Αντί ο Λοβέρδος να λέει και ευχαριστώ που έγινε υπουργός έχει και απαιτήσεις
12/06/2014 20:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντί ο Λοβέρδος να λέει και ευχαριστώ που έγινε υπουργός έχει και απαιτήσεις

Aπό τις πρώτες κιόλας ημέρες της νέας κυβέρνησης ξέσπασε πόλεμος Κυριάκου Μητσοτάκη με Ανδρέα Λοβέρδο επειδή ο δεύτερος υποσχέθηκε λιγότερες ή καθόλου απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων.

Τι άλλο θα δούμε και τι άλλο θα ακούσουμε. Ο Λοβέρδος, υποστηρίζει ο ίδιος, δέχθηκε να πάει στο υπουργείο Παιδείας παίρνοντας τη δέσμευση από τον Β. Βενιζέλο ότι δεν θα κάνει απολύσεις των διαθεσίμων υπαλλήλων. Απολύσεις που έχουν αποφασιστεί εδώ και μήνες από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Τις έχουν υπογράψει και ο Σαμαράς, και ο Βενιζέλος και άλλοι υπουργοί και είναι προαπαιτούμενο για τις δόσεις. Αν μάλιστα δεν απολυθούν οι συγκεκριμένοι του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να βρεθούν και να απολυθούν άλλοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο.

Κατ’ αρχάς ποιος είναι ο Λοβέρδος που θέτει όρους για να πάρει υπουργείο. Ένας αποτυχημένος υπουργός είναι που μάλιστα απέτυχε και στο να φτιάξει ένα κόμμα και στη συνέχεια επέστρεψε με την ουρά στα σκέλια.

Με ποιο δικαίωμα ο Λοβέρδος το παίζει καλός; Κάτω από τη λογική αυτή και ο Χαρδούβελης έπρεπε να ζητήσει από τον Σαμαρά να δώσει 5 δισ. ευρώ σε κοινωνικές παροχές για να το παίξει καλός στον ελληνικό λαό και ας πάνε να τα βρούνε από αλλού.

Ο δε Βορίδης έπρεπε να ζητήσει να ανοίξει πέντε – έξι νοσοκομεία, να προσλάβει μερικές εκατοντάδες και μόνον έτσι να δεχθεί το υπουργείο.

Τι λέτε τώρα; Αντί ο Λοβέρδος να λέει και ευχαριστώ που έγινε υπουργός έχει και απαιτήσεις; Μάλιστα, διαρρέει ότι ήθελε κάποιο οικονομικό υπουργείο και είναι δυσαρεστημένος με το Παιδείας που πήγε με βαριά καρδιά.

Ο δε Βενιζέλος με ποιο δικαίωμα υπόσχεται στους δικούς του υπουργούς ότι δεν θα κάνουν απολύσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί; Θα τα βρει αυτός με την τρόικα μετά; Και τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή που οι γαλάζιοι βουλευτές εμφανίζονται οι κακοί της υπόθεσης και οι πράσινοι με τον Βενιζέλο αρχηγό να είναι οι καλοί που κάνουν φιλολαϊκή πολιτική;

Έτσι, λοιπόν από τις πρώτες κιόλας ημέρες της νέας κυβέρνησης ξέσπασε πόλεμος Κυριάκου Μητσοτάκη με Ανδρέα Λοβέρδο επειδή ο δεύτερος υποσχέθηκε λιγότερες ή καθόλου απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων.

Απ’ ότι μαθαίνουμε στο υπουργείο Εσωτερικών πνέουν μένεα κατά του Λοβέρδου τον οποίο βρίζουν με ακατονόμαστες εκφράσεις και τον πρωθυπουργό να προσπαθεί να κάνει τον διαιτητή.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν από το υπουργείο Παιδείας επί διοίκησης του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, τα δυο υπουργεία είχαν συμφωνήσει, μετά από διαπραγματεύσεις με τα πανεπιστήμια, να τεθούν στο πρόγραμμα της δια - ιδρυματικής κινητικότητας 883 υπάλληλοι από τους 1.036 που μπήκαν σε διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ. Στην συνέχεια αποφασίστηκε, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι μόνο 500 υπάλληλοι θα ενταχθούν στο μέτρο και ουσιαστικά θα αποφύγουν την οριστική απόλυση τους.

Με την απόφαση αυτή δεν συμφωνεί ο νέος υπουργός Παιδείας, που πλέον πιέζει για μικρότερο αριθμό απολύσεων, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην απόλυση 536 διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων.

