#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/07/2012 14:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντιδράσεις στις Βρυξέλλες για την στάση Μέρκελ - Σόιμπλε απέναντι στην ΕλλάδαΣε θρίλερ θα εξελιχθεί, τελικά, το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής, δεδομένου ότι, όπως όλα δείχνουν, το Βερολίνο θα αφήσει το θέμα ανοιχτό μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν θα γίνουν δύο συνεδριάσεις του Εurogroup, η μία την πρώτη εβδομάδα και η άλλη τη δεύτερη (14 Σεπτεμβρίου).

Παρά την αλλαγή της κυβέρνησης και τη δεδομένη πλέον βούληση των τριών κομμάτων που την απαρτίζουν να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και οι διάφοροι παρατρεχάμενοί τους, όπως ο περιβόητος πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν, εξακολουθούν να διακατέχονται από την εκδικητική λογική πως οι Ελληνες πρέπει να τιμωρηθούν για τα λάθη τους.

Τις τελευταίες μέρες κινούνται έντονα στο παρασκήνιο στέλνοντας στις Βρυξέλλες και σε πρωτεύουσες της ευρωζώνης αρνητικά μηνύματα σχετικά με τη στάση τους στο θέμα της επιμήκυνσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν προτίθενται να συναινέσουν στο ελληνικό αίτημα, το οποίο συνεπάγεται πρόσθετη στήριξη προς τη χώρα μας.

Αφήνοντας να πλανάται το ενδεχόμενο εγκατάλειψης της Ελλάδας από τους εταίρους, στην ουσία ναρκοθετούν κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν και κλίμα κατάθλιψης στους Ελληνες, καθώς εμφανίζουν τη χώρα μας ως περίπου ανίατη περίπτωση. Ο τρόπος που το κάνουν είναι τόσο άθλιος που δικαιολογημένα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μας στηρίζουν γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά και πως ο πραγματικός στόχος τους είναι να μας σπρώξουν στην έξοδο της ευρωζώνης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Εurogroup, στις 9 Ιουλίου, ο Σόιμπλε απέφυγε να κάνει δημόσια οποιαδήποτε δήλωση για τη χώρα μας, αλλά έκανε αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, έβαλε τους «δορυφόρους» του, τους υπουργούς Οικονομικών της Αυστρίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας, να κάνουν σκληρές δηλώσεις. Στόχος του ήταν να μη γίνει συζήτηση για το ελληνικό αίτημα περί επιμήκυνσης, κατεβάζοντας τον πήχυ των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί προεκλογικά στη χώρα μας.

Στη συνέχεια και για να δώσει χαρακτήρα θρίλερ στο ελληνικό αίτημα, το Βερολίνο ζήτησε, πάλι παρασκηνιακά, από τον πρόεδρο του Εurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όπως στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις αρχές Σεπτεμβρίου, να υπάρχει μόνο ένα θέμα συζήτησης, η Ελλάδα, δηλαδή η εκταμίευση της επόμενης δόσης και η επιμήκυνση. Ο Γιούνκερ σχεδίαζε να θέσει προς συζήτηση και απόφαση για το θέμα της χρηματοδοτικής στήριξης της Κύπρου. Μάλιστα, ζήτησαν επίσης να προβλεφθεί και δεύτερη συνεδρίαση του Εurogoup στην Κύπρο, όπου στις 14-15 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί άτυπη διήμερη Σύνοδος του Συμβουλίου ΕCOFIN.

Οπως είναι φυσικό, η συμπεριφορά της Γερμανίας προβληματίζει την Κομισιόν, καθώς διαπιστώνει ότι η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά ρευστή παρά τις αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής (28-29 Ιουνίου) και ότι μια όξυνση του ελληνικού προβλήματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ενδεικτική της δυσφορίας των Βρυξελλών είναι η συνέντευξη της αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους Γερμανούς πολιτικούς και επιχειρηματίες, τονίζοντας ότι, ενώ είναι η χώρα που επωφελείται όσο καμία άλλη από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε., οι δημόσιες θέσεις που λαμβάνουν σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη περί δημοσιονομικής πειθαρχίας και επιβολής κυρώσεων δεν πρόκειται να επιτρέψουν στην Ευρώπη να πάει μπροστά. «Εμείς οι Λουξεμβούργιοι πληρώνουμε κατά κεφαλήν τα διπλάσια χρήματα σε σχέση με τους Γερμανούς για τη διάσωση χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αλληλεγγύη», τόνισε, υπενθυμίζοντας στους Γερμανούς ότι η χώρα τους επωφελήθηκε σημαντικά στο παρελθόν από την Ε.Ε., κυρίως κατά την περίοδο της επανένωσης των δύο Γερμανιών.

