#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/05/2010 13:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανύπαρκτο δίλημμαΟι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, ένθεν κακείθεν του πολιτικού μας στερεώματος, επιχειρούν τις τελευταίες μέρες, να θέσουν ένα ανύπαρκτο πολιτικό δίλημμα: τι πρέπει να κάνει ο Αντώνης  Σαμαράς, όταν η συμφωνία παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ,  έρθει στη Βουλή;

Αν ο κ. Παπανδρέου ζητήσει  αυξημένη πλειοψηφία και θέσει το διχαστικό δίλημμα  «ψηφίζεται τη συμφωνία ή πτωχεύουμε», τι θα απαντήσει ο Σαμαράς, «πτωχεύουμε»;

Να με συγχωρείτε, αλλά αυτά είναι πολιτικά διλήμματα επιπέδου  πράσινου καφενείου!

Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:

1 Η  συμφωνία που υπεγράφη είναι δεσμευτική για την  κυβέρνηση.

2 Τακτικές του είδους, «απαιτώ αυξημένη πλειοψηφία»,  και τα συναφή, είναι φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια, που δεν ενδείκνυνται σε  τόσο κρίσιμες ώρες.

3 Στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας την έχει η κυβέρνηση και αυτήν την ευθύνη δεν την μοιράζεται με την αντιπολίτευση.

4 Αν το επιχειρήσει  ο κ. Παπανδρέου, αυτό θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα στην ήδη τρωθείσα αξιοπιστία του. Είναι πολύ υψηλό το ρίσκο για να το αναλάβει.

5 Αν, παρ’ όλα αυτά το αποτολμήσει,  ας εισπράξει και το αναλογούν πολιτικό κόστος.

6 Αν ο κ. Παπανδρέου απαιτήσει αυξημένη πλειοψηφία, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος διακυβέρνησης της χώρας, οπότε στην περίπτωση αυτή επιβάλλεται να υποβάλλει την παραίτησή του και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές!

 Όσον αφορά στη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά.

1 Αντώνης Σαμαράς, δεν έχει απολύτως κανένα λόγο  να επιβραβεύσει τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

2 Εξ αρχής είχε τοποθετηθεί εναντίον μιας λύσεως  με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Αν τώρα την ψηφίσει, αυτοαναιρείται.

3 Το επιχείρημα ότι, αν την  ψηφίσει, δείχνει πολιτική υπευθυνότητα, είναι έωλο!  Είναι υπευθυνότητα να  επικροτείς τους ανεύθυνους; Υπευθυνότητα είναι να τους αποκαλύπτεις! Ύστερα ποιοί διανέμουν …πιστοποιητικά πολιτικής υπευθυνότητας; Ο κ. Μητσοτάκης και τα γνωστά κανάλια;

4 Το δίλημμα  ότι, αν δεν ψηφίσει την συμφωνία, θα οδηγηθούμε σε πτώχευση, είναι τεχνητό. Δεν χρειάζεται η ψήφος της Ν.Δ. για να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή!

5 Ο Σαμαράς, δεν συμμετείχε στο …Βατερλώ, άρα δεν έχει κανένα απολύτως λόγο  να στηρίξεις …στρατηγούς της ήττας.

6 Αν, παρ’ ελπίδα, ο  Σαμαράς, ψηφίσει τη συμφωνία, τότε στη συνείδηση της κοινής γνώμης παγιώνεται η αντίληψη ότι όλοι ίδιοι είναι και ότι ουσιαστικά δεν έχει άλλη πρόταση.

7 Όταν αυτό συμβαίνει σε περιόδους κρίσεων, ωφελημένη εξέρχεται η κυβέρνηση και όχι η αντιπολίτευση.

8 Το επιχείρημα ότι «οι περιστάσεις είναι κρίσιμες και απαιτείται συναίνεση» είναι υποκριτικό. Ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ σε ποιες «κρίσιμες περιστάσεις» έδειξαν συναινετική διάθεση; Εδώ είχαν αποχωρήσει ακόμα και από τη συμφωνία ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ!

9 Είπε κάποιος  πρώην υπουργός ότι πρέπει να στηρίξουμε τον Παπανδρέου, όπως είχαμε στηρίξει τον Καραμανλή το 1974. Προφανώς είναι μικρός και δε θυμάται τις αντιδράσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέλαβε πρωθυπουργός στην Κυβέρνηση  Εθνικής Ενότητας το 1974.

 Στις Κοινοβουλευτικές δημοκρατίες η αντιπολίτευση έχει διακριτό θεσμικό  ρόλο: ελέγχει την κυβέρνηση. Δεν συγκυβερνά και δεν είναι υποχρεωμένη να παρέχει την στήριξή της σε αποφάσεις με τις οποίες διαφωνεί. Και η ευθύνη δεν είναι συλλογική. Η ευθύνη για τη συμφωνία φέρει τη σφραγίδα του κ. Παπανδρέου.

Είναι δική του πολιτική επιλογή. 

Ας τον αφήσουμε να κερδίσει εξ’ ολοκλήρου και τις δάφνες της νίκης.

Κατά  την ταπεινή μου γνώμη, το όχι της Ν.Δ και του Αντώνη Σαμαρά, στη συμφωνία είναι μονόδρομος και η επιλογή αυτή  πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη και δεσμευτική για όλους. Κυρίως τους βουλευτές!

Ο ρόλος του Σαμαρά αυτή την κρίσιμη φάση, είναι να δημιουργήσει ελπίδα και προοπτική στο λαό, που συνθλίβεται υπό το βάρος των νέων μέτρων και όχι να βάλλει πλάτες στον κ. Παπανδρέου  που υφάρπαξε την ψήφο του λέγοντας ότι «λεφτά υπάρχουν»

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 04/05/2010 13:14:26

  Έτσι ακριβώς! Πέστα, Κώστα Ροδινέ! Πέστα!

  Φάκτορα, κάντο κεντρική ανάρτηση! Μη φοβάσαι να υιοθετήσεις κι εσύ ανοιχτά το Όχι! Αφού όλοι ξέρουμε ότι το πιστεύεις! Είναι κακό να μάχεσαι γι' αυτό που πιστεύεις; Δεν θα πτωχεύσουμε, μη μασάς, δεν συμφέρει στις παγκόσμιες τράπεζες. Αν τους συνέφερε, θα μας είχαν πτωχεύσει κιόλας.

