#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/01/2010 12:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντισυνταγματική η ψήφος των μεταναστών λέει ο σύμβουλος του Ραγκούση καθηγητής Δ. ΤσάτσοςΤον Καθηγητή Δ. Τσάτσο τον γνωρίζουμε όλοι. Έγκριτος συνταγματολόγος και, προσφάτως, σύμβουλος του κ. Ραγκούση στα κρίσιμα θέματα του Υπουργείου του. Ο Δ. Τσάτσος ασχολήθηκε και με το ζήτημα της ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές σε ανύποπτο χρόνο. Έτσι, στο Συνταγματικό του Δίκαιο (τόμος Γ΄, Θεμελιώδη Δικαιώματα, 1988, σελ. 164 -165) παίρνει σαφώς θέση υπέρ της αντισυνταγματικότητας του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών, λέγοντας χαρακτηριστικά «Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε πως το Σύνταγμα και αυτό το δικαίωμα το επεφύλαξε μόνο στους έλληνες πολίτες… Η αναγνώριση τέτοιων δικαιωμάτων στους αλλοδαπούς προϋποθέτει συνταγματική μεταβολή. Τελικά η συνταγματική μεταβολή που θα ήταν αναγκαία για την αναγνώριση ενός τέτοιου δικαιώματος για τους αλλοδαπούς δεν συντελέσθηκε».

Αν η Κυβέρνηση εμμείνει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την ψήφο των μεταναστών, στην κατάθεση δηλαδή μιας αντισυνταγματικής ρύθμισης, τα πράγματα γίνονται ακόμη σοβαρότερα. Δεν θα φθάναμε ως εδώ όμως, κύριε Ραγκούση – να έχετε απέναντί σας σχεδόν όλη την κοινωνία - αν είχατε συμβουλευθεί και ακούσει τους συμβούλους σας …

ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 28/01/2010 13:05:32

  Εμ έπεσε με τα μούτρα ο ΓΑΠ με τον κολλητό του στις ΜΚΟ για το καλό του σοσιαλισμού στις λεπτομέρειες του συντάγματος θα κωλώσουν;

 2. popolaros avatar
  popolaros 28/01/2010 13:21:17

  Ώπα που το βρήκες αυτό το μαργαριτάρι.
  Μπένι ακούς τι λέει ο Τσάτσος?
  Μπένι δεν έχουμε ακούσει την θέση σου για το λαθρονομοσχέδιο.
  Ποιά είναι?

 3. pthanos avatar
  pthanos 28/01/2010 13:28:25

  Έλεος ρε παιδιά πως μπορείτε να βγαίνετε και να δηλώνετε οτι "έχετε απέναντί σας σχεδόν όλη την κοινωνία". Ποια κοινωνία; Πολύς κόσμος είναι υπέρ του μέτρου, όσο και αν το χτυπάνε με παραπληροφόρηση μέσα σαν το δικό σας.

  Ο Τσάτσος επίσης δεν είπε οτι είναι κατά του μέτρου γιατί είναι κόντρα στο σύνανταγμα. Λέει πως για να περάσει το μέτρο πρέπει να γίνει μεταβολή. Και φυσικά αυτή είναι απλά η άποψή του, άλλος συνταγματολόγος μπορεί να έχει άλλη άποψη.

  • olympiada avatar
   olympiada @ pthanos 28/01/2010 14:34:40

   Ποιός κόσμος είναι "υπέρ του μέτρου"; Ο εικονικός κόσμος στις δημοσκοπήσεις του in.gr με μπαναρισμένες ip;

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ pthanos 28/01/2010 14:44:39

   ο κόσμος της πολυπολιτισμικής και διεθνιστικής αριστεράς, που δεν πιστεύει σε έθνη άλλα σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες.

   Όπως της στιβαρής δημοκρατικής ΕΣΣΔ που κλάταρε, ευτυχώς που ανεβαίνει η Κίνα και θα έρθουν πάλι στο προσκήνιο τα έθνη.

  • anonymous avatar
   anonymous @ pthanos 28/01/2010 14:48:54

   Όλοι όσοι έχω μιλήσει είναι εναντίον. Ακόμη και η ηλεκτρονικές ψηφοφορίες δίνουν 80% κατά.
   Μικρά μπλογκ είναι επίσης κατά. Για πες μας ποιοι είναι υπέρ.

