19/09/2008 13:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντανακλάσεις σε ραγισμένο καθρέφτη

Πριν από επτά περίπου μήνες (την 1η Φεβρουαρίου 2008) μεσούσης της υπόθεσης με αμαρτωλά DVD, τότε δηλαδή που άρχισε η αμφισβήτηση και υπονόμευση Καραμανλή στη ΝΔ (και είπαμε συγχωροχάρτια δίνει μόνο ο Πάπας), προβλέπαμε ως εξής της εξελίξεις: 

Το τι θα γίνει περνάει μέσα από μια εν συνειδήσει απώλεια της δεδηλωμένης και με σύντομες όσο γίνεται εκλογές, επειδή δεν αντέχουν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Θα τους έχει ξεφωνίσει το σύμπαν μέχρι τότε.

Το κέρδος του Καραμανλή μπορεί να είναι η Προεδρία, αν δεν βαρεθεί στο μεταξύ και αν δεν τον κάνουν κι αυτόν διαπλεκόμενο.

Η Ντόρα ακολουθεί σε δυο βήματα (το ένα μπορεί να λέγεται Σουφλιάς) κι αυτό ας φροντίσουν να το καταλάβουν όλοι.

Αν τα βρουν στην διαδοχή, η ΝΔ δεν θα διαλυθεί σε κομμάτια και (το κυριότερο) θα υποχρεωθεί έτσι να μην διαλυθεί το άλλο κόμμα (επίσης σημαντικό)

Η μπουγάδα θα πλυθεί από τους κοινοβουλευτικούς όπως προβλέπεται και στο manual

Οι πάσης φύσεως οικονομικοί παράγοντες δεν έχουν να προτιμήσουν κάτι καλύτερο

Το πόπολο θα δει και ανθρωποθυσίες (ψωμί μάλλον δύσκολα)

Μπορεί να έχουμε πέσει λίγο έξω στο χρονοδιάγραμμα, αλλά πολιτική είναι αυτή, δεν είναι δρομολόγιο της Lufthansa. Στα υπόλοιπα όμως νομίζω ότι πέσαμε μέσα, αν παρατηρήσεις κανείς προσεκτικά τι γίνεται γύρω μας.

Γιατί τα υπενθυμίζω όλα αυτά; Γιατί όπως εξηγούμε στο προηγούμενο post o Καραμανλής μάλλον αποφάσισε την ηρωική έξοδο. Είναι σίγουρος ότι θα τον υπερψηφίσουν όλοι οι βουλευτές του, είτε στη σύνοδο της ΚΟ είτε της Βουλής;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 19/09/2008 14:13:29

  Ιδιαίτερα εύστοχο το σχόλιο του Φεβρουαρίου. Είναι νομίζω ένα από τα καλύτερα που έγιναν.
  Η ηρωική έξοδος μάλλον δεν θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα τον Πρωθυπουργό για δύο λόγους:
  1. Από τη φύση της προϋποθέτει ηρωική διάθεση. Αυτή δεν συγκαταλέγεται στις αρετές του ΚΚ., που βρίσκονται μάλλον αλλού. Ο ηρωισμός σχετίζεται τόσο με τη λογική, όσο και με το συναίσθημα. Η ιδιοσυγκρασία του ΚΚ. είναι περισσότερο πρακτικιστικά προσανατολισμένη, χωρίς αποθέματα τόλμης. Όταν ο "ηρωισμός" δεν συμβαίνει έγκαιρα, αλλά ετεροχρονισμένα, δεν καλύπτει τις προσδοκίες του πολιτικού δράματος και υποβιβάζεται σε πράξη απόγνωσης, που τις περισσότερες φορές επιδρά ανασταλτικά. Το θλιβερό με το ετεροχρονισμένο ηρωισμό είναι, ότι ενώ έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος από τον έγκαιρο, δεν να προάγει οφέλη. Αντί λεβεντιά πιστοποιεί κακομοιριά.
  2. Η αμφισβήτηση του ΚΚ. ενώ στηρίζεται αναμφίβολα σε ανεπάρκειες και κακές επιλογές της κυβέρνησης του, κλιμακώνεται βάσει σχεδίου. Σε μια τέτοια περίπτωση για τις πιθανές αντιδράσεις αυτού που αμφισβητείται, έχουν προβλεφθεί τα αντίστοιχα σενάρια. Συχνά οι αντιδράσεις του δεν είναι απλά προβλεπόμενες, αλλά του επιβάλλονται έμμεσα, όπως στο σκάκι.
  Η μόνη διέξοδος για τον Κώστα - και η λιγότερο επικίνδυνη - είναι να γίνει απρόβλεπτος, διεκδικώντας το ακαταλόγιστο. Η τρέλα όμως, θέλει κότσια, ως θεία αρετή. Διαπνέεται από την "ιερή μανία" και απαιτεί τραγικό αντιήρωα, έξω από τις εξουσιαστικές λογικές.
  Αυτή η ανάρτηση πάντοτε θα εμπνέει. Έχει φιλοσοφικό και ανθρώπινο βάθος, διαχέεται από χαριτωμένη γλώσσα, σεξπιρική ποίηση , αλλά και πηγαίο γιακοβινισμό. Έξοχη και η επιλογή της εικόνας. Μια παράθεση, που οι προεκτάσεις της ξεπερνάνε το συγκεκριμένο πολιτικό δράμα.

 2. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 19/09/2008 14:52:54

  @Anonymous 2
  Οι σχεδιαστές μόδας φρόντισαν σήμερα να φοράνε παντελόνια και αρκετές κυρίες, κάποιες από τις οποίες δεν κρύβουν τις φιλοδοξίες τους.
  Παλιότερα, όταν γινόταν αναφορά σε παντελόνια, η έννοια εστιαζόταν στο περιεχόμενο. Βέβαια στο μεταξύ άλλαξαν αρκετά πράγματα. Πέραν του περιεχομένου, που ευρίσκετο ολίγον κατωτέρω της ζώνης, σήμερα λείπουν και οι πόδες. Δεδομένου ότι η προς τα έμπροσθεν προώθησις γίνεται με εξωστρεφή δεκανίκια, που χαρακτηρίζουν πλείστους όσους πρώην φουστανελάδες, που έκριναν προσφορότερη την παροχή υπηρεσιών του φραγκοράφτη.

 3. spikol avatar
  spikol 19/09/2008 22:33:28

  Αν ζούσε ο Νοστράδαμος θα είχε χάσει την δουλειά του με τέτοιους αντιπάλους.
  Άνθρωποι που δεν πιστεύουν στον Καραμανλή δεν μπορούν να μαντεύουν τι θα κάνει! Τέτοιου τύπου πολιτικές αναλύσεις με αφήνουν άφωνο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.