#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/12/2011 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανταρσία στο ΛΑ.Ο.ΣΡήγμα στο κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη καταγράφεται από τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο, καθώς μεγάλο τμήμα της κομματικής βάσης δυσφορεί και έχει έντονο ιδεολογικό και συνειδησιακό πρόβλημα, ενώ κατηγορεί τον πρόεδρό του για οπορτουνιστική πολιτική.
Στην κομματική βάση του ΛΑΟΣ επικρατεί αναβρασμός και αρκετά κομματικά μέλη επικρίνουν έντονα τις επιλογές του κ. Καρατζαφέρη, θεωρώντας ότι είναι μεγάλο λάθος που συμμετέχει και στηρίζει την κυβέρνηση και κάνουν λόγο για απόφαση που «έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος».

 

Σε κομματικές οργανώσεις ήδη διακινείται κείμενο στελεχών του κόμματος, το οποίο έφθασε και στα δημοσιογραφικά γραφεία, με το οποίο καυτηριάζεται έντονα η στάση του κ. Καρατζαφέρη, όπου επισημαίνεται ότι «ιδρυτικά και βασικά στελέχη του ΛΑΟΣ, αρνούμαστε να συνταχθούμε με την άνευ όρων παράδοση της χώρας μας στους ξένους και στην κατοχή της Ελλάδας».

Μάλιστα, αφού σημειώνουν ότι οι αποφάσεις του κ. Καρατζαφέρη «είναι άκυρες και δεν έχουν τη δική μας κομματική νομιμοποίηση», αναφέρουν: «Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ, ότι εμείς που καταστατικά υποστηρίζαμε όλα αυτά τα χρόνια, ότι δεν ανήκουμε στη Δύση και δεν υπογράψαμε τη συνθήκη του Μάαστριχτ προτάσσοντας το πατριωτικό μας καθήκον, θα φτάναμε στο σημείο με απόφαση του προέδρου μας να υπογράψουμε το πρώτο μνημόνιο και να προσφύγουμε στο ΔΝΤ και ότι ακολούθησε έως σήμερα, πράξεις και συμφωνίες που είναι συνταγματικά μετέωρες δεν έχουν περάσει από τη Βουλή και δεν έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση».

Οι συντάκτες του κειμένου, επικαλούνται μάλιστα και τον Ιωάννη Μεταξά, υπογραμμίζοντας, ότι αυτός σε ανάλογη περίπτωση είχε αρνηθεί να πληρώσει απαιτήσεις βελγικής τράπεζας και το διεθνές δικαστήριο δικαίωση την Ελλάδα, γιατί υποστηρίξαμε τότε, πως στις αξιακές υποχρεώσεις μιας χώρας πρώτη βρίσκεται η καταβολή μισθών και συντάξεων του λαού και έπεται η εξόφληση των δανειστών.

«Η απόφαση εκείνη εμπεριέχεται πλέον στη διεθνή σχετική νομολογία. Αντί λοιπόν ο Καρατζαφέρης να υποστηρίξει το ΟΧΙ του Μεταξά, είπε ΝΑΙ στην τρόικα και την ίδια στιγμή υποκριτικά επισκέφθηκε την 28η Οκτωβρίου το σπίτι του δικτάτορα» αναφέρεται στο κείμενο.

Στη συνέχεια οι συντάκτες του κειμένου, που δεν αναφέρουν τα ονόματά τους, καθώς όπως σημειώνουν, αποφεύγουν να το πράξουν -στην παρούσα χρονική στιγμή- για να μην δώσουν αφορμή διαπόμπευσης μέσα από τις δυνατότητες που έχει ο κ. Καρατζαφέρης, καλούν τους ψηφοφόρους, μέλη και στελέχη να άρουν την εμπιστοσύνη τους.

«Εμείς ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ από το ΛΑΟΣ έως ότου συνετιστούν τους: Γεώργιο Καρατζαφέρη, Μαυρουδή Βορίδη, Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Αστέριο Ροντούλη, Γεώργιο Γεωργίου και απαιτούμε να μην ομιλούν εκ μέρους μας και να μην εκφράζουν επισήμως το κόμμα γιατί δεν απηχούν το ΛΑΟΣ που ιδρύσαμε και δεν κινούνται σύμφωνα με τις καταστατικές μας αρχές» είναι η κατάληξη του κειμένου τους.

Άρης Ραβανός στο ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 14/12/2011 15:25:54

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΣΟΥΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ: Όπως θα έχετε καταλάβει θεωρώ πως ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν φασίστας. Όμως πρέπει να παραδεχτώ πως ο Μεταξάς ήταν και πατριώτης. Περίεργη που είναι η αλήθεια καμιά φορά! Ο Μεταξάς λοιπόν μας βάζει σε όλους γυαλιά. Αντιγράφω από την ανάρτηση: "...Οι συντάκτες του κειμένου, επικαλούνται μάλιστα και τον Ιωάννη Μεταξά, υπογραμμίζοντας, ότι αυτός σε ανάλογη περίπτωση είχε αρνηθεί να πληρώσει απαιτήσεις βελγικής τράπεζας και το διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, γιατί υποστηρίξαμε τότε, πως στις αξιακές υποχρεώσεις μιας χώρας πρώτη βρίσκεται η καταβολή μισθών και συντάξεων του λαού και έπεται η εξόφληση των δανειστών..."

