#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/08/2013 08:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντί να πίνουν νερό στο όνομα του Σαμαρά που τους έσωσε, τον πολεμούνΣε προηγούμενη ανάρτησή μας, γράφαμε για τους ποιοι θέλουν και ποιοι όχι πρόωρες εκλογές. Μεταξύ όσων επιθυμούν να πάει η χώρα σε κάλπες, καταστροφικές έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στην οικονομία, γράφαμε ότι είναι και ορισμένοι βουλευτές δεξιά κι αριστερά του πολιτικού φάσματος.

Είχαμε ξεχάσει να αναφέρουμε τους υποτιθέμενους «κεντρώους», τους Πασόκους που ενώ θα έπρεπε να ανάβουν κεράκι στον Σαμαρά που τους διέσωσε, άρχισαν να τον πολεμούν. Αν η ΝΔ αποφάσιζε τον Ιούνιο που έφυγε η ΔΗΜΑΡ να πάμε σε εκλογές, τώρα το ΠΑΣΟΚ θα ήταν οριστικό παρελθόν. Θα πάλευε να πιάσει το 3% και θα… έβλεπε τα ραδίκια ανάποδα. Και μην πουν κάποιοι ότι σώθηκε και ο Σαμαράς. Όλες οι δημοσκοπήσεις του έδιναν και του δίνουν πρωτιά, επομένως και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Βενιζέλος και οι εναπομείναντες βουλευτές του τι θα έκαναν όταν ο κόσμος του έθαβε οριστικά και αμετάκλητα;

Αντί λοιπόν να πίνουν νερό στο όνομα του Σαμαρά που τους άπλωσε το χέρι για να μην πνιγούν, άρχισαν τα τσάμικα. Η κ. Τζάκρη, παντελώς άγνωστη μέχρι που την έβγαλε από την αφάνεια ο καταστροφέας της χώρας Γ. Παπανδρέου και την έκανε υφυπουργό από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2011. Και ο διάδοχός της στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Πάρις Κουκουλόπουλος, άξιο τέκνο του Βενιζελικού ΠΑΣΟΚ. Οι δύο τους αποφάσισαν να βάλουν φωτιά στο πολιτικό θερμόμετρο, αμφισβητώντας την κυβέρνηση και τις επιλογές της και θέτοντας την σε ομηρεία. Η κ. Τζάκρη ψήφισε «παρούσα» στην τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ, επιτέθηκε στον Αντ. Σαμαρά και τελικά έκανε μια μικρή κωλοτούμπα υπό το φόβο της διαγραφής.

Ο δε κ. Κουκουλόπουλος, όπου γι’ αυτόν βοά η Κοζάνη ότι έκανε αθρόες προσλήψεις ως δήμαρχος της πόλης και τώρα το «παίζει»  επαναστάτης, χτύπησε για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες. Αφού δεν τον διέγραψαν όταν καταψήφισε το άρθρο για τη δημοτική αστυνομία, έκανε λόγο για κυβερνητικές αστοχίες και επιτέθηκε κατά του κ. Μπαλτάκου, ο οποίος το βράδυ της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου είχε προειδοποιήσει όλους τους βουλευτές πως μπορούν να καταψηφίσουν, αλλά τότε θα γίνουν πρόωρες εκλογές τον Αύγουστο. Ο κ. Κουκουλόπουλος έκανε λόγο για λεονταρισμούς περί πρόωρων εκλογών από «πρόσωπα που ο θεσμικός τους ρόλος θα έπρεπε να θέτει αυτοπεριορισμό».

Από το στόχαστρο του κ. Κουκουλόπουλο δεν ξέφυγε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας για τον οποίο άφησε αιχμές, λέγοντας πως άμεση πολιτική προτεραιότητα είναι η αποτσαροποίηση της πολιτικής ατζέντας στη χώρα και σημείωσε με νόημα πως δεν μπορούν να περνούν όλα από την κρησάρα του υπουργείου Οικονομικών.

Έστειλε επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον κ. Στουρνάρα,  λέγοντας  πως οι βουλευτές δεν θα κουραστούν "να λένε στους ξεκούραστους τεχνοκράτες πως πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν θα γίνουν δεκτοί.

Η Τζάκρη άφησε τα ταγεράκια και φόρεσε τα αμπέχοναΛίγες μέρες αφ’ ότου γράψαμε εδώ στο antinews ότι «πολιτική δε γίνεται με ταγεράκια» (http://www.antinews.gr/2013/07/07/221195/), όταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα, η εν λόγω κυρία ξαναχτύπησε. Προφανώς δεν… χωρά στα ταγεράκια που έραψε ενόσω ήταν βουλευτής αλλά και υφυπουργός και τώρα θέλει να επιστρέψει στα…αμπέχονα. Διότι μάλλον αλληθωρίζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ουκ ολίγες φορές ξεφεύγει από την κυβερνητική γραμμή. Αυτή τη φορά η κατάσταση χειροτέρευσε καθώς η κ. Τζάκρη, όχι μόνο ψήφισε «παρούσα» στην τροπολογία για την πώληση της ΕΥΔΑΠ αλλά έκανε και δηλώσεις κατά του κ. Σαμαρά. Η κα Τζάκρη στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η σημερινή της στάση είναι αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ.Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story.  Και συνεχίζει λέγοντας πως "σε ότι με αφορά ο μόνος γνώμονας των αποφάσεών μου είναι το μακροπρόθεσμο συμφέρον του ελληνικού λαού. Η ψήφος μου είναι ακόμη ένα σαφές μήνυμα προς την τρόικα ότι δεν ξεπουλάμε, δεν χαρίζουμε την περιουσία του ελληνικού λαού και τις φοβερές «αναπτυξιακές» ιδέες τους να τις εφαρμόσουν πρώτα στις δικές τους χώρες".

