08/01/2010 16:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντιδράσεις για την περικοπή επιδομάτων από τον ΕΔΟΕΑΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα 7/1/2010 ότι έχει ληφθεί απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού σε άγνωστη έως τώρα ημερομηνία καθώς η εν λόγω απόφαση παραμένει ακόμα…κρυφή (!) , με την οποία επιβάλλεται εισοδηματικό όριο στην καταβολή επιδομάτων βρεφονηπιακών σταθμών, κατασκηνωτικού επιδόματος κα., τα οποία περιορίζονται για οικογενειακά εισοδήματα ανω των 40.000 ευρώ ενώ περικόπτονται εντελώς για οικογενειακά εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ ετησίως.

Κατ αρχήν εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την μυστικότητα αυτής της απόφασης, η οποία δεν κοινοποιήθηκε εγκαίρως στα μέλη και  για τον αιφνιδιασμό που δημιουργεί, δεδομένου ότι οι συμφωνίες με τους παιδικούς σταθμούς έχουν ήδη γίνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο και οι οικογενειακοί προγραμματισμοί ανατρέπονται τώρα, με τρόπο ανεπίτρεπτο και κυρίως, παράνομο για πολλούς λόγους, όπως ότι οδήγησε σε παγίδευση τους ασφαλισμένους.

Τα 50.000 ευρώ οικογενειακού εισοδήματος εξάλλου, ισοδυναμούν με το αντίστοιχο του μηνιαίου μισθού 1785 ευρώ καθενός εκ των συζύγων, δηλαδή στο όριο η και χαμηλότερα της συλλογικής σύμβασης, για περιπτώσεις δύο εργαζόμενων δημοσιογράφων με  παιδιά και πολυετίες, όπως είμαστε οι περισσότεροι.

Πάνω από το όριο αυτό, θεωρούμαστε για τον ΕΔΟΕΑΠ υψηλόμισθοι και στερούμαστε μια από τις βασικότερες κοινωνικές παροχές του οργανισμού. Επίσης το γεγονός ότι μέχρι εισοδήματος 49.999 ευρώ καταβάλλεται έστω μειωμένο επίδομα, ενώ από 50.001 ευρώ δεν καταβάλλεται, δημιουργεί ανεπίτρεπτη ανισότητα.

Οι γονείς δυό ή περισσότερων παιδιών μάλιστα, καλούνται ξαφνικά να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να αφαιρούν τουλάχιστον 500 ευρώ το μήνα, στην παρούσα οικονομική συγκυρία και δυσμενών εξελίξεων στο χώρο του τύπου. Με τον τρόπο αυτόν όμως, ο Οργανισμός αντί να ενισχύει τα μέλη του στην πολύ δύσκολη περιπέτεια της ανατροφής των παιδιών, ουσιαστικά τους αφαιρεί, εντελώς απροειδοποίητα μάλιστα, ένα από τα βασικότερα προνοιακά επιδόματα.

Ειδικά στον δημοσιογραφικό χώρο δε, όπως γνωρίζετε, τα ωράρια είναι τέτοια που ο παιδικός σταθμός όχι απλά δεν μπορεί να θεωρηθεί πολυτέλεια, αλλά είναι το ελάχιστο που χρειάζεται καθώς οι περισσότεροι, πέραν των παιδικών σταθμών, απασχολούμε και γυναίκες για να κρατάνε τα παιδιά όταν δουλεύουμε μέχρι το βράδυ. Ειδικά σε ζευγάρια δημοσιογράφων το φαινόμενο είναι συχνό.

Η απάντηση που λάβαμε ότι πρόκειται για περικοπές λόγω της δεινής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός και του μεγάλου ελλείμματός του μας συγκινούν σίγουρα και προκαλούν εύλογα ερωτηματικά, αλλά όμως δεν αντιλαμβανόμαστε την έννοια της επικούρησης, που αποτελεί και συνθετικό του τίτλου Οργανισμού, όταν η επιλογή των περικοπών στρέφεται κατά ανηλίκων παιδιών, δυναμιτίζει την ανατροφή τους, προκαλεί αιφνιδιασμό και  ανατρέπει τους οικογενειακούς μας προγραμματισμούς. Ειδικά όταν για τα όποια οικονομικά χάλια του Οργανισμού δεν ευθυνόμαστε.

Με την παράκληση της άμεσης ανάκλησης αυτής της απαράδεκτης απόφασης και την προειδοποίηση ότι σε διαφορετική περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να προσφύγουμε –όσοι άμεσα θιγόμενοι επιθυμούν εξ όσων συνυπογράφουν για συμπαράσταση- στην Δικαιοσύνη.

