Αντ. Σαμαράς: "Εγώ σκίζω τα μνημόνια κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια"
23/05/2014 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντ. Σαμαράς: "Εγώ σκίζω τα μνημόνια κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια"

Νοικοκυρέψαμε τον τόπο και δεν μας το συγχωρούν. Εμείς προχωράμε και ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού για τη νέα Ελλάδα...

Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του στο Σύνταγμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λέγοντας ότι “θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος” και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν καινούργια μέτρα και καινούργια μνημόνια.

“Θέλω να απευθυνθώ σε κάθε Έλληνα πατριώτη και κάθε Έλληνα νοικοκύρη: νοικοκυρέψαμε τον τόπο και δεν μας το συγχωρούν. Εμείς προχωράμε και ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού για τη νέα Ελλάδα. Μην αφήσετε αυτούς που παίζουν με την φωτιά να βάλλουν μπουρλότο. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η απειλή, είναι η αστάθεια που θέλουν να προκαλέσουν. Επί δύο χρόνια στήσαμε την Ελλάδα στα πόδια της και της ανοίξαμε τον δρόμο να αναπτυχθεί. Μόνο ένα ατύχημα μπορεί να την βγάλει από τον δρόμο της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να της συμβεί.

Επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: “Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την ψήφο του λαού για να ρίξει την κυβέρνηση. Σε αυτή την ακραία και επικίνδυνη συμπεριφορά ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος που μπορεί να απαντήσει. Θέλετε αστάθεια; θα πάει η χώρα μπροστά; θα βγούμε από την κρίση; θα μείνουμε σε πορεία σταθερή ή θα πάμε πίσω στην κρίση; θα κάνουμε το τελευταίο βήμα λίγο πριν την κορυφή ή θα κυλίσουμε πίσω. Σας χρειάζομαι μαζί μου. Μην επαναπαυθείτε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ήλθε η ώρα να στείλετε το δικό σας μήνυμα: δεν γυρίζουμε πίσω δεν μπορεί η Ελλάδα να γυρίσει πίσω. Δεν υπάρχει χώρος για χαλαρή διάθεση. Σας θέλω δίπλα μου, σας θέλω μαζί μου. Σας θέλω να δώσουμε ένα μάθημα σε εκείνους που φανατίζουν σ΄ αυτούς που λαϊκίζουν, σε αυτούς θέλουν να γεμίσουν την χώρα λαθρομετανάστες”.

Αντ. Σαμαράς: "Εγώ σκίζω τα μνημόνια κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια" 31856 photo

Ακολούθως αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της εκλογής την Κυριακή: “Είμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της πιο μεγάλης μάχης, η Ελλάδα θα πάει μπροστά, θα κερδίσουμε αυτό τον αγώνα” ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

“Βγαίνουμε από τα μνημόνια και την κρίση. Δεν θα πω ούτε γι αυτό, ούτε για τα πλεονάσματα, ούτε για την ανεργία που πέφτει ούτε που η Ελλάδα δανείζεται από τις αγορές. Αυτά τα ξέρετε. Όπως ξέρετε ότι κάποιοι δεν θέλουν να βγει από την κρίση, θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στο χάος. Θέλουν λένε να ρίξουν την κυβέρνηση. Η ΝΔ τους απαντά: γιατί να ρίξουν την κυβέρνηση τώρα που βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο; τώρα που στο τέλος του καλοκαιριού θα ρυθμίσουμε το χρέος, τώρα που έρχονται μεγάλες καινούργιες επενδύσεις; γιατί θέλουν να παγώσουν τα πάντα και να φέρουν αστάθεια; Να σας πω, γιατί θέλουν να γυρίσουν την χώρα πίσω στην κρίση. Όλες οι απίστευτες ασυναρτησίες που λένε αρκούν για να δημιουργήσουν ξανά κίνδυνο να βγούμε από το ευρώ. Ο καθένας από εσάς με την ψήφο του πρέπει να αποτρέψει τον κίνδυνο επιστροφής στην αβεβαιότητα”.

Συνέχισε λέγοντας ότι η χαλαρή στάση των πολιτών που βλέπουν να βγαίνουμε από την κρίση είναι ο κίνδυνος και τόνισε: “Ας μην παίξει κανένας το παιχνίδι εκείνων που θέλουν τον φόβο την αστάθεια και τον πανικό. Εκείνοι λένε πρόωρες εκλογές, εγώ τους απαντώ με νέο Σύνταγμα, με συνταγματική αναθεώρηση. Ζητάμε να ξεκινήσει τώρα από την Βουλή. Εκείνοι ζητούν πρόωρες εκλογές για να την ματαιώσουν για να μείνουμε κωλυμμένοι στο χθες. Εμείς προτείναμε εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης. Παρουσιάσαμε πως θα μειωθεί η ανεργία, ποιοί τομείς θα αναπτυχθούν, πώς η Ελλάδα θα παράγει θα ξεπεράσουμε την κρίση, πώς αυτά θα χρηματοδοτηθούν. Το κάναμε με σχέδιο και πρόγραμμα. Εκείνοι τί προωθούν; την αστάθεια. Τί μας λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Εγώ τα σκίζω δύο χρόνια τώρα, μήνα μήνα μέρα με τη μέρα. Μας λένε με θράσος: το κόμμα μας δεν κυβέρνησε ποτέ και δεν ευθύνεται για την κρίση. Το κόμμα τους δεν κυβέρνησε αλλά παντού χωμένο ήταν στα προνόμια, στο κράτος, στις συντεχνίες και γι αυτό αντιδρούν λυσσαλέα σε κάθε μεταρρύθμιση”.

Αντ. Σαμαράς: "Εγώ σκίζω τα μνημόνια κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια" 31857 photo

Απάντησε και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης: “Μας λένε ότι κάναμε την Ελλάδα πειραματόζωο. Τους απαντώ: εκείνοι ήθελαν την χώρα να γίνει Βενεζουέλα και Αργεντινή. Εμείς αυτά τα πειράματα τα αποφύγαμε. Ακολούθησε τον ευρωπαϊκό δρόμο που ακολούθησε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που βγαίνουν από τα μνημόνια. Και η Ελλάδα τώρα βγαίνει από τα μνημόνια και κάποιοι δεν θέλουν”.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην προσπάθεια αποκατάστασης των αδικιών: “Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο κόσμος υπέφερε και υποφέρει. Ότι αυτά τα δύο χρόνια έγιναν και αδικίες. Όμως βιάζομαι να βγούμε από την κρίση για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Δώσαμε κοινωνικό πλεόνασμα, μειώσαμε το ασφαλιστικό κόστος, για τους αγρότες θα δώσουμε και κάρτα πετρελαίου. Μέρα με τη μέρα αποκαθιστούμε και μία αδικία. Δεν ξεχνάω να δώσω αυτά που χρωστάω στον ελληνικό λαό”.

Αναφέρθηκε και στο φορολογικό λέγοντας “Θέλουμε να μειώσουμε σταδιακά τους φόρους, έχουμε οδικό χάρτη για το πως και πότε. Στο μόνο που επιμένω είναι να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο ο φορολογικός μηχανισμός του κράτους. Ξέρω τι πρέπει να γίνει και θα γίνει με τον σωστό τρόπο. Φθάσαμε ένα βήμα από την κορυφή. Τόσες θυσίες για να τα χάσουμε όλα; τότε γιατί τα κάναμε όλα; Σε λίγες μέρες θα έλθει ο Κινέζος πρωθυπουργός στην χώρα με σχέδια για επενδύσεις. Θέλετε να βρει μία σταθερή κυβέρνηση ή αστάθεια;”.

