03/12/2009 01:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντισυνταγματική η προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο

Αντισυνταγματικό έκρινε το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) το μέτρο της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (8-5) απόψε σε διάσκεψη.

Η υπόθεση έφτασε στο ΑΕΔ λόγω των αντίθετων αποφάσεων που είχαν εκδοθεί για το θέμα μεταξύ των Ολομελειών του Αρείου Πάγου  και του Συμβουλίου της Επικρατείας  Η Ολομέλεια του ΣτΕ  είχε κρίνει ότι η προσωποκράτηση είναι αντισυνταγματική, ενώ η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου είχε κρίνει ότι είναι συνταγματική.

Το ΑΕΔ τάχθηκε υπέρ της απόφασης του ΣτΕ και έκρινε ότι η προσωποκράτηση είναι αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές που προβλέπουν ότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Όπως είναι γνωστό με νομοθετική ρύθμιση το όριο απαγόρευσης της προσωποκράτησης για χρέη προς το δημόσιο αυξήθηκε από τα 30.000 ευρώ στα 150.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.