#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/09/2011 11:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανώτατος αξιωματούχος του ΔΝΤ προβλέπει χρεοκοπία μέχρι τον Μάρτιο !!!

[caption id="attachment_120362" align="alignnone" width="600" caption="Το άρθρο συνοδεύεται από φωτογραφία του κ. Βενιζέλου"][/caption]

Η παύση των συνομιλιών την Παρασκευή, μεταξύ Βενιζέλου και Τρόικας, λόγω διαφωνιών για το πώς πρέπει να καλυφθούν τα κενά του κρατικού ελλείμματος της Ελλάδας, το οποίο για μία ακόμα φορά βρίσκεται εκτός πορείας, εγείρει νέες αμφιβολίες για την μελλοντική ικανότητα δανεισμού της χώρας και προκαλεί νέα νευρικότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές της Ευρώπης, γράφει η Wall Street Journal και συνεχίζει:

“ Η Ελληνική πλευρά επέμεινε ότι η αποτυχία στους στόχους ήταν αποτέλεσμα της ύφεσης. Η Τρόικα ναι μεν συμφώνησε ότι η ύφεση έπαιξε έναν ρόλο, άλλα τόνισε ότι το βασικό πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως η Ελλάδα δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της. Έτσι πρέπει να παρθούν νέα μέτρα για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος”, δήλωσε άτομο που είχε άμεση πρόσβαση στις συνομιλίες.

Η Τρόικα αναμένεται να επιστρέψει σε περίπου 10 ημέρες, αφού η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει ένα προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012.

Ως γνωστόν η Ελλάδα έχει διαπραγματευτεί  ένα νέο πακέτο διάσωσης που θα ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα εγκριθεί από τους δανειστές.

“ Αναμένω μια σκληρή χρεοκοπία αυτό τον Μάρτιο ή μέσα στον χρόνο, και ενδέχεται να προκληθεί με την εν λόγω επανεξέταση του προγράμματος”, σημείωσε ανώτατος οικονομολόγος του ΔΝΤ που παρακολουθεί στενά την κατάσταση. “Οι πιθανότητες για ένα δεύτερο πρόγραμμα (διάσωσης) είναι ελάχιστες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αποτυχία της Ελλάδας να πιάσει τους απαιτούμενους στόχους, η αυξανόμενη απροθυμία από ορισμένα μελή της Ευρωζώνης να συνεχίζουν τον δανεισμό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η συμμετοχή των ιδιωτών δεν θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές όσον αφορά το χρέος της Ελλάδας, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες, επεσήμανε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Έκτος από την αύξηση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, που ξεπέρασαν κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια του προγράμματος του ΔΝΤ και της ΕΕ, η Ελλάδα δεν κατάφερε επίσης, να πετύχει τους στόχους που είχε βάλει για αύξηση των εσόδων μέσω της ιδιωτικοποίησης των κρατικών περιουσιακών στοιχείων. Έφτασε μέχρι σε σημείο να αμελήσει την υλοποίηση απλών γραφειοκρατικών απαιτήσεων, σύμφωνα με ανθρώπους  που γνωρίζουν καλά το θέμα.

http://online.wsj.com/article/SB10001424053111904583204576545811058225074.html?mod=WSJEurope_hpp_LEFTTopStories

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τάσος avatar
  τάσος 04/09/2011 11:55:34

  πρέπει να περάσει ένας νόμος που να απαγορεύει τη χρήση της λέξης χρεοκοπία, αλλιώς θα χρειαστεί για κάθε έλληνα από ένα σκοινί εν είδει κάβου να δέσει το πόδι του σε καμιά δέστρα να μην ξεφύγει στη στρατόσφαιρα να πούμε, γιατί μας τα έχετε κάνει αερόστατα.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ τάσος 04/09/2011 12:00:01

   Αν είχαν λίγο φιλότιμο θα πήγαιναν από μόνοι τους στην...εξώσφαιρα!

   • φωνη avatar
    φωνη @ ΕΥΑ 04/09/2011 12:29:22

    EYA

    Τι φιλότιμο να έχουν; Εδώ η χώρα περνάει τις κρισιμότερες στιγμές και στο ΠΑΣΟΚ κάνουν κούρσα διαδοχής. Έχουμε την άποψη του Βαγγέλη, την άποψη του Λοβέρδου, την άποψη της Διαμαντοπούλου, την άποψη του Χρυσοχοϊδη.
    Και που και που ρωτάνε και τον Παπανδρέου.

