#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/01/2012 08:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αν εξοφληθεί η λίστα με τους οφειλέτες δεν θα χρειαστούμε άλλα μέτραΜια έκπληξη μας περίμενε έτσι όπως ξεφυλλίζαμε τα ονόματα των μεγαλο-οφειλετών που έδωσε ο Βενιζέλος στη δημοσιότητα. Μεταξύ αυτών, λοιπόν, υπάρχουν και δύο ήρωες του οικονομικού εγκλήματος όπως αυτό το γνωρίσαμε πριν μερικές δεκαετίες. Στη λίστα υπάρχουν τα ονόματα του Γιώργου Κοσκωτά και του αδερφού του Σταύρου οι οποίοι χρωστούν από 2,4 εκατ. ευρώ έκαστος. Να φανταστούμε ότι δεν πρόκειται για καινούργια χρέη προς το δημόσιο. θα είναι από εκείνες τις παλιές ιστορίες του βρόμικου '89 όταν έφευγαν από την τράπεζα Κρήτης με τα τσουβάλια τα πεντοχίλιαρα.

Ο μεν Γιώργος Κοσκωτάς αποφυλακίστηκε πριν μερικά χρόνια κι έκτοτε, απ' ότι μαθαίνουμε, διάγει ήρεμο βίο ο δε αδερφός του αγνοείται η τύχη του και ποτέ δεν πλήρωσε για όσα έκανε.

Να φανταστούμε ότι ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει από τους αδερφούς Κοσκωτά να πληρώσουν τώρα τα χρέη τους μεταφέροντάς με... πάμπερς; Έχει πολύ πλάκα αυτή η λίστα.

Επίσης, στα ονόματα που ξεχωρίσαμε είναι αυτό του επιχειρηματία Μπατατούδη ο οποίος φέρεται να χρωστά 2,5 εκατ. ευρώ. Ο Γ. Μπατατούδης αφού την έκανε σαν... Μπάτμαν, περιπλανήθηκε στη Λιβύη και τη Μάλτα, συνελήφθη το 2010 και τελικά κυκλοφορεί ελεύθερος κάπου στην Αθήνα.

Άλλα γνωστά ονόματα είναι εκείνα του .κ. Ι. Ραπτόπουλο της EXPRESS SERVICE (εμφανίζεται να οφείλει 14,29 εκατ. ευρώ) του κ. Σ. Φάις με συνολικό χρέος 1,82 εκατ. ευρώ, του κ. Παύλο Ψωμιάδη με οφειλή συνολικού ύψους 1,15 εκατ. ευρώ, του παλαιού μπασκετμπολίστα του Αρη κ. Μ. Μισούνωφ με χρέος 614,5 χιλιάδων ευρώ του Τόλη Βοσκόπουλου και του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη ο οποίος φέρεται να χρωστά 540 χιλ. ευρώ και σήμερα το παίζει εκδότης της Εξέδρας ενώ δικάζεται και για τις παλιές υποθέσεις του με τις εφημερίδες.

Στη λίστα υπάρχουν πολλά γνωστά ονόματα επιχειρηματιών από διάφορους κλάδους, κυρίως τον εμπορικό και τον κατασκευαστικό, πολλοί αλλοδαποί και πολλοί που έχουν ήδη συλληφθεί κι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Να φανταστούμε ότι αν όλοι αυτοί που είναι στη λίστα αρχίσουν και συλλαμβάνονται ή πηγαίνουν μόνοι τους να παραδοθούν, θα πρέπει να ανοίξουν οι φυλακές να βγουν όσοι είναι μέσα και να μπουν οι άλλοι.

