15/10/2009 20:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντώνης Σαμαράς: «μαζί θα φτιάξουμε την Ελλάδα της Ελπίδας»Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε απόψε ο Αντώνης Σαμαράς.

Μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «ιδεολογία μας είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός», ο οποίος  «δένει τις παραδοσιακές μας αξίες με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες αντιλήψεις. … Όλα όσα στήριξαν την κοινωνία, τη δημοκρατία και την πατρίδα. Με όλα εκείνα που σήμερα κερδίζουν έδαφος παντού στον κόσμο: ελευθερία, αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, ανταγωνιστικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη».

 «Ελευθερία σημαίνει και Πατρίδα - και Πατρίδα σημαίνει υπερηφάνεια και Πολιτισμός» είπε ακόμα και προσδιόρισε σαφώς ως κοινωνική βάση αναφοράς της ΝΔ «κυρίως την μεσαία τάξη». Η οποία είναι «οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι που θέλουν να σταδιοδρομήσουν, οι νέοι που έχουν όνειρα»

Απευθυνόμενος τέλος σε εκείνους που «πικράναμε τον τελευταίο καιρό» τόνισε ότι «πετύχαμε μιαν ανοικτή δημοκρατική εκλογή που θα δώσει ρόλο στα μέλη και δύναμη στα όργανα του Κόμματος, θα απελευθερώσει την ορμή των οπαδών της ΝΔ και θα μετατρέψει την οργή τους σε ενωτική ανάταση και κίνηση προς τα μπρος»

 Ολόκληρή η δήλωσή του έχει ως εξής:

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται σήμερα προοπτική.
Η παράταξή μας έχει ανάγκη την Ελπίδα.
Τρία πράγματα:
* Nα αναδείξουμε τα ιδανικά μας, για να ξαναφέρουμε κοντά μας αυτούς που πικράναμε.
* Να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας, για να κάνουμε τις ιδέες μας μαγνήτη της κοινωνίας.
* Να τολμήσουμε φυγή προς τα εμπρός, για να γίνουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό κόμμα.
Και κάτι ακόμα – το πιο σημαντικό: Ενότητα.
Ενότητα στην κορυφή του κόμματος χωρίς υπονομεύσεις.
Κι ενότητα στη βάση χωρίς φατριασμούς.

Ξέρω ότι αυτές τις σκέψεις τις συμμερίζονται πολλοί. Οι περισσότεροι…
Καταθέτω, λοιπόν, σήμερα την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφού απέστειλα ήδη την σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η ιδεολογία μας, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός δεν είναι δύο λέξεις που απλά μας βολεύουν. Δένει τις παραδοσιακές μας αξίες με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες αντιλήψεις. Όλα όσα στήριξαν την κοινωνία, τη δημοκρατία και την πατρίδα. Με όλα εκείνα που σήμερα κερδίζουν έδαφος παντού στον κόσμο:
Ελευθερία, αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, ανταγωνιστικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.
Όμως, Ελευθερία σημαίνει και Πατρίδα.
Και Πατρίδα σημαίνει υπερηφάνεια και Πολιτισμός.
Όλα τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς στηρίζονται στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και στις πολιτιστικές αξίες της Πατρίδας.

Κοινωνική μας αναφορά είναι, κυρίως, η μεσαία τάξη. Χωρίς αυτή δεν στέκει ούτε η δημοκρατία ούτε η οικονομία μας. Τους πικράναμε τον τελευταίο καιρό.
Μιλάω για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες μας, τους εργαζόμενους που θέλουν να σταδιοδρομήσουν, τους νέους που έχουν όνειρα.
Όλους αυτούς πρέπει να υπερασπιστούμε. Αυτούς πρέπει να βάλουμε μπροστά, για να ανασάνει η κοινωνία, για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, για να απελευθερωθεί η δημιουργικότητα όλων των Ελλήνων.