Υπογραφές

(Η συλλογή συνεχίζεται μέχρι Κυριακή προκειμένου να κοινοποιηθεί η επιστολή στο ΔΣ ενόψει συνεδρίασης της ερχόμενης Δευτέρας)

Νίκος Μάστορας ΝΕΑ

Ελένη Κατσαμπέκη ΑΝΤΕΝΝΑ

Ελενα Φυντανίδου ΒΗΜΑ

Μάρνι Παπαματθαίου ΒΗΜΑ

Δήμητρα Σκούφου ΝΕΑ

Μαρία Βασιλείου ΝΕΑ

Μαρία Νταλιάνη ΝΕΑ

Χαρά Καλημέρη Ημερησία

Νικολίτσα Τρίγκα ΕΘΝΟΣ

Περικλής Δημητρολόπουλος ΝΕΑ

Δουλγερίδης Δημητρης ΝΕΑ

Ματούλα Κουστένη Ελευθεροτυπία

Ελένη Πετροπούλου Ημερησία

Μαρία Γιουρουκέλη  Ημερησία

Βασίλης Κανέλης  Ημερησία

Ρούλα Γεωργακοπούλου ΝΕΑ

Κατερίνα Ατση ΝΕΑ

Κίττυ Ξενάκη ΝΕΑ

Νατάσα Μπαστέα ΝΕΑ

Γιώργος Αγγελόπουλος ΝΕΑ

Αφροδίτη Γραμμέλη ΒΗΜΑ

Στέλιος Βραδέλης ΝΕΑ

Ματίνα Ηρειώτου ΝΕΑ

Χρήστος Μανωλάς ΝΕΑ

Ρένα Δημητρίου ΝΕΑ

Γιώργος Κανελλόπουλος ΝΕΑ

Ειρήνη Χρυσολωρά ΝΕΑ

Γιώργος Φιντικάκης ΝΕΑ

Σεραφείμ Πολίτης ΝΕΑ

Γιώργος Παυλόπουλος Ημερησία

Βούλα Κεχαγιά ΝΕΑ

Αγγελος Μόσχοβας Κέρδος

Διονύσης Νασόπουλος ΝΕΑ

Νικολεττα Μουτούση ΝΕΑ

Γεωργία Κανδρή ΝΕΑ

Μάρθα Καιτανίδη ΝΕΑ

Μάνος Χαραλαμπάκης ΝΕΑ

Χρηστος Λάλιος ΝΕΑ

Αντώνης Λαγός ΝΕΑ

Ρούλα Τσουλέα ΝΕΑ

Στέφανος Κρίκκης ΝΕΑ

Βούλα Κεχαγιά ΝΕΑ

Στέφανος Τζανάκης ΝΕΑ

Κωνσταντίνος Δαυλός Σκαι Τηλεόραση

Δημήτρης Λάππας Σκαι Τηλεόραση

Σίλια Σκουτελάκου Σκαι Τηλεόραση

Εφη Παπούλια Σκαι Τηλεόραση

Γιώτα Γκοβόστη Σκαι Τηλεόραση

Ναντίν Χαρβαλιά Σκαι Τηλεόραση

Κυριακή Πετρίτη Σκαι Τηλεόραση

Κέλλυ Γιάνναρη Σκαι Τηλεόραση

Ιουλία Βελισσαράτου Σκαι Τηλεόραση

Γιώργος Φελίδης Σκαι Τηλεόραση

Μελίνα Τσέλιου Σκαι Τηλεόραση

Γιάννης Ντσούνος Σκαι Τηλεόραση

Θύμιος Μπαμπανάτσας Σκαι Τηλεόραση

Ανδρέας Μπούσιος Σκαι Τηλεόραση

Μαρία Φαρμακιώτη Σκάι Τηλεόραση

Γιάννης Παλιούρας Σκάι Τηλεόραση

Χρυσόστομος Τσιούφης Σκάι Τηλεόραση

ΣΧΟΛΙΑ

 1. stelios avatar
  stelios 08/01/2010 16:17:39

  Nαι ρε,50000 εισοδημα σου επιτρεπει να πληρωσεις να σου κρατησουν το παιδι γαι αν μπορεσει να βολευτει και κανενας ανεργος που πειναει.
  Ας ξοδεψετε λιγοτερα σε σπληναντερα και ουισκια,καλιν οι χηρες καλιν και οι παντρεμενες.

 2. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 08/01/2010 19:09:21

  Εγώ άκουσα , και παρακαλώ για διάψευση ή επιβεβαίωση , ότι αποφάσισαν ή σκοπεύουν να αποφασίσουν την διακοπή της ¨ιατροθαρμακευτικής περίθαλψης¨ των ανέργων συζύγων των ασφαλισμένων !

  Δηλαδή , πέρα από τη προσπάθεια μείωσης του εισοδήματος μέσω της περικοπής των αναφερόμενων ¨επιδομάτων¨ , στην περίπτωση αυτή θα είχαμε και μια ξεκάθαρη πράξη κοινωνικής αναλγησίας , αφήνοντας μια ομάδα χωρίς περίθαλψη.