  Είναι όπως τα λέει ο Ροδινός. Πάνε να τον βάλουν σε τεχνητά διλήμματα, ανύπαρκτα διλήμματα.

  Και η απόδειξη από τη σημερινή Ελευθεροτυπία:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=158366

  Προσέξτε να δείτε τι λένε:

  Καταρχάς, οι δύο συνταγματολόγοι που εκφράζονται κατά της πλειοψηφίας των 180, είναι και οι δύο επώνυμοι (Μανιτάκης, Χρυσόγονος). Αντιθέτως, όσοι τάσσονται υπέρ των "180" είναι ανώνυμοι! Κατά λέξη: "Υπάρχει όμως και ο αντίλογος: Αλλοι υποστηρίζουν πως"... Και παρακάτω, έβαζε μια φράση με ένα νομικό επιχείρημα σε εισαγωγικά και κλείνει την παράθεση με "έλεγε άλλος συνταγματολόγος".

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ". Ονοματάκι δεν έχει;

  Δύο τινά υπάρχουν. Ή δεν υπάρχει αυτός ο "άλλος συνταγματολόγος" ή ντρέπεται τόσο πολύ να εκτεθεί ως επιστήμονας με κάτι που για την επιστήμη του είναι προφανώς μια μπούρδα.

  Πέραν τούτου, η Ελευθεροτυπία, ενώ δημοσίευει τις δύο επώνυμες γνώμες και την ανώνυμη, ως τίτλο μας βάζει το "Φωνές για πλειοψηφία 180 ναι"!

  Καταλάβατε τι παίζεται;;;;!!!!

  Ήρθε η ώρα για ένα δυνατόν ΟΧΙ!

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Επώνυμος 04/05/2010 17:03:23

   Νομίζω ότ έχουμε χάσει το στόχο. Θέλουμε την αυξημένη πλειοψηφία, γιατί έτσι μας δίνεται η δυνατότητα ανατροπής. Ο στόχος είναι να μην μπούμε στο ΔΝΤ, όχι να βγει κερδισμένος ο Αντώνης ή το κόμμα.
   Εντάξει, δε λεώ για το Χρυσόγονο, αλλά ο Μανιτάκης δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο. Σου θυμίζω και αυτό:
   http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=65480
   για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.
   Έχεις δίκιο ότι δεν κατονομάζουν τους άλλου συνταγματολόγους. Γιατί άραγε; Πιστεύω ότι αν ζούσε ο Τσάτσος θα ήταν αυτός. Τώρα μήπως είναι κάνας Μπένυ;
   Το να ζητήσει ο Παπανδρέου αυξημένη πλειοψηφία έπρεπε να ήταν το δικό μας αίτημα, για να πετύχουμε το στόχο. Γιατί δεν είναι έτσι;

 2. ambrosiac avatar
  ambrosiac 04/05/2010 13:14:42

  Το ΠΑΣΟΚ δεν χρησιμοποιησε την απειλη στασης πληρωμων για να εκμαιευσει χαρισμα ισως και του 50% των χρεων, μονο πηγε και δεχτηκε νεα επαχθη (και ενυποθηκα!) δανεια για να πληρωθουν στην ολοτητα τους τοκοι προηγουμενων δανειων (που τα περισσοτερα οφειλονται επισης στο ΠΑΣΟΚ, αλλα αυτο ειναι αλλο ζητημα). Εδειξε δηλαδη απειρια και αφελεια, αν οχι κατι χειροτερο.

  Ο Σαμαρας πρεπει να πει ΟΧΙ.

  • Lewnidas avatar
   Lewnidas @ ambrosiac 04/05/2010 13:29:17

   μα αγορι μου το εξηγησε χθες ο προβοπουλος! δεν θα μας ξαναδανειζαν....και θα ανεβαιναν τα επιτοκια (κανεις δεν θα δανειζοταν).

   αντι ολων αυτον χρωστα καμια 300 μυρια το 2013.

 3. Petros avatar
  Petros 04/05/2010 13:18:37

  Αν η ΝΔ εγκρίνει αυτά τα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα,να ετοιμάζεται το πολιτικό σύστημα όχι - απλώς- για διψήφια νούμερα του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στις περιφερειακές,δημαρχιακές εκλογές και στα συνδικάτα,αλλά - πιστεύω- ότι τα ποσοστά θα είναι πρωτοφανή για αριστερό κόμμα στην Ελλάδα...

  Πόσα κατέθεσε το Μητσοτακέικο από την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του για την απόσβεση του χρέους ; Να παραιτηθούν από όλες τις αποζημιώσεις, να αποφασίσουν να ζήσουν όλοι οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ και ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ με 2.000 ευρώ το μήνα και με μάξιμουμ 5 ακίνητα ο καθένας, και τα υπόλοιπα να τα καταθέτουν για 30 χρόνια στο Δημόσιο ταμείο,να ανοίξουν οι λογαριασμοί τους και οι κινήσεις τους τα τελευταία χρόνια,και τότε μόνο μπορεί να δεχτούμε τα ίδια μέτρα για τους ανέργους, τους συνταξιούχους,τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, τους πολύτεκνους και τρίτεκνους που έχουν αυξημένες υποχρεώσεις κλπ.

  Πόσα έδωσε η κ.Μπακογιάννη στο κράτος; Τι πρόσφερε τόσα χρόνια ως υπουργός; Να πληρώσουν ΑΥΤΟΙ που ρήμαξαν τις επιδοτήσεις της ΕΕ, το Χρηματιστήριο, τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, που έπαιρναν μίζες από τους μεγαλοεργολάβους,εντός και εκτός Ελλάδας,να πληρώσουν όσοι τριπλασίασαν το κόστος των δημοσίων έργων στην Ελλάδα με αδικαιολόγητες καθυστερήσεις,αυτοί που έδωσαν μαϊμού συντάξεις και οδήγησαν τα ταμεία σε κατάρρευση.

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 04/05/2010 13:22:13

  Όταν η ίδια η Ντόρα βγαίνει δημόσια και λέει "ναι στα μέτρα", είναι προφανές ποιο είναι το καλό για το Σαμαρά, τη ΝΔ και -κυρίως- τον ελληνικό λαό.

  Πες τα, Κώστα Ροδινέ!