Φίλες και φίλοι,

Δεν ζητώ απλώς το αξίωμα του Προέδρου του κόμματος. Ένωσα τις δυνάμεις μου με όσους ζήτησαν να εκλεγεί ο Πρόεδρος του Κόμματος από τη βάση. Και το πετύχαμε. Πετύχαμε μιαν ανοικτή δημοκρατική εκλογή που θα δώσει ρόλο στα μέλη και δύναμη στα όργανα του Κόμματος.
Δεν με ενδιαφέρουν οι «λεπτές ισορροπίες» και οι «συσχετισμοί». Πρέπει να ακούσουμε τους νεοδημοκράτες, να θεραπεύσουμε ότι τους πλήγωσε, να σεβαστούμε τη θέλησή τους, να απελευθερώσουμε την ορμή τους, να μετατρέψουμε την οργή τους σε ενωτική ανάταση και κίνηση προς τα μπρός.
Καταθέτω την υποψηφιότητά μου για να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμμα με λόγο στα οργανωμένα μέλη και αλληλεγγύη ανάμεσά τους. Όπου οι υποψηφιότητες όλων θα αξιολογούνται εκ των προτέρων και οι θητείες τους θα αξιολογούνται εκ των υστέρων. Όπου η κριτική δεν θα εκλαμβάνεται ως «υπονόμευση». Όπου δεν θα υπάρχουν προσωπικά «φέουδα», ούτε προσωπικοί «μηχανισμοί». Ένα κόμμα, όπου δεν θα συγχωρούνται πρακτικές που πληγώνουν τα μέλη μας. Όπου το δημόσιο ήθος θα είναι το στοίχημα που πρέπει καθημερινά να κερδίζουμε…
Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτά τα πιστεύω μια ζωή. Τα παλεύω μια ζωή. Τα έβαλα πάντα πάνω από το προσωπικό μου όφελος. Και τα εννοώ. Δεν τα δανείζομαι ως «σημαίες ευκαιρίας»…
Μαζί θα ανασυγκροτήσουμε τη Νέα Δημοκρατία.
Μαζί θα την ξαναφέρουμε στην κορυφή, κάνοντας σκληρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ που ήδη δείχνει τον παλιό του εαυτό.
Όνειρό μου, να δώσω ελπίδα σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας για μια καλύτερη Πατρίδα. Σ’ αυτό το ταξίδι αξιοπρέπειας, ήθους, δημοκρατίας, και κοινωνικής προσφοράς, ο δρόμος άνοιξε.
Μαζί θα τον προχωρήσουμε.

Θα ξαναβρούμε την Ελπίδα.
Θα ξαναγίνουμε η Ελπίδα της Ελλάδας.
Και μαζί θα φτιάξουμε την Ελλάδα της Ελπίδας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 15/10/2009 22:01:31

  Mόλις τώρα ξεκίνησε ο Αντώνης. Θα πρέπει να γυρίσει την Ελλάδα και να εμφανιστεί πολλές φορές στην τηλεόραση για να δει ο κόσμος τη διαφορά. Και να μη στρογγυλοποιεί τα πράματα,να μιλήσει ελεύθερα και αυθόρμητα. Όχι ξύλινα σαν τον Αβραμόπουλο ούτε με μαλαγανιές σαν την Ντόρα. Είναι από άλλη πάστα και πρέπει να το δείξει.

 2. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 15/10/2009 22:06:36

  Όπως το λες.

  Να είναι απλά ο εαυτός του. Είναι καλύτερος, δεν χρειάζεται να κάνει πολλά. Να ξέρει ότι θα τον συκοφαντήσουν και θα τον πολεμήσουν. Τελικά όμως οι Νεοδημοκράτες θα ψηφίσουν και αυτονών τα κριτήρια θα είναι κριτήρια ψυχής, όχι τα κριτήρια της πολιτικής οθρότητας.

  Με μια δυο σωστές κινήσεις θα μπορούσε να είχε ήδη εξασφαλίσει την αρχηγία. Όχι πολύπλοκα πράγματα. Απλά πράγματα. Είπαμε: να είναι ο εαυτός του. Χωρίς καθόλου άγχος. Το πολύ-πολύ να μην τα καταφέρει. Δεν χάλασε ο κόσμος. Έτσι κι αλλιώς, ως αουτσάιντερ ξεκινάει.

