διαδίκτυο και τα  blogs,  τα οποία όμως με κοινό Νόμο που θα ψήφιζαν τα τρία κόμματα  που θα συγκυβερνούσαν,  θα ετίθεντο εκτός νόμου, ως επικίνδυνα για τη σταθερότητα του πολιτεύματος.

Η Νέα Δημοκρατία θα συναινούσε στην οριστική επίλυση των ανοικτών εθνικών θεμάτων. Θα παραιτείτο από το δικαίωμα της χώρας μας στην κήρυξη ΑΟΖ, θα επέλυε οριστικά την «εκκρεμότητα» του ονόματος της φίλης χώρας των Σκοπίων, δεχόμενη (με το πρόσχημα του erga omnes) το όνομα Βόρεια Μακεδονία, ενώ μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου (μια που και οι δύο είχαν υποστηρίξει με φανατισμό το σχέδιο Αννάν) θα επέβαλαν ένα νέο σχέδιο σωτηρίας της Κύπρου, το σχέδιο Αννάν 2,  όπου θα επέλυε οριστικά την εκκρεμότητα με τους συμμάχους μας, γείτονες Τούρκους. Μάλιστα το σχέδιο αυτό θα το έθετε προς έγκριση από κοινού με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Ανανστασιάδη (που και αυτός υποστήριξε το σχέδιο Ανάν) στη σύνοδο αρχηγών του ΕΛΚ, όπου θα υπερψηφιζόταν, ομοφώνως, με χειροκροτήματα.

Το βιβλίο Γκίνες θα ασχολείτο για πρώτη φορά με «δημοκρατικό» κόμμα αντιπολίτευσης, και τη δημοφιλία της προεδρικής οικογένειας. Γιατί δεν είναι και λίγο Επίτιμος Πρόεδρος να είναι ο Πατέρας, Πρόεδρος η κόρη, δήμαρχος ο γιός (και εγγονός του επιτίμου) και μεγαλοστέλεχος ο αδερφός (και υιός του επιτίμου).

Κάπως έτσι θα ήταν η Ελλάδα, αν αρχηγός της Ν.Δ. είχε εκλεγεί η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αντί επιλόγου, διαβάστε άρθρο του τότε υποψήφιου (και αουτσάιντερ) Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά , που δημοσιεύτηκε ακριβώς πριν δύο χρόνια, στις 31/10/2009 και είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ:

Οι τέσσερις πυλώνες του κοινωνικού φιλελευθερισμού

ΣΧΟΛΙΑ

 1. 3η Σεπτέμβρη avatar
  3η Σεπτέμβρη 31/10/2011 18:10:36

  Αν ήταν... εγώ θα ήμουν αστροναύτης.

  • 3η Σεπτέμβρη avatar
   3η Σεπτέμβρη @ 3η Σεπτέμβρη 31/10/2011 18:44:38

   Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα...

   (το άρθρο έπρεπε να ξεκινά με το "Μια φορά και ένα καιρό"...)

 2. sintonistis avatar
  sintonistis 31/10/2011 18:12:46

  αν ηταν, ο Τσιμπρας θα ηταν πρωτο κομμα τωρα.....

 3. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 31/10/2011 18:15:32

  Δεν είνα αρχηγός της ΝΔ και δεν θα γίνει ποτέ.
  Τις μένουν μόνο λίγες μέρες να παρακαλέσει τον Σαμαρά να την δεχτεί πίσω και να εκτεθεί υποψήφια για βουλευτής είτε στην Ευρυτανία είτε στην Κρήτη.

  • Y. avatar
   Y. @ Θοδωρής 31/10/2011 19:49:39

   Οϋτε για αστείο μη λες τέτοια πράματα

 4. asterix avatar
  asterix 31/10/2011 18:38:02

  Επειδή στο Αμέρικα τέτοιες μέρες γιορτάζουν το halloween και τα παιδάκια ρωτάνε trick or treat? εγώ θέλω το κέρασμα γιατί αυτό παραείναι εφιαλτικό για trick! Άσε που το βράδυ ο Αλέξης τιμώντας τις αμερικάνικες παραδόσεις μας επιφυλάσσει Τρομακτικό θέαμα!!! Άντε καλό Halloween σε όλους!

