Αντιδράσεις στην ΠΓΔΜ για δηλώσεις Σαμαρά περί μη ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας
03/07/2014 21:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντιδράσεις στην ΠΓΔΜ για δηλώσεις Σαμαρά περί μη ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας

Έντονες αντιδράσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στην ΠΓΔΜ προκάλεσε δήλωση του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα και ότι αυτή αποτελεί «επινόηση των κομμουνιστών». Τις δηλώσεις έκανε ο κ. Σαμαράς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής της πΓΔΜ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι (προέρχεται από το κυβερνών κόμμα, VMRO-DPMNE) ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Σαμαράς, με την αναφορά του αυτή αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν μπορεί να επιλύσει την διαφορά» μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για το θέμα του ονόματος, «αλλά ως δημιουργός ο ίδιος του προβλήματος αυτού θα κάνει τα πάντα για να μην βρεθεί λύση».

«Η δήλωση του κ. Σαμαρά μοιάζει με δήλωση πολιτικού του 19ου αιώνα που δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων... Σχετικά με τα περί μη ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας, τον προτρέπουμε, εφόσον έχει χρόνο στη διάθεση του, να επισκεφθεί για μία εβδομάδα τη Φλώρινα, την Έδεσσα και τα χωριά της Καστοριάς για να διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα διατηρείται και ομιλείται από την μακεδονική μειονότητα η μακεδονική γλώσσα» συμπλήρωσε ο κ. Μιλόσοσκι.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο, την Τετάρτη, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Mάρτιν Σουλτς σχετικά με τον απολογισμό της ελληνικής Προεδρίας, δέχτηκε ερώτηση από δημοσιογράφο της πΓΔΜ, σχετικά με το πώς μπορεί να προχωρήσει η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, το οποίο αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την ΕΕ.

Ο δημοσιογράφος παρουσιάστηκε ως «ανταποκριτής διάφορων μέσων ενημέρωσης στην μακεδονική γλώσσα».

«Δεν ήξερα, πρώτα απ΄όλα, ότι η "μακεδονική" γλώσσα υπήρχε», σημείωσε αρχικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο δημοσιογράφος αντέδρασε λέγοντας: «Συγγνώμη, επιτρέψτε μου να πω ότι η μακεδονική γλώσσα υπάρχει, αναγνωρίζεται από σειρά μελετών αναγνωρισμένων γλωσσολόγων. Δεν είναι μια γλώσσα που επινοήθηκε, ομιλείται από τη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, η οποία δεν αναγνωρίζεται επίσημα από το ελληνικό κράτος, ένα "ντοκουμέντο" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ευρωμωσαϊκό (Euro-mosaique), το επιβεβαιώνει επίσης, το οποίο είχε συνταχθεί τη δεκαετία 1990».

Ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Υπάρχουν τόσα πράγματα που επινόησαν τότε οι ίδιοι οι κομμουνιστές. Δεν πρέπει να μιλήσω γι' αυτά, αυτή τη στιγμή. Αλλά αφορούν την εποχή, την περίοδο εκείνη».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 03/07/2014 22:06:10

  Συγνώμη,αλλά ξεχωρίζουμε μιά λέξη και μιά πρόταση του Πρωθυπουργού,και βγάζουμε το συμπέρασμα ότι είπε πως δεν υπάρχει ''μακεδονική'' γλώσσα;! Η φράση: «Δεν ήξερα, πρώτα απ' όλα, οτι η ''μακεδονική'' γλώσσα υπήρχε» περισσότερο δείχνει έκπληξη και παραδοχή παρά απόρριψη. Παρακάτω λέει για τους κομμουνιστές, γιατί όμως δεν έπρεπε να μιλήσει ''γι' αυτά, αυτή τη στιγμή''; Ο δημοσιογράφος όμως μίλησε,κατατρόπωσε τον Πρωθυπουργό και τελικά ακούστηκε η δική του άποψη... Αμ, τελικά,άμα έλεγε κι ο Τσίπρας τα ίδια,τότε ποιά η διαφορά του Σαμαρά με αυτόν;...

 2. franc avatar
  franc 03/07/2014 23:19:57

  Aπόλυτα σωστός ο Πρωθυπουργός!!! Αν υπήρχε Μακεδονική "γλώσσα", θα την μίλαγαν και θα την έγραφαν στις επιγραφές της αρχαίας Πέλλας. Οι Σκοπιανοί ισως και να έχουν πεισθεί, μετά απο τόση πλύση εγκεφάλου, οτι η Σλάβικη διάλεκτος που μιλάνε μεταξύ τους στο "κράτος" τους και στα πέριξ των συνόρων του, λέγεται "Μακεδονική" και το Σλαβικό τους κράτος "Μεκεδονία" αλλά η Ιστορική αλήθεια είναι οτι αυτά τα ονόματα ήταν εφεύρημα του Τίτο. Αν αλήθεια ήταν Μακεδόνες, θα μίλαγαν Ελληνικά όπως όλοι οι Μακεδόνες και κυρίως θα ήθελαν να είναι Ελληνες και όχι Σλαβομακεδόνες. Τα αρχαία Μακεδονικά ήταν σίγουρα αρχαιοελληνική διάλεκτος, όπως και η Αττική ή η Αιολική διάλεκτος αλλά όλες αυτές οι διάλεκτοι είχαν κοινό αλφάβητο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ το οποίο η σημερινή γλώσσα των Σλαβομακεδόνων ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

