#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/03/2013 11:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανόητοι ερασιτέχνες διαλύουν την Ευρωπαϊκή ΈνωσηΈνα απίστευτο θέατρο του παραλόγου με ηθοποιούς που ούτε κομπάρσοι σε σχολική γιορτή δε θα ήταν, παίζεται τις τελευταίες ώρες στην Ευρώπη και φυσικά στις πλάτες εκατομμυρίων Ευρωπαίων.

Είναι η Κύπρος μοναδική περίπτωση; Θα χρησιμοποιηθεί ως λύση και σε άλλες περιπτώσεις; Άνοιξε ο δρόμος για κούρεμα καταθέσεων όταν κάποιες τράπεζες καταρρέουν; Θα πληρώνουν οι αποταμιευτές τα σπασμένα των τραπεζιτών;

Αυτά τα ερωτήματα υπάρχουν σε όλο τον κόσμο στην Ευρώπη που αισθάνεται ανασφάλεια για τις αποταμιεύσεις του, ακόμη και αν είναι Γερμανός. Το 54% των Γερμανών δεν αισθάνεται ότι είναι ασφαλείς οι καταθέσεις του, κι αυτό γιατί κάποιοι τυχάρπαστοι ερασιτέχνες όπως ο Ντάισελμπλουμ ή ο Μπαρνιέ παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια.

Στην αρχή ήταν ο πρόεδρος του Γιούργκρουπ που είπε ότι η λύση της Κύπρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι αλλού. Μετά, όμως το πήρε πίσω λέγοντας ότι είναι μοναδική περίπτωση. Χθες  επανήλθε λέγοντας ότι δε μπορεί να πληρώνουν τις τράπεζες μόνο οι φορολογούμενοι αλλά και οι μέτοχοι και οι καταθέτες, εξισώνοντας τους μεν με τους δε. Οι αγορές κατέρρευσαν από τις δηλώσεις του αλλά ο Ολλανδός ξανά με δηλώσεις του επιβεβαίωσε το ρόλο του γερμανικού λαγού.

Πολλοί τον χαρακτήρισαν ερασιτέχνη, άπειρο ή άσχετο με τα οικονομικά ήρθε όμως η εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Μισέλ Μπαρνιέ, να μιλήσει για νομοσχέδιο που ετοιμάζει η Κομισιόν για κούρεμα καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ. Ανάλογες δηλώσεις έκανε χθες και ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Γιούρκι Κατάινεν, ο οποίος είπε ότι η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση θα πρέπει να περιλαμβάνει τη γενική ιδέα της συμμετοχής του ιδιωτικού κλάδου στο σχέδιο διάσωσης «αν θέλει να ακολουθεί τους κανόνες περί δίκαιης οικονομίας της αγοράς».

«Η άποψή μου είναι ότι όλη η τραπεζική ενοποίηση θα πρέπει να περιλαμβάνει το σκεπτικό του bail-in» δήλωσε σε σεμινάριο, σύμφωνα με το Reuters.

Αμφιβάλλει κανείς για τους «λαγούς» της Μέρκελ;

Ήρθε όμως η ΕΚΤ να διαχωρίσει τη θέση της με τον  Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να λέει πως η τραπεζική κρίση στην Κύπρο είναι μια ειδική περίπτωση και το πακέτο διάσωσης που εφαρμόστηκε δεν αποτελεί «μοντέλο» για άλλες χώρες. Επίσης πρόσθεσε πως οι κεφαλαιακοί περιορισμοί στις τράπεζες της Κύπρου πρέπει να αρθούν το συντομότερο.

Μαλλιά κουβάρια δηλαδή και στη μέση ολόκληρο το ευρωπαϊκό τραπεζικό οικοδόμημα. Άραγε τι θέλουν; Να μας πουν οι Γερμανοί να βάζουμε τις αποταμιεύσεις μας στις γερμανικές τράπεζες ώστε να ηρεμήσουμε κι εμείς να σταματήσουν κι αυτοί να παίζουν με τη φωτιά.

Όμως, το θέμα του κουρέματος δεν είναι το μοναδικό για να μας δείξει το χάος που επικρατεί στην Ευρώπη όπου μια δράκα ανθρώπων με αρχηγούς τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε κάνουν κουμάντο.

Ο Ολάντ και ο Ραχόι συναντώνται στο Παρίσι, και μετά από μια εβδομάδα «αφωνίας» αποφασίζουν να πουν ότι είναι μοναδική περίπτωση η Κύπρος και δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις. Τώρα το θυμήθηκαν, μόνο απέναντι στη Γερμανία είναι «γατούλες».