Συνεχίζοντας την επίθεση αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή: «Εκλιπαρούν για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, τέτοιος ξεπεσμός και τέτοια κατάντια. Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα εξαφανίσει όσους ποντάρουν στην καταστροφή του τόπου».

Αναφέρθηκε όμως και στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Φίτς λέγοντας ότι όταν η πατρίδα ανεβαίνει εκείνοι θέλουν να την ρίξουν κάτω, δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα αλλά το κόμμα τους και η συνιστώσα του.

Αντ. Σαμαράς: "Εγώ σκίζω τα μνημόνια κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια" 31858 photo

Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού:

Είμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή, της πιο μεγάλης μάχης. Και η συγκέντρωση αυτή, ο παλμός αυτός, η νεολαία αυτή, ο κόσμος μας αυτός το λέει: Ναι, θα κερδίσουμε τον αγώνα! Σας ευχαριστώ, γι’ αυτή την καταπληκτική παρουσία… Είναι καταπληκτικό!


Έγιναν πολλά τα τελευταία δύο χρόνια. Το ξέρετε… Το ότι η Χώρα ήταν στο χείλος του γκρεμού, το ξέρετε! Το ότι σήμερα τίποτε δεν θυμίζει πού βρισκόμασταν πριν δύο χρόνια, το ξέρετε… Το ότι βγαίνουμε τώρα από τα μνημόνια και από την κρίση, κι αυτό το ξέρετε… Δεν θα σας μιλήσω, λοιπόν, γι’ αυτά. Το μεγαλύτερο δώρο μου το κάνατε απόψε, δε θα το ξεχάσω ποτέ!

Δε θα πω ούτε για τα πλεονάσματα, που τα αμφισβητούσαν, αλλά τα πετύχαμε… Ούτε για την ανεργία, που έλεγαν ότι θα συνεχίσει να ανεβαίνει, αλλά τώρα μήνα με το μήνα πέφτει… Ούτε ότι η Ελλάδα πια δανείζεται ως φυσιολογική χώρα στις αγορές και εξαρτάται όλο και λιγότερο από τους δανειστές. Όλα αυτά, που με τόσους κόπους και τόσες θυσίες πετύχαμε, τα ξέρετε. Όμως ξέρετε, κι ότι κάποιοι δεν ήθελαν να τα πετύχουμε όλα αυτά…

Κι αυτό είναι απόψε το πρόβλημα: Ότι η Χώρα βγαίνει από την κρίση, αλλά κάποιοι δεν θέλουν να βγει από την κρίση! Θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος! Ε, λοιπόν, δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στο χάος!

Θέλουν, λέει, να γίνουν αυτές οι ευρωεκλογές… δημοψήφισμα! Για ποιο λόγο; Θέλουν, λέει να ρίξουν την Κυβέρνηση! Γιατί; Η ΝΔ, λοιπόν, τους απαντά γιατί να ρίξουν την Κυβέρνηση, τώρα που βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο; Τώρα, που στο τέλος του καλοκαιριού θα πάρουμε την τελική ρύθμιση του χρέους, τώρα που έχει αλλάξει η ψυχολογία της αγοράς; Και γιατί πάλι αστάθεια και αβεβαιότητα, τώρα που εκατομμύρια τουρίστες έχουν ήδη κάνει τις κρατήσεις τους στην Ελλάδα; Για να τους διώξουμε κι αυτούς; Γιατί μας θέλουν πίσω στην αστάθεια, τώρα που έρχονται μεγάλες καινούργιες επενδύσεις που θα ρίχνουν όλο και ταχύτερα την ανεργία; Γιατί θέλουν να δημιουργηθεί αβεβαιότητα και να παγώσουν ξανά τα πάντα;

Να σας πω γιατί: Γιατί – πολύ απλά – τώρα δίνουν την τελευταία μάχη τους να ΜΗΝ ξεκολλήσει η Χώρα από την κρίση! Αυτό πάντοτε ήθελαν! Εμείς τους αγνοήσαμε… Έκαναν ό,τι μπορούν για να μας σταματήσουν! Δεν τους αφήσαμε… Αντιστάθηκαν σε κάθε μεταρρύθμιση που προωθούσαμε… Τους παρακάμψαμε και προχωρήσαμε! Πίστευαν ότι μαζί όλοι δεν θα τα καταφέρουμε. Και διαψεύστηκαν! Πίστευαν ότι δεν θα βγάλουμε πλεονάσματα, ότι δεν θα μοιράσουμε στον κόσμο το κοινωνικό μέρισμα, ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Διαψεύστηκαν σε όλα!

Φώναζαν ότι θα υπάρξουν καινούργια μέτρα πέρσι. Διαψεύστηκαν! Επέμεναν ότι θα έχουμε καινούργια λιτότητα φέτος. Διαψεύστηκαν ξανά. Και τώρα τι διαδίδουν: Ότι θα υπάρξει νέο Μνημόνιο. Τους διαψεύδουμε και πάλι: Δεν θα υπάρξουν ούτε καινούργια μέτρα, ούτε καινούργιο Μνημόνιο! Τελεία και παύλα, τα ψέματά σας!

Αντ. Σαμαράς: "Εγώ σκίζω τα μνημόνια κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια" 31859 photo

Έχουν διαψευστεί τόσες φορές, που καταλαβαίνουν, το ξέρουν, ότι και ξανά και ξανά θα διαψευστούν! Γι’ αυτό και δίνουν την τελευταία μάχη: Τώρα θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την Κυβέρνηση! Είναι η τελευταία τους ευκαιρία, να γυρίσει ο τόπος στο χάος!

Γι’ αυτούς είναι θέμα ζωής και θανάτου, να ανακόψουν την πορεία της Χώρας, τώρα! Για τη Χώρα, όμως, είναι θέμα επιβίωσης να μη γυρίσει πίσω... Να μην καταστρέψει αυτό που έχτιζε ως τώρα… Για μας δεν υπάρχει άλλη επιλογή και το φωνάζουμε εδώ από το Σύνταγμα απόψε: Μόνο μπροστά θα πάει η Ελλάδα μας! Μόνο μπροστά θα πάει η Πατρίδα μας! Μόνο μπροστά θα πάνε τα νέα παιδιά με δικαίωμα στο όνειρο τους…

Γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει σταθερή πορεία: Σημαίνει στροφή στο μέλλον. Κι όσοι πολεμάνε τη σταθερότητα θέλουν να μείνει η Χώρα γαντζωμένη στο παρελθόν. Σταθερότητα στη Χώρα, σημαίνει ότι σύντομα θα έλθει η ασφάλεια και η ευημερία στη ζωή των ανθρώπων. Ενώ, αν ξαναγυρίσουμε στην αστάθεια, αυτό θα τιμωρήσει και τη Χώρα και τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά!