Υπό τις παρούσες συνθήκες φαίνεται αδιανόητο πως η Γερμανία θα εγκαταλείψει την Ελλάδα, γιατί θα προκαλέσει γενική ανάφλεξη στην ευρωζώνη, κάτι που θα πλήξει πρωτίστως την ίδια. Μάλιστα, τα πρώτα σημάδια κόπωσης της γερμανικής οικονομίας άρχισαν να εκδηλώνονται μέσω των σχετικών επιχειρηματικών και καταναλωτικών δεικτών, οι οποίοι δείχνουν πως βρισκόμαστε ενώπιον μιας σημαντικής μείωσης των εξαγωγών προς τις χώρες του κοινοτικού Νότου, που πλήττονται από την κρίση δημόσιου χρέους.

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή οι Γερμανοί θα καλλιεργούν την αβεβαιότητα σε σχέση με την Ελλάδα, ενώ με την τακτική αυτή θεωρείται βέβαιο ότι θα εντείνουν τη γενικότερη αναταραχή που υπάρχει σήμερα στην ευρωζώνη.

«Στα σχοινιά» οι χώρες του Νότου

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ στάση προβληματίζει και τις χώρες του Νότου της ευρωζώνης, οι οποίες πίστεψαν ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής θα εκτόνωναν την κρίση. Αυτό όχι μόνο δεν έγινε, αλλά εκτιμούν ότι η κατάσταση θα καταστεί μη διαχειρίσιμη αν υπάρξει αρνητική εξέλιξη σχετικά με την Ελλάδα.

Η ισπανική κυβέρνηση, παρά τα πρόσθετα μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε, δεν κατάφερε να πείσει τις αγορές, με αποτέλεσμα τα επιτόκια στα δεκαετή ομόλογα να υπερβούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το απαγορευτικό για την εξυπηρέτηση του χρέους 7%.

Τεράστιες προσπάθειες για τη συγκράτηση των επιτοκίων καταβάλλει και η ιταλική κυβέρνηση, ενώ στην Πορτογαλία, την οποία η Τρόικα παρουσίαζε μέχρι πρότινος ως «μοντέλο», η κυβέρνηση ετοιμάζεται για λήψη πρόσθετων μέτρων προκειμένου να επιτύχει το στόχο του ελλείμματος.

Και οι τρεις χώρες βρίσκονται σε ύφεση, η οποία στην Πορτογαλία κινείται στο 3% και στην Ισπανία και την Ιταλία πλησιάζει το 2%, ενώ η ανεργία βρίσκεται παντού σε ιστορικά υψηλά.

Και το ΔΝΤ εκπέμπει SOS

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ για την κατάσταση στην ευρωζώνη επικρατεί και στους κόλπους του ΔΝΤ, που αποτυπώνεται και στη σχετική έκθεση που δημοσιοποίησε ο διεθνής οργανισμός την περασμένη Τετάρτη. Οπως επισημαίνει, η κρίση εξακολουθεί να απειλεί την επιβίωση του ευρώ παρά τις τελευταίες θετικές αποφάσεις. Σύμφωνα με την έκθεση, η αρνητική διασύνδεση μεταξύ του δημόσιου χρέους, της τραπεζικής κρίσης και της πραγματικής οικονομίας είναι περισσότερο ισχυρή από ποτέ.

 Νίκος Μπέλλος στον Τύπο της Κυριακής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/07/2012 14:51:55

  Άς δούμε τι λένε δίπλα μας, δυτικά:
  Το σύνολο των ιταλικών μέσων ενημέρωσης εκφράζει σήμερα έντονη ανησυχία για το οικονομικό μέλλον της χώρας.
  Χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι: «Η μετάδοση της κρίσης έχει ήδη αρχίσει».
  Η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να ακυρώσει την πώληση κρατικών ομολόγων που είχε ορισθεί για τις 14 Αυγούστου. Το ρίσκο, δεδομένων των διαθέσεων των κερδοσκόπων, θα ήταν πολύ μεγάλο.
  Σύμφωνα με τη Rai «η Ιταλία θα δώσει μάχη για να ενισχυθούν οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί που μπορούν να λειτουργήσουν ως αποτελεσματικό φράγμα κατά της κρίσης. Ο χρόνος, όμως έχει εξαντληθεί, ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει μέσα στις επόμενες σαράντα με πενήντα ημέρες».