Δεν ξεκίνησαν καλά στην κυβέρνηση με ευθύνη του Λοβέρδου και του Βενιζέλου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. foros1 avatar
  foros1 12/06/2014 21:31:14

  που καταντήσαμε! να μας επιβάλλει η τρόϊκα πόσους θα απολύσουμε, έτσι για να "σπάσει" το ταμπού. και εμείς να πρέπει να τους λέμε και ευχαριστώ!

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ foros1 13/06/2014 00:45:28

   Έχετε δίκιο. Αντί να φωνάζουν εννιά εκατομμύρια "διώξτε δημοσίους υπαλλήλους γιατί δεν θα πεινάμε εμείς για να πληρώνονται αυτοί", μας το λέει η Τρόικα...

   • aegian light avatar
    aegian light @ Marcelos 13/06/2014 08:26:46

    Έχεις ... δίκιο ... ☻ Αυτή τη στιγμή όλοι οι Δ.Υ. είναι περίπου 550.000 (στρατιωτικοί , παπάδες κ.λ.π.) ήτοι το 6% του πληθυσμού όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 11% (στοιχεία eurostat) Εγώ λέω ☺ να μη «τσιγκουνευτούμε» και να απολύσουμε τους μισούς για να μη «πεινάσουμε» . Μετά όμως θα πρέπει ή να ξανακαταγείς (αν έχεις υπηρετήσει) ή τον ελεύθερο χρόνο σου να πηγαίνεις σε κανένα ταμείο να εκδίδεις συντάξεις , βεβαιώσεις κ.λ.π. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά!

    • Jimakos avatar
     Jimakos @ aegian light 13/06/2014 09:31:30

     Greek statistics σε ολο τους το μεγαλειο! 614.000 συν συμβασιουχους συν ΝΠΙΔ συν ΔΕΚΟ, παντα τις ξεχνατε αυτες, φτανουν και ισως ξεπερνουν τις 900.000! Επισης, οταν φτάνουμε να εχουμε, αναλογο αριθμο με εκείνο του Καναδα, χρειαζεται να επισημανουμε οτι ΔΕΝ εχουμε την οικονομια του Καναδα ή της Φινλανδιας ή της Δανιας; Ποιος δεν είναι σοβαρος τωρα;

    • Naruto avatar
     Naruto @ aegian light 13/06/2014 09:36:45

     Αγαπητέ aegian ο Μάρκελος λέει "διώξτε δημοσίους "δεν λέει δώστετους σύνταξη απο τα 40 η 50 να πίνουν τον καφέ στην καφετέρια αντί στην υπηρεσία . Τους συνταξιούχους εξακολουθείς να τους πληρώνεις τους απολυμένους οχι .

     • aegian light avatar
      aegian light @ Naruto 13/06/2014 18:13:00

      Αγαπητέ Naruto ούτε και εγώ μίλησα για συνταξιοδοτήσεις. Απλώς πιστεύω ότι το Δημόσιο αυτή τη στιγμή είναι υποστελεχωμένο , σε μερικούς τομείς τουλάχιστον, με αποτέλεσμα η λειτουργία του να είναι οριακή με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή των πολιτών αυτής της χώρας. Δεν υπήρξα ποτέ Δ.Υ. , μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας ήμουν, αλλά με θυμώνει η ευκολία με την οποία ορισμένοι ενοχοποιούν άλλες κοινωνικές ομάδες.

 2. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 12/06/2014 21:38:11

  Ο κος Λοβέρδος αδικεί τον εαυτό του. Χάνει την ευκαιρία να θεωρηθεί μεταρρυθμιστής και να θέσει πολιτικές υποθήκες για το μέλλον. Αφήνει να τον παρασύρουν σε ένα χαοτικό λαϊκισμό για να καεί...Αν δεν έχει την ικανότητα να δει προς τα που πάει αναπόφευκτα η ζωή τότε ας τα παρατήσει...Δεν θα διασωθεί διαλέγοντας την λάθος πορεία. Ας χρησιμοποιήσει το επικοινωνιακό χαμόγελο που διαθέτει για να πάει την Παιδεία μπροστά. ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ. Η κλεψύδρα αδειάζει. "Έρχεται η στιγμή για να αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιους θα αφήσεις"

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ ΓΓΣ 13/06/2014 00:46:44

   ΓΓΣ, μα ο Λοβέρδος δεν μπήκε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Μπήκε με το δικό του "κόμμα" (αυτό που έκανε όταν διαφοροποιήθηκε) και τώρα μπήκε στην κυβέρνηση για να το προμοτάρει...