Τι μας έχουν, φίλες και φίλοι, προτείνει μέχρι σήμερα; Πρώτα απ’ όλα, ξέρετε ότι ούτε οι ίδιοι μεταξύ τους δε συμφωνούν … Μας είπαν ότι θα «σχίσουν τα μνημόνια». Μας είπαν ότι θέλουν να βγούμε από το ΝΑΤΟ. Μας είπαν ότι «με ένα νόμο κι ένα άρθρο» θα καταργήσουν ό,τι έγινε μέχρι τώρα. Μας είπαν ότι θα βρουν λεφτά με «αναγκαστικό δανεισμό», λέει. Δηλαδή θα δεσμεύσουν τις καταθέσεις του κόσμου, θα βάλουν έκτακτη φορολογία. Ή και τα δύο! Ούτε σε αυτό είναι σίγουροι, πώς θα το κάνουν…

Εμείς όμως, είμαστε σίγουροι- προσέξτε- ότι ακόμα και σαν σκέψη, αλλά και σαν φήμη όλες αυτές οι απίστευτες ασυναρτησίες, αρκούν για να διαλύσουν τη Χώρα… Να προκαλέσουν πανικό στο εσωτερικό, να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ και διεθνώς να μας απομονώσουν.

Μας λένε υποκριτικά, τότε: «Προσπαθείτε να φοβίσετε τον κόσμο»! Εμείς τον φοβίζουμε; Αυτά που λένε - και δικαίως - από μόνα τους προκαλούν ρίγη πανικού! Ευτυχώς που με τις θυσίες του Ελληνικού λαού έχουμε σταθεροποιήσει τη Χώρα και δεν μπορούν να δημιουργήσουν αναταράξεις. Αλλά το φόβο εκείνοι μόνοι τους τον προκαλούν…

Αυτό είναι, λοιπόν, που δεν πρέπει να επιτρέψουμε! Αυτό είναι που ο καθένας από σας, με την ψήφο του στις ευρω-κάλπες, πρέπει οριστικά να το αποτρέψει! Όχι επιστροφή στην αβεβαιότητα, όχι ανασφάλεια, όχι κρίση, όχι στον εφιάλτη που αφήσαμε πίσω, όχι στο τέλμα από το οποίο τώρα ξεκολλάμε…

Αντ. Σαμαράς: "Εγώ σκίζω τα μνημόνια κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια" 31860 photo

Προσέξτε: Ο κόσμος που θέλει να βγει η Χώρα από την κρίση είναι η μεγάλη πλειοψηφία! Ο κόσμος που θέλει να παραμείνουμε στο ευρώ, είναι η μεγάλη πλειοψηφία… Ο κόσμος που δεν θέλει πρόωρες εκλογές, είναι κι αυτός η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού…

Και ποντάρουν ακριβώς πάνω σε αυτό: Ότι ο κόσμος, που βλέπει ότι η κατάσταση επιτέλους βελτιώνεται θα αντιδράσει, λέει, χαλαρά! Κι έτσι θα μπορέσουν να μας ξαναπάνε στην περιπέτεια. Όμως, ακούστε: Η χαλαρή ψήφος, η χαλαρή στάση των ψηφοφόρων που βλέπουν ότι βγαίνουμε βήμα-βήμα κι έχουν πάψει να φοβούνται, αυτή η χαλαρή στάση έχει γίνει τώρα ο μεγαλύτερος κίνδυνος! Αυτή η χαλαρότητα μπορεί να μας γυρίσει πολύ πίσω…

Αν θέλετε επομένως, να νικήσουμε σαν Πατρίδα μέχρι τέλους το φόβο, τότε, το λέω καθαρά: Ας μη παίξει κανένας το παιγνίδι εκείνων που φέρνουν την αστάθεια, την αβεβαιότητα, το φόβο και τον πανικό! Και ιδιαίτερα γι’ αυτά τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ, τη νεολαία μας, ιδιαίτερα γι’ αυτά τα παιδιά που δίνουν τη μάχη κάθε μέρα και την κερδίζουν, ιδιαίτερα γι’ αυτά τα παιδιά.

Θέλω να τους πω: Μας λένε ότι θέλουν πρόωρες εκλογές. Ε, λοιπόν… Πρόωρες εκλογές εκείνοι… Εγώ καινούργιο Σύνταγμα για τον Τόπο και την Πατρίδα! Συνταγματική Αναθεώρηση… Για να αλλάξει το πολιτικό μας σύστημα πραγματικά! Για να γίνει η Χώρα, χώρα με σταθερούς, ισχυρούς θεσμούς. Για να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό. Για να μην μπορούν οι βουλευτές να είναι και βουλευτές και υπουργοί ταυτόχρονα. Για να μην έχουμε ισόβιους άρχοντες, και να μπουν χρονικά όρια στη θητεία ακόμα και του Πρωθυπουργού! Ζητάμε Αναθεώρηση του Συντάγματος να ξεκινήσει τώρα, απ’ τη Βουλή! Εκείνοι ζητούν πολιτική αστάθεια, ζητούν πρόωρες εκλογές, και θέλουν να τη ματαιώσουν αυτή τη Συνταγματική Αναθεώρηση! Γιατί; Για να μείνουν κολλημένοι στο χθες.. Γιατί εκείνοι από το χθες τρέφονται! Ενώ εμείς με αυτά τα παιδιά, με αυτή τη νεολαία, το αύριο ονειρευόμαστε… Και γι’ αυτό ζητάμε το καινούργιο. Γι’ αυτό ζητάμε παντού να υπάρχει αλλαγή στον Τόπο μας. Αυτό μας εμπνέει. Αυτό μας ενώνει.

Εμείς προτείναμε Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης. Για πρώτη φορά κάνει και η Ελλάδα, ό,τι γίνεται σε όλες τις άλλες σύγχρονες χώρες. Αναλυτικά παρουσιάσαμε: Πως θα μειωθεί η ανεργία, πώς θα πέσει σε λίγα χρόνια κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσον όρο. Ποιοι τομείς θα αναπτυχθούν, πώς η Ελλάδα θα παράγει…. Πως η Ελλάδα θα εξάγει… Πώς θα ξεπεράσουμε τα επίπεδα ευημερίας που είχαμε πριν από την κρίση… Πώς όλα αυτά θα τα χρηματοδοτήσουμε … Πως θα αποκαταστήσουμε άμεσα τη ρευστότητα, πως θα ανέβουν τα κέρδη και τα εισοδήματα, πώς θα πέσουν οι φορολογικοί συντελεστές… Όλοι οι φορολογικοί συντελεστές! Και το κάναμε με σχέδιο, με Πρόγραμμα. Για να μη ξαναγυρίσουμε ακριβώς, ποτέ πια σε Μνημόνια.

Αυτά προτείνουμε εμείς: Εθνικό Σχέδιο για την Ανάπτυξη. Για πρώτη φορά! Εκείνοι τι προωθούν; Την αστάθεια που ματαιώνει την Ανάπτυξη.

Μας λένε ότι θα «σχίσουν τα μνημόνια»… Εγώ σας λέω ότι τα σχίζω τα μνημόνια επί δύο χρόνια, μήνα-μήνα, βδομάδα-βδομάδα, μέρα-μέρα, σελίδα-σελίδα, λεπτό-λεπτό. Έτσι φτάσαμε και στεκόμαστε στα πόδια μας. Για να μην έχουμε πια ανάγκη από Μνημόνια…

Και μας λένε σήμερα, με θράσος: «Το κόμμα μας δεν κυβέρνησε ποτέ, άρα δεν ευθύνεται για την κρίση»! Δεν μας τα λένε καλά. Και δεν μας τα λένε όλα: Το κόμμα τους μπορεί να μην κυβέρνησε, αλλά παντού χωμένο ήταν! Σε όλο το κράτος, σε όλα τα κυκλώματα, εκείνα που μοίραζαν κονδύλια και προνόμια. Παντού! Γι’ αυτό κι αγωνίζονται να παραμείνουν οι συντεχνίες. Γι’ αυτό και αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε μεταρρύθμιση δική μας. Και γι’ αυτό, άλλωστε, και δεν ψήφισαν ποτέ ούτε μία περικοπή σπατάλης.

