Αντεπίθεση Σαμαρά
06/10/2014 06:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντεπίθεση Σαμαρά

Τα κυβερνητικά μέτρα για ελάφρυνση των βαρών, όπως προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, θα συνοδεύονται από μια πολιτική αντεπίθεση της ΝΔ και «άνοιγμα στην κοινωνία», σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό του Μαξίμου.

H εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ ήταν μόνο η αφετηρία, λένε στο Μέγαρο Μαξίμου… Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του μετρούν στην πράξη τις αντιδράσεις στο εσωκομματικό πεδίο. Και οι πρώτες αντιδράσεις ικανοποίησαν τους πάντες.

Δεν ήταν μόνο, η κοσμοπλημμύρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το Σάββατο το απόγευμα, αλλά κυρίως η αισιοδοξία και η επιστροφή της αυτοπεποίθησης στα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη που είχε χαθεί τους τελευταίους μήνες στην κυβερνητική παράταξη.

«Τόσο πολλά θετικά σχόλια είχε πολύ καιρό να ακούσει ο Σαμαράς» έλεγε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγων και εξηγούσε ότι η μεταστροφή του κλίματος θα αρχίσει να καταγράφεται σταδιακά.

Αυτή ακριβώς η αλλαγή κλίματος βεβαίως και δεν αρκεί για να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, επεσήμαναν κορυφαίοι υπουργοί μετά την εκδήλωση του Σαββάτου, αλλά συμπλήρωναν ότι: «αξία και σημασία έχει ότι τώρα η κυβέρνηση και η ΝΔ και με την συζήτηση και ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πολιτικό παιχνίδι και δεν πρέπει να την απολέσουν ως τις εκλογές».

Ενδεικτικό της αλλαγής που έχει συντελεστεί τις τελευταίες ημέρες ήταν το πώς υποδέχθηκαν τα στελέχη και οι απλοί πολίτες τον Πρωθυπουργό στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ο χαμένος ενθουσιασμός επανήλθε και όλα είναι στο χέρι της ΝΔ, αρκεί να πιστέψει στη νίκη, έλεγαν κεντρικοί παράγοντες της κεντροδεξιάς.

Από εδώ και πέρα όλοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο προχωρούν σε ανασύνταξη δυνάμεων και το μήνυμα είναι: «Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, αρκεί να δουλέψουν όλοι όπως πρέπει».

Η δικομματική κυβέρνηση αναμένεται να λάβει στα τέλη της εβδομάδας ψήφο εμπιστοσύνης και μετά αρχίζει ο σκληρός αγώνας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κυβερνητικές προτεραιότητες, σε συνδυασμό με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τις κινήσεις στο θέμα του ελληνικού χρέους, θα κινηθούν παράλληλα ώστε να υπάρξουν εμφανή αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου.

Ταυτόχρονα θα προχωρήσει η κομματική ανασυγκρότηση για να στηριχθεί η κυβερνητική πολιτική από το κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα αποτελέσουν και την αιχμή του δόρατος σε μια εκλογική αναμέτρηση, εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στο πεδίο της οικονομίας η κυβέρνηση αισθάνεται δικαιωμένη και αυτό μένει να επιβεβαιωθεί και από τους πολίτες στις μετρήσεις, καθώς ήδη οι πρώτες φοροαπαλλαγές προχωρούν.

Το μείζον θέμα για την κυβέρνηση τους προσεχείς μήνες είναι η οικονομία, από την πορεία της οποίας θα εξαρτηθούν τελικά οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Τα κυβερνητικά μέτρα για την οικονομία, όπως προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, θα συνοδεύονται από μια πολιτική αντεπίθεση της ΝΔ και «άνοιγμα στην κοινωνία», σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό του Μαξίμου.

Για να τύχουν ευρύτατης αποδοχής οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης απαιτείται ασφαλώς και η κινητοποίηση του συνόλου του υπουργικού συμβουλίου και της Κ.Ο. της ΝΔ. Ο Πρωθυπουργός φρόντισε να στείλει τα μηνύματά του στην εκδήλωση του Σαββάτου και μένει να αποδειχθεί στην πράξη, ότι υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές αποκωδικοποίησαν τα όσα είπε ο Αντ. Σαμαράς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GregA avatar
  GregA 06/10/2014 09:56:15