  • Σον Πεν avatar
   Σον Πεν @ pthanos 28/01/2010 15:31:42

   Ρώτησα έναν Αλβανό,από αυτούς που εύκολα θα τον κατέτασες στούς ενταγμένους, στούς νοικοκύρηδες,στούς φιλησυχους και μάλιστα στούς φιλέλληνες γιατί σύμφωνα με δήλωσή του :"έχει φάει ψωμί στην Ελλάδα και έχει μεγαλώσει τα παιδιά του τι θα απαντούσε στην ερώτηση με ποιού το μέρος θα πολεμούσε αν Ελλάδα και Αλβανία βρίσκονταν σε πόλεμο και αυτός είχε πάρει την Ελληνική ιθαγένεια.
   -Δε θα πάψω να ειμαι ΑΛΒΑΝΟΣ στην καρδιά επειδη θα παρω την Ελληνική ιθαγένεια.Απλά θα διευκολύνει τη ζωή μου.
   Και ερωτώ: θά υπάρχει ανάλογη ερώτηση στους υποψηφίους για τη χορηγηση Ελληνικής ιθαγένειας?
   Υπενθυμίζω το Συνταγμα της Ελλάδας,μέρος δεύτερο,άρθρο 4 ,
   παράγραφος 6:"Κάθε Ελληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της πατρίδας σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων".

  • thespieys avatar
   thespieys @ pthanos 28/01/2010 15:40:14

   Παρά τη προπαγάνδα, τη παραπληροφόρηση και τους πακτωλούς εκατομμυρίων για την ...επιμόρφωση των Ελλήνων πολιτών σχετικά με τα ευεργετήματα του πολυ-πολιτισμού, η συντριπτική πλειοψηφία (85-90%)τάσσεται σαφώς ΚΑΤΑ του ν/σ.
   Ευτυχώς που υπήρχε λογοκρισία στο opengov.gr και "δημόσια διαβούλευση" ...11 ολόκληρων ημερών μέσα στις γιορτές και έπεσαν οι μάσκες του GAP.
   O "ποδηλάτης" θα έχει τη τύχη του "κουρασμένου". Οσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα για όλους.

  • thespieys avatar
   thespieys @ pthanos 28/01/2010 15:58:01

   Ανώνυμε ποια είναι τα "μικρά" και τα "μεγάλα" blog;
   Υπέρ είναι κάποιοι αριστερίζοντες (δικαίωμά τους φυσικά), ο Καπλάνι και οι συναυτώ, κάποια portal της κακιάς ώρας και φυσικά η γνωστή τριάδα: τρωκτικο-φιμωτρο-νονιουζ.
   Μη κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας.

  • anonymous avatar
   anonymous @ pthanos 28/01/2010 16:41:55

   To τρωκτικό δεν έχει λάβει θέση. Κάνει την πάπια αν κι έχει ανεβάσει αρνητικά σχόλια αναγνωστών. Το φίμωτρο με το νονιους κάνουν επίσης την πάπια. Το κουρδιστό πορτοκάλι έχει λάβει θέση υπέρ.
   Τα μικρά μπλογκς είναι κάτι απλών ανθρώπων που δε γράφουν συνήθως πολιτικά. Ένιωσαν την ανάγκη να γράψουν μια ανάρτηση και να δηλώσουν την εναντίωσή τους.

  • ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ avatar
   ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ @ pthanos 28/01/2010 19:45:43

   1) pthanos είσαι διανοητικά ανεπαρκής.
   2) Ποιον ενδιαφέρει αν ο Τσάτσος είναι υπέρ ή κατά της ψήφου, από την στιγμή που υπάρχει ατόφια η άποψη του Συντάγματος;

  • mesaios daktylos avatar
   mesaios daktylos @ pthanos 28/01/2010 22:28:44

   pthanos says: ¨¨...Ποια κοινωνία; Πολύς κόσμος είναι υπέρ του μέτρου...¨¨
   Συμφωνώ. Γιατί εκτός από τους μισθοδοτούμενους, υπάρχουν και οι λεγόμενοι ηλίθιοι, ασχετως εάν είναι χρήσιμοι ή όχι.

