Αντώνη Σαμαρά μην κάνεις πίσω!!!
15/03/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντώνη Σαμαρά μην κάνεις πίσω!!!

Το πρόβλημα του Σαμαρά είναι ότι έχει κυριαρχήσει η ιδεολογία των Μνημονίων. Η ιδεολογία των Μνημονίων είναι ότι "η χώρα δεν μπορεί μόνη της". Αν δει κανείς τη ρητορική και του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη, και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τους ξένους. Ζητάει κούρεμα του χρέους και "όχι με μονομερείς ενέργειες».

Ο Σαμαράς τα βρήκε και πάλι μπαστούνια με την τρόικα και τους δανειστές, τώρα που πλησιάζει η ώρα της αποδέσμευσης. Κάθε φορά γίνονται μερικά βήματα μπροστά και μερικά βήματα πίσω. Τα βήματα μπροστά ήταν περισσότερα από τα βήματα πίσω. Τώρα φαίνεται πως πλησιάζουμε σε μια πιο αποφασιστική καμπή της μάχης. Οι δανειστές δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Ο Σόιμπλε από εκεί που ήταν για λίγο καιρό γλυκούλης και "πόσα έχετε πετύχει" τώρα ξαφνικά θεωρεί ότι δεν πετύχουμε τίποτα και ξαναέγινε ο γνωστός εκβιαστής. Φυσικά. Πώς αλλιώς θα αξιώνει να μας διοικεί εις τον αιώνα τον άπαντα;

Το πρόβλημα του Σαμαρά είναι ότι έχει κυριαρχήσει η ιδεολογία των Μνημονίων. Η ιδεολογία των Μνημονίων είναι ότι "η χώρα δεν μπορεί μόνη της". Αν δει κανείς τη ρητορική και του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη, και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τους ξένους. Ζητάει κούρεμα του χρέους και "όχι με μονομερείς ενέργειες». Δηλαδή ζητάει χατίρια. Ζητάει να μας ζουν άλλοι. Το ίδιο το Μνημόνιο ήταν η κατεξοχήν έκφραση του "χρειαζόμαστε βοήθεια". Και η νοοτροπία "να με ζουν οι άλλοι" ήταν η κατεξοχήν νοοτροπία που έφτιαξε τα υλικά της κρίσης, τα οποία πήρε μετά ο ΓΑΠ και μας έκανε αυτό που ζούμε σήμερα.

Αυτή η νοοτροπία λοιπόν του"δεν μπορείτε μόνοι σας" είναι πανταχού παρούσα στους δανειστές της Ελλάδας. Και ενώ τα πράγματα έχουν εμφανώς αλλάξει από τότε που ανέλαβε ο Σαμαράς, δηλαδή από τότε που ανέλαβε ξανά η ΝΔ (για να τα λέμε όλα), ο Σόιμπλε και ο κάθε Σόιμπλε, που πολύ κολακεύτηκε το γερμανικό εγώ του ότι "θα στρώσω τους τεμπέληδες και διεφθαρμένους Έλληνες" δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ποτέ δεν θα στρώσει κανέναν και ότι ο κάθε λαός μπορεί μόνον να στρώσει μόνος του. Απόδειξη, αυτό που συνέβη από τον Ιούνιο του 2012 και μετά. Και άλλη απόδειξη, αυτό που συνέβαινε από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2012. Μας διοικούσε αυτός από τον Μάιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2012 και τα πράγματα πήγαιναν χάλια. Μας διοικεί πάλι αυτός από τον Ιούνιο του 2012 έως σήμερα, Μάρτιο του 2014, και τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Γιατί;

Μα διότι απλούστατα, κύριε Σόιμπλε, είναι η εδώ κυβέρνηση που τα πήγαινε χάλια και που τα πηγαίνει καλά τώρα. Αν και νομίζετε ότι κατά βάθος εσείς κάνετε κουμάντο, η πραγματικότητα είναι ότι το αν θα τα πάει καλά αυτή η χώρα ή όχι εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από την ίδια. Δεν είστε εσείς που τα καταφέρνετε, όσο και εάν αυτό ικανοποιεί το γερμανικό υπερτροφικό εγώ σας.