  «Οι κερδοσκόποι βρίσκονται στο Σίτι του Λονδίνου και ποντάρουν στη διάλυση του Ευρώ», κατά την εφημερίδα της Ρώμης «Ιλ Μεσσατζέρο».

  «Η Ιταλία, με το σπρεντ που ξεπέρασε, χθες, τις πεντακόσιες μονάδες βάσης, βρίσκεται πιο κοντά στο βάραθρο», γράφει, από την μεριά της, η εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».
  Η «Κορριερε» προβλέπει ότι «στις χρηματαγορές, θα ζήσουμε έναν πυρακτωμένο Αύγουστο. Χθες, είχαμε μόνον μια πρόγευση του τι πρόκειται να συμβεί».
  «Την ερχόμενη εβδομάδα, θα μάθουμε αν θα ζήσουμε ημέρες τρομερής αγωνίας, φοβούμενοι ακόμη και το τέλος του Ευρώ, ή αν θα λειτουργήσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, χαρίζοντας έτσι μια κάποια αισιοδοξία», καταλήγει ο Φερούτσιο Ντε Μπόρτολι, διευθυντής της «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».
  (από το nooz.gr).

 2. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 21/07/2012 15:22:43

  Kαγκελάριος Σμιθ προς Κωνσταντίνο Καραμανλή: Κύριε Πρόεδρε μην κουράζεστε, δεν θα συναινέσω ποτέ να μπει η χώρα σας στην ΕΟΚ.
  Ο Καραμανλής κοκκίνισε , τον έπιασε( κατά ομολογία του Γκένσερ) από το πέτο του σακακιού και του είπε πως η χώρα του δύο φορές αιματοκύλισε την Ευρώπη και την Ελλάδα.
  Την αντίδραση Καραμανλή που έφτασε στα όρια προπηλακισμού του γερμανού Καγκελάριου επιβεβαιώνει και η Αρβελέρ...


  Ήρθε η ώρα. Την επόμενη φορά που κάποια θείτσα τύπου υπουργού οικινομικών της Αυστρίας θα κάνει δηλώσεις, η επίσημη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντεπιτεθεί. Εδώ , ο Πρόεδρος της Βουλής Πετσάλνικος φώναξε τον γερμανό πρέσβη για το ....Focus , που στο τέλος τέλος είναι ελεύθερο να γράφει ότι θέλει και θα σιωπήσουμε μπροστά στην ιταμότητα κυβερνητικών αξιωματούχων;
  Στην επόμενη πρόκληση πρέπει να πάρουν απάντηση. Από την κυβέρνηση. Βγαίνει ο κάθε κλόουν των χριστανοκοινωνιστών με συνέντευξη στην οποία προκαλεί την Ελλάδα; Να απαντήσει αμέσως στις δημόσιες προκλήσεις ο Κεδίκογλου , σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Νισάφι.
  Διαπραγμάτευση μόνο με στοιχεία τύπου " η ύφεση είναι 7% " δεν γίνεται .

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ Kώστας ΜΠ 21/07/2012 15:57:06

   Πλάκα κάνεις αγαπητέ μου!
   Ποιός κουραμπιές θα βγει να απαντήσει;! Που μιλάει ο Σόιμπλε και κάνουν τσισάκια από την τρομάρα τους....

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Kώστας ΜΠ 21/07/2012 16:02:44

   Η Ελένη Αρβελέρ δεν λέει αυτό. Και το κυριότερο, μιλά με εντελώς άλλο νόημα:
   Λέει ότι καταπώς της περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στον κ. Σμιτ προκειμένου να μπει η Ελλάδα στην Ευρώπη, εκείνος του είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει ούτε την δυνατότητα την οικονομική ούτε έχει παραγωγή για να μπει στην Ευρώπη. Τότε ο Καραμανλής σηκώθηκε επάνω και του είπε να καθίσει κάτω γιατί είναι πιο νέος. «Η Γερμανία που αιματοκύλησε την Ευρώπη δύο φορές έχει το δικαίωμα να είναι στην Ευρώπη και η Ελλάδα που σας έδωσε τα φώτα δεν έχει το δικαίωμα; Αυτό θα βγω να πω στους δημοσιογράφους που μας περιμένουν έξω» είπε στον κ. Σμιτ. Βγήκαν και οι δύο και ο Σμιτ κατακόκκινος λέει «βεβαίως είμαστε υπέρ της εισόδου της Ελλάδος στην Ευρώπη».
   Και συνεχίζει η κ. Αρβελέρ:
   "Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μη ξεχνάμε ότι υπάρχει ισοτιμία σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, να μη ξεχνάμε ότι είμαστε υπεύθυνοι του μεγαλείου μας αλλά και της παρακμής μας. Επιπλέον να μη ξεχνάμε και αυτό που είπε ο Παλαμάς και με το οποίο θα τελειώσω. «Ο ελληνισμός χωρίς ευρωπαϊσμό είναι κάτι μισό και άπλερο». Για να είμαστε ούτε μισοί ούτε άπλεροι να θυμόμαστε ότι ανήκομεν εις την Ευρώπην».

