#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/11/2013 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντιδράσεις στο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριώνΓια κάποιους μπορεί να είναι αστεία υπόθεση το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, αλλά να μας το θυμηθείτε, θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Δεν έχει σημασία να ασχοληθούμε ούτε με τις δήθεν προοδευτικές ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων «αριστερούληδων», αλλά ούτε και με τις ακραίες θέσεις Χρυσαυγιτών ή και μητροπολιτών όπως του Σεραφείμ Πειραιώς. Στο κάτω – κάτω ο καθένας έχει τη γνώμη του, μπορεί να τη λέει όποτε θέλει, αλλά δεν μπορεί να την επιβάλει σε κανέναν.

Το πολύ σοβαρό αυτό θέμα πρέπει να το δούμε με ψυχραιμία και χωρίς ανόητες αναλύσεις περί του τι είναι «φυσικό» ή «αφύσικο» στην κοινωνία. Ούτε θα κάτσουμε να ασχοληθούμε και με όσους πιστεύουν ότι υπάρχει μια «ανωμαλία» και τους... ανώμαλους να τους ρίξουμε σε κανέναν φούρνο. Άλλωστε, οι πιο πολλοί που τα λένε αυτά εκτός από ρατσιστές μπορεί να έχουν και άλλα.. μυστικά.

Το μείζον θέμα είναι ότι υπάρχει μια καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ελλάδας κι ένας στιγματισμός της χώρας μας πάνω σ' αυτήν την υπόθεση. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για τη νομοθετική παράλειψη να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης και στα ζευγάρια του ιδίου φύλου. Αυτό είναι το γεγονός. Το αποδεχόμαστε ή πάμε κόντρα στο Ευρωδικαστήριο και ξεκινάμε... πογκρόμ κατά των ζευγαριών του ιδίου φύλλου. Ας γυρίσουμε, λοιπόν, καμιά χιλιαριά χρόνια πίσω, ας αφορίσουμε τους βουλευτές που θα ψηφίσουν όπως λέει ο Πειραιώς Σεραφείμ, κι ας κλειστούμε στο σπίτι μας μη τυχόν και μας βρει η... μόλυνση.

Αν δεχόμαστε την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, καλώς ή κακώς πρέπει να δεχθούμε και την απόφαση του δικαστηρίου. Και σίγουρα θα το βρούμε μπροστά μας το θέμα, έστω κι αν η κυβέρνηση παίζει... καθυστερήσεις. Οι φήμες λένε ότι γαλάζιοι βουλευτές αντέδρασαν έντονα στην προοπτική να ενταχθεί σχετική προσθήκη για το σύμφωνο συμβίωσης. Από τη μια πλευρά είναι λογικό. Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, και των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ωστόσο, οι πιέσεις από το εξωτερικό θα πρέπει να εξισορροπηθούν μ' αυτές των βουλευτών διότι θα έχουμε πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.

Στο κάτω – κάτω, ακόμη και όσοι δε θέλουν να βλέπουν ομόφυλα ζευγάρια ή θεωρούν την ομοφυλοφιλία αρρώστια, ξέρουν κατά βάθος ότι δεν θα εξαλειφθεί το... φαινόμενο με τέτοιου είδους απαγορεύσεις που αντίκεινται στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Τελικά το πρόβλημα δεν είναι το σύμφωνο συμβίωσης και πως θα μοιράζονται την περιουσία τους τα ομόφυλα ζευγάρια ή τις φορολογικές διευκολύνσεις θα έχουν. Πολιτισμένη χώρα είμαστε, μπορούμε να τα λύσουμε αυτά τα θέματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι ομάδες ανθρώπων που είναι ομοφυλόφιλοι ενεργούν πολλές φορές λες και ο κόσμος τους ανήκει. Προωθούν τον τρόπο ζωής τους, απόλυτα σεβαστός, λες και όλοι οι άλλοι είναι οι... κακοί. Επικρατεί ουσιαστικά ένας κρυπτορατσισμός μεταξύ των ομοφυλόφιλων που είναι ίσως χειρότερος από τον ρατσισμό των στρέιτ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Gb avatar
  Gb 28/11/2013 17:17:26

  Όταν εφαρμόσουμε όλες τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου, ευχαρίστως να εφαρμόσουμε κι αυτήν.

  • Eva avatar
   Eva @ Gb 29/11/2013 12:09:06

   Προς το παρόν ας ανοίξουμε και άλλα μέτωπα κι ας χαρίσουμε μερικούς ψηφοφόρους στον σύριζα.

 2. ΚΜ avatar
  ΚΜ 28/11/2013 17:19:31

  Μιθριδατισμός.

 3. βαγόνι avatar
  βαγόνι 28/11/2013 17:38:49

  Δεν πρόκειται για πολιτικό γάμο και τα "εξ'αυτού απορρέοντα δικαιώματα"....
  ούτε οι παραδόσεις της χώρας,ούτε η συγκυρία μπορούν να αφομοιώσουν
  ανάλογες πρωτοβουλίες....το "σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης" αφορά
  πρωτίστως σε φορολογικές και κληρονομικές διευθετήσεις των "συμβιούντων"...
  εμμέσως δε αναγνωρίζει το δικαίωμα συμβιώσεως των ομοφύλων,δηλαδή
  ενός προαιωνίου ποσοστού των ανθρώπων,απο καταβολής και εντεύθεν....
  εκεί σταματάμε...τα υπόλοιπα είναι άχρηστη διαμάχη!
  Είναι απολύτως πληκτικό και ανόητο να ξαναζήσουμε,σε άλλο πεδίο, τη
  διαμάχη Αδώνιδος-Σύριζα,σε νέα εκδοχή: Βαλιανάτου-Πειραιώς...είναι
  γνωστό,ότι σε περιόδους κρίσεων επικρατεί συντηρητική αναδίπλωση...
  λογικό,ώς ένα βαθμό...κάποιος όμως πρέπει να μιλήσει στον μητροπολίτη
  Πειραιώς...συνιστά ήδη,απο μόνος του,το ένα "άκρο"...!
  Πολύ ζυγισμένη η ανάρτηση...και σωστή!

 4. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 28/11/2013 18:06:22

  Τὸ ζήτημα πάει πολὺ πιὸ πίσω καὶ σχετίζεται μὲ τὴν σύγχυση δύο διαφορετικῶν θεμάτων:

  α) Τὸ πρῶτο θέμα εἶναι: ἕνας πολίτης ἔχει μόνιμη σχέση μὲ ἄλλον πολίτη, τοῦ ἴδιου φύλου. Take it as a fact, οἱ συζητήσεις/ἀξιολογήσεις εἶναι ἀλλουνοῦ παπᾶ εὐαγγέλιο. Πρέπει νὰ ἔχει τὸ δικαίωμα ἀπέναντι στὴν Πολιτεία νὰ ἀναγνωρίζεται νομικὰ αὐτὸς ὁ ἄνθρωπος ὡς κάτι περισσότερο ἀπὸ ἕνας ἁπλὸς γνωστός; Π.χ. Στὸ νοσοκομεῖο; Στὸ νεκροκρέβατο; Ἀφ' ᾖς στιγμῆς παίζουμε μὲ τοὺς κανόνες τοῦ νεωτερικοῦ κράτους-ἔθνους καὶ ὅλων τῶν συμπαρομαρτούντων του, ἡ ἀπάντηση δὲν μπορεῖ παρὰ νὰ εἶναι 'ναὶ', καὶ ὁποιαδήποτε μετάθεση τοῦ ζητήματος στὸ μέλλον εἶναι ἁπλῆ ἀναβολὴ μιᾶς ἐξέλιξης ποὺ σίγουρα θὰ λάβει χώρα, ἀφοῦ ἡ ἀποδοχή της εἶναι στὴ »φύση τοῦ συστήματος« ποὺ διαλέξαμε. Ὅρα καὶ καταδίκη τῆς Ἑλλάδας κλπ.

