#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/06/2010 16:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντισυνταγματικό το ΑσφαλιστικόΑντισυνταγματικές κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου 5 βασικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το δημόσιο, ενώ παρατηρήσεις έγιναν και για τη νομιμότητα άλλων διατάξεων.

Όπως μετέδωσε το ΣΚΑΙ το ανώτατο δικαστήριο έκρινε, μεταξύ άλλων, αντισυνταγματική την υπαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ, όπως και τις διατάξεις που προβλέπουν να καθορίζονται με υπουργική απόφαση τα ποσά των συντάξεων και η αναπροσαρμογή τους.

Κατά το ανώτατο δικαστήριο για τα θέματα αυτά το Σύνταγμα επιβάλλει την ψήφιση νόμου.

Στο μεταξύ, με την ακρόαση φορέων συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

«Οι επιπτώσεις είναι παντού, έχουμε μια βίαιη ανατροπή κατακτήσεων μιας ζωής και που αναδεικνύουν μείζον δημοκρατικό ζήτημα», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος χαρακτήρισε την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης ως το πλέον αντικοινωνικό και βάρβαρο. Όπως είπε, «είναι απαράδεκτο ότι δεν υπάρχει ούτε καν καμία μεταβατικότητα ως προς τις αλλαγές στις μητέρες ανηλίκων και στα βαρέα και ανθυγιεινά».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, σχολίασε ότι το νομοσχέδιο παράγει ανασφάλεια, για κοινωνική νάρκη έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, ενώ ο πρόεδρος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 30/06/2010 14:51:03

  Η κυβέρνηση στηρίζεται σε Σύνταγμα που έχει de facto καταργηθεί.

  Δεν το έχουμε αντιληφθεί οι πιο πολλοί, αλλά η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο και μόνο επειδή την ανεχόμαστε. Στην πραγματικότητα το Σύνταγμα έχει καταργηθεί αντικατασταθέν από το γνωστό μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, διατηρείται χάριν της συγκαλυμμένης ανοχής των λοιπών πολιτικών δυνάμεων, ελλείψει έτοιμης εναλλακτικής λύσης. Δηλαδή η πολιτική εξουσία της κυβέρνησης είναι στο κενό.
  Το ανατριχιαστικό στην περίπτωσή μας είναι ότι στην πραγματικότητα κυβερνούν τα ΜΜΕ και είναι τα μόνα που «νομιμοποιούν» την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την έννοια πως αν τα ΜΜΕ αποφασίσουν αύριο το πρωϊ να παρουσιάσουν την πραγματική εικόνα στον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεν θα μπορέσει να παραμείνει στο τιμόνι της χώρας ούτε για εικοσιτέσσερις ώρες.
  Λέμε λοιπόν ότι το Σύνταγμα έχει καταργηθεί από τη στιγμή κατά την οποία:
  1) Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει διαφορετικές αποφάσεις από αυτές που υπαγορεύονται από το μνημόνιο και την Τρόϊκα, στην οποία έχει παραδοθεί η οικονομική εξουσία της χώρας. Δηλαδή η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να ασκήσει τα δικαιώματα που της αναγνωρίζει το Σύνταγμα, αλλά είναι απλός εντολοδόχος του ΔΝΤ.
  2) Έχουν καταργηθεί οι προστατευόμενες από το Σύνταγμα συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα κεκτημένα ενός αιώνα.
  3) Επιβάλλεται ξανά ΛΑΦΚΑ που έχει κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη αντισυνταγματικός. Γιατί απλά η ίδια η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι το Σύνταγμα δεν έχει πλέον ισχύ.
  4) Ακόμα και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, θετική για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να υπάρξει, έπειτα από σχετική προσφυγή και πάλι αυτή δεν θα ισχύσει γιατί δεν θα δοθεί η επόμενη δόση του δανείου. Κοιτάξτε και το παράδειγμα της Ρουμανίας. Επομένως στην πράξη έχει καταργηθεί και η συνταγματικά προβλεπόμενη Δικαιοσύνη και η ισχύς των αποφάσεών της.
  5) Απολύονται μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι προστατεύονται από ρητή διάταξη του Συντάγματος, γιατί απλά το Σύνταγμα δεν ισχύει κ.λ.π.
  Έπειτα απ’ όλα αυτά γίνεται φανερό ότι το Σύνταγμα έχει de facto καταργηθεί και μαζί του έχει ουσιαστικά καταργηθεί και έχει καταρρεύσει και το πολιτικό σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής «Δημοκρατίας». Στην πραγματικότητα το Σύνταγμα υπάρχει μόνο για να φέρουν τους τίτλους τους και να εισπράττουν τους μισθούς τους οι εντολοδόχοι του ΔΝΤ κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Καμία, επί της ουσίας λαϊκή εξουσία δεν έχουν και όταν αυτό γίνει αντιληπτό από το λαό, τα πάντα θα καταρρεύσουν, μέσα σε ένα γενικό κλίμα ανυπακοής.
  Αλήθεια οι συνταγματολόγοι μας, οι οποίοι άλλοτε ήταν λαλίστατοι για το παραμικρό, που είναι τώρα που τους έχει ανάγκη ο λαός;;;

  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/de-facto.html

 2. NTINOS avatar
  NTINOS 30/06/2010 15:01:36

  ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΙ Ο NAGUIB SAWIRIS ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;;;;
  Wind Hellas Telecommunications SA, the Greek mobile phone operator that restructured its debt last year, will miss 40.5 million euros ($50 million) of debt payments due in the next two weeks, according to Naguib Sawiris, its Egyptian billionaire owner.

