#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/09/2013 12:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντεπίθεση Σαμαρά σε όλα τα επίπεδα


Με ένα πυκνό πρόγραμμα δραστηριοτήτων στα κυβερνητικά όργανα, στο κόμμα, αλλά και στον διεθνή χώρο, θα επιχειρήσει ο Αντώνης Σαμαράς να υπερφαλαγγίσει τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και τους διαφωνούντες της ΝΔ που προβάλλουν ενστάσεις στην ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης.

Ο φθινοπωρινός σχεδιασμός τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα και θα φθάσει έως τα τέλη Οκτωβρίου, αρχής γενομένης από την επίσκεψή τους στις Βρυξέλλες, όπου θα στείλει μήνυμα όχι άλλα μέτρα, δεν αντέχει η κοινωνία.

Ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να ξεκαθαρίσει «μια και καλή» τα πράγματα χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα προς τους επικριτές της πολιτικής του, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα αποκαταστήσει την«ψυχική ενότητα» στο εσωτερικό της κυβέρνησής του.

Τις τελευταίες εβδομάδες μαίνεται ο «πόλεμος των διαρροών» για το ποιοι υπουργοί παράγουν έργο και ποιοι αποτελούν βαρίδια. Ήδη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει καρφιά για τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για τις καθυστερήσεις σχετικά με τους 1.600 του υπουργείου του, οι οποίοι πρέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Άλλο κρούσμα είναι η υπόγεια σύγκρουση του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλου με τον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έδειχνε ως τώρα να μην παίρνει και πολύ τοις μετρητοίς τις διαδόσεις. Αυτό που προφανώς δεν τον ευχαριστεί καθόλου είναι ότι οι διαρροές προέρχονται από το υπουργούς για συναδέλφους τους, επιβαρύνοντας το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ειδικά αυτή την περίοδο, λίγο πριν την έλευση της ηγετικής ομάδας της τρόικας.

Αυτό που συνηθέστερα εκδηλώνει ο πρωθυπουργός σε όσους συνομιλούν ή συνεργάζονται μαζί του τις τελευταίες ημέρες είναι η απορία. Δείχνει να απορεί για τα στελέχη του κόμματός του και για τους υπουργούς του που δημιουργούν προβλήματα εκεί όπου δεν υπάρχουν!

«Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να κάνουμε έργο και χάνουμε τον δρόμο μόνοι μας» λένε κυβερνητικά στελέχη, ενώ αρκετοί είναι αγανακτισμένοι με τα «παιδιαρίσματα ορισμένων». Παράλληλα υπάρχει και ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συμπεριφορά βουλευτών έναντι της κυβερνητικής πολιτικής.

Ακόμα και η… απλή ασυνεννοησία μεταξύ υπουργών που δεν έχουν λόγους να διαφωνούν και να «βλάπτουν εαυτούς και αλλήλους» προβληματίζει τον Πρωθυπουργό που επιχείρησε αρκετές φορές να προλάβει και το πέτυχε ενδεχόμενη χιονοστιβάδα αντιδράσεων.

Ο Αντ. Σαμαράς επιμένει σε συνομιλητές του, ότι «δεν έχουμε περιθώρια για  ομφαλοσκοπήσεις», και προτάσσει την άποψη, οι πάντες να αφήσουν τις άγονες αντιπαραθέσεις και να δράσουν ενωτικά, καθώς η κυβέρνηση είναι σε πόλεμο και πρέπει να κερδίσει.

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκη avatar
  Νίκη 17/09/2013 08:27:53

  Αγγίζουμε τα άκρα για να μπορούμε να αγκαλιάΖΟΥΜΕ το κέντρο!

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 17/09/2013 08:42:23

  "Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έδειχνε ως τώρα να μην παίρνει και πολύ τοις μετρητοίς τις διαδόσεις. Αυτό που προφανώς δεν τον ευχαριστεί καθόλου είναι ότι οι διαρροές προέρχονται από το υπουργούς για συναδέλφους τους, επιβαρύνοντας το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ειδικά αυτή την περίοδο, λίγο πριν την έλευση της ηγετικής ομάδας της τρόικας."

  - Πρώτη γραπτή ειδοποίηση
  - Δεύτερη γραπτή ειδοποίηση
  - Τρίτη γραπτή και τελική

  For the record.

 3. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 17/09/2013 09:29:14

  Ο Βενιζέλος δεν είναι απλό βαρίδι, αλλά ασήκωτος.
  Οι Νεοδημοκράτες κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και συνεργαζόμαστε με τα Πασόκεμον που στις επόμενες εκλογές θα παλεύουν για την είσοδο στη Βουλή.
  Σε αυτό ευθύνη όμως έχουν κυρίως τα λοιπά δεξιά κόμματα που δεν τείνουν χέρι συνεργασίας και αναφέρομαι στη ΔΡΑΣΗ ,στη Δημιουργία Ξανά και γιατί όχι στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
  Σε μια κυβέρνηση αυτοδυναμίας της ΝΔ ο Βενιζέλος θα είχε σήμερα την τύχη του Παπακωνσταντίνου...

 4. Greg avatar
  Greg 17/09/2013 11:42:59

  Αυτό που λες είναι τραγικό. Δηλαδή για χάρη της εξουσίας παραβλέπονται συνειδητά ποινικές ευθύνες, ενός ανερμάτιστου πολιτικού αριβίστα. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η Χ.Α. χτυπά τα νούμερα αυτά στις δημοσκοπήσεις. Σαμαρά ΞΎΠΝΑ.