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 28/01/2010 14:38:34

  Έλα μωρέ τώρα, τι ξέρουν οι συνταγματολόγοι. Μα φυσικά βε παιδιά και το δικαίωμα ψήφου επιφυλάσσεται μόνο στους πολίτες. Αφού υφίσταται και νοηματοδοτείται μονάχα στα πλαίσια ενός πολιτεύματος, το οποίο καθορίζει ο λαός της χώρας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ίσως κατάκτηση της σκέψης του διαφωτισμού. Ότι δηλαδή ένας λαός έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται και να επιλέγει ο ίδιος τους κυβερνήτες του. Για αυτό έγραψα πρόσφατα ότι η αναγνώριση δικαιώματος ψήφου στους λαθρομετανάστες προϋποθέτει ότι αυτοί αποτελούν μέρος του λαού, που με τη σειρά του προκύπτει από την ταύτιση λαού και πληθυσμού μιας χώρας. Το οποίο υποστηρίζεται λογικά μόνο όταν έχει καταργηθεί η έννοια της πολιτισμικής/εθνικής ταυτότητας και θεωρείται ότι η κοινωνία είναι απλά ένα σύνολο ανθρώπων που συναλλάσσονται καθημερινά και μοιράζονται τον ίδιο γεωγραφικό χώρο (ο Αριστοτέλης θα απορούσε με μια τέτοια θεώρηση αλλά εμείς, ως πιο έξυπνοι, προτιμούμε πιο μοντέρνους και πιο υλιστικούς τρόπους σκέψης). Ακριβώς δηλαδή αυτό που ξεκίνησε στην Ελλάδα με τον αφελληνισμό της παιδείας από τη δεκαετία του 1980 καθώς και με την κατάργηση της έννοιας της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Με άλλα λόγια, όταν έχουμε καταργήσει όλα τα στοιχεία που καθιστούν τον κάτοικο Ελλάδας ‘Έλληνα’, τότε μπορεί όντως ένας λαθρομετανάστης που μένει εδώ από καιρό να υποστηρίξει λογικά ότι δε διαφέρει από τους Έλληνες, ανήκει στο λαό της Ελλάδας και πρέπει να ψηφίζει. Κάθε τρόπος θεώρησης του κόσμου έχει και διαφορετικές πρακτικές συνέπειες. Δε μας αρέσει η γλώσσα, η ιστορία, οι παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα, η θρησκεία μας; Κανένα πρόβλημα. Μετά όμως δεν έχουμε πλέον λογικό επιχείρημα για να πούμε ότι ο αλλοδαπός που ζει στην Ελλάδα και συναλλάσσεται με τους Έλληνες, δεν ανήκει στο λαό της χώρας και δεν μπορεί να ψηφίζει. Οπότε τι προτιμάμε; Και προφανώς μιλάω για στάση σε επίπεδο επιχειρηματολογίας, όχι τι μπορεί να επιβάλλει ο καθένας με τη βία.

 5. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 28/01/2010 14:47:00

  Πέραν των ιδεολογικών αντιπαραθέσεων υπάρχουν και οι θεσμικές ρυθμίσεις. Ας βάλουμε, λοιπόν, μια σειρά:

  1. Ο Τσάτσος ερμήνευσε ως αντισυνταγματική την ψήφο των αλλοδαπών και όχι την ψήφο των εχόντων την ελληνική ιθαγένεια.

  2. Από τη στιγμή που κάποιος πάρει την ιθαγένεια δεν τίθεται θέμα ούτε περιορισμού κάποιου (ατομικού, κοινωνικού ή πολιτικού) δικαιώματος ούτε εξαιρέσεων.

  3. Ειδικότερα τώρα, η συζήτηση περί του «ενεργητικού» ή «παθητικού» εκλογικού δικαιώματος των αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές, είναι ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ για τους μη έλληνες υπηκόους «που διαμένουν νόμιμα στην Ελληνική Επικράτεια». Με το π.δ. 150/2006 επιχειρείται, μάλιστα, η εναρμόνιση της νομοθεσίας μας προς την Οδηγία 2003/109/ΕΚ του Συμβουλίου της 25ης Νοεμβρίου 2003 «σχετικά με το καθεστώς υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι είναι επί μακρόν διαμένοντες». Προκειμένου να αποκτηθεί από τον αλλοδαπό το καθεστώς του «επί μακρόν διαμένοντα» πρέπει να «διαμένει στην Ελλάδα, νόμιμα και αδιάλειπτα, κατά τα πέντε έτη αμέσως πριν την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης», να διαθέτει επαρκές ετήσιο εισόδημα, πλήρη ασφάλιση ασθενείας, επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας και γνώση στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού (άρθρο 4). Το θέμα είναι ότι το «καθεστώς» αυτό δεν ορίζεται ρητά ότι «επιτρέπει» το εκλογικό δικαίωμα στις δημοτικές εκλογές και επιδέχεται ερμηνειών (αλλά αυτό αναφέρεται στα σημερινά ισχύοντα πλαίσια).