 5. pater avatar
  pater 31/10/2011 18:38:27

  Εφιάλτης......

 6. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 31/10/2011 18:41:32

  σωστο το αρθρο. την επομενη απλα δε θα υπηρχε νεα δημοκρατια.
  καθε νεοδημοκρατης θα ντρεποτανε να λεει οτι ειναι νεα δημοκρατια .
  η ιστορικη παραταξη θα ειχε διασπαστει οριστικα. ευτυχως ομως...

 7. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 31/10/2011 18:55:29

  Η πρώτη φωτογραφία είναι σημειολογική. Ο Αντώνης αρχίζει να ανεβαίνει την κυλιόμενη σκάλα, η δε Ντόρα στέκεται στο κεφαλόσκαλο κι ετοιμάζεται για την κάθοδο.... Ποιά κάθοδο? Ο καθένας ας βάλει όποια πτώση θέλει....

 8. k avatar
  k 31/10/2011 19:01:41

  ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ Η ΝΤΟΡΑ? ΤΩΡΑ Η ΝΔ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

 9. ΓΑΝΤΙ avatar
  ΓΑΝΤΙ 31/10/2011 19:05:37

  Συνεχίζοντας το παραπάνω καταπληκτικό σεναριο θα έλεγα ότι τότε ο Σαμαράς διεγραμμένος και απολυτως ελευθερος θα εξέφραζε την λαική αγανάκτηση δημιουργώντας ενα νεο πατριωτικό κίνημα που θα σάρωνε το σάπιο καθεστωτικό πολιτικοκοινωνικοοικονομικό σύστημα..... Μήπως κάναμε λάθος και τον βγάλαμε Πρόεδρο στη ΝΔ???????

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ ΓΑΝΤΙ 31/10/2011 23:05:42

   ...και νόμισα ότι μόνο εγώ το σκέφτηκα...

 10. bladerunner avatar
  bladerunner 31/10/2011 19:17:15

  AN ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΝΤΟΡΑ,ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΑΦΧΑΟΥΖΕΝ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

 11. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 31/10/2011 19:23:44

  Κι αν η τσ04τσ*υ ειχε νυχι θαταν δαχτυλο.
  Απα πα πα πα τετοια σεναρια καταστροφης,με ολους αυτους να μας κανουν κουμαντο ουτε για 6 μηνες δεν θα αντεχαμε,τετοιο μιγμα θα εφτιαχνε την τελεια μπομπα.

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ NIK THE GREEK 31/10/2011 22:50:05

   ...Κι αν η τσ04τσ*υ ειχε νυχι θαταν δαχτυλο....

   Αγαπητέ μου, το δανείζομαι.... έχω πεθάνει στα γέλια...

  • LKK avatar
   LKK @ NIK THE GREEK 01/11/2011 10:35:13

   +1000 xaxaxaxaxaxaxa θεός

 12. Decodex avatar
  Decodex 31/10/2011 19:48:22

  Αν ο ΑΣ δεν ακουγε τον ΚΚ στο να παρει το τιμονι της ΝΔ και ηταν τωρα ηγετης αλλου κομματος (οπως ΠολΑν) θα ειχε σαρωσει στις δημοσκοπησεις και δεν θα ειχε να κουβαλαει και τη σαβουρα...οπως και δεν θα καταπατουσε τον λογο του οτι δεν θα επεστρεφε στη ΝΔ. Αλλα το μαντρι-μαντρι...