  Greece’s third-largest mobile-phone operator has asked creditors not to push it into default as it seeks to restructure its debt for the second time in seven months, Sawiris said in an interview. Sawiris, who ranked 205th in Forbes magazine’s World’s Richest People list last year, owns Wind Hellas through his Weather Investments SpA holding company.
  BLOOMBERG

  ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΙΣΕΚΟΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ,ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ,ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΦΕΣΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΤΟΥ.
  Η WIND HELLAS ΤΣΕΠΩΣΕ 250ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ...ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ.
  ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΩΝ 12,7 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ FORBES.
  KAI MAΖΥ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΗΜΕΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ NTINOS 30/06/2010 16:36:51

   Ψηνομαι και για Σαουιρις αρχηγο αντι ΓΑΠ !!! ψεμματα??

   ΠΠ

   • καινός avatar
    καινός @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/06/2010 17:49:46

    χο χο!!

    Καθόλου ψέμματα!!!

 3. DOC avatar
  DOC 30/06/2010 15:27:29

  ΟΥΔΕΝ κακόν αμιγές καλού. Με αφορμή δηλαδή τις εξελίξεις στη Ρουμανία. Κάποια κορόιδα στη χώρα του Δράκουλα των Καρπαθίων πήγανε στα δικαστήρια για τα μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω μπούκας του ΔΝΤ. Τα όποια μέτρα, βέβαια, δεν ποικίλλουν από χώρα σε χώρα.

  Τα ίδια είναι: Είτε για Αργεντινή στο παρελθόν είτε για Λετονία χθες είτε για Ελλάδα σήμερα: Αυξήσεις στους φόρους, μειώσεις στις αποδοχές. Και βγήκε απόφαση στη Ρουμανία ότι τα μέτρα της εκεί κατοχικής κυβέρνησης είναι αντισυνταγματικά. Δεν μπορείς, δηλαδή, στα καλά καθούμενα ν’ αλλάζεις τη ζωή ενός ολόκληρου λαού. Οταν κάποιος έχει κάνει τα κουμάντα του με βάση ότι παίρνει δέκα δραχμές, ξαφνικά να τον κατεβάζεις στις επτά.

  Κι ακόμα παρακάτω, αν υπολογίσεις και την Εφορία. Ποιο Σύνταγμα και μακακίες όμως; Στα κλαρίνα του το γράφει το ΔΝΤ. Ετσι κι εφαρμοστεί το Σύνταγμα, κλείνουμε την κάνουλα και δεν σας δίνουμε φράγκο. Κωλόχαρτο, λοιπόν, το Σύνταγμα. Πατσαβούρα. Υπεράνω όλων ο νόμος των δανειστών. Των τοκογλύφων δηλαδή. Τα λεφτά που δίνουμε δεν πάνε στα ταμεία του κάθε κράτους. Επιστρέφουν αυτόματα για την αποπληρωμή των τόκων.

  Και το κεφάλαιο, κεφάλαιο. Οπως βέβαια είναι αντισυνταγματικά και τα περισσότερα από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί και επιβάλλονται συνέχεια στην Ελλάδα. Ξανά μανά στα κλαρίνα τους όμως. Οποια απόφαση κι αν βγάλει το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα. Τσάμπα τα λεφτά που θα έχουνε πάρει οι δικηγόροι. Θα βγει ο Παπακωνσταντίνου και θα βάλει μπροστά την ίδια κασέτα: «Αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της πατρίδας.

  Καταλαβαίνουμε, πονάμε, στενοχωριόμαστε κι εμείς, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Τα μέτρα μπορεί να κρίθηκαν αντισυνταγματικά, αλλά θα εφαρμοστούν. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πτωχεύσει η χώρα». Ετσι πάει. Η επιλογή έχει γίνει και δεν αλλάζει με τίποτα: Να πτωχεύσει και να εξοντωθεί κατ' αρχάς ο λαός και για τη χώρα βλέπουμε. Αυτή θα πτωχεύσει όταν έρθει η ώρα της.

  Ιδού, λοιπόν, πώς επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι οι χώρες όταν εισέρχεται το ΔΝΤ είναι υπό κατοχή. Κι αφού είναι υπό κατοχή δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να έχουν δήθεν δικιά τους κυβέρνηση. Δήθεν Ελληνα πρωθυπουργό, δήθεν Ελληνες υπουργούς και δήθεν ελληνικό Κοινοβούλιο. Δήθεν ελληνικά δικαστήρια που κρίνουν και αποφασίζουν.

  Πρωθυπουργός ο Ολι Ρεν!

  ΓΙΑ ποιο λόγο να υπάρχει δήθεν Ελληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Αφού έτσι ή αλλιώς οι αποφάσεις έτοιμες έρχονται από την Τρόικα. Γραμμένες. Οι εδώ δήθεν κυβερνώντες το μόνο που κάνουν είναι να τις επικυρώνουν. Η μετάφραση μόνο γίνεται από τα εγγλέζικα στα ελληνικά. Για ποιο λόγο να παριστάνει τον υπουργό Εργασίας ο Λοβέρδος; Για ποιο λόγο να γίνονται αυτές οι συζητήσεις του κώλου στη Βουλή; Αφού έτσι ή αλλιώς η χώρα έχει παραδοθεί στην Τρόικα, να κυβερνήσει η Τρόικα αυτοπροσώπως.

  Οχι διά εκπροσώπων και διά εντολοδόχων. Να καταργηθεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, να αναλάβει πρωθυπουργός ο Ολι Ρεν και τα σχετικά υπουργεία όπως το Οικονομικών και το Εργασίας να υπαχθούν απευθείας στο ΔΝΤ. Να μας κάνουνε και μια καλή τιμή και να έχει κι ένα όφελος η χώρα από την περικοπή των δαπανών. Τους μισθούς δηλαδή των υπουργών και τα λειτουργικά έξοδα.

