#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/12/2011 16:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντιμνημονιακή συγκέντρωση της λαϊκής δεξιάς

[caption id="attachment_139922" align="alignnone" width="600" caption="από αριστερά, Κ. Ζωντανός, Γ. Μουρούτης και απέναντί του Κ. Μπούρας"][/caption]

Του…αντιμνημόνιου έγινε χθες στην ομώνυμη (μάλιστα) ταβέρνα, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραμματέας συνδικαλισμού της ΝΔ Γιάννη Μανώλη αλλά και της νεοσυσταθείσας «Αντιμνημονιακής Οργανωτικής Επιτροπής». Στους τοίχους ήταν αναρτημένα πανό, στα τραπέζια υπήρχε έντονη «αντιμνημονιακή» διάθεση και στις καρέκλες όλη η αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία. Πλήθος στελεχών, όπως ο Διευθυντής του γραφείου του Α. Σαμαρά Κώστας Μπούρας, ο Αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μουρούτης, ο Γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Ζωντανός, ο Γραμματέας πολιτικής τεκμηρίωσης Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Γραμματέας κινητοποίησης Αλέκος Κόκκαλης, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκους Κιουτσούκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννης Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Κώστας Λουράντος, το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Αναγνωστάκος ο οποίος μάλιστα διάβασε και το αγωνιστικό μήνυμα των μελών της «Αντιμνημονιακής Οργανωτικής Επιτροπής». Και φυσικά η "ψυχή της βραδιάς", Γιάννης Μανώλης

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

 Όπως γράφουμε και στην πρόσκληση μας, με τους περισσότερους από σας βρεθήκαμε σε πλατείες και σε δρόμους σε συγκεντρώσεις και σε πορείες, σε ειρηνικές πολιτικές λαїκές εκδηλώσεις και διαδηλώσεις, ενάντια στο μνημόνιο και στην κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Μας ένωσαν και μας ενώνουν οι αρχές μας κι οι ιδέες μας και η αταλάντευτη στάση μας, απέναντι σε μια εθνοκαταστροφική πολιτική.

 Ποτέ δεν κρύψαμε που ανήκουμε. Αντίθετα με θαρραλέα φωνή βροντοφωνάξαμε ότι ανήκουμε στη μεγάλη φιλελεύθερη πατριωτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ότι πιστεύουμε στο κοινωνικό φιλελευθερισμό όπως καθορίσθηκε από τα Συνέδρια της ΝΔ, ότι κινούμαστε στο χώρο της Λαїκής Δεξιάς.

 Η Λαїκή Δεξιά είναι γέννημα θρέμμα της κοινωνίας, είναι σπλάχνο από τα σπλάχνα του Λαού.

Και τη ταυτότητα του λαїκοδεξιού την παίρνεις στις πλατείες και στους δρόμους, στους αγώνες, στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, στα συνδικάτα, στις γειτονιές, στους χώρους αντιπαράθεσης, στους χώρους της δουλειάς και της παραγωγής.

Είναι τίτλος πολιτικής τιμής κι αξίας, βαρύ πολιτικό ένσημο, που κερδίζεται με χρόνια, συνέπεια και αγώνες και δεν κυκλοφορεί σε κομματικές μπουτίκ, σε προστατευόμενους και φυλασσόμενους χώρους και σε κοσμικές εκδηλώσεις life style.

Για όλους εμάς Λαїκή Δεξιά σημαίνει συμμετοχή στη κοινωνία, σημαίνει εργασία, σημαίνει αρχές,  σημαίνει παραγωγικές δυνάμεις, σημαίνει αγάπη για την πατρίδα και το `Εθνος....

`Ολοι εμείς της Λαїκής Πατριωτικής Δεξιάς που από την πρώτη στιγμή είπαμε δυνατά και χωρίς κανένα δισταγμό ΟΧΙ στο Μνημόνιο. `Ολοι εμείς που στηρίξαμε την ομολογουμένως δύσκολη αυτή απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, όταν Ευρωπαίοι εταίροι και φίλοι και συναγωνιστές μας μέσα στη ΝΔ λοξοκοίταζαν, πίεζαν και χαμογελούσαν κοιτάζοντας προς το ΔΝΤ και το Μνημόνιο.