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου μιλά για έγκλημα σε βάρος της Κύπρου που αντιμετωπίστηκε λες και όλοι οι Κύπριοι ήταν γκάγκστερ. Ο δε υπουργός Εξωτερικών της χώρας, λέει ότι η Γερμανία θέλει να γίνει ηγεμόνας της Ευρώπης, να εγκαθιδρύσει τη «γερμανική Ευρώπη». Προφανώς τώρα το θυμήθηκαν οι Λουξεμβούργιοι να αντισταθούν. Ίσως γιατί είναι το μεγαλύτερο «πλυντήριο» της Ευρώπης.

Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι δείχνουν να μην εμπιστεύονται την Ευρώπη και κυρίως της Γερμανία. Η Πολωνία δε θέλει να μπει στο ευρώ ενώ η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα η Deutsche Bank απειλείται με υποβάθμιση.

Και στην Κύπρο κανείς δεν ξέρει πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες, πόσο θα είναι τελικά το κούρεμα, τι θα γίνει με μια σειρά από θέματα όπως τα δάνεια, τα ομόλογα, οι μετοχές των τραπεζών κ.λπ. Το απόλυτο μπάχαλο δηλαδή δημιούργησαν οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους, την ίδια στιγμή που ακούγονται φωνές για κούρεμα του ελληνικού χρέους μόλις γίνουν οι γερμανικές εκλογές.

Η Ευρώπη, βρίσκεται στα χέρια επικίνδυνων ερασιτεχνών που τελικά αποδεικνύεται ότι δεν είναι πανούργοι. Είναι ανόητοι κατά φαντασίαν ηγεμόνες που οδηγούν το μεγαλύτερο επίτευγμα των τελευταίων 60 ετών, την Ευρωπαϊκή Ένωση στη διάλυση.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 27/03/2013 11:39:36

  "Ανόητοι ερασιτέχνες διαλύουν την Ευρωπαϊκή Ένωση"

  Μπορεί να είναι η μοίρα της να διαλυθεί. Και στο παρελθόν υπήρχαν άλλες ενώσεις και συμμαχίες στην ήπειρο που διαλύθηκαν, πχ η λατινική ένωση που ήταν μία μορφή νομισματικής ένωσης.

  Παϊσιος: "Η ευρώπη δεν θα προχωρήσει. Απο ολόκληρα χαλιά κουρελού δεν γίνεται"
  Τα ακούγαμε αυτά πριν ελάχιστα χρόνια, πριν μερικούς μήνες, και στην καλύτερη περίπτωση απορούσαμε ενώ στην χειρότερη γελάγαμε.

  Ίσως η ΕΕ ήταν λάθος σαν σκέψη. Προσωπικά δεν λυπάμαι για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων: ήταν τεράστιοι, άσχημοι και η ύπαρξή τους δεν μας συμφέρει. Ήλθε ή ώρα τους και τελείωσαν. Στο μυαλό μου έχω την ΕΕ σαν μεγάλο άσχημο δεινόσαυρο.

 2. kotstak avatar
  kotstak 27/03/2013 12:04:23

  Οι Κύπριοι πολιτικοί είναι “επαγγελματίες” ;
  Πρότειναν πχ. “διόρθωση κουρέματος” για να μη διαλυθούν οι επιχειρήσεις;
  (http://frenostonkatiforo.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html)

  Πρότειναν άλλες βελτιώσεις;

 3. Σπορέας avatar
  Σπορέας 27/03/2013 12:11:17

  “Ανόητοι ερασιτέχνες διαλύουν την Ευρωπαϊκή Ένωση”

  Αμήν και πότε να φάμε και τα κόλλυβα...

  • Vee avatar
   Vee @ Σπορέας 27/03/2013 12:48:45

   Ξεχνάς ότι είμαστε και εμείς μέλη της ΕΕ, οπότε τα "κόλλυβα" θα είναι και τα δικά μας.

   • Μαθηματικός avatar
    Μαθηματικός @ Vee 27/03/2013 21:07:36

    Όπως το είπες : ΚΑΙ τα δικά μας κόλλυβα. Γιατί υπό τις παρούσες συνθήκες είναι ΜΟΝΟ δικά μας τα κόλλυβα.
    Με το καλό λοιπόν και γρήγορα !!!!

    • SM avatar
     SM @ Μαθηματικός 28/03/2013 16:04:27

     Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων, δηλαδή... Μάλιστα.