 3. roadrunner avatar
  roadrunner 04/07/2014 00:12:22

  Για δες τους ! για δές τους !!! ... Σκοπιανοί και Συριζαίοι διατυπώνουν τις ίδιες ανθελληνικές απόψεις, τώρα και με πανομοιότυπη φρασεολογία για το Σκοπιανό !!!! Ο Κούλογλου υποψήφιος του Σύριζα, τον Απρίλιο πήγε και δήλωσε στα Σκόπια, ότι ο ίδιος τους αποκαλεί με "το όνομά τους, Μακεδονία" και ότι : "δημιουργός της διαμάχης για το όνομα των Σκοπίων είναι ο Σαμαράς." Σήμερα ο Σκοπιανός Μιλόσοσκι έρχεται να επαναλάβει ακριβώς την ίδια φράση του Κούλογλου. Πώς τη λένε αυτήν την πράξη, όταν βοηθάς τον εχθρό και του χαρίζεις όπλα και επιχειρήματα για να νικήσει την πατρίδα σου ;

  • Franc- avatar
   Franc- @ roadrunner 04/07/2014 10:00:55

   Eντάξει φίλε roadrunner, να αντιπολιτευόμαστε τον Τσίπρα αλλά να μην πασσάρουμε την Ελληνική Αξιωματική αντιπολίτευση στους Σκοπιανούς, επειδή ο Κούλογλου κάποτε μετά απο πολλά τσίπουρα είπε ορισμένες μακακίες τις οποίες αναίρεσε μόλις ξεμέθυσε...Ποτέ και πουθενά ο Τσίπρας ή ο Σύριζα δεν υποστήριξαν οτι υπάρχει Μακεδονική γλώσσα, πολλώ δε μάλλον ουδέποτε υποστήριξαν οτι υπάρχει Σλαβική "Μακεδονική" μειονότητα στην Ελλάδα. Διότι τότε θα υπήρχε και Βουλγαρική Μακεδονική μειονότητα καθως και Αλβανική, αφού και στις τρείς αυτές χώρες ανήκουν γεωγρφικά τμήματα της αρχαίας Μακεδονίας του Αλέξανδρου...Και δεν μπορεί απο τους τρείς μόνο ο ένας να ξύπνησε λόγω Τίτο... Συγχαρητήρια και πάλι στο Σαμαρά γιατί αυτή τη φορά νομίζω ξακαθάρισε ΟΡΙΣΤΙΚΑ το θέμα...

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Franc- 04/07/2014 15:41:11

    Franc θα συμφωνήσουμε μόνο στα συγχαρητήρια προς το Σαμαρά για την ξεκάθαρη θέση του. Σε ότι αφορά τον Κούλογλου, τα όσα είπε ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής (έχει σημασία αυτό) είναι καταγεγραμμένα σε συνέντευξη στο Telegraf.mk και δεν είδαμε πουθενά καταγεγραμμένη διάψευση. Πολλώ δε περισσότερο δεν είδαμε ποτέ να αντιδρά ο επίσημος Σύριζα, ως όφειλε, για τις αντεθνικές θέσεις που διατύπωσε ο υποψήφιος με το ευρωψηδέλτιό του. Συνεπώς, εύλογα γεννάται η αμφιβολία σχετικά με το ρόλο που παίζει η αξιωματική αντιπολίτευση στα εθνικά μας θέματα.

    • franc- avatar
     franc- @ roadrunner 04/07/2014 21:59:55

     Αν ψάξουμε τί δήλωνε παλιότερα ο Χρυσ. Λαζαρίδης και είναι καταγεγραμμένα, ή τι δήλωσε πρόσφατα ο Μπαλτάκος, ή ακόμα πιο πρόσφατα ο Ταμήλος,και θεωρήσουμε οτι αυτή είναι η θέση της ΝΔ και του Σαμαρά, ζήτω που καήκαμε φίλε roadrunner. Δεν με ενδιαφέρει τι είπε κάποτε ο Κούλογλου, είμαι απόλυτα βέβαιος όμως οτι αν έρθει ένας "σύντοροφος" Σκοπιανος "Μακεδών" και διεκδικήσει το πατρικό του Κούλογλου, δεν θα του το δώσει. Νά 'σαι βέβαιος, και οι πράξεις μετράνε. Τα λόγια είναι "έπεα πτερόεντα" και όλοι οι πολιτικοί έχουν πεί ουκ ολίγες μακακίες...Ο Κούλογλου δεν εκφράζει τον Σύριζα πολλώ δε μάλλον τον Τσίπρα.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ franc- 12/07/2014 15:21:24