  • chrisss avatar
   chrisss @ Greg 17/09/2013 12:57:22

   Για ποιόν λόγο έχει ποινικές ευθύνες ο Βενιζέλος; Ας σταματήσουμε κάποια στιγμή τις βλακείες..
   Ούτε εγώ τον συμπαθώ, αλλά αν βάζαμε φυλακή όποιον δεν συμπαθούμε, καταλαβαίνεις πως δεν θα έμενε κανείς έξω. Σταματήστε να κάνετε σαν μωρά και να απαιτείτε να ικανοποιηθεί εδώ και τώρα ο πληγωμένος σας εγωισμός και πάρτε θέση για τα τρέχοντα. Αφήστε την παρελθοντολογία και δείτε πως έτσι ή αλλιώς, το πασοκ στηρίζει τον Σαμαρά, ενώ όλοι οι υπόλοιποι του κάνουν αντιπολίτευση, τις περισσότερες φορές δε, είναι και φτηνή.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ chrisss 17/09/2013 18:14:43

    Έπιασες την ουσία. Δυστυχώς οι περισσότεροι κόλλησαν...

    • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
     Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ Γεώργιος Τ. 17/09/2013 18:26:04

     Καλά εσείς Γεώργιε Τ (ροπαιοφόρε), πάντα είσατε πολύ....μπροστά! Που να σας προλάβουν οι...κολλημένοι! '' Ο όρος Καιροσκοπισμός, ή οπορτουνισμός (οππορτουνισμός), εκ του αγγλικού όρου, είναι κοινωνικός και περισσότερο πολιτικός όρος που σχετίζεται με περιστάσεις και όχι με τον μετεωρολογικό καιρό. Με τη χρήση του όρου αυτού χαρακτηρίζεται κυρίως σκωπτικά η τακτική των πολιτικών κομμάτων κατά την οποία, στη πράξη, ακολουθείται κάποια υπέρ του δέοντος προσαρμογή, ή αναπροσαρμογή θέσεων επί των θεωρητικών αρχών τους κατά αναφυόμενες περιστάσεις, σε βάρος πάντα των πάγιων ιδεολογιών τους.''

     • Μεγάλες στιγμές avatar
      Μεγάλες στιγμές @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 17/09/2013 20:32:23

      Σε βαρος των ιδεολογιων δεν νομιζω,αδικεις την ελληνικη πλειψηφια.
      Ισα-ισα που οι πολιτικοι με παρωπιδες και μονιμοι αρνητες κοντευουν να σας πεισουν!!
      Τελος η ανα-προσαρμογη θεσεων και πολιτικης σημερα αποτελει ευελικτο εργαλειο και οχι μειονεκτημα ( νομιζω εγω)

   • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
    Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ chrisss 17/09/2013 18:21:55

    ''Όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζέ την για πόρνη'' Οδυσσέας Ελύτης

   • ΧΚΟ avatar
    ΧΚΟ @ chrisss 18/09/2013 11:59:11

    Που να ξέρουμε; Αλλος είχε μιλήσει για μαύρες τρύπες στον Πολιτισμό αλλά είπαμε κουφοί μουγκοί και αόμματοι τώρα είναι όλα τα παιδιά μαζί για να μας σώσουν μετά από 6 χρόνια 66 χρόνια 666 χρόνια βλέπουμε.

 5. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 17/09/2013 15:05:23

  Εχω μια μεγαλη ΑΠΟΡΙΑ..........ξερουν καποιοι στην κυβερνηση ιδεολογικα που ανηκει η Ν.Δ.???? Οι πιο πολλοι υπερασπιζονται με νυχια και με δοντια....το παλαιοσοβιετικο κρατος που εφτιαξε ο.......αειμνηστος ανδρεας Παπανδρεου. Τουλαχιστον να ξερουμε και οι υπολοιποι με τι μπουμπουκια εχουμε να κανουμε.

 6. victoria (true) avatar
  victoria (true) 17/09/2013 15:09:28

  Με τι απορείτε δεν καταλαβαίνω. Αναλόγως του ποιόντος του καθενός, είναι τα αποτελέσματα. Και η συμπεριφορά. Εδώ η Όλγα θεωρείται επιτυχημένη, τι να λέμε.

  • Γεωργία Βασιλειάδου avatar
   Γεωργία Βασιλειάδου @ victoria (true) 17/09/2013 21:25:59

   Η Όλγα είναι όμορφη, είναι της οικογενείας Β., είναι και ...τυχερή (αφού λόγω των ειδικών συνθηκών στη γείτονα περιοχή, μας προτίμησαν τόσοι επισκέπτες) άρα, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, θεωρείται ''επιτυχημένη''. Μπορεί να μην είναι ....ταλεντάρα, μπορεί να μην είναι Αϊνστάϊν, αλλά σε σύγκριση με τους ....Λυκουρέντζους, ok. Μία ευχάριστη παρουσία που δεν μας δυσφημεί στο εξωτερικό. Έτσι κι αλλιώς ΚΑΙ από γυναίκες οι κυβερνήσεις μας, πάσχουν.

 7. panas avatar
  panas 17/09/2013 18:08:20

  «Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να κάνουμε έργο και χάνουμε τον δρόμο μόνοι μας»...

  Αρα είναι ανίκανοι αυτοί που έχουν επιλεχτεί. Δεν έχει άλλους παίχτες ο πάγκος;
  Αν δεν έχει, τότε να γίνουν εκλογές με νέο κόμμα...

 8. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 18/09/2013 08:48:44

  Μιλάμε για την κατά το συμφέρον κομματικό ή πολιτικό ''ανα-προσαρμογη θεσεων και πολιτικης''. Για εσάς, ''εργαλείο'', για μένα κατάντια.
  ''αδικεις την ελληνικη πλειοψηφια..'' Δεν την αδικώ εγώ, αυτή αδικεί τον εαυτό της και με καταδικάζει με τις εκάστοτε ιδιοτελείς ''επιλογές'' της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.