Στο ΠΑΣΟΚ έπαθαν απανωτά εγκεφαλικά αλλά ταραχή υπήρξε και στην κυβέρνηση αφού η τροπολογία πέρασε με μόλις 51 υπέρ και 44 κατά και φυσικά την κ. Τζάκρη.

Από την Ιπποκράτους της… τράβηξαν τα αυτιά και σε νέα διευκρινιστική δήλωσή της δεν αναφέρθηκε καθόλου στον πρωθυπουργό, όμως, το θέμα συνεχίζει να είναι σοβαρό. Αν και η «επανάστασή» της κράτησε μόλις λίγες ώρες η βουλευτής τονίζει: «Η συζήτηση στη Βουλή που αφορούσε και στην τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ, όπου είχα γραφτεί για να μιλήσω, διεκόπη λόγω της διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας. Διαφωνώ με τους όρους τους οποίους πραγματοποιείται η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση και γι’ αυτό το λόγο ψήφισα  “παρούσα”». Όλα τα υπόλοιπα τα ξέχασε.

Όμως, το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Θα διακυβεύεται το μέλλον της κυβέρνησης ανάλογα με τις ορέξεις της κ. Τζάκρη; Ελεος. Όταν ήταν μέλος της κυβέρνησης και ψήφιζε τα μνημόνια δεν ήξερε τι έκανε; Τώρα θυμήθηκε να το παίξει Πασιονάρια;

Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα καθώς δεν μπορεί να διαγράψει τους βουλευτές του, όσο κι αν αυτοί βάλλουν κατά της κυβέρνησης. Κι ενώ όλοι αυτοί οι «πράσινοι» πολιτικάντηδες που επί χρόνια διέλυαν τη χώρα, τώρα έγιναν ξαφνικά Τσε Γκεβάρα και Εβίτες Περόν, η κυβέρνηση κρέμεται σε μια κλωστή. Μέχρι πόσο θα πάμε σ’ αυτό το κλίμα κανείς δεν ξέρει. Όμως, θα πρέπει όλοι όσοι αποφάσισαν να σηκώσουν αντάρτικο, είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από τη ΝΔ, να αναλάβουν και τις ευθύνες τους. Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, ας το κάνουν τώρα. Ας μας αδειάσουν τη γωνιά και ο καθένας να κριθεί από το λαό. Αλλιώς οι τσαμπουκάδες είναι απλά για τα μάτια του κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μαύρο στο Άσπρο avatar
  Μαύρο στο Άσπρο 01/08/2013 08:36:11

  '' Αν η ΝΔ αποφάσιζε τον Ιούνιο που έφυγε η ΔΗΜΑΡ να πάμε σε εκλογές, τώρα το ΠΑΣΟΚ θα ήταν οριστικά παρελθόν.'' Δυστυχώς, χωρίς άδεια Μέρκελ δεν υπάρχουν εκλογές, άρα το Πασόκ, παρόν! Κι αν ήταν όμως απόν, ποιός θα ήταν ο εταίρος στη φανταστική συγκυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ; Κράτα με να σε κρατώ για να ανάβουμε και τα κεράκια.....
  Όπως και να΄χει όμως, ακόμη και οι συζητήσεις περί πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αποτελούν πράξη αυτοχειρίας, η δε πρόθεση πώλησης της ΕΥΔΑΠ, είναι ένα έγκλημα, που πιστεύω οτι πρέπει να εμποδιστεί με κάθε τρόπο. Δεν έχει σημασία αν φαύλοι και υποκριτές σφετερίζονται τις αλήθειες λαϊκίζοντας.
  Δεν απαξιώνεται ποτέ η αλήθεια.

 2. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 01/08/2013 09:20:35

  Το φλέγον ζήτημα δεν είναι αν θα γίνουν εκλογές και αν αυτές είναι καταστροφικές. Μεσούσης της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. απο την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2014 και απο την Ιταλία το δεύτερο εξάμηνο απο τις δύο χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου οι οποίες και τις συνδέονται με πολλά κοινά συμφέροντα ύψιστης γεωπολιτικής αξίας το σενάριο αυτό είναι άτοπο. Φυσικά λειτουργεί αποπροσανατολιστικά , μόνο που η Ελληνική πολιτική σκέψη μη διδασκόμενη απο τα λάθη του χτες συνεχίζει σε όλα τα επίπεδα να ανακινεί και να διακινεί ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας το οποίο μόνο ζημιά προκαλεί στην Ελληνική Κοινωνία και στην Ελλάδα.