Και δυστυχώς επαληθευτήκαμε στη στάση μας αυτή, γιατί σήμερα ακόμα κι οι πρωτοκλασσάτοι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και φερέλπιδες αυριανοί ηγέτες του, ομολογούν οι ίδιοι την αποτυχία του Μνημονίου και της πολιτικής του.

Και κάτι ακόμα. Για την παταγώδη αποτυχία του μνημονίου που και οι ίδιοι οι πρωτομάστορες του  παραδέχονται, υπάρχουν ευθύνες. Και πρέπει να αποδοθούν.

Δεν αγιοποιούνται και δεν καθάρονται οι επίδοξοι διάδοχοι στο ΠΑΣΟΚ να ομολογούν την αποτυχία τους, και να μη φταίει κανείς τους.

Οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν.

Σ’ αυτή τη χώρα δεν θα πληρώνουν μόνο οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι αδύναμοι και η νέα γενιά που ξενιτεύεται.

Αυτή τη φορά θα πληρώσουν. Και θα πληρώσουν ακριβά.

Δικαιωθήκαμε, για την αποτυχία του Μνημονίου, όταν γεμίζαμε πλατείες και λεωφόρους μαζί με απλούς πολίτες φίλους της ΝΔ, αλλά και  άλλων κομμάτων όταν συνυπήρχαμε και διεκδικούσαμε από κοινού την πτώση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και την ανατροπή του Μνημονίου.

 Επεχείρησαν να διχάσουν το Λαό και να μιλήσουν για τις συντεχνίες που φταίνε για όλα. Αυτοί που κομματικοποίησαν το κράτος, που δημιούργησαν τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη συντεχνία του πολιτικού κατεστημένου, πήγαν να χωρίσουν τους εργαζομένους και το λαό, σε δημοσίους υπαλλήλους και σε εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.  

 

Πήγαν να στήσουν μιά νέα εμφύλια διένεξη.

 Απέτυχαν παταγωδώς.

Τους απαντάμε ότι στους δρόμους και τις πλατείες ενάντια στο Μνημόνιο δεν ήταν και δεν είναι οι συντεχνίες. ‘Ηταν και είναι ο Λαός.

 

 Για όλους εμάς το Μνημόνιο σημαίνει Εθνική υποταγή, κοινωνική εξαθλίωση, βάρη και χαράτσια σε βάρος του λαού, απώλεια των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, κερδοσκοπικά παιχνίδια του διεθνούς παρασιτικού κεφαλαίου σε βάρος της πατρίδας μας, λουκέτα, ανεργία και απόγνωση.

Και το Μνημόνιο αυτό, όπως κι αν λέγεται είτε Μνημόνιο Ι είτε ΙΙ, είτε όπως αλλοιώς, είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνον να μην το δεχτούμε αλλά και να το πολεμήσουμε.

Κι αυτό είναι το μήνυμα μας προς όλους τους παραλήπτες, και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Είναι η δική μας κόκκινη γραμμή.

Προορισμός μας είναι η Ανατροπή του Μνημονίου, η ανάπτυξη της πατρίδας, η ευημερία του Λαού μας.

Το μέσον για τον προορισμό αυτό είναι οι εκλογές άμεσα, και η αυτοδυναμία της ΝΔ.

Για να πετύχει η ΝΔ το στόχο αυτό της αυτοδυναμίας και της ανατροπής του Μνημονίου, χρειάζεται στρατηγική, ενότητα, συμπαράταξη όλων των Πατριωτικών δυνάμεων, αγώνας και σκληρή δουλειά.

Στον αγώνα για την επιβίωση της πατρίδας δεν περισσεύει κανένας.

Κι από το προσκλητήριο αυτό του αγώνα και της νίκης που δεν πρέπει να αργήσει να έρθει με τις εκλογές, την ανατροπή του Μνημονίου και την αυτοδυναμία της ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό, δεν πρέπει να λείπει κανείς.

 

 Εμείς όλοι πάντως θα είμαστε εκεί. Δύναμη ελπίδας και ανατροπής των όρων του Μνημονίου.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Καλές Γιορτές ,  Καλά Χριστούγεννα,

Το νέο ‘Ετος ας είναι έτος Ανατροπών και Ανασύνταξης της Πατρίδας μας,

Κι ας μην ξεχάσουμε ότι αυτές τις γιορτές θα τις γιορτάσουμε  καλύτερα, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας σε όσους την έχουν ανάγκη.