 6. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 28/01/2010 15:11:21

  Αλήθεια,δέν έχω βρή ΟΥΤΕ έναν πού είναι υπέρ τού νομοσχεδίου.Πού τούς βρήκε άρα γε ό ανωτέρω σχολιαστής;
  Τό καθεστώς τού επί μακρόν διαμένοντος,εφ'όσον τό παίρνουν οί νόμιμοι,δέν θά τό πάρη κανείς ή θά τό πάρη ένας ασήμαντος αριθμός.Παρατηρώ ότι επιμελώς προσπαθούν νά μάς κάνουν νά ξεχάσουμε ότι είναι λάθροι ,καί ώς παράνομοι δικαιούνται μόνον απελάσεως.Οσον αφορά,τώρα,τό επαρκές εισόδημα,ό σκούρος πού καθαρίζει τζάμια αυτοκινήτων έχει επαρκές εισόδημα;Σκέψεις κάνω.

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 28/01/2010 15:21:11

  Σιγα μη νοιαζονται για την (Ελληνικη) κοινωνια τα νεοταξικα φυντανια. Αν νοιαζονταν θα εκαναν Ηρακλειες προσπαθειες να λυσουν τας προβληματα της κοινωνιας μας. Αν μη τι αλλο, αυτοι δημιουργησαν ΟΛΑ τα ζητηματα που μπορει να τιναξουν στον αερα την κοινωνικη συνοχη. η ΜΑΣΑ τους νοιαζει, τιποτα αλλο.

 8. ILG avatar
  ILG 28/01/2010 15:24:02

  Όποιος πιστεύει οτι η κοινωνία είναι με το μέρος του, δεν φοβάται το δημοψήφισμα. Αλλά όλοι ξέρουμε τι θα πεί η κάλπη, γι αυτό δεν το θέλετε, το Ελληνικό έθνος απαιτεί να ερωτηθεί...

 9. popolaros avatar
  popolaros 28/01/2010 15:45:50

  Η Ελλάδα έκανε ένα τεράστιο πολυπολιτισμικό βήμα με την ένταξη της στην Ε.Ε και το ρίξιμο των συνόρων της με αυτή.
  Μέχρι εκεί καλά είμαστε, και εκεί να μείνουμε.
  Αντί λοιπόν να κοιτάμε να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις των χωρών της Ε.Ε και των ευρωπαίων πολιτών, εμείς κοιτάμε τι ;;
  1. Να βγούμε εκτός Ε.Ε ;
  2. Nα παρασύρουμε και μερικές άλλες χώρες εκτός Ε.Ε ;
  3. Να δημιουργήσουμε μουσουλμανικές μειονότητες χθεσινών λαθρομεταναστών, με δικαίωμα μάλιστα εκλέγειν και εκλέγεσθαι ;

  Δηλαδή την ώρα που η Ε.Ε κλείνει σιγά-σιγά, εμείς(Yorgo) έχουμε ανοίξει πορτοπαράθυρα.

 10. pthanos avatar
  pthanos 28/01/2010 15:52:50

  @ Σον Πεν

  Διαβάστε το σχόλιό του. Αν η ελλάδα και η αλβανία έκαναν πόλεμο, τι θα έκανες, έ Αλβανε;

  Με τέτοιους πολίτες που σκέφτονται με επιχειρήματα τετάρτης Δημοτικού και όλα στο μυαλό τους καταλήγουν στον πόλεμο, δημοψήφισμα δεν έχει νόημα. Ειδικά για ερωτήματα που άπτονται των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Εγώ έχω μια άλλη ιστοριούλα, συναντιέται ένας Χαλκιδαίος που μένει αθήνα με έναν αθηναίο και του λέει "άμα η αθήνα έκανε πόλεμο στην χαλκίδα εσύ με ποιανού το μέρος θα ήσουνα ρε Χαλκιδαίε;"

  Έλεος δηλαδή. Δεν ανάγεται η καθημερινή μας ζωή στο τι θα γίνει αμα γίνει πόλεμος. Και εσύ άμα γινόταν πόλεμος θα γινόσουν ταγματασφαλίτης, δεν πάει να πει αυτό ότι δεν μπορώ να ζήσω μαζί σου στην κοινωνία του τώρα και του αύριο.

 11. egersis avatar
  egersis 28/01/2010 15:53:33

  Ένα είναι βέβαιο.
  Αν δεν υπήρχαν οι αντιδράσεις από όλους μας ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ
  Αντίσταση μέχρι την τελική Νίκη αδέλφια.