  Είναι κατανοητή η ανάγκη η Ν.Δ. να καλύψει την αναδίπλωση της , κατά συνέπεια δεν είναι αληθές το η ΔΗΜΑΡ έφυγε, η ΔΗΜΑΡ εκδιώχθηκε είναι το σωστό και η εκδίωξη της αποτέλεσε απώλεια, όμως η πολιτική στροφή προς τα Δεξιά με επίθεση φιλίας στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής στέρησε πολλά περισσότερα απο την Ν.Δ. Μέσα σε αυτά και το Ηθικό της Πλεονέκτημα απο την αναγκαστική σύμπραξη της με το ΠΑΣΟΚ .Φυσικά η Ν.Δ. δεν μεταμορφώθηκε όπως και κανένα άλλο κόμμα σε ιεραποστολικό ίδρυμα εν μια νυκτί, απλά εξαναγκάστηκε να υποχωρήσει άτακτα απο την σκέψη της για διενέργεια συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων με στόχο της επίτευξη της πολυπόθητης αυτοδυναμίας, μια σκέψη όμως η οποία είχε αδειάσει ήδη την ΔΗΜΑΡ.Το ότι σε ένα τόσο ρευστό περιβάλλον εντός της Ελλάδας με τεράστιο οικονομικό και γεωπολιτικό διακύβευμα σε διεθνές επίπεδο κάποιοι πίστεψαν ότι ο Ξένος Παράγοντας και δη Γερμανία και ΗΠΑ θα αποδεχθούν μια τέτοια στρατηγική , θα το χαρακτήριζα απλά ως άφρονη στάση. Τό ότι οι ίδιοι δεν έχουν διδαχθεί απο το πνεύμα Παπανδρέου το οποίο και κυριαρχεί στην πολιτική σκέψη και δράση του ΠΑΣΟΚ ακόμα μεγαλύτερο λάθος

  Η Αναγωγή των δημοσκοπήσεων σε έδρες σήμερα δίνει στο πρώτο κόμμα 122 στο δεύτερο κόμμα 66 έδρες στο τρίτο κόμμα την Χ.Α. 65 έδρες σε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ,ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ 22,19,16 και 10 έδρες ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τα ευφάνταστα σενάρια περί πρωτιάς και πρωτοβουλίας κινήσεων. Αν δεν υπάρξει ραγδαία ανατροπή του πολιτικού και οικονομικού σκηνικού οι 2,000,000 άνεργοι, οι 900,000 εξ αυτών άνεργοι μόνιμου χαρακτήρα, οι 400,000 Ελληνικές οικογένειες που φυτοζωούν δεν θα δώσουν ποτέ και στο όνομα καμιάς λογικής την ψήφο τους σε αυτούς που θεωρούν υπεύθυνους καθώς διακυβέρνησαν την χώρα επι δεκαετίες και παρήγαγαν την καχεκτικότητα της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα

  Τα περί αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να διαγράψει Βουλευτές του η Ν.Δ. δεν μπορεί να καταθέτει ως επιχείρημα , στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί και τούτο γιατί Ιωαννίδης, Κεφαλογιάννης, Καράμπελας, Βορίδης, Πολύδωρας ,Κακλαμάνης,Κυριαζίδης θα έπρεπε ήδη να έχουν πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια . Εκτός αν πρέπει να ξεχαστεί η Εισήγηση του Κου Μπαλτάκου.

  Η Επόμενη μέρα για την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ θα διαμορφωθεί απο το πλέγμα σχέσεων του Κου Αβραμόπουλου με τον Κο. Βενιζέλο , μια γεύση του πολιτικού αναστήματος του Κου Βενιζέλου έλαβε η Καραμανλική συνιστώσα της Ν.Δ. με την αποκαθήλωση της "μεγάλης διπλωματικής επιτυχίας" του Βέτου του Βουκουρεστίου αναφορικά με την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και με τη αναγωγή των γεγονότων στην πραγματική τους βάση.

  Ο σκληρός πυρήνας της Δεξιάς ακύρωσε εν τη γενέσει την μεταρρυθμιστική προσπάθεια του Κου Σαμαρά και της Ηγετικής του Ομάδας και παράλληλα τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα σε συνειδήσεις Ελλήνων που πίστεψαν πως το Οραμα για μια Νέα Ελλάδα ήταν τόσο κοντά όσο ποτέ άλλοτε. Ακύρωσε ο σκληρός πυρήνας της Δεξιάς με τον τρόπο αυτό Πολιτικά και τον ίδιο ως Αρχηγό της με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο.

 3. Για τα Μπάζα Είμαστε. avatar
  Για τα Μπάζα Είμαστε. 01/08/2013 09:21:10

  Από την ουσία όμως τίποτα δεν προσεγγίζει το άρθρο .
  Το ότι η παραχώρηση της ενέργειας και του πολυτιμότερου αγαθού για τον άνθρωπο ,του νερού ,σε κερδοσκοπικά λαμόγια αποτελούν εγκλήματα ,ούτε κουβέντα ;
  Γιατί κύριοι πρέπει να ξεπουληθούν αυτά τα δύο εθνικής σημασίας απαραίτητα αγαθά ;

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ Για τα Μπάζα Είμαστε. 01/08/2013 12:57:11

   Όχι μόνο δυο, αλλά τρία. Θυμηθείτε και την Αγροτική που απορροφήθηκε από την Πειραιώς. Τι είχε από πίσω της η Αγροτική; Καλλιεργημένη γη. Αγροτική παραγωγή. Τροφή.

