#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/09/2013 21:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντ. Σαμαράς: Θα χρειαστούμε 6 χρόνια να ανακτήσουμε όσα χάσαμεΜήνυμα στους εξτρεμιστές και στους λαϊκιστές που κάνουν την τελευταία προσπάθεια να προκαλέσουν χάος, έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην εκδήλωση της εφημερίδας Herald Tribune στη Στοά του Αττάλου ενώ παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη βρίσκεται προ των πυλών και πως θα χρειαστούν έξι χρόνια για να επανέλθει η χώρα στην προ κρίσης κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός αν και επεσήμανε πως ακόμα η χώρα δεν έχει βγει από το τούνελ, τόνισε πως τους τελευταίους 14 μήνες η εικόνα της ς έχει αλλάξει και έχουν συντελεστεί σαρωτικές αλλαγές. Εκφράζοντας την ελπίδα πως τελικά στο τέλος του έτους θα καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις πιέσεις που έχει δεχτεί διαχρονικά η δημοκρατία από τον λαϊκισμό και τόνισε πως τα άκρα προσπαθούν να επωφεληθούν από την απόγνωση του κόσμου.

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η πίεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, όταν η δημόσια συζήτηση μετατρέπεται σε χαοτική πόλωση. Αυτό συμβαίνει όταν η ελπίδα χάνεται από πολλούς. Αυτές τις δύσκολες στιγμές η δημοκρατία δημιουργεί τους δικούς της εχθρούς που υπονομεύουν το κράτος δικαίου και την ενότητα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως για να καταπολεμηθεί ο λαϊκισμός θα πρέπει να καταπολεμηθεί ο φόβος.

«Δυο πράγματα πρέπει να λέτε, αλήθεια και ελπίδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε απ' όλους να καταβάλουν προσπάθεια για να βοηθήσουν εκείνους που υποφέρουν και να δώσουν ελπίδα, αλλιώς, όπως είπε, οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού έρχεται την ώρα που γίνονται συνεχείς προσπάθειες δημιουργίας τεχνητής πόλωσης. Διότι ακόμη κι αν ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση και τα όρια αντοχής του έχουν μειωθεί, εντούτοις η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δε θέλει το μπάχαλο. Και στο κάτω – κάτω, αν πρέπει να πέσει αυτή η κυβέρνηση, να πέσει δημοκρατικά. Να πάμε σε εκλογές και να αποφασίσει ο λαός, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι εντός κι εκτός των μέσων ενημέρωσης που δημιουργούν κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George avatar
  George 16/09/2013 22:11:56

  Δεν θέλουμε αυτά που χάσαμε, αλλά αυτά που δεν είχαμε.....

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 16/09/2013 22:46:41

  Ἀπό τόν Νόμπερτ Μπάτλερ,βουλευτή τῆς Μέρκελ (συνέντευξη στή real news),τό δανείστηκε αὐτό ὁ κ.Σαμαρᾶς; Ἑάν ναί,ἐνστερνίζεται καί τήν πεποίθησή του γιά τρίτο δάνειο,πακέτο μέ τρίτο μνημόνιο;

 3. GO avatar
  GO 16/09/2013 23:04:34

  Σημαδιακό το νούμερο, Κυθήριε.

 4. tk avatar
  tk 16/09/2013 23:13:19

  Εδώ κολλάει το...φέρτε πίσω τα κλεμένα!..

 5. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 16/09/2013 23:23:38

  Ἀκριβῶς!
  Ὅπως καί νά ἀνακοινώσει καί τήν ἐπαναφορά τῶν δώρων Χριστουγέννων,Πάσχα,καί τῆς Παναγίας τά ἑννιάμερα.
  Ἐπίσης τή βενζίνη στά 70 λεπτά καί τά τέλη κυκλοφορίας στά ἐπίπεδα πρό τοῦ 1960...

 6. Zame avatar
  Zame 16/09/2013 23:59:37

  ο βαθμός πίεσης & δυσκολίας είναι προφανείς..
  πού υπονομεύει την ανάπτυξη αφού εξαντλείσαι στην άμυνα..
  αλλά από την αλήθεια για να φτάσουμε στην ελπίδα..
  μεσολαβούν αρκετά..όπως νέμεσης & αποκατάσταση π.χ.
  & αξιοπρέπεια με ιεράρχηση προτεραιοτήτων για να λειτουργήσει η δυναμικη της πολυπόθητης ελπίδας ..
  και όχι όσο περισσότερη σύγχυση τόσο μεγαλύτερο το κέρδος..
  που υπονομεύουν το κράτος δικαίου την ενότητα & την δημοκρατια
  και πως να καταπολεμηθεί ο λαϊκισμός αφού πρέπει να καταπολεμηθεί ο φόβος οταν η πίεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί..
  και η δημόσια συζήτηση μετατρέπεται σε χαοτική πόλωση..
  τοτε το λαϊκίστικο εξοικειώνεται με το λαοφιλές..λέει & παπαδιές..
  εναρμονισμενα με τον γενικό κανόνα που είναι ότι υπάρχει κέρδος
  - & εις βαρος της αξιοπρέπειας - από τη σύγχυση.

