#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/02/2011 00:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ανώνυμοι» κατά Παπανδρέου: "η Αίγυπτος είναι κοντά"Σκληρή επίθεση στον Γ. Παπανδρέου, τόσο με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όσο και με αυτή του πρωθυπουργού, εξαπολύεται μέσω κειμένου που δημοσιοποιείται στο διαδίκτυο και την πατρότητα του οποίου εμφανίζεται να διεκδικεί η ομάδα Anonymous («Ανώνυμοι»).

Οι συντάκτες του κειμένου ασκούν κριτική στον Γ. Παπανδρέου, καθώς η Σοσιαλιστική Διεθνής (που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως "(εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή") είχε ως μέλη της  τον Μπεν Αλί της Τυνησίας, τον Χόσνι Μουμπάρακ της Αιγύπτου, ενώ στις τάξεις της παραμένει ο Βενιαμίν Νετανιάχου. Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά "ο Μπεν Αλί ήταν ένας μισότρελος δικτάτορας που γι’αυτόν η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμία απολύτως αξία. Το ξέρατε όλοι εσείς οι “εντιμότατοι” κύριοι της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αλλά για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, και πιο καλά απ’όλους εσείς που είστε πρόεδρος της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κάνατε τα στραβά μάτια".

Κριτική ασκούν και για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, κάνοντας κατ' επανάληψη αναφορές στην αστυνομική βία και χαρακτηρίζοντας το ΛΑΟΣ ως κόμμα που συγκυβερνά στην Ελλάδα.

Απευθυνόμενοι στον Γ. Παπανδρέου οι συντάκτες της επιστολής προειδοποιούν πως "θα μάθει όλη η υφήλιος για όλα τα σκάνδαλα που συγκαλύψατε και για το πώς μεθοδεύσατε το ξεπούλημα του λαού σας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο"...

Η ομάδα των "Ανωνύμων" έγινε ευρύτερα γνωστή με τις επιθέσεις που πραγματοποίησε προς τους διαδικτυακούς κόμβους της PayPal, της Visa και της MasterCard, σε ένδειξη συμπαράστασης προς το Wikileaks  στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής δημοσιεύεται εδώ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=247982

Απόσπασμα απο την επιστολή

Σας ξεκαθαρίζουμε μια για πάντα και σας προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλες βιαιοπραγίες εκ μέρους μπάτσων ή παρακρατικών (και ειδικά μελών της “Χρυσής Αυγής”) εις βάρος οποιουδήποτε. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλη ρατσιστική ρητορική στα κανάλια και στις εφημερίδες. Μαζέψτε τους ΜΑΤατζήδες. Μαζέψτε τους μπάτσους. Μαζέψτε τους υπουργούς και τους βουλευτές σας. Μαζέψτε τους συγκυβερνώντες σας – δηλαδή τους κρυφοναζί (ενίοτε και φανεροναζί) του Λά.Ο.Σ. Μαζέψτε τους κρατικοδίαιτους-χαραμοφάηδες πολυθεσίτες “δημοσιογράφους” που έχετε για φερέφωνα. Αρκετά προκλητική είναι η ατιμωρησία που ο νυν Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος θέσπισε για τη συντεχνία σας, τη συντεχνία των πολιτικών. Μην προκαλείτε άλλο, γιατί η Αίγυπτος είναι κοντά. Πιο κοντά απ’ό,τι νομίζετε. Κι αν εσείς ο “σοσιαλιστής” προτιμήσατε να μην πάρετε θέση ανάμεσα στο λαό της Αιγύπτου και στο δικτάτορα που έχετε για μέλος στην (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή, εμείς οι Anonymous έχουμε ήδη κάνει τις επιλογές μας κι έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Εμείς είμαστε με τους πολίτες. Εσείς αποδείξατε ότι το λαό τον θεωρείτε εχθρό. Και μεταξύ εχθρών μπορεί να υπάρξει μονάχα πόλεμος.

Να προσέχετε μόνο τι ζητάτε, γιατί μπορεί αυτό ακριβώς να σας προσφερθεί. Κι αν εσείς κύριε Παπανδρέου έχετε στη διάθεσή σας “άνδρες” με χημικά όπλα των οποίων η χρήση κατά στρατιωτικού προσωπικού ή αμάχων αποτελεί έγκλημα πολέμου και με πυροβόλα όπλα και σφαίρες (μιλάμε για τους ΜΑΤατζήδες με τα δακρυγόνα τους και τους πιστολάδες μπάτσους σας), εμείς έχουμε κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο: την ικανότητα να ενημερώσουμε όλη την υφήλιο για το ποιόν σας. Θα μάθει όλος ο κόσμος πόσο ίδιος είστε με τον Μουμπάρακ και τον Μπεν Αλί και τον Νετανιάχου. Θα μάθει όλη η υφήλιος για όλα τα σκάνδαλα που συγκαλύψατε και για το πώς μεθοδεύσατε το ξεπούλημα του λαού σας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Θα μάθει όλη η υφήλιος για όλα τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχατε και για όλες τις παρανομίες στις οποίες συναινέσατε με την ψήφο σας στη βουλή. Αφού επιλέξατε λοιπόν κ. Παπανδρέου το μονοπάτι του πολέμου ενάντια στο λαό σας, θα σας πολεμήσουμε και εμείς. Όπως πολεμήσαμε και τον Μπεν Αλί. Όπως πολεμάμε το φίλο σας το Μουμπάρακ. Την ίδια αντιμετώπιση θα έχετε κι εσείς από εμάς. Και την ίδια τύχη με αυτούς τους τυράννους θα έχετε κι εσείς και όλοι οι αυλικοί σας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Konstantinos avatar
  Konstantinos 04/02/2011 00:10:49

  Τουλάχιστον το μισό κείμενο (απόσπασμα) δεν είναι παρά μπούρδες (ακρο)αριστεριστών

  • Misha avatar
   Misha @ Konstantinos 04/02/2011 00:17:11

   Ποιο κομμάτι είναι «μπουρδες ακροαριστεριστών»;
   Μια χαρά τα λένε τα παλληκάρια , μακάρι να μην είναι fake.