    Είναι αυτή εικόνα κόμματος που διαχειρίζεται εθνικής σημασίας ζητήματα; Ανεύθυνοι καιροσκόποι.

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ φωνη 04/09/2011 12:55:26

     Συμφωνώ απόλυτα Φωνή
     Η περιγραφή ''ανεύθυνοι καιροσκόποι'' είναι πολύ λίγη για να τους χαρακτηρίσει επακριβώς..

  • np_complete_problems avatar
   np_complete_problems @ τάσος 04/09/2011 12:23:09

   Αν και είμαι εναντίον οποιασδήποτε λογοκρισίας - κυρίως όταν εκφράζονται πολιτικές απόψεις - κατανοώ 100% την θέση σας.

   Το "πρόβλημα" με το παραπάνω άρθρο της WSJ, είναι ότι έχει γραφεί από Ελληνες δημοσιογράφους, με έδρα την Αθήνα. Εχουν άραγε τόσο "καλές πληροφορίες" και "πρόσβαση" σε στελέχη του ΔΝΤ ή απλά είναι ένας τρόπος για na πιέσουν την Αθήνα;
   Δεν θέλω να πω ότι οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι "ηθελημένα" παίζουν κάποιο παιχνίδι - αλλά όταν ζητάμε από τους ξένους να είναι προσεκτικοί στις αναλύσεις τους, δεν θα έπρεπε οι Ελληνες αναλυτές να είναι 2φορές πιο προσεκτικοί;

   • factorx avatar
    factorx @ np_complete_problems 04/09/2011 14:07:21

    Τι την πέρασες την WSJ; Βήμα, η κάποια άλλη φιλοκυβερνητική 'η διαπλεκόμενη φυλλάδα; Αναφέρεται καθαρά σε "ανωάτη πηγή" του ΔΝΤ και αν δεν υπήρχε δεν θα το έγραφαν. θα έβαζαν μια άλλη πηγή ή θα έλεγαν οτι είναι δική τους εκτίμηση. και δεν είσαι καλά πληροφορημένος για τους συντα=κτες. Για ψάξτο καλύτερα και άσε τις φιλοκυβερνητικές εξυπηρετήσεις

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ factorx 04/09/2011 14:15:10

     "Εμπιστευτική πληροφορία" για χρησμό “ανωτάτης πηγής”, εμβόλιμη σε αντικειμενικοφανές ρεπορτάζ. Έλεος - δημοσιογραφική δεοντολογία επιπέδου κρεωπολείου !
     Ασφαλώς η WSJ δεν είναι "Βήμα"και φιλοκυβερνητική διαπλεκόμενη φυλλάδα, αλλά είναι αντικυβερνητική διαπλεκόμενη φυλλάδα επί 1.000.000 (δεν μπορώ να γράψω το 10 με εκθέτη, θα έγραφα επί δέκα εις την ενάτην).
     Αντικυβερνητική κατά ενός εγχρώμου προέδρου φυσικά, και διαπλεκόμενη του "ξέρετε ποιού"! Λέτε να μην έχουν επενδύσει σε CDS κάποια παρακλάδια συμφερόντων του "ξέρετε ποιού";
     Που πάς βρε Καραμήτρο, με Ρούπερτ Μέρντοχ στη μούρη ;

     • factorx avatar
      factorx @ Ο Θείος 04/09/2011 14:51:33

      Θείο, έχεις απελπιστεί και την προσπάθειά σου να στηρίξεις την κυβέρνηση παρασύρεσαι.

      1. άσχετο με το ποιος το υπογράφει, είναι "ειδηση" οτι το γράφει η WSJ και μην κάνεις τον χαζό

      2. δες και τι γράφουν οι ελληνικές φυλλάδες σήμερα και διάβασε στην συνέχεια για τα νεύρα του Βενιζέλου

      Η Ελλάδα στο όριο, Μεταξύ νέων μέτρων, εκλογών και χρεοκοπίας
      http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=417697

      Ρώσικη ρουλέτα με τρόικα, εκλογές και έκτη δόση
      http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63349270

     • Αιας Τ. avatar
      Αιας Τ. @ factorx 04/09/2011 15:23:58

      αστον Φακτορα, αυτος ειναι ειδικος στους αλλαμανους και στην δικη τους ειδησεογραφια.....