     • Μαθηματικός avatar
      Μαθηματικός @ SM 28/03/2013 17:25:06

      Δεν διδάσκεται ηθική στα ευρωπαικά forum αγαπητέ. Πολιτική ασκείται. Και στην πολιτική οφείλεις να είσαι ανελέητος αν θέλεις να προστατεύσεις τα συμφέροντα του λαού σου. Και αν χρειαστεί ΝΑΙ : "Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων". Ή με βοηθάτε ή σας παίρνω μαζί μου στην κόλαση. Ας αφήσουμε τις καλοσύνες λοιπόν, για λάθος πράγματα μας παίρνει ο πόνος.

     • SM avatar
      SM @ Μαθηματικός 28/03/2013 22:20:37

      Επομένως, έχουμε τη λύση. Τι ωραία και "ηθικά" θα ήταν όλα, ακολουθώντας το βιβλικό παράδειγμα...
      Γιατί, βέβαια, η "ηθική" ή το αντίθετό της, έγκειται στην αυτοκαταστροφική στάση που περιγράφεις, αγαπητέ...
      Ο ρεαλισμός και η (εύλογη) ψυχρή εκτίμηση του συμφέροντος στην πολιτική κονίστρα υπαγορεύουν την απειλή "αυτοκτονίας", ως μέσο πίεσης; Αλήθεια, είναι βέβαιο ότι ο απειλών και οι απειλούμενοι βρίσκονται στην ίδια (ακριβώς!) δεινή θέση ή ότι θα "πεθάνουν" τελικά "στον ίδιο βαθμό";
      Μου μοιάζει πολύ ρομαντικό, ηθικολογικό, βολονταριστικό το σενάριο για να συσχετίζεται με τον ψυχρό ρεαλισμό της διπλωματίας.
      Φιλικά.

 4. Νιόβη avatar
  Νιόβη 27/03/2013 12:29:18

  Δεν είμαι σίγουρη για το αν είναι όντως ανόητοι και ερασιτέχνες, αν και είναι πολύ πιθανό. Μόνο ανόητος και ερασιτέχνης γίνεται όργανο κάποιου άλλου. Ό,τι κι αν είναι, όμως, διαλύουν την ΕΕ. Ας τη διαλύσουν. Αυτή η ΕΕ δεν πρέπει να υπάρχει.

  • Tasos avatar
   Tasos @ Νιόβη 27/03/2013 14:34:24

   Μια εξήγηση είναι ότι οι ΗΠΑ αφήνουν τη Γερμανία να καταπιεί την Ευρώπη και όταν οι άλλοι γονατίσουν, έρχονται και καταπίνουν τη Γερμανία σκέτη που είναι και πιο εύκολο. Χρήσιμοι ηλίθιοι...

   • Νιόβη avatar
    Νιόβη @ Tasos 27/03/2013 19:35:47

    Χρήσιμοι και επικίνδυνοι ηλίθιοι που τους έχουμε στην πλάτη μας και φωνάζουμε κιόλας ότι ήρθαν για να μας σώσουν. (Εμείς πώς λεγόμαστε;)

    • Μαθηματικός avatar
     Μαθηματικός @ Νιόβη 27/03/2013 21:08:36

     Σκέτο ηλίθιοι ....

 5. xerah avatar
  xerah 27/03/2013 12:33:38

  Δε λετε που μας ειδοποίησαν οι κύριοι Ντάισελμπλουμ ή ο Μπαρνιέ για τη νεα γραμμή πλεύσης της Ε.Ε., εστω και τώρα μετά το κυπριακό δράμα? Οι ανόητοι , ακατάλληλοι, και ανεύθυνοι δικοί μας "παράγοντες "συνεπικουρούμενοι από φερέφωνά τους δημοσιογράφους, αποβλακωμένοι στην ανεπαρκειά τους (διαπλοκή ή ανεπάρκεια;) συνεχίζουν με ατολμία, απραξία και ραγιαδισμό να λειτουργούν εις βάρος της χώρας. Καλύτερη δημόσια ενημέρωση πρέπει να απαιτήσει ο κόσμος κυρίως για τα οικονομικά θέματα από ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την οικονομία και τις εξελίξεις και να απαιτήσουμε να σταματήσει επιτέλους αυτή η πλημμυρίδα των άνευ ουσίας και χρησιμότητας πολιτικών ειδήσεων και γελοίων αναλύσεων. Μόνο η ορθή οικονομική ενημέρωση των Ελλήνων θα τους οδηγήσει και σε σωστότερα πολιτικά συμπεράσματα. Ο λόγος που υπερέχουν οι πολιτικές ειδήσεις των οικονομικών είναι ο απροσονατολισμός του κόσμου με σκοπό τη χειραγώγησή του, ώστε το μακρύ χέρι των"παραγόντων" να μπαίνει στη τσέπη του χωρίς να το καταλαβαίνει. Οι παραπάνω κύριοι μας έδωσαν το νέο στίγμα της πολιτικής της ΕΕ και θα πρέπει όλοι να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας... δεν είναι αφελείς ούτε ανεύθυνοι υτο αντίθετο μάλιστα! αλλά όποιος δεν θέλει να το παραδεχθεί ας παρακολουθήσει τα δελτία των 8.00.