 3. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 15/10/2009 22:09:39

  Εμπνευσμένη δήλωση, άψογη η συμπύκνωση: "Ελευθερία σημαίνει και Πατρίδα. Και πατρίδα σημαίνει υπερηφάνεια και Πολιτισμός".

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ καθρέφτης 15/10/2009 22:14:08

   Και υπάρχει μια μεγάλη διαφορά από τους άλλους. Αυτός τα νιώθει!

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ Κώστας Θ. 15/10/2009 22:15:56

    Το καταλαβαίνεις κι εσύ έτσι; Κι εγώ, αλλά φοβόμουν μήπως είναι απλώς η ιδέα μου...

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ Blimblomblim 15/10/2009 22:25:56

     Όχι δεν είναι. Πολλοί το πιστεύουν.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ καθρέφτης 15/10/2009 22:14:18

   Ναι, κι εμένα μου άρεσε πολύ αυτό το σημείο. Εμπνευσμένο, όπως το λες.

   Ο Σαμαράς είναι ο μόνος πολιτικός στο πολιτικό φάσμα που μπορεί να εμπνεύσει γνήσια. Ίσως ο πρώτος μετά τον Ανδρέα. Μιλάω βέβαια για τον εαυτό μου (όχι ότι με είχε εμπνεύσει ο Ανδρέας, αλλά καταλάβαινα ότι ενέπνεε άλλους).

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ καθρέφτης 15/10/2009 22:23:39

   Πραγματικα θα ειναι οφελος και για την παραταξη αλλα ΚΑΙ για τον τοπο αν εκλεγει ο Σαμαρας. Το μονο που εχουν να του προσαψουν ειναι οτι εριξε τον Μητσοτακη πριν 16 χρονια. Αυτο για καποιους ειναι κακο αλλα για μερικους αλλους ειναι καλο...

   • kanis avatar
    kanis @ ΓΙΑΝΝΗΣ 15/10/2009 22:42:55

    Χάρη στη χώρα είχε κάνει τότε και τον ευγνωμονούμε!

   • anetos avatar
    anetos @ ΓΙΑΝΝΗΣ 16/10/2009 08:46:43

    " το μονο που εχουν να του προσαψουν ειναι οτι εριξε τον Μητσοτακη πριν 16 "


    Θεος φυλαξει ..αυτο εινα ΗΡΩΙΚΗ ΠΑΡΞΗ ....

  • kanis avatar
   kanis @ καθρέφτης 15/10/2009 22:41:44

   Ο Αντώνης είναι ο μόνος από τους διεκδικητές, που προσωποποιεί την έκφραση "πολιτικός πολιτισμός".
   Ηταν άμεσος, μεστός, ανθρώπινος κι ελπιδοφόρος απόψε!

 4. mara avatar
  mara 15/10/2009 22:13:20

  Εξαιρετικός ο κ. Σαμαράς!!! Καθαρός λόγος, ειλικρινής με ζωντάνια. Την μεγάλη πλάκα όμως την έχει πάθει η κα Μπακογιάννη. Προετοιμάσμενη μήνες πρίν (για να μην πω χρόνια...) γι΄αυτή την στιγμή, βλέπει να της ανατρέπονται τα σχέδια, λόγω εκλογής αρχηγού από την βάση. Η βάση δυστυχώς για εκείνη, θέλει Σαμαρά. Το ακούς όπου σταθείς και όπου βρεθείς. Υπάρχει έντονος αντιμητσοτακισμός. Αυτό δε που έχει την μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι ο Σαμαράς δεν ήταν προετοιμασμένος για εκλογές αρχηγού. Ο άνθρωπος δεν πίστευε με τίποτα ότι η Ν.Δ. θα πάθει τέτοια συντριβή και ο Καραμανλής θα παραιτηθεί. Παρ΄όλα αυτά, αυθόρμητα ο κόσμος έχει δημιουργήσει ρεύμα υπέρ του, κόντρα σε κάθε σχέδια... που θέλουν πάσει θυσία την κυρία αρχηγό.
  Υπάρχει και θεός!!!