 5. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 04/05/2010 13:30:42

  Η επιλογή της πλειοψηφίας των 180, θα αποτελεί ομολογία παραχώρησης Συνταγματικών αρμοδιοτήτων στο ΔΝΤ και δειλία του κ. Παπανδρέου.

  Απασχολεί πολύ το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου, αν θα επιλέξει την ψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας που υπέγραψε μόνος του με το ΔΝΤ, με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών (3/5) ή την απόλυτη πλειοψηφία των 151 βουλευτών.
  Ο προβληματισμός έχει να κάνει όχι τόσο με νομικά θέματα. Εκεί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αλλά με επικοινωνιακά παιχνίδια, δηλαδή με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να εγκλωβίσουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. Αν ήταν άλλος στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, τα πράγματα θα ήταν απλά, αλλά με τον Αντώνη Σαμαρά δεν μπορούν να είναι σίγουροι.
  Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος, η αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών απαιτείται όταν πρόκειται να κοπούν κάποιες Συνταγματικές αρμοδιότητες από τον Ελληνικό λαό και να μεταβιβαστούν με συνθήκη ή συμφωνία σε όργανα Διεθνών Οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ, ΕΕ). Μάλιστα αυτό πρέπει να γίνει στα πλαίσια συνεργασίας με άλλα κράτη και προκειμένου να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη και ταυτόχρονα να εξυπηρετηθεί σπουδαίο ΕΘΝΙΚΟ συμφέρον.
  Σύμφωνα δε με το ίδιο άρθρο 28 παρ. 3, η Ελλάδα μπορεί ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από 151 βουλευτές να προβεί σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής της κυριαρχίας, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.
  Είναι φανερό ότι η πρώτη διάταξη στοχεύει σε διεθνείς συνθήκες, σε συνεργασία με άλλα κράτη για την προαγωγή Εθνικών συμφερόντων και δεν έχει να κάνει με δανειακές συμφωνίες. Επομένως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παραχωρηθούν ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ αρμοδιότητες σε ένα διεθνές χρηματοπιστωτικό όργανο (ΔΝΤ), που σκοπό έχει το δανεισμό της χώρας με κάποιους όρους, που βάζει το όργανο αυτό προκειμένου να μας δανείσει. Άρα, στην περίπτωση του ΔΝΤ, έχει εφαρμογή η δεύτερη διάταξη που αφορά περιορισμό στην άσκηση της εθνικής κυριαρχίας και ειδικότερα την άσκηση οικονομικής πολιτικής στη χώρα.

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Αν ο κ. Παπανδρέου επιλέξει την πρώτη λύση, τότε ΟΜΟΛΟΓΕΙ, ότι υπέγραψε μόνος του και παραχώρησε Συνταγματικές αρμοδιότητες σε ένα χρηματοπιστωτικό Διεθνές όργανο, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα. Και φυσικά δεν νοείται ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσαν ποτέ να υπερψηφίσουν κάτι τέτοιο. Αυτό μόνο στη σφαίρα της φαντασίας του κ. Παπανδρέου μπορεί να ισχύσει.
  Πέρα όμως από αυτό, αν ο κ. Παπανδρέου επιλέξει τους 180 ψήφους, τότε:
  1. Ομολογεί ότι τώρα πλέον δειλιάζει και αναζητεί συνένοχους.
  2. Ομολογεί ότι έκανε λάθος και παραχώρησε, κατά παράβαση του Συντάγματος Συνταγματικές αρμοδιότητες στο ΔΝΤ και
  3. Κινδυνεύει να μην υπερψηφιστεί από τη Νέα Δημοκρατία και να γίνει διεθνώς ρεζίλι, αναγκασμένος πια να προσφύγει σε εκλογές.
  Επαναλαμβάνουμε ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να τα συνεκτιμήσει όλα αυτά πριν κάνει το λάθος να συναινέσει σε παραχώρηση ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ αρμοδιοτήτων στο ΔΝΤ.
  Αν φυσικά ο κ. Παπανδρέου επιλέξει τους 151 ψήφους, που είναι και το νομικά ορθό, τότε και ο Αντώνης Σαμαράς έχει την επιλογή είτε να πει ΟΧΙ, είτε να ζητήσει ονομαστική ψήφο κατά συνείδηση, ώστε να ξεβρομίσει και η Νέα Δημοκρατία από τους δωσίλογους της ξένης και ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας.

  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/05/180.html

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 04/05/2010 14:29:03

   Έτσι ακριβώς!

   Το μεγάλο τους πρόβλημα είναι ότι με το ΟΧΙ του Σαμαρά φαίνεται ανάγλυφα η δική τους ξεφτίλα.

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/05/2010 13:31:04

  Μπράβο κε Ροδινέ!

  Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο το ΟΧΙ.
  Είναι απόδειξη πολιτικής και συναισθηματικής ευφυίας και διορατικότητας.

  Όσοι ψηφίσουν ναι θα είναι οι δήμιοι του Ελληνικού λαού.

 7. mara avatar
  mara 04/05/2010 13:39:29

  Μπράβο!!!! Κώστα Ροδινέ!!!!
  Σταθερός στο ΟΧΙ από την αρχή έως το τέλος.

 8. asterix avatar
  asterix 04/05/2010 13:47:28

  ...τωρα τα γυρναει ο ντορακι δεν ξερω δεν ειπα τιποτα...ο σαμαρας ελπιζω οτι ξερει καλα τι κανει κ δεν περιμενει στο παρα πεντε να αποφασισει

 9. Προφήτης avatar
  Προφήτης 04/05/2010 13:53:32

  Η στάση ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα λειτουργεί όπως το "λυσάρι" των ασκήσεων για τους μαθητές.

  Κοιτάς τι υποστηρίζει ο Γιωργάκης, ο Μητσοτάκης και ο Σημίτης.
  Το ακριβώς αντίθετο είναι το συμφέρον του Έθνους.

 10. Νίκος avatar
  Νίκος 04/05/2010 13:56:43

  Προσθετω και 'γω το δικο μου Εύγε Κε Ροδινε. Το νεοταξιτικο φασιστικο κατεστημενο δεν ενδιαφερεται για την νομιμοτητα που την ποδοπατουσε μεχρι τωρα. Οπως και για την Πατριδα. Τωρα επικαλουνται τον Πατριωτισμο. Ποιοι; Αυτοι που αποδομουσαν το πατριωτισμο τοσα χρονια και που εφεραν εισβολεις και νεα κατοχικη κυβερνηση.

