#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/03/2008 02:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανυπεράσπιστη κοινωνία

Η κοινωνία συγκλονίζεται από τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό. Το ΠΑΣΟΚ όμως κάνει το συνέδριό του και εσωκομματικές εκλογές για «την ανάδειξη νέων οργάνων». Το συνέδριο αυτό ετοιμαζόταν από πολύ καιρό. Κρίνεται το μέλλον του αρχηγού. Ποιος θα μπορούσε να το αναβάλει για να ασχοληθεί το κόμμα με τα συμβαίνοντα στην κοινωνία; Η κυβέρνηση γνωρίζοντας πολύ καλά την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ επέλεξε τέτοιες ημέρες και αυτήν την εποχή για να αναδείξει το Aσφαλιστικό. Έχει καλά προετοιμασμένο το έδαφος για να προχωρήσει στη «μεταρρύθμισή» της. Έχει προηγηθεί ο νόμος Ρέππα του ΠΑΣΟΚ, είναι αποδεκτό από το σύνολο της κοινωνίας ότι κάποια μεταρρύθμιση επείγει, ότι τα Tαμεία είναι πάρα πολλά σε αριθμό, ότι υπάρχουν «ευγενή» και φτωχά Ταμεία , τόσο που έφτασαν οι συνδικαλιστές των «ρετιρέ» να μιλούν χλευαστικά για «το ΙΚΑ σας», απευθυνόμενοι στους χαμηλόμισθους. Έχουμε και την πονηριά της κυβέρνησης να εξαιρεί το Ταμείο των Δημοσιογράφων από τις συγχωνεύσεις (το Ταμείο ευνοείται σκανδαλωδώς με το περίφημο Αγγελιόσημο) – μια πονηριά που απέδωσε. Οι διακοπές του ρεύματος, που έφεραν σε αντιπαράθεση τους καταναλωτές με τη ΔΕΗ ή τη ΓΕΝΟΠ–ΔΕΗ (δεν μάθαμε ακόμα ποιος είναι υπεύθυνος), κορυφώνουν τις αναταράξεις των ημερών. Σ’ αυτές τις περιστάσεις η κοινωνία είναι ανυπεράσπιστη. Απέναντί της έχει μια αδιαφορούσα αντιπολίτευση και μια συστηματική και πονηρή κυβέρνηση, η οποία δεν προχωρά με άλλον οδηγό εκτός εκείνου που θα ζυγίσει το «πολιτικό κόστος» με την «πολιτική πρωτοβουλία», με ένα πολιτικό σύστημα που έχει αναγάγει την προπαγάνδα σε «επιστήμη της Επικοινωνίας». (Από το editorial του «Αντί» που κυκλοφορεί)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TzonTikis avatar
  TzonTikis 15/03/2008 04:38:24

  Η Νουδού πρωτοπορεί. Όνομα στα σχολεία, όχι μόνο αριθμό. Έτσι λοιπόν απόφάσισαν σε Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ιωνίας να δώσουν τη συνοδευτική επωνυμία "Στέλιος Καζαντζίδης"! Με το αιτιολογικό πως ήταν γείτονας. Πως εκεί έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

  Βρε παιδιά, όχι και σχολείο "Στέλιος Καζαντζίδης"! Δεν υπάρχει κάποια προσωπικότητα από τη Νέα Ιωνία που να πρόσφερε κοινωνικά, να αξίωσε τους πρόσφυγες; Τόσοι υφαντουργοί, τόσοι βιοτέχνες, τόσοι ιδρυτές συλλογικών κινήσεων προσφοράς... καταλήξαμε στον τραγουδιστή με τα ινδοκλαψουρίσματα; Πεθαμένος είναι ο άνθρωπος, οι νεκροί δικαιώνονται... αλλά...
  Πώς ακριβώς πρόσφερε στην κοινωνία; Διέσωσε τίποτε μικρασιάτικο - ποντιακό; Ο Χρύσανθος τότε πρέπει να πάρει το Νόμπελ.

  Χάθηκαν οι άνθρωποι παραδείγματα ακόμα και ξένοι π.χ. Άλμπερτ Σβάιτσερ...

  Και κολλήσαμε στους λαϊκούς τραγουδιστές, που πληρωνόντουσαν αδρά - πρόκληση για κάθε σκληρά εργαζόμενο;

  Που έβριζαν δημόσια, συμβάλλοντας σε ρατσισμό;

  Σκεφτείτε να βγάλει μεθαύριο κάποιος το σχολείο του, όπου υπηρετεί η συνδιοικεί σαν μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων: Λευτέρης Πανταζής (τα ααα ραχή!!!) ή Καλαμπόκας... (ο γνωστός πατρινός)

  Μην τρελαθούμε εντελώς.