Και κάτι ακόμη κύριε Σόιμπλε. Η κρίση δεν προκλήθηκε από μόνη της επειδή εμείς ήμασταν "τεμπέληδες και διεφθαρμένοι", όπως πολύ καλά βολεύεται το γερμανικό σας εγώ με αυτή την εξήγηση. Προκλήθηκε επειδή ένας πολύ συγκεκριμένος ηγέτης της χώρας μας, ο κ. ΓΑΠ πήρε εντολή από αυτούς που έπαιρνε εντολές να χτυπήσει το ευρώ μέσω της Ελλάδας για να σώσει το νόμισμα της πραγματικής του πατρίδας, το δολάριο. Αυτό γνωρίζω ότι δεν το είχατε καταλάβει στην αρχή (τόσο στουρνάρια είστε εσείς οι τάχατες ανώτεροι Γερμανοί), αλλά το καταλάβατε πολύ καλά στη συνέχεια, το 2012, αν και ήταν κάπως αργά πια για να προστατευτείτε. Τώρα, έναν αντίστοιχο ρόλο αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι να επιμείνει σε "κούρεμα" πάση θυσία, προκειμένου να χτυπήσει και πάλι το ευρώ πλήττοντας την πιστοληπτική ικανότητα της δικής σας χώρας και πάλι, της Γερμανίας. Εσείς όμως νομίζετε, αρέσκεστε να νομίζετε, ότι όλα θα πάνε καλά αν εσείς έχετε το κουμάντο. Εμ, δεν πάνε καλά επειδή εσείς έχετε το κουμάντο. Πάνε καλά επειδή ο Σαμαράς έχει το κουμάντο. Εδώ εσείς καλά-καλά δεν καταλάβατε πώς σας την έφερε ο ΓΑΠ και οι Αμερικανοί, θα κάνετε κουμάντο μια περίπλοκη χώρα όπως η Ελλάδα; Γελιέστε και η ιστορία των τελευταίων τεσσάρων ετών αυτό απέδειξε, ότι γελιέστε και μάλιστα πολύ.

Αν λοιπόν, κύριε Σόιμπλε, μας λέτε με εκβιαστικό αντίλαλο ότι "δεν βοηθάμε κανέναν με το ζόρι" και όντως δεν θα δώσετε την βοήθεια με το ζόρι, από την άλλη δεν έχετε κανέναν δικαίωμα να παρεμποδίζετε την έξοδο της χώρας μας στις αγορές, για να βρει από εκεί τα χρήματα που δεν θέλετε να δώσετε με το ζόρι. Διότι μπορεί να προσποιείστε τώρα, αγαπητέ Σόιμπλε, ότι δεν θέλετε να μας βάλετε κάτι να κάνουμε "με το ζόρι", αλλά αυτό που θέλετε να μας βάλετε να κάνουμε "με το ζόρι", αληθινά με το ζόρι, είναι δεχτούμε να καταστρέψουμε την κτηνοτροφία μας, τους φούρνους μας και τους φαρμακοποιούς μας, χωρίς κανέναν προφανές όφελος για τη χώρα μας, παρά μόνον για τη δική σας κτηνοτροφία, τους δικούς σας (οργανωμένους και βιομηχανιοποιημένους) φούρνους και τους δικούς σας φαρμακάδες. Αυτό, αγαπητέ κύριε, δεν μας βάζετε να το κάνουμε "με το ζόρι"; Με το ζόρι το βάζετε. Το εκβιάζετε, για την ακρίβεια. Μην το παίζετε λοιπόν χαλαρός, διότι δεν είστε.

Αγαπητέ Σόιμπλε, η Ελλάδα θα τα καταφέρει, ακόμη και εάν δυσκολευτεί στην αρχή της σύγκρουσης. Πολύ απλά, έχετε φέρει τα πράγματα με την άφρονα πολιτική σας εκεί, που δεν μπορεί να σας ανεχθεί πλέον κανένας εχέφρων άνθρωπος. Στην έσχατη περίπτωση, δεν θα πληρωθούν καμιά εννέα δις ομόλογα της ΕΚΤ. Δεν χάλασε ο κόσμος. Εμείς δεν έχουμε τέτοιο μεγάλο νταλκά με την ΕΚΤ και στη σταθερότητα του ευρώ όπως έχετε εσείς. Εμείς θα ξαναθεωρηθούμε "χρεοκοπημένοι" και η ζωή θα τραβήξει τον άθλιο δρόμο της.

Πρόεδρε μην κάνεις πίσω. Είναι δύσκολη αυτή η παρτίδα σκάκι, αλλά δεν έχεις άλλη επιλογή από το να την κερδίσεις. Καλύτερα να πέσεις μαχόμενος σε αυτήν εδώ τη μάχη, παρά να υποχωρήσεις. Και δεν θα πέσεις. Θα δεις ότι στο τέλος θα κερδίσεις.