  Κε Σαμαρα, μην νομιμοποιησετε τον Αγγλοφωνο Μουσσολινακο που ξαφνικα κοπτεται για την "πατριδα". Η μονη τους πατριδα ειναι τα χρηματα των ξενογλωσσων αφεντικων τους.

  ΟΧΙ!!!!!!!! ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ

 11. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΣ avatar
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΣ 04/05/2010 14:13:16

  Tα ανύπαρκτα διλλήματα μπαίνουν μόνο και μόνο για να μην βλέπουμε την λύση στο πρόβλημα. Οταν σε βάζουν να διαλέξεις "Δ.Ν.Τ.. ή χρεωκοπεία" δεν σου λένε ότι Δ.Ν.Τ. σημαίνει "σκλαβιά στο χρέος" με θεματοφύλακες όσους σε έφτασαν στην "χρεωκοπεία".
  "Βάζουν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα" δλδ
  Λύση ;; Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙΑ.
  Αυτήν φοβούνται διότι έτσι "θα χάσουν τις κουτάλες" που έτρωγαν τόσα χρόνια οι εθνικοί κρατικοδίαιτοι εργολάβομηντιάδες και οι πολιτικοί συνεταιροπροστάτες τους.
  Ενώ με το ΔουΝουΤούλι έχουν και την κουτάλα στα χέρια και ο λαουτζήκος να πληρώσει την ζημιά, είτε βάζοντάς τους "διλλήματα" είτε με "εθνικές κορώνες".
  Μόνο το χρέος χαρακτηρίζουν "εθνικό" για να το φορτώσουν στις πλάτες των άλλων. Για την Παιδεία το Εθνικό εναέριο χώρο μας, τον Εθνικό θαλάσσιο χώρο, την Εθνική κυριαρχία μας εν γένει καμμία κουβέντα. Φροντίσανε να τα αμπεμπολήσουνε σαν την "σαβούρα" που βάρενε τον "Τιτανικό" τους.

 12. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 04/05/2010 14:15:47

  Σωστά,Κώστα Ροδινέ,ὄχι.Ἄλλωστε ἡ πατρίδα αὐτή εἶναι ἡ χώρα τῶν μεγάλων ὄχι.
  Ἦρθε ἡ ὥρα νά τό ξαναποῦμε.

 13. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 04/05/2010 14:25:05

  Το Τρωκτικό έγραψε ότι μόλις γιαουρτώσαν τον Βουλγαράκη. Όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Bodinus1576 04/05/2010 14:29:33

   Με πλαστικό ή με πήλινο κεσέ ήταν το παρασκεύασμα;

   Που τρώγουνε στα φανερά και στα κρυφά οι γόηδες
   και φάγαν το κεφάλι τους μ' αυτό οι τεντυ-μπόυδες
   (Ο Γιαουρτάς)

   Δούλευα σε σκυλάδικο για να τα βγάλω πέρα
   όλη τη νύχτα γάβγιζα κοιμόμουνα τη μέρα
   Είναι σκληρό και άδικο!
   γκρέμσαν το σκυλάδικο

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/05/2010 14:42:28

  Να ρωτήσω εγώ τον ΓΑΠ: "Εγκρίνεις ΓΑΠ να ήταν ο ουρανός μπλε, σήμερα το πρωί;"

  Μαζί σου Κώστα Ροδινέ. Δεν απαντάμε σε ειλημμένες αποφάσεις και ερωτήματα μαϊμού. Το ότι χρειάζονται "μέτρα" από την Ελληνική Κυβέρνηση το λέμε όλοι εδώ στο αντινιουζ από το 2007 (που παρακολουθώ). Δεν είναι αυτό το ερώτημα ωστόσο που τίθεται.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ archaeopteryx 04/05/2010 15:03:40

   ΝΑΙ μέτρα χρειάζονται.
   Στην εξαθλίωση λέμε όχι

 15. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 04/05/2010 14:51:39

  Ναι, είμαστε η χώρα των όχι. Μόνο που αυτή τη φορά θα είναι ένα συνολικό όχι στην υποτέλειά μας στη Δύση. Γι' αυτό και έχει μεγαλύτερη αξία.

  Όμως το πρόβλημα να καταλάβουμε ότι για να σταθούμε στα πόδια μας θέλει πολλή-πολλή δουλειά και λίγη, καθόλου χλιδή.

  Η μάσα ορισμένων μεγάλων δεν μπορεί να είναι εύκολο άλλοθι για τη μάσα και των μικρών. Δημιουργεί αντιθέτως το δύσκολο αλλά επιτακτικό καθήκον να σταματήσει και η μάσα των μεγάλων.

  Όταν οι Έλληνες νίκησαν στις Πλαταιές, η αρχηγοί των Ελλήνων έκαψαν τη σκηνή του για να μη δουν οι στρατιώτες την απίστευτη χλιδή που είχε κουβαλήσει μαζί του από τα βάθη της Ασίας και παρασυρθούν. Τότε ζούσαν όμως και οι ηγέτες έτσι.

  Μπορούμε σήμερα να έχουμε πάλι αντίστοιχη νοοτροπία ή θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτοκαταστροφικά "δικαιώματα";

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 04/05/2010 15:02:53

   To όχι πρέπει να είναι η απάντησή μας επειδή υπήρχαν λύσεις που σκοπίμως δεν τις αναζήτησαν.

   • mara avatar
    mara @ Κώστας Ροδινός 04/05/2010 15:28:51

    Πές τα!!! και Ξανά πές τα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. Crash&Burn avatar
  Crash&Burn 04/05/2010 15:13:53

  Πολλα λογια και λιγη ουσια
  Ας αλλαξουμε την χωρα και ας προχωρησουμε μπροστα ...
  αλλα να βαλουμε τις βασεις και να φροντισουμε οτι ολα αυτα που βλεπαμε να γινωνται τοσα χρονια δεν θα επαναληφθουν
  και εννοειται να βρεθουν οι απατεωνες και να τιμωρηθουν παραδειγματικα - οποιοι και να ειναι αυτοι και οσο ψηλα και να ειναι
  αλλοιως κανουμε κυκλους γυρω απο το πτωμα μας ... και ηδη εχουμε βρωμισει απο τη σαπιλα

 17. ataktos avatar
  ataktos 04/05/2010 15:14:37

  Από το ... “Λεφτά υπάρχουν”, στο ... “ Δεν υπάρχει σάλιο”.... Σε λίγο θα στεγνώσουμε και δεν θα μπορούμε ούτε να τους φτύσουμε.... Τους πολιτικούς και τους συν αυτών, που βέβαια αγωνίζονται να αποτινάξουν τις ευθύνες τους και να διατηρήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα..... Τον λογαριασμό του δυσβάσταχτου εξωτερικού χρέους τον στέλνουν στο εκλογικό σώμα.... Αυτό θα πληρώσει τη νύφη, ίσως γιατί αυτό τους έστελνε στην εξουσία....