   (Από ομιλία της Ελένης Αρβελέρ στην Αλεξανδρούπολη, στο 1ο Πνευμονολογικό Συμπόσιο, Μάρτιος 2012 - "Παρατηρητής της Θράκης")

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ Ο Θείος 21/07/2012 21:51:39

    Θείε,
    όπως τα αναφέρεις τα λέει η Αρβελέρ, συμφωνώ. Τα περιέγραψα λακωνικά.
    Αλλά το νόημα είναι εντελώ το ίδιο. Ο Καραμανλής όχι απλά δεν μάσησε, αλλά σηκώθηκε, είπε στον γερμανό καγκελάριο να καθήσει κάτω ως νεώτερος και τον απείλησε πως θα τα κάνει μπάχαλο με τους δημοσιογράφους έξω να περιμένουν.
    Δεν βλέπεις το νόημα;;;;

 3. thomas avatar
  thomas 21/07/2012 15:38:29

  εφοσον το ευρώ είναι και δικό μας νομισμα, αν η ΕΚΤ σταματήσει παρανόμως να δανείζει την ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ μέσω του μηχανισμού εκτακτης ρευστότητας, μήπως πρέπει να τυπώσουμε εμείς ευρώ?

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ thomas 21/07/2012 18:08:30

   Ευρώ τυπώνονται μόνον για λογαριασμό και με εντολή της ΕΚΤ. Οι επιμέρους κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης δεν έχουν το "ελεύθερο".

 4. IOANNIS avatar
  IOANNIS 21/07/2012 16:12:58

  ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 5. Ado avatar
  Ado 21/07/2012 16:49:18

  SE POIOUS KERDOSKOPOUS ANAFERESTE? STHIS ELLINIKES, ITALIKES KAI ISPANIKES TRAPEZES? OI MONOI POU AGORAZOUN (ELLINIKA, ITALIKA, ISPANIKA) OMOLOGA STHIN PROTEGENH AGORA EINAI OI ELLINIKES, ITALIKES KAI ISPANIKES TRAPEZES ANTISTOIXA. ME LEUTA TIS EKT, DHLADH TON GERMANON, OLLANDON, FILLANDON ETC. EXOUN KANENA LOGO OI ELLINIKES, ITALIKES KAI ISPANIKES TRAPEZES NA KERDOSKOPOUN AUTH THN STIGMH ENANTION TON KRATON TOUS? OTAN EXOUN STA XARTOFYLAKIA TOUS DISSEKATOMYRIA EIDY APO KRATIKA OMOLAGA TIS XORAS TOUS?

  EPITELOUS STAMATISTE NA GRAFETAI ANOYSISES. EIMAI ELLHNAS POU ZO KAI FORROLOGOUME STHN FILANDIA. EAN MPOROUSA NA PSIFISO STHN FILANDIA H GNOMH MOU THA HTAN OUDEMIA EPIMIKINSY. BALTE TO KEFALI KATO KAI DOULEFTE MEXRI NA KSANAKANETE THN XORA AKSIA THS YSTORIAS THS.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Ado 21/07/2012 17:37:16

   Τι καλό να κάθεσαι να κάνεις υποδείξεις για το πως και για το τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι απ΄ του διαόλου τη μάνα! Αντί να κάνετε μαθήματα με τέτοιο ύφος, να μαζέψετε τα μπογαλάκια σας και να πάτε να δουλέψετε στην Ελλάδα, προσφέροντας και σε εργασία και σε φόρους κύριε. Και αυτό σας το λέει κάποιος που πληρώνει φόρους και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κι αν κόπτεσαι τόσο πολύ για την Ιστορία της χώρας και το πληγωμένο της πρόσωπο στους κρυόμπλαστους Φιλανδούς, ξεκίνα από τα βασικά. Γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες και ορθογραφημένα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ado 21/07/2012 18:35:27

   Άει παράτα μας μπάμια που θα μιλάς για την κατάσταση της Ελλάδας και θα μας κάνεις και υποδείξεις χωρίς να είσαι εδώ να καταλάβεις σε τι απελπισία μας οδηγούν με προμελετημένο σχέδιο η τρόικα.