  Αλλά από Υπουργό Παιδείας που τον εγκάλεσε και τον ευτέλισε δημόσια δια του τύπου καθηγήτρια (και απάντηση δεν ακούστηκε) τι να περιμένει κανείς!

  Ρουσόπουλε (γιατί εσύ κυβερνάς). Διώξε τη φύρα όσο είναι νωρίς. Με τέτοιους που βάζετε, όταν έρθουν οι άλλοι θα βρουν δικαιολογίες να βάλουν ακόμα χειρότερους π.χ. Φώφη...

  Κράτα ένα επίπεδο..


  Για το Διευθυντή του Σχολείου, το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων που αποφάσισαν αυτό. Δε διάβασα όλο το σκεπτικό της απόφασής σας παρά όσο δημοσιεύτηκε στον τύπο. Λυπήθηκα πάρα πολύ που το έμαθα. Δεν θα ήθελα το παιδί μου να φοιτήσει ποτέ στο σχολείο σας. Αν θυμάμαι καλά και στο παρελθόν το σχολείο σας χρησιμοποιήθηκε σαν κομματική βάση συγκεκριμένου κόμματος, αλλά αυτην την κατρακύλα δεν την περίμενα.

  Προσβάλλονται οι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί της μουσικής στη δημόσια εκπαίδευση. Μην την πετάτε κάτω την τιμή της εκπαίδευσης.

  ------
  Μετά από αυτό, αναμένουμε την επόμενη δεκαετία - γιατί τόσο χωρίζει την εποχή του Καζαντζίδη από τον Πασχάλη και τους Ολύμπιανς, βροχή ονοματοδοσίας σχολείων με τα ονοματα Μαντουμπάλα (όχι αυτό είναι παλιό) "Διπλανό θρανίο" "όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο" "τρικυμία στην καρδιά μου " τσαρμς, τάμυ, πολλ, φορμινκγς, πελομαμποκιού, τζορντανέλι, κιθαρίστας ή ντράμερ Ζωή Φυτούση, Μαίρη Αλεξοπούλου... Αθανασία του Αιγάλεω κλπ

  ΕΛΕΟΣ

  Κυρ Διευθυντά... λίγο παραπάνω από το σχολείο σου, είχαμε τις πτώσεις στου φουρλή, λίγο πιο δεξιά την πτώση της ρικομεξ....

  εκεί θα σε παραδεχόμουνα πως έχεις πολιτικά κότσια

 2. ένοχος avatar
  ένοχος 15/03/2008 07:51:16

  Γιάννης Καστριώτης

 3. AnonymOs avatar
  AnonymOs 15/03/2008 09:10:58

  Σε κάποιο σχολείο της επαρχίας πτροτάθηκε
  (ευτυχώς 2η επιλογή) το ονομα ΜΠΑΚΟΛΑΣ
  o οποίος ήταν οπλαρχηγός του 21 αλλά υπάρχει και
  μια έωλη κατηγορία εναντίον του περί προδοσίας!!!

  Χάθηκαν τόσα ονόματα!

 4. AnonymOs avatar
  AnonymOs 15/03/2008 09:14:38

  Σε σχολείο της επαρχίας καθηγητές
  "αντιστάθηκαν" σε προτεινόμενο όνομα,
  μεγάλης μορφής αγίου ο οποίος συνδεόταν και
  με την περιοχή.

  Διότι, λέει
  δεν θέλουμε να έχουμε πάρε δώσε με την Θρησκεία,
  εποχή Παγκοσμιοποίησης και προοδευτισμού βλέπετε!!!

  Τζάμπα μάγκες δηλαδή!