  • anetos avatar
   anetos @ mara 16/10/2009 08:48:18

   "Υπάρχει και θεός!!!" αν βγει ο Αντωνης θα υπαρχει ...

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/10/2009 22:18:20

  Αντε να δουμε τι θα δουμε.. ποιος θα γελασει τελευταιος. Εμεις ελπιζω !

  ΠΠ

 6. isnogood avatar
  isnogood 15/10/2009 22:24:01

  Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι!

 7. mpaxalo avatar
  mpaxalo 15/10/2009 22:32:38

  Ακόμα και ο Χατζηνικολάου αναγκάστηκε να παραδεχθεί οτι ο Σαμαράς ήταν καλύτερος επικοινωνιακά. Εγω επισημαίνω οτι επικοινωνιακά την έφερε στους άλλους δυο που μιλησαν απο τα γραφεία τους κι αυτός μίλησε με φόντο τη ΝΔ

 8. mpaxalo avatar
  mpaxalo 15/10/2009 22:33:54

  Το τέλος του Μητσοτακισμού ;
  http://skeptikistis.blogspot.com/

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ mpaxalo 15/10/2009 23:51:52

   mpaxalo Που το βρήκες ρε θηρίο;

 9. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 15/10/2009 22:38:59

  Εγώ δεν τον είχα ακολουθήσει ατην ΠΟΛΑΝ από κομματικό πατριωτισμό. Αλλά τον κατανοούσα όπως και τον κόσμο που πήγε μαζί του. Θυσίασε την καριέρα του για ένα εθνικό θέμα. Αυτό τα λέει όλα.
  Ας είναι καλά το Μητσοτακεϊκο που τον κρατούσε έξω από το κόμμα τόσα χρόνια. Όχι φυσικά για λόγους ηθικής (τί υποκρισία !) αλλά απλώς επειδή τον φοβόντουσαν.

 10. Aris M. avatar
  Aris M. 15/10/2009 22:43:28

  Αντικειμενικα ο μονος που μπορει να δώσει προοπτικη νίκης στο κόμμα μας.
  Μπορεί, επειδή μπορεί να δώσει ελπίδα εν αντιθέσει με άλλους που μόνο την παίρνουν μακριά...

 11. αρχισαμε avatar
  αρχισαμε 15/10/2009 23:10:08

  Αντωνη, ΜΠΡΑΒΟ...

 12. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 15/10/2009 23:17:20

  Είχα γράψει πολλές φορές ότι τον υποστήριζα.
  Όχι πια. Ας κοιτάξει γύρω του, θα καταλάβει.
  Έχει λόγο, έχει ιδέες αλλά μέχρι εκεί.

  ΥΓ

  -Υποψήφιοι:

  -η μία είναι η κόρη του Μητσοτάκη (αυτό της προσάπτουν)
  -ο άλλος έριξε τον Μητσοτάκη (αυτό του προσάπτουν)
  -ο διπλωμάτης
  -ο Πανίκας

  Τι να πω; Φαντάζομαι ότι για το -10 έφταιγε μόνο ο προπονητής.
  Μόνο ο προπονητής της ομάδας πλήγωσε με συμπεριφορές, τακτικές και πολιτικές.
  Κρίμα....

 13. mara avatar
  mara 15/10/2009 23:17:43

  Καλά ρέ! παιδιά! τον Μητσοτάκη έριξε, δεν έριξε και κανένα σοβαρό πολιτικό.
  Τον "κύριο",που είπε το φοβερό για την ονομασία των Σκοπίων "...σε δέκα χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει...".
  Τον "κύριο" που γύριζε σαν μαϊντανός σε όλα τα κανάλια το 2004, υπερ του σχεδίου Ανάν.
  Τον "κύριο", που έλεγε για τον συγχωρεμένο Τάσσο Παπαδόπουλο, πόσο "επικίνδυνος" είναι και ότι με την συμπεριφορά του θα παρασύρει την Ελλάδα και την Κύπρο σε περιπέτειες....
  Σε όλα αυτά μαζί και η κορούλα...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ mara 15/10/2009 23:30:04

   ...σε αντίθεση με τον κύριο που μετέφερε μνημεία στην εκλογική του περιφέρεια;

   "...αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, ανταγωνιστικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη"

   Γιατί μου φαίνεται ότι όλοι μας δουλεύουν;

   • anetos avatar
    anetos @ Ο Ιθαγενής 16/10/2009 08:58:53

    Μαλλον εισαι απο τον Πυργο ..ε?