 13. Νικόλαος avatar
  Νικόλαος 31/10/2011 20:02:22

  Όποτε ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο λαός, έχει μία σοφή απόφαση. Αυτο ίσχυε ως το "λεφτά υπάρχουν". Τώρα πια μετά τη μέγιστη εξαπάτηση, πολύ δύσκολα θα εμπιστευθεί κάποιον.
  Ο Σαμαράς δεν έχει ακόμη διαγραφεί από τη συνείδηση του κόσμου, αν και με την ανακοίνωσή του μετά την ακύρωση της παρέλασης, έκανε ένα κρίσιμο βήμα προς το "σύστημα".
  Αυτό που τον έβγαλε αρχηγό στη ΝΔ ήταν η ΜΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ του κατάσταση.
  Αυτό που τον κάνει να φαντάζει ΜΟΝΗ Ελληνική ελπίδα είναι το ΟΧΙ στο μνημόνιο του "συστήματος".
  Αυτό που τον κρατάει "δεμένο" και δεν μπορεί να δημιουργήσει ΚΥΜΑ νίκης και αισιοδοξίας , είναι το κομματικό -σάπιο και διεφθαρμένο - κατεστημένο που ακόμη βλέπουμε να τριγυρίζει γύρω του.
  Αυτό που απογοητεύει πολλούς Έλληνες που ελπίζουν ΜΟΝΟ σε αυτόν , είναι κάποιες ανακοινώσεις σαν την προχθεσινή.
  ΜΗ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
  Πέταξε έξω τα πολυφορεμένα "φράκα" που κρατάνε το κόμμα σαν τανάλιες.
  Άκου τον κόσμο. Άκου την καρδιά σου που είναι ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ.
  Μη γίνεις σαν τους άλλους, μη μας απογοητεύσεις και εσύ.
  Βγες από τα καλούπια πια, ο αγώνας δεν είναι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , είναι ΣΥΣΤΗΜΑ-ΕΛΛΑΔΑ. Δώσε καθαρό ελληνικό στίγμα και μη φοβηθείς , θα έχεις όλο το λαό μαζί σου!

 14. Ακατανόμαστος Κράχτης avatar
  Ακατανόμαστος Κράχτης 31/10/2011 20:03:49

  Καλό το χιούμορ... Αν η Ντόρα ήταν αρχηγός, όλα τα προαναφερθέντα θα υπήρχαν αλλά όχι ως πράξη. Πράγματι η Ντόρα ακριβώς έτσι σκέφτεται, αυτά πιστεύει και ευτυχώς δεν είναι αρχηγός και ακόμα πιο ευτυχώς δεν μπαίνει στη Βουλή με τα νυν δημοσκοπικά δεδομένα, παρόλη τη στήριξη των media (το πρωτοσέλιδο με τη φάτσα της 2-3 φορές τη βδομάδα είναι αρκετό για να μη διαβάζεις Αδέσμευτο). Όταν αυτοί δίνουν 2%, δεν έχει ούτε 1! Όλα τα παραπάνω θα αποκρύπτονταν ως ιδέες και θα απορρίπτονταν ως πρακτικές γιατί απλούστατα ΑΝ γίνονταν πράξη, δε θα υπήρχε δοτός, πουλημένος διάδοχος του ΓΑΠ να συνεχίσει τα σχέδιά τους. Η ΝΔ θα έπαιρνε μαζί με το ΠΑΣΟΚ με το ζόρι 15%. Γι αυτό και τώρα δεν αφήνουν τον ΓΑΠ να κάνει εκλογές. Δεν υπάρχει πουλημένος διάδοχος για το Μαξίμου...

 15. Twins avatar
  Twins 31/10/2011 20:37:50

  Εγώ Ντόρα ψηφισα και σίγουρα θα την πρωτιμούσα στην ηγεσία. Πολύ πιο σοβαρή με πιο συγκροτημένη σκέψη

 16. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 31/10/2011 21:30:49

  twins
  7+5 ένδεκα ή έντεκα;

