29/04/2010 16:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αν επαινεί την ελληνική κυβέρνηση ο Χριστόφιας…

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά την «εκλογή» του Ερόγλου στο ψευδοκράτος, εξέφρασε μιλώντας στο συνέδριο του “Economist” ο Δημήτρης Χριστόφιας. Για μια ακόμα φορά, ο Κύπριος Πρόεδρος απέδειξε ότι ζει στον κόσμο του… Πάλι καλά που είπε και ένα mea culpa για τη στάση που τήρησε έναντι του σχεδίου Ανάν. Σημαντικό αυτό, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι στην ελληνική κυβέρνηση μετέχει και ένας εκ των συντακτών του σχεδίου. Ο κ. Χριστόφιας, είπε μεταξύ άλλων ότι:

- Δυστυχώς οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι θα υπάρξουν επιπρόσθετα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

- Θα υπήρχε μεγαλύτερη πρόοδος στις συνομιλίες, αν η τουρκοκυπριακή πλευρά ερχόταν αυτόφωτη στις συνομιλίες, χωρίς την ποδηγέτηση εκ μέρους της Άγκυρας.

- Η στάση της Αθήνας στο θέμα των συνομιλιών, είναι εποικοδομητική.

- Η Τουρκία οφείλει να αφήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και σεβόμενη την εδαφική κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, να συμβάλει με εποικοδομητικό τρόπο στις συνομιλίες.

- Να επιβεβαιωθεί από την τουρκοκυπριακή πλευρά ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν στο ίδιο πλαίσιο.

Αν ο Δημήτρης Χριστόφιας επικροτεί τη στάση της Αθήνας, πάει να πει ότι όσον αφορά και στο Κυπριακό, το Μαξίμου πολύ στραβά αρμενίζει. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κύπριος Πρόεδρος δέχθηκε στη διάρκεια των συνομιλιών, προκαλώντας σφοδρές διαμαρτυρίες, την παραμονή αριθμού εποίκων στην Κύπρο…

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.