  β) Τώρα, τὸ παραπάνω νομικὸ ζήτημα ἔχει μπλεχτεῖ ὡς μὴ ὄφειλε μὲ τὸ ἀξιακὸ ζήτημα τοῦ τί εἶναι γάμος καὶ τί εἶναι ὁμοφυλοφιλία, ποὺ ὁδηγεῖ καὶ σὲ κάτι τρελλὰ αἰτήματα γιὰ υἱοθέτηση παιδιῶν κλπ. Τὸ ἂν ὁ 'γάμος' καὶ ἡ 'οἰκογένεια' εἶναι ἓν καὶ ταυτὸν εἴτε ἀφορᾶ σὲ διὰ βίου σχέση ἑτεροφυλοφίλων εἴτε ὁμοφυλοφίλων. Δηλαδή, τὸ αἴτημα εἶναι νὰ εἶναι καὶ ἡ πίτα ὁλόκληρη καὶ ὁ σκύλος χορτάτος: καὶ νὰ λυθοῦν τὰ νομικὰ προβλήματα ποὺ δυσχεραίνουν τὴν ζωὴ πολιτῶν, ΑΛΛΑ ΚΑΙ νὰ θεωροῦνται κοινωνικὰ σώνει καὶ ντὲ τὰ ὁμοφυλόφιλα ζευγάρια μὲ ἐπισημοποιημένη νομικὰ σχέση «παντρεμένα», θέτοντας πλέον τὸ ζήτημα στὸ ἀξιακὸ πεδίο, ὅτι γάμος τὸ ἕνα, γάμος καὶ τὸ ἄλλο. Στὸ πλαίσιο τοῦ δεύτερου θέματος, δὲν φτάνει νὰ ἐπισημοποιηθεῖ νομικὰ ὁ δεσμός, πρέπει σώνει καὶ ντὲ νὰ βαφτιστεῖ «γάμος» καὶ «οἰκογένεια», μὲ συνακόλουθο τὸ αἴτημα υἱοθεσίας, δημιουργίας μιᾶς «ἀγορᾶς» γυναικῶν ποὺ θὰ πωλοῦν τὴν ἀναπαραγωγική τους δυνατότητα ὡς παρένθετες μητέρες σὲ ζεύγη τοῦ ἴδιου φύλου κλπ.

  Τὸ πρῶτο θέμα εἶναι ἕνα κατανοητὸ νομικὸ αἰτούμενο, τὸ δεύτερο εἶναι ἕνα «συντεχνιακὸ» αἴτημα στὰ πλαίσια ἑνὸς πολέμου ἀξιῶν, καὶ δὴ ἕνα ἀρκετὰ τραβηγμένο αἴτημα. Τὸ γεγονὸς ὅτι οἱ κοινότητες ἐκπροσώπησης τῶν ὁμοφυλοφίλων ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ νὰ διαχωρίσουν αὐτὰ τὰ δύο θέματα λειτουργεῖ ἐναντίον τους, διότι καταλήγουν νὰ μὴν ἔχουν οὔτε τὸ ἕνα οὔτε τὸ ἄλλο.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 28/11/2013 22:06:01

   Εξαιρετικό σχόλιο, έτσι ακριβώς είναι.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 28/11/2013 22:26:57

   Έξοχος στό σχόλιό σου.

   Αυτό ακριβώς είναι τό πρόβλημα καί γλωσσογυρίσματα γιά νά συζητούμε γενικώς καί αορίστως τό «ζήτημα» προκαλούν μόνιμες βλάβες στόν τρόπο πώς αντιλαμβανόμαστε τήν κοινή λογική.

 5. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 28/11/2013 18:08:28

  Factorx,
  Η τελευταία παράγραφος τα λέει όλα!
  Πάντως το σύμφωνο συμβίωσης δεν νομίζω ότι είναι κάτι το μη καλό, αρκεί να μην ενεργεί σαν Δούρειος Ίππος για την νομιμοποίηση των "Γάμων" μεταξύ των ομοφυλοφίλων.
  Το ότι η Ευρώπη μας υποχρεώνει , αυτό δεν μου λέει τίποτα, και άλλα πράγματα προσπαθεί να μας επιβάλει η Ευρώπη, τα οποία εξάλλου είναι και προς το γενικότερο συμφέρον μας και όμως οι Διοικούντες κωφεύουν χαρακτηριστικά.
  Κάθε έθνος διατηρεί την εθνότητα του σεβόμενο τις παραδώσεις του και η Ελληνική παράδοση , όπως και να το κάνουμε και παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις των αριστεριστών και ψευτοκουλτουριάριδων, στηρίζεται στους πυλώνες που ονομαζονται, Πατρίδα, Θρησκεία , Οικογένεια!
  Με κορωνίδα βέβαια την Οικογένεια, μοναδικό φαινόμενο σε όλο τον ...πολιτισμένο κόσμο!
  Και πράγματι η ιδιαιτερότητα αυτή είναι ο κύριος συντελεστής της επιβίωσης, με τις ζοφερές σημερινές συνθήκες των 1.500.000 ανέργων, που συντηρούνται χάρις των υπαρχόντων Οικογενειακών δεσμών.
  Και δεν είναι καθόλου αστεϊσμός όταν θα ακούτε ένα παιδί στη ρύμη του λόγου του, να λέει,"...θα πάω μαζί με τη μαμά τον Χάρη και τον μπαμπά το Μήτσο..."!!!!!!
  Ελληνοπρεπέστατο. Ε!

  • evan avatar
   evan @ ΝΤΙΝΟΣ 29/11/2013 23:41:13

   Τον έθνος αποτελείτε απο πολλα ξεχωριστά άτομα. Η διατήρηση της εθνότητας του πατρίς-θρησκεία-οικογένεια και ο σεβασμός τις παραδώσεις και την Ελληνική παράδοση που είπες, εχουν να κάνουν με τις προσωπικές επιλογές και την προσωπική ευθύνη του κάθε ατόμου και δεν πρέπει να εχουν καμια σχέση με το κράτος. Όποιον τον ενδιαφέρουν τα παραπάνω είναι απολύτως ελεύθερος να τα εφαρμόσει στον εαυτό του και μόνο. Άλλον δεν τον ενδιαφέρουν ομως αυτά. Τι ποιο δημοκρατικό, δίκαιο και φιλελεύθερο?

   Δεν υπάρχει η μια πλευρα που θα επιβληθεί στην αλλη. Υπάρχει το ατομο του οποίου οι επιλογές και ελευθερίες ειναι ιερες και πανω απο ολα. Ετσι αντιλαμβανομαι εγω μια σύγχρονη δημοκρατία και κοινωνία.

 6. occultist avatar
  occultist 28/11/2013 18:23:37

  ""Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι ομάδες ανθρώπων που είναι ομοφυλόφιλοι ενεργούν πολλές φορές λες και ο κόσμος τους ανήκει. Προωθούν τον τρόπο ζωής τους, απόλυτα σεβαστός, λες και όλοι οι άλλοι είναι οι… κακοί. Επικρατεί ουσιαστικά ένας κρυπτορατσισμός μεταξύ των ομοφυλόφιλων που είναι ίσως χειρότερος από τον ρατσισμό των στρέιτ""
  Αυτή ειναι ουσία του πράγματος. Θέσατε τον δάκτυλον επί των τύπων των ήλων.

 7. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 28/11/2013 18:27:19

  Καί πού υπάρχει καταδικαστική απόφαση γιατί πρέπει να συμμορφωθούμε ?
  Αντί νά δίνουμε φώτα αταλάντευτης πνευματικής πορείας εμείς στούς ...ξεστρατίσαντες, θά μάς σβύσουν καί τά ελάχιστα αναμμένα πού έχουν απομείνει στήν κοινωνία μας ?
  Θέλουμε τήν Ελλάδα μας πίσω !!!
  Εάν προχωρήση αυτό τό ηθικής μορφής πραξικόπημα, θά κοπούν καί οι τελευταίοι ομφάλιοι λώροι τών όσων ενεργών Χριστιανών μέ τήν Νέα Δημοκρατία, άς τό πιστέψουν στό Μαξίμου επιτέλους ...
  Γνώσις καί βίωμα τής Ορθοδόξου Πίστεως απέμεινε ?
  Αντί νά ομολογούμε Πίστη Πατέρων, πιθηκίζουμε στήν διεβαλμένη Δύση.
  Φθάνει πιά !!!

  • Δαρβινος avatar
   Δαρβινος @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 28/11/2013 19:12:09

   Σοβαρεψου ! Αναψε και κανενα κερι για να ξετυφλωθεις.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Δαρβινος 28/11/2013 19:56:06

    Δεν προσκυνάμε τον ψευτοθεό που λέγεται «πολιτική ορθότητα».

    • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
     Συριζαλβανία του Χότζα @ ΚΜ 29/11/2013 00:04:35

     μόνο τον Θεό του μίσους...

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Συριζαλβανία του Χότζα 29/11/2013 02:04:17

      Τον Θεό της Αλήθειας και της Αγάπης προσκυνάμε.

      Εργολαβίσκε του λομπυ της ντροπής και στρεψοδίκη, αυτοί που λένε στους ανθρώπους αυτούς ψέματα, ότι όλα έχουν καλώς, εκ των πραγμάτων, δεν τους αγαπάνε.

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ ΚΜ 29/11/2013 17:54:26

      "Μην κρίνετε ινα μην κριθήτε" (Κατά Ματθαίον). Εσύ ΚΜ όχι μόνο τους κρίνεις για τις ερωτικές τους επιλογές αλλά τους χαρακτηρίζεις και "λόμπυ της ντροπής". Σκέψου να μην προσκύναγες τον Θεό της Αγάπης τι θα έγραφες...