  Στη Γερμανία είναι σκληροί και ανάλγητοι:

  ΝΑ σας πω και το άλλο; Αυτοί τουλάχιστον είναι πιο έντιμοι. Ούτε κοροϊδεύουν ούτε λένε ψέματα. Δυο λέξεις είπε όλες κι όλες ο Ολι Ρεν όταν έγινε η παράδοση της χώρας: «Κουράγιο, Ελληνες». Δεν έδωσε υποσχέσεις για το αύριο. Δεν έταξε πότε θα βγει το κωλοδάχτυλο σαν τον Παπακωνσταντίνου. Πολλά είπαμε όμως. Μεταξύ των επωνύμων αυτές τις μέρες στη Μύκονο είναι κι ο Ρούντι Φέλερ.

  Τις προάλλες, λοιπόν, σε βραδιά φουλ μουν στου Αντώνη του Σκανδάλη στον Πάνορμο συναντήθηκε με τον Δημήτρη τον Δάρα. Ο Δάρας είναι ο πρώτος Ελληνας ποδοσφαιριστής που έκανε καριέρα στην Ευρώπη. Προ Μποσμάν. Με τον Φέλερ είχαν παίξει αντίπαλοι την περίοδο 1981-82 στη Βήτα Εθνική. Ο Φέλερ στη Μόναχο 1860 κι ο Δάρας στο Ζόλινγκεν που βγάζει και τα μαχαιροπίρουνα.

  Και θυμήθηκε, λοιπόν, ο Φέλερ ότι εκείνη τη σεζόν, παρά το γεγονός ότι η Μόναχο 1860 είχε τερματίσει 8η, υποβιβάστηκε στη Γάμα Εθνική λόγω χρεών. Κι όταν λέμε για Μόναχο 1860 στη Γερμανία, μιλάμε για επίπεδο Μπάγερν. Εκείνη την εποχή, μάλιστα, ακόμα παραπάνω. Επαιξε όμως κανονικά και με το νόμο Γάμα Εθνική. Και κάθε Κυριακή έκοβε 35.000 εισιτήρια. Ολα αυτά βέβαια πριν από τριάντα χρόνια. Και στη Γερμανία βέβαια. Στη Γερμανία που δεν βγήκε ο κόσμος στους δρόμους.

  Στο Μόναχο που δεν έχει νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη να φωνάζει. Στη Γερμανία που δεν έχει υπουργό Βούγια να διαμαρτύρεται. Στη Γερμανία που δεν έχει βουλευτή Καράογλου να βγάζει ανακοινώσεις. Στη Γερμανία οι πολιτικοί είναι σκληροί και ανάλγητοι. Τύφλα να έχουνε τα Ες Ες. Δεν τους ενδιαφέρουν τα κοινωνικά προβλήματα. Δεν είναι κοντά στο λαό. Δεν αγαπάνε το ποδόσφαιρο.

  Δεν πονάνε μαζί με τον κόσμο. Την αφήσανε απροστάτευτη τη φουκαριάρα τη Μόναχο 1860 να υποβιβαστεί. Ούτε την ιστορία της σεβαστήκανε ούτε τους οπαδούς της. Στην Ελλάδα, αντίθετα, οι πολιτικοί μπορεί να καταστρέψανε τη χώρα, αλλά αν πρόκειται για τον Ηρακλή ή για τον ΟΦΗ, βάζουνε τα στήθια τους μπροστά.

 4. DOC avatar
  DOC 30/06/2010 15:29:10

  ΟΥΔΕΝ κακόν αμιγές καλού. Με αφορμή δηλαδή τις εξελίξεις στη Ρουμανία. Κάποια κορόιδα στη χώρα του Δράκουλα των Καρπαθίων πήγανε στα δικαστήρια για τα μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω μπούκας του ΔΝΤ. Τα όποια μέτρα, βέβαια, δεν ποικίλλουν από χώρα σε χώρα.

  Τα ίδια είναι: Είτε για Αργεντινή στο παρελθόν είτε για Λετονία χθες είτε για Ελλάδα σήμερα: Αυξήσεις στους φόρους, μειώσεις στις αποδοχές. Και βγήκε απόφαση στη Ρουμανία ότι τα μέτρα της εκεί κατοχικής κυβέρνησης είναι αντισυνταγματικά. Δεν μπορείς, δηλαδή, στα καλά καθούμενα ν’ αλλάζεις τη ζωή ενός ολόκληρου λαού. Οταν κάποιος έχει κάνει τα κουμάντα του με βάση ότι παίρνει δέκα δραχμές, ξαφνικά να τον κατεβάζεις στις επτά.

  Κι ακόμα παρακάτω, αν υπολογίσεις και την Εφορία. Ποιο Σύνταγμα και μακακίες όμως; Στα κλαρίνα του το γράφει το ΔΝΤ. Ετσι κι εφαρμοστεί το Σύνταγμα, κλείνουμε την κάνουλα και δεν σας δίνουμε φράγκο. Κωλόχαρτο, λοιπόν, το Σύνταγμα. Πατσαβούρα. Υπεράνω όλων ο νόμος των δανειστών. Των τοκογλύφων δηλαδή. Τα λεφτά που δίνουμε δεν πάνε στα ταμεία του κάθε κράτους. Επιστρέφουν αυτόματα για την αποπληρωμή των τόκων.