 

Από την άλλη, όπως επισημαίνει και ο "Ελεύθερος Τύπος" όποια κι αν είναι η σκοπιμότητα του κ. Βενιζέλου, ένα είναι βέβαιο: ουσιαστικό όφελος για το Δημόσιο δεν θα υπάρξει, διότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του ποσού των 14,8 δισ. ευρώ που χρωστούν οι 4.151 φορολογούμενοι δεν πρόκειται να εισπραχθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο χρέος, της τάξης των 952 εκατ. ευρώ, οφείλεται από ένα φυλακισμένο που έχει καταδικαστεί για την εμπλοκή του σε υπόθεση με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ. Είναι επίσης βέβαιο ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της οφειλής δημιουργήθηκε από τα πρόστιμα-μαμούθ που επιβάλλει σε τέτοιες περιπτώσεις η εφορία και συνήθως μένουν στα χαρτιά. Εάν πράγματι το υπουργείο Οικονομικών πιστεύει ότι μπορεί να εισπράξει 14,8 δισ., τότε να διαμηνύσει στην Τρόικα ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, αλλά η μείωση του ελλείμματος θα γίνει από το κυνήγι των οφειλετών.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 23/01/2012 09:14:28

  Μπορούν να εισπράξουν το ένα δέκατο (1/10) από αυτά τα χρήματα?
  Μπορούν!
  Ας τα εισπράξουν εδώ και τώρα! Με συνοπτικές διαδικασίες!
  Το κολοβάρεμα με τις ενστάσεις, τις αναβολές, τις... τις... τις... απλά συντηρεί την κατάσταση. Αλλά με την συντήρηση δεν μπαίνει φράγκο στο ταμείο!
  Έλα δώ κ. Χαρίλαε. Πόσα χρωστάς? 1 εκκατομύριο? Πόσα σπίτια έχεις?... 4? Αύριο, μαζί με τα άλλα, σε διεθνή πλειστηριασμό! Και ας πάνε να τα αγοράσουνε οι ίδιοι με τα λεφτά που έχουν βγάλει έξω. Τα λεφτά θα μπούνε στο ταμείο...!!!
  Το δώσε 20.000 και θα μας δίνεις και 800 τον μήνα είναι για τους φουκαράδες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια. Αυτοί δεν είναι φοροφυγάδες.
  Αλλά όλο το σύστημα δουλεύει ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!
  Και το δούλεμα με τις λίστες πάει σύννεφο....

 2. Γιάννης Μανιατάκος avatar
  Γιάννης Μανιατάκος 23/01/2012 09:36:47

  Οφειλές και οφειλέτες που δόθηκαν στην δημοσιότητα «πληρούν» τα κριτήρια της Αρχής, που σημαίνει ότι παρόλο που οι υπόχρεοι έχουν ειδοποιηθεί δεν έδειξαν ενδιαφέρον για εξυπηρέτηση ή ρύθμιση της οφειλής. Ή με απλά λόγια, τα σχετικά ποσά, στο σύνολο ή κατά το μεγαλύτερο τμήμα τους, δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις να εισπραχθούν. Ήτοι είναι Ε-Π-Ι-Σ-Φ-Α-Λ-Η! Ο χαρακτηρισμός αυτός έχει γίνει από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και έχει ενημερωθεί το Υπουργείο (υφίσταται σχετική κατ’ έτος, διαδικασία) χωρίς το τελευταίο να ακολουθεί τα προβλεπόμενα, κάτι που και η κάθε εταιρεία είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να ακολουθεί, όσον αφορά την εμφάνιση των οικονομικών της στοιχείων. Έχοντας μάλιστα ο giorgos, όπως φαίνεται πλήρη γνώση του θέματος, άσκησε προεκλογικά την μαύρη εκείνη προπαγάνδα που ακόμα ηχεί στα αυτιά μας «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ». Η συζήτηση ήταν ότι οφείλονται 32δις και δεν υπάρχει η ικανότητα να εισπραχθεί τίποτα. «…έ λοιπόν εμείς θα εισπράξουμε τα 7δις, έστω…», έτσι δεν έλεγε; Ναι ήταν τα ποσά ακριβώς που είχαν υπαχθεί σε ρυθμίσεις και εισπράττονταν. Για τα υπόλοιπα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κανείς ούτε παλιότερα, ούτε σήμερα μιλά. Γιατί; Γιατί στο καφενείο πρέπει η συζήτηση να συνεχίζεται…. Οι απορίες καθενός μπορούν να επιβεβαιωθούν με την αναζήτηση ονομάτων που έχει υπόψη του από τις κατά καιρούς δημοσιεύσεις ή/και του ευρύτερου περιβάλλοντός του!