 4. The Camel avatar
  The Camel 01/08/2013 09:33:28

  Ξεπούλημα σημαινει οτι πουλάς κάτω απο την τιμή αγοράς.

  Εδω δεν εχει ξεκινήσει καν η διαδικασία πώλησης. Επομένως τα περι ξεπουλήματος αντανακλούν κρατικίστικες ιδεολογικές αγκυλώσεις. Αυτές που καταχρέωσαν την Ελλάδα και τις οποίες πληρώνουμε πολύ ακριβά με μνημόνια κ.τ.λ.

  Η ενέργεια και το νερό είναι στην Ελλάδα ιδιοκτησία των κομματικών συντεχνιών που τις αρμέγουν δεκαετίες. Καιρός αυτο να αλλάξει με διαφανείς διαδικασίες.

  • Μ.Β avatar
   Μ.Β @ The Camel 01/08/2013 10:57:15

   Ξεπούλημα είναι ΚΑΙ όταν εκχωρείς με οποιοδήποτε αντίτιμο, ενέργεια και νερό, δηλαδή. 2 απότους βασικότερους παράγότες που οφείλει να ελέγχει ένα κράτος

  • Greg avatar
   Greg @ The Camel 01/08/2013 11:02:59

   Να αλλάξει η συνδικαλιστική δικτατορία στις ΔΕΚΟ; Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ, αλλά όχι και να αντικατασταθεί με βαρβαρότητα, δηλαδή με απόλυτη ιδιωτικοποίηση.

   Μη ξεχνάμε τι έγινε σε Βουλγαρία, Ρουμανία και αλλού.

  • serman arlen avatar
   serman arlen @ The Camel 01/08/2013 11:22:00

   Σωπάτε αγαπητέ που είναι κρατικίστικες ιδεολογικές αγκυλώσεις. Και γιατί δεν είναι νεοφιλελεύθερη ιδεολογική αγκύλωση το να εκμεταλεύεται την υδροδότηση ιδιώτης, κάτι που όπου έχει γίνει δεν έχει επιφέρει κανένα αναπτυξιακό όφελος παρά μόνο επιδείνωση της ποιότητας του πόσιμου ύδατος και εκτόξευση της επιβάρυνσης του καταναλωτή στα ύψη? Και από που αρμέγει κάποια συντεχνία την υδροδότηση? Μάθαμε μια καραμέλα και την πιπιλάμε. Έλεος πια με τους κουρδισμένους νεοφιλελεύθερους που θέλετε να μας βγάλετε όλους που θέλουμε να υπάρχει κοινωνία...κομμουνιστές. Και όσον αφορά τα μνημόνια, είναι και κάποιες λίστες με κάτι μαύρα δις στην Ελβετία, που μάλλον συνέβαλλαν και αυτά λιγάκι, για τα οποία δεν βλέπω να υπάρχει καμιά διάθεση να μαζευτεί κανένας φόρος. Ίσα ίσα μάλλον αυτοί είναι που θα "επενδύσουν" στην ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης ώστε να συνεχίσουν να βγάζουν κέρδη ενώ εμείς θα πληρώνουμε το νερό σε τιμή γαλλικής σαμπάνιας.

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ The Camel 01/08/2013 14:06:00

   Νόμιζα ότι το ζητούμενο και αυτής - υποτίθεται - της κυβέρνησης και, φυσικά, και του λαού ήταν να απαλλαγούμε από τους νταβατζήδες, όχι να φορτωθούμε κι άλλους. Κι αν η ύπαρξη νταβατζήδων στα δημόσια έργα, στον τζόγο και στην ενημέρωση θεωρείται ότι επέφερε τόσα δεινά στη χώρα, ούτε που θέλω να φανταστώ τι δεινά μας περιμένουν όταν πάρουν στα χέρια τους το νερό και την τροφή. Διότι είμαι λιγάκι καχύποπτη. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι ίδιοι ή παρόμοιοι με αυτούς που - υποτίθεται - θέλουμε να ξεφορτωθούμε επειδή δεν λειτούργησαν με γνώμονα το συμφέρον της χώρας θα λειτουργήσουν με αυτόν τον γνώμονα όταν ελέγχουν την παροχή και το κόστος του νερού και του σίτου. Θα μου πείτε, ίσως, γιατί να είναι εγχώριοι νταβατζήδες και να μην είναι καλοί καγαθοί αλλοδαποί; Ποιοι, θα ξαναρωτήσω; Οι πολυεθνικές που μας ταΐζουν τη χημεία με το κουτάλι; Θα μας δώσουν αυτές κρυστάλλινο νεράκι του Θεού να πιούμε;

   Αμφιβάλλω.

  • tassos.κ avatar
   tassos.κ @ The Camel 01/08/2013 16:46:34

   Ό,τι μέχρι στιγμής πουλήθηκε, ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ! Κανείς δεν αγοράζει ακριβά από κάποιον που "πνίγεται" Εκτός κι αν ονειροβατείτε!!!!