   • Konstantinos avatar
    Konstantinos @ Misha 04/02/2011 00:18:53

    Η 1η παράγραφος

    • Misha avatar
     Misha @ Konstantinos 04/02/2011 00:22:43

     Στην 1η παράγραφο λέει επί λέξει
     «Είμαστε οι Anonymous. Μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, οι λαοί δύο χωρών της Μεσογείου ξεσηκώθηκαν ενάντια στα τυραννικά καθεστώτα που τις κυβερνούσαν. Ξεσηκώθηκαν ενάντια σε δυνάστες στυγνούς, αδίστακτους, που εξουσίαζαν τους λαούς τους με στέρηση των βασικότερων ελευθεριών που περιγράφονται στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – ρητορική ερώτηση: σας θυμίζει άραγε τίποτα ή μήπως εσείς και οι κοντυλοφόροι που σας υποστηρίζουν τη θεωρείτε κενό γράμμα και περιττή; – , με βασανιστήρια, προβοκάτορες, μυστικούς μπάτσους, χαφιέδες, φακέλωμα και δολοφονίες αντιφρονούντων, δίκες που προσβάλλουν κάθε έννοια δικονομίας, βάναυση καταστολή διαδηλώσεων κ.ο.κ. Σας θυμίζουν άραγε κάτι οι πρακτικές αυτών των “ηγετών”; Θα έπρεπε. Αν δεν σας θυμίζουν κάποιον, σας συνιστούμε να κοιταχτείτε στον καθρέπτη. Τις πρακτικές που εφαρμόζετε κι εσείς ενάντια στον ελληνικό λαό εφήρμοσαν κι αυτοί. Κι οι λαοί τελικά ξεσηκώθηκαν. Ο ένας από αυτούς τους “ηγέτες” ήδη έπεσε. Ο άλλος πασχίζει, με μισθοφόρους, τραμπούκους και παρακρατικούς δολοφόνους να κρατηθεί για λίγες ακόμα μέρες στην εξουσία.»

     Αυτά είναι ακροαριστερά; Μα τα μεταδίδουν όλα τα κανάλια , και τα δυτικά, τα έγραψε και το ΑΝΤΙ.

     • Konstantinos avatar
      Konstantinos @ Misha 04/02/2011 00:28:33

      ΟΚ, δεν ήμουν σαφής, δικό μου λάθος. Let me rephrase: Η πρώτη παράγραφος του αποσπάσματος από την επιστολή (και όχι η πρώτη παράγραφος της επιστολής) δεν είναι παρά μπούρδες (ακρο)αριστεριστών

     • Misha avatar
      Misha @ Konstantinos 04/02/2011 00:40:39

      Ούτε και σε αυτή την παράγραφο βρίσκω κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ακροαριστερό, πλην ίσως της «ρατσιστικής ρητορικής σε κανάλια και εφημερίδες» , αν και αυτό θα μπορουσε να λεχθεί υπό πολλές έννοιες..

      Για τα όσα λένε για τα Χρυσα Αυγά, τον Καρατζαφύρερ και τους μπάτσους η πραγματικότητα μιλά από μόνη της.
      Από τη Μαρφίν μεχρι την πλατεία Ταχίρ.

     • SPYROS T. avatar
      SPYROS T. @ Misha 04/02/2011 00:48:22

      Ε όχι και "μπάτσοι" οι κακομοίρηδες οι αστυφύλακες της συμφοράς στην Ελλάδα που κάθοντε και τρώνε ξύλο συστηματικά από τον κόσμο...

      Εεμμμ δεν ζήσατε σε αριστερά καθεστώτα να δείτε τι θα πει "μπατσος" και πολιτμπυρο να βλαστηματε την ώρα που γεννηθήκατε...

     • Orestios avatar
      Orestios @ Misha 04/02/2011 00:50:38

      Θα συμφωνήσω.

     • Misha avatar
      Misha @ Misha 04/02/2011 00:51:36

      Ναι, ο καημένος ο Κορκονέας και ο άλλος με τη ζαρντινιέρα...

     • Konstantinos avatar
      Konstantinos @ Misha 04/02/2011 01:09:09

      "...τα Χρυσα Αυγά, τον Καρατζαφύρερ και τους μπάτσους..."
      Από την φρασεολογία σου και μόνο φαίνεται πως είσαι προκατηλειμένος. Ότι και να πω δεν πρόκειται να αλλάξεις γνώμη οπότε είναι μάλλον άσκοπο να συνεχίσουμε το διάλογο.

     • Ευθύμης avatar
      Ευθύμης @ Misha 04/02/2011 02:46:24

      ε ναί... ώς γνωστόν την μαρφίν την κάψανε οι χρυσαυγίτες και εκείνη την ώρα τυχαίως πέρναγε το μπλόκ της χρυσαυγής απο μπροστά.
      ...και μετά ήρθαν οι μέλισσες.

  • ΚΙΤΣ the Greek avatar
   ΚΙΤΣ the Greek @ Konstantinos 04/02/2011 09:39:41

   ετσι ακριβώς είναι μπούρδες ακροαριστερών φαντασιόπληκτων ρομαντισμός στα χρόνια τις πείνας , σε ορισμένα έχουν το απόλυτο δίκαιο , αλλά ο τρόπος πού το εκθέτουν με τις σαλτσούλες που βάζουν το αλλάζουν μορφή

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Konstantinos 04/02/2011 10:23:35

   Συμφωνώ και επαυξάνω.Αυτοί που ξεσηκώνονται είναι οι ακραίοι ισλαμιστές και ποσώς τους ενδιαφέρουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 2. Orestios avatar
  Orestios 04/02/2011 00:14:55

  ΕθνικοΣοσιαλιστική Διεθνής. Καλό.

 3. φωτεινη avatar
  φωτεινη 04/02/2011 00:19:48

  ναι αλλα οι ανωνυμοι ειναι σε διεθνες επιπεδο η οχι?

 4. ΝΖ avatar
  ΝΖ 04/02/2011 00:24:21

  Ο Νετανιάχου ΔΕΝ είναι στη Σοσιαλιστική Διεθνή!

  • ApoTel avatar
   ApoTel @ ΝΖ 04/02/2011 00:33:50

   Σωστό! Στην Σοσιαλιστική Διεθνή μέλος, και μάλιστα αντιπρόεδρος είναι το άλλο άξιο τέκνο ο Εχούντ Μπαράκ

   • Misha avatar
    Misha @ ApoTel 04/02/2011 00:42:49

    O σφαγέας της Γάζας! Κτηνος ισοδύναμο του Χιμλερ

    • Orestios avatar
     Orestios @ Misha 04/02/2011 00:51:18

     Είναι άξιος Σοσιαλιστής Μίσα.
     Όπως όλοι οι σφαγείς ήταν σοσιαλιστές.