 Η ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημόκριτος avatar
  Δημόκριτος 22/12/2011 16:50:01

  Ας αφήσουν τα λόγια, τα τσιτάτα και τις μεγαλοστομίες γιατί θα τα βρουν μπροστά τους. Αν αποδειχθεί -παρ'ελπίδα- ώριμος ο ελληνικός λαός και ψηφίσει Σαμαρά, κάτι τέτοια αριστερίστικα σλόγκαν θα τα λουστούνε από τις συντεχνίες στις πλατείες. Τότε τι θα λένε; Ή μήπως πιστεύουν πως την επομένη των εκλογών δεν θα ξεχυθεί στους δρόμους το σύνολο των χαχόλων πρασινοφρουρών;

  Και κάτι τελευταίο,τροφή για σκέψη. Αναρωτιέμαι από που προκύπτουν τα εξευτελιστικά χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Όσους δηλωμένους πασόκους γνωρίζω, ούτε ένας δεν έχει απαρνηθεί την "ιδεολογία" του, ούτε ένας δεν έχει αγανακτήσει, δεν έχει πει απεταξάμην. Το αντίθετο μάλιστα, δουλεύουν υπογείως, συσκέπτονται, συνομωτούν μεταξύ τους όλοι οι "σύντροφοι" και περνάνε σε όλους τους άλλους συνομιλητές τους τη γραμμή "όλοι ίδιοι είναι".
  Μόλις κάποιος πει κάτι για υπουργό, βουλευτή ή και απλό στελεχος του ΠΑΣΟΚ, έρχεται πληρωμένη η απάντηση: "όλοι ίδιοι είναι". Όταν όμως κατηγορήσεις το Σαμαρά, τον Τσίπρα, την Παπαρήγα κτλ. τότε βγαίνουν απ'τα καβούκια τους κι αρχίζουν το πυρ ομαδόν.

  Εν κατακλείδι, είμαι βέβαιος -όσο κι αν με θλίβει- πως κάτω από 25-28% δεν πέφτει με τίποτα το ΠΑΣΟΚ. Μόνο σε περίπτωση διάσπασης θα αλλάξουν τα δεδομένα.

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ Δημόκριτος 22/12/2011 17:01:18

   Μη ξεχνάς ότι το ΠΑΣΟΚ το 2009 νίκησε με αριθμό ψήφων ίσο περίπου με αυτό του 2004, όταν έχασε. Το θέμα δεν είναι τι θα ψηφίσουν οι δηλωμένοι ΠΑΣΟΚοι. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι τις από δω πλευράς...

   • Δημόκριτος avatar
    Δημόκριτος @ Μάρκος 22/12/2011 17:19:59

    Το επίπεδο του ελληνικού λαού είναι απογοητευτικό φίλε Μάρκο, γι'αυτό και τρελλαίνομαι με αυτούς που χαϊδεύουν τα αυτιά του. Ή δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για ποιον λαό μιλάνε ή είναι απατεώνες ολκής, τρίτη επιλογή δεν υπάρχει. Όταν είναι σε θέση ο Καμπουράκης, ο κυρ-Μπάμπης, ο Παπαδάκης και η Στάη να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη σε μεγάλο βαθμό, τότε ακόμη και η ελπίδα που πάντοτε πεθαίνει τελευταία μοιάζει με εγκεφαλικά νεκρό ασθενή.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Δημόκριτος 22/12/2011 18:44:22

   Δημόκριτε
   Συμφωνώ απολύτως με το σχόλιο σου για τα "αντιμνημονιακά" καμώματα ορισμένων (που ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ μια μελλοντική κυβέρνηση ΝΔ) όπως επίσης και για την εκτίμηση σου για τα ποσοστά και την συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ

  • ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
   ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ @ Δημόκριτος 22/12/2011 19:04:48

   Την ίδια άποψη έχω και γω για τους Πασόκους από προσωπική καθαρά εμπειρία. Και επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, πάλι θα τρίβουμε τα μάτια μας το βράδυ των εκλογών. Για να " τσιτώσω " και μερικούς εδώ μέσα, μη σας πω, ότι μόλις εκλέξουν καινούριο αρχηγό και αποκηρύξουν το ΓΑΠ, θα ετοιμαστούν να ξανακυβερνήσουν. Δεν ξέρω...Χοντρό παιχνίδι υποπεύομαι πάλι με τους δημοσκόπους...