      Πολύ θα με ενδιέφερε να παρουσιάσεις κάποια στοιχεία, (συγκεκριμένα όμως) για τους πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας που ανέφερες @franc, ότι δηλαδή, έκαναν δηλώσεις ενάντια στα εθνικά συμφέροντα, (γιατί παρότι έψαξα αρκετά, δεν μπόρεσα να βρω). Και τώρα μία ερώτηση @franc- υποθετική, αν θέλεις απαντάς… έστω ότι είσαι υποψήφιος του Χ κόμματος και στον προεκλογικό σου αγώνα επισκέπτεσαι κάποια ξένα κέντρα που ασκούν επιρροή σε δεξαμενές ψήφων όπου ψαρεύεις. Οπότε, για να έχεις καλή «ψαριά» κάνεις ενώπιον των ξένων αυτών κέντρων τις προεκλογικές-δηλώσεις υποσχέσεις που θα εξυπηρετούν τις επιδιώξεις τους, εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας. Το κόμμα σου δεν αντιδρά, άρα σιωπηλά συναινεί στις αντεθνικές υποσχέσεις που δίνεις. Πιστεύεις ότι μετά τις εκλογές «θα σε παίρνει» είτε εσένα, είτε το κόμμα σου, να αθετήσεις τις υποσχέσεις (εις βάρος της χώρας σου) που έδωσες προεκλογικά στα ξένα κέντρα, για ψηφοθηρικούς λόγους ;

 4. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 04/07/2014 06:56:33

  Αντικομουνισμός επιπέδου χωροφύλακα του 50! Ο Σαμαράς, αυτογελιοποιήθηκε αφήνοντας τον εαυτό του να έκφραστεί όπως σκέφτεται και παρέσυρε και το κύρος της χώρας.

  • mikel avatar
   mikel @ εναςάσχετος 04/07/2014 07:41:09

   σωπα μεγαλε! τι επρεπε να πει .την αληθεια ειπε δημιουργημα του κομμουνισμου του ΤΙΤΟ ειναι τα "μακεδονικα" ,στην ουσια ειναι σλαβικα.ο ορος μακεδονια υπαρχει εδω και 60 τουλαχιστον χρονια,καθε φορα που η ΕΛΛΑΔΑ ανακινουσε το θεμα οι συμμαχοι μας ελεγαν μη πειραζουμε τον ΤΙΤΟ και αποσταθεροποιηθει και χαλασει η ισοροπια το 50-50 για την ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ.τελικα εσυ τι νομιζεις ,υπαρχει "μακεδονικη"γλωσσα ;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ εναςάσχετος 04/07/2014 08:39:30

   Ο αντικομμουνισμός της δεκαετίας του 50 ήταν η ιστορική πραγματικότητα.Η ιδεολογία της μεταπολίτευσης είναι το ψέμα. http://www.kathimerini.gr/774664/article/epikairothta/kosmos/den-yparxei-makedonikh-glwssa-leei-o-voylgaros-diey8ynths-toy-moyseioy-e8nikhs-istorias κομμουνιστική ηγεσία της "Μακεδονίας" ανέθεσε σε μία επιτροπή από 12 φιλολόγους και ανθρώπους της λογοτεχνίας, υπό τον Μπλαγκόι Κόνεφ, να δημιουργήσει μία γραπτή "μακεδονική" γλώσσα.

  • Franc. avatar
   Franc. @ εναςάσχετος 04/07/2014 10:05:32

   Μήπως είσαι Σλαβομακεδών? Διότι εγώ είμαι Ελλην Μακεδών απ' ευθείας απόγονος του μαθητή του Αριστοτέλη Αλεξάνδρου. Ο Αριστοτέλης δεν μιλούσε την Μακεδονική διάλεκτο, και το αλφάβητό του ήταν το ίδιο κι απαράλλαχτο με το σημερινό Ελληνικό που είναι Ιδιο σχεδόν με το Λατινικό που το αντέγραψε...

  • Άπαντα Επιστάμενος avatar
   Άπαντα Επιστάμενος @ εναςάσχετος 04/07/2014 10:18:42

   "Αντικομουνισμός επιπέδου χωροφύλακα του 50!" To 50 κάποιοι έπαιρναν στα σοβαρά τον κομμουνισμό. Σήμερα, δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο.

  • George N avatar
   George N @ εναςάσχετος 04/07/2014 10:29:25

   Ο αντ ικομουνισμος όπως κι ο αντιφασισμος είναι διαχρονικά Είναι ο αγώνας ενάντια στους αρνητές του διαφωτισμού Ένας αγώνας με εκατομβες νεκρών. Ίσως στη Β Κορέα να παρασύρθηκε το κύρος της χώρας αλλά μόνο εκεί.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ εναςάσχετος 04/07/2014 10:35:00

   ορίστε; ο σαμαράς τον έβαλε στη θέση του. και, ναι! δεν ήταν στιγμή για τέτοια συζήτηση, γιατί αυτό καίνει τους μακεδονοψυχοπαθείς σκοπιναούς, η αναγνώριση η δική μας. ο α. σαμαράς έπραξε το αυτονόητο, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο...