     • Misha avatar
      Misha @ Orestios 04/02/2011 00:53:28

      Ορεστιε ξεκόλλα
      Ο σφαγέας Νετανιάχου δεξιος του κερατά είναι , ο Μπους το ιδιο, ο Φρανκο ομοιως, ο Πινοσετ ιδια φάρα και ούτω καθεξής...

     • Orestios avatar
      Orestios @ Misha 04/02/2011 00:56:49

      Έλα βρε Μίσα!
      Ξέχασες τον Στάλιν, τον Χίτλερ, τον Πολ Ποτ?
      Ακόμα και ο ίδιος ο Μάρξ ήταν σφαγέας, όταν έκανε εκείνη την αποτυχημένη επανάσταση στην Γερμανία.
      Για να μην μιλήσω για κάτι δικά μας αστέρια με εξειδίκευση στο κονσερβοκούτι, που μόνο θλίψη προκαλούν καθώς στράφηκαν ενάντια στα αδέρφια τους.

     • Orestios avatar
      Orestios @ Orestios 04/02/2011 01:10:38

      Οι σοσιαλιστές σφαγείς είναι Άγιοι και δεν πρέπει να τους αναφέρουμε?

      Ο Μπούς έδιωξε τον άγιο Σαντάμ, που είχε κατασφάξει τους Κούρδους.

     • Misha avatar
      Misha @ Orestios 04/02/2011 01:19:51

      Είχε επίσης και πυρηνικά, βιολογικά, χημικά και εξωγήινα όπλα όπως απεδειξαν οι έρευνες. Ή μηπως όχι ..
      Σε 12 εκατομμύρια υπολογιζονται οι ιθαγενείς της Β.Αμερικής το 1500, και το 1900 αριθμούσαν μόλις 237000... Αυτή είναι γενοκτονία...

      Συνεχής, διαχρονική, ατιμώρητη...

     • Orestios avatar
      Orestios @ Orestios 04/02/2011 01:22:15

      Μην πας τόσο μακρυά. Δες τί έκανε ο Σοσιαλιστής Κεμάλ στους Ποντίους.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΝΖ 04/02/2011 00:54:15

   Aυτο ακριβως δειχνει οτι ειναι ελληνικη προχειροδουλεια που αν τη δουν σοβαροι ξενοι θα καταλαβουν οτι και η ελληνικη ακρα αριστερα ειναι για τα μπαζα.
   Φανταζεσαι να υπηρχε κειμενο που να κατηγορει τον Καραμανλη και να ελεγε οτι ειναι στη Σοσιαλιστικη Διεθνη;

 5. φωτεινη avatar
  φωτεινη 04/02/2011 00:27:11

  ωχ,αλλο σκεφτομαι εγω.παει ο διαπλανητικος προεδρος της επιτροπης του οηε.μας εμεινε πεσκεσι.

  • Orestios avatar
   Orestios @ φωτεινη 04/02/2011 00:52:15

   Τέρμα, ο διαπλανητικός GAP.
   Πώς θα κοιμίζουν τα πρόβατα τώρα?

 6. Petros avatar
  Petros 04/02/2011 00:34:47

  Εννοούν μάλλον τον Ehud Barak ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ της Κυβέρνησης του Ισραήλ, που ηγείται του Εργατικού Κόμματος και είναι ταυτόχρονα και Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς .

  • Orestios avatar
   Orestios @ Petros 04/02/2011 00:58:00

   Άξιος σφαγέας

 7. SPYROS T. avatar
  SPYROS T. 04/02/2011 00:36:23

  Αριστεροί και Ακροαριστεροί αδυνατούν να καταλάβουν οτι δεν περνάει η μπογιά τους πλέον...

  Από "επαναστάτες" και "αντάρτες" έγιναν "ανώνυμοι"...

  • stoxastis avatar
   stoxastis @ SPYROS T. 04/02/2011 00:48:48

   και κάποιοι πιο ¨ευέλικτοι¨ μας έγιναν ¨δεξιοί¨

 8. Antonis avatar
  Antonis 04/02/2011 00:36:34

  Συμφωνω με το Κωσταντινο. Το κειμενο βρωμαει προβοκατσια και νεοαριστερισμο. Μιλαει για ρατσιστικη ρητορικη στα καναλια και τις εφημεριδες...κι εγω νομιζα οτι εχουν συνταχθει πληρως τα ΜΜΕ με τη πολυπολιτισμικη κατευθυνση που προωθει ο ΓΑΠ.

 9. Σταύρος avatar
  Σταύρος 04/02/2011 00:38:55

  "...δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλες βιαιοπραγίες εκ μέρους μπάτσων ή παρακρατικών (και ειδικά μελών της “Χρυσής Αυγής”)..."

  Άει ρε αντιFa και κάνε καν μπάνιο γιατί έφτασε η απλυσιά σου και η μπόχα σου ως εδώ.
  Κι όπως θα έρχεσαι φέρε και μερικές αποδείξεις για Χρυσαυγήτικες "βιαιοπραγίες".
  Πολυβολισμοί εναντίων Αστυνομικών Τμημάτων, δολοφονίες, εν ψυχρώ, ένστολων Αστυνομικών, Δεκέμβριος του '08, "σκισμένο κοράνι".
  Χρυσαυγήτες τα έκαναν όλα αυτά ε;
  Πα, πα, πα τα παλιόπαιδα!
  Άπλυτε κι ανώνυμε κουκουλοφλώρε, χαρείτε τώρα που μπορείτε γιατί, όταν και αν, βγουν οι νοικοκυραίοι στο πεζοδρόμιο, εσείς θα αλλάξετε πλανήτη!
  Το να "δώσετε" τον ΓΑΠ και το σινάφι του νομίζετε ότι θα σας εξασφαλίσει ασυλία;
  Θα σας δω στα γουναράδικα.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Σταύρος 04/02/2011 01:26:56