  Και το κεφάλαιο, κεφάλαιο. Οπως βέβαια είναι αντισυνταγματικά και τα περισσότερα από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί και επιβάλλονται συνέχεια στην Ελλάδα. Ξανά μανά στα κλαρίνα τους όμως. Οποια απόφαση κι αν βγάλει το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα. Τσάμπα τα λεφτά που θα έχουνε πάρει οι δικηγόροι. Θα βγει ο Παπακωνσταντίνου και θα βάλει μπροστά την ίδια κασέτα: «Αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της πατρίδας.

  Καταλαβαίνουμε, πονάμε, στενοχωριόμαστε κι εμείς, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Τα μέτρα μπορεί να κρίθηκαν αντισυνταγματικά, αλλά θα εφαρμοστούν. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πτωχεύσει η χώρα». Ετσι πάει. Η επιλογή έχει γίνει και δεν αλλάζει με τίποτα: Να πτωχεύσει και να εξοντωθεί κατ' αρχάς ο λαός και για τη χώρα βλέπουμε. Αυτή θα πτωχεύσει όταν έρθει η ώρα της.

  Ιδού, λοιπόν, πώς επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι οι χώρες όταν εισέρχεται το ΔΝΤ είναι υπό κατοχή. Κι αφού είναι υπό κατοχή δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να έχουν δήθεν δικιά τους κυβέρνηση. Δήθεν Ελληνα πρωθυπουργό, δήθεν Ελληνες υπουργούς και δήθεν ελληνικό Κοινοβούλιο. Δήθεν ελληνικά δικαστήρια που κρίνουν και αποφασίζουν.

  Πρωθυπουργός ο Ολι Ρεν!

  ΓΙΑ ποιο λόγο να υπάρχει δήθεν Ελληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Αφού έτσι ή αλλιώς οι αποφάσεις έτοιμες έρχονται από την Τρόικα. Γραμμένες. Οι εδώ δήθεν κυβερνώντες το μόνο που κάνουν είναι να τις επικυρώνουν. Η μετάφραση μόνο γίνεται από τα εγγλέζικα στα ελληνικά. Για ποιο λόγο να παριστάνει τον υπουργό Εργασίας ο Λοβέρδος; Για ποιο λόγο να γίνονται αυτές οι συζητήσεις του κώλου στη Βουλή; Αφού έτσι ή αλλιώς η χώρα έχει παραδοθεί στην Τρόικα, να κυβερνήσει η Τρόικα αυτοπροσώπως.

  Οχι διά εκπροσώπων και διά εντολοδόχων. Να καταργηθεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, να αναλάβει πρωθυπουργός ο Ολι Ρεν και τα σχετικά υπουργεία όπως το Οικονομικών και το Εργασίας να υπαχθούν απευθείας στο ΔΝΤ. Να μας κάνουνε και μια καλή τιμή και να έχει κι ένα όφελος η χώρα από την περικοπή των δαπανών. Τους μισθούς δηλαδή των υπουργών και τα λειτουργικά έξοδα.

  Στη Γερμανία είναι σκληροί και ανάλγητοι:

  ΝΑ σας πω και το άλλο; Αυτοί τουλάχιστον είναι πιο έντιμοι. Ούτε κοροϊδεύουν ούτε λένε ψέματα. Δυο λέξεις είπε όλες κι όλες ο Ολι Ρεν όταν έγινε η παράδοση της χώρας: «Κουράγιο, Ελληνες». Δεν έδωσε υποσχέσεις για το αύριο. Δεν έταξε πότε θα βγει το κωλοδάχτυλο σαν τον Παπακωνσταντίνου. Πολλά είπαμε όμως. Μεταξύ των επωνύμων αυτές τις μέρες στη Μύκονο είναι κι ο Ρούντι Φέλερ.

  Τις προάλλες, λοιπόν, σε βραδιά φουλ μουν στου Αντώνη του Σκανδάλη στον Πάνορμο συναντήθηκε με τον Δημήτρη τον Δάρα. Ο Δάρας είναι ο πρώτος Ελληνας ποδοσφαιριστής που έκανε καριέρα στην Ευρώπη. Προ Μποσμάν. Με τον Φέλερ είχαν παίξει αντίπαλοι την περίοδο 1981-82 στη Βήτα Εθνική. Ο Φέλερ στη Μόναχο 1860 κι ο Δάρας στο Ζόλινγκεν που βγάζει και τα μαχαιροπίρουνα.

  Και θυμήθηκε, λοιπόν, ο Φέλερ ότι εκείνη τη σεζόν, παρά το γεγονός ότι η Μόναχο 1860 είχε τερματίσει 8η, υποβιβάστηκε στη Γάμα Εθνική λόγω χρεών. Κι όταν λέμε για Μόναχο 1860 στη Γερμανία, μιλάμε για επίπεδο Μπάγερν. Εκείνη την εποχή, μάλιστα, ακόμα παραπάνω. Επαιξε όμως κανονικά και με το νόμο Γάμα Εθνική. Και κάθε Κυριακή έκοβε 35.000 εισιτήρια. Ολα αυτά βέβαια πριν από τριάντα χρόνια. Και στη Γερμανία βέβαια. Στη Γερμανία που δεν βγήκε ο κόσμος στους δρόμους.

  Στο Μόναχο που δεν έχει νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη να φωνάζει. Στη Γερμανία που δεν έχει υπουργό Βούγια να διαμαρτύρεται. Στη Γερμανία που δεν έχει βουλευτή Καράογλου να βγάζει ανακοινώσεις. Στη Γερμανία οι πολιτικοί είναι σκληροί και ανάλγητοι. Τύφλα να έχουνε τα Ες Ες. Δεν τους ενδιαφέρουν τα κοινωνικά προβλήματα. Δεν είναι κοντά στο λαό. Δεν αγαπάνε το ποδόσφαιρο.

