#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/09/2011 09:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντί για καθηγητή (όπως ορίζει ο νόμος) διόρισε το φίλο του που παίζουν μαζί μπάσκετ ο Λοβέρδος"Όπως έγραψε χτες ο «Ηπειρωτικός Αγών» σε δημοσίευμά του, τις θέσεις των αναπληρωτών διοικητών στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία πρέπει να καλύπτουν καθηγητές ή αναπληρωτές καθηγητές της Ιατρικής Σχολής. Ο κ. Λοβέρδος όμως προσπέρασε τη διάταξη που ο ίδιος προώθησε στη Βουλή μέσω του νομοσχεδίου για τις μεταμοσχεύσεις και αποφάσισε να ορίσει έναν φίλο του και συμπαίκτη του στην ομάδα μπάσκετ της Βουλής…

Με το άκουσμα του ονόματος του κ. Τζαλαλή στην καίρια αυτή διοικητική θέση, του αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις. Η απειρία του σε διοικητικές θέσεις και η έλλειψη τυπικών προσόντων αλλά και η παράκαμψη της νομοθεσίας από τον υπουργό συζητήθηκαν σε «πηγαδάκια» και στη χτεσινή συνάντηση που είχαν οι διοικητές και οι υποδιοικητές των νοσοκομείων της χώρας στο υπουργείο Υγείας..

Ωστόσο, εξακολουθεί να προκαλεί εντύπωση το φάουλ αυτό του υπουργού, από τη στιγμή που το άρθρο 62 του ν. 3918/2011 είναι σαφές: «Ο αναπληρωτής διοικητής των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων διορίζεται από τον υπουργό, μεταξύ τριών ατόμων που προτείνονται από το οικείο ιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου και είναι μέλος Δ.Ε.Π. της βαθμίδας του καθηγητή ή του αναπληρωτή καθηγητή».

Αρχικά εκτιμήθηκε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν κατέθεσε καμία πρόταση, με τον υπουργό να ερμηνεύει στη συνέχεια κατά το δοκούν το νόμο και να ορίζει έναν εξωπανεπιστημιακό. Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όμως, στα τέλη Ιουλίου πρότεινε για το διοικητικό συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τέσσερα τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη ΔΕΠ. Σε αυτό το σημείο φέρεται ότι υπήρχε παρεξήγηση ή ότι το υπουργείο έκανε τα στραβά μάτια. Και αυτό επειδή στο έγγραφο της Ιατρικής Σχολής δεν ορίζεται σαφώς ότι τα προτεινόμενα μέλη ΔΕΠ διεκδικούν τη θέση του αναπληρωτή διοικητή, η οποία είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης – κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν κατά τη διετή θητεία τους στη διοίκηση το εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο.

Όπως και να’ χει, όταν ο νόμος ορίζει ότι τη θέση του αναπληρωτή διοικητή την καταλαμβάνουν μόνο μέλη ΔΕΠ, το υπουργείο θα έπρεπε να εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου και να μην οδηγείται σε παρατυπίες για χάρη φίλων.

Πηγή: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

http://epirus.tv/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dinodamo avatar
  dinodamo 09/09/2011 09:37:02

  Πωπω τι μας θυμησες τωρα.90s στο μετς στην ομαδα του Παγκρατιου τον ειχαμε για θεο!Αξιος!Αυτο ειναι αξιοκρατια!

 2. Arrow avatar
  Arrow 09/09/2011 09:47:55

  1. Στο πανεπιστημιακό Ιωαννίνων πρέπει να πέσουν πολλές κλωτσιές και αυτό δεν γίνεται από κάποιον από μέσα γιατί όλοι έχουν κάνει "σύμφωνα μη επιθέσεως".
  Ας δημοσιευτεί πόσοι χειρουργοί πληρώνονται και πόσες εγχειρήσεις κάνουν το χρόνο. Πόσοι νοσοκόμοι φαίνονται ότι υπηρετούν στα χαρτιά και πόσοι κάνουν αυτή τη δουλεια...
  Δεν τολμάει να μιλήσει γιατρός σε νοσοκόμα και πέφτουν μπινελίκια....

  2 Δεν πα να διορίσει διοικητή και τη γάτα του, τι μας πειράζει; Ας φέρει τα νούμερα ο νέος διοικητής σε cost cutting και ας σπάσει τους ιερούς δεσμούς εκεί μέσα με τους προμηθευτές και εδώ είμαστε...

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/09/2011 09:52:44

  Εντωμεταξύ, η Δημοκρατία αποκαλύπτει σήμερα ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί καμπάνιες για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών!

 4. alakran avatar
  alakran 09/09/2011 10:40:56

  O Λοβέρδος δεν ήταν αυτός που έλεγε "μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν εξοφληθεί όλοι οι φαρμακοποιοί...σίγουρα...αλλιώς θα παραιτηθώ"?????
  Πόσοι μήνες έχουν περάσει από τότε?