   Μίσια, τον τελευταίο καιρό ζεις στην Αθήνα ή κάπου αλλού;
   Το ξύλο των ΜΑΤ σε όλους αδιακρίτως στον Άγιο Παντελεήμονα ή το δακρυγόνο μέσα στον Ναό το ξέχασες ή δεν το είδες;
   Αν πραγματικά πιστεύεις αυτά που διαβάζεις, έχω να σου κατεβάσω βιβλιογραφίες γιε την Αλητεία-Προδοσία των Κομμουνιστών στην Ελλάδα.
   Να τα βάλουμε κι αυτά στην σούμα έτσι;
   Αν πραγματικά οι Χρυσαυγήτες έβγαζαν τα κάστανα από την φωτιά για το Κράτος (και το παρακράτος) ο "Δεκέμβρης" θα ήταν διαφορετικός!
   Έχετε φτάσει να αποκαλείτε την Κομμουνιστική αλητεία "φασισμό" αλλά δεν θα σας περάσει!
   Κουμμούνια είσασταν και τέτοιοι θα παραμείνετε μέχρι της πλήρους αποβολής σας από τον Ελληνικό κορμό.
   Ξεκινώντας από την 17Ν(;!) και φτάνοντας στις Σέχτες των επαναστατών του ...ορθού, όλοι "αριστεροί" είναι!
   Όλοι οι άτιμοι δολοφόνοι της αριστερής φάρας παιδιά είναι!
   Έχετε μολύνει τον Ελληνισμό με την βοθροκουλτούρα σας αλλά και εκεί θα καταλήξετε.
   Στον βόθρο της Ιστορίας!
   Γράφτο για να το θυμάσαι.

   Δεν θα ξεκινήσω εγώ την επανάσταση αλλά, εγώ θα την τελειώσω ακόμα κι αν γίνω δεύτερος Ροβεσπιέρος!

   • Misha avatar
    Misha @ Σταύρος 04/02/2011 01:46:13

    H «Σεχτα» και τα «Χρυσά Αυγά» είναι αγαπημένοι μπατζανάκηδες. Μαζί παίρνουν τα επιδόματα από τη ΓΑΔΑ.

    • Σταύρος avatar
     Σταύρος @ Misha 04/02/2011 01:57:21

     Μίσια συνεχίζεις να εκτίθεσαι.
     Δεν πυροβολούν οι ΧΑ την ΓΑΔΑ ούτε βγάζουν ανακοινώσεις με απειλές "τυφλής βίας"
     Οι αριστεροί αλήτες της Σέχτας-Χέστας τα κάνουν!
     Έστω και στην γειτονιά του Άγιου Παντελεήμονα, οι ΧΑ εμφανίζονται με τα λάβαρά τους και ο κόσμος τους καλοδέχεται.
     Αν έχει τα κότσια η Σέχτα ας το κάνει κι αυτή!
     ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΡΟΜΟΞΥΛΟ!!!

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Σταύρος 04/02/2011 01:51:09

    Νανάκια τώρα.
    Καθάρισες πολλούς σήμερα με το πληκτρολόγιο.
    Κι αύριο μέρα είναι.
    Και κοίταξε το λίγο, το θέμα με τις ιστορικές ταυτίσεις, γιατί το Δρομοκαίτειο
    είναι γεμάτο με Ροβεσπιέρους και Ναπολέοντες.

    • Σταύρος avatar
     Σταύρος @ Κάποιος 04/02/2011 02:02:40

     Κάποιε(;) η ειρωνεία δεν είναι το δυνατό σου σημείο.
     Ξέρεις ποιός ήταν ο Ροβεσπιέρος και ποιό ήταν το τέλος του.
     Όσο για το ...Δρομοκαΐτειο, θα σε βόλευε ένα γκουλάγκ αλλά, δεν σας κάναμε την χάρη!!!

   • stroumfaki avatar
    stroumfaki @ Σταύρος 04/02/2011 01:55:42

    Κύριοι δεν υπάρχει το καλό και το κακό. Αφήστε τον εγκέφαλο σας να σκεφτεί πέρα απο αυτή την άποψη. Ότι έρχεται απέναντι σας δεν είναι απόλυτα κακό αλλά ούτε και απόλυτα καλό. Επειδή ο εγκέφαλος δυστυχώς παρουσιάζει αυτό το μπέρδεμα έχουμε πάντοτε το πρόβλημα να αντιλαμβανόμαστε κάτι άν το συγκρίνουμε με κάτι άλλο που του έχουμε δώσει χαρακτηρισμό. Έτσι ο καπιταλισμός είναι κακός και καλός είναι ο κουμουνισμός ή ο κουμουνισμός είναι καλός και είναι κακός ο καπιταλισμός.

    Άτομο και κοινωνία. Προοδεύουμε το άτομο, προοδεύουμε την κοινωνία.
    Πρόοδος στην κοινωνία, πρόοδος στο άτομο.

    Καπιταλισμός και κουμουνισμός είναι δύο ίδια πράγματα που όμως το ένα κοιτάζει το άλλο στο καθρέπτη. το ένα βλέπει την αριστερή του πλευρά στα δεξιά του άλλου και τη δεξιά στην αριστερή. Είναι όμως το ίδιο πράγμα, η ίδια ουσία. Ο τρόπος όμως επιβολής τους είναι το πρόβλημα. Το θέμα είναι να κυβερνάει ο λαός. Και στα δύο συστήματα απαιτείται λαϊκή κυριαρχία και λαϊκή εξουσία.

    Ο λαός οφείλει να κυβερνά, σαν άτομο ξεχωριστά αλλά και σαν κοινωνία. Επομένως η μάχη σας να φέρεται σε αντιπαράθεση δύο ίδια πράγματα είναι σαν το φόνο μεταξύ αδερφών για την περιουσία του πατέρα τους.

    Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα αποχωρηστούμε αυτά τα όμοια συστήματα όσο σάλτσα και αν τους βάλουν ή τους βάζουν απο πάνω, παρουσιάζοντας τα διαφορετικά. Για να ολοκληρωθούν οφείλουν να ενωθούν μαζί σαν ξεχωριστά και σαν ένα μαζί με κάτι άλλο που οφείλει ο σύγχρονος άνθρωπος να σκεφτεί και να δέσει το μείγμα. Τρείς ιδιολογίες σε ένα χρειάζονται. Τις δυο τις έχουμε, χρειαζόμαστε τη τρίτη για να δέσει τις υπόλοιπες δύο, και όλες μαζί να είναι ένα.

   • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
    Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Σταύρος 04/02/2011 02:39:23

    Σταύρο ευτυχώς που υπήρξε η "βοθροκουλτούρα" (!) όπως λες για να έχει η σύγχρονη Ελλάδα να επιδείξει την μουσική του Θεοδωράκη, την ποίηση του Ρίτσου, του Αναγνωστάκη, του Βάρναλη, κλπ κλπ κλπ

    • Σταύρος avatar
     Σταύρος @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 04/02/2011 11:00:46

     Η "σύγχρονη Ελλάδα" αγαπητέ μου έχει να επιδείξει ""ζιγκ-ζαγκ στις νεραντζιές"" και ένα τσούρμο Ρεπούσηδες, Βερέμηδες, Τατσόπουλους και Γιαννάκου-Κουτσίκου βεβαίως για να μην λησμονούμε!
     Ξεχνάς και τους Σεφέρη και Ελύτη, όχι για το Νομπέλ, αλλά γιατί έγραφαν και εξυμνούσαν την Ελλάδα!

     Έγραψε κάποτε παλιά ο "πολύς" Ανδρέας Μικρούτσικος:
     "...Δεν τον νικάς τον φασισμό,
     μόνο με τα οδοφράγματα
     μα στο πεδίο του μυαλού
     με της ψυχής τα θαύματα..."

     Ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και το ΠΗΔΗΜΑ!
     (με το συμπάθιο)

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 04/02/2011 12:41:07

     ...τα συνθήματα των αναρχικών, το εικαστικό "καιόμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο", καινούριες πρακτικές ιατρικής όπως εγχειρήσεις με κονσερβοκούτια, ανώτερες φιλοσοφικές αναζητήσεις στις πολύμηνες καταλήψεις των πανεπιστημίων, προοδευτικές ιδέες απεμπολισμού αραχνιασμένων ιδεοληψιών όπως έθνος, θρησκεία, κοινωνία, οικογένεια, ασφάλεια κλπ, καταδίκη του κατάπτυστου φαινομένου της αξιοσύνης στην επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα......

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ TopGunZ 04/02/2011 12:41:35

      Η απάντηση πήγαινε στον ΑΛΩΒΗΤΟ...

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Σταύρος 04/02/2011 02:50:46

   τι να πείς βρε σταύρο μου, εδώ ο άλλος μα αφήνει να ενοήσουμε οτι και την μαρφίν οι χρυσαυγιτοτέτοιοι την κάψανε και όχι το αντίπαλο δέος με τα ρόζ πουκάμισα που τσίριζε στο δημοτικό συμβούλιο.

 10. factorx avatar
  factorx 04/02/2011 00:39:54

  Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, η κατάσταση χοντραίνει

  • man8os avatar
   man8os @ factorx 04/02/2011 00:42:17

   Ετσι φαινεται...
   Εγω περιμενα επανασταση σε στυλ Ουκρανια
   Νομιζα οτι μετα την μαζικη διαδηλωση, ο Μουμπαρακ θα εφευγε...

  • Orestios avatar
   Orestios @ factorx 04/02/2011 00:53:07

   Και καλά κάνει Φάκτορα.
   Πλησιάζει η ώρα να ελευθερωθούν οι Έλληνες από τον Σοσιαλισμό.

  • neotera avatar
   neotera @ factorx 04/02/2011 01:27:18

   Προβοκατόρικο κείμενο που παραπέμπει σε Χεστα. Τα περί "ακροαριστερων" είναι το τυρι για αγαθούς, η φάκα είναι η παντελής ανωνυμια. Κρύβονται τα πάντα στο κείμενο και προπαντός η πολιτκη προέλευση, ως να μην υπάρχει... Γιατί ποιοί είναι οι διεθνείς ανώνυμους και από που κι ως πρωκτού ασχολούνται με την ελλαδάρα, τα βάζουν δήθεν με το γιωργάκη μας.

   Το κλίμα θέλουν να επιβαρύνουν και να φοβίσουν όσους γκρινιάζουν και λοιδωρούν την Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Τα αριστεροδεξια, τα περί Χρυσαύγουλων, τα περί πολέμου και εχθρών σκέτες πιπς.

   Αντιεξεγερσιακή αγκίτ προπ από υπηρεσίες. Στόχος πάντα ο ίδιος να διχάσουν, να μας βάλουν να τσακωθούμε, να τρομοκρατήσουν ...

   • EtsiMareSei avatar
    EtsiMareSei @ neotera 04/02/2011 02:43:48

    Δεν βλέπω να τα βάζει "δήθεν" όπως λες το κείμενο με τον ΓΑΠ.Ούτε νομίζω οτι εξυπηρετεί αντιεξεγερσιακά,(όπως λες) το αντίθετο μάλλον.
    Πιστεύω οτι τα πράγματα δείχνουν να έχουν σοβαρέψει.
    Βλέπω να τον στοχοποιούν επακριβώς και συντονισμένα για την ιδιότητα του ως πρωθυπουργός ενός διεφθαρμένου και αυταρχικού κράτους αλλά και ως προέδρου της σοσιαλ.διεθνούς.
    Δίνουν υπόσχεση για περισσότερες αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον,πχ. τονίζοντας τον ρόλο του ΓΑΠ στο ξεπούλημα του λαού του διαμέσου ΔΝΤ,για τις συγκαλύψεις σκανδάλων που έχουν τελεστεί κατα καιρούς και για τις χρόνιες μεθοδεύσεις παρακρατικών στοιχείων στην χωρα μας.
    Κατα πόσο θα βγάλουν στοιχεία στην φόρα,ή είναι κενού περιεχομένου τελικά μένει να αποδειχτεί.
    Πάντως για πλάκα δεν τα παίρνεις κιόλας..

 11. φωτεινη avatar
  φωτεινη 04/02/2011 00:44:02

  οι ανωνυμοι δεν ειχαν να κανουν και με τα γουικι λικς?

 12. DARK-BLUE avatar
  DARK-BLUE 04/02/2011 00:54:07

  Εμένα δεν με έπεισαν,
  ασφαλίτες μου έρχονται στο μυαλό για να "ανεβάσουν" τον GAP, να τον κάνουν ήρωα, να συσπειρώσουν.."φτιαγμένο¨γράμμα της αντιτρομοκρατικής για να τσιμπήσει ο κόσμος, μπορεί να υπερβάλω αλλά με αυτούς που έχουμε μπλέξει μόνο ανώμαλα μπορείς να σκεφτείς.

  • stroumfaki avatar
   stroumfaki @ DARK-BLUE 04/02/2011 01:31:27

   ...... πολλοί απο το κυβερνών κόμμα θέλουν αλλά δεν μπορούν. Βλέπουν, ακούν αλλά δεν τολμούν. Με φίλους τους on air διαφωνούν πάνω σε διάφορα θέματα, ενώ ιδιωτικά συγχαίρουν για τις απόψεις τους. Το επικοινωνιακό μοντέλο αλλά και η προπαγάνδα που δέχονται τους έχει φτάσει στο σημείο, ενώ να νοιώθουν ότι αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης οδηγεί στο γκρεμό αυτοί να νομίζουν ότι είναι η μοναδική διέξοδος.