  Το πρόβλημα της παράταξης κρύβεται ακριβώς στη φράση του άθρου που αναφέρεται στη μάχη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να πολιτεύεται με στόχο την αντιπολίτευση. Αυτό είναι αφενός μεν ηττοπαθές, αφετέρου δε εντελώς αντιπαραγωγικό. Δεν είναι δυνατόν να κάνεις μονομέτωπο αγώνα εναντίον ενός κόμματος που προαλείφεται να σε διαδεχθεί στην εξουσία όταν συγκυβερνάς με τον φορέα των χειρότερων ενστίκτων του Ελληνικού λαού. Στόχος του Σαμαρά πρέπει να είναι ο μονομέτωπος αγώνας αποστασιοποίησης από το ΠΑΣΟΚ και πολιτικής του εξαφάνισης. Αυτό είναι δυνατόν να περισώσει κάτι από τη δυναμική του Νοεμβρίου του 09 και να δώσει ελπίδα στη παράταξη. Εχθρός της παράταξης δεν ο Συριζα του 4% (γιατί αυτό είναι το πραγματικό του ποσοστό), αλλά το κόμμα που μας έφερε μέχρι εδώ. Η μια και μόνη εξεταστική πρέπει να είναι ο στόχος και όχι ο Σταθάκης, ο Λαφαζάνης και ο κάθε πικραμένος περιθωριακός τύπος που λέει το μακρύ του και το κοντό του για το μέλλον αυτού του τόπου. Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου είναι το καρφί στο μάτι του κάθε Έλληνα πατριώτη και ψηφοφόρου της παράταξης και όχι ο τσίριζα. Εανν είχαμε κάνει εκλογές το 11, ο τσίριζα θα ήταν στο 4% και το ΠΑΣΟΚ στο 10% και θα είχαμε μια άνετη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία ακόμη και για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Ας μη κάνουμε παρεμφερή λάθη, που θα στείλουν ακόμη και αυτοδύναμο τον ανερμάτιστο τσίριζα στη κυβέρνηση, δεν το αντέχει η Ελλάδα. Έχουμε χρόνο σαν κόμμα, αλλά και σαν παράταξη συνολικά να σχεδιάσουμε τη πολιτική του επόμενου τριμήνου και να ξανακερδίσουμε χαμένες ψήφους, τόσες που θα εμποδίσουν τουλάχιστον την αυτοδυναμία.

 2. no justice avatar
  no justice 06/10/2014 11:15:24

  Διωξτε τους Δ.Υ και καταργηστε τα χαρατσια.

  • Γρηγόρης avatar
   Γρηγόρης @ no justice 08/10/2014 21:14:02

   Mα οι πιο ακριβοπληρωμένοι Δ.Υ. είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί !!! Είναι διπλάσιοι απο τους απαιτούμενους (Σε όλη την ΕΕ κάθε 10 εκατ. κατοίκους αντιστοιχούν 100 έως το πολύ 150 βουλευτές και στην κατεστραμμένη Ελλάδα της κρίσης έχουμε 300, με μισθούς προ κρίσεως!.Χωρίς τα "εξτρά" τους ο καθένας παίρνει όσο 10-20 Ελληνικές οικογένειες σήμερα, για να τηρουν απλώς κατα γράμμα την επιβαλλόμενη πολιτική απο την Τρόικα, για να μην έρθουμε σε σύγκρουση με τη Γερμανία...Απο το 2009 ακούμε οτι θα μειώσουν τους βουλευτές σε 150. Τώρα μας λέει ο Σαμαράς, αν τον ξαναψηφίσουμε, θα τους μειώσει αλλά μόνο κατά 50! και μάλλον αυτό θα γίνει όταν βγούμε απο την κρίση που δεν θα έχει καμμία σημασία το ποσό που θα εξοικονομηθεί...Με τι μουτρα να απολύσουν αυτοί τους παρακατιανούς τους όταν κρατάνε τη δική τους καρέκλα με νύχια και με δόντια?

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/10/2014 21:23:04

  εγώ ξέρω ότι για το 2012 είχα επιστροφή 82,00 €... εγώ ξέρω ότι για το 2013 έχω φόρο +285,00 € για τα πουρνάρια στην ορεινή Αχαΐα...που τον πλήρωσα εμπρόθεσμα αλλά η ΓΓΠΣ μου βάζει πρόστιμο 0,25 € επειδή μπούκωσε το σύστημά τους τις δύο τελευταίες ημέρες και πρέπει να πάω από την Δ.Ο.Υ. ...δεν μπορώ να τους στείλω την πληρωμή σκαναρισμένη... εγώ ξέρω ότι οι έκτακτες εισφορές που τελείωναν με νόμο 31/12/2014 απλά επεκτείνονται ....εκτάκτως... εγώ ξέρω ότι φωνάζουν για τη φορολόγηση των εταιρικών παροχών που απλά είναι νόμος ....που δεν εφαρμόζεται όπως και ο άλλος που απλά αναβάλλεται η εφαρμογή του επί των διαφημιστικών εσόδων... Οπότε σιγά σιγά την αντεπίθεση γιατί εγώ δεν είμαι ούτε εταιρεία ούτε ΜΜΕ και δεν έχω αναβολή στις υποχρεώσεις μου... μόνο μνήμη έχω και να είναι σίγουροι όλοι τους ότι θα τους θυμηθώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.