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ anetos 16/10/2009 17:12:33

     Από τα Καλάβρυτα η καταγωγή άνετε φίλε και εκεί είναι το πρόβλημα...
     Δεν μπορεί κάποιος να μιλά για ιδέες αξιοκρατία και Πατρίδα και να μεταφέρει μνημεία της Ιστορίας στην εκλογική του περιφέρεια. Δεν συνάδει ο πολιτικός του λόγος με το "νυν υπέρ πάντων ο ψήφος"
     Νομίζω; Αν δε παρακολουθείς τις αναρτήσεις τον υποστήριζα, εδώ και μήνες αλλά όταν είδα τις πρακτικές και το τι έχει δίπλα του, άστα άστα να πάνε...

 14. αρχισαμε avatar
  αρχισαμε 15/10/2009 23:27:41

  Το θεμα σε αυτη την εκλογη, οπως και στην αντιστοιχη του Πασοκ το 2007, ειναι να μην περασουν τα κομματα εξουσιας στα λαμογια και στους μπροστινους τους.
  Ολα τα αλλα τα συζηταμε...
  Η SIEMENS ομως εχει ονοματεπωνυμο και υποψηφιοτητα....

 15. palios avatar
  palios 15/10/2009 23:32:11

  Ακούσατε το διάγγελμα Αβραμόπουλου; Μόνο για τη φανέλα και τις κάλτσες του στρατιώτη δεν μας είπε.

  Τον άκουγες και νόμιζες ότι από στιγμή σε στιγμή θα αρχίσουν να χτυπάνε σειρήνες για αεροπορική επιδρομή.

  Αφού εγώ άρχισα να φιλάω τα παιδιά και να ψάχνω το απολυτήριο και το φύλλο πορείας.

  Μέχρι να καταλάβουμε για τι πρόκειται είχαμε βρει και το cd της Βέμπο και ήμασταν έτοιμοι να το βάλουμε να παίξει.

  • mpaxalo avatar
   mpaxalo @ palios 15/10/2009 23:54:28

   Γιατί Προφήτα μου; Δεν θα μπορούσα να το έχω γράψει εγώ; Σνιφ

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ mpaxalo 16/10/2009 00:28:26

    mpaxalo, κόντευα να ξεχάσω ότι το έγραψα

 16. Υ. avatar
  Υ. 16/10/2009 00:53:20

  Λίγες πρόχειρες παρατηρήσεις
  1.Μίλησε από Ρηγίλλης, και με φόντο το ΝΔ. Οι άλλοι δυο, από τα γραφεία τους
  2.Μίλησε για προσωπικά φέουδα και μηχανισμούς. Σαφής αιχμή για τη κυρά-Θοδώρα και το Μητσοτακέϊκο
  3.Μίλησε για μη δανεισμό αυτών που πιστεύει ως σημαία ευκαιρίας. Σε άρθρο στη Καθημερινή της Κυριακής (ως πρόσφατη αναφορά) προσδιόρισα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό ως την κυρίαρχη ιδεολογία της παράταξης. Τη Δευτέρα η Μητσοτάκαινα το ανέφερε στη δήλωση υποψηφιότητάς της.
  4.Μίλησε για πατρίδα. Οι άλλοι δυο, όχι

 17. Spm avatar
  Spm 16/10/2009 00:58:23

  Τώρα ξεκινά ο αγώνας.
  Ο Αντώνης για μια ακόμη φορά διάλεξε, τον δυσκολο το δρόμο, τον ανηφορικό. Θα πάμε μαζί όμως.
  Θα πάμε μαζί του γιατι το αξίζει, γιατί ποτέ δεν εσβησε το όνειρο του για μια άλλη Ελλάδα, περήφανη, αξιοπρεπή.
  Μαζί θα περπατήσουμε Αντώνη το δρόμο της ελπίδας που θα μας οδηγήσει στο ξεφωτο.
  Το μητσοτακεϊκο για ακόμη μια φορά θα μείνει στη μιζέρια του, να μετρά -ως άλλοι Σκρουτζ- τις αποθηκες με τα λαφυρα απο το χρόνιο πλιάτσικο στον τόπο.