Διογένης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 15/03/2014 08:29:48

  "Τι σημαίνει για τον απλό πολίτη το πρωτογενές πλεόνασμα των 1.2 δις; MSN ΕιδήσειςΠολιτική |Τελευταία Ενημέρωση 14 Μαρτίου 2014, 11:55 | Στα 1.2 δις ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα για το πρώτο δίμηνο του 2014, ή αλλιώς στο 1.1% του ΑΕΠ, ήτοι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το περυσινό δίμηνο. Κι αυτό παρά το ότι οι επιστροφές φόρων κινήθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, πολύ υψηλότερα από πέρυσι. Σε απόλυτους αριθμούς η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακλόνητο διαπραγματευτικό ατού για τη κυβέρνηση στις διαβουλεύσεις της με τη τρόϊκα και τους εταίρους μας για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του δανείου στήριξης αλλά και γενικότερα για τη περαιτέρω διαχείρηση του ελληνικού χρέους. Παράλληλα όμως αφήνει τη πρώτη αχτιδα ελπίδας για τον μέσο 'Ελληνα, για τον απλό πολίτη που έχει δεχθεί επί σειρά ετών αφόρητες πιέσεις και γιγάντιο ψαλίδισμα στα εισοδήματά του. Κυρίως, λόγω της δέσμευσης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να αναδιανείμει το πλεόνασμα αυτό σε συγκεκριμένες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Βέβαια, η τρόϊκα δημοσιοποίησε εντονότατες αντιρρήσεις στο θέμα της αναδιανομής του πλεονάσματος αντιτάσσοντας την ανάγκη αυτό να κατευθυνθεί σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, πλην όμως, ακόμα και μετά τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, ο πρωθυπουργός επιμένει ότι ισχύουν οι εξαγγελίες του. Συνεργάτες του, εξηγούσαν ότι το τελικό πλεόνασμα θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι αρχικά είχε προβλέψει η τρόϊκα και ότι μετά την επιβεβαίωσή του από τη Eurostat, θα ξεκινήσει η διανομή αρχικά στους ένστολους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Πάντως η κυβέρνηση έκανε μία παραχώρηση στη τρόΪκα και αφήνει να εννοηθεί ότι ένα τμήμα του θα πάει για αναπτυξιακούς σκοπούς ή για τη κάλυψη του δημοσιονομικού του 2014. Είναι χαρακτηριστική των διαθέσεων της κυβέρνησης και η τελευταία σχετική δήλωση που έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβερνησης κ. Βενιζέλος: "Στα πολύ μεγάλα οι επιδόσεις είναι τέτοιες που κάνουν τα πράγματα πιό εύκολα. Το πλεόνασμα υπάρχει, είναι δεδομένο και η διανομή του πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να εξυπηρετεί και αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους."

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 15/03/2014 08:37:40

  Η χώρα και οι Ελληνες μπορούν τα ΠΑΝΤΑ ,ηγέτη θέλουν να ΕΝΩΣΕΙ τους Ελληνες να διαπραγματευτεί τον πλούτο της χώρας και να κλείσει φυλακή τους κλέφτες και προδότες.

 3. George N avatar
  George N 15/03/2014 08:45:23

  Ίσως η χώρα να μπορεί μόνη της αλλά σίγουρα δεν μπορούσε. Συσσώρευσε 430 δις χρέος είχε διψήφια δημοσιονομικά ελλείμματα αλλά και τεράστιο έλλειμμα στις συναλλαγές της με τον υπόλοιπο κόσμο. Με ένα ΑΕΠ γύρω στα 200 δις ήταν accident waiting to happen. Αν μπορεί μόνη της σίγουρα δεν θα είναι με τον τρόπο που λειτουργούσε. Αν καταφέρει να αρθρώσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για το πως θα πορευτεί στο μέλλον πατώντας στα πόδια της χωρίς μπαστούνια δεν μπορεί κανείς να την εκβιάσει. Αν....αν όχι μπορεί να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο του καρπαζοεισπράκτορα της Ευρώπης.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/03/2014 09:50:20

  Εάν ο Σαμαράς κάνει στάση πληρωμών θα καταστρέψει όλα όσα έκτιζε τόσο καιρό και ουσιαστικά θα κάνει αυτό που απειλεί ο Τσίπρας (ή ο Λαφαζάνης). Σε μια παρόμοια περίπτωση εκτός από την καταστροφή θα υπογράψει και το πολιτικό του τέλος όπως το υπέγραψε ο Καρατζαφέρης όταν ξαφνικά αποφάσισε να το παίξει μνημονιακός. Ο Σαμαράς για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει πια καταχωρηθεί στον στυλοβάτη του μνημονίου και ο λαός δεν συγχωρεί απότομες στροφές προς χάριν εντυπώσεων.Φανατικοί που ακολουθούν ένα πολιτικό σε όλες τις στροφές του υπάρχουν αλλά είναι λίγοι.