   • George N avatar
    George N @ Marcelos 13/06/2014 05:52:14

    Μα δεν το προμοτάρει, το θάβει. Και αυτό αλλά και τον εαυτό του. Κανείς πολιτικός δεν κέρδισε με το να γίνεται αστείος. Από πολιτικό ένστικτο.....χαμόγελο!

  • kritwn avatar
   kritwn @ ΓΓΣ 14/06/2014 00:15:56

   Οι μεταρρυθμιστές στην Ελλάδα δεν έχουν μακρύ πολιτικό βίο. Ο Λοβέρδος ξέρει πολύ καλά τι κάνει.

 3. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 13/06/2014 00:45:24

  Ο Λοβέρδος θα μας κάνει να ζητήσουμε να γυρίσει πίσω ο ... αποτυχημένος Αρβανιτόπουλος. Μεχρί πότε θα μας δουλεύουν; Δεν φθάνουν 30 χρόνια δούλεμα από τους Βενιζέλο, Λοβέρδο και λοιπούς ευαίσθητους "δημοκράτες". Με ξένα κόλυβα Κοινό χαρακτηριστικό των Βενιζέλου, Λοβέρδου ο φανφαρονισμός και η αμετροέπεια. Σε οποιοδήποτε υπουργείο θα δημιουργούσαν προβλήματα. Για να "κτίσουν το προφίλ τους". Δεν έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία από παρόμοιους υπηρέτες του δημοσιου. Υπάρχουν 1.5 εκατ άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα, θυματα των πολιτικών Βενιζέλου, Λοβέρδου Μετά μας φταίνε οι νέοι υπουργοί..

 4. theodoros koumoulidis avatar
  theodoros koumoulidis 13/06/2014 08:40:47

  Emois oi ellines tou exoterikou bpeoume pou Osamarobenizelos pos katandisane tin elladitsamas me tois patsabourais politikantides se stil ton MAKAKA ton kolotoumpa loberdo,ANeimoun re pedia stin ellada tha pigena na ton ftiso katamoutra ton KOLO LOBERDO TIPOTE ALO

 5. Γιώργος avatar
  Γιώργος 13/06/2014 09:02:55

  "Κατ’ αρχάς ποιος είναι ο Λοβέρδος που θέτει όρους για να πάρει υπουργείο. Ένας αποτυχημένος υπουργός είναι..." Ο ίδιος όμως δήλωσε ότι δεν ήθελε να αναλάβει το Παιδείας και ότι "πείστηκε" (πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι τον παρακαλούσαν) αφού πήρε εγγυήσεις. Αν δεν τον ήθελαν γιατί του τάξανε;;; Και επιτέλους το αστείο με αυτές τις διαθεσιμότητες παρατράβηξε!!!! Θέλετε αξιολόγηση;;; Θέλετε να μειώσετε το Δημόσιο;;; Κάντε το!!! 612.000 υπάλληλοι δουλεύουν αυτή τη στιγμή, βγάλτε τους ΟΛΟΥΣ μα ΟΛΟΥΣ σε διαθεσιμότητα, φτιάξτε οργανογράμματα, περιγράψτε τις θέσεις, κάντε γραπτές αδιάβλητες εξετάσεις από επιτροπές εκτός Ελλάδας για όλους και οι αποτυχόντες έξω!!! Αυτή η μπούρδα που ζούμε ένα χρόνο τώρα, να απολύονται άνθρωποι με διαδκτορικά διορισμένοι με γραπτό ΑΣΕΠ την ίδια ώρα που κρύβονται επιμελώς σε απίθανες ακριβοποληρωμένες θέσεις όλα τα βύσματα να τελειώνει επιτέλους!!! Δεν είναι ηθικά αποδεκτός ο τρόπος που έγινε και αυτό ήδη το έχει πληρώσει πολύ ακριβά η κυβέρνηση. Να θυμίσω ότι ο νόμος 4172 αρχικά εξαιρούσε τους εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης που ήταν κάτοχοι μεταπτυχιακού. Μία εβδομάδα μετά την ψήφιση του νόμου και επειδή δεν έβγαινε το "νούμερο" που ήθελε η Τρόικα, με τροπολογία σε άλλο νόμο τους έβγαλαν σε διαθεσιμότητα. Κανείς δεν ξεχνάει τη δημόσια παραδοχή στη Βουλή του τότε υφυπουργού Παιδείας: "ήταν εντολή της Τρόικας.." Το έγκλημα του περυσινού καλοκαιριού έχει πολλές παράπλευρες προεκτάσεις οι οποίες ακόμα δεν έχουν φανεί. Ελάτε το Σεπτέμβριο που θα βγαίνουν και οι γονείς στα κάγκελα να τα ξαναπούμε. Είναι δυνατόν σε μια χώρα σε ύφεση, με υπερπαραγωγή άνεργων πτυχιούχων (γιατροί, δικηγόροι,μηχανικοί κλπ) και ενώ σε όλες τις χώρες που υποτίθεται ότι θέλουμε να μοιάσουμε, η τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση αποτελεί τουλάχιστον το 50%, στη χώρα μας αντί να προωθηθεί (ήταν μόλις το 18% του μαθητικού δυναμικού) και να αναβαθμιστεί να πετσοκόβεται;;; Από πού θα έρθει η ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση;;; Από τους πτυχιούχους "διοικητές επιχειρήσεων" του φραπέ;;Όχι κύριοι!!! Από τους εξειδικευμένους εργάτες και επαγγελματίες θα έρθει. Άκουσα τον κ. Λοβέρδο σε συνέντευξή του να λέει ότι περίμενε να χρησιμοποιηθεί σε "παραγωγικό" υπουργείο και γι αυτό δεν ήθελε να πάει στο Παιδείας. Ας καταλάβουμε λοιπόν γιατί οδηγούμαστε στα βράχια και ας μην παραμυθιαζόμαστε. Ζούμε στη χώρα που δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει επένδυση σε ανθρώπινο κεφάλαιο και θεωρεί "αντιπαραγωγική" την εκπαίδευση των πολιτών της και περιμένουμε να βγούμε από την κρίση;;; Ή περιμένουμε πτώση του ποσοστού της ΧΑ;; Ακόμα και η προχτεσινή έκθεση του ΔΝΤ αφιερώνει δύο σελίδες (σελ. 182-183) στην απαιτούμενη αναβάθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης ενώ εδώ η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου κυριολεκτικά τη διέλυσε!!! Περαστικά μας λοιπόν και ας περιμένουμε τα χειρότερα.