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Νίκος Αργεάδης 04/07/2014 11:20:43

    Πώς ακριβώς τον έβαλε στη θέση του; Γιατί εγώ,σύμφωνα με αυτά που γράφει το άρθρο,δε βλέπω κάτι τέτοιο.Εκτός κι αν είπαν κι άλλα που δεν αναφέρονται.

    • Νίκος Αργεάδης avatar
     Νίκος Αργεάδης @ Κυθήριος 04/07/2014 11:31:56

     ήταν, πάνω απ' όλα, ειρωνικός κυθήριε. τους είπε, ουσιαστικά, δεν υπάρχει τέτοια γλώσσα άντε να "κουρεύεστε"...δεν έπεσε στην παγίδα τους που ήθελαν κάποια δήλωση στο πνεύμα "οι 2 κυβερνήσεις συζητούν το θέμα του ονόματος, μπλα,μπλα,μπλα...", δλδ ουσιαστικά έμμεση αναγνω΄ριση της μακεδονικής τους οντότητας... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΩΝΡΙΖΕΙ, ΟΠΩΣ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ. αυτό βασικά είπε, και γι' αυτό καίγονται οι σκοπιανοί...

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Νίκος Αργεάδης 04/07/2014 11:40:10

      Νίκο μου,αυτό ακριβώς που είπες, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ,αυτό μου έφτανε,δεν το είπε όμως. Εντάξει,δεν ξέρω και αν μπορούσε να το πεί έτσι,αλλά μπροστά στο θράσος και την απροκάλυπτη αδιαλλαξία των σκοπιανών,ποιά άλλη γλώσσα θα καταλάβαιναν όλοι;

     • franc avatar
      franc @ Κυθήριος 04/07/2014 12:41:19

      Αγαπητέ Kυθήριε στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που δεν λέγονται αλλά γίνονται, και αντιστρόφως όπως πολύ καλά ξέρεις. Δεν χρειαζόταν αυτή τη στιγμή να πει σαν μαθητής δημοτικού: ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ και άντε πνιγείτε , διότι η μη αναγνώριση έγινε και παραμένει.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Κυθήριος 04/07/2014 13:27:42

      αγαπητέ κυθήριε, ναι, θα μπορούσε πχ. να πεί πως άν είναι μακεδόνες θα έπρεπε να μιλούν ελληνικά, αλλά δεν το είπε. δεν έιναι μεμπτό. θα μπορούσε να πεί κάτι άλλο αλλά τους άφησε να βράζουν στο (ψευτομακεδονικό) ζουμί τους. ήταν πλήρης πολιτική απαξίωση. αυτό έφτανε. το μύνημα ελήφθη... ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΎΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ και τους προπαγανδιστές ψεμμάτων και εθνικιστικών κραυγών.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Κυθήριος 04/07/2014 20:25:30

      Φίλοι Νίκο και franc,δεν είμαι απόλυτος στη θέση μου,μπορεί εσείς να έχετε δίκιο,σίγουρα ένας πολιτικός,ιδίως του διαμετρήματος Σαμαρά,γνωρίζει πώς θα αντιμετωπίσει ένα τέτοιο θέμα. Απλά εμένα δεν με κάλυψε η απάντησή του ως πρός το θέμα,συμπεριλαμβανομένης και της τοποθέτησης του σκοπιανού δημοσιογράφου. Όταν όλος ο κόσμος τους έχει αναγνωρίσει με το όνομα ''μακεδονία'',θεωρώ χλιαρή την αντίδραση για τη δήθεν ''μακεδονική'' γλώσσα. Όπως πολύ όμορφα τα λέει ο ψυχραιμία παρακάτω για το ιστορικό του ''μακεδονικού'' ζητήματος,θα μπορούσε περιεκτικά και ο πρωθυπουργός να πεί πέντε πράγματα για το θέμα. Αλλά ίσως και να μην ήταν προετοιμασμένος...

     • my way avatar
      my way @ Κυθήριος 04/07/2014 21:18:26

      Νίκο, Φρανκ και Κυθήριε, αν η διατύπωση του Σαμαρά "Δεν γνώριζα ότι υπάρχει μακεδονική γλώσσα", ήταν "Δεν γνωρίζω να υπάρχει μακεδονική γλώσσα" θα ικανοποιούσε περισσότερο όλους μας.

     • franc- avatar
      franc- @ my way 04/07/2014 21:49:03

      Τι Γιάννης τι Γιαννάκης φίλε my way. Eδω λογικά περιμέναμε να πεί "το θέμα βρίσκεται υπο εξέτασιν". Τουλάχιστο στα μικρά, όπου τον παίρνει, προσπαθεί ο άνθρωπος...