 5. rs avatar
  rs 15/03/2008 11:08:40

  Άκουσα ένα απόσπασμα απο την ομιλία του Γ.Π. στο συνέδριο. Ήταν κάτι σαν τους Μακαρισμούς του Ευαγγελίου. Αρχίζοντας ένα σύνολο προτάσεων με τις λέξεις
  "Δεν θέλουμε αιχμάλωτους......" πρόσθετε κάθε φορά και ένα απευκταίο. Π.χ. των κρατικών υπηρεσιών κλπ.
  Και ξαφνικά συνειδητοποίησα που ζούσα τόσα χρόνια.
  Σ' ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης!!!!!! Κοίτα να δεις είπα.
  Έπρεπε να μου το πεί ένας από τους ......κατασκευαστές/ δεσμοφύλακες για να το καταλάβω. Μού ήρθαν στο μυαλό τα «Τείχη» του Αλεξανδρινού και αμέσως μια σκοτεινή γραμμή, ένα «μαύρο» φώς έφερε απο το παρελθόν
  αναμνήσεις.
  Κουτσόγιωργας, Τόμπρας,Αυριάνη, Λούβαρης , Κοσκωτάς, Γιαννόπουλος, Τσοβόλας, σμήνος από κουτσαβάκηδες ή καλύτερα τζάμπα «μάγκες» συνδικαλιστές, αλλά και Πάγκαλο και Κουλούρη και Πρωτόπαππα και Πολυζογόπουλο και Καχριμάκη..και… Φώφη..και…. Στάη και Πρετεντέρης και Κακαουνάκης και Τράγκας και Ψυχάρης και Θέμος και Μάκης (και αυτοί δικά τους κατασκευάσματα είναι)και.....
  Με τέτοιο παρελθόν και δυστυχώς ακόμα χειρότερο παρόν, δεν υπάρχει μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ ήρθε από το πουθενά με μια ιδεολογία λίγο απ’ όλα . Έκανε επιστήμη τον λαϊκισμό και τον αριβισμό, αποθέωσε τους «αγράμματους» και έκανε εθνικό σλόγκαν το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε ;»

  Τα πρώτα χρόνια έχτισε επάνω στην απελπισία του κόσμου που έρχονταν από τα μαύρα χρόνια της χούντας , του εμφυλίου της δεξιάς και στο τέλος έχτισε επάνω στην αρπαχτή τον χυδαίο λόγο και τρόπο ζωής του Nitro και των σκυλάδικων.
  Θα μπορούσα να γράφω ώρες , όπως και αρκετοί συμπολίτες μου πιστεύω, αλλά δεν αξίζει τον κόπο. Και πιστέψτε με μόνο θλίψη αισθάνομαι.
  Ποιά ανυπεράσπιστη κοινωνία λοιπόν; Αιχμάλωτη κοινωνία.
  Για αυτούς που έχτισαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης υπήρξε η Νυρεμβέργη και το κυνηγητό απο τα θύματά τους. Για το ΠΑΣΟΚ, τον ρόλο αυτόν θα παίξουν οι εκλογές.

  Υ.Γ.1. Για τον παραλληλισμό με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν φταίω εγώ. Απλώς η έννοια αιχμάλωτος παραπέμπει εκεί.
  Υ.Γ.2 Καλά ποιος του γράφει τους λόγους; Οι άνθρωποι δεν έχουν στοιχειώδη αισθητική;
  Υ.Γ.3 θα μπορούσε κάποιος απο τους δημοσιογράφους να μου εξηγήσει γιατί εξαιρέθηκε το Ταμείο τους;

 6. Nick avatar
  Nick 15/03/2008 11:21:51

  Υ.Γ.2 Καλά ποιος του γράφει τους λόγους; Οι άνθρωποι δεν έχουν στοιχειώδη αισθητική;
  -------------------------------------------------
  Οι ξενόφερτοι σύμβουλοι του...

 7. Δρυοπίδης avatar
  Δρυοπίδης 16/03/2008 12:11:39

  Οταν λέτε ότι το Ταμείο των δημοσιογράφων "ευνοείται σκανδαλωδώς από το αγγελιόσημο" πρέπει να εξηγείτε ότι αυτοί που ευνοούνται είναι οι ιδιοκτήτες! Γιατί ενώ οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι) πληρώνουν κανονικότατα εισφορές οι εκδότες - καναλάρχες απαλλάσσονται από την εργοδοτική εισφορά.
  Έτσι ο κλασικός πυλώνας του ΙΚΑ, κράτος - εργοδότες - εργαζόμενοι στο ΤΣΠΕΑΘ γίνεται εργαζόμενοι - αγγελιόσημο!
  Αν δεν υπήρχε αγγελιόσημο λοιπόν το κράτος έπρεπε να αναλάβει να πληρώσει. Αυτό ούτε το θέλει ούτε το μπορεί. Πολύ περισσότερο: χωρίς αγγελιόσημο έπρεπε να πληρώσουν και οι εκδότες - καναλάρχες. Αυτοί μπορούν αλλά δεν το θέλουν και οι κυβερνώντες αποδέχονται την επιθυμία τους.
  Βλέπετε, ενώ στη ΔΕΗ ή τους ΟΤΑ το "όπλο" της πίεσης (μέσω του κόσμου) το έχουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μέσω των... μέσων (και δια του κοινού) το έχουν οι ιδιοκτήτες!
  Δεν παραξενεύομαι που τα ΜΜΕ δεν το ξεκαθαρίζουν αυτό στους πολίτες. Παραξενεύομαι όμως που οι δημοσιογράφοι "αφεντικά" blogs δεν το κάνουν.