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Συριζαλβανία του Χότζα 29/11/2013 20:50:20

      Γειά σου Χότζα θεολόγε, που έβγαλες σκάρτο τον Απόστολο Παύλο.!

      Έλα όμως που το «λόμπυ της ντροπής» δεν περιλαμβάνει ούτε καν την πλειοψηφία των ομοφυλοφίλων. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι, που παρά το πάθος τους, τουλάχιστον έχουν την αξιοπρέπεια να μην ισχυρίζονται ότι τάχα είναι κάτι φυσιολογικό. Όσοι όμως (ετεροφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι) προβάλετε την παρέκλιση ως φυσιολογική κατάσταση, εγκλωβίζετε ανθρώπους στην εν λόγω κατάσταση και φέρετε βαρύτατη ηθική ευθύνη. Αυτό είναι που κυρίως στηλιτεύω και όσο και να στρεψοδικείς, είμαι σε θέση να εκφράζομαι με σαφήνεια και οι κακόβουλες παρερμηνείες σου, τζίφος!

  • Απορών avatar
   Απορών @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 28/11/2013 20:29:54

   Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ...

  • tk avatar
   tk @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 28/11/2013 20:37:35

   ++++++++++++++++++++++++++++++++
   Εύγε! Συμφωνώ απολύτως φίλε, να είσαι καλά!

  • mara M. avatar
   mara M. @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 28/11/2013 21:28:19

   Σιγά χριστιανέ μου. Για σύμφωνο συμβίωσης μιλάμε όχι για γάμο.

   • Marcel Proust avatar
    Marcel Proust @ mara M. 28/11/2013 22:16:17

    Σε οποια χωρα καθιερωθηκε συφωνο συμβιωσης πολυ συντομα εφτασε και ο γαμος

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Marcel Proust 28/11/2013 22:54:15

     Σαλαμοποίηση λέγεται η μέθοδος. Το περνάνε με δόσεις, αυτό που θέλουν. Ο κάβουρας, άν τον βάλεις σε κατσαρόλα με κρύο νερό και αρχίσεις να το ζεσταίνεις σιγά-σιγά, δεν παίρνει χαμπάρι και κάθεται εκεί μέσα μέχρι να βράσει. Όχι λοιπόν στο «σύμφωνο», μεταξύ άλλων, και για να μην έρθουν και τα ακόμα χειρότερα («στεφανώματα») σε δεύτερο χρόνο. Που ΑΥΤΑ είναι που κόφτουν το εν λόγω λόμπυ στην πραγματικότητα (βλέπε β' σκέλος σχολίου Αστυάνακτος) και όχι η «νομική κατοχύρωση» και λοιποί φερετζέδες, που μπορούν να τα έχουν ούτως ή άλλως (συμφωνητικά, πλξρεξούσια κλπ) και χωρίς τα εν λόγω «σύμφωνα».

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 29/11/2013 00:14:27

   Ο Ξενοφώντας κήρυξε την έναρξη της Νέας Σταυροφορίας... Ο εχθρός είναι ένας, το σύμφωνο συμβίωσης... Ο Μεσαίωνας είναι κοντά, πολύ κοντά τελικά, ένα ομοφοβικό σχόλιο δρόμος είναι!!!!

 8. Marcel Proust avatar
  Marcel Proust 28/11/2013 19:04:28

  Οπως λεει και ο Gb πιο πανω, ας σεβαστουμε πρωτα τις παλιοτερες καταδικαστικες αποφασεις των Ευρωπαικων Δικαστηριων σε αλλα θεματα (που ειναι πολλες) και μετα βλεπουμε...

 9. martios avatar
  martios 28/11/2013 19:24:06

  Θυμηθήτε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα προξενήσει τόσα προβλήματα στην κυβέρ-
  νηση όσα δεν θα δημιουργούσε η εντός 24 ωρών ανταπόκρισή μας στο σύνολο των
  μνημονιακών μας υποχρεώσεων.Επιτέλους υπάρχουν και όρια.

 10. βικυ γουλιωτη avatar
  βικυ γουλιωτη 28/11/2013 19:36:51

  Να ψηφιστει το συμφωνο,το συντομοτερο.Ειναι στοιχειωδες για ενα ευρωπαικο κοσμικο κρατος κατα την γνωμη μου.Επιπλεον θεωρω απαραδεκτο η χωρα να πληρωνει προστιμα για τετοια ζητηματα που λυνονται σε μια μερα με εναν νομο,τα λεφτα μας τωρα ειναι ιερα.Οι περισσοτεροι βουλευτες της ΝΔ και του πασοκ θα το ψηφιζαν.Δεν γινεται να αφησουμε την ομοφυλοφιλικη κοινοτητα στους σταλινικους με πολιτικα.

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ βικυ γουλιωτη 28/11/2013 20:39:27

   Υπάρχουν και σταλινικοί που φορούν στολές?

  • Marcel Proust avatar
   Marcel Proust @ βικυ γουλιωτη 28/11/2013 20:48:00

   Για τις χαβουζες δεν μάς πειραζει να πληρωνουμε προστιμα. Θυμομαστε τον ευρωπαικο πολιτισμο μονο οταν προκειται να ικανοποιησουμε τα ναζια καποιων καλομαθημενων ναζιαρηδων. Το χωριο μας καιγονταν και η .., κλπ κλπ

 11. ΚΜ avatar
  ΚΜ 28/11/2013 20:15:02

  Έτσι μπράβο! Αποξενώστε κι άλλο την βάση χάριν των ψηφαλακίων μιας ολιγάριθμης θλιβερής μειοψηφίας. Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι.

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ ΚΜ 29/11/2013 00:16:22

   Η βάση της ΝΔ έχει πολύ πιο ανοιχτόμυαλες και φιλελεύθερες αντιλήψεις απ'ότι φαντάζεσαι ΚΜ, μα πολύ όμως!

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Συριζαλβανία του Χότζα 29/11/2013 02:10:45

    Ευσεβείς πόθοι. Η πραγματικότητα σε διαψεύδει. Επίσης, ποιός είπε ότι είσαι ανοιχτόμυαλος;

    • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
     Συριζαλβανία του Χότζα @ ΚΜ 29/11/2013 18:01:05

     Η πραγματικότητα; Από που προκύπτει αυτό; Εκτός από δάσκαλος ηθικής έγινες και εκπρόσωπος τύπου της πραγματικότητας; Όσο για το ανοιχτόμυαλος σαν έννοια προφανώς και δεν ταύτιζεται με τις πνευματικές δυνατότητες κάποιου αλλά με τη θέλησή του ή οχι να ζήσει σε μια ανοιχτή κοινωνία.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Συριζαλβανία του Χότζα 29/11/2013 20:52:32

      «Ανοιχτή κοινωνία»! Open Society! Σόρος! Πόππερ! Ντόρα! Δεν θα πάρουμε, την πραμάτεια σου και δρόμο!

 12. Stefanos avatar
  Stefanos 28/11/2013 20:32:55

  Άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές, σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων, αύριο κάτι άλλο. Θα ζητήσει την ψήφο και των συντηρητικών και με παραδοσιακές αξίες συμπολιτών μας η Ν.Δημοκρατία το Μάιο του 2014. Με τι επιχειρήματα; Ότι επιτάχυναν την ηθική παρακμή της κοινωνίας;

 13. Stefanos avatar
  Stefanos 28/11/2013 20:38:53

  Δηλαδή η Αγ. Γραφή(Παλαιά και Καινή) που καταδικάζει το σοδομιτισμό και τον κιναιδισμό(αυτήν επικαλείται ο Πειραίως δεν λέει δικά του) είναι κάτι το "ακραίο"; Μπαίνει στην ίδια μοίρα με τις απόψεις των χρυσαυγικών;

  • Marlo avatar
   Marlo @ Stefanos 28/11/2013 23:18:09

   Άμα δεν σας αρέσει ο σοδομισμός να μην τον κάνετε κύριέ μου. Ακόμη κι ο Θεός αφήνει ελεύθερο τον κόσμο να κάνει ό,τι θέλει και θα τον κρίνει στην β' παρουσία. Δεν λέει "εσείς οι καλοί χριστιανοί κάντε με το ζόρι και τους άλλους να ακολουθούν τις σωστές χριστιανικές αξίες".

   Αμάν με την χαζομάρα που έχει πέσει!!

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Marlo 29/11/2013 23:13:30

    Όχι, δεν είναι το θέμα να επιβάλουμε στον άλλον τι να κάνει. Αλλά είναι το θέμα τι κάνει το κράτος μας. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, αλλά ως κράτος, ως συλλογικότητα, τι στάση κρατάμε; Κερατώνουμε τις γυναίκες μας νόμιμα, σκοτώνουμε τα παιδιά μας νόμιμα, τώρα αυτοκαταστρεφόμαστε κιόλας ολοσχερώς νοθεύοντας εκ του μη όντος την υφή του πανάρχαιου θεσμού της οικογένειας.

