10/05/2008 14:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντιδράσεις για το θεαθήναι

Η δήλωση του Αλογοσκούφη σε συνδικαλιστές ότι «αν δεν περάσει η συμφωνία με τους Γερμανούς θα πέσει η κυβέρνηση» μπορεί να διαψεύστηκε από τον ίδιο, δείχνει όμως και τη σφοδρότητα των αντιστάσεων που συναντά κυβέρνηση. Βέβαια το παιχνίδι είναι καλά στημένο, αλλά κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι μπορεί να γίνει στο μέλλον με ένα θέμα που σημαδέψει αρκετές και σημαντικές ανακατατάξεις στην ελληνική πολιτική ζωή από τότε που (για να μην ξεχνάμε) ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Βάσω Παπανδρέου έβαλαν την Intracom και την Siemens στον ΟΤΕ. Ήδη το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει ότι θα αμφισβητήσει την συμφωνία. Αυτός είναι και ο λόγος που σύμφωνα με πληροφορίες οι Γερμανοί επιμένουν η συμφωνία για τον ΟΤΕ να εγκριθεί από την ολομέλεια της Βουλής και όχι από κάποιο τμήμα της.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν εκδηλωθεί δημοσίως σοβαρές αντιδράσεις απ τη ΝΔ. Η σοβαρότερη, εκείνη του Σουφλιά, που ζητούσε συμμετοχή στο μάνατζμεντ, ανέλαβε να την εξουδετερώσει ο χειριστής του πακέτου Αλογοσκούφης που είπε ότι ο Σουφλιάς κάνει καλά τη δουλειά του, εκεί που ούτε να τον δει δεν ήθελε. Προηγήθηκαν φυσικά οι επιθέσεις εναντίον του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για την βίλα, το Κιότο κλπ. Οι άλλοι που αντιδρούν προς το παρόν (Έβερτ, Αβραμόπουλος) δεν θεωρούνται υπολογίσιμοι. Καλού κακού πάντως η ΝΔ έβαλε προληπτικά θέμα κομματικής πειθαρχίας για τη συζήτηση στη Βουλή.

Το γεγονός βέβαια ότι εδώ και πολύ καιρό η πλειοψηφία των μετοχών του ΟΤΕ δεν ανήκει στο Δημόσιο, ο οργανισμός έχει δηλαδή ιδιωτικοποιηθεί, υποδεικνύει ότι ο καυγάς γίνεται για το ποιος θα κερδίσει περισσότερα από αυτήν την υπόθεση. Και όλοι ξέρουν ότι στο παρασκήνιο είναι όλα συμφωνημένα. Οι Γερμανοί θα πάρουν τον ΟΤΕ και πιθανώς και μερικά υποβρύχια (τι ξέρει γι αυτό ο κ. Σταύρος;), οι Γάλλοι τις φρεγάτες και την συμπλήρωση των απωλειών στο στόλο των Mirage (ίσως και κανένα Rafale) και οι Αμερικανοί τα υπόλοιπα.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. giorgos avatar
    giorgos 10/05/2008 19:40:29

    Οι Ρώσοι;Πήραν ή θα πάρουν;Μόνο το φυσικό αέριο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.