 7. panas avatar
  panas 17/09/2013 00:45:24

  Επιτέλους βρήκαμε κάποιους να κάνουν έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό για την χώρα. Αυτοί που σχεδίαζαν πρόχειρα στο γόνατο έμαθαν τι σημαίνει χρονοδιάγραμμα. Μόνο, αφού πριν ήταν κάπως ανίδεοι και άξαφνα έγιναν σχετικοί και ειδήμονες -λέγε με Τρόικα- μήπως έκαναν κανένα λαθάκι πάλι και τα χρόνια είναι 16...

 8. Διογένης avatar
  Διογένης 17/09/2013 00:53:26

  Πρόεδρε, εσύ τα λες λίγο καλύτερα από τους υπόλοιπους, όμως χρειάζεται πολλή προσοχή στο μήνυμα που θα περάσεις. Πρόεδρε, χρειάζεται να συμμεριστείς την αντιμνημονιακή αγωνία του μέσου Έλληνα και να μην δείχνεις τόσο ενθουσιασμένος κάθε φορά που εκτελούνται οι οδηγίες της τρόικας. Ο πολύς κόσμος έχει μάθει να γκρινιάζει και να δυσπιστεί - ειδικά αν κάτι είναι αληθινό: Όσο εύκολα πίστεψε το (ανύπαρκτο) "λεφτά υπάρχουν", τόσο δύσκολα πιστεύει το (υπαρκτό) πρωτογενές πλεόνασμα: Θα πιστέψει αυτούς που θα το συκοφαντήσουν ως "λογιστικό", ως "τεχνητό", ως "ωραιοποιημένο", ενώ μόνο αυτά δεν είναι!

  Πούλα και λίγο παραμύθι, Πρόεδρε, στον κόσμο, αυτά χρειάζονται. Πες ότι είναι γυναίκα που, ενώ κατά βάθος ξέρει την αλήθεια, έχει ανάγκη να πιστέψει κάποιο παραμύθι. Δεν έχει διαφορά... Κάπως έτσι και με τον κόσμο.

  Με το καλό, όλα να γίνουν καλύτερα σε αυτήν εδώ τη χώρα. Σε ευχαριστούμε για όσα κάνεις, όσοι καταλαβαίνουμε τι κάνεις για την χώρα μπροστά και πίσω από τις κουρτίνες δεν θα το ξεχάσουμε.

 9. Mariana avatar
  Mariana 17/09/2013 00:55:17

  Θα αναστηθούν οι νεκροί? Θα επαναπατριστούν όσοι διώξατε για εργασία στο εξωτερικό? Θα έχει ο κόσμος ξανά εμπιστοσύνη στο "κράτος" και στους "εταίρους"? Θα βρουν δουλειά 1+ εκ. άνθρωποι? Θα υπάρχουν γι' αυτούς ανθρώπινες αμοιβές? Θα υπάρχουν ανθρώπινες συντάξεις? Σε 6 χρονάκια όλα αυτά, ε? Τη στιγμή που θέσατε τις βάσεις και κάνετε εδώ και 5 χρόνια το παν για να αποτρέψετε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο!
  Είναι πιθανό βέβαια, αν ελλείψει άλλης τροφής τρώμε όλο μας το κουτόχορτο σαν γνήσιοι τριτοκοσμικοί.

 10. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 17/09/2013 01:39:19

  Παντως κανεις απλος Ελληνας πολιτης, ΔΕΝ εχει σκοπο να περιμενει 6 χρονια μεχρι να σταματησουν οι περικοπες των μεσαιων συνταξιμων αποδοχων (12.000- 24.000 Ευρω το χρονο ).

  Κανεις δεν εχει σκοπο να περιμενει 6 χρονια μεχρι να σταματησουν να διωκονται με τεραστια φορολογηση οι μικρες και μεσαιες Ελληνικες επιχειρησεις.