[photo-6]

Μας λένε ότι κάναμε την Ελλάδα «πειραματόζωο». Απαντώ: Εκείνοι ήθελαν να ακολουθήσει η Ελλάδα το αποτυχημένο πείραμα της Βενεζουέλας. Που χρόνια τώρα βυθίζεται στην αστάθεια, την αναταραχή και την ανέχεια. Εκείνοι πρόβαλαν σαν «υπόδειγμα κράτους» το «πείραμα της Αργεντινής». Που πριν 12 χρόνια χρεοκόπησε κι ακόμα βουλιάζει σε φτώχεια και σε ταραχές. Εμείς αυτά τα «πειράματα» τα αποφύγαμε. Κι ακολουθήσαμε το δρόμο που ακολούθησαν κι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Όπως η Πορτογαλία, όπως η Ιρλανδία! Που μέσα σε τρία χρόνια βγήκαν οριστικά από τα Μνημόνια. Τώρα και η Ελλάδα βγαίνει από τα Μνημόνια. Καταλαβαίνω τη στενοχώρια σας, κ. Τσίπρα. Τι θα γίνετε τώρα χωρίς Μνημόνιο…

Πού βρίσκονται, λοιπόν, τα «επικίνδυνα πειράματα»; Στον ασφαλή Ευρωπαϊκό δρόμο; Ή στο λατινο-αμερικάνικο χάος;

Αλλά δεν λένε μόνον ασυναρτησίες… Το χειρότερο για μένα, είναι έμποροι του ανθρώπινου πόνου! Χαίρονται όταν ανεβαίνει η ανεργία. Και… στενοχωριούνται τώρα που πέφτει η ανεργία! Χαίρονταν όταν ανέβαιναν οι φόροι… Στενοχωρήθηκαν όταν μειώθηκαν, όπως το ΦΠΑ της εστίασης. Πολέμησαν την κάθε επιτυχία που θα ξανάδινε στους Έλληνες χαμόγελο! Δεν θέλουν τον Έλληνα αισιόδοξο, τον θέλουν στενοχωρημένο και κατηφή. Εμείς δίνουμε το διαβατήριο της Ελπίδας, του χαμόγελου, της αισιοδοξίας, με πράξεις συγκεκριμένες, ιδιαίτερα στα νέα παιδιά.

Ακούστε: Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο κόσμος υπέφερε και υποφέρει… Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτά τα δύο χρόνια έγιναν και αδικίες. Όμως, βιάζομαι να βγούμε από την κρίση, για να αποκαταστήσω αυτές τις αδικίες. Όλες τις αδικίες! Βιάστηκα να βγάλουμε πλεόνασμα, για να δώσουμε μια πρώτη ανακούφιση. Ήδη το κάναμε, με το κοινωνικό μέρισμα! Και να αρχίσουμε να μειώνουμε τους φόρους. Ήδη το κάναμε με την Εστίαση. Και θα κάνουμε πολύ περισσότερα... Ήδη δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη για να παίρνει ο κόσμος ανάσες: Μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές γενικά... Μειώσαμε τις εισφορές στους αγρότες. Αυτά που πληρώνουν για τους νόμιμους εργάτες που έρχονται απ’ έξω ως «εποχιακοί». Και από την επόμενη χρονιά για τον αγρότη θα ισχύσει και η κάρτα πετρελαίου. Κι έρχονται κι άλλα, για να γίνει η αγροτική παραγωγή αληθινά ανταγωνιστική. Δεν ωφελεί μόνον τους αγρότες. Ωφελεί ολόκληρη την Ελλάδα.

Μέρα με τη μέρα αποκαθιστούμε και μιαν αδικία… Να δώσω δύο τωρινά παραδείγματα: Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα υπάρχει πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους ανασφάλιστους μέσω του ΕΟΠΥΥ! Και τα ακριβά φάρμακα για τις σοβαρές παθήσεις, θα διατίθενται πια και από τα φαρμακεία της γειτονιάς. Καταργώντας έτσι ουρές και ταλαιπωρία των ασθενών. Και πώς τα επιτύχαμε αυτά; Με τα πλεονάσματα που βγάλαμε και με τη σταθερότητα που αποκαταστήσαμε.

Υπάρχουν, όμως, κι αυτά που ακόμα δεν καταφέραμε να κάνουμε… Όπως οι συντάξεις των Ομογενών μας, μιλάω για Ελληνοπόντιους και Βορειοηπειρώτες. Τους έχω στην καρδιά μου και το ξέρουν. Εδώ και χρόνια. Με τόσα που έχουν περάσει αυτοί είναι δύο φορές Έλληνες… Και μόλις μπορέσουμε, θα τα αποκαταστήσουμε κι αυτά. Όλα, βήμα-βήμα. Αλλά δεν μοιράζω αυτά που δεν έχω, πριν να τα βρω… Αλλά και δεν ξεχνάω αυτά που χρωστάω να δώσω στον Ελληνικό λαό…

Θέλω να ευχαριστήσω πάνω απ’ όλα, αυτή τη νεολαία. Όπου έδωσε τη μάχη κέρδισε. Και σε εμάς γεμίζει τις μπαταρίες μας, όπως απόψε με τον αγώνα και την παρουσία της.

Θέλουμε, λοιπόν, τη σταθερότητα για να διορθώσουμε τις αδικίες. Αλλά και για να μειώσουμε σταδιακά τους φόρους. Όλους τους φόρους, το επαναλαμβάνω. Ήδη ως το τέλος του φθινοπώρου, θα έχουμε έναν πλήρη οδικό χάρτη για το πώς θα μειωθούν οι φόροι τα επόμενα χρόνια. Πώς, πόσο και πότε! Με σχέδιο, βήμα-βήμα, για να γίνουν όλα σωστά.

Στο μόνο που δεν θα περιμένω και θα πάρουμε μέτρα άμεσα, είναι να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο ο εισπρακτικός μηχανισμός του κράτους. Δεν μπορεί να κυνηγάμε τον κόσμο, ίδια τους επαγγελματίες φοροφυγάδες, και ίδια τους απλούς ανθρώπους που δυσκολεύονται. Εδώ έγινε λάθος και θα το διορθώσουμε άμεσα: Στους φοροφυγάδες θα είμαστε πιο αυστηροί. Αλλά σε αυτούς που αληθινά δεν μπορούν, θα δίνουμε ευκαιρίες και διευκολύνσεις. Ξέρω τι πρέπει να γίνει, και θα γίνει με τον τρόπο τον σωστό.