 5. Hans avatar
  Hans 01/08/2013 09:36:34

  Ο Σαμαράς έχει πρωτιά, αλλά όχι αυτοδυναμία. Οπότε το ΠΑΣΟΚ τον σώζει. Τί πιο ξεκάθαρο;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Hans 01/08/2013 13:11:11

   Από τι τον σώζει; Και ποιος θα κέρδιζε αν έπεφτε η κυβέρνηση και είχαμε εκλογές και ξανάβγαινε πρώτη η ΝΔ; Η ΧΑ μήπως με διπλές έδρες από πριν; Γιατί κυβέρνηση πάλι με συνεργασίες θα έβγαινε μετά από 2-3 χαμένους μήνες. Που η διαφορά υπέρ της χώρας ή του λαού αν γίνονταν εκλογές πάλι ένα χρόνο μετά τις 2πλές;

   • np_complete_problems avatar
    np_complete_problems @ Γεώργιος Τ. 01/08/2013 14:23:32

    με ποιόν λοιπόν θα κυβερνούσε η ΝΔ ;

   • nikos nikidis avatar
    nikos nikidis @ Γεώργιος Τ. 01/08/2013 15:20:38

    μ' αρέσει το σκεπτικό σου

   • artsiburci avatar
    artsiburci @ Γεώργιος Τ. 01/08/2013 22:28:38

    Η ΝΔ πρώτη είναι παρελθόν. Στις λαικές συνοικίες αυτή τη στιγμή είναι τρίτη δυστυχώς.

 6. Μ.Β avatar
  Μ.Β 01/08/2013 11:00:34

  Ξεπούλημα είναι ΚΑΙ όταν εκχωρείς με οποιοδήποτε αντίτιμο, ενέργεια και νερό, δηλαδή 2 από τους βασικότερους παράγοντες που οφείλει να ελέγχει ένα κράτος , ώστε να μην είναι υποτελές προτεκτοράτο και μπο.....λο.

 7. Nikos K. avatar
  Nikos K. 01/08/2013 12:07:49

  @Δρόλαπας: "
  Η Επόμενη μέρα για την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ θα διαμορφωθεί απο το πλέγμα σχέσεων του Κου Αβραμόπουλου με τον Κο. Βενιζέλο , μια γεύση του πολιτικού αναστήματος του Κου Βενιζέλου έλαβε η Καραμανλική συνιστώσα της Ν.Δ. με την αποκαθήλωση της “μεγάλης διπλωματικής επιτυχίας” του Βέτου του Βουκουρεστίου αναφορικά με την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και με τη αναγωγή των γεγονότων στην πραγματική τους βάση".

  Καλημέρα!
  Επειδή δεν κατάλαβα για ποια ενέργεια του Βενιζέλου μιλάς, και επειδή αυτό είναι κύριο δεδομένο στη νυν πολιτική κατάσταση, μπορείς να μας πεις, σε παρακαλώ;

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Nikos K. 01/08/2013 13:06:59

   ". . .η Καραμανλική συνιστώσα της Ν.Δ. με την αποκαθήλωση της “μεγάλης διπλωματικής επιτυχίας” του Βέτου του Βουκουρεστίου αναφορικά με την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και με τη αναγωγή των γεγονότων στην πραγματική τους βάση."

   ῎Ε ὄχι καί συνιστῶσα! ῾Ο κορμός τῆς ΝΔ εἶναι καί ἡ πλειοψηφοῦσα βάση. ῎Αν δέν τό ἔχει οὐδείς ἀντιληφθῆ, πρόβλημα του!

  • np_complete_problems avatar
   np_complete_problems @ Nikos K. 01/08/2013 14:21:37

   @Nikos K.
   Ο Δρόλαπας αναφέρεται στην επίσημη δήλωση Βενιζέλου ότι η Ελλάδα ΔΕΝ έθεσε βέτο στο Βουκουρέστι, αναφορικά με την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
   Αλλά προφανώς κάνει λάθος !!!!
   Αυτή είναι η ΕΠΙΣΗΜΗ θέση όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων (και της κυβέρνησης Καραμανλή) και έχει να κάνει με το ΝΟΜΙΚΟ θέμα που δημιουργήθηκε εξ'αιτίας της προσφυγής των Σκοπιανών στα Διεθνή δικαστήρια ...

   • Nikos K. avatar
    Nikos K. @ np_complete_problems 01/08/2013 14:26:42

    Ευχαριστώ, φίλε!

 8. Νιόβη avatar
  Νιόβη 01/08/2013 12:51:39

  Το ΠΑΣΟΚ να πίνει νερό στο όνομα του Σαμαρά που το έσωσε, εγώ τι να πιω στην υγειά του που σώζοντάς το (όχι μία, αλλά δυο φορές, από πέρυσι που δέχτηκε να συγκυβερνήσει μαζί του) μου ξαναφόρεσε καπέλο τον Δούρειο Ίππο των Μνημονίων; Αυτό είναι το πρόβλημά μας; Ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αχάριστο και δεν δίνει όρκο υποταγής στον Σαμαρά ή ότι χάρη στον Σαμαρά κυβερνά μια κλίκα ανθρώπων που όλοι μαζί δεν παίρνουν ούτε 3%;

  Μήπως όμως σώθηκε κι ο Σαμαράς σώζοντας το ΠΑΣΟΚ; Γιατί με 22% (κι αν είναι και τόσο) δεν κάνεις αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σ᾽ αυτή την περίπτωση, η ευγνωμοσύνη θα πρέπει να είναι αμοιβαία. Το ότι σώνονται κιόλας όσο «σώζονται» είναι άλλη ιστορία.