 12. pthanos avatar
  pthanos 28/01/2010 16:05:31

  Μέχρι την τελική νίκη αδέρφια. Με ιθαγένεια ο σκούρος θα θέλει και αύξηση μισθού. Άσε που δεν μπορείς να τον εκβιάζεις κιόλλας.

  Ας πιούμε ένα φραπέ Εις την Τελικήν Νίκην!

 13. παύλος avatar
  παύλος 28/01/2010 16:18:22

  H άρνηση του δημοψηφίσματος από τους Πασόκους (που μέχρι χθες ζήταγαν συνεχώς την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, ευαγγελίζοντες την υποτιθέμενη ανοιχτή δημοκρατία) καταδεικνύει δραματικά την υποκρισία τους και την διπλοπροσωπία τους. Όσο για τους αξιοθρήνητους πολιτικάντηδες του ΣY.PI.ZA, εκεί κι αν πέσαν οι μάσκες. Θα πρέπει αυτοί οι κύριοι να αναλογιστούν ότι ή είσαι υπέρ ή κατά των δημοψηφισμάτων και της ανοιχτής δημοκρατίας, και όχι να είσαι κατά αν διαφωνείς με το διακύβευμα. Aυτό λέγεται "KOMMATIKH ΣΠEKOYΛA" και καταδεικνύει επί της ουσίας το δημοκρατικό τους έλλειμα καθώς κόβουν και ράβουν τη δημοκρατική βούληση με βάση τις πολιτικές τους απόψεις και όχι το σεβασμό στη δημοκρατική άποψη των πολιτών. Kοινώς φασιστόμουτρα!!!!

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ παύλος 28/01/2010 16:23:22

   Παύλε παρεκτρέπεσαι.
   Φασιστόμουτρα οι "συνιστώσες";
   Θα σου βάλω πιπέρι.

 14. pthanos avatar
  pthanos 28/01/2010 16:21:20

  Με την λογική σου παύλο, καλά έκαναν οι πολίτες που ψήφισαν χίτλερ. Εκείνη η ημέρα ήταν η γιορτή της δημοκρατίας.

 15. Aggelos avatar
  Aggelos 28/01/2010 17:22:21

  η Αλβανια και ολα τα βαλκανια θα ειναι ΕΕ σε 4-5 χρονια..οποτε μην κοιταμε εκει..οι οποιοι ειναι βεβαια το 70% των αλλοδαπων..

  οι ανατολιτες θελουν προσοχη..

 16. μαρικα avatar
  μαρικα 28/01/2010 17:25:45

  Αυτοι που λενε σημερα ετσι και αυριο αλιως και προκαλουν τον λαο και βεβαια
  ειναι φαστιστομουτρα.Πετρο σημερα ειμαι με τον Παυλο,

 17. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 28/01/2010 17:29:19

  Μαρίκα!!!!! Αστείο ήταν. Δεν πιστεύω να με πέρασες για ΣΥΡΙΖΑ; Θεός φυλάξοι!!!!

 18. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 28/01/2010 17:38:04

  Μορφέα περίμενες να ρίξει την κυβέρνηση ο Σαμαράς καταψηφίζοντας τον σοσιαλιστή Παπούλια και να ξαναχάσει η ΝΔ τις εκλογές για δεύτερη φορά σε ένα έτος, αφού ούτε τις μισές ψήφους που πήρε πέρσι δεν θα έπερνε φέτος, έτσι για να μη σε "προδώσει" και για να γουστάρεις;

 19. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/01/2010 17:43:52

  H ασκηση πολιτικης εξουσιας δεν ειναι ανθρωπινο δικαιωμα.
  Ανθρωπινα δικαιωματα ειναι το δικαιωμα στη ζωη,στην ελευθερια του λογου,στη δουλεια κλπ αλλα ΟΧΙ το δικαιωμα ψηφου.Αυτο ειναι πολιτικο δικαιωμα αφου ειναι η πηγη της εξουσιας.

 20. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 28/01/2010 17:44:03

  Μορφέα για χαλάρωσε λίγο. Κατά την λήψη πολιτικών αποφάσεων δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το τι θέλουμε, αλλά το τι μπορούμε να κάνουμε και, κυρίως, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνουμε.
  Γι' αυτό άστο!!!! Ο Αντώνης φαίνεται πως ξέρει τι κάνει.