 5. foros1 avatar
  foros1 15/03/2014 10:36:41

  λαμβανοντας αφορμη απο το αρθρο σας, το προβλημα θα ειναι αν η ΕΚΤ, με την μη πληρωμη των ομολογων της, κανει διακοπη ρευστοτητας οπως στην Κυπρο. αν το οικονομικο μας επιτελειο, σε μια τετοια απευκτεα περιπτωση, εχει σχεδιο να "επιζησουμε" και επιπλεον να τιναξουμε την ευρωζωνη στον αερα, να ειστε σιγουρος οτι οι "φιλοι" μας θα σκεφτουν παρα πολυ να την πραγματοποιησουν.

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 15/03/2014 10:51:56

  Τώρα που ο Σαμαράς θέλει να βγάλει την Ελλάδα στις αγορές , τα γυρίζει ο Σύριζα, γλυκοκοιτάζοντας τον Σόιμπλε και θέλει τη χώρα με δεκανίκια-μνημόνια και εξαρτημένη οικονομικά .. πώς να περιμέναμε κάτι καλύτερο, αφού ο Σύριζα και ο Τσίπρας είναι οι συνεχιστές του ΓΑΠ... Σωστά τα γράφεις Διογένη, δεν πρέπει να υποχωρήσει ο Σαμαράς, η συγκυρία των ευρωεκλογών θα αργήσει πολύ να επαναληφθεί

 7. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 15/03/2014 11:40:30

  Οι ντόπιες κατοχικές και παρασιτικές πολιτικές και οικονομικές ελίτ κατέστρεψαν την Ελλάδα. Ξέρουμε όλοι ποιες είναι αυτές. Χωρίς τη έξωθεν πίεση η χώρα μας αιχμαλωτισμένη στα δίχτυα της αράχνης θα ξεψύχαγε. Είναι γνωστά επίσης τα πλέγματα εξουσιών, παραεξουσιών, διαπλοκής, συντεχνιακής νοοτροπίας και λειτουργίας που σαν μέγγενη συνθλίβουν την παραγωγική, δημιουργική και αναπτυξιακή λειτουργία της Κοινωνίας. κτλ. Η χώρα χρειάζεται εθνική στρατηγική. Όχι κενόλογους παλληκαρισμούς. Ηγέτες κι όχι ήρωες. Ο Σαμαρά φαίνεται ικανός να σκέφτεται αναλυτικά και στρατηγικά.

 8. blue nile avatar
  blue nile 15/03/2014 11:45:07

  Για να μην τρέφουμε αυταπάτες στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν μπορούμε να σωθούμε μόνοι μας. Μια χρεοκοπημένη χώρα όταν δεν έχει δικό της νόμισμα δεν μπορεί να κάνει και πολλά για να ξεπεράσει την Κρίση. Σίγουρα παίζει ρόλο το ποιος κυβερνά και το πως κυβερνά. Αλλά κάποιοι κανόνες ισχύουν. Η Ελλάδα κουβαλά ένα τεράστιο χρέος το οποίο δεν μπορεί να το εξυπηρετήσει η ασθενική της οικονομία. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι κούρεμα του χρέους. Το δεύτερο είναι αλλαγή στάσης της ευρωζώνης, η κάποιας μορφής κοινοποίησης του ευρωπαικού χρέους και η αναδιανομή των πλεονασμάτων υπό μορφή παραγωγικών επενδύσεων. . Το τρίτο είναι τραπεζική ενοποίηση. Χωρίς τα παραπάνω ότι και να κάνουμε εμείς είμαστε σχεδόν καταδικασμένοι.
  Και λέω στο σχεδόν γιατί πιστεύω στα θαύματα...

 9. Liberal avatar
  Liberal 15/03/2014 12:21:02

  Ο Σαμαράς νοικοκύρεψε τη χώρα, αλλά όσο περνάει ο καιρός, τόσο αρχίζει να γίνεται εμφανές ότι δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από την πάγια νοοτροπία του μέσου πολιτικού της μεταπολίτευσης: -να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα προνόμια συγκεκριμένων κλάδων, σε βάρος της χώρας και όλων των μη προνομιούχων πολιτών, έτσι ώστε να μην χάσουμε ψήφους
  Αν δεν μπορεί ο ηγέτης αυτής της παράταξης να απαλλάξει τη χώρα από τις παγιωμένες νοοτροπίες του κρατισμού/προστατευτισμού/σοσιαλισμού, που έχουν φέρει τη χώρα ως εδώ, ποιος θα μπορέσει, ο Τσίπρας; Πάμε λοιπόν, να συγκρουστούμε για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε ακριβά το γάλα, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και το ψωμί. Αέρα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.