    Ναι, όντως, έχει πέσει πολλή χαζομάρα...

 14. guest avatar
  guest 28/11/2013 21:03:23

  Από τους ομοφυλόφιλους ένα απειροελάχιστο ποσοστό ενδιαφέρεται για το θέμα . Είναι αυτοί που μετέχουν σε διαφορές οργανώσεις και νομίζουν πως αν κάτι είναι νόμιμο (εν προκειμένω η αναγνώριση-επισημοποίηση της ομοφυλόφιλης σχέσης από το κράτος ) τότε θεωρείται και ηθικό από τη κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία δεν είναι συντηρητική ούτε σεμνότυφη . Είναι όμως απόλυτα υποκριτική σε τέτοιες ιδιαιτερότητες.

 15. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/11/2013 21:28:53

  Η άποψη μου στην φασιστοειδή βλακεία του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία και διαφόρων επαγγελματιών της πολιτικής ορθότητας, δημοσιευμένη τον Ιούνιο στο Antinews:
  http://www.antinews.gr/2013/06/09/218304/

  • Marcel Proust avatar
   Marcel Proust @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/11/2013 22:50:31

   Αυτα ειναι παλαια τροπαια. Σημερα τι γινεται...Και με το νεο "αντιρατσιστικο" τερατουργημα (που προωθει υπουργος της ΝΔ) και με το συμφωνο συμβιωσης (που θελουν καποιοι και στη ΝΔ). Σε ακολουθησαμε μέχρι εδω. Τωρα ομως πλησιαζει η ωρα της τελικης κρισης. Και για σενα και για τη ΝΔ. Ελπιζω να το αντιλαμβανεσαι.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Marcel Proust 29/11/2013 10:20:41

    Δέν κρίνεται ὁ Φ.Κρανιδιώτης γιά τό συγκεκριμμένο θέμα,ἀλλοίμονο!,οἱ θέσεις του εἶναι ξεκάθαρες!
    Ὁ κάθε ἕνας εἶναι κύριος τοῦ ἑαυτοῦ του καί ὑπεύθυνος γιά τίς πράξεις του.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Marcel Proust 29/11/2013 11:02:54

    Ο αντιρατσιστικός είναι μια χαρά και περιλαμβάνει την τιμωρία ΟΛΩΝ των γενοκτονιών, παρά τον θόρυβο και την σπέκουλα που γίνεται. Η Ρεπούση θα πρέπει να ανησυχεί.

 16. paliatsos avatar
  paliatsos 28/11/2013 21:31:07

  Η "Ευρώπη" δεν είναι που είχε ζητήσει από την Ιταλία να κατεβάσει τα θρησκευτικά σύμβολα από σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες και ο Μπερλουσκόνι τότε αδιαφόρησε πλήρως; Σύντομα και στα δικά μας... Ένα - ένα μας έρχονται.

 17. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ 28/11/2013 21:56:18

  Φάκτορα, πολλές φορές είχα διαφωνήσει μαζί σου ίσως πολύ έντονα, αλλά εκτιμώ ότι η τελευταία σου παράγραφος θέτει την πιο σημαντική συνισταμένη του ζητήματος..

 18. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 28/11/2013 22:32:02

  Ο καθενας ας ξαπλωνει με οτι θελει,ετσι και αλλιως αυτοι κανουν κουμαντο σχεδον σε ολα.Αλλα οταν κατι για να υπαρξει χρειαζεται νομικη/συνταγματικη κατοχυρωση ,αυτο σημαινει οτι κινδυνευει.Εγω δεν βλεπω κατι τετοιο στην ελληνικη κοινωνια

 19. ΥΠΕΡ avatar
  ΥΠΕΡ 28/11/2013 23:54:33

  Πρέπει να κερδηθεί χρόνος μέχρι να έρθουν στο φως τα αποτελέσματα των άλλων χωρών όπου επετράπη η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Μόλις ο κόσμος ακούσει ότι τα παιδιά αυτών των ζευγαριών βγαίνουν "πειραγμένα" θα πεισθεί ότι η ιδέα είναι τρελή. Μόνον άνθρωποι που δεν έχουν μεγαλώσει παιδί μπορούν να πιστεύουν ότι από μια τέτοια οικογένεια μπορεί το παιδί να μεγαλώσει φυσιολογικά.

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ ΥΠΕΡ 29/11/2013 00:18:05

   Αν βγουν τα αντίθετα αποτελέσματα φαντάζομαι θα αλλάξεις άποψη ε;

   • GLAD avatar
    GLAD @ Συριζαλβανία του Χότζα 29/11/2013 22:19:09

    Αν κατάλαβα καλά , μας λέτε ότι χωρίς να υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση (φυσικά αφού είναι πρόσφατο "φρούτο") , κράτη της Δύσης ψηφίζουν νόμους σύμφωνα με τους οποίους συμβιούντες ομοφυλόφιλοι μπορούν να υιοθετούν παιδιά (ή να αποκτούν δι' αλληλογραφίας) ?
    Δηλαδή μόνο με πολιτικά κριτήρια ?
    Οι συνέπειες στα παιδιά και στην κοινωνία ?
    Επιεικώς απαράδεκτο.
    Η άποψή μου είναι ότι προφανώς είναι δικαίωμα του καθενός με βάση την σεξουαλική του προτίμηση να συμβιώνει με όποιον θέλει . Αυτό δεν πιστεύω ότι συνιστά πρόβλημα για κανέναν και για την κοινωνία.
    Αλλά από του σημείου αυτού και πέρα , απέχει πολύ δύο ομόφυλοι συμβιούντες να συνιστούν οικογένεια και άρα γιατί όχι να μπορούν να υιοθετούν και παιδιά.
    Ο "γάμος" στόχο έχει καταρχάς την κοινωνική καταξίωση και όχι την απόρριψη , αλλά κυρίως το "ζουμί" είναι αλλού.
    Το προφανώς μάλλον εύκολα απορριπτέο , φαίνεται ότι είναι όταν το ζεύγος είναι "αρσενικοί".
    Το μάλλον δύσκολο είναι όταν το ζεύγος είναι "θηλυκά".
    Εκεί φαίνεται ότι παρά την "μη φυσιολογική" σεξουαλική προτίμηση και επιλογή , συνυπάρχει η οργανική και ψυχολογική ανάγκη του να νοιώθει (ή και να είναι) κάποια μάνα . Εξ ου και η ανάγκη ύπαρξης παιδιού ή και παιδιών , τέκνα γνωστού ή και αγνώστου πατρός (κατά προτίμηση).
    Μπερδεμένα πράγματα δηλαδή.
    Εν προκειμένω βρίσκω την όλη υπόθεση αρκούντως εγωιστική εκ μέρους του ζεύγους (ουσιαστικά του "τρίο") , όταν δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη τις συνέπειες στο ή στα παιδιά , αφού όντως δεν υπάρχει επιστημονική εμπειρία επ' αυτού.
    Ως γονέας ξέρω ότι βασικά έχω υποχρεώσεις έναντι των παιδιών που δημιουργήθηκαν από επιλογή μου.
    Εξακολουθεί να ισχύει σύμφωνα με την κοινωνική μου αντίληψη και ηθική το "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα ..." και μου είναι ακατανόητη η προφανής ελαφρότητα με την οποία θίγονται σοβαρότατα θέματα όπως αυτό εκ μέρους αρκετών ακόμη και εδώ στο Antinews.
    Θέλω να επισημάνω (για μια ακόμη φορά όπως και σε άλλα σχόλιά μου) ότι για μιά κοινωνία σαν την Ελληνική , με τεράστια εμπειρία από το πλούσιο παρελθόν μας , δεν δικαιολογείται να στέκεται αμήχανη και παθητική απέναντι σε προκλήσεις προερχόμενες από κοινωνίες ούτε της Δύσης ούτε της Ανατολής και ας φαίνεται αρκούντως υπεροπτική ή άποψή μου .
    Π.χ. δεν έχω αντιληφθεί να καυτηριάζει κανείς εκεί το ευάριθμο επίσημο club της Γερμανίας -απλή δημοσιογραφική αναφορά μόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες (ή παραπάνω ?) λάτρεις του σπορ- που έχει ιδιαίτερη σεξουαλική προτίμηση στην κτηνοβασία .
    Τι να μας πει μια τέτοια κοινωνία ?
    Θα με ρωτούσε κάποιος "τι σε αφορά εσένα" και εγώ θα ρωτούσα γιατί και αυτό να μη θεωρηθεί συμβίωση (εδώ που φτάσαμε...)
    Εξάλλου (μιας και εκεί είναι το ζουμί) συχνά διαβάζουμε πως "ή θανούσα κυρία τάδε , άφησε με διαθήκη όλη της την περιουσία στον σκύλο ή στη γάτα της (η και στο ίδρυμα αποκατάστασης αδέσποτης γάτας που λέει και η διαφήμιση) ".
    "Είναι καιρός να μπει μια τάξη βρε παιδί μου".
    Επίσης μιας και το όλο θέμα συσχετίζεται με "αντιρατσιστικά" κλπ. , πράγμα που κυρίως αφορά τους Μουσουλμάνους (και τα δικαιώματά τους ) , δεν είδα τις "φλεγόμενες" σχετικές οργανώσεις αλλού αλλά κυρίως εδώ να θίγουν θέματα που σχετίζονται με την θέση της γυναίκας σε αυτούς και την ανάγκη να τους επιβληθεί (θέλουν δεν θέλουν) η "απελευθέρωση της" - θέμα που έχει θιγεί στο παρελθόν εδώ στο Antinews - μάλλον γιατί αυτοί είναι οιονεί νέοι ψηφοφόροι (θυμάστε πως οι Πακιστανοί "σκιζόντουσαν" για "το Γιώργος") και ίσως γιατί δεν "τις παίρνει" να συγκρουσθούν μαζί τους (βρωμάει μπαρούτι).
    Επίσης δεν αντελήφθην καμία καταδίκη και πρόστιμο (όπως απειλείται η χώρα μας) στην Ολλανδία που ως αρκούντως "προοδευτική" χώρα που είναι , προώθησε όσο δεν πάει άλλο την εξάπλωση της "μαστούρας" , αλλά τώρα διεπίστωσε πόσο κακό έκανε μια τόσο αφελής και εγκληματική στάση (αφού καταστράφηκε η ζωή ανυπολόγιστου αριθμού αφελών νέων) και "τρέχει αλλά δεν φτάνει".
    Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στο ίδιο ακριβώς πνεύμα , στα όσα σχετικά συμβαίνουν στην Γαλλία υπό την ηγεσία ενός ανθρώπου που επιεικώς χαρακτηρίζεται και μάλλον είναι φαιδρός.
    Είναι έτοιμη άραγε η κοινωνία μας "με κατεβασμένα χέρια" να αποδεχθεί νομικές ρυθμίσεις όπως αυτές που γίνονται εκεί .
    Πιστεύω πως όχι και είμαι σίγουρος πως κάτι τέτοιο θα αποδειχθεί .