 21. Μορφέας avatar
  Μορφέας 28/01/2010 17:44:22

  Μὰ τὸ πασοκ δὲν θὰ τολμοῦσε ποτὲ νὰ κάνει ἐκλογὲς γιὰ ἕνα θέμα ποὺ δὲν τὸ θέλει τὸ 85% τοῦ λαοῦ!
  ..ἀλλὰ καὶ τὶς ἐκλογὲς νὰ ἔχανε τὸ νομοσχέδιο θὰ τὸ σταμάταγε!!!!
  αὐτὸ ἀξίζει λιγότερο ἀπὸ τὴν νομιμοποίηση τῶν λαθρομεταναστῶν;

 22. Μορφέας avatar
  Μορφέας 28/01/2010 17:46:16

  τὸ νομοσχέδιο θὰ περάσει μὲ τὶε εὐλογίες τοῦ σαμαρᾶ καὶ μετὰ θὰ λέει ὅτι ἔκανε ὅτι μποροῦσε γιὰ νὰ τὸ σταματήσει...ΕΛΕΟΣ

 23. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/01/2010 17:47:29

  Ο λαος εχει προτεραιοτητες και προτεραιοτητα ειναι η οικονομια.
  Η ΝΔ θα πληρωσει πολυ μεγαλο κοστος αν προκαλεσει εκλογες αρνουμενη να ψηφισει Προεδρο οταν συζητειται η πιθανοτητα χρεωκοπιας.
  Αντικειμενικα δε γινεται.

 24. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 28/01/2010 17:49:23

  Μορφέα, προσπάθησε να βάλεις τη λογική, πάνω απο το θυμικό σου. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Σκέψου το λίγο!!!!

 25. Μορφέας avatar
  Μορφέας 28/01/2010 17:56:09

  Ἂν βάζουμε τὴν οἰκονομία πάνω ἀπὸ τὴν νομημοποίηση τῶν λάθρο τότε τί νὰ πῶ;τὰ 300 ἕκατομ. εὐρὼ ἀξίζουν περισσότερο ἀπὸ το νομοσχέδιο;μάλλον ὄχι...ἂν ἡ ΝΔ πληροφοροῦσε τὸν κόσμο περὶ τίνος πρόκειται τὸτε ὁ λαὸς θὰ ἦταν μὲ τὸ μέρος του καὶ δὲν θὰ τὸν ἐνδιέφερε τόσο τὸ οἰκονομικό..τῶρα γιὰ αὐτὰ ποὺ θά ποῦν στὰ κανάλια γιὰ νὰ τὸν χτυπήσουν πρέπει νὰ γνωρίζουμε ὅτι ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟῪ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

  • Μορφέας avatar
   Μορφέας @ Μορφέας 28/01/2010 20:47:47

   Είναι προφανές, ότι η Κυβέρνησις απεφάσισε να αναβάλη την κατάθεσι του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και να επισπεύση την επανεκλογή Παπούλια, για να διευκολύνη την Ν.Δ στο να υπερψηφίση τον Κάρολο Παπούλια. Και η Ν.Δ απαντά σε αυτή την διευκόλυνσι με την άμεση ανταπόκρισί της, ώστε να μην υπάρχη καν έστω κάποια παραφιλολογία στον Τύπο για έστω κάποια πίεσι του κ. Σαμαρά προς την Κυβέρνησι…Σας είπα την άποψί μου, εδώ ήταν η μεγάλη ευκαιρία του κ. Σαμαρά. Αν από την αρχή, είχε μπει επικεφαλής στην θέσι του Καρατζαφέρη στο αίτημα για Δημοψήφισμα για το Μεταναστευτικό και είχε συνδέσει την επανεκλογή Παπούλια με αυτό το θέμα, τώρα θα είχαν συμβεί τα εξής: 1. Η Κυβέρνησις θα είχε κάνει πίσω, 2. Η Ν.Δ. θα είχε ανακάμψει Δημοσκοπικά πάρα πολύ και 3. Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα είχε συρρικνωθεί. Όμως ο κ. Σαμαράς για λόγους που εκείνος μόνον γνωρίζει απεφάσισε να πράξη αλλιώς…κρίμα! Όχι τόσο γι’αυτόν όσο για την πατρίδα. Δεν νομίζω ότι μετά από αυτή την συμπεριφορά ότι θα μας απασχολήση ποτέ πια σοβαρά, τουλάχιστον τον πατριωτικό χώρο…

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Μορφέας 29/01/2010 19:43:03

    Μορφέα,

    Συμφωνώ μαζί σου. Ο Σαμαράς δεν είναι ΗΓΕΤΗΣ. Είχε μία τεράστια ευκαιρία και την έχασε.