 9. δημης avatar
  δημης 01/08/2013 13:16:14

  Μόνο ΜΙΑ φορά τους έχει σώσει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Αχαριστία λέγεται;;;;;;;;;;;

 10. Hawk avatar
  Hawk 01/08/2013 13:28:11

  Ας μην τους έσωζε ο Σαμαράς, μήπως πήγαν γονατιστοί να του το ζητήσουν?
  Ο Σαμαράς είχε πει ότι θα γίνει μία και μόνη εξεταστική για το πως μπήκαμε στο μνημόνιο και στο ΔΝΤ και αντ' αυτού θα μπούμε σε λίγο και σε ένα νέο μνημόνιο, μνημόνια διαρκείας δηλαδή, μέχρι τελέσεως του μνημοσύνου μας .
  Δυστυχώς ο Σαμαράς έχει προσφέρει τεράστεια κάλυψη στο πασοκ και τα μεγαλοστελέχη του και είναι τόσο εμφανές που να στεναχωρεί πολλούς ψηφοφόρους της παράταξης. Ισως ακόμη να είναι και ένας από τους λόγους που αυτοί οι ψηφοφόροι στρέφονται προς την χρυσή αυγή.

  • artsiburci avatar
   artsiburci @ Hawk 01/08/2013 22:30:59

   Δεν στενοχωρεί μόνο τους ψηφοφόρους της δικής του παράταξης αλλά και τους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με τη σειρά τους στρέφονται στο ΣΥΡΙΖΑ

 11. Nikos K. avatar
  Nikos K. 01/08/2013 13:52:48

  Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ψηφοφόρων:

  Α) Αυτοί που είναι υπέρ του Μνημονίου "βρέξει - χιονίσει", ή "Ευρώ πάση θυσία", ή "ό,τι πει η τρόικα" -που βάζει τα λεφτά, δηλαδή, η Γερμανία της Μέρκελ και οι συν αυτής. Σαμαράς και Βενιζέλος είναι αυτής της πολιτικής, ΑΛΛΆ όχι και σύσσωμα τα κόμματά τους.

  Β) Εκείνοι που είναι υπέρ του Μνημονίου στην "επανίδρυση του κράτους" (= τον θάνατο του από το 1821 πελατειακού/κομματικού κράτους), και κατά στην οικονονομική αντιμετώπιση της Κρίσης, η οποία δεν είναι ελληνική, ή πορτογαλική ή ισπανική ή ιρλανδική ή ιταλική, αλλά ευρωπαϊκή και παγκόσμια. Εδώ ανήκει, κατά τη γνώμη μου, η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Ο χώρος αυτός καλύπτεται από όλο το πολιτικό φάσμα, πλην ΚΚΕ και ΧΑ. Λίγοι, αλλά υπαρκτοί, από ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, όλη η ΔΗΜΑΡ και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και ηγείται ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΑ του χώρου.

  Γ) Αυτοί που είναι κατά του Μνημονίου, γενικά. ΚΚΕ και ΧΑ, βασικά, αλλά κι εδώ υπάρχουν από όλα τα κόμματα θιασώτες τής άποψης. Το μπλοκ, όμως, αυτό, είναι καταφανώς μειοψηφικό, ενώ, μάλλον, είναι αδύνατη η σύστασή του σε σώμα, αφού η χαώδης ιδεολογική διαφορά ΧΑ με ΚΚΕ, αλλά και με όλους τους υπόλοιπους, αποκλείει τον συνασπισμό.

  Η τάση αυτή τη στιγμή είναι η Α΄ ομάδα να έχει διαρροές προς όλο το φάσμα, ενώ η Β΄, ακριβώς, το αντίθετο: παίρνει από παντού. Η Γ΄ και παίρνει και δίνει.

  Λέει ο Δρόλαπας: "Η Αναγωγή των δημοσκοπήσεων σε έδρες σήμερα δίνει στο πρώτο κόμμα 122 στο δεύτερο κόμμα 66 έδρες στο τρίτο κόμμα την Χ.Α. 65 έδρες σε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ 22, 19, 16 και 10 έδρες". Αν είναι πρώτη η ΝΔ, (πολύ σοφά ο Δρόλαπας δεν κατονομάζει α' και β΄κόμμα), δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, μόνο. Οι υπόλοιποι δεν θα υποστηρίξουν, άρα, δεν υπάρχει κυβέρνηση από αυτό το μπλοκ, ή "ό,τι πει η τρόικα".

  Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, κάνει κυβέρνηση, εύκολα: 166 + 22, ή 166 + 19, ή 166 + 10. Δηλαδή, έχει και το προνόμιο να επιλέξει σύμμαχο, ενισχύοντας το αριστερό ή το κεντρώο πρόσημό του. Αν και, μάλλον, θα πάει για συνασπισμό όλης της κεντροαριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ 166, ΠΑΣΟΚ 22, ΔΗΜΑΡ 10 = 198 έδρες).