  • Ιωάννης ο Μεσσήνιος avatar
   Ιωάννης ο Μεσσήνιος @ Χρήστος Δημάρης 14/12/2011 16:49:32

   Φιλτατε ό Μεταξάς όπως απεδειξε η ιστορία ήταν πριν απο οτιδήποτε αλλο ΕΛΛΗΝΑΣ.... Εγώ γνωρίζω πολλούς που δεν είναι φασίστες αλλά βάσει πράξεων δεν είναι ούτε Ελληνες, αδιάφορο αν ισχυρίζονται άλλως.... verba vollant scripta manent [τα γραπτά μένουν...]

 2. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 14/12/2011 15:41:08

  Μακάρι να ξυπνήσουν σιγά-σιγά όλοι αυτοί οι καλοπροαίρετοι πατριώτες που παγιδεύτηκαν απο την πονηριά του Κολοτούμπα.

  Η ΝΔ χρειάζεται απεγνωσμένα την ψήφο τους (και τον πατριωτισμό τους)

  Αλλα δεν αρκεί να τους χάσει το ΛΑΟΣ. Πρέπει να τους ΚΕΡΔΙΣΕΙ η ΝΔ. Αλλιώς...τους βλέπω κι' αυτούς στον Τσίπρα! (πάει ,τρελάθηκε ο κόσμος...)

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΣΤΕΛΙΟΣ 14/12/2011 15:47:55

   Η ΝΔ τους έδιωξε όλους αυτούς και κάτι Ψυχραιμίες κλπ. λένε ότι δεν έχουν θέση στη ΝΔ που είναι φιλελεύθερο κοσμοπολίτικο κόμμα. Άλλο το θέμα ότι παγιδεύτηκαν από τον Καρατζαφέρη ο οποίος αλλάζει γραμμή κάθε δευτερόλεπτο.

   Επίσης μη νομίζετε ότι μόνο η βάση του ΛΑΟΣ αντιδρά. Αντιδρά και η βάση της ΝΔ. Αλλά βέβαια όλα τα στραβά ψωμιά της νύφης είναι.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ anonymous 14/12/2011 16:06:57

    Αυτό εννοώ λέγοντας πως θα πρέπει να τους
    (ξανά)κερδίσει η ΝΔ.

    Θέλω πάντως να ελπίζω πως με τον Σαμαρά τέλειωσαν τα "κοσμοπολίτικα" και οι προσπάθειες να κρυφτεί με μακιγιάζ το μαύρισμα στη Μύκονο (ονόματα δε λέμε, έτσι Αρη? Ooops! Μου ξέφυγε!).

    Θα δείξει...

 3. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 14/12/2011 15:42:29

  Από κατω
  και πιο κάτω
  έπεσες πιο παρακάτω
  (χερι-χερι με τη Μπακογιαννη)
  κριμα βρε σε σενανεεε...

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BZPMlS4zHVg

 4. Ανακριτής avatar
  Ανακριτής 14/12/2011 15:45:41

  Υπάρχει κάποιο κείμενο, που φέρεται να εκπορεύεται εκ της βάσεως του κόμματος, ανυπόγραφο (!), που διακινείται στα δημοσιογραφικά θεωρεία (;) και τα βάζει με την ηγεσία του ΛΑ.Ο.Σ.
  Ο ορισμός της κακής δημοσιογραφίας και της προπαγάνδας από τον δημοσιογράφο του συγκροτήματος.

 5. Απορία avatar
  Απορία 14/12/2011 18:17:55

  Θριαμβολογούσε για το μέχρι σήμερα έργο του ως υπουργού ο Άδωνις...

  Άδωνι, αυτά που έχεις φέρει σε πέρας κι ένα μικρό παιδί τα κάνει.
  Και ξέρεις γιατί;

  Γιατί για να'σαι εκεί που είσαι προσκύνησες εσύ κι ο αρχηγός σου πολλούς διαπλεκόμενους νταβάδες.
  Κι αν προσπαθήσεις να τους πάς κόντρα (που λέει ο λόγος), θα σε πετάξουν την άλλη μέρα σαν στημένη λεμονόκουπα σε κανένα μικροκάναλο, να παλεύεις να πουλήσεις τις εγκυκλοπαίδειες του Πασά, τα ελληνικά αλφάβητα και την ιστορία της Ελλάδας του ...10000 π.Χ. όπως έκανες παλιά.

  Εαν δεν φτιαχτούν δημοκρατικοί θεσμοί στη χώρα τίποτα επί της ουσίας δεν πρόκειται να γίνει. Και δημοκρατικοί θεσμοί και νταβατζήδες δεν "συνάδουν" αδερφέ, δεν "συνάδουν" με τίποτα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.