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Αιας Τ. 04/09/2011 15:45:20

      Ο κόσμος είναι πιά ένα χωριό φίλτατε, αλλαμανοί, ρωμιοί και καουμπόιδες συγχωριανοί από διαφορετικές γειτονιές.
      Άν το είχαμε καταλάβει εγκαίρως, δεν θ' αγκομαχούσαμε έτσι ...

   • stanley@gr avatar
    stanley@gr @ np_complete_problems 04/09/2011 15:21:28

    My dearest np_complete_problems,
    αν διαβαζες και κατι περα απο τα εγχωρι εντυπα προπαγανδας θα διαπιστωνες οτι οι αρθρογραφοι
    ALKMAN GRANITSAS, STELIOS BOURAS and COSTAS PARIS
    ειναι οι αρθρογραφοι που ειναι υπευθυνοι για τα ελληνικα θεματα στη WSJ.
    ακομη και ο ανωνυμος σχολιασμος απαιτει σοβαροτητα np_complete_problems, και οχι αποκλειστικα και μονο complete problems!!!

    • np_complete_problems avatar
     np_complete_problems @ stanley@gr 04/09/2011 17:52:43

     Αγαπητέ stanley,
     ξαναδιάβασα το post μου και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την δική σου αντίδραση ούτε του factorx. Ισως είναι τα Ελληνικά μου ...

     Για μένα υπάρχουν 2 αναγνώσεις (και ανάλογα ακροατήρια) του άρθρου:
     1. η πηγή των δημοσιογράφων, είναι πραγματικά senior επιπέδου, και επειδή "πιθανά χρωστάει" στους Ελληνες δημοσιογράφους (ή στην WSJ) "κελάδησε" και έβγαλε στην φόρα την "πραγματικότητα". Ισως μάλιστα οι δημοσιογράφοι να είναι κάτι σαν τον Woodward και τον Bernstein της WP και να έχουν "βαθύ λαρύγγι" μέσα στο ΔΝΤ ...
     ή
     2. η πηγή τους, τους "εκμεταλλεύθηκε" για να περάσει ένα μήνυμα στην Ελλάδα (αλλά κυρίως στον Σαμαρά) - με απλά ελληνικά μήνυμα ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.

     Σε κάθε περίπτωση οι μοναδικοί υπεύθυνοι, για την αξιοπιστία της πληροφορίας είναι οι δημοσιογράφοι. Αλλωστε το deadline που δίνουν - Μάρτιος του 2012 - είναι πολύ κοντά.

     Μετά υπάρχουν και τα "λεμόνια" ....

   • Απορία avatar
    Απορία @ np_complete_problems 04/09/2011 15:40:55

    Αγαπητέ np_κλπ.
    Εαν δεν πιστεύεις τον γρανίτσα και τους άλλους του wsj μπες μόνος σου π.χ sto bloomberg και δες που είναι το μονοετές ελληνικό ομόλογο. Μετά δεν θα θες καμμιά ανάλυση, από κανέναν ειδικό για το τι παίζεται. Οι δημοσιογράφοι μπορεί κάποιες στιγμές να παίζουν παιγχνίδια, οι αγορές όμως όχι, γιατί κανένας δεν παίζει με τα λεφτά του.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Απορία 04/09/2011 15:49:37

     Κανένας δεν παίζει με τα λεφτά του;
     Σοβαρά έ ! Σαν να έχεις δίκιο, άν είναι διαχειριστής, παίζει μόνο με τα λεφτά των πελατών του!
     Εδώ οι άλλοι με τα στεγαστικά (GS) σορτάρανε τα χαρτοφυλάκιά τους!
     Ακόμα νομίζετε ότι ζείτε στον καπιταλισμό το 1920.

     • Απορία avatar
      Απορία @ Ο Θείος 04/09/2011 16:07:57

      Ρε φίλε,

      Δες το χρέος μας.
      Δες το ποιοι κυβερνούν.
      Δες το πως κυβερνούν.
      Δες τι μέτρα έχουν πάρει μέχρι τώρα.
      Δες τους μακροικονομικούς μας δείκτες.