 17. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 31/10/2011 21:40:15

  Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σας, αγαπητέ αρθρογράφε! Ναι όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν συμβεί, όπως ακριβώς τα αναλύετε.
  Θα μου επιτρέψετε όμως να συμπληρώσω και δύο άλλες εξελίξεις, που άπτονται των εθνικών μας θεμάτων.
  Θα είχε ασφαλώς καθιερωθεί ως βασική γλώσσα η τουρκική στη Θράκη μας και ως επιλογή ξένης γλώσσας η ελληνική και αναμφίβολα θα συνέχισε να είναι η κα Δραγώνα ειδική γραμματέας στο υπουργείο Παιδείας.
  Πολύ δε φοβάμαι, πως ως γνήσια κυβέρνηση εντολοδόχων, θα είχαν κηρύξει την ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης, ώστε να επαληθευτεί και η ρήση του πατρός επιτίμου που ήδη έχει προλάβει αναφερθεί στη "χώρα της Κρήτης".
  Το σύστημα είχε φροντίσει να ετοιμάσει τους μελλοντικούς ηγέτες του τόπου στο πρόσωπο και των δύο πολιτικών γόνων, αλλά εκείνη η «αποφράς» 29/11 τους χάλασε τη σούπα!

 18. xenios avatar
  xenios 31/10/2011 21:52:29

  Με έπιασε σύγκρυο....

  Τώρα για να σοβαρευτούμε, ίσως ήταν η καλύτερη λύση, να έμενα η Ντόρα στην ΝΔ και ο Σαμαράς να έκανε ένα νέο σοβαρό κόμμα, χωρίς την γνωστή σαβούρα.

  Μια ΝΔ με 151-155 βουλευτές συν τον Κυριάκο, είναι απειλή. Δεν θέλω ούτε να τον σκέφτομαι... Θα βρεθούν πολλά ντοράκια, να εκβιάζουν.

 19. asxetos avatar
  asxetos 31/10/2011 22:02:25

  εκ του trick or treat εικάζω αγαπητέ asterix ότι εκτός από γνήσιος γαλάτης, ομιλείς και ολίγη αγγλική, οπότε ανεβάζω ως απάντηση στο σχόλιό σου το κάτωθι σύνδεσμο, ο οποίος βέβαια έχει ενδιαφέρον να διαβαστεί από οποιονδήποτε μπορεί να το κάνει, ενόψει μάλιστα του ''δημοσιονομικού'' και ως εκ τούτου ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ δημοψηφίσματος αυτής της μαριονέτας που ονομάζουμε μετωνυμικώς ''ελληνική'' ''κυβέρνηση''...

  http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1946381
  κατεβάζετε τη μονογραφία -σημειωτέον είναι του τρέχοντος μηνός, οκτωβρίου- υπό μορφή pdf


  ENJOY :)

 20. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 31/10/2011 22:11:08

  Παρακολουθήσατε τη Μπακογιάννη που χρησιμοποίησε έναν ποιητικό στίχο (παράφραση του γνωστού καβαφικού "αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις"); Στα όρια της κοινοτοπίας η δήλωσή της. Βλέπει το Σαμαρά που χρησιμοποιεί στίχους από Ελύτη και θέλει και αυτή να δείξει ότι έχει πνεύμα. Άσε βρε κοπέλα μου, δεν το 'χεις και δεν σε θέλει ο λαός που είναι και το σημαντικότερο

 21. H EAMIKH B avatar
  H EAMIKH B 31/10/2011 23:11:51

  ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ( ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΕΩΣ ΤΟ 1993) ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ , Η ΝΤΟΡΑ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ .
  EIXE ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΑΖΕ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ (των γνωστών- ΝΤΟΡΙΚΩΝ)
  [ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, ΠΕΤΡΑΛΙΑ, ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ, ,ΣΙΟΥΦΑ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΑΥΛΙΔΗ, ΜΑΓΓΙΝΑ, ΚΑΣΙΜΗ, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ,ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ,ΒΟΥΛΤΕΨΗ, ΣΓΑΡΔΕΛΗ, ΓΡΙΒΕΑ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ.)