 20. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 29/11/2013 00:01:09

  Όλη η ομοφοβική μπάντα των σχολιαστών έχει αρχίσει τη συναυλία μίσους απ'ότι βλέπω! Τραγουδιστής όπως πάντα ο ΚΜ που θα φαλτσάρει συνέχεια μέχρι να μας πάρει πάλι τα αυτιά... Να δω πότε σε αυτή τη χώρα θα γίνουν τα αυτονόητα που ισχύουν στον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο σε σχέση με τις ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα! Μέχρι πότε θα δίνουμε βάση στους Άνθιμους, τους Σεραφείμ κι όλους τους ταλιμπάν στη χώρα αυτή;
  Υ.Γ.: Μεγάλο σφάλμα που χρεώνεται αποκλειστικά στη ΝΔ η απόσυρση της τροπολογίας!

  • Marcel Proust avatar
   Marcel Proust @ Συριζαλβανία του Χότζα 29/11/2013 12:42:14

   Υπαρχουν και ετεροφοβικοι ταλιμπαν. Δειτε εδω πως βασανιζουν οι λεσβιες των Φεμεν ενα γεροντακι 74 χρονων. Τον καθολικο προκαθημενο του Βελγιου μονσενιερ Λεοναρ που ειναι ανοικτος στο διαλογο. Την ωρα που συζητουσε με ευγενικους ομοφυλοφιλους στο πανεπιστημιο Βρυξελλων που ειναι λαικο.
   http://www.lavie.fr/religion/lamatinale/mgr-leonard-chahute-par-les-femen-les-journalistes-de-meche-25-04-2013-39599_400.php

   Ειναι θλιβερο το οτι την ωρα που η κοινωνια καιγεται και υποφερει, εμεις απασχολουμε την ηγεσια της χωρας με τις ιδιοτροπιες καποιων καλομαθημενων μπεμπηδων που αρνουνται να μεγαλωσουν και θελουν να συνεχισουν να παιζουν κουκλες.
   Υ.Γ. Θα ειναι σωστη κινηση, που θα πιστωθει στο ενεργητικο της ΝΔ αν η τροπολογια αυτη αποσυρθει οριστικα.

   • Αντίθεσις avatar
    Αντίθεσις @ Marcel Proust 29/11/2013 15:26:38

    Ο χαρακτηρισμός σας λεσβίες για τις ακτιβίστριες FEMEN πού στηρίζεται; Τις γνωρίζετε προσωπικά ή το τεκμαίρετε από τις ημίγυμνες -επίτηδες προκλητικές- εμφανίσεις των;

    Αυτά περίπου που λέτε για τις φεμινίστριες της ανατολικής Ευρώπης έλεγαν κάποιοι για τις φεμινίστριες προηγηουμένων δεκαετιών στην δυτική Ευρώπη.

    Η ιστορία όμως δεν γράφεται με αφορισμούς και ματαιοπονείτε. Η άνοδος της θέσης των γυναικών στην δυτική Ευρώπη είναι ζωντανή απόδειξη. Το ίδιο (αλλά με καθυστέρηση 30-40 ετών) θα γίνει και στην ανατολική Ευρώπη και ίσως αργότερα στην οικονομικώς αναπτυσσόμενη Ασία.

    • Marcel Proust avatar
     Marcel Proust @ Αντίθεσις 29/11/2013 17:09:16

     Αγαπητη Αντιθεση
     H εδρα των Φεμεν ειναι πλεον στο Παρισι. Δυστυχως ειναι αλλη μια ακομη διεθνης εξτρεμιστικη ΜΚΟ. Το οτι ειναι λεσβιες το λενε οι ιδιες.
     Ομως για το τι καναν στον γεροντακο δεν λετε τιποτε!

    • GLAD avatar
     GLAD @ Αντίθεσις 29/11/2013 22:28:38

     Και εσείς ακόμη , το ότι είναι λεσβίες το θεωρείτε ως κακό χαρακτηρισμό , ενώ είναι μία πραγματικότητα .
     Το πρόβλημα δεν είναι ότι είναι λεσβίες , αλλά το ότι είναι και το δείχνουν αποκρουστικά "φρικιά".

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Συριζαλβανία του Χότζα 29/11/2013 15:07:23

   Χαρά μου να στοχοποιούμαι από το λόμπυ σου, Χότζα. Είναι σημαντική ένδειξη για μένα. Η δε ΝΔ καλά κάνει και δεν αυτοκτονεί.

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ ΚΜ 29/11/2013 18:08:33

    Καλά μην είσαι τόσο μελοδραματικός! Δε σε στοχοποίησε το...λόμπυ μου, απλά θα εισηγηθώ στο επόμενο ΔΣ του λόμπυ την έγκριση δαπάνης για την αγορά ωτοασπίδων για να μην ξεκουφαθούμε από τις κραυγές μίσους που βγάζεις, τίποτα παραπάνω!

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Συριζαλβανία του Χότζα 29/11/2013 20:36:44

     Άντε πάλι τα ίδια! Δεν τρέφω κανένα μίσος για τα θύματά σας.

 21. εγκάθετος avatar
  εγκάθετος 29/11/2013 00:04:32

  Αν η <> της Ελλάδας είναι η κατάλυση κάθε ηθικής κι αξίας, ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε.

 22. larry avatar
  larry 29/11/2013 04:53:54

  Το σύμφωνο είναι μία αποκλειστικά νομική / συμβολαιογραφική πράξη και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με θρησκείες, θεούς και διαβόλους. Πρέπει να καθιερωθεί και στην Ελλάδα και πολύ καλά θα κάνει να καθιερωθεί.

  Τα φορολογικά, κληρονομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών είναι αδιανόητο να διαχωρίζονται με βάση των σεξουαλικό προσανατολισμό του καθενός.

  Εφόσον το κράτος αναγνωρίζει την ομοφυλοφιλία ως κοινωνική πραγματικότητα, έχει υπογράψει διεθνείς συνθήκεςς για ζητήματα μη διακρίσεων και βεβαίως την έχει αποποινικοποιήσει (από το έτος 1951 παρακαλώ), τότε οφείλει να προχωρήσει σ' αυτήν την κίνηση.

  Όσο για τον Πειραιώς, ουδέν σχόλιον.