  Ο Τσίπρας έκανε δυο πολιτικές κινήσεις σημαντικές. Πρώτα, εξήγαγε το ελληνικό πρόβλημα στην ΕΕ, λέγοντας (το σωστό) ότι η Κρίση είναι ευρωπαϊκή, οπότε, και η λύση ή θα είναι ευρωπαϊκή ή δεν θα υπάρξει. Ζητώντας, ταυτόχρονα, τον συνασπισμό όλων των αριστερών κομμάτων της Ευρώπης και, κυριότατα,, του Νότου, για πίεση προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό, του αναγνωρίσθηκε και εκτός Ελλάδας κατοχυρώνοντάς τον στο ευρ. πολιτικό φάσμα, (κάποιοι στο Ευρ. κοινοβούλιο τον πρότειναν για πρόεδρο της ΕΕ), και εντός.

  Η δεύτερη κίνηση ήταν το ξεκαθάρισμα με τις συνιστώσες στο Συνέδριο, ή η στροφή προς το Κέντρο και όχι προς αριστερά. Αυτό καθησύχασε πολλούς που, δικαίως, είχαν επιφυλάξεις με το χαοτικό φαινόμενο δηλώσεων μελών του, για πλείστα όσα ζητήματα. Με άλλα λόγια, ο Τσίπρας, αντιλήφθηκε αυτό που δεν θέλει και πολύ φιλοσοφία: ΧΩΡΙΣ το Κέντρο, ή τους "μετριοπαθείς" και ακομμάτιστους φιλελεύθερους ψηφοφόρους, (οι "ΔΓ/ΔΑ" και οι "αναποφάσιστοι" των δημοσκοπήσεων), δεν υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσεις. Δεν είναι καθόλου συμπτωματικό το ότι ακόμα και ο Γιανναράς τάχθηκε κατά Σαμαρά/Βενιζέλου και υπέρ εναλλακτικής Τσίπρα, -υπό προύποθέσεις (να μας πει, τώρα, πριν τις εκλογές, με ποιους θα κυβερνήσει)

  Αυτή, όμως, η κίνηση "ξεδόντιασε" και την επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ να ταυτίζει τον Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ με την άκρα αριστερά, τους "κουκουλοφόρους" και τους "τρομοκράτες", ή ως ...κόκκινο Μιχαλολιάκο. Ο Τσίπρας πάει όλο προς το κέντρο, καταλαμβάνοντας χώρους από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κλπ, ενώ η ρητορική της κυβέρνησης, μέχρι και χθες, ήταν "ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ...ανεβαίνουν στο βουνό για αντάρτικο".

  ΥΓ. Αυτά όλα με δεδομένο ότι θα πάμε σε εκλογές με αυτά τα κόμματα. Πράγμα που είναι, όμως, πολύ δύσκολο.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Nikos K. 01/08/2013 23:02:35

   Τον ΣΥΡΙΖΑ με 166 έδρες αν είναι πρώτο κόμμα που τον βρήκατε; Για ξανακοιτάξτε τα νούμερά σας παρακαλώ!

 12. Tasos avatar
  Tasos 01/08/2013 14:12:33

  Εχει ενδιαφέρον που οι απόψεις μοιάζουν με τα πόδια σε 2 βάρκες. Από τη μια λέμε ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, από την άλλη τα χώνουμε σε βουλευτές-κωλοτούμπες που γκρινιάζουν. Και να μη γίνει κοινωνική έκρηξη θέλουμε και να συνεχίζουν να ψηφίζουν κανονικά οι βουλευτές γιατί η "κοινωνία" λέει δε θέλει εκλογές και η χώρα θα διαλυθεί. Δε γίνεται να έχουμε και τα 2 μαζί, διαλέξτε.
  Εκτός κι αν η κοινή συνισταμένη των απόψεων είναι κραυγή προς την ηγεσία της ΝΔ σε στυλ "σας θέλουμε αλλά αλλάξτε τροπάριο". Ε δεν αλλάζουν τροπάριο γιατί μάλλον πιστεύουν στα αλήθεια ότι κερδίζοντας χρόνο με το στανιό, θα προλάβουν να μας σώσουν οι Γερμανοί, πριν διαλυθούμε τελείως σα κοινωνία και σαν οικονομία. Αυτό είναι πολύ χοντρό ποντάρισμα όμως και όταν σου πέφτει συνέχεια μαύρο και συ ελπίζεις ότι κάποια στιγμή θα ρθει και κόκκινο γιατί δε μπορεί να ρχεται συνέχεια μαύρο, τότε κινδυνεύεις να ξεμείνεις από κάβα πριν έρθει η ώρα του κόκκινου.
  Αυτό που λέμε είναι σταματήστε το αλόγιστο ποντάρισμα, σώστε ό,τι απέμεινε και δρόμο απ' το καζίνο.

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ Tasos 01/08/2013 14:20:57

   Όπως τα λέτε.