    Πότε ήταν να κατατεθεί το ν/σ;

 26. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 28/01/2010 17:58:07

  Μορφέα. Με απογοητεύεις!!!!! Σκέψου!!!!!

 27. Μορφέας avatar
  Μορφέας 28/01/2010 18:00:09

  ΤΙ ΝΑ ΠΩ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ...

 28. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 28/01/2010 18:15:48

  Αυτά που λες Μορφέα είναι σωστά και τα προσυπογράφω. Όμως προσωπικά δίνω ένα ελαφρυντικό στο Σαμαρά. Ο Σαμαράς είναι κι αυτός ένα παιδί του συστήματος. Αν θες να το πούμε κι αυτό: Για αυτό είναι εκεί που είναι. Μόνον παιδιά του συστήματος πάνε εκεί. Είναι όμως με απόσταση το καλύτερο παιδί του συστήματος που διαθέτουμε σε αυτό το επίπεδο. Μπορείς να βρεις και άλλους μεμονωμένους αξιόλογους πολιτικούς, αλλά όχι του διαμετρήματος να πρωθυπουργεύσουν.

  Όταν φτάνει λοιπόν εκεί, να είναι αρχηγός κόμματος, όσο ασυμβίβαστος και να είναι από χαρακτήρα, είναι υποχρεωμένος να λάβει υπόψη του πάρα πολλούς παράγοντες, πολλούς από τους οποίους δεν τους γνωρίζουμε, όχι γιατί είναι κάποια σκοτεινά συνωμοσιολογικά δεδομένα (δεν θυμάμαι ποιος είχε πει ότι το 95% των πληροφοριών δεν είναι κρυφό. Ωστόσο, υπάρχει όμως και ένα 5% που έχει τη σημασία του), αλλά επειδή δεν βρίσκονται στο δικό μας προσκήνιο. Ένας από αυτούς τους παράγοντες μπορεί να θέλει να είναι η προσωπική του εντιμότητα: Αφού είπε, δεν θέλει να ξε-πει, μόνον και μόνον για να κρατήσει ως asset την αξιοπιστία του για το μέλλον. Μπορεί να είναι υπερχρεωμένη η ΝΔ, μπορεί να υπάρχουν υπόγεια εσωκομματικά μέτωπα που δεν τα γνωρίζουμε, μπορεί μπορεί ένα σωρό πράγματα. Και υπάρχει βέβαια και η τρομακτική καταπίεση της Νέας Τάξης, αυτή που τον εξανάγκασε μέχρι και να δηλώσει "συζητούμε το σύνθετο όνομα" για τα Σκόπια, πριν από τις εσωκομματικές της ΝΔ.

  Η προσωπική μου εντύπωση, αίσθηση περισσότερο, είναι ότι και ο ίδιος δεν το θέλει το νομοσχέδιο όσο δεν το θέλουμε και εμείς. Όμως είναι από τα πράγματα υποχρεωμένος να κρατήσει κάποιες ισορροπίες. Γνώμη μου και συμφωνεί με τη δική σου: Κακώς. Ο συμβιβασμός στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι εντελώς αχρείαστος και κομβικός, που θα του στοιχείσει στο μέλλον. Πρέπει να το πούμε και να το φωνάξουμε ότι κάνει λάθος, αλλά ας μην σπεύσουμε να τον στείλουμε στο πυρ το εξώτερον, διότι η εναλλακτική στο χώρο της δεξιάς, ο Καρατζαφέρης, είναι ένας τυχοδιώκτης που είχε εκφραστεί στην ουσία υπέρ της αυτόματης ιθαγένειας, μόλις το 2007.

  Πρέπει λοιπόν να στηρίξουμε κριτικά τον πόλεμο που κάνει ο Αντώνης και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ να κάνει κάτι περισσότερο, όμως ας μην κάνουμε χαρακτηρισμούς του τύπου "υπερπατριώτης Σαμαράς", διότι νομίζω ότι δεν ισχύουν και δεν βοηθούν τη λύση του προβλήματός μας. Αντιθέτως, δρουν υποστηρικτικά προς τον Καρατζαφέρη.