 23. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 29/11/2013 07:26:42

  Νομίζω ὅτι θά πρέπει νά βάλουμε τά πράγματα κάτω καί νά δοῦμε σάν Κράτος καί σάν λαός τί πρέπει καί τί μᾶς συμφέρει νά κάνουμε,γιατί θέλοντας καί μή,ὅλα εἶναι μέσα στήν καθημερινή πρεαγματικότητα.
  Λοιπόν ἔχουμε: 1) Τή μερίδα ἐκείνη τῶν ἀνθρώπων πού ἔχουν μιά ἰδιαιτερότητα στήν σεξουαλικότητά τους καί στό πώς ἐπιθυμοῦν τίς σχέσεις μεταξύ τους.Μέ μία λέξη,οἱ ὁμοφυλόφιλοι(δέν καταλαβαίνω γιατί τούς λέτε ὁμόφυλους-ὅλοι οἱ Ἕλληνες ὁμόφυλοι εἴμαστε,ὄχι ὅμως ὁμοφυλόφιλοι!).Οἱ ὁποίοι γιά λόγους κοινωνικῆς δικαιοσύνης ἐπιθυμοῦν νομικές διαδικασίες κοινωνικῆς ἐξασφάλισης-καθόλα σεβαστό!
  2) Ἔχουμε τούς νόμους τοῦ Εὐαγγελίου,οἱ ὁποίοι νόμοι δέν ἀλλάζουν οὔτε μακραίνουν οὔτε κονταίνουν,αὐτοί εἶναι,ὅποιος θέλει τούς σέβεται καί τούς ἀκολουθεῖ, ὅποιος δέ θέλει δέ τούς ὑπολογίζει. Ὅλοι ὅμως ὁφείλουμε σάν ἄνθρωποι νά σεβόμαστε καί αὐτούς πού τούς δέχονται καί αὐτούς πού δέν τούς δέχονται.Εἴμαστε ὑποχρεωμένοι νά τό κάνουμε αὐτό,γιατί ὁ ἴδιος ὁ Δημιουργός μας μᾶς σέβεται ἀφήνοντάς μας τό αὐτεξούσιο.
  3) Ἔχουμε τούς νόμους τοῦ Εὐροκοινοβουλίου πού πρέπει ἐμεῖς σάν Κράτος νά τούς σεβαστοῦμε,εἰδάλως θά τιμωρηθοῦμε μέ πρόστιμα.
  4) Ἔχουμε τό σεβασμό πού πρέπει νά ἀποδίδουμε ὅλοι σάν κοινωνία,στό δημόσιο αἴσθημα καί στή διαφύλαξη ἀπό τήν προσβολή του...
  5) Ὑπάρχει στήν κυβερνητική παράταξη τῆς Ν.Δ. ὁ φόβος ὅτι ἄν δέν ψηφίσουν κάποιοι βουλευτές της τό σύμφωνο συμβίωσης θά πέσει ἡ κυβέρνηση καί ἄν δέν τήν τιμήσουν καί μέ τήν ψήφο τους οἱ ψηφοφόροι της γιά τόν ἴδιο λόγο, θά πέσει ἡ χώρα στά χέρια τῆς παρέας τῆς Κουμουνδούρου,μέ ὅ,τι κινδύνους αὐτό συνεπάγεται γιά τήν Ἑλλάδα.
  Τό Κράτος,μέσα ἀπό συγκεκριμμένες διαδικασίες πρέπει νά πράξει κάποια πράγματα,ἀλλά καί ἐμεῖς σάν κοινωνία ἀπό τήν πλευρά μας πρέπει νά σεβόμαστε κυρίως ὁ ἕνας τόν ἄλλο καί νά μήν προκαλοῦμε-αὐτό ἰσχύει γιά ὅλες τίς πλευρές-,καί νά μή ζητᾶμε παράλογα πράγματα.
  Σεβασμός λοιπόν,ὅλοι πρός ὅλους καί πρός τούς θεσμούς!
  Ἄν αὐτό ἐπεκταθεῖ καί σέ ἄλλες λειτουργίες τῆς κοινωνικῆς ζωῆς,τότε ἴσως καλυτερέψουν τά πράγματα γενικότερα...

 24. Άκρη Άκρη avatar
  Άκρη Άκρη 29/11/2013 08:13:27

  Το σύμφωνο συμβίωσης, λογικό και αποδεκτό να ισχύσει και για τους ομοφυλόφυλους, προκειμένου να εξασφαλιστούν νομικά τα δικαιώματά τους. Μεγάλη φασαρία γίνεται τώρα για κάτι, που δεν υπάρχει περίπτωση να εμποδιστεί διά παντός.
  Η υιοθεσία παιδιών όμως είναι ασυγχώρητο ΕΓΚΛΗΜΑ και πιστεύω πως η Ελληνική κοινωνία, δε θα το επιτρέψει ποτέ.

 25. Κωνσταντίνος Σπ avatar
  Κωνσταντίνος Σπ 29/11/2013 08:43:20

  Δυστυχώς, δικαιώνομαι όταν έλεγα από τις διπλές εκλογές του 2012 ότι το ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί το μνημόνιο σαν τις βάσεις του Ανδρέα Παπ.
  Καθημερινά τις έδιωχνε μέχρι που έμειναν μόνιμα.
  Το ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε έχει άλλον ένα λόγο να επιθυμεί καθιέρωση του συμφώνου συμβίωσης. Θέλει να νομιμοποιήσει τη σχέση του με το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, μιάς και το ίδιο έχει αρχίσει εμφανώς να πρασινίζει...

  http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/8272727.pdf
  http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/2f026f42-950c-4efc-b950-340c4fb76a24/s-freesym-eis.pdf

 26. Eva avatar
  Eva 29/11/2013 11:06:33

  Ας κάνουν οτι θέλουν τα ομόφυλα ζευγάρια.
  Φορολογούμενοι πολίτες είναι.
  Το θέμα που θα προκύψει είναι η υιοθεσία παιδιών.
  Πιστευω οτι πρέπει να προηγούνται τα ετερόφυλα ζευγάρια
  η ο ένας γονέας ακόμη κι αν χρειαστεί να αυξηθει το όριο
  ηλικίας υιοθεσίας.

 27. zeno avatar
  zeno 29/11/2013 11:11:05

  Το σύμφωνο συμβίωσης βάζει τις βάσεις για την επισημοποίηση των gay γάμων στην Ελλάδα. Φυσικά, από την στιγμή που είναι απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αργά ή γρήγορα θα κατοχυρωθεί και στην χώρα μας. Από την άλλη, υπάρχουν την δεδομένη χρονική περίοδο άλλες πιο σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να συμμορφωθεί η κυβέρνηση. Να λυθούν αυτές και θα λύσουμε και το πρόβλημα των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών...

 28. Ήρων avatar
  Ήρων 29/11/2013 11:23:00

  Εντάξει όλα αυτά αλλά αυτό που εγώ δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει να έχουμε ανεβάσει τόσο ψηλά στην ατζέντα ένα τέτοιο θέμα. Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι ασφαλώς πτοσωπική υπόθεση όμως, ενοχλούμαι προσωπικά διότι η αδυναμία αυτή του οποιουδήποτε να διαφημίζεται με τέτοι τρόπο. Η εμπορευματοποίηση του θέματος μ'ενοχλεί. Όπως θα μ'ενοχλούσε αν ο άλλος διαφήμιζε την αναπηρία του. Πως να το κάνουμε τώρα; Είναι αντίθετο στη φύση είτε το θέλουμε είτε όχι. Έλεος πια! Ας φροντίσουμε πρώτα να ακολουθήσουμε υποδείξεις δικαστηρίων για πιο σοβαρά θέματα και θέματα ζωτικής σημασίας και τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός ας ακολουθήσουν.

 29. Marcel Proust avatar
  Marcel Proust 29/11/2013 12:09:31

  Δυστυχως το αντιρατσιστικο ελαχιστες διαφορες εχει απο εκεινο των Ρουπακιωτη-Ρεπουση. Πως να γινει διαφορετικα αφου ειναι αντιγραφη δυτικοευρωπαικου κειμενου που δεν εχει σχεση με την ελληνικη πραmaτικοτητα. Ο Κρανιδιωτης κρινεται γιατι το υποστηριζει. Δεν mπορει να το δεχεται και να λεει οτι συνεχιζει να ανηκει στην λαικη δεξια. Η παπας παπας η ζευγας ζευγας.
  Και τα δυο μαζι δεν γινεται.