 5. ataktos avatar
  ataktos 09/09/2011 10:43:31

  το λένε ... βαθύ Πασοκ

 6. ΑΖ avatar
  ΑΖ 09/09/2011 10:57:26

  Ειπαμε θελει νευροληπτικά. Βρισκεται σε παραληρημα μεγαλειου. Εχουνε φαινεται το γονιδιο στην οικογενεια....

  AZ

  • juliet avatar
   juliet @ ΑΖ 09/09/2011 12:10:08

   Χαχαχα,κεφαλλονίτικα γονίδια.......ξέρεις είναι το μόνο νησί που δεν χρειάζεται τρελλοκομείο ,κουκλοφορούνε όλοι ελεύθερα!!!!!!!

 7. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 09/09/2011 11:04:13

  "...Σε αυτό το σημείο φέρεται ότι υπήρχε παρεξήγηση ή ότι το υπουργείο έκανε τα στραβά μάτια. Και αυτό επειδή στο έγγραφο της Ιατρικής Σχολής δεν ορίζεται σαφώς ότι τα προτεινόμενα μέλη ΔΕΠ διεκδικούν τη θέση του αναπληρωτή διοικητή, η οποία είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης – κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν κατά τη διετή θητεία τους στη διοίκηση το εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο..."

  Παρεξήγηση δε νομίζω. Όταν κάτι είναι ασαφές σε διοικητικό έγγραφο ή και όποιο άλλο, η πολιτική ηγεσία ενός υπουργείου μπορεί να επανέλθει με νέο έγγραφο και πιεστικά να απαιτεί διευκρινήσεις και σαφείς προτάσεις, εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Κι εν τέλει κάνουν και τηλεφωνήματα ! (μην πω email και αρχίζουν να ψάχνονται με την ηλ. διακυβέρνηση)

  Το να διορίσει κάποιος το φίλο του επειδή το πανεπιστήμιο δεν έδωσε σαφή πρόταση είναι ανέκδοτο.

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/09/2011 11:10:18

  Το έγραψα και σε άλλη ανάρτηση, θα το επαναλάβω κι εδώ.

  Θαυμάστε το... εκσυγχρονιστικό μεγαλείο του ανδρός: στο σύμπλεγμα των νοσοκομείων "Ευαγγελισμός", "Έλενα Βενιζέλου", "Πολυκλινική" και "Οφθαλμιατρείο" έχει διορίσει (υπερ)διοικητή έναν... απόστρατο αξιωματικό της αεροπορίας!

  Θυμάστε, επί Ανδρέα, την προβληματική καλτσοβιομηχανία "Πουρνάρα" που είχε κρατικοποιηθεί και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου είχε διοριστεί απόστρατος αξιωματικός του ναυτικού; Ε, κάπως έτσι και ο Λοβέρδος με το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας!

 9. ΓΙΩΤΑ avatar
  ΓΙΩΤΑ 09/09/2011 12:35:03

  Στον νομό Κοζάνης μείωσε τις κλίνες του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαϊδας κατασκευής 1990 με πρωτιά σε εισαγωγές και επεμβάσεις απο 250 σε 200 ενώ παράλληλα αύξησε τις κλίνες του νοσοκομείου Κοζάνης κατασκευής 1950 απο 190 σε 200 ώστε να εξυπηρετήσει τον κοινό συναγωνιστή και δήμαρχο Κοζάνης επί 20 χρόνια και νυν υπουργό Κουκουλόπουλο.
  Φυσικά όρισε και κοινό διοικητή αποτυχημένη υποψηφια βουλευτή Τάσα μπουρτσου.
  Για ποια αξιοκρατία να μας μιλήσει ο εν λόγω κύριος.

  • juliet avatar
   juliet @ ΓΙΩΤΑ 09/09/2011 13:15:22

   Δεν τα κάνουνε αυτά οι Πασόκοι........
   Πάντως τον άκουσα στη Βουλή ,όντως κάτι συμβαίνει γιατί μιλάει ηγετικά .

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ ΓΙΩΤΑ 09/09/2011 17:21:15

   Ας λέει ό, τι θέλει στα δημόσια τηλεπαράθυρα, ας κλαίει ας ωρύεται, ένα πράγμα μόνο ζητώ από τον κυρ Αντρέα:
   ΜΗ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ!!!
   Νεύρα έχουμε και εμείς, δεν έχουμε σύρμα, έτσι;

   Και όπως λέε και ο ataktos: "το λένε βαθύ πασόκ"!

 10. Μυρσινη avatar
  Μυρσινη 09/09/2011 16:36:36

  Φάκτορα μπορείς να βρεις το τεύχος του ΑΝΤΙ που αποκάλυπτε τα σημειώματα που έστελνε ο Λοβέρδος σε συναδέλφους του καθηγητές για να περνούν τα μαθήματα κάποιες φοιτήτριες τω πάλαι ποτέ?

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 17/10/2014 18:49:37

  Συνελήφθη ο Φάνης Χριστοδούλου, δηλώνει έτοιμος να πάει φυλακή http://on-msn.com/1DiM6vv

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.