#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/07/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΑντιΛουδοβίκοςL' État, c'est moi, Λουδοβίκος ΙΔ΄

Κύριε Διευθυντά

Φήμες που συνοδεύουν εξ αρχής την πολιτική διαδρομή του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ισχυρίζονται με επίταση ότι “Βενιζέλος” δεν ήταν το εκ γενετής επώνυμο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ότι το επέλεξε κάποια στιγμή μετέπειτα, όντας σε  ώριμη  ηλικία.

Και έτσι να είναι, ουδέν το μεμπτόν. Δεν θα ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που, για όποιον λόγο, είχε αλλάξει το επώνυμό του.

Σύμφωνα με τις ίδιες φήμες, η αλλαγή έγινε ώστε ο Ευάγγελος να σταδιοδρομήσει πολιτικά  προσλαμβάνοντας  κάτι από την ιστορική βαρύτητα που προσέδωσε στο συγκεκριμένο επώνυμο ο Κρητικός Εθνάρχης.

Εάν η υπόθεση αυτή αληθεύει, ας μάς επιτρέψει ο κ. Βενιζέλος να φρονούμε ότι απέτυχε.
Χωρίς βέβαια να φταίει. Άλλο έπρεπε να κάνει, να αλλάξει το όνομά του, που όμως απαγορεύεται.

Να αλλάξεις το επώνυμο σου μπορείς. Αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις το βαφτιστικό σου όνομα.

Και ο κ. Βενιζέλος όφειλε να ονομάζεται “Λουδοβίκος”.

Ο δεύτερος στη σειρά διάδοχος του βρετανικού θρόνου επέλεξε για τον νεογέννητο, τρίτο στη σειρά, το όνομα “Λουδοβίκος”, μαζί με τα “Γεώργιος” και “Αλέξανδρος”.

Όμως αμφιβάλλουμε αν υπάρχει άλλος στον σημερινό κόσμο που να μπορεί να φέρει το όνομα “Λουδοβίκος” τόσο επάξια όσο ο κ. Βενιζέλος.
Ούτε καν ο Λουδοβίκος των Ανωγείων

Όλοι, μέλη και στελέχη, οι του ΠΑΣΟΚ εισέβαλαν στην πολιτική σκηνή με το απύθμενο θράσος και την αρπακτικότητα του πεινασμένου πληβείου, καταξεσχίζοντας τις σάρκες του ελληνικού κράτους.

Αλλά ο κ. Βενιζέλος δεν είχε καμμία σχέση με αυτήν την νοοτροπία. Εισήλθε στη δημόσια ζωή αφήνοντας ανεξίτηλα από όπου περνούσε την πατίνα μιας Λουδοβίκειας, ελέω Θεού εξουσίας : Το Κράτος είμαι Εγώ!

Αλλοίμονο...Ποιο λόγο ύπαρξης θα είχε το κράτος αν δεν υπήρχε για να υπηρετεί σπεύδοντας τις προσωπικές επιθυμίες του κ. Βενιζέλου;
Όπως εκείνη την θωρακισμένη BMW αξίας 700.000 ευρώ.

Παρακαλώ λοιπόν να πάψουν οι διάφοροι ψιθυρισμοί για την πρόσφατη ικανοποίηση των αναγκών του μονάρχη.

Τι είναι 500 ψωροχιλιάδες ευρώ για το προσωπικό γραφείο ενός αντιπροέδρου;

Ούτε τα ετήσια έξοδα 10 παιδικών σταθμών ή 100 συντάξεις ηλικιωμένων αναξιοπαθούντων.

Με τιμή

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. eliza avatar
  eliza 28/07/2013 07:40:04

  Αχ Προφητη, καλημέρα. Το πρόβλημα δεν είναι η υπερφίαλες και προκλητικές απαιτήσεις του ..Υπουργού Εξωτερικών. Είναι κυρίως η ιδιότητά του ως Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Και, δυστυχώς, η ανοχή της συμπεριφοράς του!