 6. Naruto avatar
  Naruto 13/06/2014 09:20:17

  Εχω την αίσθηση οτι τον Λοβέρδο τον επέβαλαν κέντρα εξουσίας εκτός Ελλάδας ,γιατί δεν νομίζω να καιγόταν ο Σαμαράς να τον έχει συνεργάτη . Ούτε και ο Βενιζέλος θα ήθελε κάποιον να του αμφισβητεί την αρχηγία . Πρέπει λοιπόν να επιβλήθηκε έξωθεν και τον λόγο θα τον αποκαλύψουν σύντομα οι πράξεις του .

  • παπαδοπουλος ηλίας avatar
   παπαδοπουλος ηλίας @ Naruto 13/06/2014 17:10:19

   Τι είπες τώρα!! Υπάρχει κάποιος που μπορεί να "υποδείξει" ή ακόμα χειρότερα να "επιβάλει" υπουργούς στον Σαμαρά? Έλεος!!!

 7. Eva avatar
  Eva 14/06/2014 08:10:28

  Το ξεραμε οτι τις ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ δεν τις πειραζει κανεις. Κακο της κεφαλής σας.

 8. Eva avatar
  Eva 14/06/2014 08:34:12

  Κατα Λοβερδο οι ανθρωποθυσιες αφορουν μονο το Ιερο Δημοσιο. Οι υπολοιποι ανεργοι δεν ειναι ανθρωποι προφανως. Αν ετσι νομιζει οτι θα παρει ψηφους πλαναται πλανην οικτραν.

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 14/06/2014 22:10:23

  Ο υπουργός “δεν υπάρχει σάλιο” επί των ημερών του οποίου διαλύθηκαν το ασφαλιστικό, η υγεία, τα εργασιακά. Ο υπουργός ο οποίος λόγω του εθνικού προβλήματος της υπογεννητικότητας, επρόκειτο να μάς δίνει επιδόματα μητρότητας μέχρι τα ±70 μας (Ευτυχώς! αυτό Δεν υλοποιήθηκε επειδή, Και αυτά, οι καρπερές λαθραίες που διέλυσαν το ΕΣΥ, θα τα έπαιρναν). Τώρα, ο κύριος αυτός μάς εκβίασε με παραίτηση. Και την οποία παραίτησή του, δυστυχώς για εμάς, τη πήρε πίσω. Και τώρα μας λέει: “Δεν εκβίασα με παραίτηση. Θα βρεθεί λύση” (με τη τρόϊκα για τις διαθεσιμότητες) |πηγή: MSN-Eιδήσεις-Πολιτική |Σαββάτο 14-6-2014 @07:02| Αν μη τη άλλο, του πολιτικού αυτού τα κύρια χαρακτηριστικά, είναι η αξιοπιστία και η σταθερότητα των θέσεών του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.