  Μαζί σου Αντώνη για να έρθει πάλι η ελπίδα στον τόπο, για εμας και τα παιδιά μας.

 18. kanis avatar
  kanis 16/10/2009 01:05:37

  Χρειάζεται απόλυτη ετοιμότητα, ωστε να υπάρξει ηχηρή αντίδραση, στο πρώτο κτύπημα "κάτω από τη ζώνη", που θα αντιμετωπίσει ο Αντώνης.Μέχρι την ημέρα της εκλογής, είναι πλέον προβλεπόμενο κι αναμενόμενο. Γνωστός ο αντίπαλος, γνωστότερη όμως πλέον η τακτική του.
  Από όπου κι αν έλθει το "κτύπημα",όμως, από πίσω θα ξέρουμε,ότι θα κρύβεται η ίδια παρεούλα: Η οικογένεια Μητσοτάκη!

 19. kanis avatar
  kanis 16/10/2009 01:48:05

  Ο Μάνος Χατζηδάκις μας έδειξε το όνειρο κι όχι τον ονειροκρήτη!
  Ε! Ας γίνει η θεμιτή έπιλογή!


  http://www.youtube.com:80/watch?v=9L4Tg2a5Q7k&feature=related

 20. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 16/10/2009 02:55:24

  Ντόρα, η μεγαλύτερη εγγύση για να συνεχιστεί το διακομματικό φαγοπότι. Ο άνθρωπος που θα μας κάνει να προσβλέπουμε στον ΓΑΠ ως μεσσία εντιμότητας!

  Διαδώστε παντού αυτό το λινκ! Να μην ξεχάσει κανένας ΠΟΙΑ είναι και τι εκπροσωπεί αυτή η γυναίκα! Το μεγάλο φαγοπότι στις πλάτες μας!

  http://www.youtube.com/watch?v=I84WeACTydk

  Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Ντόρα ομολογεί ότι δεν τηλεφώνησε στον Δένδια για να μην μιλήσει ο Καραβέλας εις βάρος του… ΠΑΣΟΚ! Από ευαισθησία λέει για να μην μιλήσει εις βάρος του ΠΑΣΟΚ!

  Κάθησα και την απομαγνητοφώνησα για να τη διαδώσουμε παντού, φίλοι! Αν τα διαβάσει κανείς είναι ακόμη πιο χοντρά αυτά που λέει:

  “… ο κύριος Καραβέλας, ο συγκεκριμένος Καραβέλας, ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος ασχολήθηκε με όλες τις μεγάλες συμβάσεις που υπογράφησαν επί ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, με όλες τις συμβάσεις οι οποίες, τα τελευταία χρόνια είχε την ευθύνη η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Siemens η συγκεκριμένη. Για να μην θεωρηθεί λοιπόν ότι δύο Νεοδημοκράτες Υπουργοί συνομιλούν για μια δικαστική διαδικασία, η οποία είχε σχέση με κάποιον του οποίου εάν μιλούσε, άνοιγε το στόμα του ενδεχομένως να έδινε την εικόνα του τι ακριβώς έγινε επί ΠΑΣΟΚ, από ιδιαίτερη ευαισθησία διν… λέω… δε μιλάω, δίνω την εντολή να φύγει αμέσως τηλεγράφημα. Δεν έφυγε και γι’ αυτό ακριβώς υπάρχει ευθύνη …”

  Τι μας λέει η κυρά-Ντόρα;

  1) Επίτηδες δεν μίλησε εγκαίρως στον Δένδια. Το ήξερε το περιστατικό από Ουρουγουάη, αλλά προτίμησε την αργή διαδικασία του τηλεγραφήματος (που ούτε κι αυτό έφυγε εγκαίρως).