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Δημόκριτος 23/12/2011 04:57:30

   Όσους δηλωμένους πασόκους γνωρίζω, ούτε ένας δεν έχει απαρνηθεί την “ιδεολογία” του, ούτε ένας δεν έχει αγανακτήσει, δεν έχει πει απεταξάμην.

   πολύ σωστό, άλλωστε τη θρησκεία του δεν την εγκαταλείπει κάποιος στα δύσκολα. και ο πασοκισμός είναι η θρησκεία των συμφεροντολόγων και των λαμογιών. πιστεύω ότι αντίθετα με τις δημοσκοπήσεις το πασοκ μόνο πεθαμένο δεν είναι. όσοι νομίζουν κάτι τέτοιο αγνοούν τις ρίζες που έχει απλώσει αυτό το εξάμβλωμα εδώ και πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα

 2. ΙΑΝΟΣ avatar
  ΙΑΝΟΣ 22/12/2011 17:35:44

  ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

  Εσείς, Οι νταβατζήδες του λαού,

  Πολιτικοί πρώτα, κάθε λογής και διαλογής
  Κι από κοντά όλοι εκείνοι οι αισχροί,
  οι γυάλινοι κι οι χαρτονένιοι αγκιτάτορες ,
  Όλοι εσείς λοιπόν,
  Δεν χρειάζεται παινέματα πια να του λέτε του λαού
  ούτε και ψεύτικα γλυκόλογα που ξελογιάζουν
  Πόρνη τον έχετε κάνει ,ήδη από καιρό,
  κι έτσι μπορείτε εύκολα και τον εκμεταλλεύεστε

  Ούτως ή άλλως
  άθλιος είναι
  όπως πιστεύετε κι εσείς

  Ούτε κι ανάγκη έχετε τούτον εδώ να μαστουρώνετε
  με λόγια πειστικά πως τάχα μου κυρίαρχος
  είναι Αυτός και σεις οι υπηρέτες του μονάχα,
  Γιατί πρεζόνι έχει καταντήσει κι εξαρτώμενος

  Μα, θα μου πείτε,
  Άθλιος είναι ο λαός
  και τέτοια του αξίζουν

  Φοβούμαι πώς κι εγώ θα συμφωνήσω

  Αλλά το πρόβλημα δεν είναι
  να είσαι πόρνη και πρεζόνι
  (έχουν κι αυτοί αξιοπρέπεια να ξεύρεις)
  Αυτό που με τρομάζει μοναχά
  είναι μήπως κι έχει αρχίσει να μ αρέσει.

  Γιατί λαός είμαι κι εγώ..Λαός…πανάθεμά με


  Είναι όμως κάποιες στιγμές ( όπως στα παραμύθια)
  σύντομες και σπάνιες ,είναι η αλήθεια,
  που κτυπά αλλιώτικα το ρολόι της ιστορίας
  Και τότε αυτός ο άθλιος , ετούτο το ρεμάλι
  ξυπνά κι ορθώνεται
  Γίγαντας γίνεται κι ιππότης
  Καταστροφέας και δημιουργός
  Θύτης και θύμα μαζί.
  Είναι Αυτός, ο Κυρίαρχος Λαός
  που υπογράφει την πρώτη σελίδα
  στο καινούργιο κεφάλαιο της ιστορίας του
  Κι εγώ μαζί του
  Γιατί λαός είμαι κι εγώ ..
  Λαός…

 3. firiki2010 avatar
  firiki2010 22/12/2011 19:14:39

  ".....στις καρέκλες όλη η αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία". Να υποθέσω ότι υπάρχει και μια άλλη Νέα Δημοκρατία μη αντιμνημονιακή ; Κι αν αυτοί που μαζεύτηκαν χθες ήταν "ΟΛΗ η αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία" δεν υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι;;
  Για να σοβαρευτούμε ,όμως..... Τέτοιου είδους συγκεντρώσεις που διαφοροποιούν κάποιους Νεοδημοκράτες από κάποιους άλλους κακές υπηρεσίες προσφέρουν. Πολύ περισσότερο αν άμεσα ή εμμεσα χαιδεύουν αυτιά και περνάν την εντύπωση ότι κερδίζει τις εκλογές ο Σαμαράς με αυτοδυναμία αλείφουμε με πίσσα και πούπουλα τον Τόμσεν και τα προβλήματα μας τελειώνουν.
  "Θυσίες κάναμε και θα κάνουμε ,αλλά να έχουν αποτέλεσμα... " είπε ο Σαμαράς