  Αποδείχτηκε περίτρανα ότι όλοι οι πολιτικοί που κυβέρνησαν τον τόπο δεν ήταν πολιτικοί αλλά απλοί διαχειριστές της εξουσίας... ο πολιτικός λειτουργεί και δημιουργεί ανάπτυξη....

  • Orestios avatar
   Orestios @ ataktos 04/05/2010 15:17:26

   Όλα τα έλεγε σκοπίμως ο κύριος "δεν υπάρχει σάλιο" με σχέδιο για να τρομοκρατήσει τον κόσμο. Έβγαινε από πάνω και κορόιδευε λέγοντας πως αγωνίζεται ή έκανε δήθεν αντάρτικο για να αποσβέσει την κοινωνική αναταραχή.
   Η σφαλιάρα που έρχεται θα τους στείλει στον αγύριστο.

   • ataktos avatar
    ataktos @ Orestios 04/05/2010 15:22:18

    Ευτυχώς που δεν μας είπε ακόμα …. πως η Ελληνική Δημοκρατία που ίδρυσε ο παππούς του πέθανε …

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 04/05/2010 15:56:16

    Αυτοί θα βγάλουν τα τανκς στους δρόμους και να το θυμηθείς αυτό που λέω.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Orestios 04/05/2010 16:03:51

    Ποιοι, αυτοί που άλλαξαν τους διοικητών των μονάδων αμέσως μετά τις εκλογές επειδή φοβούνταν... πραξικόπημα;

    Αν το τολμήσουν, απλώς θα χυθεί και αίμα πριν φύγουν. Αλλά θα φύγουν. Γιατί αν κάποιος είναι εναντίον τους, είναι πρώτα και κύρια οι αξιωματικοί.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 04/05/2010 16:11:41

    Τα σοσιαλιστικά καθεστώτα όταν είναι να καταρρεύσουν από την κοινωνική κατακραυγή βγάζουν πάντα στρατό. Δες τί έκανε ο Τσαουσέσκου, τί έκανε η Κίνα, τί έκανε η Αλβανία και τόσα άλλα.
    http://orestios.wordpress.com/2010/05/04/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7/

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 04/05/2010 16:15:48

    Η αλλαγή έγινε για λόγους πελατειακούς και εντυπωσιασμού. Ο Ανδρέας μετά την εκλογή του χρησιμοποιούσε τον μπαμπούλα του πραξικοπήματος για να κρατάει τα γκέμια και να αλωνίζει στη ρεμούλα κατηγορώντας τη δεξιά. Παλιό κόλπο. Οι εποχές άλλαξαν όμως. Τώρα το σοσιαλιστικό καθεστών, αυτού που χαίρεται με τα μετρα της εξαθλίωσης και νοιώθει "πιο σοσιαλιστής", πνέει τα λοίσθια. Θα χρησιμοποιήσει κάθε πόρο για να ανταπεξέλθει την κοινωνική σφαλιάρα.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Orestios 04/05/2010 18:22:47

    Μόνο που αα υτοί βγάλουν τα τανκς στον δρόμο, ίσα που θα τους πάρουνε στο κατόπι τους ίδιους...

 18. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 04/05/2010 15:32:29

  Προσωπικά ήμουν και είμαι (μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον γιατί τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα) υπέρ ενός ΝΑΙ με ανταλλάγματα, γιατί θεωρώ πως η πτώχευση ισοδυναμεί με εθνική καταστροφή, όχι μόνο οικονομικά. Από εκεί και πέρα συμφωνώ ότι ένα κοινοβουλευτικό ΟΧΙ δεν σημαίνει υπονόμευση της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής. Άλλωστε το νομοσχέδιο μπορεί να περάσει με απλή πλειοψηφία, επομένως θέμα πτώχευσης δεν τίθεται αυτόματα. Συμφωνώ με τον κο Ροδινό ότι το αίτημα αυξημένης πλειοψηφίας γελοιοποιεί τον ΓΑΠ, καθώς αυτός “χτυπιόταν” για μία ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Άλλο 151 και άλλο 160+ οι πρόσφατοι 15 κατόπιν χορηγήσεως πιστοποιητικού δημοκρατικών φρονημάτων (Είναι γενικά των νομιμοποιήσεων αυτή η κυβέρνηση). Συμφωνώ ότι η κίνηση της κας Μπακογιάννη συνιστά προσβολή στο πρόσωπο του Αρχηγού του κόμματος και είναι πράξη που αλλάζει τα δεδομένα, καθώς ΓΑΠ και Μπακογιάννη εκβιάζουν ανοιχτά. Το προσωπικό μου συμπέρασμα με βάση τα όσα εξέθεσε ο κος Ροδινός είναι πως το ΟΧΙ, εφόσον τεθεί θέμα αυξημένης πλειοχηφίας, θα πρέπει να γίνει με επίκληση του Αρ. 120 παρ. 4 Σ και όχι σαν αντιπολιτευτικό όπλο. Γνωρίζω ότι ακούγεται υπερβολικό, αλλά θεωρώ πρώτον ότι ζούμε σε ιδιαίτερες στιγμές και δεύτερον του τη χάρισε ήδη μία φορά του ΓΑΠ την προσφυγή στο Λαό με το Νομοσχέδιο περί Ιθαγένειας. Δεύτερη πράξη κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας και με προσυπογραφλη πάει πολύ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Bodinus1576 04/05/2010 15:41:27

   Αγαπητέ φίλε,
   Το όχι είναι θέμα αρχής!
   Και όχι αποτέλεσμα ανταλλαγμάτων.
   Η εξαθλίωση στην οποία οδηγεί την κοινωνία ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ανταλλάγματα. Σε ένα μείζον θέμα είναι μικροπολιτική να εξαρτάς την απάντησή σου από ανταλλάγματα.
   Ο Αντώνης Σαματάς δεν με έχει συνηθίσει σε τέτοιες πρακτικές;
   Διαφωνώ επίσης με τακτικίστικους ελιγμούς. "Εαν εφ' όσον και υπό προϋποθέσεις."
   Λυπούμαι για το ύφος, αλλά έχουμε αντιληφθεί που μας οδηγούν;
   Και το συζητάμε, αν θα γίνουμε συνεπιβάτες τους;