Αντ. Σαμαράς: "Εγώ σκίζω τα μνημόνια κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια" 31862 photo

Αλλά οι θυσίες ενός ολόκληρου λαού, δεν πρόκειται ποτέ να τις αφήσω να πάνε στράφι! Φτάσαμε ένα βήμα από την κορυφή. Φτάσαμε ένα βήμα από την οριστική έξοδο από την κρίση. Δε θα ξαναγυρίσουμε πίσω! Τόσες θυσίες, για να τα χάσουμε όλα; Ε τότε, γιατί έγιναν όλες αυτές οι θυσίες;

Και να πω κάτι συγκεκριμένο: Σε λίγες μέρες έρχεται στην Αθήνα ο Κινέζος Πρωθυπουργός. Με επενδυτικά σχέδια, με προτάσεις για την Ελλάδα. Θέλετε να βρει μια σταθερή Ελλάδα για να προχωρήσουμε με ταχύτητα; Ή να έχουμε κυλήσει πίσω στην αβεβαιότητα και να φύγει άπρακτος;

Για να πιάσουν δουλειά οι άνεργοι, πρέπει να γίνονται επενδύσεις... Όχι να διώχνουν τις επενδύσεις! Όχι να κατηγορούν τον κάθε επιχειρηματία… Για να υπάρχει δημόσια Παιδεία, πρέπει να δουλεύουν τα Πανεπιστήμια… Όχι, όπως γνωρίζουν αυτά τα παιδιά, να είναι μονίμως σε κατάληψη! Για να λειτουργεί η οικονομία, πρέπει να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι… Κι όχι κάθε μέρα, μερικές δεκάδες άτομα, να ταλαιπωρούν εκατομμύρια κόσμου με την «επαναστατική τους γυμναστική»!

Αυτά τα καμώματα δεν συμβαίνουν πουθενά στον κόσμο! Σε καμία σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία! Εμείς αυτά τα ξεπεράσαμε και τα τελειώσαμε. Και δεν θα τους αφήσουμε να κατρακυλήσει πίσω ο Τόπος μας σε εκείνες τις πρακτικές που ξεπερνάμε οριστικά.

Και είναι τόση η απόγνωσή τους, που μέχρι και από τη… «Χρυσή Αυγή» εκλιπαρούν τώρα, στήριξη! Αν είναι δυνατόν… Τέτοια κατάντια! Τέτοιος καιροσκοπισμός! Τέτοια υποκρισία!

Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η Κοινωνία, ούτε η Ελλάδα, ούτε οι εκλογές στην Ευρώπη… Τους νοιάζει έναν μόνο, πώς ΔΕΝ θα σηκωθεί στα πόδια η Χώρα. Τη σπρώχνουν στο χάος. Και ρωτάω: Ξέρετε καμιά χώρα που να βυθίζεται στο χάος και να πηγαίνει καλά;

Εγώ αντίθετα γνωρίζω ότι σε κάθε χώρα που πηγαίνει καλά, εξαφανίζονται οι λαϊκιστές και οι ακραίοι! Εξαφανίζονται οι δημαγωγοί τις μιζέριας! Εξαφανίζονται και οι έμποροι του πόνου!

Έτσι και η Ανάπτυξη στην Ελλάδα, θα εξαφανίσει όσους εύχονται, όσους ελπίζουν, όσους ποντάρουν στην καταστροφή του τόπου… Σήμερα η Ευρώπη ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η κατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τα καινούργια λεφτά μέχρι το 2020, μόνο για τέσσερις χώρες στις Ευρώπη! Ανάμεσά τους και η Ελλάδα! Μαζί η Δανία, Γερμανία, Πολωνία! Τέσσερις μόνο χώρες από τις 28, έχουν από τώρα διαθέσιμα τα Ευρωπαϊκά κονδύλια. Και η Ελλάδα μέσα! Τι σημαίνει αυτό; Ήμασταν τελευταίοι, σήμερα δε βιαζόμαστε απλά, τρέχουμε! Αλλά κάποιοι επιμένουν να τρικλοποδιά σε αυτή την Ανάπτυξη… Σε αυτό το καινούργιο άλμα, που κάνει ο Τόπος προς τα μπρος.

Και δείτε τι γίνεται: Σήμερα ο διεθνής οίκος Fitch, αναβάθμισε την Ελλάδα, για μιαν ακόμη φορά. Πάει η εποχή που κάθε τόσο μας υποβάθμιζαν. Τώρα μας αναβαθμίζουν συνεχώς. Κι αυτά τι φέρνουν; Επενδύσεις, θέσεις εργασίας, εισόδημα. «Ψεύτικα» είναι αυτά; «Στημένα» είναι κι αυτά; Όπως μας είπαν ότι δήθεν «στημένα» βγήκαμε στις αγορές; Η Ελλάδα δεν στάθηκε μόνο στα πόδια της... Ήδη, φίλες και φίλοι, αρχίζει να τρέχει! Και ποιοι θα την ρίξουν κάτω; Ποιοι θέλουν να την σπρώξουν πίσω στο χάος; Εκείνοι που δεν τους ενδιαφέρει η Πατρίδα, δεν τους ενδιαφέρει ο Τόπος, δεν τους ενδιαφέρει η Ανάπτυξη, δεν τους ενδιαφέρει αυτή η φωνή των νέων παιδιών. Τους ενδιαφέρει μόνον αυτό το δικό τους, το μικρό κόμμα. Και οι συνιστώσες τους.

Εμάς, όμως, μας ενδιαφέρει και η Ελλάδα και η Ευρώπη! Μας ενδιαφέρουν, όχι οι ακραίοι και οι περιθωριακοί, αλλά οι δημιουργικοί Έλληνες, δηλαδή οι νοικοκυραίοι, που αγαπάνε τον τόπο τους. Αυτοί που θέλουν να δουλέψουν, και δεν βρίσκουν δουλειά. Αυτοί που θέλουν να σπουδάσουν, και βρίσκουν τα πανεπιστήμια κλειστά. Αυτοί που ανοίγουν μαγαζί και μένουν χωρίς πελάτες, αφού κάποιοι παραλύουν την πόλη κάθε μέρα. Εμάς μας ενδιαφέρουν όσοι φαντάζονται την Ελλάδα μέσα στον κόσμο να διαπρέπει. Όχι εκείνοι που θέλουν να απομονώσουν την Ελλάδα με συνθήματα ξεπερασμένα από πολλές δεκαετίες πίσω.

Σήμερα, λοιπόν, απόψε εδώ από το Σύνταγμα, σε αυτή την κορυφαία στιγμή θέλω να απευθυνθώ, σε κάθε Έλληνα πατριώτη. Γιατί αυτοί που αγαπάνε την Πατρίδα τους σηκώνουν σήμερα τον Τόπο στους ώμους τους. Απευθύνομαι σε κάθε Έλληνα νοικοκύρη. Γιατί αυτοί υπέφεραν περισσότερο από την κρίση, όπως κι αυτοί θα ωφεληθούν περισσότερο, τώρα που βγαίνουμε από την κρίση.

Απευθύνομαι, απόψε, σε κάθε Έλληνα νοικοκύρη, γιατί μόνον όποιοι ανασταίνουν οικογένειες νοιάζονται πραγματικά για το μέλλον του τόπου. Και γιατί σ’ αυτόν τον τόπο θα ζήσουν αύριο τα παιδιά τους!

Νοικοκυρέψαμε τον Τόπο και δεν μας το συγχωρούν αυτό. Και φτιάχνουμε την Νέα Ελλάδα, των δημιουργικών ανθρώπων, των νοικοκυραίων. Και δεν το ανέχονται αυτό. Αλλά εμείς προχωράμε. Και ζητάμε τη στήριξη όλου του Ελληνικού λαού!