 6. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 27/03/2013 13:15:42

  Για μένα το μείζον πρόβλημα είναι η απουσία του εθνικού κράτους διότι μόνο αυτό μπορεί εμπράγματα να εγγυηθεί τις καταθέσεις των πολιτών. Αφ' ης στιγμής επικρατήσει ως πρακτική η δέσμευση ή δήμευση καταθέσεων, τίποτα δεν αποκλείεται.

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ Νίκος Αργεάδης 27/03/2013 13:21:44

   Έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά δείτε τι γίνεται: Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η συμφωνία του Eurogroup δεν χρειάζεται να κατατεθεί στην Κυπριακή Βουλή και δεν έχει πάρει απάντηση από κανένα εθνικό κράτος-μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης ακόμα.

 7. Nikitas avatar
  Nikitas 27/03/2013 14:33:29

  Παιδιά, ... δεν μας συμφέρει να διαλυθεί η ΕΕ. Σε καμία περίπτωση. Δεν έχουμε παραγωγή δεν είμαστε θωρακισμένοι γεωπολιτικά.
  Πρέπει πασι θυσία να παραμείνουμε στο Ευρώ αλλά....... εδώ τώρα τους καταλαβαίνω όλους, πως τα πράγματα μπορεί να είναι δύσκολα......

  Τι να πω,.... ας κάνουν κάτι να τελειώνει μια ώρα νωρίτερα. Είπα και παλαιότερα πως αν είναι να ξεκινήσουμε από την αρχή ας πάρουν το 5% από όλες τις καταθέσεις του Νότου και από όποια άλλη χώρα χρωστά ακόμη και βόρεια, αλλά ας τελειώνουμε για να ζήσουμε αξιοπρεπώς ΜΕΣΑ στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Οικογένεια. (κοινούς μισθούς, κοινές συντάξεις, κοινούς προυπολογισμούς, κοινά εξοπλιστικά προγράμματα κοινα ΣΥΝΟΡΑ κλπ κλπ.)

  Είναι πολύ επικίνδυνο η διάλυση της Ευρώπης τουλάχιστον για την απροετοίμαστη Ελλάδα.!!!

  • Tasos avatar
   Tasos @ Nikitas 27/03/2013 14:37:24

   Από το να λέμε "στο ευρώ με κάθε κόστος" θα έπρεπε από χτες κιόλας να χουμε ήδη σχέδιο πώς θα πορευτούμε χωρίς ευρώ. Οι εξελίξεις δε θα περιμένουν εμάς με τις φοβίες για τη δραχμή ή τις ουτοπίες του ευρώ.

   • Nikitas avatar
    Nikitas @ Tasos 27/03/2013 14:59:25

    Συμφωνώ Τάσο ως προς οτι πρέπει να είχαμε σχέδιο. Αλλά δεν έχουμε.!
    Αν αποκτήσουμε σχέδιο ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ τότε μαζί σου.!!!

    Παντως, γνώμη μου, χωρις γεωπολιτικες συμμαχίες δεν μας σώζει ούτε plan c, ούτε Plan z.....

 8. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 27/03/2013 22:05:39

  Το ευρώ έχει καταντήσει σαν τον Χρυσό του Ρήνου και το δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν που φτιάχτηκε από αυτόν: Σε όποιον το κατείχε έφερνε τεράστια δύναμη, αλλά και κακία και δυστυχία. Μέχρι να επιστραφεί στον αρχικό του τόπο, στον βυθό του Ρήνου. Ενώ η Βαλχάλλα-Ευρώπη καίγεται και οι θεοί, που την είχαν παραγγείλει για αιώνιό τους ανάκτορο, σβήνουν....
  Απορώ αυτοί οι Γερμανοί, δικός τους είναι ο Βάγκνερ, δεν ξέρουν να διαβάζουν;

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ ΒΙΣ 27/03/2013 23:23:33

   Όσο ξέρουν κι οι Έλληνες να διαβάζουν την Αντιγόνη, αγαπητέ ΒΙΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.