  Ο ΛΑΟΣ ΤΟ 1993 ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΕΩΝ [ ΑΓΕΤ, ΟΤΕ,ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ, ΞΥΣΤΟ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΚΤΛ ,KTΛ] ΡΙΞΑΝΕ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ, ΣΤΟΝ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟΠΕΦΘΕΝΤΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.. .
  ΠΕΡΙΣΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΠΥΘΜΕΝΑ ΨΕΜΑΤΑ, Η ΚΕΝΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ Η ΔΙΑΒΟΛΗ.
  (χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μητσοτακικης διαχρονικής πρακτικής.)
  Η ΝΤΟΡΑ ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΓΙΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΟΛΙ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΟ 1996 ΥΠΕΣΚΑΨΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΒΕΡΤ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΕ.
  ΤΟ 1997 ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ λαγού ΚΥΡΙΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ,ΟΜΩΣ Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΝΟΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ.
  (αυτά οι σύνεδροι του 1997 τα έζησαν και τα θυμούνται ακόμη)
  Η ΝΤΟΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ..
  ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΘΕΙΣΑ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΤΟΥ 1993 [ ΤΑ ΚΑΛΟΥΜΕΝΑ ΝΤΟΡΑΚΙΑ,φθαρμένο υλικό] ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΤΟ 2004 ΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΕΟΝΤΟΡΙΚΟΥΣ , ΚΕΝΟΚΡΑΝΟΥΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ , [ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ , ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟ, ΒΑΛΙΝΑΚΗ, ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ, ΚΑΛΑΤΖΑΚΟΥ,ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΟΝΤΟ, ΝΑΚΟ, ΚΑΛΑΤΖΗ,ΚΙΛΤΙΔΗ ]
  ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ,ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ,ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ.
  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΠΑΛΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ ,ΑΛΟΓΑ, ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΑΣΚΕΛΩΘΗΚΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ .
  Η ΝΤΟΡΑ ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ,
  ΛΟΓΩ ΒΑΣΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ( SIEMENS, AEGEAN , ΚΤΗΜΑΤΑ ΒΟΛΟΥ ΚΤΛ) ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΕΙ ΥΠΟΥΛΑ (ΜΕ ΣΤHΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ) ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Ο ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ.

  ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ (ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Η ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ) ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΕΡΓΟ ,ΠAΡΑ MONO ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ, ΔΙΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.

  OΙ ΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΩΝΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.

  • Ο ΝΤΟΡΟ-ΠΛΗΚΤΟΣ avatar
   Ο ΝΤΟΡΟ-ΠΛΗΚΤΟΣ @ H EAMIKH B 01/11/2011 23:07:49

   Η Μπακογιάννη έσπευσε να δηλώσει από τηλεοράσεως (19 Οκτωβρίου 2011, κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER ) ότι προκειμένου να "σωθεί" η χώρα θα "πήγαινε ακόμα και με τον διάβολο".

   Κυρά μου ρωτήθηκες ποτέ αν θέλουν οι πολίτες να δουν το διάβολο μεταμορφωμένο σε δρακουλίνα ;;;

   Αυτοί που εχουν πουλήσει ήδη τη ψυχή τους στον διάβολο και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στους πάτρωνες των , έχουν το απίστευτο θράσος να μας πετούν κατάμουτρα τη σιχασιά και το ξέρασμα σαν δήλωση μαγκιάς και "πατριωτισμού"

   Είναι πλέον προφανές ότι όλοι όσοι εθελόδουλοι , υπηρέτες της λέσχης Μπιλντενμπεργκ , της πλουτοκρατίας και της CIA ,εργάστηκαν για την παγκόσμια κυριαρχία του διαβόλου , έχουν μάλλον τώρα την αίσθηση πως πλησιάζει αυτή η ώρα και "σπρώχνονται" να δηλώσουν δημοσίως τις εωσφορικές του προσδοκίες.

   Αφού λοιπόν θέλουν τόσο πολύ να συνεργαστούν με το διάβολο ας πάνε να του κάνουν από τώρα παρέα μπάς και ξεβρομίσει τελικά αυτός ο τόπος από δαύτους

   ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΔΡΑΚΟΥΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟΔΡΑΚΟΥΛΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ...