      Και πες μου με το χέρι στην καρδιά, εαν ήσουν εσύ στη θέση των "αγορών" θα αξιολογούσες διαφορετικά την απόδοση του μονοετούς ελληνικού ομολόγου;

      Έλεος δηλαδή.
      Ξυπνήστε επιτέλους, δείτε την πραγματικότητα και βάλτε πλάτη να ξεκουμπιστεί η πιο άχρηστη κυβέρνηση από συστάσεως νεοελληνικού κράτους.

 2. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 04/09/2011 12:20:32

  Ο στόχος και των Ευρωπαίων και των κυβερνώντων την Ελλάδα είναι να διασφαλιστούν τα δάνεια και οι δανειστές. Με την χρεοκοπία πως θα φτάσουν στο στόχο? Μήπως με τις εγγυήσεις των μνημονίων?

 3. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 04/09/2011 12:20:57

  H παύση συνομιλιών με την τρόϊκα είναι μια ακόμη πασοκιά - από αυτές που μας έχουν πλέον συνηθίσει, σε βαθμό που να μη μας εντυπωσιάζει πιά. Τώρα σε σχέση με τις προβλέψεις του αξιωματούχου τι να πω ; Ας προσλάβουνε την Πυθία στο ΔΝΤ να μάθουμε στα σίγουρα γιατί εδώ και 2 χρόνια αυτή τη λέξη ακούμε νύχτα - μέρα.

 4. BlueSky avatar
  BlueSky 04/09/2011 13:14:25

  Ζω και αναπνέω για την ημέρα που θα διαλυθεί το συνοθήλευμα των πασοκών ληστοσυμμοριτών!

 5. Orestios avatar
  Orestios 04/09/2011 14:08:12

  Καθολική η αποτυχία του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ-ΜΜΕ-Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Συνεχίζει να τιμωρεί όμως τους Έλληνες με λύσσα βακχικη, μεθυσμένη από τις ιδέες της παγκοσμιοποίησης

 6. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 04/09/2011 14:22:35

  Σε ποιανού λοιπόν τα χέρια θα σκάσει η ΒΟΜΒΑ; Γι' αυτό λοιπόν ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ
  όχι για να γλυτώσουμε την χρεωκοπία ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
  ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ .

 7. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 04/09/2011 14:31:53

  Σύμφωνα με μήνυμα που διακινείται τις τελευταίες ώρες, "σαν γαλλική υπερταχεία TGV έρχεται η δραχμή! Πηγές από το γαλλικό ΥΠΟΙΚ λένε ότι είναι έτοιμο το σχέδιο για το "ελληνικό ευρώ", συνδεδεμένο με το ευρωπαϊκό αλλά υποτιμημένο κατά 20%"!

 8. Απορία avatar
  Απορία 04/09/2011 14:54:11

  Εμάς τους έλληνες μας αρέσει αν και γνωρίζουμε την αλήθεια να την βάζουμε σε μια άκρη του μυαλού μας και να προσπαθούμε να ζήσουμε με μύθους.

  Το μέγεθος του χρέους μας είναι μαθηματικά και πρακτικά πλέον μη αντιμετωπίσιμο.
  Μια μορφή χρεωκοπίας είτε μιας ακόμα μερικής, είτε πλήρους θα την αντιμετωπίσουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα.

  Οι ξένοι δεν πρόκειται να μας δανείζουν εσαεί. Ακόμα και αν υποτεθεί ότι το ΠΑΣΟΚ ολοκληρώσει το πρόγραμμα του δηλαδή ξεπουλήσει το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής περιουσίας και μειώσει δραματικά το βιοτικό επίπεδο της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού (πλην προνομιούχων και πράσινων) πάλι κάποια στιγμή μερική χρεωκοπία θα γίνει.

  Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική εξόδου από την κρίση, γιατί κανένας διεθνώς δεν έχει ακόμα μοντελοποίησει την μορφή της παγκόσμιας κρίσης.

  Όλα θα κριθούν από το τι σκέψεις και στόχους πάνω στο μέλλον της ΟΝΕ και της ΕΕ θα βάλουν οι ευρωπαίοι.
  Εαν θέλουν μια ενοποίηση στα τωρινά πλαίσια τότε με μια σοβαρή και αξιόπιστη ελληνική κυβέρνηση θα θελήσουν να μας βοηθήσουν.
  Εαν όχι τότε η δραχμή θα είναι μονόδρομος για μας είτε το θέλουμε, είτε όχι.
  Όπως και να'χει πάντως με τους χαχόλους του ΠΑΣΟΚ απάνω η χώρα είναι χαμένη από χέρι.

