Αντ. Σαμαράς: Στεκόμαστε όρθιοι, παρά τις δύσκολες ώρες
16/02/2014 18:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντ. Σαμαράς: Στεκόμαστε όρθιοι, παρά τις δύσκολες ώρες

Την εκτίμηση ότι η χώρα αφήνει πίσω της τις ημέρες της δοκιμασίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Μονή Σίμωνος Πέτρα, όπου ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στο Άγιον Όρος.

«Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά με τη βοήθεια του Θεού στεκόμαστε όρθιοι. Μας ζητήθηκαν μεγάλες θυσίες, αλλά αν ακόμα και στα δύσκολα η πολιτεία βρίσκεται κοντά σας, είναι γιατί έχουμε κοντά μας την Ορθοδοξία και τη γλώσσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

«Πιστεύω», πρόσθεσε, «πως αφήνουμε πίσω μας τις μέρες της δοκιμασίας σιγά σιγά και η ελληνική πολιτεία θα μπορεί να ανταποκρίνεται πληρέστερα στο καθήκον της απέναντι στο Άγιον Όρος».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η πνευματική ακτινοβολία της Μονής στο εξωτερικό «συνεισφέρει και στο να επανακτήσει η χώρα μας την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία ανάμεσα στους φίλους, αλλά και τον σεβασμό των εχθρών της».

Στις συζητήσεις που είχε με την Ιερά Κοινότητα ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μοναστική πολιτεία του Άθω και διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν λύσεις αφού προηγηθεί η εξέταση των θεμάτων από τα αρμόδια υπουργεία σε κάθε τομέα.

Ενδεικτική του κλίματος που επικράτησε στη διάρκεια της πανηγυρικής έκτακτης Διπλής Ιεράς Συνάξεως του Αγίου Όρους, παρουσία του κ. Σαμαρά, ήταν η αναφορά εκ μέρους της Ιεράς Κοινότητας στην ευαισθησία, τη φροντίδα και το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για το Άγιον Όρος από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Έγινε επίσης λόγος για έμπρακτη απόδειξη της ευαισθησίας του κ. Σαμαρά με τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει για τη διάσωση της αγιορείτικης κληρονομιάς.

Η Ιερά Κοινότητα έθεσε θέματα, όπως:

  • Η συμμετοχή του Αγίου Όρους στο πρόγραμμα «Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης»
  • το νέα ΕΣΠΑ- η φυσιογνωμία του ΚεΔΑΚ
  • το πρόβλημα της Μονής Εσφιγμένου
  • Η ενίσχυση της Ασφάλειας και με άλλους αστυνομικούς και του τελωνείου της Δάφνης με επιπλέον προσωπικό
  • Η συνέχιση της λειτουργίας της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και η ψήφιση κανονιστικών διατάξεων για το Άγιον Όρος.

Επίσης, από την πλευρά των μοναχών έγινε αναφορά και στην οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της, τις οποίες διαπιστώνουν και από την απόγνωση που βλέπουν στη συμπεριφορά προσκυνητών, οι οποίοι προσέρχονται στο Άγιον Όρος για να προσευχηθούν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.