 4. panos avatar
  panos 22/12/2011 19:42:26

  Μαζευτηκαν ολα τα μπουμπουκια.Ο αποτυχημενος δημαρχος Νικητας,ο πρωην συνδικαλιστης του ΟΤΕ Μανωλης,ο προεδρος της συντεχνιας των φαρμακοποιων Λουραντος και πολλοι αλλοι αεριτζηδες..Αντε και σε κανα χρονο να κανουν και κομμα..

  • Psycho avatar
   Psycho @ panos 22/12/2011 20:20:06

   Eνώ η πεντάδα Άρη-Βαρβιτσιώτη-Αντώναρου-Μητσοτάκη-Χατζηδάκης, αυτοί που εκβίασαν τον Σαμαρά για να βάλει τον Παπαδήμο συνομωτώντας με πασόκους, είναι η αφρόκρεμα της εργαζόμενης και δημιουργικής ελληνικής πολιτικής τάξεως.

 5. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 22/12/2011 19:48:25

  Ερώτημα: έγινε και χρήση της VIP κάρτας της Νέας Δημοκρατίας;
  Για να σοβαρευτούν ορισμένοι...

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ Προμηθέας 22/12/2011 23:12:59

   Αυτή η ΄΄σοβαρότητα΄΄ θα μας φάει

   Σοβαρότης όπως λέμε δλδ Παπαδήμος-Κυριάκος-Μίλτος-Αρούλης.........??????????

   Ας σοβαρευτούμε επιτέλους

   • Προμηθέας avatar
    Προμηθέας @ ΕΛΛΗΝ 23/12/2011 08:06:50

    Αν αυτό κατάλαβες έχεις τη συμπάθειά μου...

 6. xrysa avatar
  xrysa 22/12/2011 19:53:53

  Βρε σεις λεβέντες του ΠΑΣΟΚ δεν μπορείτε να κρυφτείτε πια.Είστε σαν το παροιμία θέλει η ....ανα κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.Φτάνει πια.Σχολιάστε κάπου που δεν ξεχωρίζετε τόσο.

 7. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 22/12/2011 20:19:36

  Κατά τη προσωπική μου γνώμη,καλά όλα αυτά,ΑΛΛΑ από δω και πέρα να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις μέσω ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ πάνω στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας,που θα πάρει σάρκα και οστά,κάποια στιγμή,και θα διαμορφωθεί οριστικά.Μετά τις γιορτές,το πολιτικό σκηνικό θα πάρει φωτιά.Ήδη,αρχίζει και φουντώνει....ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.....

 8. Ίωνας avatar
  Ίωνας 23/12/2011 08:51:49

  Κατανοώ την απογοήτευση, την απόγνωση και την θλίψη ορισμένων νεοφιλελεύθερων - μονεταριστικών σταγονιδίων, που σχολίασαν την παρούσα ανάρτηση, (τους πιο πολλούς, τους βλέπω για πρώτη φορά), αλλά ας το πάρουν απόφαση πως από τις 29 Νοεμβρίου του 2009, με την προεδρική εκλογή και με το συνέδριο του κόμματος, το οποίο ακολούθησε, η ΝΔ έχει και πάλι σαν κυρίαρχη ιδεολογία της τον Πατριωτικό, Λαϊκό, Κοινωνικό Φιλελευθερισμό!
  Όσοι διακατέχονται, (άγνωστο για ποιούς λόγους), από λαγνεία για την Οικονομία των ασύδοτων ...αγορών και πρεσβεύουν την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, αφού συμβουλευτούν κάποιον ειδικό γιατρό, ας προσχωρήσουν στους Νεοφιλελεύθερους πολιτικούς χώρους, που τους εκπροσωπούν! Ας αφήσουν τη ΝΔ να προχωρήσει στον δρόμο της ανασυγκρότησης της οικονομίας, με τον τρόπο που τόσες και τόσες φορές πρότεινε ο Πρόεδρός της. Εμείς, που νιώθουμε Λαϊκοί, Αντιμνημονιακοί Δεξιοί, είμαστε εδώ, για να τον στηρίξουμε και η πολιτική μας θέση είναι σαφής! Αν κάποιοι δεν την υιοθετούν, δεν την καταλαβαίνουν, ή παριστάνουν ότι δεν την καταλαβαίνουν, ας καθήσουν ήσυχοι εκεί, που θα τους στείλει στις επερχόμενες εκλογές ο Ελληνικός Λαός, παρακολουθώντας τον Αντώνη Σαμαρά να ξαναδίνει στην Ελλάδα την ελπίδα, που ορισμένοι σκόπιμα της στέρησαν.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Ίωνας 23/12/2011 13:07:22