  Εαν οι ευρωπαίοι δουν τα παρακάτω πέντε "απλά" πραγματάκια μέσα στις πρώτες 100 μέρες αυτοδύναμης διακυβέρνησης της ΝΔ είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουν άρδην την αντιμετώπισή τους προς εμάς.

  1) Απτά έργα πάταξης και τιμωρίας της διαφθοράς από όποια ταξική ή κομματική θέση κι αν προέρχεται.
  2) Ουσιαστική αναδιάρθρωση του δημοσίου, ενιαίο μισθολόγιο και πάταξη των πραγματικών σπαταλών.
  3) Σοβαρό αναπτυξιακό πρόγραμμα.
  4) Σοβαρό και εθνικά αξιοπρεπές πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
  5) Σοβαρότητα στην εφαρμογή και στα χρονοδιαγράμματα των παραπάνω.

  Εαν περάσουν οι 100 μέρες και δεν γίνουν τα παραπάνω η ΝΔ θα έχει αναλάβει να κλείσει τον κύκλο της μεταπολίτευσης, τον οποίον άλλωστε είχε αρχίσει, αλλά παράλληλα να ανοίξει και τους ασκούς του Αιόλου για τη χώρα.

 9. mad dog avatar
  mad dog 04/09/2011 15:35:46

  ελληνάρες μας πήρανε χαμπάρι και μας περιμένουν στη γωνία - η δραχμούλα θα είναι ο τάφος της Ελλάδας. Η μοναδική και τελευταία ευκαιρία μας θα είναι ο Σαμαράς. Βέβαια το περιβάλλον του είναι για τα μπάζα, πολλοί αποτυχημένοι Κνίτες και σοσιαληστές, αλλά πιστευω ότι θα επικρατήσει η λογική. Αλλιώς ετοιμαστείτε για σκληρές καταστάσεις , θα πέφτουν κορμιά για 1 γάλα , 1 αυγό και μια κονσέρβα (στην Αθήνα εννοείται).

  • factorx avatar
   factorx @ mad dog 04/09/2011 15:38:09

   Δεν είσαι καλά πληροφορημένος. Που τους είδες τους "αποτυχημένους κνίτες και σοσιαλιστές"; Μόνο ο Λαζαρίδης προέρχεται από την αριστερά και δεν ήταν με τίποτα κνίτης

  • Απορία avatar
   Απορία @ mad dog 04/09/2011 15:45:10

   Εσύ ποιους θα ήθελες γύρω από τον πρόεδρο;

   • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
    ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Απορία 04/09/2011 16:21:06

    Tον Άρη Σπηλιωτόπουλο!!!!!!!!!!

  • φωνη avatar
   φωνη @ mad dog 04/09/2011 19:01:12

   Ρε μπουρδολόγοι στο 2011 ακόμα φέρετε ως επιχείρημα υπέρ η κατά κάποιου το αν είναι δεξιός ή αριστερός;

   Πότε θα ξεκολλήσετε το 3011;

   Και η λογική λέει ότι ακούμε τις θέσεις του καθενός, τις αξιολογούμε και ανάλογα με τις θέσεις του αποδεχόμαστε ή απορρίπτουμε κάποιον.

   Σπουδαίοι δεξιοί όλοι σας που βγαίνει ρε ο Λαζαρίδης και λέει δεν είναι ντροπή να είσαι δεξιός και δεν είναι αρετή να είσαι αριστερός. Και μερικοί ακόμα ντρέπονται να πουν είμαι δεξιός.

 10. Tsolias avatar
  Tsolias 04/09/2011 15:55:30

  Έχει απόλυτο δίκιο ο mad dog. Τα ίδια λέγαμε και για τον Καραμανλή και τελικά έκανε κουμάντο ο Ρουσσόπουλος. Ή μήπως ο Θόδωρας δεν ήταν πρώην κνίτης;
  Γύρω από τον πρόεδρο θέλουμε τη βάση της ΝΔ και αυτή σίγουρα δεν αντιπροσωπεύεται από Μιχελάκηδες και Μυταράκηδες.

  • Απορία avatar
   Απορία @ Tsolias 04/09/2011 15:59:05

   (εις διπλούν) Εσύ ποιους θα ήθελες γύρω από τον πρόεδρο;

  • alakran avatar
   alakran @ Tsolias 04/09/2011 16:12:41

   Τί ακριβώς δεν σου αρέσει στους Μιχελάκη-Μυταράκη?
   Μια χαρά στελέχη είναι....