Γιατί η Νέα Ελλάδα είναι ακριβώς αυτοί οι δημιουργικοί Έλληνες. Μην τους αφήσετε όσους παίζουν με τη φωτιά, να βάλουν μπουρλότο! Μην κάνετε λάθος: Η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει μιαν πραγματική απειλή. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η απειλή. Δεν έχουν το ανάστημα. Δεν μπορούν να κυβερνήσου. Δεν ξέρουν, δεν τους ενδιαφέρει. Δεν μπορούν να σταθούν! Έτσι κι αλλιώς τα πάντα θα κατέρρεαν, πριν προλάβαιναν να τα γκρεμίσουν εκείνοι! Όμως, η ΑΣΤΑΘΕΙΑ που θέλουν τώρα να προκαλέσουν, είναι η πραγματική απειλή!

Ελληνίδες, Έλληνες,

[photo_8]

Επί δύο χρόνια στήσαμε την Ελλάδα στα πόδια της. Τη νοικοκυρέψαμε, την κρατήσαμε στην Ευρώπη, της βάλαμε τα γερά θεμέλια για να σταθεί, της ανοίξαμε το δρόμο για να αναπτυχθεί. Εδώ που τη φτάσαμε, μόνον ένα ατύχημα μπορεί να την πάει ξανά πίσω. Μόνον ένα ατύχημα μπορεί να τη βγάλει από το δρόμο της! Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα! Αυτό το ατύχημα σας καλό όλους να εμποδίσουμε την Κυριακή.

Χθες, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Ελληνικό λαό, για μιαν ακόμα φορά, την ψήφο του λαού μας, για να ρίξει την Κυβέρνηση και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Σε αυτή την ακραία και επικίνδυνη συμπεριφορά του, ο μόνος που μπορεί να δώσει απάντηση είναι ο ίδιος ο Ελληνικός λαός. Εσείς, η ψυχή της Δημοκρατίας! Θέλετε να προκληθούν πρόωρες εκλογές, αστάθεια και αβεβαιότητα; Εσείς θα αποφασίσετε! Σας έθεσα καθαρά τα διλήμματα της Κυριακής: Όλα τα διλήμματα:
Θα πάει η Χώρα μπροστά; Ή θα επιστρέψει στο κατώφλι της καταστροφής; Θα ολοκληρώσουμε τον Ευρωπαϊκό δρόμο; Ή θα πάμε στο λατινο-αμερικανικό χάος; Θα βγούμε από την κρίση τώρα, που είμαστε στο «παρά ένα»; Ή πίσω στην περιπέτεια ξανά; Θα μείνουμε σε πορεία σταθερή; Ή θα αφήσουμε κάποιους να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές και να πάμε πίσω στην κρίση την οποία τώρα μόλις έχουμε ξεπεράσει; Θα αποδοκιμάσετε αυτούς που κρατάνε τη Χώρα πίσω; Ή θα τους βοηθήσετε να την πάνε ακόμα πιο πίσω; Και η απάντηση απόψε από εσάς είναι ξεκάθαρη. Δίνουμε τον αγώνα όλοι μαζί ενωμένοι όλοι οι Έλληνες, για να πάμε την Ελλάδα μόνο μπροστά, όπως της αξίζει.

Παρά, φίλες και φίλοι, και τις πικρίες και τις στενοχώριες σας, γνωρίζετε πως έδωσα τα πάντα για να ορθοποδήσει οριστικά η Πατρίδα μας. Να μη ξαναγυρίσει ποτέ στον εφιάλτη που ζήσαμε! Τώρα φτάσαμε ένα βήμα από την κορυφή. Θα κάνουμε αυτό το τελευταίο βήμα ή θα ξανακυλήσουμε πίσω απ’ όπου ξεκινήσαμε;

Γι’ αυτό και τώρα σας χρειάζομαι δίπλα μου, περισσότερο παρά ποτέ! Μην επαναπαύεστε στις νίκες που πέτυχε η παράταξή μας στις αυτό-διοικητικές εκλογές! Το μήνυμα που έχει ήδη σταλεί στην Κυβέρνηση, το πήρα και το ξέρω. Αλλά τώρα ήλθε η ώρα να στείλετε το πιο μεγάλο δικό σας μήνυμα πάλι, στις κάλπες αυτής της Κυριακής: Κι αυτό το μήνυμα πρέπει να ναι: Δεν γυρίζουμε πίσω! Δεν μπορεί η Ελλάδα να γυρίσει πίσω! Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ο δρόμος μπροστά! Άρα, δεν υπάρχει χώρος για «χαλαρή διάθεση». Σταθείτε δίπλα μου. Δυνατά και αποφασιστικά!

Και δώστε μου τη δύναμη να συνεχίσω, για να βγει εντελώς η Χώρα από την κρίση! Σας θέλω δίπλα μου, σας θέλω μαζί μου, συνέχεια!

Και σας καλώ ακόμα, να δώσουμε ένα μάθημα, σ’ αυτούς που παίζουν, εκεί που δεν χωράνε παιγνίδια. Σ’ αυτούς που φανατίζουν, εκεί που δεν χωράνε φανατισμοί. Σ’ αυτούς που νοσταλγούν τις εποχές όταν στους δρόμους οργίαζαν η ανασφάλεια και οι κουκουλοφόροι. Σ’ αυτούς που θέλουν, σώνει και καλά, να γεμίσουν ο Τόπος λαθρομετανάστες, και τους «χαλάει» πολύ ότι έρχεται αυτή η Κυβέρνηση, αυτή η παράταξη και δεν θα επιτρέψει η Ελλάδα να γίνει χώρα τον λαθρομεταναστών. Τελείωσαν όλα αυτά και ενοχλούνται οι κύριοι που τελείωσαν. Αλλά είναι η καινούργια πραγματικότητα.

Ψηφίστε, λοιπόν, όλοι, με πρώτη τη νεολαία μας- και το λέω μπροστά σε αυτόν τον κόσμο που ακούει και μέσω αυτού του κόσμου ακούει όλη η Ελλάδα- το λέω ότι πρέπει να τελειώσουμε οριστικά με την αστάθεια. Ψηφίστε όλοι, για να μη ξαναγυρίσουμε πίσω στο χείλος του γκρεμού. Δεν θέλω να βλέπω τη Χώρα μου να ταλαντεύεται… Θέλω να την οδηγήσω μπροστά! Δώστε μας λοιπόν, τη δύναμη να ακυρώσουμε αυτή την αστάθεια που πάνε να δημιουργήσουν… Και όλοι μαζί να προχωρήσουμε μπροστά.

Και προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Αποφασισμένοι. Για αυτή την παράταξή! Που πάντα βγάζει πάντα τον Τόπο από τα δύσκολα… Για την Ελλάδα που παραμένει το όνειρο της Ανάπτυξης και περιμένει από τον καθένα από εμάς να κάνει το καθήκον του… Για τη νεολαία μας που έχει δικαίωμα στο όνειρο… Για την Νέα Ελλάδα στην οποία χρωστάμε, για την Ιστορία μας, για τα παιδιά μας… Βοηθήστε. Μόνο μπροστά, όχι πίσω. Μόνο μπροστά στην Ανάπτυξη. Όλοι μαζί. Το χρωστάμε και στην Ιστορία, στην Πατρίδα, στα νέα παιδιά. Ευχαριστώ πάρα- πάρα πολύ. Ευχαριστώ αυτό τον κόσμο τον ανεπανάληπτο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 23/05/2014 21:22:56

  Όλοι μαζί ενωμένοι για τη Νέα και Δυνατή Ελλάδα! Όλοι μαζί και Όρθιοι στηρίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά και ο Ένας τον Άλλον ! Θα δώσουμε το Αύριο στα Παιδιά μας και θα είναι Αισιόδοξο και ΧΩΡΙΣ τις παθογένειες του παρελθόντος κι ας τους ενοχλεί κάποιους! Εμείς πάμε για τη Νίκη! Και θα είναι Δική μας! Χρόνια Πολλά Πρόεδρε ! Υγιής και Δυνατός!