     • my way avatar
      my way @ franc- 05/07/2014 10:51:32

      Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Να την εξηγήσω;

     • franc- avatar
      franc- @ Κυθήριος 04/07/2014 22:11:27

      Τα υπόλοιπα θα τα πεί σε άλλη ευκαιρία. Ούτως ή άλλως αν οι Σκοπινή ηγεσία δεν καταπιεί ολοσχερώς τις "Μακεδονικές" βλέψεις της δεν θα δεί φώς στο θέμα, ακόμα και 100μετρο άγαλμα του Αλέξανδρου να φτιάξει. Οσον αφορά "όλο τον κόσμο" που τους έχει αναγνωρίσει με το όνομα "Μακεδονία" ποσώς κατάλαβε περι τίνος πρόκειται. Οταν ένας ξένος σε ρωτήσει πως θα πάει στη "Μακεδονία" και του απαντήσεις "Δηλαδή στη Θεσσαλονίκη ή σε άλλη πόλη?" Θα δείς οτι δεν ξέρει τι υπέγραφε οταν αναγνώριζε την "Μακεδονία"...Και φυσικά ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, κράτη και πολίτες αναγνωρίζει οτι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ο "κατ΄εξοχήν 'Ελλην" μη έχων ουδεμία σχέση με τους Σλάβους, όσα αγάλματα κι αν του στήσει ο Γκρούεφσκι πετώντας τα λεφτά του φτωχού λαού του και των Αλβανών που δεν χρωστάνε τίποτα...

 5. mikel avatar
  mikel 04/07/2014 07:43:19

  Ο ΣΥΡΙΖΑ και το παιδι ο ΤΣΙΠΡΑΣ τι λενε επ'αυτου ,εχουν καθαρη αποψη ; ή 53 αποψεις

  • franc avatar
   franc @ mikel 04/07/2014 09:49:57

   Δεν ξέρω τί λέει ο Σύριζα επ' αυτού, αλλωστε Συριζα=Τσίπρας, αλλά εγώ σωμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου και την διατύπωσα παραπάνω και ξέρω οτι με αυτή την άποψη συμφωνούν επίσης δύο απο τους σημντικώτερους Συριζαίους συμβούλους του Τσίπρα, ο Δημ. Κωνσταντακόπουλος και ο Στάθης Σταυρόπουλος. Βεβαίως το ερώτημα καλό θα ήταν να τεθεί και στον Τσίπρα...

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ franc 04/07/2014 11:21:52

    Για ψάξε να δείς,συμφωνεί κι η Γαϊτάνη;...

    • franc avatar
     franc @ Κυθήριος 04/07/2014 11:34:11

     Γιατί η Βούλτεψη συμφωνεί με το Σαμαρά? 'Η μήπως συμφωνεί ο Λοβέρδος? Κολλημένοι στα κάγγελα μόνιμα?

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ franc 04/07/2014 20:37:54

      Για το σκοπιανό λέω franc.

     • franc- avatar
      franc- @ Κυθήριος 04/07/2014 21:50:34

      .Για το Σκοπιανό λέω κι εγώ φίλε Νίκο, συμφωνούν αυτοί? Τους ρώτησε?

    • franc avatar
     franc @ Κυθήριος 04/07/2014 12:36:05

     Γιατί η Βούλτεψη συμφωνεί με το Σαμαρά?

 6. NikosP avatar
  NikosP 04/07/2014 07:51:12

  Εξυπνη στρατηγικη Σαμαρα. Τοποθετησε στα ματια των Ευρωπαιων τους Σκοπιανους στην ιδια θεση με τους ακροαριστερους.

  • GLAD avatar
   GLAD @ NikosP 04/07/2014 14:13:41

   Πολύ σωστά.

 7. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 04/07/2014 08:00:57

  Μπράβο στον πρωθυπουργό! Τα χουν παίξει πάντως οι σκοπιανοί. Παρουσιάζουν την μισή βόρεια Ελλάδα να μιλάει την βουλγάρικη διάλεκτό τους, ενώ δεν πρόκειται παρά για 1000 πράκτορες (τόσους πήρε το ουράνιο τόξο στις εκλογές) με επικεφαλής τον φερόμενο ως κίναιδο, ψευτοπαπά Τσαρκνιά! Και αυτοί ακόμη, κακώς βρίσκονται στην ελλάδα. Οι πρόγονοί τους ξεγέλασαν το ελληνικό κράτος ότι είναι έλληνες όταν έγινε η ανταλλαγή πληθυσμών στην βόρεια ελλάδα μεταξύ ελλάδος βουλγαρίας, τουρκίας.

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/07/2014 08:46:29

  Όλο το project "Μακεδονία" είναι ιστορικά αναπόσπαστα συνδεδεμένο με το κομμουνιστικό κίνημα. Αρχίζει με την απόφαση της Κομμουνιστικής Διεθνούς το 1924 στη Μόσχα για τη δημιουργία ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας που επεβλήθη ως υποχρεωτική σε όλα τα κομμουνιστικά κόμματα. Η γλώσσα κατασκευάσθηκε με αλλαγές από τη βουλγαρική από γλωσσολόγους του Τίτο. Η εκκλησία κατασκευάσθηκε με απόσχιση από το Πατριαρχείο Σερβίας.Είναι η μοναδική ορθόδοξη εκκλησία που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που δήλωναν άθεοι. !!!! Άθεοι ήσαν και ασχολούνταν να φτιάχνουν νέες επισκοπές,νέους μητροπολίτες και ιερές συνόδους και βέβαια να μεταφράζουν τα ευαγγέλια στη νέα γλώσσα που δημιούργησαν. Αλλά θίγονται κάποιοι από την αλήθεια για να μη θιγεί το δήθεν "τιμημένο" δηλαδή το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας που επιδίωξε με τα όπλα να κολλησει και την ελληνική Μακεδονία στο project.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ψυχραιμια 04/07/2014 11:34:32

   να που συμφωνούμε 100% ψυχραιμία. έχω στην κατοχή μου National Geographic του 1932 αφιερωμένο ΟΛΟ στην γιουγκοσλαυϊα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ή ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΚΕΙ. ευχαρίστως να στέιλω αντίτυπο αν θέλεις.