 30. Marcel Proust avatar
  Marcel Proust 29/11/2013 12:22:02

  Κ;θολου μια χαρα δεν ειναι το "αντιρατσιστικο", Ελαχιστες διαφορες εχει απο το προηγουμενο στα θεματα ουσιας και ειναι φυσικο αφου αποτελει αντιγραφη δυτικοευρωπαικου κειμενου που δεν εχει σχεση με την ελληνικη πραγματικοτητα. Δεν αναφερει δε ονομαστικα τις γενοκτονιες κατα των Ελληνων. Αλλα και αν ακομα τροποιηθει και τις αναφερει, περιεχει τοσες εθνομηδενιστικες απαγορευσειες που και εσυ ο ιδιος δεν θα μπορεις να γραφεις τα σημερινα σου αρθρα. Ας αφησουμε που εισαγει την εννοια του γενετικου προσανατολισμου που ποιος ξερει που θα μας οδηγησει. Πλησιαζει λοιπον η ωρα της κρισεως.

 31. Young avatar
  Young 29/11/2013 13:31:42

  Το τι κάνει ο άλλος στη ζωη του δεν μας αφορά καθόλου. Προσωπικά αδιαφορώ για το αν κάποιος παντρευτεί μια αλλόθρησκη ή μαύρη, αν κάποιος κάνει έρωτα πριν παντρευτεί, αν ένα ζευγάρι συζεί πριν τον εκκλησιαστικό γάμο ή αν δυο ομοφυλοφιλοι 8α παντρευτουν. Ακόμη και να υιοθετήσουν παιδιά, αν το παιδί στην εφηβεία του έχει έλξη για κορίτσια, τότε θα ακολουθήσει τη βιολογία και θα πάει με κορίτσια.
  Αν πρέπει να ανυσηχεί κάποιος, είναι γιατί άνδρες και γυναίκες αλλάζουν τόσους συντρόφους, γιατί έχουμε τόσα διαζύγια, γιατί όλοι μιλάμε για το σεξ λές και είναι ο μόνος παράγοντας που καθορίζει τη ζωή μας, γιατί βρίζουν τόσο πολύ άνδρες και γυναίκες.

  • Γεωργία Βασιλειάδου avatar
   Γεωργία Βασιλειάδου @ Young 29/11/2013 14:07:14

   '' αν το παιδί στην εφηβεία του έχει έλξη για κορίτσια, τότε θα ακολουθήσει τη βιολογία και θα πάει με κορίτσια. ''
   Δεν είναι καθόλου έτσι. Η οικογένεια είναι το αρχικό πρότυπο του παιδιού και το φυσιολογικό (αυτό που κυριαρχεί στη φύση ως αναπαραγωγικό μοντέλο που τη διαιωνίζει), πρέπει ασυζητητί να είναι το αυτονόητο πρώτο ερέθισμα. Αν μετά ως ενήλικας επιλέξει οτιδήποτε διαφορετικό, δικαίωμά του. Βάναυση όμως επέμβαση και ''επιβολή'' της εξαίρεσης ως κανόνα, είναι απαράδεκτη και σίγουρα βλαβερή για την ψυχική ισορροπία ενός παιδιού. Υιοθεσίες λοιπόν, ΟΧΙ. Η προσέγγισή σας είναι εντελώς επιφανειακή κι επιπόλαιη.

   • Young avatar
    Young @ Γεωργία Βασιλειάδου 29/11/2013 21:20:32

    Όταν επέλεξες το συζυγό σου, ήταν γιατί έτσι το έλεγε η κοινωνία ή γιατί τον αγάπησες και σε έλκυσε; Όταν γνώρισα εγώ τη γυναίκα μου ήταν γιατί την ερωτεύτηκα. Ζω στην Αγγλία και βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Και ούτε που συζητάμε τέτοια πράγματα. Στην Ελλάδα ο κόσμος σκέφτεται αλλιώς μάλλον, πιο απλοϊκά. Πιο παλιά στην Ελλάδα, έλεγαν ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να ψηφίζουν λόγω του ότι ο καταμήνιος κύκλος επηρεάζει την κρίση τους.

    • Γεωργία Βασιλειάδου avatar
     Γεωργία Βασιλειάδου @ Young 30/11/2013 08:09:07

     Έχετε χάσει τεύχη σχετικά με την ... ''απλοϊκή προσέγγιση της Ελληνικής κοινωνίας''. Εσείς εκεί στην Αγγλία έχετε συμφιλιωθεί απόλυτα με κάθε είδους νεοταξίτικη επιβεβλημένη εκτροπή. Δικαίωμά σας. Στην Ελλάδα ο θεσμός της οικογένειας είναι -ευτυχώς- ακόμη πολύ ισχυρός και αποτελεί ασπίδα και πυξίδα για τις νεότερες γενιές. Επίσης εδώ προσπαθούμε να μην μωσαϊκοποιηθούμε κοινωνικά όπως εσείς και να διατηρήσουμε τα ήθη και τις αξίες που θεωρούμε πολύτιμα για τη συνέχεια της πορείας του Ελληνικού Έθνους, που δεν θα επιτρέψουμε να πολτοποιηθεί γλιστρώντας στην αδηφάγο χοάνη της παγκοσμιοποίησης. Σας είναι δυσνόητο, αλλά είναι η επιλογή μας. Κιμάς, γίνετε εσείς.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Young 29/11/2013 16:35:00

   Ύπουλο σχόλιο που εμμέσως πάει να περάσει την αντίληψη ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι αντίστοιχο του να παντρευτεί κάποιος ξένη (ουδέν μεμπτόν) ή να έχει προγαμιαίες σχέσεις. Επίσης, πετάει την μπάλα στην εξέδρα, λες και το να αντιτίθεται κάποιος στην προώθηση της ομοφυλοφιλίας από το κράτος ως τάχα φυσιολογικής συνεπάγεται αδιαφορία για τα διαζύγια ή ότι τάχα ... βρίζουμε πολύ και κάτι έγινε (εδώ, είναι βικτωριανός ο ΜΚΟτζής!).

   Κάτι τέτοια σχόλια είναι από πριν μαστορεμένα να στοχεύουν στο υποσυνείδητο και πασπαρτού - όποτε προκύπτει δημόσια συζήτηση για το ζήτημα, τα ανασύρουν από το συρτάρι, μαζί κι ένα ψευδώνυμο, και τα ποστάρουν. Προσέξτε ότι κολλάει παντού - δεν απαντάει στα ειδικότερα σημεία της ανάρτησης ή στα άλλα σχόλια. Επίσης, προσέξτε ότι ο τύπος δεν γράφει λχ «ξένη» όταν αναφέρεται στους γάμους μεταξύ ατόμων διαφορετικής εθνικότητας αλλά γράφει «μαύρη» (sic), για να κολλήσει στο υποσυνείδητο του αναγνώστη την ρετσινιά ότι, τάχα, όσοι αντιτίθενται στην θεσμοποίηση της ομοφυλοφιλικής παρέκκλισης είναι τίποτα ρατσιστάκια της κακιάς ώρας που έχουν πρόβλημα με το χρώμα των συνανθρώπων τους. Άρα, μην αντιτίθεστε, κάνει τζίζ - θα σας πούνε ρατσιστές οι ιεροεξεταστές της Πολιτικής Ορθότητας.

   • Young avatar
    Young @ ΚΜ 29/11/2013 21:14:50

    Αν δεν κατάλαβες καλά "τύπε'', θέλω να πω ότι το τι κάνει ο άλλος στη προσωπική του ζωή δεν μας αφορά. Και επειδή εμένα η γυναίκα μου είναι Κινέζα, ξέρω τι πάει να πει κακία και δε λέω, για να μην πεις πάλι για υπουλα σχόλια. Απλώς 'τύπε' ξεκόλλα λίγο και δες τι συμβαίνει μέσα στο δικό σου το σπίτι.

   • Young avatar
    Young @ ΚΜ 29/11/2013 21:20:58

    Αν δεν κατάλαβες καλά “τύπε”, θέλω να πω ότι το τι κάνει ο άλλος στη προσωπική του ζωή δεν μας αφορά. Και επειδή εμένα η γυναίκα μου είναι Κινέζα, ξέρω τι πάει να πει κακία και δε λέω, για να μην πεις πάλι για υπουλα σχόλια. Απλώς ‘τύπε’ ξεκόλλα λίγο και δες τι συμβαίνει μέσα στο δικό σου το σπίτι.

    • Γεωργία Βασιλειάδου avatar
     Γεωργία Βασιλειάδου @ Young 30/11/2013 08:15:19

     ''Τύπε'' μην κουράζεστε, σας καταλάβαμε πολύ καλά. Το τι κάνετε στην προσωπική σας ζωή φυσικά και δεν μας αφορά, αλλά όταν επιχειρείτε να μας το επιβάλλετε ως κανόνα, θα βρείτε τοίχο. Επίσης, μακριά τα χέρια σας από τα αθώα παιδιά. Δεν θα είναι ΠΟΤΈ ανυπεράσπιστα στην Ελλάδα.