 2. Lamda avatar
  Lamda 23/05/2014 21:45:46

  Ήμουν και εγώ εκεί ήταν μία αξιοπρεπής συγκέντρωση για τα δεδομένα της εποχής. Μην ξεχνάμε ότι την ίδια ώρα είχαν τοπικές συγκεντρώσεις οι υποψήφιοι δήμαρχοι δήμων της Αθήνας (πχ Γώγος Βύρωνα). Δεν νομίζω ότι κοινητοποιήθηκε και ο μηχανισμός της ΝΔ εκτός της αποστολής των SMS

  • Factorx avatar
   Factorx @ Lamda 23/05/2014 22:38:37

   Και ο Μιχαλολιάκος κ.α. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να τοπροβ΄άλουμε ,επειδή αν το δεις συνολικά πρόκειται για μεγάλη κινητοποίηση κόσμου

 3. TSAKALOS avatar
  TSAKALOS 23/05/2014 22:27:33

  Ρε φωτοσοπιες!χααχαχαχχααχ

  • Factorx avatar
   Factorx @ TSAKALOS 23/05/2014 22:42:11

   Απέδειξε ότι μια φωτογραφία που ανέβασα είναι φωτοσοπιά και θα το παραδεχθώ. Αλλιώς θα είσαι καραγκιόζης

   • EVANGELOS avatar
    EVANGELOS @ Factorx 23/05/2014 23:06:20

    δεν είναι φωτοσοπ , απλά όπως η αυγή δημοσιεύει αυτές που χθες δείχνουν λαοθάλασσα εχθές ενώ το αντινιούζ άδεια πλατεία , έτσι και εδώ ανεβάσανε αυτές απο τις "καλές" γωνίες ενώ οι άλλοι έχουν φώτο που δείχνουν 100 άτομα ... και οι 2 συγκεντρώσεις ήταν ΠΟΛΥ μικρές αν συγκριθούν με εποχές Καραμανλή , Σημίτη κλπ πάνω απο 5-6 χιλ δεν μάζεψε κανείς απο τους 2 πιστεύω

  • airman avatar
   airman @ TSAKALOS 23/05/2014 23:10:52

   Όπως και να το κάνουμε, μαζεύτηκαν λίγο περισσότεροι απ' ότι χθες στου Αλέξη! Και η αίσθηση του βάθους, που δεν τόλμησε η Κουμουνδούρου αλλά τους παρέταξε κατά μήκος στο "πέταλο" της πλατείας, όσο και να 'ναι δίνει άλλο τόνο!

 4. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 23/05/2014 22:59:47

  νομιζω οτι οι εποχες των ανοικτων συγκεντρωσεων περασαν ανεπιστρεπτι τσαμπα κοπος ειναι δεν προσφερουν τιποτε ουτε στη ν ουσια ουτε στις εντυπωσεις οπως και η γελοια διαδιακσια της αφισοκολλησης που ακομη χρησιμοποιει ο συριζα και το κκε

 5. N. Rider avatar
  N. Rider 23/05/2014 23:00:04

  Οι μεγάλες συγκεντρώσεις είναι παρελθόν εδώ και πολλά χρόνια. Δεν παίζουν κανένα ρόλο σε σχέση με το αποτέλεσμα. Μην κάνουμε όμως το μαύρο, άσπρο. Όποιος είχε την ιδέα της ανοιχτής συγκέντρωσης και μάλιστα στην πλατεία Συντάγματος είναι εκτός τόπου και χρόνου. Διότι μπορεί να θεωρεί πως η απήχηση του Σαμαρά στο λαό είναι δεδομένη (η κάλπη μεθαύριο θα δείξει αν έχει δίκιο ή άδικο), αγνοεί όμως πως αυτά τα προεκλογικά έθιμα, ίσως και τεχνάσματα, τα έχει ξεπεράσει η ίδια η ζωή. Είναι βέβαιο πως άλλο προσδοκούσε να δει ο Σαμαράς απόψε και άλλο είδε. Δεν κέρδισε τις εντυπώσεις, τις έχασε.

 6. Νεύτων avatar
  Νεύτων 23/05/2014 23:44:10

  Δεν ξέρω τι θα ξημερώσει τη Δευτέρα για την Ελλάδα. Μάλλον ξέρω, αλλά θα το κρατήσω για τον εαυτό μου. Σίγουρα όμως ξέρω ότι θέλω τη σταθερότητα, και τώρα που φτάσαμε στην πηγή θέλω να πιούμε νερό. Ναι, ο Αντώνης Σαμαράς πήρε επώδυνα και άδικα μέτρα. Για την ακρίβεια αναγκάστηκε να εντείνει τις προσπάθειες μέσω σκληρών αποφάσεων γιατί κάποιοι ολιγωρούσαν, αμφιταλαντεύονταν ή ακόμη χειρότερα κωλυσιεργούσαν επίτηδες, χρόνια τώρα. Αναρωτιέμαι ποιος άλλος Πρωθυπουργός θα άντεχε ψυχικά να είναι Πρωθυπουργός και να κάνει τέτοιες επώδυνες αλλαγές με ένα τόσο μεγάλο πολιτικό κόστος. Ποιος άλλος Πρωθυπουργός θα είχε το σθένος να γίνει τόσο ρεαλιστής και να περγράφει τόσο σκληρά την άθλια πραγματικότητα στην οποία μας έφεραν ΟΛΟΙ εκείνοι οι οποίοι επί 32 χρόνια, από το 1981 και μετά έκαναν τα πάντα για να είναι αρεστοί, μέσα στο πνεύμα της Γενιάς του Πολυτεχνείου που μας μπόλιασε όλους με την αναξιοκρατία, το ραχάτι και το άκοπο χρήμα των ΜΟΠ, ΕΤΠΑ κλπ, που αντί να γίνουν επενδύσεις και Ανάπτυξη για την Ελλάδα της επόμενης χιλιετίας έγιναν λαμπερά μπιχλιμπίδια νεοπλουτισμού και άθλιας ανακατανομής του εισοδήματος από τους δουλευταράδες και τους άξιους στους τεμπέληδες της επίπλαστα έυφορης κοιλάδας του άκρατου κρατισμού και της τσοκαρίας των ουτιδανών και άσχετων αμαθών. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ούτε δεξιός, ούτε κεντροδεξιός, ούτε φιλελεύθερος. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι απλά ο αγωνιστής της απλή λογικής που επί 2 χρόνια έχει αναγκαστεί να υπομείνει αυτό το άθλιο άχθος που κληρονόμησε από δεξιούς και αριστερούς που διαφέντεψαν την Ελλάδα μέχρι τώρα. Χάσαμε τη βολή μας, πολλοί άδικα, και τώρα πληρώνουμε. Όλοι μας. Πληρώνουμε που ανεχόμασταν και ακόμη και θεοποιούσαμε πολιτικούς νάνους που χόρευαν ζεϊμπέκικα, όλο μαγκιά και προκλητικό "ανδρισμό", όταν διαχρονικά έτρωγαν από τις μίζες, πολιτικούς νάνους που διόριζαν στρατιές ανθρώπων στο δημόσιο χωρίς καμμία αξιολόγηση, με πλαστά χαρτιά και πτυχία, πολιτικούς νάνους που πηγαινοέρχονταν από το ένα Υπουργείο στο άλλο και δεν έκαμναν τίποτε ουσιαστικό για την Πατρίδα μας, πολιτικούς νάνους που όταν τους βλέπαμε να μιλούν ντρεπόμασταν για λογαριασμό τους, πολιτικούς νάνους που το μόνο που είχαν στο μυαλό τους ήταν η εξασφάλιση άλλης μίας θητείας σε ένα υπουργείο ή στη Βουλή. Δε θυμάμαι κανέναν Πρωθυπουργό να κόπιασε τόσο πολύ όσο ο Αντώνης Σαμαράς. Δε θυμάμαι κανέναν Πρωθυπουργό να έχει αυτό το μόνιμο άγχος στο βλέμμα του για να τα καταφέρει η Ελλάδα. Δε θυμάμαι κανέναν Πρωθυπουργό να έχει πάρει τόσα επώδυνα μέτρα και να πασχίζει να δώσει έστω και μία ανάσα ελάχιστης ανακούφισης και από την άλλη μεριά απαξιώνεται ακόμη και αυτό. Ποτέ η Ελλάδα δεν είχε ένα συγκεκριμένο σχέδιο Ανάπτυξης, ποτέ δεν υπήρξε ΕΝΑΣ Πρωθυπουργός που να περιέγραψε τυς βασικούς πυλώνες του roadmap για την Νέα Ελλάδα που οραματίζεται. Θυμάμαι μόνο ανέξοδα πιασάρικα συνθήματα της πλάκας, χωρίς καμμιά αναφορά στο μέλλον, γεμάτα με καιροσκοπισμό και ρητορικές δεινότητες που ξεχνιούνταν την επόμενη μέρα. Ας είναι! Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε έως και σήμερα τον αγώνα του. Ομολογώ κυνικά πως κατάλαβα ότι ήταν μόνος σε αυτόν τον αγώνα και όλοι οι υπόλοιποι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κρυμμένοι πίσω από τη σκιά του, ίσως γιατί αυτοί οι υπόλοιποι είχαν στο μυαλό τους το πώς θα εξσφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση. Δεν πειράζει. Αντέχει ο Αντώνης Σαμαράς! Και θα αντέχει για πολύ καιρό ακόμη! Χρόνια Πολλά Προέδρε!