  Δεν πονάνε μαζί με τον κόσμο. Την αφήσανε απροστάτευτη τη φουκαριάρα τη Μόναχο 1860 να υποβιβαστεί. Ούτε την ιστορία της σεβαστήκανε ούτε τους οπαδούς της. Στην Ελλάδα, αντίθετα, οι πολιτικοί μπορεί να καταστρέψανε τη χώρα, αλλά αν πρόκειται για τον Ηρακλή ή για τον ΟΦΗ, βάζουνε τα στήθια τους μπροστά.

  Χαίρετε!

 5. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 30/06/2010 15:40:10

  Ο Ροβέρτος έλεγε σήμερα, ότι το Μνημόνιο δεν μπορεί να καταργεί δικαιώματα κατακτηθέντα με αγώνες. Μπορεί,λέει, να διαπραγματευθούμε ακόμα. Παράκρουση λέγεται στην Ιατρική;

 6. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 30/06/2010 15:51:14

  Ερώτηση: Τι ειδικότητα έχει ο Μπένι;
  Ο Λοβέρδος;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΒΡΑΧΟΣ 30/06/2010 16:48:02

   Ιζνογκουντ και γιουσουφακι.

   ΠΠ

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/06/2010 16:52:37

    Kαλό...
    Μπορώ να τα χρησιμοποιώ και εγώ;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΒΡΑΧΟΣ 30/06/2010 16:57:09

   τα εχουν κατοχυρωσει. συγγνωμη Βραχε.

   ΠΠ

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/06/2010 16:33:49

  Να γινει ομαδικη αγωγη κατα του κρατους να επιστραφουν οι εισφορες 13ου και 14ου στους ασφαλισμενους για ολα τα χροναι ασφαλισης τους και αν θελουν ας την κοψουν μετα στους νεοεισερχομενους.

  Επισης γιατι ζητουν οι συνδικαλιστες να εγγυηθει το κρατος για τις επικουρικες ?? δεν εχει καμια λογικη !!!!!!! ειναι νταβατζιλικι ! ο καθε φορεας να εγγυαται τα σα εκ των σων.. βοηθεια μας. Δικαιο ??

  Απλο?? Νομιζω..!

  ΠΠ

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/06/2010 16:34:43

  Αν δεν εκοβε 13η 14η απο δικαστικους τι θα ψηφιζαν ????

  ΠΠ

 9. Greg avatar
  Greg 30/06/2010 16:51:35

  Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου*

  Δεν το κρύβω, για πρώτη φορά μετά την χούντα νοιώθω να ανησυχώ σοβαρά, όχι πλέον για την διάσταση του εκδημοκρατισμού στην χώρα μας, αλλά για την προοπτική αυτής καθεαυτής της στοιχειώδους δημοκρατικής τάξης. Όπως επανειλημμένα έχω σημειώσει, το καθεστώς στην Ελλάδα βρίσκεται σε αδιέξοδο και πλέον προκαλεί την μία κρίση μετά την άλλη, έτσι ώστε μέσω αυτών να διατηρήσει την ηγεμονία του με όποιο τρόπο και με ότι μέσα μπορεί. Μοχλός αυτής της επιχείρησης διάσωσης του καθεστώτος είναι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

  Το λέω και ανατριχιάζω καθώς ποτέ δεν περίμενα ότι ο Γιώργος θα μπορούσε να καταστεί ο πλέον επικίνδυνος πολιτικός για τα συμφέροντα των Ελλήνων και για την δημοκρατική εξέλιξη της χώρας. Η μυστηριώδης περίπτωση με την βόμβα που έσκασε στην καρδιά του «μηχανισμού της δημόσιας τάξης», έρχεται να προστεθεί στην μυστηριώδη περίπτωση της λανθάνουσας πτώχευσης του ελληνικού κράτους και της έκδηλης επιχείρησης φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.

  Απέναντι σε αυτές τις κυριολεκτικά μυστηριώδεις περιπτώσεις βίας, το μόνο αδιαμφισβήτητο είναι ότι θυματοποιείται ο ελληνικός λαός. Όλα τα άλλα που αφορούν στους δράστες της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας, είναι συζητήσιμα, αμφιλεγόμενα και τόσο περίεργα που προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια στον ελληνικό πληθυσμό και στην διεθνή κοινή γνώμη σχετικά με τις εξελίξεις στην χώρα μας.

  Στην Ελλάδα, τουλάχιστον μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Siemens, εμφανίζεται να υπάρχει δραματική κρίση νομιμοποίησης. Μετά μάλιστα τις τραγελαφικές κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου σε όλα τα επίπεδα των δημόσιων οικονομικών και της εξωτερικής μας πολιτικής – τα οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι αλληλένδετα – θα ήμουν απόλυτα ακριβής αν μιλούσα για σοβαρή κρίση πολιτικής νομιμοποίησης στην χώρα. Σύμφωνα με την θεωρία, σε τέτοιες περιπτώσεις οι κυβερνήσεις προσπαθούν να μεταστρέψουν αρχικά το πολιτικό κίνητρο της κοινωνικής δράσης σε οικονομικό και αργότερα, όταν πια η κρίση έχει κορυφωθεί, το τελευταίο σε ζωτικό κίνητρο που αγγίζει τα όρια της επιβίωσης. Δηλαδή τα μέτρα εξαθλίωσης των δύο τρίτων της κοινωνίας εμφανίζονται ως αναγκαία μέτρα επιβίωσης και όχι ως πολιτικές αποφάσεις που ρυθμίζουν το σύστημα ανταλλαγής και διάρθρωσης της εξουσίας στην χώρα.