 9. sender avatar
  sender 04/07/2014 09:34:23

  Αποκλείεται να ήταν ειρωνική η ερώτηση του Πρωθυπουργού;εμένα έτσι μου φάνηκε.

  • franc avatar
   franc @ sender 04/07/2014 10:49:30

   Aκόμα καλύτερα, αν περιείχε και δόση ειρωνείας. Στους Σκοπιανούς "ηγέτες" των Σλαβοαλβανών υπολλειμάτων της χώρας του Τίτο, ταιριάζει τελικά το "Πού πα ρε Καραμήτρο?" και κανείς δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά την καρακιτσαρία τους περί τον Ιδρυτή της Ελλάδας ως ενιαίου κράτους, Μέγα Αλέξανδρο... Κρίμα για τους πολίτες τους που είναι κακόμοιροι και συμπαθείς άνθρωποι...

  • franc avatar
   franc @ sender 04/07/2014 11:50:44

   Πέραν όσων λέγονται, αν πάρουμε κι εμείς στα σοβαρά τον Γρούεφσκι, θα πρέπει να θέσουμε θέμα Μακεδονικής και επομένως Ελληνικής, μειονότητας στη FYROM. Mπορούμε κάλλιστα να πούμε στους διεθνείς οργανισμούς οτι αφού εμείς έχουμε την Ανατολική, την Κεντρική και την Δυτική Μακεδονία στις οποίες κατοικούν Μακεδόνες-Ελληνες όπως οι τέως Πρωθυπουργοί της Ελλάδος Καραμανλήδες, και έχουμε την Πέλλα και την Βεργίνα πατρίδες του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, και αφού οι Σκοπιανοί παραδέχονται οτι υπάρχει και Βόρεια Μακεδονία στη χώρα τους, άρα οι κάτοικοί της είναι Μακεδόνες, δηλαδή Ελληνες με Σλαβικές επιρροές και διάλεκτο, επομένως αν αφήσουμε το 1/3 περίπου της Fyrom στους Αλβανούς, η υπόλοιπη χώρα μας ανήκει, μαζί με τους κατοίκους της.

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 04/07/2014 11:52:36

  Skopje, officially speaks Monkey-Donian-Mosaic.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 04/07/2014 14:43:30

   Η Ελλάδα, ΔΕΝ είναι διατεθειμένη να κάνει 3,600 χρόνια παγκόσμιας και μοναδικής ιστορίας της, Δώρο, σε Σκοπιανούς παραχαράκτες της ιστορίας. 03-06-1992: Ο Σκοπιανός Πρόεδρος Κίρο Γκλιγκόροφ, στη τηλεοπτική Συνέντευξη-Ντοκουμέντο ΑΝΤ1 “Γκλιγκόροφ: Έλληνας ο Μέγας Αλέξανδρος” ρωτήθηκε αν θεωρεί τον λαό του, απόγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και εκείνος, σε μία μοναδική κρίση ειλικρίνειας, απάντησε: “Εμείς είμαστε Σλάβοι, δεν έχουμε καμμία σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ήλθαμε στη περιοχή, τον 6ο μετά Χριστόν, αιώνα.” http://youtu.be/xrNnAkDMFZ0

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ η Dimi 04/07/2014 20:27:50

    Η απάντηση Σαμαρά, στη πρόκληση Σκοπιανού δημοσιογράφου για “Mακεδονική Γλώσσα” http://youtu.be/dgtcsjwzWV4

 11. Κυνας avatar
  Κυνας 04/07/2014 12:00:19

  Δεν ξερω αν θα περασει αυτη τη φορα το σχολιο ή αν θα μεινει στο διαδικτυακο καθαρτηριο οπως το προηγουμενο μου που δεν αναρτηθηκε. Αλλα αυτου του ειδους την συμπεριφορα θα ηθελα να την δω απο τον πρωθυπουργο και εκει που πραγματικα μετραει π.χ σε κανα Νιμιτς οταν μιλαει "για συνθετο ονομα με τον ορο Μακεδονια ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ μεσα" , στην φραου Μερκελ οταν αποκαλει τον πρωθυπουργο του ψευδοκρατους "αληθινο Μακεδονα" , στους πρωθυπουργους/προεδρους των χωρων που τους εχουν αναγνωρισει ως "Μακεδονια" , με "μακεδονες" και "μακεδονικη γλωσσα" αλλα θελουν συναμα να τα εχουν καα και με την Ελλαδα και οχι απλα σε ενα δημοσιογραφισκο που απλως βρισκει και τα λεει....