 13. Orestios avatar
  Orestios 04/02/2011 00:59:49

  Η ελληνική ασφάλεια είναι τόσο ικανή για να ρίξει το σάιτ της κυβέρνησης Μουμπάρακ?
  Εδώ ο Χρυσοχο'ΐδης της αποκάλεσε ΤΙΠΟΤΑ.

  Ο κόσμος ξυπνά και βλέπει πως ο Σοσιαλισμός είναι για μια ακόμη φορά η αιτία της εξαθλίωσης.

 14. Misha avatar
  Misha 04/02/2011 01:01:37

  Orestios

  όταν γραφεις «όλοι οι σφαγείς ήταν σοσιαλιστές», εισαι εκτός πραγματικότητας.
  Ο τελευταίος μεγάλος γνωστός σφαγέας είναι ο χριστιανοφασίστας Μπους ...

 15. tiramola avatar
  tiramola 04/02/2011 01:15:44

  Πρώτα είχαμε τον "get greece back", μετά τον Σπίθα και τώρα εμφανίστηκε η Λεγεώνα των ανώνυμων πουθενατζήδων...
  Καλά, δεν θα σοβαρευτούμε ποτέ?

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 04/02/2011 01:23:07

   Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει Τιραμόλα.
   Το GAP πότε θα σοβαρέψει?

 16. Orestios avatar
  Orestios 04/02/2011 01:31:57

  Αλήθεια, ξέρεις τί σου επιφυλάσσει το GAP λίαν συντόμως?
  Ξέρεις πόσο θα πληρώσεις την ματαιοδοξία του?

 17. chrisss avatar
  chrisss 04/02/2011 01:38:14

  βωμολοχίες...τς τς δεν κάνει...τα αριστερά αυτιά είναι ευαίσθητα

 18. Petros avatar
  Petros 04/02/2011 01:44:50

  Σπούδασες κάπου , ή είσαι αυτοδίδακτος φασίστας;

 19. Καράφλας avatar
  Καράφλας 04/02/2011 01:47:55

  Αααχχ τι καλα, ξαλαφρωσα.Μωρη Κουλααααα, ακσες μωρη ;Tου τα συραν λεει του ΓΑΠ τα παιδια της ανωνυμιας.
  _Ποιας αντωνυμιας καλε ;
  _Οχι αντωνυμιας, ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ μωρη μπαμπο !
  _Ευτυχως βρε παιδι μ, που υπαρχουν κι αυτοι και τα λεν οξ απ΄τα δοντια.
  Αϊντε, γυριστε πλευρο τωρα.

 20. Orestios avatar
  Orestios 04/02/2011 01:54:07

  Δείτε και λίγο σοσιαλισμό από την Αίγυπτο
  Για όσους αντέχουν.
  h--p://www.youtube.com/watch?v=_cWOK0Lfh7w&skipcontrinter=1

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 04/02/2011 02:14:09

   Ακόμη λίγος σοσιαλιστικός "ρεαλισμός" και "σοβαρότητα"

   h--p://www.youtube.com/watch?v=i5APaDE6ja8

 21. S.T. avatar
  S.T. 04/02/2011 02:33:45

  Τα μεγαλύτερα εγκλήματα γινονται στο όνομα της "δημοκρατίας".
  Μα όλοι πια τόσο υπέρμαχοι δημοκράτες;

  πάρτε μια ιδέα περί δημοκρατίας:
  Σοσιαλιστική Δημοκρατία, Λαϊκή Δημοκρατία, Ισλαμική Δημοκρατία, Βασιλική Δημοκρατία, Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, Κοινοβουλευόμενη Δημοκρατία

  και το κορυφαίο: Συμμετοχική Δημοκρατία

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ S.T. 04/02/2011 09:01:35

   Σ.Τ. ξέχασε την μετεξέλιξη του τελευταίου, την σουρρεαλιστική κλεπτοκρατία, ευρεσιτεχνία της ΓΚΑΠικής κυβέρνησης.

 22. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 04/02/2011 02:36:08

  Για όποιον έχει παρακολουθήσει τους Ανώνυμους καταλαβαίνει ότι το κείμενο γράφηκε από Ελληνες που ΙΣΩΣ μελη της ομάδας αυτής αλλά σίγουρα το κείμενο δεν απηχεί τις θέσεις της παγκοσμίως. Είναι πολύ Ελληνικό..."ΜΑΤατζήδες" "Γεωργιάδηδες" κλπ...Δεν κάθονται οι Ανώνυμοι να ασχοληθούν με τον Αδωνη. Εχουν σοβαρότερους στόχους.

  Τέλος και σημαντικότερο: ΠΡΩΤΑ ΧΤΥΠΑΝΕ και ΜΕΤΑ γράφουν επιστολές...

 23. The Saint avatar
  The Saint 04/02/2011 04:46:20

  Και ενώ απο πάνω δεξιοι, αριστεροί, κεντρωοι, αριστεροδέξιοι, κεντροδεξιοί, και όλοι οι των άκρων, πλακώνεστε , το ερώτημα παραμένει...
  Ειναι fake η επιστολή η όχι? Εχουν όντως σοβαρέψει τα πράγματα, όπως διατείνεται ο Factorας, ή όχι?
  Μήπως είναι προβοκάτσια?
  Εδώ σας θέλω...
  Κάποιος παραπάνω μίλησε γιά "ανώμαλες" σκέψεις...
  Στην χώρα της -φαιδράς- πολιτικης ανωμαλίας, μόνο ανώμαλα μπορεί να σκέφτεται κανείς...

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ The Saint 04/02/2011 11:07:47

   M αρέσει που αναρωτιέσαι κιόλας..

 24. ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΦΕΡΑΙΟΣ 04/02/2011 07:43:44

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ Σταύρο και ΚυρΣταύρο και αφέντη μου τσουτσουλομύτη....

 25. Θησειώτης avatar
  Θησειώτης 04/02/2011 07:48:09

  Αυτοί οι αριστερούληδες των β.π. βρίσκονται διαρκώς σε παραλήρημα.

