Αντιδράσεις στην Ευρώπη για τον Βαρουφάκη
16/02/2015 19:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντιδράσεις στην Ευρώπη για τον Βαρουφάκη

Ασφαλώς κανένας δεν έχει δικαίωμα να λέει σε μια χώρα ποιον θα βάλει για υπουργό και ποιον θα αποπέμψει. Όμως ο κ. Τσίπρας όταν επέλεγε τον κ. Βαρουφάκη έπρεπε να γνωρίζει το στυλ του, τις απόψεις του, τον τρόπο που κινείται.

Πρόβλημα με τον Γιάνη Βαρουφάκη φαίνεται ότι έχει η Ευρώπη και κάποιοι ήδη πιέζουν για την αποπομπή του. Δεν είναι μόνον οι Γερμανοί που έχουν εξοργιστεί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών αλλά και από την «φίλη» Γαλλία υπάρχουν φωνές αντίδρασης. «Είναι από άλλον πλανήτη αυτός ο τύπος», φαίνεται να λένε τώρα κάποιοι που έχουν ζήσει τις τελευταίες 20 μέρες το κ. Βαρουφάκη και τις τακτικές που έχει ακολουθήσει. Και δεν εννοούμε το αν φοράει γραβάτα ή αμπέχονο. Αλλά το γεγονός ότι πήγε την περασμένη Πέμπτη χωρίς ένα γραπτό κείμενο με στοιχεία και αριθμούς, χωρίς ούτε ένα πρόγραμμα για το τι σκέφτεται η Ελλάδα, δείχνει πράγματι ότι είναι από άλλο κόσμο. Έμειναν άναυδοι οι υπουργοί Οικονομικών που άκουγαν να μιλάει χωρίς να δίνει στοιχεία και να παρουσιάζει μια έκθεση ιδεών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Γερμανοί είναι αυτοί που θέλουν την αποπομπή του Βαρουφάκη αλλά από την κυβέρνηση τονίζουν ότι «στον ίδιο τον κ. Βαρουφακη λένε τα αντίθετα».

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ρεπορτάζ του Βήματος το οποίο ανέφερε ότι ο εκπρόσωπος των Σοσιαλοδημοκρατών για Ευρωπαϊκά θέματα, Γιόαχιμ Πος, «φωτογράφισε» ως ακατάλληλο τον κ. Βαρουφάκη για τη διαπραγμάτευση. Σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ «δημιουργεί σύγχυση στο Eurogroup».

Ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, μιλώντας με υπουργό της νέας ελληνικής κυβέρνησης, για το θέμα πήρε την εξής απάντηση: «Η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη ευρωπαϊκή χώρα και η κυβέρνησή της είναι δική της υπόθεση. Σας παρακαλώ να μείνετε στα θέματα συνεργασίας που προκύπτουν από το διπλωματικό σας ρόλο».

Σήμερα το μεσημέρι, δε, η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά έγραψε επί λέξει στο Twitter: «Δεν είναι μόνο η Μέρκελ υπέρ αποπομπής Βαρουφάκη. Είναι κ το Παρίσι. Μάλλον τα βρήκαν σκούρα. Συντονισμένο το ιερατείο για Διαίρει κ βασίλευε».

«Δημοσιεύματα επιχειρούν να υπονομεύσουν το κύρος του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη» αναφέρουν πηγές του Μαξίμου σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο είναι «κατανοητό», αφού «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια συναντούν έναν υπουργό οικονομικών που τους φέρεται ισότιμα».

«Μάλλον δεν έχουν καταλάβει κάποιοι ότι δεν έχουν, πλέον, να κάνουν με κυβέρνηση εντολοδόχων» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Σε κάθε περίπτωση, ασφαλώς κανένας δεν έχει δικαίωμα να λέει σε μια χώρα ποιον θα βάλει για υπουργό και ποιον θα αποπέμψει. Όμως ο κ. Τσίπρας όταν επέλεγε τον κ. Βαρουφάκη έπρεπε να γνωρίζει το στυλ του, τις απόψεις του, τον τρόπο που κινείται. Μπορεί να σάρωσε στις εκλογές λόγω του επικοινωνιακού χαρίσματος που ασφαλώς και έχει, όμως, το μέλλον της πατρίδας δεν είναι παιχνιδάκι για να παίζει ο κάθε Βαρουφάκης.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νικήτας avatar
    Νικήτας 17/02/2015 11:03:16

    Για την Βαρούφα του κ. Βαρουφάκη πως τάχα είναι αδύνατο να βγούμε απο το ευρώ γιατί έτσι λέει η θεωρία των παιγνίων και άλλες παπαριές φτάνουμε εδώ πέρα πρίν το γκρεμό. Και ο μπαρμπά γιάννης στενοχωριέται που δεν βγαίνουν στην πράξη οι βλακείες του μυαλού του και όχι για τον κίνδυνο εκτοχιασμού της χώρας . Νάρκισσος είναι το παιδί .

  2. CC avatar
    CC 17/02/2015 14:35:19

    Bloomberg today: “There won’t be a meeting where we have to listen to how the world is working,” Austrian Finance Minister Hans Joerg Schelling said in an interview Tuesday. “There will be a meeting only where it’s clear, the letter is there, the request is there, the conditions are confirmed.” Άβυσσος η διαφορά για το πως οι Έλληνες καταλαβαίνουν την διαπραγμάτευση και το πως οι ξένοι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.