  Ο μηχανισμός που συνδέει τις δύο αυτές μεταβλητές δεν είναι άλλος από την απειλή. Μέσω αυτού του μηχανισμού πορεύεται πλέον η κυβέρνηση, θέτοντας διαρκώς ζωτικού χαρακτήρα διλήμματα στους Έλληνες, τα οποία προφανώς κατασκευάζει η ίδια με τους πολιτικούς και κοινωνικούς συμμάχους της - έστω και κακότεχνα. Η κυβέρνηση που ανήλθε στην εξουσία με το σλόγκαν της «διαβουλευτικής δημοκρατίας», προσφέρει πλέον για διαβούλευση μονίμως την … απειλή. Είναι πλέον επικίνδυνη. Την δική της ανασφάλεια μεταφέρει στην ελληνική κοινωνία και νομίζω ότι βρίσκεται στην φάση που αναζητεί το κατάλληλο μίγμα καταστολής, το οποίο θα εμφανισθεί ως μηχανισμός διασφάλισης της κοινωνικής ειρήνης και της δημόσιας τάξης.

  Αν οι βάσιμες υποψίες μου ευσταθούν, τότε μιλάμε για μία άκρως επικίνδυνη κυβέρνηση, όχι μόνον για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά και για το δημοκρατικό φαινόμενο στην χώρα. Τι πάτε να κάνετε, μωρέ; Αφού πρώτα δυναμιτίσατε την κοινωνική συνοχή και καταστήσατε την χώρα διεθνές πειραματόζωο του μεταμοντέρνου καπιταλισμού, τώρα ετοιμάζεστε να κατατρομοκρατήσετε τους Έλληνες πολίτες, κρατώντας τους δεμένους και αγχωμένους μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες;

  Ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2009. Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο συνέχισε την προεκλογική ρητορική του, αλλά δεν φρόντισε να εκπονήσει σχέδιο άμεσης εφαρμογής για να αποτρέψει την επερχόμενη έκρηξη. Αλλά και όταν κέρδισε τις εκλογές συμπεριφέρθηκε απολύτως ανεύθυνα, προκαλώντας με την στάση του στο εσωτερικό της χώρας και αργότερα με τις εγκληματικές δηλώσεις του στο εξωτερικό, κρίση δανεισμού, η οποία με τα αντικειμενικά στοιχεία των δημοσιονομικών της χώρας σε σχέση πάντα με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, παραμένει ανεξήγητη. Επισήμανε τότε ο γράφων με όση ένταση μπορούσε, ότι η στρατηγική αυτή του Γιώργου θα επιφέρει δεινά στην χώρα και θα έχει ως αποτέλεσμα την χρεοκοπία. Δυστυχώς, όμως, ελάχιστοι ήταν αυτοί που αντιλαμβάνονταν την αγωνία μου. Οι περισσότεροι έψαχναν ανήθικα κίνητρα πίσω από αυτήν ή θεωρούσαν ότι είναι εκδήλωση … μιζέριας.

  Σήμερα όμως, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προκάλεσε με το ζόρι κρίση δανεισμού για να εξυπηρετήσει άδηλες πολιτικές, οι οποίες σιγά-σιγά προδίδονται από τα γεγονότα. Μετά τα ναυάγια και τα παγόβουνα η επικίνδυνη αυτή ομάδα που κυβερνά τυπικά την χώρα, έπαιξε με τα … πιστόλια και τώρα παρατηρώ να παίζει με τις … βόμβες. Όταν, αγαπητοί φίλοι, καθιστάς στοιχείο της διαλεκτικής σου πιστόλια, βόμβες κλπ δολοφονικά εξαρτήματα, είναι απολύτως βέβαιο ότι αντιλαμβάνεσαι την πολιτική ως βία. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να συνδέεται με δημοκρατικές μορφές διακυβέρνησης.

  Τώρα το καθεστώς κατασκευάζει παντού εχθρούς για να υπάρξει στοιχειωδώς και να ακουστεί από την ελληνική κοινωνία. Ως εχθροί εμφανίζονται το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα - το οποίο όμως παρόλα αυτά υπηρετεί πιστά η ελληνική κυβέρνηση - τα όργανα της ΕΕ και μεγαλύτερος απ’ όλους το … ΠΑΜΕ. Από σήμερα ως εχθρός θα εμφανίζεται και μια φανταστική «διεθνής τρομοκρατία», που ταχυδρομεί βόμβες. Μόνο που οι δημοκρατικές κυβερνήσεις με υψηλή πολιτική νομιμοποίηση δεν κατασκευάζουν ποτέ και πουθενά τέτοιου είδους εχθρούς. Αυτό έκαναν πάντα ολιγαρχικά καθεστώτα και αυταρχικές κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι πορεύονται χούντες και συγκεκαλυμμένες χούντες.

  Η κρίση που έχει προκαλέσει το καθεστώς μέσα στο αδιέξοδό του, είτε θα επιλυθεί με αυταρχικά μέσα, οδηγώντας σε μορφές κυριαρχίας οι οποίες εν τέλει θα καταστήσουν κουρελόχαρτο τον συντακτικό χάρτη της χώρας, είτε θα επιφέρουν την άμεση κινητοποίηση του λαού για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, που έστω και στιγμιαία θα δώσουν ανακούφιση στην δημοκρατική ασφυξία και ίσως δρομολογήσουν διαφορετικές πολιτικές εξελίξεις με κριτήριο τον απεγκλωβισμό της χώρας από τις καθεστωτικές επιλογές.