 2. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 28/07/2013 07:56:48

  Ε, τώρα κι εσείς Προφήτη μου..... Τι τις διαβάζετε αυτές τις παλιοφυλλάδες που βρίθουν εμπάθειας; Δεν κάνετε καλά...Επηρεάζεστε!
  Τι ψυχή έχουν μερικές ψωροχιλιάδες Ευρώ, προκειμένου να ικανοποιηθεί η απύθμενη κενοδοξία, η ασίγαστη βουλιμία κι η νοσηρή φιλαυτία του χρήσιμου και απολύτως αναγκαίου αυτού ντολμά; Ότι ζητήσει, θα του το προσφέρουμε αρκεί να εξασφαλίσουμε τη στήριξη και την ευγενική του παρουσία πλάϊ στο θρόνο. Αφήστε που ...γεμίζει και τα πλάνα, αναβαθμίζει τις φωτογραφίες κι εκπέμπει την αύρα μιας άλλης ποιότητας, σπάνιας, εκλεπτισμένης, διανοούμενης!!
  Χαλάλι του όλα. Προέχει η σταθερότητα, κι η σωτηρία της χώρας. Τσιγκουνιές εμείς με τόσο σοβαρά ζητήματα, δεν κάνουμε.....
  Αυτά παθαίνεις όταν καταφέρνεις τελικά με μιά μονάχα λάθος κίνηση, να γίνεσαι ο θύτης και το θύμα, ταυτοχρόνως.....

 3. nikos nikidis avatar
  nikos nikidis 28/07/2013 07:59:30

  ο λουδοβίκος δεν είναι συγκυβερνήτης? τι έλεγες εσύ προφήτη, όταν έγινε η συγκυβέρνηση? δυστυχώς, πολλοί θυμούνται....

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ nikos nikidis 28/07/2013 11:19:26

   Για πες μου τι έλεγα, τα γραπτά υπάρχουν.

   • nikos nikidis avatar
    nikos nikidis @ Προφήτης 28/07/2013 13:34:44

    έχεις δίκιο, συγνώμην. ήταν εκ παραδρομής για άλλον.

 4. Νικόλαος avatar
  Νικόλαος 28/07/2013 08:18:44

  Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 18:31
  «Λουκέτο» μπαίνει από τον Σεπτέμβριο σε 118 σχολεία, ενώ άλλα 39 αναμένεται να συγχωνευτούν έπειτα από την υπογραφή του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών και νηπιαγωγείων σε όλη την επικράτεια.
  Σύμφωνα με την απόφαση, καταργούνται 87 νηπιαγωγεία και 31 δημοτικά (συνολικά 118), ενώ συγχωνεύονται αντίστοιχα 12 νηπιαγωγεία και 17 δημοτικά (σύνολο 39).........................................................................................................................................................................................................................................................................................................Το ύψος της εξοικονόμησης πόρων θα φτάσει στα 76.000 ευρώ για το 2013 (δεδομένου ότι οι αλλαγές υλοποιούνται στο μέσο του οικονομικού έτους) ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση θα αγγίξει τις 228.000 €

  ΤΟ ΛΙΤΟ ΓΡΑΦΕΙΑΚΙ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΕΤΗΣΙΩΣ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΠΟΣΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ 118 ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

 5. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 28/07/2013 08:26:59

  Άσχετο, κι όμως σχετικό. Γράφει ένας φίλος στο διαδίκτυο :
  '' Ο Πλάτωνας είχε ζητήσει από τους μαθητές του, να φανταστούν τους ανθρώπους να κατοικούν σε μια σκοτεινή σπηλιά, στην οποία είναι φυλακισμένοι από την παιδική τους ηλικία. Δεμένοι απ’ τον λαιμό και τα πόδια, κοιτώντας έναν τοίχο, ανήμποροι να στρέψουν τα κεφάλια τους. Πίσω τους, ένα τοιχάκι τους χωρίζει από ένα δρόμο, όπου άνθρωποι κουβαλάνε αγάλματα ανθρώπων και ζώων. Το μόνο που οι φυλακισμένοι μπορούν να δουν είναι οι σκιές των αγαλμάτων, που προβάλλει στον τοίχο το φως της φωτιάς, κάτι σαν θέατρο σκιών. Μόνο που οι φυλακισμένοι δεν ξέρουν ότι αυτά που βλέπουν είναι σκιές ή κούκλες. Πιστεύουν ότι αυτά που βλέπουν είναι αληθινά. Ο Πλάτωνας περιγράφει αυτούς που κουβαλάνε τα αγάλματα, άλλους σιωπηλούς κι άλλους να μιλάνε, αλλά απ’ τον αντίλαλο οι φυλακισμένοι θεωρούν ότι είναι οι σκιές που μιλάνε. Αν τώρα ένας φυλακισμένος λυνόταν από τα δεσμά του και μπορούσε να κοιτάξει γύρω του, θα κλονιζόταν. Το πιο πιθανό είναι να πίστευε πως ότι γνώριζε πριν ήταν αληθινό, κι όχι αυτό που έβλεπε τώρα. Σταδιακά θα καταλάβαινε ότι αυτός τον οποίο θεωρούσε άνθρωπο ήταν απλώς η σκιά του αγάλματος ενός ανθρώπου. Μα πιο πολύ θα κλονιζόταν, αν τον έβγαζαν απ’ τη σπηλιά στο φως του ήλιου. Η πρώτη συνέπεια θα ήταν εκτύφλωση. Σιγά σιγά ίσως να μπορέσει να προσαρμοστεί σ’ αυτό τον καινούργιο κόσμο, παρατηρώντας πρώτα αυτό που ήδη γνωρίζει. Σκιές. Στη συνέχεια τον ουρανό, αλλά μόνο τη νύχτα. Το τελευταίο βήμα θα ήταν να μπορέσει να παρατηρήσει τον ουρανό τη μέρα, να κοιτάξει τον ήλιο κατάματα.
  Άσχημο πράγμα να έχεις περηφάνια και φιλοδοξίες σε καιρούς που σου επιβάλλουν απλόχερα μαθήματα δουλοπρέπειας.''
  Καλή μας Κυριακή........