 8. rs avatar
  rs 16/03/2008 20:41:24

  Αγαπητέ Δρυοπίδη,
  δεν εννοούσα προφανώς αυτό.Αν γνωρίζετε το ίδιο συμβαίνει με τους μηχανικούς και με τους δικηγόρους.
  Γιατί λοιπόν δεν εντάχθηκαν οι δημοσιοργάφοι, όπως είχε αποφασισθεί στην αρχή αν θυμάμαι καλά, στο ταμείο των επιστημόνων;

 9. Δρυοπίδης avatar
  Δρυοπίδης 17/03/2008 00:30:49

  Αγαπητέ rs,
  δεν εντάχτηκαν για πολλούς λόγους:
  1. Δεν είναι επιστήμονες
  2. Δεν έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος από το κράτος όπως οι άλλοι που εντάσσονται
  3. Είναι κυρίως μισθωτοί ενώ οι "επιστήμονες" κυρίως αυτοαπασχολούμενοι
  4. Αν εντάσσονταν οι δημοσιογράφοι ως 'επιστήμονες' θα έμεναν "μόνοι" οι υπάλληλοι λογιστηρίου και οι τυπογράφοι που εντάσσονται στο "Ταμείο ΜΜΕ";
  5. Πώς θα εντάσσονταν οι τεχνικοί ραδιοφώνου και τηλεόρασης στο νέο ταμείο;
  6. Πώς δεν θα πλήρωναν ευρώ οι καναλάρχες;
  Προφανώς αν και το "ίδιο συμβαίνει με μηχανικούς και δικηγόρους" ξεχάσατε να το αναφέρετε. Το είπατε μόνον ως "απάντηση" στο σχολιό μου. Αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία έχει ότι οι δημοσιογράφοι θίγονται όπως και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι, επιστήμονες ή μη. Σκάνδαλο θα ήταν αν η κυβέρνηση αποφάσιζε "τα ταμεία τύπου μένουν όπως είναι τώρα". Αλλά δεν το έκανε.
  Τους παίρνει αποθεματικά, ενώ δεν έχουν κρατική ή εργοδοτική εισφορά. Ολοι οι "αρνητικοί" νόμοι και ρυθμίσεις ισχύουν χωρίς εξαιρέσεις (όρια ηλικίας, Σιούφας, Ρέππας και δεν συμμαζεύεται. Το μόνο "κέρδος" είναι ότι παραμένει αυτοτελής ο ΕΔΟΕΑΠ (περίθαλψη-επικούρηση). Αλλά αφού δημιουργείται ΤΑΜΕΙΟ ΜΜΕ σε ένα δυο τέρμινα θα ενοποιηθούν και οι κλάδοι υγείας, οπότε ο ΕΔΟΕΑΠ πήρε απλώς "παράταση". 'Αλλωστε και μέχρι αυτήν την ενοποίηση θα αναλάβει την περίθαλψη των τεχνικών που θα ενταχθούν στο νέο ταμείο μέσω ΤΣΠΕΑΘ, δηλ. με λιγότερα έσοδα θα περιθάλπει 40% περισσότερους εργαζόμενους. Τόσο... σκάνδαλο!
  ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: μη σας παρασύρει ο Λαζόπουλος που τον παρέσυραν και μην παίρνετε τοις μετρητοίς τις αρχικές εκτιμήσεις των Σόμπολων που άλλη μια φορά δεν κατάλαβαν

 10. rs avatar
  rs 17/03/2008 10:09:58

  Αγαπητέ Δρυοπίδη,
  ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Κατανοητές.
  Προφανώς και δεν με παρασύρει ο Λάκης, αλλά είναι ακόμη μία επιβεβαίωση οτι αφ' ενός μεν το κουβάρι και το μπάχαλο, με ευθύνη όλων βεβαίως και των πολιτών συμπεριλαμβανομένων, είναι απίστευτο (133 ταμεία !!!), αφ' ετέρου ο λαϊκισμός (όλων) πλέον έχει γίνει σαράκι.

  Με την διατύπωση "το ίδιο συμβαίνει με τους μηχανικούς και με τους δικηγόρους" εννοούσα την έμμεση χρηματοδότηση των ταμείων τους με ποσοστό επί των επαγγελματικών τους δοσοληψιών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.