  2) Αυτό το επίτηδες, το έκανε για να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ, για να μην μιλήσει ο Καραβέλας εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, που ήξερε λέει πολλά, αφού αυτός ήταν ο άνθρωπος που ασχολούνταν με όλες τις συμβάσεις.

  3) Συνεπώς, συνειδητά βοήθησε το ΠΑΣΟΚ να διαφύγει ένας βασικός μάρτυρας εναντίον του.

  Αυτά είναι που μας λέει. Αυτά που ΔΕΝ μας λέει είναι τα ακόλουθα:

  1) Δεν μας ενδιαφέρει κυρά-Ντόρα αν έφαγαν πράσινοι ή γαλάζιοι. Εκείνη τη στιγμή είσαι Υπουργός και έχεις συγκεκριμένα καθήκοντα.

  2) Αν μάλιστα έφαγαν πράσινοι, τόσο το καλύτερο για το κόμμα σου. Μην μας το παίζεις συνεπώς αγωνίστρια της παράταξης. Είχε στα χέρια σου το κόμμα σου την ευκαιρία να “καθαρίσει” το ΠΑΣΟΚ με τη Siemens και την πέταξες ΕΠΙΤΗΔΕΣ. Αυτό μας είπες.

  3) Ο Καραβάλας ήταν κατηγορούμενος της υπόθεσης. Συνεπώς, μας ομολογεί ότι διέπραξε υπόθαλψη εγκληματία, ότι βοήθησε συνειδητά τη διαφυγή ενός κατηγορούμενου στο εξωτερικό “για να μην ανοίξει το στόμα του”.

  4) Η εμπλοκή και του δικού της ονόματος στην υπόθεση, καθώς και του αδερφού της, μας κάνει να σκεφτόμαστε μήπως δεν ήταν μόνον ο πολιτικός της αντίπαλος, ΠΑΣΟΚ, που ήθελε να βοηθήσει (κατά την ομολογία της), αλλά ο εαυτός της και το σόι της.

  Καθόμαστε να ανεχόμαστε κατηγορίες κατά του Σαμαρά ότι έριξε το Μητσοτάκη το 1993 και δεν καθόμαστε να βλέπουμε με τι φίδια κολοβά έχουμε να κάνουμε εδώ. Με τι ύπουλα υποκείμενα που, αν μη τι άλλο, ομολογούν αναίσχυντα ότι βοήθησαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους εις βάρος του κόμματός τους.

  Πρέπει να προσέξουμε και το ύφος ενόχου που έχει όταν τα λέει. Το πιο σημαντικό από όλα. Ύφος ανθρώπου που λέει συνειδητά ψέματα.

  Νεοδημοκράτες, τη θέλετε για αρχηγό;

 21. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/10/2009 07:29:45

  Αντώνη, καλά τα λες. Να ακολουθήσεις την συμβουλή και να πας σε πανελλαδική περιοδία (physical και virtual) σαν σε καμπάνια για εθνικές, όχι για κομματικές εκλογές. Είσαι επόμενος πρωθυπουργός, όχι πρόσκαιρος αντίπαλος μιας πονηρής αλλά αντιπαθητικής επιλογής. Να απευθυνθείς και στους χιλιάδες πασόκους που ακούνε Μητσοτάκη και παθαόνουν σύγκρυο)

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 16/10/2009 10:33:55

   Kαλημερα,
   τι θα σημαινει για σενα, εαν δεν κανει το προφανες??

   ΠΠ

 22. ΦΏΤΙΟΣ ΑΘΑΝ. avatar
  ΦΏΤΙΟΣ ΑΘΑΝ. 16/10/2009 08:13:14

  Ο ΑΝΤΩΝΗΣ εμφανώς υπερέχει.Φορέας ΕΛΠΙΔΑΣ. Ήταν όπως ανεμένετο. Μέ χαμόγελο φυσικό, απροσποίητο,πού σου έδινε την βεβαιότητα ότι πιστεύει αυτά πού έλεγε. Είναι ο μόνος πού μπορεί να αγαπηθεί , την Ντόρα την δέχεται κανείς ως αναγκαίο κακό.