  Κανεις δεν εχει σκοπο να περιμενει 6 χρονια μεχρι να επιστρεψει η φορολογηση της μεσαιας ακινητης περιουσιας 250-450 χιλιαδες Ευρω αντικειμενικης(**) στα ανεκτα επιπεδα που βρισκονταν εως το 2009.

  Σοβαρευτειτε εκει στη Ν.Δ , μην κανετε δωρο την Ελλαδα στους Εθνομηδενιστες του Τσιπρα.

  (**) σε οποιους φαινεται μεγαλο ποσο, ας μην ξεχνανε οτι τα ποσα αυτα ειναι απιστευτα τραβιγμενα, αφου το Κρατος εχει καθορισει αντικειμενικες Αξιες οι οποιες απλα ΔΕΝ υπαρχουν, κι ετσι εχει δημιουργηθει μια πλαστη εικονα της αξιας των ακινητων.

 11. Ενας ακομα avatar
  Ενας ακομα 17/09/2013 02:58:37

  Εγω παντως θα περιμενα και 6 αν πιστευα οτι ειναι αληθεια....ολοι ξερουμε ομως οτι ουτε σε 16 δε θα ξεμπλεξουμε....

 12. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 17/09/2013 07:23:29

  Η Τράπεζα του Μέλλοντος - Κωνσταντίνος Π.Καβάφης

  Την δύσκολη ζωή μου ασφαλή να κάνω
  εγώ στην Τράπεζα του Μέλλοντος επάνω
  πολύ ολίγα συναλλάγματα θα βγάλω.

  Κεφάλαια μεγάλ’ αν έχει αμφιβάλλω.
  Κι άρχισα να φοβούμαι μη στην πρώτη κρίση
  εξαφνικά τας πληρωμάς της σταματήσει.

 13. zafiris avatar
  zafiris 17/09/2013 09:12:19

  Για να επανέλθουμε στο 1/3 τουλάχιστο του εισοδήματος του μέσου Ελληνα πρό της κρίσεως (που σημειωτέον παρά τις κραυγές περί χλιδής που ακούγονται ήταν το χαμηλώτερο, μαζί με το της Πορτογαλίας, στην Ευρωζώνη) θα πρέπει τα επόμενα 6 χρόνια και ΚΑΘΕ χρόνο, να δημιουργούνται 250.000 νέες θάσεις εργασίας.
  Αλλοιώς ο Πρωθυπουργός θα αποδειχτεί ψεύτης (Αν είναι ακόμα Πρωθυπουργός)

 14. Hawk avatar
  Hawk 17/09/2013 11:30:41

  Εξι χρόνια μετά το κούρεμα του χρέους ή χωρίς κούρεμα, γιατί χωρίς κούρεμα μεγάλου μέρους του χρέους δεν πρόκειται να ανακτήσουμε τίποτα απολύτως και θα βολοδέρνουμε εσαεί με τα μνημόνια και τους δανειστές επί των κεφαλών μας.
  Κάποτε ας ανοίξει σοβαρά η κουβέντα περί διαγραφής του χρέους και ας πάψουμε να κρυβώμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, στο κάτω κάτω της γραφής εντάξει την στηρίξαμε την Μέρκελ, οι εκλογές θα γίνουν μεθαύριο, ώρα να κοιτάξουμε και τα του ΟΙΚΟΥ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 15. Ανδρέας Ελ. avatar
  Ανδρέας Ελ. 17/09/2013 11:41:47

  Εγώ θα αρχίσω να χαίρομαι, μόλις διαπιστώσω οτι σταματάμε πλέον
  ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ. Η ανάκτηση των χαμένων, θέλει δουλειά πολλή.....

 16. Γεωργία Βασιλειάδου avatar
  Γεωργία Βασιλειάδου 17/09/2013 11:53:01

  Οι άνθρωποι που πλήττονται από τα μνημόνια αγαπητέ κ. Αντώνη Σαμαρά, χρειάζονται ΆΜΕΣΑ αλήθεια, εργασία και αξιοπρέπεια. Τη ζωή του πίσω απαιτεί ο Ελληνικός λαός. Την ελπίδα την χρειάζονται αυτοί που είναι ήδη ασφαλείς, έχουνε τ΄ αναγκαία κι ελπίζουν οτι προσπαθώντας, υπομένοντας, επιμένοντας, θα βελτιώσουνε κι άλλο τη θέση τους.
  Γι αυτό την ελπίδα, καλύτερα να μην την αναφέρουμε τόσο συχνά σαν ''πανάκεια'', γιατί ακούγεται σαν τρυφερή παραπλάνηση-παρηγοριά, που δεν εξαργυρώνεται με απολύτως κανέναν τρόπο, στον άγριο κόσμο της πραγματικότητάς μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.