   Και οι κερδοσκόποι είναι κάτι δεκάδες τύποι όπως ο Σόρος και πολύ λιγότερο οι κεντρικές τράπεζες των κρατών. Αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμη δεν πειράζει αλλά πάψε να το παίζεις ξύπνιος...

 6. victoria (true) avatar
  victoria (true) 21/07/2012 17:44:26

  Η Ρέντινγκ και ο Γιούνκερ (Λουξεμβούργιοι κι οι δύο) είναι σύμμαχοι της Ελλάδας (όσο τους παίρνει βέβαια).. Η Ρέντινγκ ήταν παντρεμένη με Έλληνα και τα παιδιά της μιλάνε ελληνικά.

  • popolaros avatar
   popolaros @ victoria (true) 21/07/2012 19:25:14

   Έλληνες παντού αλλά δεν βλέπω φως για την Ελλάδα.

   Χθες έμαθα ότι και το αφεντικό της JPMorgan είναι ελληνικής καταγωγής.
   Jamie Dimon was born in New York City to Theodore and Themis Dimon. He is of Greek descent.
   h**p://en.wikipedia.org/wiki/Jamie_Dimon

 7. Pyros avatar
  Pyros 21/07/2012 18:04:31

  Ado

  είσαι πολύ νούμερο και το γράφω μετρώντας τα λόγια μου, γιατί θα έπρεπε κανονικά να σου δώσω άλλο χαρακτηρισμό.
  Μην ανησυχείς γιατί οι Φινλανδοί για τους οποίους ανησυχείς ( εγώ είμαι στο Βέλγιο αλλα οι Βέλγοι δεν έιναι νούμερα όπως έσύ και οι Φινλανδοί που σε ταιζουνε), θα τα πάρουν τα λεφτα τουs και μάλιστα με τους τόκους, σε 10 σε 20 σε 40 χρόνια, τι σημασία έχει εγγυήσεις έδωσαν και όχι μετρητα. Ποτέ χώρα δεν κούρεψε χρέος προς άλλη χώρα εν καιρώ ειρήνης. Αρα κόψε τις πελάρες που λένε και οι Κύπριοι , μάθε πως λειτουργεί το σύστημα και μετά να δίνειw συμβουλές για το τι θα πρέπει να κάνουν οι Ελληνες. Ξυλοκόπε της Φινλανδίας...

 8. μαρικα avatar
  μαρικα 21/07/2012 23:02:21

  Μην θημωνεται με τους Ελληνες του εξωτερικου παιδια,τι να σου κανουν και αυτοι οι καημενει οταν ακουν για 40.000 μαημου συνταξεις,για 9 μηνες απεργιες στο ιδιο εργοστασιο(ΧΑΛΥΒΔΟΥΡΓΙΑ)για πολιτικους που εχουν αδιασει τα ταμεια του κρατους,για πλουσιους που δεν πληρωνουν τις υπωχρεωσεις τους στο κρατος
  για αναρχικους που καινε την πατριδα.Για πολλους που βαζουν εμποδια σε οτι καλο παει να γεινει σε αυτην την χωρα,για την τρομερη γραφιωκρατια κ.τ.λ.
  και ομως οι Ελληνες του εξωτερικου οργανονωνται και παρολα αυτα θελουμε να βοηθησουμε την πατριδα μας,ισως αυτο ενωουσε και ο ξυλοκοπος εκ Φιλανδιας.

 9. Pyros avatar
  Pyros 21/07/2012 23:56:01

  Άυτός ο τύπος ο ADO δεν πιστεύω ότι είναι Ελληνας γιατί εάν είναι μας εξευτελίζει όλους εμάς που ζούμε στη διασπορά. "Βαλτε το κεφάλι κάτω και δουλεια" λέει αυτός ο απίστευτος τύπος, υιοθετώντας στην ουσία τις θεωρίες των Γερμανών περί κλαμπ Μεντιτερανε. Κατέβα ρε νούμερο ενα πρωι στην Αθήνα να δεις τους "τεμπέληδες" που περιμένουν στις στάσεις στις 5 να πάνε για δουλειά για 500 ευρώ το μήνα και μετά ορισμένοι να ψάχνουν το απόγευμα τα σκουπίδια.

  ΥΓ. Λυπάσαι που δεν μπορεις να ψηφίσεις στη Φινλανδία. Είμαι βέβαιος ότι θα ψηφιζες αυτόν τον εθνικιστή και φασίστα που παίρνει 20% κατηγορώντας τους Ελληνας και τους άλλους Ευρωπαίους. Να σε χαιρομαστε ρε μεγάλε εμείς οι Ελληνες της διασποράς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.