 19. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 04/05/2010 15:49:04

  Δεν υπάρχει πρόβλημα με το ύφος η ουσία είναι αυτή που κρίνεται. ΘΑ είμαι από τους πρώτους που θα αισιοδοξήσει μεμιας όταν (Ορίστε ούτε εάν ούτε εφόσον ούτε υπό προϋποθέσεις) ο Σαμαράς πει το ΟΧΙ. Από την άλλη μία πολιτική πράξη αποτελεί και στάθμιση όλων των παραμέτρων. Από τη στιγμή που ο Αρχηγός πάρει θέση σε μια τέτοια στιγμή, είμαστε όλοι δίπλα του και τα υπόλοιπα περιττεύουν

 20. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 04/05/2010 16:30:19

  Νόμιζω ότι θα επρεπε να πει ότι θα αφήσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν κατα βούληση. Θα ξεχωρίσουμε την Ντόρα απ' το στάρι και φυσικά αυτός (κι ο Καμμένος διάβασα σε μπλογκ) να ψηφίσει Οχι. Και νομίζω έτσι θα εκθέσει τον Καρατζαφέρη να πάρει πιο "εθνική" θέση από την συναινετική. Τις Βουλετε Αγορεύει.

 21. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 04/05/2010 16:43:42

  Προκειται περι πραξικοπηματος οταν βομβαρδιζουν επι επταμηνο τον κασμο με δυσοιωνες οικονομικες δηλωσεις ο ΓΑΠ και οι κομπαρσοι του, διασερνοντας διεθνως την χωρα που αλλωστε της ξετιναξαν τα ομολογα με τα σπρεντ στα υψη, λογω Τ+10 και οταν μετα τον λαθρονομο κλπ απιθανα νομοσχεδια, φερνουν σε ενα βραδυ το νομο-θηλεια φου ΔΝΤ.

 22. πολίτης avatar
  πολίτης 04/05/2010 16:45:15

  Κώστα Ροδινέ, διαφωνώ μαζί σου σε ένα σημείο: η συμφωνία, για να ισχύσει στο εσωτερικό πρέπει να κυρωθεί από τη βουλή, είτε με το 28παρ2 είτε με το 28παρ3 του Συντάγματος. Και επειδή πλέον τα όργανα του ΔΝΤ θα αποφασίζουν για εμάς, για την οικονομική μας πολιτική και την κοινωνική ασφάλιση, πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμοστεί το 28παρ2 που απαιτεί πλειοψηφία των 3/5. Οπότε είναι μεγάλη η ευθύνη της ΝΔ ως παράταξης, αλλά κάθε βουλευτή της ατομικά, για το μέλλον της χώρας.
  Θέλω να ελπίζω μέχρι τελευταία στιγμή ότι η ΝΔ θα κάνει την υπέρβαση και θα ανατρέψει το κακό.
  Το δίλλημα είναι όντως ανύπαρκτο, γιατί ανάμεσα στη σκλαβιά και την ελευθερία δεν υπάρχει δίλλημα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ πολίτης 04/05/2010 16:58:11

   Αγαπητέ Πολίτη,
   Για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας και μόνο δεν πρέπει να γίνει επίκληση του 28παρ. 2 που λέει ότι "....μπορεί ν' αναγνωρισθούν με συνθήκη ή συμφωνία σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα"
   Αντίθετα, κατά την εκτίμησή μου,πρέπει να ψηφιστούν με το 28 παρ.3 που απαιτεί +151.

   • πολίτης avatar
    πολίτης @ Κώστας Ροδινός 04/05/2010 17:12:01

    Κώστα Ροδινέ
    Θέλεις να είμαι ειλικρινής; Εδώ και καιρό υπολογίζω σε αυτό το άρθρο για να ανακόψουμε την καταστροφική πορεία της χώρας. Συνεπώς, ναι θα ήθελα αυτήν την διαδικασία, ώστε να πέσει έξω ο ΓΑΠ.
    Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες ακούω και διαβάζω για πλήθος βουλευτών της ΝΔ που τάσσονται υπέρ του ΔΝΤ. Οπότε το παιχνίδι είναι χαμένο, έτσι κι αλλιώς. Σε αυτήν λοιπόν την περίπτωση θα προτιμούσα την άλλη διαδικασία,η οποία αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης στο μελλον, σε όποιον έχει τα κότσια.
    Δεν είναι θέμα αξιοπρέπειας η επιλογή του άρθρου, Κώστα Ροδινέ, θέμα αξιοπρέπειας είναι να μην αποδεχτούμε αυτήν την κατάσταση: να μας ορίζει ένας διεθνής οργανισμός!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 04/05/2010 17:23:39

    Αγαπητέ Πολίτη,
    Είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης να επιλέξει το άρθρο με το οποίο θα κυρωθεί η συμφωνία από τη βουλή.
    Ούτως η άλλως η κυβερνητική πλεοψηφία θα πεί ναί.
    Δεν έχω ψευδαισθήσεις ότι η συμφωνία μπορεί να ανατραπεί στη βουλή.
    Η άποψη μου είναι ότι η Ν.Δ. δεν έχει λόγο να εμπλακεί στη διαδικασία αυτή. Να την αποτρέψει δεν μπορεί και να την εγκρίνει δε χρειάζεται

  • Κ.Τ. avatar
   Κ.Τ. @ πολίτης 04/05/2010 17:05:17

   Προκειται περι εκκαθαριστων το ΔΝΤ σαν μια πτωχευσασα εταιρεια που απο τα εσοδα θα πληρωθουν οι πιστωτες μαζι με τα παγια, τον εθνικο πλουτο και την εθνικη κυριαρχια μας.

   Χρειαζονται κοινοβουλευτικες επιτροπες αξιολογησεως των σχετικων
   νομοσχεδιων.