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ ΑπυθιΑ 28/07/2013 10:48:13

   Αχ...καλή μου AπύθιΑ...!
   Ο Μέγιστος Πλάτων και το περίφημο σπήλαιό του !
   Πώς μπορεί να είναι άσχετο; ταιριάζει σε τόσες καταστάσεις ...
   Ολα τα είχαν σκεφθεί και πεί οι πρόγονοί μας, άς διδασκόμασταν τόσο δά από την σοφία τους !
   Οσο γιά εσένα... χαιρετώ γιά άλλη μιά φορά το τόσο εύστοχο σχόλιό σου.

   • ΑπυθιΑ avatar
    ΑπυθιΑ @ je ne regrette rien 28/07/2013 14:54:59

    Πράγματι αγαπητή μου Αμετανόητη, όλα μας τα έχουνε πει οι σοφοί μας παππούδες! Μας παρέδωσαν ανεκτίμητη πυξίδα, είναι παρόντες απόντες παντού όπου και να κοιτάμε κι είναι τόσο άδικο που από ελλειπή και από λάθος ...ανάγνωση, καταφέραμε τελικά να χαθούμε. Υπάρχει όμως ακόμα λίγος χρόνος, τί λέτε; Θα προλάβουμε ν'αφυπνιστούμε;

 6. τοξο avatar
  τοξο 28/07/2013 10:38:32

  Και σε κάποια προηγούμενη Κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος (μαζί με τον κ. Πάγκαλο) ήταν Αντιπρόεδρος.Είχε τότε Γραφείο Αντιπροέδρου,μισού εκατομυρίου,ή γλύτωσε ο προυπολογισμός τα έξοδα προβολής του κ. Βενιζέλου;Φυσικά την 700.000 ευρώ τεθωρακισμένη ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΤΗΝ έχει από τότε.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ τοξο 28/07/2013 11:22:01

   Δεν θα τσακωθούμε για γερμανικά αμάξια αλλά είναι βαυαρικό όχι Στουτγάρδης.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Προφήτης 28/07/2013 18:15:29

    Ιεροσυλία. Τι σχέση έχει η ιερή Μερτσέντες με τα Βαυαρέζικα κάρρα και με τους Γερμανούς ντούμ-κόπφ;
    Τι σχέση έχει η ωραία Στουτγκάρδη με την Ασιατική Βαυαρία πίσω από το Μαύρο Δάσος μας;
    Μπάντεν-Βύρτεμπεργκ ύμπερ άλλες, η "Πράσινη" χώρα ηρώων, επαναστατών χωρικών, ποιητών και του πρώτου διαφορικού στον πλανήτη.
    Χαίλντερλιν και Μερτσέντες σε κοινή συσκευασία, σε ποιά άλλη χώρα θά βρεις;
    Ως Σβάμπος εξ επιλογής, απορώ και εξίσταμαι που μας μπερδεύετε με Γερμανούς και Βαυαρούς ...

 7. Gigi Riva avatar
  Gigi Riva 28/07/2013 11:06:25

  Κάποιος, κάποτε φέρελπις πολιτικός, έχων την εδραία τώρα άποψη πως ο νόμος (αυτός, που καταργεί συνήθως σοφότερο νόμο, για να ξανακαταργηθή συνηθέστατα με άλλον!) πρέπει να εφαρμόζεται απαρεγκλίτως, υπερασπιζόμενος κατηγορούμενο για πράξη ακραίας ενέργειας είπε... "προλαμβάνων" την απόφαση του δικαστηρίου:
  Δεν μπορεί οι αποφάσεις των δικαστηρίων να αντίκεινται στο λαικό αίσθημα!
  Συνταγματολόγος ων... πούσουνα νιότη...
  Σώμα τεκμηρίωσης φύλλων εφημερίδων δεν υφίσταται;
  Πέρασαν και τα χρόνια... Verba volant, scripta manent.