 12. Naruto avatar
  Naruto 04/07/2014 15:33:56

  Η γλώσσα για την οποία γίνεται λόγος δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα τοπικό ιδίωμα της βουλγαρικής γλώσσας . Βούλγαροι και Σκοπιανοί συνενοούνται θαυμάσια. Παλαιότερα σε συνάντηση ενός Βούλγαρου και ενός Σκοπιανού υπουργού καθώς ο τελευταίος επέμενε οτι μιλούσαν διαφορετικές γλώσσες ο Βούλγαρος τον αποστόμωσε λέγοντας του ´´Καλα αφού μιλάμε διαφορετικές γλώσσες τόση ώρα πως συνενοούμαστε ;´´ Όσον αφορά την αντιμετώπιση του θέματος απο τον πρωθυπουργό και γενικότερα απο την κυβέρνηση θα προτιμούσα μια πιο επιθετική πολιτική . Δεν αρκεί να έχεις δίκαιο πρέπει και να το φωνάζεις .

 13. Naruto avatar
  Naruto 04/07/2014 15:36:53

  Η γλώσσα για την οποία γίνεται λόγος δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα τοπικό ιδίωμα της βουλγαρικής γλώσσας . Βούλγαροι και Σκοπιανοί συνενοούνται θαυμάσια. Παλαιότερα σε συνάντηση ενός Βούλγαρου και ενός Σκοπιανού υπουργού καθώς ο τελευταίος επέμενε οτι μιλούσαν διαφορετικές γλώσσες ο Βούλγαρος τον αποστόμωσε λέγοντας του ´´Καλα αφού μιλάμε διαφορετικές γλώσσες τόση ώρα πως συνενοούμαστε ;´´ Όσον αφορά την αντιμετώπιση του θέματος απο τον πρωθυπουργό και γενικότερα απο την κυβέρνηση θα προτιμούσα μια πιο επιθετική πολιτική . Δεν αρκεί να έχεις δίκαιο πρέπει και να το φωνάζεις .

 14. Νικήτας avatar
  Νικήτας 04/07/2014 17:13:18

  Αν ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως ότι και να λέει ο υπόλοιπος κόσμος μονάχα οι Έλληνες με την συγκαταθεσή τους νομιμοποιούν τις ανιστόρητες απαιτήσεις των σκοπιανών και η απαντησή του στο προκείμενο φανερώνει αυτήν την βεβαιότητα μπράβο του. Και ακριβώς το ίδιο οφείλει να πράττει απέναντι σε οποιονδήποτε ομιλεί για τους ψευτομακεδόνες. Εξάλλου φανερώνεται και η υποκρισία των σκοπιανών πως τάχα μου δεν απαιτούν τίποτα απο την χώρα μας αν ονομαστούν όπως επιθυμούν . Να λοιπόν που ανακινούν θέμα μειονότητας δικαιώνοντας όσους απο μας λένε ότι είναι πολιτική αυτοκτονία εκ μέρους μας η παράδοση του ονόματος μακεδονία στους σκοπιανούς γιατί ανοίγει τον λάκο των μειονοτικών απαιτήσεων αφού δεν υπάρχει γλώσσα δίχως έθνος.

 15. η Dimi avatar
  η Dimi 04/07/2014 22:28:57

  Τη Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009, με Νίκη τίμια και καθαρή, από τον α’ γύρο και ποσοστό 50,06%, τον Αντώνη Σαμαρά για νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με τη ψήφο μας, Τιμήσαμε. (Έναντι 39,72% της Θεοδώρας Μπακογιάννη και 10,22% του Παναγιώτη Ψωμιάδη). Στο κατάμεστο από ψηφοφόρους Ξενοδοχείο President επί της Λεωφ. Κηφισίας, την ορθοστασία υπομείναμε, διακριτικά τους χώρους από τα περιττά χαρτιά καθαρίζαμε, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με τις περιορισμένες δυνατότητες αυτοβούλως βοηθήσαμε, ορθοπεδικά καρότσια στα παραβάν ψηφοφορίας οδηγήσαμε και γενικά, όλα αυτά τα οποία ως συνΕλληνες και συνειδητοποιημένοι ψηφοφόροι πάντα κάνουμε, κάνα Τη Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009, με Νίκη τίμια και καθαρή, από τον α’ γύρο και ποσοστό 50,06%, τον Αντώνη Σαμαρά για νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με τη ψήφο μας, Τιμήσαμε. (Έναντι 39,72% της Θεοδώρας Μπακογιάννη και 10,22% του Παναγιώτη Ψωμιάδη). Στο κατάμεστο από ψηφοφόρους Ξενοδοχείο President επί της Λεωφ. Κηφισίας, την ορθοστασία αντέξαμε, διακριτικά τους χώρους από τα περιττά χαρτιά καθαρίζαμε, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ψηφοφόρους με τις περιορισμένες δυνατότητες αυτοβούλως βοηθήσαμε, ορθοπεδικά καρότσια στα παραβάν ψηφοφορίας οδηγήσαμε και γενικά, όλα αυτά τα οποία ως συνΕλληνες και συνειδητοποιημένοι ψηφοφόροι πάντα κάνουμε, κάναμε, χωρίς να περιμένουμε το.. μετάλλιο αναγνώρισης. Το να λένε κάποιοι ότι με τις ώρες περίμεναν στις ουρές για να.. ψηφίσουν Σαμαρά, ακούγεται κάπως. με, χωρίς να περιμένουμε το.. μετάλλιο αναγνώρισης. Το να λένε κάποιοι ότι με τις ώρες περίμεναν στις ουρές για να.. ψηφίσουν Σαμαρά, ακούγεται κάπως.