   • greekfournaris avatar
    greekfournaris @ ΚΜ 30/11/2013 14:48:22

    έμεινα άναυδος από τη γλωσσολογική ανάλυση του σχολίου... στα του θέματος... να εναρμονιστούμε με την απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου ή δε βαριέσαι (έχει ο Θεός)... Α και κάτι ακόμα!!! Επειδή δεν το σχολιάσατε και δεν τοποθετηθήκατε ξεκάθαρα οι προγαμιαίες σχέσεις ενέχουν δηλαδή κάτι μεμπτόν;

 32. pasokos avatar
  pasokos 29/11/2013 15:38:33

  Από που προκύπτει ότι οι δεξιοί είναι ενάντια στη νομιμοποίηση και οι αριστεροί υπέρ; Πουθενά στον κόσμο δεν θεωρείται ως ένα από τα παραδοσιακά πεδία διαμάχης των δύο αυτών τάσεων. Ρεπουμπλικάνος ο Δήμαρχος της ΝΥ που νομιμοποίησε τον γάμο, σοσιαλιστής ο Γάλλος Πρόεδρος, το Συντηρητικό Κόμμα (όνομα και πράγμα) στη Βρετανία έφερε το σχετικό νόμο. Αριστερές κυβερνήσεις το νομιμοποποίησαν στις Σκανδιναβικές χώρες, η δεξιά στην Ολλανδία (βέβαια εκεί όλα νόμιμα είναι). Στην Ιταλία, οι δεξιοί το προωθούν περισσότερο από τους αριστερούς ...

  Και μια και μιλάμε για θρησκεία, τι να πούνε και οι υπερορθόδοξοι εβραίοι για το ότι το Τελ Αβίβ θεωρείται η πρωτεύουσα των gay στη Μέση Ανατολή και όπου πριν ακόμα άλλες (φιλελεύθερες υποτίθεται) χώρες, είχε νομιμοποιηθεί και στο Στρατό! Διαφωνίες προφανώς και υπάρχουν αλλά είναι πέρα των κομμάτων και μέσα στα ίδια τα κόμματα.

  Προφανώς και θα πρέπει, αν επιλέξει κάποιος να αφήσει την κληρονομία του στον άνθρωπο του, να πάει σε αυτόν και όχι σε πέμπτα-έκτα ξαδέρφια που δεν έχει δει στη ζωή του αλλά που θα προσβάλουν την κληρονομιά και -δυστυχώς- θα δικαιωθούν. Προφανώς και θα πρέπει να μπορεί να τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο και, αν συμβεί το μοιραίο, να έχει το δικαίωμα να αποφασίσει αν θα πρέπει να συνεχιστεί η μηχανική υποστήριξη ή όχι.

  Τώρα, για το θέμα της υιοθεσίας, εδώ πραγματικά, δεν έχω γνώσεις και θα αποφύγω να τοποθετηθώ. Βέβαια, εδώ και αρκετό καιρό, επιτρέπεται η υιοθεσία και από ένα μόνο άτομο αν έχει την οικονομική δυνατότητα (δεν αφορά πλέον μόνο στα παντρεμένα ζευγάρια). Άρα, μπορεί κάποιος/α να υιοθετήσει και ας είναι ομοφυλόφιλος.

  Όσο για τον Πειραιώς, γνωστές και σεβαστές οι απόψεις του (αν και θα πρέπει να αλλάξει λίγο το λεξικό του), αλλά αυτά τα περί αφορισμών μπορούσε να τα είχε αποφύγει.

 33. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 29/11/2013 18:00:04

  Δεν σχολίασα το υποδειχθέν επειδή δεν πιστεύω ότι αυτό ή οι σεξουαλικές προτιμήσεις τών FEMEN έχουν οιαδήποτε σχέση με το άρθρο. Μπορείτε να συμφωνείτε ή να διαφωνείτε με τις πολιτικές ιδέες και ακτιβιστικές ενέργειές των, όμως οι σεξουαλικές επιλογές των δεν μας/σας αφορούν και κυρίως δεν αποτελούν λογικό επιχείρημα για τα σχολιαζόμενα. Αν δεν το κατανοείτε, λυπάμαι.

  Ακόμη κι αν η έδρα τους είναι πλέον το Παρίσι (δεν το εγνώριζα, σας ευχαριστώ για την ενημέρωση) δεν νομίζω ότι η Γαλλία κάνει διακρίσεις λόγω φύλου ή σεξουαλικών επιλογών και γι' αυτό μετεφέρθησαν εκεί. Πιθανόν εκεί να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια ή καλύτερες πιθανότητες χρηματοδότησης (κάτι αντίστοιχο με τις ελληνικές αντιχουντικές οργανώσεις σε Ρώμη και Παρίσι).

  • Marcel Proust avatar
   Marcel Proust @ Αντίθεσις 29/11/2013 20:24:31

   .Αγαπητη Αντιθεση
   Στο Παρισι εχουν την κεντρικη τους εδρα. Εχουν ομως υποκαταστηματα σε διαφορες αλλες πρωτευουσες. Μην ανησυχειτε για τις Φεμεν. Ειχαν παντα, εχουν και θα εχουν καλη χρηματοδοτηση. Ποτε δεν τους ελλειψε το χρημα...Οσο για το αν ειναι λεσβιες. αυτο το διαλαλουν μόνες τους. Λαβετε τον κοπο να διαβασετε τι εχουν γραψει στο στηθος τους. στην φωτογραφια που παραπεμπω πιο πανω. Εκει που βασανιζουν το καυμένο το γεροντακι. Και δεν τις καταδιωκει κανεις. Εκεινες καταδιωκουν οσους δεν συμφωνουν μαζι τους...
   Φοβουμε οτι εχετε λανθασμενες πληροφοριες για αυτη την ΜΚΟ.

  • Marcel Proust avatar
   Marcel Proust @ Αντίθεσις 29/11/2013 22:53:46

   Αγαπητη Αντιθεση
   Ξαναδιαβαζοντας τα σχολια σας αντιλαμβανομαι πως δεν γνωριζετε τι ακριβως ειναι οι Φεμεν. Λοιπον οι Φεμεν, οπως λενε οι ιδιες. μαχονται υπερ των "δικαιωματων" των ομοφυλοφιλων, εναντιον των θρησκειων (κυριως του χριστιανισμου) και υπερ του φεμινισμου (οπως τον αντιλαμβανονται οι ιδιες).
   Επομενως οι σεξουαλικες τους ιδιοτροπιες εχουν απολυτη σχεση με το αρθρο που σχολιαζουμε.
   Φιλικα

 34. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 29/11/2013 18:15:38

  πιστημονική ανάλυσ όχι αστεία!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 35. Stefanos avatar
  Stefanos 29/11/2013 20:08:11

  Νεοταξίτισσες του κερατά και αντίχριστες είναι οι ημίγυμνες των FEMEN. Από ποιούς άραγε χρηματοδοτούνται αυτά τα πορνίδια; Μήπως ο γνωστός γκουρού των αγορών και χρηματοδότης αρκετών ΜΚΟ είναι χορηγός τους;Δεν ξέρω. Ρωτάω...

 36. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 29/11/2013 23:24:47

  Τότε γιατί είσαι κατά του συμφώνου συμβίωσης και αποκαλείς τη lgbt κοινότητα ως λόμπυ της ντροπής;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Συριζαλβανία του Χότζα 01/12/2013 01:41:22

   Γιατί προωθεί την ομοφυλοφιλία. Όλοι μας έχουμε ελαττώματα. Πχ εγώ είμαι οξύθυμος. Δεν βγήκα όμως να πω ότι η οργή είναι αρετή. Το έγκλημα είναι να παρουσιάζουμε συνειδητά τα ελαττώματά μας για αρετές (το μαύρο για άσπρο και το άσπρο για μαύρο) και να θέλουμε να παρασύρουμε κι άλλους σε αύτα, σαν την αλεπού με την κομμένη ουρά. Αντιτίθεμαι λοιπόν στην προπαγάνδα σας, χωρίς καμία συγκατάβαση. Αυτό δεν συνιστά μίσος, δεν νιώθω τέτοιο πράγμα - ίσως εξ ιδίων κρίνεις, πάντως κακώς τα συγχέεις. Έτερον εκάτερον.

 37. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 29/11/2013 23:31:16

  Αυτό που έχει πλάκα με εσένα ΚΜ είναι ότι έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις επί του θέματος και ποτέ δε μας έχεις εξηγήσει γιατί η ομοφυλοφίλια είναι μη φυσιολογική κατάσταση, αλλά το παίρνεις ως δεδομένο και αρχίζεις μετά να γράφεις τα πύρινα ομοφοβικά σχόλιά σου!

 38. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 29/11/2013 23:35:16

  Σε αντίθεση με τη δική σου πραμάτεια που κάνει θραύση στους ανθρώπους των σπηλαίων!

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Συριζαλβανία του Χότζα 01/12/2013 01:28:43

   Άντε πάλι τα ίδια!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.