   Πανικοβλητοι οι σκευωροι σορταρουν ομολογα και μετοχες για να τρομαξη ο κοσμος, ο οποιος λεει ΟΧΙ και ζητα πισω τα κλεμμενα.
   Απο αυτους που προσυπεγραψαν αποφασεις με υπερτιμολογησεις ευκολα
   βρισκονται οι πρωταιτιοι, που οπουδηποτε αλλου πλην ημων δρισκονται φυλακη, απο... Μοζαμβικη ως τις ΗΠΑ,πχ σκανδαλα Elron και Bernie Nadoff, οπου αυτοι που ωμολογησαν επεσαν στα μαλακα και θεωρουνται μεταμελημενοι εγκληματιες και οχι πουφιανοι.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κ.Τ. 04/05/2010 18:32:49

    Κ.Τ.
    Δύστυχως η παρομοίωσή σου είναι εύστοχη.
    Εύχομαι να μη φτάσουμε εκεί.

 23. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 04/05/2010 17:37:46

  Ασφαλώς και δεν υπάρχει πραγματικό δίλημμα. Η συμφωνία έχει κλείσει ύστερα από πολλών μηνών 'αγώνα' του ΓΑΠ και της Goldman Sachs. Και σίγουρα, αφού κατάφεραν και φτάσαν ως εδώ, δεν υπήρχε περίπτωση να κρέμονταν από τα τέτοια του Σαμαρά. Αν του ξέφευγε το παιχνίδι του ΓΑΠ και εξαρτιόταν όντως από τον Σαμαρά, θα τον είχε απολύσει η Goldman Sachs από συνεργάτη της ως ανίκανο. Έτσι κι' αλλοιώς, άμα δει τα σκούρα, θα το περάσει με 151+ ψήφους.

  Όλη η ιστορία γίνεται για τη διαχείριση του επικοινωνιακού μέρους της μεγαλύτερης κομπίνας όλων των εποχών στη χώρα μας (γιατί περί αυτού πρόκειται όταν μιλάμε για την υπαγωγή με το ζόρι της Ελλάδας στο ΔΝΤ). Ποιοί είναι στο κόλπο πολιτικά; Ο ΓΑΠ και μέρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς και το Μητσοτακέικο (του Καρατζαφέρη συμπεριλαμβανομένου). Αν παίρνανε και τον Σαμαρά μαζί τους θα έκαναν το κόλπο γκρόσσο και θα ήσαν διπλά ωφελημένοι: πρώτον, θα έλεγαν ότι υπάρχει σχεδόν πλήρης εθνική συναίνεση του πολιτικού κόσμου (με την εξαίρεση των και καλά 'γραφικών αριστερών') και δεύτερον, θα καθιστούσαν και τον Σαμαρά συνυπεύθυνο και το πολιτικό κόστος θα μοιραζόταν.

  Ξέρουν καλά ότι τα μεγάλα αγγούρια είναι μπροστά τους. Η βάση και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ βράζουν. Εσωκομματικοί 'πόλοι' περιμένουν τον ΓΑΠ στη γωνία (έχετε ακούσει τίποτα αβάντες για το ΔΝΤ από Σκανδαλίδη, Λαλιώτη, Βάσω, κλπ;). Το μεγαλύτερο αγγούρι όμως είναι η ίδια η κοινωνία. Καλά - καλά δεν έχουν εφαρμόσει τα πρώτα μέτρα ακόμα και έχει ήδη αρχίσει να πέφτει γιαούρτι (και ξύλο). Α. Κακλαμάνης (στο τσακ), Βουλγαράκης (λόγω 'φάτσας' και όχι μόνο), Πάγκαλος (για το λαθρονομοσχέδιο), μπούκα στη Χούκλη, καρέκλες στον Ξυνίδη από στελέχη του ΠΑΣΟΚ (πριν από καμμιά δεκαριά μέρες) κλπ. Το χειρότερο είναι ότι ο κόσμος έχει πάρει πρέφα και τα παπαγαλάκια. Έτσι, εκτός από τη Χούκλη και τον Πολίτη, κάπου διάβασα ότι ο Χατζηνικολάου έφυγε ένα βράδυ από το ALTER με την Πόρσε από άλλη έξοδο, λιγότερο γνωστή (γιατί άραγε;).

  Αυτό που ζούμε (και είναι αρχή ακόμα) είναι το μεγαλύτερο κρας - τεστ για τη μεταπολιτευτική άρχουσα τάξη. Το ξέρουν καλά και γι αυτό έβγαλαν στο κλαρί όλα τα υποχείριά τους. Κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους, αναλυτές, δημοσκόπους, κλπ. Το είχαν ξανακάνει και με την εκλογή Σαμαρά επειδή ήξεραν που πάμε και χρειάζονταν τη Ντόρα πάση θυσία, αλλά δεν τους προέκυψε. Τους εκδικήθηκε ο Καραμανλής μέσω του Σιούφα, ανοίγοντας το παιχνίδι στο λαό (γι αυτό λύσσαξε εναντίον του Σιούφα αμέσως μετά ο Χατζηνικολάου, κρίνοντας από τη λύσσα του πρέπει να έχασε πολλά...).

  Ο Σαμαράς δεν έχει στην πραγματικότητα καμμία επιλογή. Το ΟΧΙ είναι μονόδρομος. Η συμφωνία θα περάσει οπωσδήποτε, είναι εντολή που δεν μπορεί να παρακούσει ο ΓΑΠ (ακόμα και αν ήθελε, λέμε τώρα). Αλλά έρχεται κόλαση και δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι απολύσεις. Πείτε μου τι θα γίνει όταν βαρέσει η ανεργία κόκκινο και όταν θα κλείνουν μαγαζιά και πέσει πείνα. Ποιός θα γλιτώσει; Όποιος έχει στηρίξει τη λύση ΔΝΤ, είτε εκούσια είτε ακούσια εξ ανάγκης (όπως προτείνουν στον Σαμαρά), θα είναι στιγματισμένος (και σταμπαρισμένος). Όταν ξεσπάει λαϊκό κύμα, είτε συμπορεύεσαι είτε πας στον πάτο. Ζούπιτος...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 04/05/2010 18:05:58

   Mάλλον για IQ γάτας σε κόβω!

   • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
    I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ Κώστας Ροδινός 04/05/2010 18:56:02

    Όχι, απλά είναι τόσο κραυγαλέο και ξετσίπωτα στημένο το σκηνικό, που και πιγκουίνος να είσαι το βλέπεις φάτσα - κάρτα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 04/05/2010 19:10:53

   Πιγκουίνε, πρέπει να είσαι "αυτοκρατορικός".
   Μπράβο!

