02/06/2008 19:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντεπίθεση Γιουροφάιτερ εναντίον …Σαρκοζί

«Απογειώνονται» οι διεθνείς πολιτικές ίντριγκες και πιέσεις με στόχο τα εξοπλιστικά της Ελλάδας. Τέσσερα διεθνή ισχυρά στρατόπεδα ξεκίνησαν ήδη, και τους επόμενους μήνες θα χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνάμεις τους για να κατακτήσουν την αγορά της λεωφόρου Μεσογείων. Πρώτος στόχος, τα νέα μαχητικά αεροσκάφη. Όπως διαβάζουμε στην «Ελευθεροτυπία», Γερμανοί αξιωματούχοι αποκαλούν τον Νικολά Σαρκοζί «πρόεδρο-πωλητή». Οι δραστηριότητες του οποίου «ανάγκασαν τις ηγεσίες Γερμανίας, Αγγλίας, Ισπανίας και Ιταλίας να αφυπνιστούν και να ασκήσουν πολιτικές πιέσεις προς την κυβέρνηση Καραμανλή για επιλογή τού Γιουροφάιτερ». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Γερμανίδα καγκελάριος και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Αγγλίας, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. που θα γίνει μέσα στον μήνα, θα συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό και θα συζητήσουν τα πολιτικά και στρατιωτικά οφέλη της Ελλάδας από πιθανή προμήθεια των Γιουροφάιτερ. Ένα από αυτά ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Βερολίνο, από εκπρόσωπο της εταιρείας EADS, που είπε ότι «αν η Ελλάδα θέλει, μπορεί ακόμα και να μετάσχει ως εταίρος στην κοινοπραξία των χωρών στη νέα έκδοση του Γιουροφάιτερ, με σημαντικά πολιτικά και οικονομικά οφέλη». Στο δίπλα στρατόπεδο, αυτό των Αμερικανών, οι πιέσεις ασκούνται σε μια δική τους λογική, που θέλει το νέο μαχητικό της Ελλάδας να είναι το F-35, το οποίο ακόμα βρίσκεται «στα χαρτιά« και, κατά τα δικά τους λεγόμενα, είναι το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς. Κρυμμένη καλά πίσω από αυτήν την πολιτική είναι η προμήθεια άλλων 20 ή 30 F-16, που θα καλύψουν την ελληνική αεροπορία μέχρι το 2018, όπου, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα είναι διαθέσιμο προς παράδοση το νέο αμερικανικό μαχητικό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ρομπες ξεκουμπωτες avatar
  ρομπες ξεκουμπωτες 02/06/2008 19:41:39

  Λαλίστατες σήμερα οι φυλλάδες. Το Εθνος υπέρ Σαρκοζί και Ραφαλ, η Ελευθεροτυπία υπερ Γιουροφάϊτερ. Και στη μέση τα "αντικειμενικά" Νέα.

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 02/06/2008 23:23:19

  Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι!!.. 100.000 συμπατριώτες (τουλάχιστον) να βρίσκονται στην έσχατη εξαθλίωση και να περιμένουν να επιβιώσουν με συσίτια και να γίνεται συζήτηση για τα F-16 και τα Γιουροφάιτερ. Για αυτούς πώς , ποιοί και πότε θα ασχοληθούν μαζί τους; Όταν θα γίνουν όλα λίμπα και θα ξηλωθούν τα πάντα;

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 03/06/2008 00:20:34

  Και τι τους νοιάζει τους αμερικάνους του γερμανούς και τους γάλλους για τους φτωχούς?

 4. Le canard avatar
  Le canard 03/06/2008 00:39:25

  Και τι μας νοιάζει κι'εμας αν έχουμε ξεπουλήσει το Αιγαίο, αλλά κάνουμε διπλωματία αγοράζοντας πανάκριβα όπλα, δήθεν για να υπερασπιστούμε ό,τι έχουμε πουλήσει. Ευνουχισμένοι και λωβοτομημένοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.