   "...η ΝΔ έχει KAI ΠΑΛΙ σαν κυρίαρχη ιδεολογία της τον Πατριωτικό, Λαϊκό, Κοινωνικό Φιλελευθερισμό!" Δεν κατάλαβα η ΝΔ που κυβέρνησε μέχρι το 2009 να είχε κάποια άλλη ιδεολογία , ώστε να χρειαστεί " και παλι" να επανέλθει στον κοινωνικό φιλελευθερισμό.
   Επίσης δεν κατάλαβα απο που βγαίνει το συμπέρασμα ότι κάποιος από όσους σχολιάσανε είναι μονεταριστής, νεοφιλελεύθερος, κοινωνικά ανάλγητος και λάτρης των ασύδοτων αγορών. Μάλλον πρόκειται για το γνωστο "τρικάκι", όταν δεν θέλουμε να κουβεντιάσουμε επί της ουσίας να κολλάμε στον άλλο μια ταμπέλλα.

   Α, και κάποια στιγμή ας καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε στο ίδιο καράβι (με ό,τι αυτό συνεπάγεται)

  • Δημόκριτος avatar
   Δημόκριτος @ Ίωνας 23/12/2011 17:23:46

   Έχει μεγάλη πλάκα το διαδίκτυο τελικά. Σχολιάζεις, ειρωνεύεσαι, τσαμπουκαλεύεσαι και βρίζεις ανθρώπους που δεν τους ήξερες, δεν τους ξέρεις κι ούτε θα τους μάθεις ποτέ στη ζωή σου. Κι όλα αυτά εκ του ασφαλούς, καθήμενος στην καρέκλα σου μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου, Alt+Shift και πάρ'τον κάτω τον άλλον!

   Δεν τολμώ καν να μπω στην ουσία του διαλόγου, να σε ρωτήσω δηλαδή σε ποιό ακριβώς σημείο του πρώτου μου σχολίου διαφωνείς. Επίσης χρειάζεται να κάνω μια μεγάλη νοητική υπέρβαση για να καταλάβω την επαγωγική σκέψη σου, πως δηλαδή από το σχόλιό μου οδηγείσαι στο συμπέρασμα ότι είμαι νεοφιλελεύθερο-μονεταριστικό σταγονίδιο!! (σταγονίδιο; κάτι μου θυμίζει...).

   Άλλα θα ήθελα πραγματικά να σε ρωτήσω: πως φαντάζεσαι τη Λαϊκή Δεξιά και ποιές γλωσσικές νόρμες χαρακτηρίζουν -και ξεχωρίζουν- τους Δεξιούς από τους Αριστερούς; Τι γνώμη έχεις για τη στάση ζωής ενός γνήσιου Δεξιού; Η φράση "το κόμμα των νοικοκυραίων" σε καλύπτει;
   Είμαι πολύ περίεργος να διαβάσω τη άποψή σου γύρω από αυτά τα ζητήματα.

 9. Η.Α avatar
  Η.Α 23/12/2011 11:54:37

  Ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός που εκφράζει Ο μανώλης και η παρέα δεν έχουν κανένα σημείο επαφής με τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό του Εθνάρχη. Ούτε χρειάζεται να γίνουμε μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ, ούτε χριαζόμαστε "γιαλαντζί" Παναγιωτακόπουλους...

  • ΓΚ avatar
   ΓΚ @ Η.Α 23/12/2011 19:31:21

   Γιατι οι κρατικοποιήσεις που εκανέ ο εθνάρχης εκφράζαν τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό?? Ή μήπως η κατανάλωση με δανεικά που έκανε ο ανηψιός του εθνάρχη εκφράζει τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό??

   Μόνο η κυβερνηση Μητσοτάκη ηταν φιλελεύθερη στη μεταπολίτευση καμία άλλη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.