 24. JOHN avatar
  JOHN 04/05/2010 18:30:53

  Ειναι σιγουρο οτι δεν υπηρχε αλλη επιλογη απο το ΔΝΤ?Και το λεω αυτο γιατι απλουστατα οχι επισημα λεγεται οτι προσφερθηκαν και αλλοι να μας δανισουν και μαλιστα με πολυ χαμηλοτερα επιτοκια,και ο ΓΑΠ τους εκλεισε τη πορτα γτιατι ανοικομεν εις τη Δυση!!Εαν πραγματικα ισχυει κατι τετοιο τα δεδομενα αλλαζουν,και το παιγνιδι που παιζεται γυρο απο τη κριση παιρνει αλλη τροπη.Πολλα θα διαδραματιστουν στους επομενους μηνες που θα ξεκαθαρισουν το τοπιο και θα δουμε το ρολο του καθενος.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ JOHN 04/05/2010 18:54:47

   Εχει σημασία να μη ξεχνάμε πότε άρχισε η συζήτηση για το ΔΝΤ.

  • Κεραυνός avatar
   Κεραυνός @ JOHN 04/05/2010 19:50:01

   Άκουσα οτι έχει σκοπό να κάνει πρόωρες εκλογές μέσα στο 2010 για να δικαιωθεί η πολιτική του.
   Άν προχωρήσει σε κάτι τέτοιο ευκαιρία είναι να του απαντήσουμε κατάλληλα, μήν τον ψηφίσει κανένας το 44% που πήρε τον Οκτώμβριο να μήν φτάσει ούτε 14.
   Σας το λέω εγώ που τον εμπιστεύθηκα, τον πίστεψα και τον ψήφισα.

 25. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 04/05/2010 19:43:12

  Κι' οσους στη Βουλη ψηφισουν ναι, να τους κολλησουμε τη ρετσινια του "Τσολακογλου". Για να μην μπορουν δε να κανουν το παραμικρο και ουτε να επικαλεσθουν υβρη, οπου τους βλεπουμε να φωναζουμε "Προσοχη, Τσολακογλου". Το ιδιο πρεπει να κανουμε και στις γυναικες τους, το συνθημα "Προσοχη Τσολακογλου" να τις συνοδευει και αυτες σε καθε βημα τους. Το ιδιο συνθημα πρεπει να φωναζουν και τα παιδια και τα εγγονια μας οταν θα προσεγγιζει στο σχολειο τους παιδι ναινεκου. Το "Τσολακογλου" πρεπει να κολληθει ανεξιτηλα στο μετωπο των ιδιων, των γυναικων τους και των παιδιων τους, για να επισημαινει διαρκως την προδοσια τους σε βαρος της πατριδας και του ελληνικου λαου. Και να αναγκασουμε τον παπαντρεισμο, αν συνεχισει να διατηρειται στην εξουσια, για να προστατεψει τους ναινεκους του, να ψηφισει ειδικο νομο που θα θεωρει υβρη τον ορο "Τσολακογλου", οποτε η ξεφτηλα τους θα ξεπερασει καθε προηγουμενο οριο. Υπενθυμιζω οτι και εδω αλλα και σε αλλες χωρες, κυριως στη Γαλλια, οι πολιτες, αμεσως μετα την απελευθερωση, κουρευαν με την ψιλη τις γυναικες που ειχαν συναψει ερωτικες σχεσεις με τους Γερμανους κατακτητες.

 26. alas avatar
  alas 04/05/2010 19:45:05

  Αν πει ναι τότε βγαίνει και η ντορίτο κερδισμένη. ΟΧΙ δαγκωτό.

 27. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 04/05/2010 21:35:35

  Αυτή τη στιγμή στον Σκάι, ο νεοφιλελεύθερος Μπάμπης Παπαδημητρίου ασκεί κριτική στο Σαμαρά... προκαταβολικά και, ούτε λίγο ούτε πολύ, απειλεί (!) ότι ο Σαμαράς "θα το βρει μπροστά του αν αμαυρώσει την εθνική προσπάθεια για σωτηρία"!

  Τα έχουν κυριολεκτικά κάνει πάνω τους τα παπαγαλάκια του νεοφιλελευθερισμού. Ένα ΟΧΙ θα είναι το δυνατότερο χαστούκι στα τρυφηλά μαγουλάκια τους.

  • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
   I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ Αυριανιστής 04/05/2010 23:04:27

   Για να πω την αλήθεια, αυτόν τον Παπαδημητρίου δεν τον ήξερα γιατί σπάνια βλέπω ειδήσεις στο ΣΚΑΙ (αν θέλω να δω ειδήσεις εκείνη την ώρα, προτιμώ την επίσημη προπαγάνδα στη ΝΕΤ). Τώρα τελευταία τον είδα μια φορά, ένα φοβισμένο ανθρωπάκι που ότι έλεγε, κοίταζε μετά με δέος την Κοζώνη να δει αν εγκρίνει, και μετά συνέχιζε. Και εκείνη τη φορά πάλι κάτι για τον Σαμαρά έλεγε, δεν θυμάμαι τι ακριβώς ούτε και έχει σημασία. Άλλο είναι το θέμα, οι άνθρωποι απ' ότι φαίνεται βρίσκονται σε πανικό και ρίχνουν στο παιχνίδι ακόμα και τον κατιμά του συναφιού! Και κατά σύμπτωση, είχε σήμερα το τρωκτικό ένα 'αφιέρωμα' σ' αυτόν τον Παπαδημητρίου (απ' ότι κατάλαβα κάτι ενδοδημοσιογραφικές κοντρίτσες υπάρχουν) και τον αποκαλούσε άνθρωπο των τραπεζιτών και ότι παίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι των τραπεζών και διάφορα άλλα εύοσμα. Μ' αυτά και με εκείνα, άμα το 'σύστημα' βγάζει μέχρι τη Σάρα και τη Μάρα στο κλαρί για να πλήξει το Σαμαρά, πάει να πει ότι έχει σοβαρό πρόβλημα (το 'σύστημα').

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ Αυριανιστής 05/05/2010 07:12:32

   Μπάμπης Παπαδημητρίου και Χρήστος Κώνστας έχουν φάει τα λυσιακά τους για να έρθει το ΔΝΤ. Αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.