  Με την ευκαιρία θέλω να ρωτήσω το τι γίνεται , που βρίσκεται η υπόθεση της είσπραξης , υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ ,των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από το ¨Αγγελιόσημο¨. Αυτό το ¨ειδικό τέλος¨ που επέβαλε αρχικά η Χούντα και το συνέχισε η Δημοκρατία υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσιογράφων , τέλος που έπρεπε να εισπράττεται από την καταχώρηση διαφημίσεων στα Μ.Μ.Ε., και το οποίο εισπράττεται από τους Νταβατζήδες αλλά δεν αποδίδεται ! Με το ¨Αγγελιόσημο¨ υπέρ των δημοσιογράφων Χούντα και ¨Δημοκρατία¨ ήθελαν να απαλλάξουν τους Νταβατζήδες – Εργοδότες των Μ.Μ.Ε. από την υποχρέωση ( το κόστος ) να καταβάλλεται στο ταμείο ασφάλισης των δημοσιογράφων για κάθε μισθό και η ¨αναλογία τους¨ ( όπως ισχύει για όλους τους εργαζόμενους και ασφαλισμένους στο Ι.Κ.Α. ) για την μεικτή ασφάλιση .

  Και όχι μόνο τους απάλλαξαν και συνεχίζουν να τους απαλλάσσουν , αλλά τους επιτρέπουν να παρακρατούν και να μην αποδίδουν τα τέλη που εισπράττουν ¨υπέρ τρίτων¨ !

  Πόσα άλλα παραδείγματα ¨διαπλοκής¨ κράτους – κομμάτων – Μ.Μ.Ε.( κεφαλαίου ) χρειαζόμαστε ;;;

  Κάποιες στιγμές δεν με ενοχλεί το αναρχικό σύνθημα ¨βραστούς – βραστούς πρέπει να φάμε τους αστούς ¨. Άδικο έχουν ;

  Υ.Γ. Ας εισπράξει πρώτα ο ΕΔΟΕΑΠ ΤΣΠΕΑΠΘ από τους εργοδότες και τις διαφημιστικές εταιρείες τα εκατομμύρια του ¨Αγγελισόσημου¨ και μετά να κάνουν σκέψεις για περικοπή επιδομάτων και παροχών.

  Είναι δυνατόν οι δημοσιογράφοι να ¨ελέγχουν την εξουσία¨ καθημερινά με την γραφίδα και το μικρόφωνο τους και να μην μπορούν να προασπίζονται τα συμφέροντά τους και να ελέγχουν τους εργοδότες τους ; Πλάκα μας κάνουν η της πλάκας είναι ;

  • Le canard avatar
   Le canard @ ΝΤΑΝΤΟΝ 09/01/2010 14:17:27

   Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι πηγή σκανδάλων και ρουσφετιών εδώ και χρόνια. Ποιός μετέφερε τις μεγάλες καταθέσεις του ταμείου από μια τράπεζα σε άλλη; (αυτά δεν τα κάνουν οι τράπεζες χωρίς "αντίτιμο"). Τι έγινε με το τζογάρισμα και τη χασούρα του ταμείου στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου; Τι έγινε με τις συμβάσεις που κλείστηκαν με ιδιωτικές κλινικές; κοκ κοκ κοκ

  • Le canard avatar
   Le canard @ ΝΤΑΝΤΟΝ 09/01/2010 14:23:55

   @ΝΤΑΝΤΟΝ
   Συνδικαλιστικά, ο δημοσιογραφικός χώρος είναι μεσαίωνας. Δεν κάνει άραγε σε κανέναν εντύπωση ότι την περίοδο της μεγαλύτερης κρίσης που έχει περάσει μεταπολιτευτικά -και όχι μόνον- ο κλάδος, ο συνδικαλιστικός τους φορέας, η ΕΣΗΕΑ, είναι ακέφαλη; Στημένο παιχνίδι των εργατοπατέρων με τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ, είναι, για να κατευθυνθεί ο χώρος εκεί που θέλουν οι τελευταίοι. Οι δημοσιογράφοι νομίζουν ότι μπορούν ακόμα να κάνουν τους μαλάκες, επειδή μπορεί να βγάζουν φράγκα, είτε από το κράτος και τις κυβερνήσεις, είτε από τους ιδιώτες. Λάθος κάνουν. Οι εποχές των παχέων αγελάδων τελείωσαν. Θα τους ξεσκίσουν. Ο Τεγόπουλος και ο Λαμπράκης πέθαναν, οι Μπόμπολας και Αλαφούζος παραγέρασαν και τα παιδιά τους που ακολουθούν, πλήν ορισμένων εξαιρέσεων, είναι μηδενικά. Τέλος εποχής. Ας το καταλάβουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.