  Η οργανωμένη αριστερά φαίνεται ανίκανη να αντιληφθεί αυτό το διακύβευμα. Πράττει ακριβώς ότι η αριστερά και η κεντροαριστερά πριν από την χούντα. Με αυτό το σημείωμα κάνω έκκληση στους προοδευτικούς πολίτες να ξεπεράσουμε τις κομματικές αγκυλώσεις και να οργανωθούμε σε ένα μέτωπο πολύ ευρύτερο απ’ αυτό που επιπόλαια βιάστηκε να αναγγείλει ο Αλέκος Αλαβάνος. Το κίνητρο και η ιδέα είναι απολύτως ορθά, ο τρόπος, όμως, είναι απολύτως εσφαλμένος. Το Μέτωπο εναντίον του καθεστώτος δεν μπορεί παρά να αναπτυχθεί από την κοινωνία των πολιτών και να στηριχθεί από όλες τις οργανωμένες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις. Μόνον έτσι θα μπορέσει να προσφέρει αξιόπιστη απάντηση στην κρίση.

  Θέλω, τέλος, να απευθύνω έκκληση στον Νονό του καθεστώτος να αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν προοδευτικά και το καθεστώς στην τύχη του. Ας δείξει τώρα στα στερνά του, ότι εμπνέεται από εθνικά ιδανικά και όχι από αρρωστημένη δίψα για απόλυτη εξουσία. Ας καταλάβει επιτέλους και ο Νονός ότι το οικοδόμημά του έχει ραγίσει και δεν μπορεί πλέον να αναστηλωθεί. Ας συμβάλλει στην διαμόρφωση ενός νέου δημοκρατικού συστήματος καθαρής πολιτικής. Είναι ίσως, αν το σκεφτεί καλύτερα, η καλύτερη λύση για τα συμφέροντα της οικογένειάς του στο μέλλον. Οι εποχές άλλαξαν και η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Οι νταβάδες - όπως τους όρισαν πολιτικοί απ’ όλο το κομματικό φάσμα - ή θα μεταβληθούν σε επιχειρηματίες Δυτικού τύπου, ή θα καταστούν αυτοί στο τέλος το επίκεντρο της λαϊκής οργής. Και αυτό δεν θα ήταν καλό για κανέναν.

  *Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι πολιτικός αναλυτής, διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ενώ άσκησε επί είκοσι χρόνια δημοσιογραφία στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα δέκα ως παρουσιαστής ειδήσεων και εκπομπών.

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Greg 30/06/2010 16:55:34

   Από που "αλιεύθηκε";

 10. Greg avatar
  Greg 30/06/2010 17:02:21

  www.grbloopers.blogspot.com

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Greg 30/06/2010 17:29:08

   Ευχαριστώ.

 11. armageddon avatar
  armageddon 30/06/2010 17:25:49

  Για να μην ξεχνιόμαστε τι έγηνε με τα ακίνητα του Ακη και των άλλων
  λαμογιών Πολιτικών; επέστρεψαν στο Κράτος ,φυλακή θα πάνε όπως θα βάζανε
  εμένα εάν ήμουν παραβάτης ,ή το πλνίξανε το κουνέλι .

 12. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 30/06/2010 17:45:05

  Η καλύτερη είναι αυτή:

  http://multimedia.papandreou.gr/photos/hphoto/20080319/1205939400-23446.jpg

  • socrates avatar
   socrates @ Γιάννης Σ. 30/06/2010 19:36:43

   Κοίτα ένα επαναστάτη της φακής!
   Πώς μπορούν μερικοί άνθρωποι να υποκρίνoνται με τόση άνεση;

 13. victoria avatar
  victoria 30/06/2010 18:09:10

  Μπήκα στην ιστοσελίδα της ΝΔ να δω τι λέμε τελοσπάντων επισήμως για το ασφαλιστικό. Βρήκα αυτό:

  Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η Αναπληρώτρια Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Δρ. Τέτα Διαμαντοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, μετά την κατάθεση προς συζήτηση στη Βουλή του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου, επισημαίνει ότι απειλείται άμεσα η συνοχή της Ελληνικής Κοινωνίας.
  Και τούτο, διότι ραγδαίες οικονομικές, τεχνολογικές και κοινωνικές μεταβολές, έχουν, ήδη, οδηγήσει στην απόγνωση μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες της πατρίδας μας.
  Η Γραμματεία, στέκει με περίσκεψη και έντονο προβληματισμό στα κοινωνικά προβλήματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί και που εξελίσσονται συνεχώς.
  Προτείνει την άμεση λήψη σειράς μέτρων, ώστε να μην διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός. Αλλά και για να έχουν οι πλέον αδύναμες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες -οι οποίες αισθάνονται, ήδη, τα αδιέξοδα- την ελπίδα αναβαθμισμένης πολιτικής με συγκεκριμένες επεξεργασμένες, μέσα από διάλογο, προτάσεις, που να οδηγούν σε απτά αποτελέσματα».

  Και ρωτώ με ειλικρινή απορία: τι είναι τούτο το ξύλινο; αυτοσύσταση;
  Επισημαίνει ότι κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή (βραβείο αυτονόητου), "στέκει με περίσκεψη" στο πρόβλημα (;;) και προτείνει τη λήψη μέτρων (!!). Από ποιον, από μένα; Μέτρα όπως;
  Άντε και κάποιος το έγραψε το πόνημα (δεν τη γνωρίζω την κυρία καθόλου), εκεί στη Ρηγίλλης βρε παιδιά δεν διαβάζουν τι μπουμπουνάνε στο διαδίκτυο;
  Είναι σοβαρά τα θέματα, δεν μπορεί να λέμε και κανένα .. ανέκδοτο να περνάει η ώρα, έλεος (το έθεσα ευγενικά, είδατε).