 26. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/02/2011 08:05:00

  Να ενημερωσω τον σοσιαλιστιη ΓΑΠ οτι...
  *Στα επίπεδα του προηγούμενου μήνα παρέμειναν οι τραπεζικές καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων το Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ). Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν τον τελευταίο μήνα του 2010 στα 208,9 δισ. ευρώ. Στο σύνολο της περυσινής χρονιάς υποχώρησαν κατά 12,2% ή κατά 29,1 δισ. ευρώ.

  ΠΠ

 27. η Dimi avatar
  η Dimi 04/02/2011 09:27:03

  Φαίνεται ότι όντως δεν φανταζόμαστε αυτό που έρχεται.

 28. hifi avatar
  hifi 04/02/2011 09:40:41

  Μία παρατήρηση -- έστω αργά και καταιδρωμένη: οι συνήθεις και με "ονομασία κατά παράδοση" κακοί της ελλάδας είναι οι μπάτσοι.

  Περιέργως ΔΕΝ είναι οι πολεοδομίατζίδες που τα παίρνουν και ρίχνουν πρόστιμα, οι Δήμοι που υπερχρεώνουν και ρίχνουν κλίσεις σε αυτοκίνητα 4,5 μέτρα από γωνία, δεν είναι οι εφοριατζήδες που μπουκάρουν στο μαγαζί και στα παίρνουν (θες να σου κάνω έλεγχο δηλαδή;;) δεν είναι τα οργανα της "προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων (των προσωπικών τους)" που πουλάνε προστασία στα κέντρα με μουσική "για να μη κόψουν κανονικό λογαριασμό", δεν είναι υπάλληλοι σε νομαρχίες που νταβατζιλικεύουν όποια άδεια / χαρτί / κλπ περνά από τα χέρια τους ή την εξουσία τους, δεν είναι οι πολιτικοί που, αρμοδίως, με κάθε δημόσιο έργο παίρνουν επίσημα 5%, δεν είναι τα κουραφέξαλα τύπου Π'κων/νου που εδώ και 16 μήνες λέει ότι πάμε καλύτερα, δεν είναι τα δημόσια νοσοκομεία όπου τρως ξύλο αν πας προς το τέλος της βάρδιας...

  Νισάφι πιά. Αμάν!

 29. WY avatar
  WY 04/02/2011 10:00:47

  Μήπως γνωρίζει κάποιος νά μέ πληροφορήσει,πώς θά ""καταταγώ στόν στρατόν τών anonymous""????????
  Βαρέθηκα νά βλέπω γύρω μου 'Ελληνες Ριψάσπιδες-Καναπεδάκηδες-Φραπεδάκηδες-μπουμπούκους-μπουμπούκες καί Λουλούδες Επαναστάτες Χαβαλέ(!!!!!!) τής ""Φωκίωνος Νέγρη""!!!!

  Αυτός είναι στρατός!!!!!
  Αυτή είναι "" Ή "" Μάχη!!!!
  Αυτοί (anonymous) είναι Αληθινοί Μαχητές-Επαναστάτες!!!

  Aφυπνισθήτε Πατριώτες!!!!!!!

  Anonymous.... Avanti!!!


  Μedo!!

 30. Γ.ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ avatar
  Γ.ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ 04/02/2011 10:02:11

  Tα πράγματα είναια απλά.α. Από τη μια μνημόνια, λαμόγια και συνεργαζόμενοι
  και β)από την άλλη όλοι οι υπόλοιοι πολίτες και επιχειρήσεις.
  Ο στόχος των λαμογιών ελληνοφώνων και βαρβαρόφωνων είναι η καθυπόταξη με κάθε πρόσφορο μέσον του ελεύθερου φρονήματος του πολίτη και η εξαθλίωση του με την αρπαγή κάθε είδους περιουσίας ιδιωτικής ή δημόσιας .Το να πουλάνε ή να κολλάνε εττικέτες αριστερός , δεξιός κλπ είναι πολιτική των λαμογιών.
  Σημασία έχουν οι πράξεις.
  Σημαντική πράξη είναι η δημοσιοποίηση όλων όσα γνωρίζουμε για τις λαμογιές.
  Υ.Γ Από παλιά σε όλους τους χώρους υπάρχουν καλυμένα λαμόγια.
  Αναγνωρίζονται από τα πολλά ανουσια λόγια,τα ελάχιστα ακίνδυνα έργα και τη λούφα.

 31. Έρεβος avatar
  Έρεβος 04/02/2011 10:33:54

  Χαζά παιδιά, χαρά γεμάτα...

 32. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/02/2011 11:52:23

  "Η Αίγυπτος είναι κοντά". Θα το έχουμε υπόψη μας...
  Αλλά και ο Αλαβάνος χτες δήλωσε ότι "η Αίγυπτος έχει πλατεία Ταχρίρ, εμείς έχουμε πλατεία Συντάγματος".

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ αλλενάκι 04/02/2011 12:07:46

   Kαι αλλη επανασταση;Μα την εκανε την επανασταση του ο Αλαβανος πριν δυο χρονια.Εμεις ειμαστε οι πρωτοι επαναστατες με το που αρχισε η κριση και φεραμε το ΓΑΠ για ενα αλλο κοσμο που ειναι εφικτος.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ψυχραιμια 04/02/2011 12:22:52

    Έτσι νομίζω και εγώ τελικά, Ψυχραιμία.

    Και, ως γνωστόν "όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, είναι μια οικτρή φάρσα".

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ αλλενάκι 04/02/2011 12:34:21

   Ο Αλαβάνος έκανε την επανάσταση του και τον έφαγε η μαρμάγκα. Ας κάτσει σπίτι του να παριστάνει το μικρό στρατέγκο και να αναπολεί τα παλιά του μεγαλεία.

 33. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/02/2011 12:00:06

  Η υφήλιος και ο Ελληνισμός τους χρονοκαθυστερημένους Ανονυμους περίμεναν να μάθουν για τις μεθοδεύσεις με το ΔΝΤ και τους οικονομικούς εκτελεστές.
  Συγχρονισμός γρήγορα!

 34. enianos avatar
  enianos 04/02/2011 14:12:15

  Από το ύφος , σαν αθετημένη υπόσχεση μοιάζει!

 35. loretta avatar
  loretta 04/02/2011 14:25:05

  αν εστω και μια στο εκατομυριο εχουν την δυναμη να τεκμηριωσουν με ντοκουμεντα το πως μας εβαλε ο ΓΑΠ στον δντ..(τι υπονοουν δηλαδη) και οτι βρωμοδουλεια εχει γινει επι κυβερνησεων πασοκ με την συμμετοχη του ΓΑΠ....τοτε οντως τα πραγματα θα γινουν εως εκρηκτικα..!!