 16. MCA avatar
  MCA 05/07/2014 06:39:53

  Δικαίωμα των Σκοπιανών είναι να αποκαλούν το ιδίωμα που μιλάνε, γλώσσα, όχι όμως να σφετερίζονται τη λέξη Μακεδονία και Μακεδονική.

 17. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 05/07/2014 09:32:02

  Βούλγαρος ιστορικός δικαιώνει τον Αντώνη Σαμαρά για τη "μακεδονική γλώσσα" "Βουλγαρικές αλλά και παγκόσμιες σλαβικές μελέτες συμφωνούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό" σημειώνει ο Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ «Εδώ και 70 χρόνια οι παγκόσμιες και βουλγαρικές σλαβικές μελέτες λένε ότι δεν υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα», δηλώνει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Focus, ο Βούλγαρος διευθυντής του Μουσείου Εθνικής Ιστορίας, ιστορικός Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ, με αφορμή σχόλια των μέσων Ενημέρωσης και του αντιπολιτευόμενου κόμματος της ΠΓΔΜ, SDSM, επί των δηλώσεων που έκανε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στο Στρασβούργο, ότι «δεν υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα» και ότι αυτή επινοήθηκε από τους κομμουνιστές. Οι αντιδράσεις του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης των Σκοπίων κινήθηκαν σε ιδιαίτερα επιθετικούς τόνους: «Ούτε ο Σαμαράς, ούτε οποιοσδήποτε άλλος Έλληνας πολιτικός μπορεί να διαγράψει τη «μακεδονική» ταυτότητα και τη «μακεδονική» γλώσσα, ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθεί να την αρνηθεί». Από την πλευρά του, ωστόσο ο Βούλγαρος ιστορικός Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ τονίζει: «Ο Σαμαράς δεν είπε κάτι το οποίο δεν ισχυρίζονται ήδη ομόφωνα όχι μόνο οι βουλγαρικές, αλλά και οι παγκόσμιες σλαβικές μελέτες, χωρίς εξαίρεση. Ορισμένοι ξένοι συγγραφείς μάλιστα το διακωμωδούν (σσ: δηλαδή την ύπαρξη "μακεδονικής" γλώσσας). Ο Βούλγαρος ιστορικός μάλιστα επικαλείται αναφορά του Αυστριακού καθηγητή Κρόνστάινερ, σύμφωνα με τον οποίο «η "μακεδονική" γλώσσα αποτελεί μία βουλγαρική γλώσσα γραμμένη σε σερβική γραφομηχανή», αλλά και λήμμα γαλλικής εγκυκλοπαίδειας, η οποία εκδόθηκε πριν από μερικά χρόνια και αναφέρει ότι «η "μακεδονική" είναι διάλεκτος της βουλγαρικής γλώσσας». Ο κ. Ντιμιτρόφ παραθέτει και αναφορά της πολύτομης ρωσικής ιστορίας σλαβικής λογοτεχνίας, η οποία εκδόθηκε πρόσφατα, όπου -όπως λέει- «δεν έχει τμήμα, το οποίο να είναι αφιερωμένο στη "μακεδονική" λογοτεχνία. Όλοι οι συγγραφείς από τα Σκόπια, οι οποίοι θεωρούνται "Μακεδόνες" συγγραφείς, βρίσκονται στο κεφάλαιο που έχει τίτλο "βουλγαρική λογοτεχνία"». Καταλήγει, δε, ότι, πράγματι –όπως λέει ο ιστορικός- η «μακεδονική» γλώσσα κατασκευάστηκε από τους κομμουνιστές, οι οποίοι ανήλθαν στην εξουσία στη «Μακεδονία του Βαρδάρη» το 1944, διευκρινίζοντας: «Η κομμουνιστική ηγεσία της "Μακεδονίας" ανέθεσε σε μία επιτροπή από 12 φιλολόγους και ανθρώπους της λογοτεχνίας, υπό τον Μπλαγκόι Κόνεφ, να δημιουργήσει μία γραπτή "μακεδονική" γλώσσα. Η επιτροπή αποτελείτο επίσης από αρκετούς ανθρώπους, οι οποίοι αργότερα εκδιώχθηκαν ως Βούλγαροι, για παράδειγμα ο Βένκο Μάρκοβσκι».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.