 3. Κάτοικος Ελβετίας avatar
  Κάτοικος Ελβετίας 23/01/2012 11:56:02

  Αστεία πράγματα. Ας αναρωτηθούμε με ποιες διαδικασίες και με ποιους νόμους αφέθηκαν όλοι αυτοί να δημιουργήσουν τις οφειλές αυτές, και ποιοι τους κάλυψαν, με ποιες ρυθμίσεις. Μακάρι να μπορεί να εισπραχθεί το 1% από αυτά, αλλά δεν το νομίζω. Δεν υπάρχει ούτε η νομική δυνατότητα αφού ο νόμος είναι διάτρητος από κάθε είδους "παραθυράκια" ή ακόμη και "μπαλκονόπορτες", αλλά ούτε και η πολιτική βούληση (γιατί αν υπήρχε θα είχαν εισπραχθεί εδώ και καιρό ή μήπως πάιζει κάτι άλλο;).

 4. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 23/01/2012 14:00:55

  Να διερευνηθεί υπό ποιες συνθήκες, με τίνος παρεμβάσεις ή με ποιου την αμέλεια δεν εισπράχθηκαν τα ωφειλόμενα.
  Ποιος τους έδινε φορολογική ενημερότητα?
  Υπάρχει κάποιος Βουλευτής να το θέσει προς έρευνα?
  Ιδού δόξης πεδίον λαμπρόν.

 5. k avatar
  k 23/01/2012 16:32:26

  ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΒΟΥΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ?
  ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ....

 6. ANGRY MAN avatar
  ANGRY MAN 23/01/2012 18:46:31

  Μέσα στη λίστα είναι και άνθρωπος που υποτίθεται ότι χρωστά 650.000 ευρώ, για χρέη, που όμως είναι από τα πρόστιμα για φρουτάκια με τον αντισυνταγματικό νόμο. Αυτά, αντί να τα διαγράψει το κράτος από τις εφορίες, από μόνο του, πρέπει οι "οφειλέτες" να κάνουν αιτήσεις στα αστυνομικά τμήματα και να γίνει η διαγραφή από εκεί. Αυτός, αρχικά δεν το έκανε και τώρα είναι "οφειλέτης" για χρέη που δεν έχει. Το πιο ωραίο μάλιστα είναι, ότι έκανε τελικά ο τύπος τη διαδικασία και δεν διενεργείται η αλληλογραφία μεταξύ τμημάτων και ΔΟΥ γιατί πρέπει πρώτα να περάσει η ... Τρόικα να φανεί ότι έχουμε εισπράτειν από αυτό το μεγαλοοφειλέτη και μετά να γίνει η διαγραφή. Και στο μεταξύ εκκρεμεί δικαστήριο του τύπου για χρέη στο Δημόσιο και κινδυνεύει να καταδικασθεί για χρέη που δεν έχει (πρωτοδίκως ήδη έχει καταδικασθεί) !!!