  Φανταζεστε τι θα γινει αν αυτα βγουν προς τα εξω ολα???

 36. factorx avatar
  factorx 04/02/2011 22:16:08

  Ιδού και η σημερινή συνέχεια της επιστολής:

  Ήρθε η ώρα να σας θέσουμε ορισμένα ερωτήματα κ. Παπανδρέου:

  1. Όταν οι κυβερνήσεις Σημίτη διέπρατταν παρανομίες από τις οποίες εσείς τώρα αποστασιοποιείστε, ψηφίσατε έστω και μία φορά υπέρ αυτών στη βουλή;
  2. Ένας άνθρωπος που ψηφίζει (δηλαδή συνυπογράφει) ως βουλευτής υπέρ της διάπραξης παρανομιών από τις οποίες ζημιώνεται η χώρα φέρει ή δεν φέρει την ευθύνη της ψήφου και της υπογραφής του;
  3. Για ποιο λόγο άραγε ένας λογικός και έντιμος άνθρωπος που συμμετέχει σε μία κυβέρνηση θα ψήφιζε υπέρ της διάπραξης παρανομιών;
  4. Μήπως για λόγους κομματικής πειθαρχίας;
  5. Μήπως λόγω άγνοιας;
  6. Μήπως λόγω σύμπλευσης και συνέργειας σε αυτές τις παρανομίες;
  7. Ας πάρουμε τις δυο πρώτες, από τις τρεις, ενδεχόμενες αιτίες ψήφισης υπέρ παρανομιών, γιατί η υπόθεση σηκώνει συζήτηση.
  8. Είναι σύμφωνη με το Δημοκρατικό πολίτευμα και το Σύνταγμα η “κομματική πειθαρχία”, ειδικά μάλιστα όταν επισείεται το φόβητρο της διαγραφής από την κοινοβουλευτική ομάδα;
  9. Επεκτείνουμε το 8ο ερώτημα και φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη σας και τη μνήμη των πολιτών: είναι δημοκρατική η εκ μέρους σας απειλή διαγραφής και διαγραφή βουλευτών που δεν ήθελαν ή/και δεν ψήφισαν υπέρ του Μνημονίου;
  10. Θεωρείτε, με άλλα λόγια, ότι είστε δημοκράτης τη στιγμή που απαιτείτε οι βουλευτές σας, με την απειλή και το φόβο της διαγραφής, να υπακούν στη δική σας γραμμή;
  11. Πάμε τώρα στο ζήτημα της άγνοιας: είναι ποτέ δυνατόν ένας ενήλικος άνθρωπος και μάλιστα βουλευτής, υπεύθυνος για τις τύχες της πατρίδας του, να μη γνωρίζει τι ακριβώς ψηφίζει;
  12. Σε περίπτωση που αυτό που ψηφίζει είναι παράνομο και παρ’ελπίδα αναζητηθούν κάποτε ευθύνες, θα μπορέσει ποτέ να επικαλεστεί στο δικαστήριο την “άγνοια”;
  13. Σας προβληματίζει το γεγονός ότι, σε θέματα ελευθερίας του Τύπου (κυρίως λόγω του τυποκτόνου νόμου που θέσπισε ο νυν υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος) η Ελλάδα βρέθηκε το 2010 στην 70 θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω απ’όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
  14. Θεωρείτε δημοκρατική μια χώρα που ψεκάζει τους πολίτες της με χημικά όπλα (τα γνωστά σε όλους μας “δακρυγόνα”) που η χρήση τους σε πολεμικές επιχειρήσεις αποτελεί έγκλημα πολέμου;
  15. Είναι δημοκρατική άραγε μια χώρα που αντιμετωπίζει το λαό της ως “εσωτερικό εχθρό” του οποίου οι αντιδράσεις πρέπει να κατασταλούν διά της βίας (π.χ. Κερατέα);
  16. Είναι άραγε δημοκρατική η νοοτροπία της κυβέρνησης μιας χώρας που αντιμετωπίζει τους πολίτες ως “εσωτερικό εχθρό” και χρησιμοποιεί βία εναντίον τους;
  17. Είστε υπερήφανος για το γεγονός ότι αρκετά στελέχη των ΜΑΤ δηλώνουν ανοιχτά ότι είναι νεοναζί και μάλιστα καμαρώνουν γι’αυτό;
  18. Επανερχόμαστε στο θέμα του διεθνούς πολιτικού φορέα στον οποίο είστε πρόεδρος (και του οποίου το όνομα δεν καταδεχόμαστε πλέον ούτε καν να αναφέρουμε): Τόσα χρόνια, δε βλέπατε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα βασανιστήρια στα καθεστώτα του Μπεν Αλί και του Μουμπάρακ; Γιατί σωπαίνατε όλοι;
  19. Τι γνώμη σχηματίζετε για έναν επιχειρηματία ή για έναν πολιτικό που, για να πάει οπουδήποτε, χρειάζεται ένα στρατό ολόκληρο να τον φυλάει από τους πολίτες;

 37. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 04/02/2011 22:25:29

  Και λίγα του λένε!!!

 38. thalassodarmenaypsi avatar
  thalassodarmenaypsi 01/03/2011 12:54:54

  Η ανθρωπότητα ζει ακόμα την προϊστορία της. Όλα τα πιο πάνω, τα τόσο! αφελή είναι καλά..... Μόνο που τα ζητήματα αυτά δεν λύνοντα με την δύναμη των όπλων, αλλά με την δύναμη της λογικής. Όσο ο άνθρωπος θα ζει χωρίς λογική, χαμένος μέσα στις ανασφάλειες που του δημιουργούν οι κάθε είδους "θεοί" χριστιανοί ή μουσουλμάνοι, ινδουϊστές ή βουδιστές, τόσο θα ζει στην προϊστορία του. Τα κτηνώδη ένστικτα θα υπερτερούν και όλοι θα "βράζουμε" μέσα στα καζάνια των ανασφαλειών μας. Για την δεδομένη συγκυρία..... πρέπει να σκεφτούμε και να πράξουμε Αριστοτελικά, αυτό είναι αρκετό να μας βγάλει από την κρίση...να μας βγάλει......έστω και σαν ζώα....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.