  • ΚΩΣΤΑΣ Χ. avatar
   ΚΩΣΤΑΣ Χ. @ Νεύτων 24/05/2014 06:54:37

   Στον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ελαχε ο κληρος να βγαλει απο το τελμα την ΕΛΛΑΔΑ μας ,και ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να το πετυχει ,ΑΝ θελει να γραφτει στο πανθεον των ηρωων! οι υπολοιποι εχουν συνδεσει το ονομα τους με μιζες ,σκανδαλα νταβατζηδες! και ο "λεφτα υπαρχουν" με την χρεωκοπια ! Να σου θυμησω ομως , οτι το μοναδικο σχεδιο αναπτυξης που υπαρχει ειναι αρρηκτα συνδεδεμενο με περικοπες δαπανων και παρα παρα πολλα αδικα και αντιλαικα μετρα ! και αυτο σιγουρα δεν αρεσει σε πολλους! δεν ξερω αν αρεσει σε εσενα? Σιγουρα ο Αντωνης Σαμαρας αντεχει! Εμεις ομως?

 7. βορειοηπειρώτης avatar
  βορειοηπειρώτης 24/05/2014 00:01:41

  πρώτη φορά στην Ελλάδα κάποιος μιλάει για ελεύθερη οικονομία και οχι για οθωμανοσοβιέτ.επιβάλλεται να τον στηρίξουμε!με καλη οικονομία όλα τα λάθη διορθώνονται,χωρίς φράγκα όμως τα λάθη πολλαπλασιάζονται.ΤΩΡΑ πρεπει να δούμε το δάσος και οχι το δέντρο.Το ''δέντρο'' όμως πρέπει να το προσέξει ο Σαμαράς,για να βγεί η ΝΔ ασπροπρόσωπη στις εθνικές εκλογές,επομένος και η χώρα.δυστυχώς όλες οι υπόλοιπες εναλλακτικές είναι πέρα βρέχει...

 8. airman avatar
  airman 24/05/2014 00:23:59

  Πάνω στον πανικό του ο Αλέξης έχει πάθει και κρίση ειλικρίνειας. Στο Ηράκλειο κάλεσε του πολίτες αυτήν την Κυριακή να ενώσουν «την οργή και τον θυμό τους με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη»" Η οργή και ο θυμός είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι, είναι δε γεγονός ότι μόνο οι χειρότεροι σύμβουλοι θα πρότειναν ως επιλογή το ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξη άργησες αλλά το παραδέχτηκες! Να πω την αλήθεια το είχαμε καταλάβει ήδη, αλλά δε στο λέγαμε για να μη στεναχωρηθείς!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ airman 24/05/2014 09:55:10

   Πολύ σωστός! Παραδέχονται στο Σύριζα ότι αν κάνουν κάτι στις κάλπες θα το χρωστούν σε αυτούς που ξέχασαν τι σημαίνει λογική και ορθή κρίση. Κυνηγάει την ψήφο των παλαβωμένων (με ή χωρίς αιτία) δηλαδή για να κυβερνήσει τους λογικούς. Ας το καταλάβουν όσοι σκέπτονται ακόμη λοιπόν. Οι υπόλοιποι έτσι κι αλλιώς μας έκαψαν χρόνια τώρα με τις επιλογές τους.

 9. Νεοδημοκρατης avatar
  Νεοδημοκρατης 24/05/2014 06:55:50

  Πιστευουμε στην αξια αυτου του ανθρωπου και τον στηριζουμε.Πιστευουμε στη νικη και αγωνιζομαστε με ολες μας τις δυναμεις ,μεχρι την τελευταια στιγμη γι' αυτη.Ειμαστε υπερηφανοι και σιγουροι για την επιλογη μας.Η νικη ειναι χρεος προς την πατριδα.Δεν ειναι ωρα για μεμψιμοιριες.Ο Τσιπρας ειναι αδιστακτος, αλαζονας ,εξουσιομανης,χωρις σχεδιο,χωρις λυσεις με λογο αποκλειστικα καταγγελτικο χρονια τωρα.Το ξερετε .Ειναι ικανος να οδηγησει την Ελλαδα σε πολυ μεγαλη περιπετεια.Θα τον αφησουμε να ανοιξει τους ασκους του Αιολου;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Νεοδημοκρατης 24/05/2014 09:58:51

   Η αυριανή πρπαγανδιστική κυριακάτικη ελευθεροτυπία που κυκλοφορεί σήμερα λέει πολλά στον κεντρικό της τίτλο για το ποιοι στηρίζουν τον Τσίπρα και υπονομεύουν το Σαμαρά. Οι ίδιοι που έριξαν τον Καραμανλή για τον αγωγό και το σχέδιο Ανάν. Οι ίδιοι που έφεραν τον ΓΑΠ και το ΔΝΤ στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να τη διαλύσουν και προσπάθησαν να επιβάλλουν το περιβόητο δημοψήφισμα. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους. Μόνο ο Σαμαράς είναι εγγύηση αυτή τη στιγμή. ΧΑ, Ανελ και Σύριζα βρίσκονται σε διατεταγμένοι υπηρεσία να μας κάνουν Ουκρανία, Συρία ή Λιβύη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.