  • φωνη avatar
   φωνη @ Tsolias 04/09/2011 16:35:28

   Γιατί δεν αντιπροσωπεύεται η βάση από αυτούς; Εγώ ανήκω στη βάση και όταν βγαινουν ο Μιχελάκης, ο Μηταράκης, ο Σταϊκούρας, ο Λαζαρίδης, ο Τζαβάρας και κάποια άλλα πρόσωπα λένε πράγμα που με πείθουν ότι ξέρουν τι κάνουν και ξέρουν τι λένε.

   Από την άλλη όταν βλέπω κάτι Σπηλιωτόπουλους μου ανεβαίνει η πίεση.

 11. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 04/09/2011 16:00:57

  Το αρχικό κείμενο περιλαμβάνει εξαιρετικά σοβαρές πληροφορίες.Πάντως,το σίγουρο είναι ένα:Το πασοκικό καθεστώς μας οδηγεί ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στο γκρεμό...Και κάτι ακόμη που δεν πρέπει να διαφεύγει.Για ό,τι έχει πει και προβλέψει,μέχρι τώρα,η πασοκική κυβέρνηση,αμέσως μετά συμβαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο....Η ανακολουθία,η πληθώρα ψεμάτων και η αναξιοπιστία λόγων και πράξεων του πασοκικού καθεστώτος διεκδικούν ρεκόρ Γκίνες....

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 04/09/2011 16:03:01

  Θα μπορούσε ίσως σε επόμενη εκπομπή, ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής (που έχει connections με τους αρθρογράφους), να ρωτήσει μήπως τυχόν η αναφορά σε υποτιθέμενο "ανώτατο οικονομολόγο του ΔΝΤ που παρακολουθεί στενά την κατάσταση" πάει στον ίδιο τον Paul Tomsen.
  Άντε, άς προβοκάρω λίγο, γιατί η ομίχλη είναι ανθυγιεινή.

 13. Nikos Draxma avatar
  Nikos Draxma 04/09/2011 16:07:22

  Το μέγεθος του χρέους μας είναι μαθηματικά και πρακτικά πλέον μη αντιμετωπίσιμο.
  Μια μορφή χρεωκοπίας είτε μιας ακόμα μερικής, είτε πλήρους θα την αντιμετωπίσουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα.

  Και καλα μας βοηθανε , πως θα γινουμε ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ οικονομια , οταν οι γερμανοι ονειρευωνται ανεξαρτητες οικονομικες ζωνες , εκχωρηση κυριαρχικων εξουσιων,και κυριως τον πληρη ελεγχο οικονομικης μας πολιτικης?
  Ειναι σαν να βαζω μπαστακα πανω απ το κεφαλι μου και περιμενω να με λυπηθει και να δειξει μεγαλοψυχια


  Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική εξόδου από την κρίση, γιατί κανένας διεθνώς δεν έχει ακόμα μοντελοποίησει την μορφή της παγκόσμιας κρίσης.

  Δεν υπαρχει παγκοσμια κριση , υπαρχει κριση του προβληματικου ευρω
  Αλλο το ενα αλλο το αλλο
  Ρωσια , κινα , ινδια και αμερικη ειναι οι μοναδικες χωρες που εχουν επαρκη ορυκτο πλουτο και πανισχυρες προστατευτικες οικονομιες για να τα βγαλουν περα μονες τους , χωρις καμμια εξαρτηση απο τις χρηματαγορες
  Η δε αμερικη που διαθετει και το παγκοσμιο αποθεματικο νομισμα ακομα περισσοτερο


  1) Απτά έργα πάταξης και τιμωρίας της διαφθοράς από όποια ταξική ή κομματική θέση κι αν προέρχεται.

  Η ατιμωρησια προστατευεται απο την ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ του ελληνικου συνταγματος
  Μητερα ολων των κακων της μεταπολιτευσης και της ατιμωρησιας των πολιτικων
  Μονο με εκτακτη εθνοσυνελευση για συνταξη νεου συνταγματος , δημοψηφισμα για επικυρωση του θα αλλαξει η κατασταση
  Τουλαχιστον ανεκδοτο για το τρεχον πολιτικο συστημα να προβει στα ανωτερω , διοτι η πολυνομια και αυτο το συνταγμα της πλακας ειναι δικο του δημιουργημα

  3) Σοβαρό αναπτυξιακό πρόγραμμα.