 29. Μορφέας avatar
  Μορφέας 28/01/2010 18:31:43

  τὸ ὅτι ὑπάρχουν ὑπόγεια ἐσωκομματικὰ μέτωπα εἶναι πολὺ πιθανό,ἀλλὰ αὐτὴ ἡ στὰση τοῦ σαμαρᾶ ἵσως νὰ μὴν τοῦ ἐπιτρέψει νὰ γίνει πρωθηπουργὸς στὸ μέλλον μὲ τὸ 1 ἑκατομ. λάθρο ποὺ θὰ ψηφίζουν,γιὰ αὐτὸ καὶ πρέπει κατὰ τὴν ἄποψή μου νὰ σληρύνει τὴν στάση του,τί ἔχει νὰ χάσει;

  * (ὅσο γιὰ τὸν καρατζαφέρη εἴχε πεῖ αὐτὸ ποὺ λέει καὶ τῶρα, νὰ δίνεται ἡ ἰθαγένεια ἀλλἀ μόνο στοὺς νόμιμους ποὺ ἦρθαν ἐδω μὲ χαρτιά,ὄχι σὲ παράνομους)

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Μορφέας 28/01/2010 21:18:20

   Αυτά είναι τωρινά μπαλώματα. Και έτσι να είναι (που δεν είναι), με τις συνεχείς νομιμοποιήσεις τελικά όλοι οι λαθραίοι γίνονται νόμιμοι.

   Δες τις ακριβείς δηλώσεις στα Νέα, πάντως, να δεις ότι πουθενά δεν διακρίνει νόμιμους και παράνομους, αλλά αντιθέτως λέει τη λέξη "αυτόματα".

   http://www.tanea.gr/default.asp?pid=96&ct=1&artid=15348&nid=0

 30. μαρικα avatar
  μαρικα 28/01/2010 20:11:07

  Μπα παιδακια μου πολυ κλαμα βλεπω εδω μεσα,ακουστε, το ποτιρη πρεπει να το βλεπεται μισογεματο,αυτο για σενα Μορφεα.Πετρο σιγουρα δεν σε περναω για
  ΣΥΡΙΖΑ αλωστε ουτε κι εγω.Παρολο οτι και στο ΣΥΡΙΖΑ υπαρχουν κανα δυο
  κυριοι αλλα δυστιχως σε λαθος κομμα.

 31. μαρικα avatar
  μαρικα 28/01/2010 21:04:36

  Μορφεα,ειναι πραγματα που λεγωνται και δεν γηνωνται και πραγματα που
  γηνωνται και δεν λεγωνται,ησυχασε!!!!!!

 32. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 28/01/2010 21:11:34

  Τι σημαίνει "πατριωτικός χώρος"; Πώς ορίζεται;

 33. ._ avatar
  ._ 29/01/2010 12:16:24

  Συμφωνώ με Μορφέα. Ο Σαμαράς είχε στα χέρια του ένα μεγάλο πολιτικό όπλο, και βάρεσε στον γάμο του καραγκιόζη. Γνωρίζοντας το μπασοκικό dna, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το νομοσχέδιο θα περάσει μετά τις συμπληγάδες, για να αρχίσει η παραγωγή πολιτών από τους λαθραίους. Και πολλά άλλα βέβαια, με μορφή ξεπουλήματος.
  Είχα την εντύπωση ότι οι ηγέτες δρουν πριν την καταστροφή, όχι μετά, ακόμα και αν είναι να χάσουν. Έκτορες χρειαζόμαστε, όχι Κασσάνδρες.

  Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θαύμα...

 34. ΣΟΦΙΑ ΚΛΑΔΟΓΕΝΗ avatar
  ΣΟΦΙΑ ΚΛΑΔΟΓΕΝΗ 29/01/2010 12:41:20

  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΕΚΤΙΚΟΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΠΛΑΦΟΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΒΕΙ. ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΔΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΥΤΟ? ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΜΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ (ΑΡΜΕΝΙΚΗ!) ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΕΙ. ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ "ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΤΟΙΧΟΥΣ" ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΠΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ & ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΜΙΑΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ ΣΟΦΙΑ ΚΛΑΔΟΓΕΝΗ 29/01/2010 19:39:09

   Μα αυτοί που δημιούργησαν τις ταραχές στα προάστια του Παρισιού πριν λίγα χρόνια, ήσαν, στην πλειονότητά τους, Γάλλοι υπήκοοι και γεννημένοι στην Γαλλία. Απλώς, δεν μπόρεσαν να ενσωματωθούν στην γαλλική κοινωνία κι εκείνη ασφαλώς δεν είναι πρόθυμη να τους δεχτεί με τους δικούς των όρους. Γι αυτό και ο Σαρκοζύ, υπουργός εσωτερικών τότε και παιδί Ούγγρου μετανάστη ο ίδιος, τους αποκάλεσε "αποβράσματα" (racailles).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.