 7. ANGRY MAN avatar
  ANGRY MAN 23/01/2012 19:00:52

  Α και κάτι ακόμα: από τον Κοσκωτά, πόσα περιμένει να μαζέψει ο Βενιζέλος ή ο τραπεζίτης Παπαδήμος; Θα έπρεπε να γνωρίζει ο τραπεζίτης Παπαδήμος ότι από τον Κοσκωτά δεν θα πάρει ποτέ ούτε δραχμή, ούτε λεπτό του ευρώ. Το ίδιο και από κάτι άλλους Κοσκωτάδες (δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Κοσκωτά, μπόρεσε και έκανε ό,τι έκανε, μπράβο του, πλήρωσε και μάλιστα σκληρά για ό,τι έκανε - φυλακή και αδυναμία να βλέπει την οικογένειά του ακόμα και στη φυλακή). Δεν υποτιμά ο "καθαρός" πρωθυπουργός μας τη νοημοσύνη μας με λίστες του είδους; Αλλά δεν είδα και τη ΝΔ να τον εγκαλεί, ούτε αυτόν, ούτε τον Υπουργό του και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησής του, γιατί μας εμφανίζει δήθεν μία λίστα από την οποία περιμένει να εισπράξει τα ανείσπρακτα !!! Κατά τ' άλλα Αντωνάκη, δεν συγκυβερνούμε, αλλά κάνουμε αντιπολίτευση. Ποια αντιπολίτευση Αντωνάκη; Των απαντήσεων Μηταράκη επί των σχολίων Λοβέρδου περί μακελειού; Ρε πού πάμε !!! Ξυπνήστε ΝΔδες !!!

 8. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 23/01/2012 19:27:30

  Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο μεγαλο-οφειλέτης τελεί υπό άτυπη κρατική προστασία - η δημοσιοποίηση των ονομάτων και τα λοιπά φαιδρά είναι λεονταρισμοί άνευ ουσίας που απλώς και μόνον προσδίδουν έτι μεγαλύτερη θεατρικότητα στο θέαμα. Άρα, η οδηγία προς ναυτιλομένους και επίδοξους απατεώνες μπαταχτσήδες είναι "Κάν' το όπως ο Μπατατούδης, Ψωμιάδης κτλ". Κοινώς, αν είναι να κλέψεις κάνε το σωστά, με μόνο μότο το eat as much as you can. Αλλιώς αν αποδειχθείς στούρνος και μείνεις στο επίπεδο του μικρο-οφειλέτη να ξέρεις ότι το κράτος θα σε κυνηγήσει όσο δεν πάει και θα σε στείλει για long term διαμονή στο πλεχτό. Και μην ακούω μετά για έλλειψη αξιοκρατίας, ρωτήστε και τον Λάκη αν δεν με πιστεύετε...

 9. exenemy avatar
  exenemy 25/01/2012 23:07:32

  Μόλις βρείτε ποιος παίρνει τις αναθέσεις που αντιστοιχούν στους παρακάτω κωδικούς Διαύγειας θα βρείτε από ποιον πήρε μαθήματα στην πραγματικότητα ο χοντρός κύριος που ήθελε να γίνει δήμαρχος και ποιος ήθελε να τον κάνει δήμαρχο και να λειτουργεί αντ' αυτού, όπως θα γινόταν και με τον προηγούμενο υποψήφιο δήμαρχο που τελικά πάτωσε : 45ΒΣΟΕ87-ΣΦΨ , 45ΒΣΟΕ87-4ΙΨ , 45ΨΠΩΞ6-Ζ3Β , 4Α36Ω9Ρ-Π , 4Α31Ω9Ρ-Ι , 4Α31Ω9Ρ-4 , 45ΨΗΩΛΨ-ΨΞΦ , 45ΨΗΩΛΨ-ΚΤΕ , 4ΑΘ3ΟΕ87-6 .
  Ο κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω καταλήγουν σε ένα πασίγνωστο πρόσωπο σε όλους τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, Ελλάδα εννοώ.
  Επίσης το ίδιο πρόσωπο μέσω φυσικά άλλης εταιρείας φιγουράρει και στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου με 2,5 Μ ευρώ χρέος.
  Δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεθεί ο γνωστός αεριτζής, άλλωστε τα δεδομένα αυτά πλέον είναι δημόσια και όλα υπάρχουν στο εθνικό τυπογραφείο.
  Επιπλέον, μπορεί να τον δούμε και στην πόρτα μας με νέα ιδιότητα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.