 14. victoria avatar
  victoria 30/06/2010 18:37:33

  Το ξαναγράφω γιατί κάτι έκανε το pc μου και δεν ξέρω αν το πήρατε.
  Έλεγα ότι μπήκα στην ιστοσελίδα της ΝΔ για να δω τι λέμε επισήμως για το ασφαλιστικό. Βρήκα αυτό:

  Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η Αναπληρώτρια Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Δρ. Τέτα Διαμαντοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, μετά την κατάθεση προς συζήτηση στη Βουλή του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου, επισημαίνει ότι απειλείται άμεσα η συνοχή της Ελληνικής Κοινωνίας.
  Και τούτο, διότι ραγδαίες οικονομικές, τεχνολογικές και κοινωνικές μεταβολές, έχουν, ήδη, οδηγήσει στην απόγνωση μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες της πατρίδας μας.
  Η Γραμματεία, στέκει με περίσκεψη και έντονο προβληματισμό στα κοινωνικά προβλήματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί και που εξελίσσονται συνεχώς.
  Προτείνει την άμεση λήψη σειράς μέτρων, ώστε να μην διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός. Αλλά και για να έχουν οι πλέον αδύναμες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες -οι οποίες αισθάνονται, ήδη, τα αδιέξοδα- την ελπίδα αναβαθμισμένης πολιτικής με συγκεκριμένες επεξεργασμένες, μέσα από διάλογο, προτάσεις, που να οδηγούν σε απτά αποτελέσματα».

  Τι είναι λοιπόν αυτό το ξύλινο; αυτοσύσταση;
  Μας επισημαίνεται ο κίνδυνος για την κοινωνική συνοχή (βραβείο αυτονόητου), μετά "η Γραμματεία στέκει με περίσκεψη" στο πρόβλημα (;;) και τέλος προτείνεται η λήψη μέτρων!! Από ποιον, από μένα; Μέτρα όπως;

  Και καλά κάποιος το έγραψε (δεν τη γνωρίζω καθόλου τη συντάκτρια), εκεί στη Ρηγίλλης δεν βλέπουν τι αναρτούν στο διαδίκτυο; Αυτό ούτε άποψη είναι, ούτε αντιπολίτευση.
  Είναι σοβαρά τα θέματα για να λέμε ότι να'ναι...! Συγγνώμη κιόλας.

 15. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 30/06/2010 19:01:28

  Προς μια χαμένη 20ετια οδεύει η χώρα μας μετά την πρόταση του αρμοδίου επίτροπου για θέματα οικονομικών Ολι Ρεν για επιβολή οικονομικών κυρώσεων στα κράτη- μέλη που παραβιάζουν τους οικονομικούς κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης!
  με λίγα λόγια οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις δημιούργησαν το πρόβλημα, την ζημιά την πληρώνει ο λαός.
  Ας πούμε τώρα ότι η Ελλάδα εκπληρώσει τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος φέτος, όπως λέει ο υπ. Οικονομικών, αν η οικονομία συρρικνώνεται, καθώς τα έσοδα, δεν θα παραμείνουμε σε ύφεση! δεν θα αυξηθεί το χρέος, δεν θα μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες;

  Μήπως στόχος τους είναι να γυρίσουμε στην εποχή της φεουδαρχίας όπου μια μικρή τάξη ανθρώπων εξουσίαζε έναν πληθυσμό χωρίς πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα;

 16. nic avatar
  nic 30/06/2010 19:08:52

  200 ΕΩΣ 250 ΕΥΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
  ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

  • αφισοκολλητης avatar
   αφισοκολλητης @ nic 30/06/2010 19:28:01

   και λιγα ειναι....

 17. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 30/06/2010 19:25:07

  Όλη η φασαρία γίνεται για μείωση 4,2 % του ΑΕΠ το 2060

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/06/42-2060.html

 18. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 30/06/2010 19:29:54

  Πράγματι το Σύνταγμα έχει de facto παραμεριστεί και βασικός λειτουργικός νόμος της χώρας είναι πλέον το διαβόητο μνημόνιο. Αυτό σημαίνει στην ουσία της η ρήση Σαμαρά οτι ο Παπανδρέου παρέδωσε τα κλειδιά της Χώρας. Το μνημόνιο σηματοδοτεί την οικονομική υποτέλεια και τον θεσμικό αφοπλισμό της Πολιτείας. Γι΄ αυτό και όσο ισχύει αυτή η κατάσταση, η Χώρα δεν θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Καμμία κεντρική πολιτική εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να επιβληθεί, όσο οι πολίτες ξέρουν οτι είναι ετερόφωτη και οτι δεν έχει πλέον ούτε κάν την νομοθετική πρωτοβουλία. Μόνο η απαλλαγή της Χώρας από το μνημόνιο (που προϋποθέτει οπωσδήποτε πολιτική αλλαγή) μπορεί να επαναφέρει την Ελλάδα στην ομαλότητα.
  Δημήτρης Κοκκαλάκης
  Λαμία.

 19. Κικη avatar
  Κικη 01/07/2010 00:02:26

  Δεν υποκρινεται,δεν εχει καταλαβει που βρισκεται,χαζο παιδι ολο χαρα γεματο. Αλλοι ειναι που τον κατευθυνουν,ο αδελγος μηπως.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.