 8. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 28/07/2013 12:26:38

  - BENIZEΛΟΣ : ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ. Σε 3 χρονια συμπληρωνονται 100 ετη απο την πρώτη εκχώρηση εθνικής κυριαρχιας σε ξένους με την προδοτική δημιουργία του κράτους της Θεσσαλονικης. Και τη δευτερη εκχωρηση οι ιδιοι προοδευτικοι προδότες την εκαναν στους άγγλους το 1944 και την τρίτη των ημερων μας ομοιως
  - οταν κάποιοι έλεγαν τον σύγχρονο Λουδοβίκο Τούρκογλου καποιοι τους λοιδωρούσαν. Έτσι η ΧΑ εφτασε στο 20%
  - επειδη πολλα τα τελευταία έγιναν με πραξεις νομοθετικού περιεχομένου, φαντάζομαι οτι οι συνεργατες του εχθρου - προσφατοι και παρελθόντων ετων οπως πχ "τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εισέβαλαν στην πολιτική σκηνή με το απύθμενο θράσος και την αρπακτικότητα του πεινασμένου πληβείου, καταξεσχίζοντας τις σάρκες του ελληνικού κράτους" δεν θα δικαιούνται να εξανιστούν οταν στο εγγυς μέλλον θα εφαρμόζονται συντακτικές πράξεις δια των οποίων θα ακυρωνονται αμνηστεύσεις ή παραγραφές ωστε οι αιτιοι να κανουν βολτες στη "μπουζού"
  Αλλωστε ο μονος αφεντης σ΄αυτον τον τοπο ειναι ο Λαός στον οποίο δεν ανηκουν φυσικα οι συνεργατες των εχθρων. Και τα εγκλήματα κατα του Λαού και του Εθνους δεν παραγραφονται ουτε με καραγκιοζικα άρθρα τυπου 86 ουτε με 20ετίες απο την τελεση του αδικήματος
  Οι Εβραιοι που πραγματικως θαυμάζω γιαυτο μας εχουν δειξει τον δρομο

  • ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ avatar
   ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ @ IOKLOS ZARAS 28/07/2013 12:53:06

   ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟΣ..

   • IOKLOS ZARAS avatar
    IOKLOS ZARAS @ ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ 28/07/2013 13:51:53

    ΚΑΛΑ ΤΟ "ΕΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟΣ" ΛΙΓΟ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Ας το κρινουν οι οικογενειες οσων αυτοκτονησαν, οσοι εχασαν τα παντα, τα σημερινα παιδια (του Λαού βεβαίως και οχι των αστων) που θα ζησουν οπως οι παππουδες τους μετα την κατοχη και πολλοί άλλοι ων ουκ εστι αριθμός
    ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΤΟ "ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ" ΠΟΘΕΝ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ;
    ΔΕΧΕΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ;
    Ή ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ "ΙΕΡΗ ΑΓΕΛΑΔΑ" ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΩΝ;

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ IOKLOS ZARAS 28/07/2013 18:06:02

     Χε χε, τόμπολα...

     Μια μέρα θα το γράψει η ιστορία
     που έδιωξε απ’ την Αθήνα τα θηρία
     που έδιωξε βασιλείς και βουλευτάδες
     τους ψευταράδες και τους μασκαράδες
     ........
     Της Αμύνης τα παιδιά διώξανε το βασιλιά
     της Αμύνης το καπέλο έφερε το Βενιζέλο
     της Αμύνης το σκουφάκι
     έφερε το Λευτεράκη

     (λαική Μούσα)

 9. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 28/07/2013 13:54:11

  μπα Προφήτη εγώ δεν ασχολούμαι με Αντιπροέδρους του Πρωθυπουργού ....
  Η ζωή είναι απλή επιλογές και συνέπειες και ο Πρωθυπουργός έχει επιλέξει ...μετά στην κάλπη θα έλθουν οι συνέπειες.

 10. τοξο avatar
  τοξο 28/07/2013 15:06:43

  @ Προφήτης 11:22 am. ΄Εχετε δίκηο.Είναι BMW.Ευχαριστώ γιά την διακριτικότητα.

 11. rally monkey avatar
  rally monkey 29/07/2013 00:34:05

  Le Roi Soleil
  βολικό...μιας και τον ήλιο (τον πρασινο) τον είχε έτοιμο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.