  Οπως ?
  Συγκεκριμενες προτασεις ...


  4) Σοβαρό και εθνικά αξιοπρεπές πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.


  Οπως λεμε ξεπουλημα δεκο στρατηγικης σημασιας εναντι πινακιου φακης , σε ποιο βιβλιο οικονομιας ειναι γραμμενο οτι το ξεπουλημα υγειων και κερδοφορων επιχειρησεων ειτε ιδιωτικων , ειτε δημοσιων και σε πολυ χαμηλη αξια εναντι της πραγματικης τους , φερνει αναπτυξη και ευημερια στην οικονομια?

 14. mad dog avatar
  mad dog 04/09/2011 16:37:55

  πάντως πρέπει να περιμένουμε σημαντικές ανακοινώσεις από τη Γερμανία εκεί γύρω στις 23 Σεπτεμβρίου. EFSF 1.5-2 trillion euros, με απευθείας κινήσεις αγορών ομολόγων ή δανεισμού κρατών. Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα θέλουν να μιλούν με τους ζήτιάνους Ελληνες και τους παπαροσοσιαληστές τους. Αν ο σαμαράς πείσει θα μείνουμε στο ευρώ αλλά θα καταντήσουμε Γερμανική επαρχία. Αν όχι, θα μείνουμε με πατσαβουροδραχμές και πείνα για 20 χρόνια. φυσικά θα χάσουμε και εθνικα εδάφη... σε αυτή την περίπτωση αφού οι ΓερμανοΓάλλοι, αμερικάνοι θα θέλουν να μας εκδικηθούν για τη ζημιά που προκαλέσαμε.

 15. Nikos Draxma avatar
  Nikos Draxma 05/09/2011 02:43:57

  Αν ο σαμαράς πείσει θα μείνουμε στο ευρώ αλλά θα καταντήσουμε Γερμανική επαρχία. Αν όχι, θα μείνουμε με πατσαβουροδραχμές και πείνα για 20 χρόνια. φυσικά θα χάσουμε και εθνικα εδάφη… σε αυτή την περίπτωση αφού οι ΓερμανοΓάλλοι, αμερικάνοι θα θέλουν να μας εκδικηθούν για τη ζημιά που προκαλέσαμε.

  Αλλα αντ αλλα κουτρουβαλα

  Τα εδαφη μας εχουν πετρελαιο και αεριο μαζι και της κυπρου , σε συνδιασμο με του ισραηλ πραγμα που καθιστα το τριπτυχο ελλας-κυπρος-ισραηλ ισχυρη συμμαχια στη περιοχη , με την τουρκια να μενει με το πεος στο χερι , αφου δεν θα τολμησει να κουνηθει
  Για καλη μας τυχη ειμαστε και η μονη διεξοδος του αεριου του ισραηλ , μεσω αγωγου προς την ευρωπη , δεν θελει και πολυ μυαλο να καταλαβουμε τι θετικες προοπτικες ανοιγωνται για την ελλαδα , ουτε το ισραηλ θα χασει τετοια ευκαιρια
  Περι εδαφων οχι μονο δεν θα χασουμε αλλα θα ειμαστε σε θεση μεχρι και 12 μιλια να καθορισουμε με τις πλατες αλλων ( ισραηλ)
  Οσο για την γαλλια η γερμανια να δω τα μουτρα τους , οταν αρχισουνε οι γεωτρησεις και τα ευρηματα φυσικου αεριου στον ελλαδικο χωρο
  Προσφατα τρεχανε σαν τα λιμαδια στην κυπρο για να εξασφαλισουνε συμφωνιες με το φυσικο αεριο

  Ειδαμε και στο ισχυρο ευρω που βαδιζουμε, μεσα σε 10 χρονια χρεωκοπησαμε και βγαλαμε πωλητηριο ολη την ελλαδα για 50 δις
  Ουδεποτε φτασαμε σε τετοιο οικονομικο χαλι στην δραχμη και εθνικη ταπεινωση
  Το ευρω ειναι πατσαβουρονομισμα διοτι βουλιαξε σχεδον ολες τις οικονομιες στα ελλειματα και την υφεση http://www.antinews.gr/2010/12/08/75111/

  Κατσε και θα δεις ποιος θα γελαει στο τελος ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.