 22. arkas avatar
  arkas 31/10/2011 23:45:31

  Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με την δημοσίευση, τον Νοέμβρη του 2009 με την νίκη του Σαμαρά η ΝΔ βρήκε ξανά την ψυχή της και η βάση έγραψε αύτη την ιστορία παρακάμπτοντας, τη κομματική νομεκλατούρα και τις αγκυλώσεις,ωστόσο η διαγραφή και η μοναχική πορεία της Μπακογιάννη δεν βοηθά την παράταξη, δεν ενισχύει την προοπτική ούτε του κόμματος, και κατ΄ επέκταση εφόσον διά της παράταξης αυτής προσβλέπουμε την πρόοδο της χώρας, ότε την χώρα. Αποτελεί την ηγέτιδα της φιλελεύθερης αστικής συνιστώσας της παράταξης, η οποία δεν είναι πλειοψηφική αλλά είναι δεδομένη και υπάρχει η ανάγκη και αυτή να διακρίνεται έπρεπε να είναι ενα πρώτης γραμμής στέλεχος υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

 23. Lynx avatar
  Lynx 01/11/2011 03:58:42

  Αν η Ντόρα ήταν αρχηγός της ΝΔ, ο Τσίπρας θα ήταν ήδη πρωθυπουργός... !!!

 24. Μπάρμπα Μυτούσης avatar
  Μπάρμπα Μυτούσης 01/11/2011 08:03:17

  Αν η Ντόρα ήταν αρχηγός:
  1. Το σχέδιο Αναν θα είχε κάνει το Κυπριακό κράτος, μια απλή κοινότητα.
  2. Τα Σκόπια θα ονομάζονταν ήδη Μακεδονία.
  3. Η Τουρκία επίσημα θα εθεωρείτο συνιδιοκτήτρια στο Αιγαίο.
  4. Θα είχε ξεπουληθεί για 125δις ΟΛΗ η περιουσία του Ελληνικού κράτους.
  5. Ο γιός της θα γινόταν πρωθυπουργός (τόπο στα νιάτα)
  6. Ο Μητσοτάκης (επι τέλους) θα μπορούσε να πεθάνει.
  7. Θα είχε πνίξει στο Αιγαίο τους Κεφαλογιάννηδες.
  8. Ο Κονταρός θα γινόταν νομάρχης.
  9. Η οικ. Μπους θα αποκτούσε ιδιωτικό λόφο (Ακρόπολη)
  10. Θα ζούσε ως τα 105 της ακολουθώντας το παράδειγμα του Μπαμπά Μητσοτάκη.....

 25. Έφη avatar
  Έφη 01/11/2011 10:00:31

  Aν τολμήσει ποτέ ο Σαμαράς να κάνει οποιαδήποτε συμμαχία με τη Μπακογιάννη να ξεχάσει για πάντα τους ψήφους μας! Εδώ ψάχνουμε να βρούμε τον "Εrdogan" μας σαν πατρίδα επιτέλους και θα μιλάμε συνέχεια για όλους τους πουλημένους στους Αμερικανούς? Δεν είδαμε τα καλά των Αμερικανών να μπερδεύονται στα εσωτερικά μας με το Γιωργάκη? Όποιος ψηφίσει αυτή τη δοσίλογη να του κοπούν και τα δύο του χέρια!

 26. Νικηφoρος Φωκας avatar
  Νικηφoρος Φωκας 01/11/2011 17:32:16

  Μην ασχολειστε καν με αυτη την αρχιερεια της ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ , αυτης της αξιας ενδοτικης κορης του διαβοητου πατερα της που σε ΔΕΚΑ χρονια απο τωρα ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΑΙ...... Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΤΑΞΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ = με ποσοστο κατω απο αυτο της Χρυσης Αυγης ....

 27. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 26/05/2012 21:46:03

  Αφήστε και κανα μύνημα ρε παιδιά,δεν θα σας μαλώσει κανείς...εξάλλου είπαμε..καλομελέτα και έρχεται!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.