 23. anetos avatar
  anetos 16/10/2009 08:44:25

  Απλά : να είναι ο εαυτός του. ειναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟΣ για την ΝΔ

 24. Νίκος avatar
  Νίκος 16/10/2009 09:43:49

  Ευγε Αντωνη, και απο εμενα, και ας μην ανηκω στη ΝΔ.

 25. eleftheros avatar
  eleftheros 16/10/2009 10:10:13

  Καλό είναι κάποια στιγμή να σταματήσουν οι διάφοροι να μας κάνουν το άσπρο-μαύρο με την αυτοκράτειρα Θεοδώρα. Οι νεοδημοκράτες δεν είναι πασόκοι, όχι μόνο δεν τσιμπάνε στη φτηνή προπαγάνδα αλλά εκνευρίζονται κιόλας.
  Ο νεοδημοκράτης ξέρει πόσο κακό έχει κάνει το Μητσοτακέϊκο στην παράταξη τα τελευταία χρόνια.
  Ο νεοδημοκράτης ξέρει ποιός έκανε τις διαροές στα Γιωργοκάναλα των λεγόμενων στα Υπουργικά συμβούλια του Καραμανλή, που μετά μας κτυπούσαν με σφυριά και βαριοπούλες οι μαφιόζοι των καναλιών.
  Ο νεοδημοκράτης ξέρει ότι την τελική απόφαση να φύγει ο Καραμανλής την πήρε μετά την υπόθεση Καραβέλα, που φυγάδευσε ο αυτοκράτειρα Θεοδώρα, για να μην βγάλει στη φόρα τα άπλυτα των πασόκων για τη Ζίμενς.
  Τα υπόλοιπα που λένε οι φανατικοί οπαδοί της αυτοκράτειρας Θεοδώρας είναι παραμυθάκια για μικρά παιδιά.
  Χθές ο Σαμαράς, που ομολογουμένως έκανε μια πραγματικά εμπνευσμένη, πατριωτική και ισορροπημένη δήλωση υποψηφιότητας εμένα προσωπικά με έπεισε ότι είναι εξαιρετικά σοβαρός και μετρημένος άνθρωπος, δείχνει να ξέρει τί θέλει και πώς μπορεί να το καταφέρει.
  Επίσης, χθές στο mega είδα τον Αβραμό. Μου φάνηκε και αυτός πραγματικά διαφορετικός από τον Αβραμόπουλο που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια.
  Ήταν πολύ πιο δυναμικός, μεστός, ενωτικός και έκανε το τρίο της Ιεράς Εξέτασης (Πρετεντέρης, Τσίμας, Τρέμη) να μην ξέρουν πως να τον στριμώξουν, παρόλο που προσπαθούσαν συνεχώς να του βάλουν τρικλοποδιές και σπιουνιές.
  Αντί να είναι στην επίθεση τους είχε στριμώξει συνεχώς στην άμυνα και τους τρείς μαζί
  Επίσης, ο Αβραμόπουλος είπε τα καλύτερα για τους άλλους υποψήφιους, μίλησε για εντελώς νέο ξεκίνημα για την παράταξη και άρχισε πραγματικά να με πείθει (παρόλους τους αρχικούς ενδιασμούς μου λόγω του ΚΕΠ) ότι είναι ο πιο ενωτικός από όλους τους άλλους τρείς υποψήφιους.
  Για το ιδεολογικό σκέλος δεν είμαι ακόμη σίγουρος, ο Σαμαράς είναι πιό ξεκάθαρος.
  Ομολογώ πάντως ότι δεν περίμενα να είναι ΤΟΣΟ καλός ο Αβραμόπουλος.

 26. διερωτώμαι avatar
  διερωτώμαι 16/10/2009 11:38:21

  Επιτέλους ακούσαμε πολιτικό να ανφέρεται στην πατρίδα με έμπνευση και με λόγο ουσιαστικό και όχι ξύλινο και μιμητικό. Υποθέτω οτι, εάν εκλεγεί ο κ.Σαμαράς, οι εξελίξεις "δεξιά" της Νέας Δημοκρατίας θα είναι σημαντικές...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.