 13. Albert avatar
  Albert 01/08/2013 14:50:27

  Διακρίνω μια απέραντη ειρωνία εδώ. Ο ΚΚΒ' με το στρίβειν δια των εκλογών και ο Σαμαράς με τα Ζάππεια και τα ισοδύναμα δε φόρτωσαν (αριστοτεχνικά πράγματι) την καυτή πατάτα στο Πασοκ, το 2009, και χώρισαν τον κόσμο σε αντιμνημονιακούς και μνημονιακούς? Αν ο ΚΚΒ' έπαιρνε τα πρώτα μέτρα εως και το φθίνοπωρο του '11, πού θα ήταν σήμερα η ΝΔ? Η συντριβή του Πασοκ ως θεία δίκη για τις αμαρτίες του είναι δίκαιη. Αλλά η διάσωση της ΝΔ οφείλεται σε φτηνή ευθυνοαποφυγή. Μην ξεχνιόμαστε.

 14. tassos.κ avatar
  tassos.κ 01/08/2013 15:02:32

  Ναι όντως έσωσε όλους αυτούς που δεν θα βλέπανε ούτε στον ύπνο τους τα βουλευτικά έδρανα. Μόνο αυτούς όμως. Εμάς; ήδη σήμερα οι προβλέψεις μιλάνε για "|Goodbye euro", οπότε ας μη μιλάτε για σωτήρία, πέραν των βουλευτών.

 15. Dark Blue avatar
  Dark Blue 01/08/2013 15:02:45

  http://elpidablog.blogspot.gr/2013/08/blog-post_926.html

  κ. Τζάκρη
  Πως κατέβηκε από το χωρίο, και πως (νομίζει) εξελίχτηκε !!
  Μια ανάρτηση χωρίς λόγια, τα συμπεράσματα δικά σας....(photo)

 16. Dark Blue avatar
  Dark Blue 01/08/2013 15:05:03

  Η Τζακρή ( ξέρετε, αυτό το απίστευτο βλαχαδερό...) στη βουλή έπαιζε χειρότερα και από την Ντενιση!......
  Kατηγόρησε η Τζάκρη τον Σαμαρά ότι ξεπουλάει τη χώρα:
  Ποιά; Ο θηλυκός Μαυρογιαλούρος !

 17. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 01/08/2013 15:12:30

  ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ......ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΟΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ........ΤΩΡΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ, ΕΝΩ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ.......

 18. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 01/08/2013 16:07:53

  Δεν νομιζω πως ο Σαμαρας η' ο οποιοσδηποτε στην ΝΔ πρεπει να απαιτει ευγνωμοσυνη απο το Πασοκ.Σε μια συνεργασια και τα δυο μερη ωφελουνται και τα δυο μερη προσφερουν.Αν στη συνεχεια οι οροι της συμφωνιας δειχνουν καποιον ριγμενο,αυτο δεν αφορα τον λαο.
  Οι συγκεκριμενοι βουλευτες διεκδικουν λιγα λεπτα δημοσιοτητας με το γνωστο κολπο της υψηλης αντιστασης και αγωνιστικοτητας.Να μην ξεχναμε οτι ισως σε λιγο ολοι χρειαστει να επιστρεψουν στο τοπικο τους εκλογικο κοινο.Κατι πρεπει να εχουν να πουν....

 19. popaia avatar
  popaia 01/08/2013 16:21:58

  Πού καταντήσαμε! Να έχει δίκιο η Τζάκρη!.. Ε όχι και το νερό. Με τίποτα.

 20. πολίτης avatar
  πολίτης 01/08/2013 18:03:19

  Με τις όψιμες παλικαριές των πασόκων ούτε καν θα ασχοληθώ.
  Η ιδιωτικοποίηση του νερού όμως δεν έχει την έγκριση της πλειοψηφίας των πολιτών αυτής της χώρας.
  Μην ξεχνάτε και τις κινήσεις σε επίπεδο Ευρώπης ενάντια στην ιδιωτικοποίησή του.

 21. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 01/08/2013 23:09:19

  Στο θέμα του νερού δε το συζητώ καν! Δημοψήφισμα ανά περιοχή. Είναι θέμα υγείας και επιβίωσης. Διαβούλευση δεν αρκεί για τέτοια θέματα.

 22. Nikos K. avatar
  Nikos K. 01/08/2013 23:36:33

  Σωστά, συγνώμη! Λάθος βιασύνης. Το 122 έγινε... 166 ("πρώτο κόμμα 122 στο δεύτερο κόμμα 66 έδρες").

  Για τα υπόλοιπα, στην διάθεσή σας...

 23. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 01/08/2013 23:40:13

  Άσχετο: αποτελεί ύψιστη φαντασίωση να βρεθώ σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο με τη Τζάκρη, να κλειδώσω και ... να καταπιώ το κλειδί. Και ότι βρέξει ας κατεβάσει....

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ MantisKalhas 02/08/2013 00:00:37

   @ΜantisKalhas: Η φαντασίωση θα γίνει εφιάλτης αν ξεκινήσει να μιλήσει ...Χα,χα!...

  • sender avatar
   sender @ MantisKalhas 03/08/2013 02:40:11

   Μόνο να μη σου μιλά!γιατί θα βρέξει καρεκλοπόδαρα!

 24. Κ.Π. avatar
  Κ.Π. 02/08/2013 00:30:10

  ''Αντί να πίνουν νερό στο όνομα του Σαμαρά που τους έσωσε, τον πολεμούν'' . Γιατί όχι; Όταν οι ολετήρες τυγχάνουν μιας παράλογης ασυλίας, σε βαθμό που να αισθάνονται και δικαιωμένοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.