#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/08/2012 19:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντί για "ισοδύναμα", 12-14% μείωση των ειδικών μισθολογίωνΠροσγείωση στην πραγματικότητα από αύριο, καθώς φθάνουν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα και από Τετάρτη το πακέτο των 11,5 δις ευρώ ξαναμπαίνει στην κλίνη του… Προκρούστη. Εκεί όπου θα δοκιμαστούν οι αντοχές του οικονομικού επιτελείου απέναντι στις πιέσεις των δανειστών μας, αλλά και η ευαισθησία της κυβέρνησης συνολικότερα απέναντι στην πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική οικονομία.

Δηλαδή, η ανάγκη να μην επιβαρυνθούν άλλο τα κοινωνικά στρώματα που έχουν δώσει κάθε οικονομική ικμάδα τα προηγούμενα χρόνια και έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια των αντοχών τους, καθώς και οι ήδη εξαθλιωμένοι (πτωχοί, νεόπτωχοι, άνεργοι) που αναζητούν ελπίδα, με την επίσης αδήριτη ανάγκη να βρεθεί η χρυσή τομή και τα ισοδύναμα μέτρα.

Οι επόμενες μέρες θα κρίνουν πολλά, καθώς θα φανεί εάν φτάνει το πακέτο ή αν θα αναζητούν και άλλα μέτρα (αυτά που μπορεί να κόψει η τρόικα), όπως επίσης και αν η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να αντέξει την τρομερή πίεση που αναμένεται.

Η αρχή θα δοθεί από τη «μάχη» των ειδικών μισθολογίων η οποία τελειώνει σήμερα με επίκεντρο τους ένστολους που εγείρουν και τις μεγαλύτερες ενστάσεις, διεκδικώντας εξαίρεση από τη μείωση με το επιχείρημα ότι παίρνουν ήδη χαμηλούς μισθούς, κυρίως σε σύγκριση με άλλους υπαλλήλους άλλων κλάδων.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα σε πολύωρη σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα και των αρμόδιων υπουργών Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, αλλά αποφάσεις δεν πήραν.

Αυτές, αναμένονται να ληφθούν εντός των επόμενων ημερών,  σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με στόχο να  παρουσιαστούν στην ηγεσία της τρόικας που αναμένεται την προσεχή εβδομάδα για την επικαιροποίηση του Μνημονίου αλλά και να ολοκληρωθεί η σύνταξη του Μεσοπροθέσμου και του προσχεδίου του Προϋπολογισμού.

Η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να υποκαταστήσει τις φετινές περικοπές ειδικών μισθολογίων (αξίας 205  εκατ. ευρώ) με «ισοδύναμες» οριζόντιες περικοπές δαπανών και να εφαρμοσθεί το μέτρο από το 2013 (εξοικονόμηση ετησίως  600 εκατ. ευρώ) φέρεται να ανατρέπεται.

Η μεσοσταθμική μείωση των μισθολογίων  δικαστικών, ιατρών, καθηγητών, διπλωματών, πολιτικού προσωπικού, αστυνομίας, ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με πληροφορίες είναι της τάξης του 12-14% αλλά  προτείνεται να είναι κλιμακωτή για να προστατευθούν κλάδοι που έχουν ήδη πληγεί σημαντικά αλλά και  φέρουν ισχυρές αντιστάσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι ένστολοι που έχουν και μικρότερους μισθούς, μάλλον θα συμμετέχουν και με μικρότερο ποσοστό που θα είναι –σύμφωνα με τις πληροφορίες μας σε μονοψήφιο νούμερο, γύρω στο 5%.

Ωστόσο, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι προεκλογική εξαγγελία της Νέας Δημοκρατίας ήταν ότι θα ενίσχυε τους ένστολους δίνοντάς τους αυξήσεις καθώς δεν είναι δυνατόν να φυλάς τα σύνορα και να κυνηγάς τους εγκληματίες παίρνοντας μισθό 600 ευρώ. Επρόκειτο για μια προεκλογική δέσμευση ιδιαίτερα σοβαρή η οποία δεν πρέπει να ανατραπεί στο όνομα του πακέτου των 11,5 δισ. που έγιναν 14 δισ. και που τώρα μαθαίνουμε ότι μπορεί να είναι και 18 δισ.

Στο κάτω - κάτω ας βρουν άλλα μέτρα, γι' αυτό πληρώνονται και γι' αυτό ανέλαβαν τη δύσκολη αποστολή. Αν δε μπορούν ας το πουν. Οχι.... μέλι – μέλι κι από τηγανίτα τίποτε.

Για παράδειγμα, δε μπορεί να διαρρέουν ότι έχουν cd με κάθε καρυδιάς καρύδι που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό ή που έχουν 30άμετρα σκάφη χωρίς εισοδήματα, αλλά δεν κάνουν τίποτε. Ας πάρουν τα λεφτά από αυτούς που φοροδιαφεύγουν αφού πρώτα τους κάνουν βούκινο στην κοινωνία, κι ας αφήσουν τους στρατιώτες στα σύνορα και τους αστυνομικούς στο στόμα του λύκου που στην κυριολεξία πένονται. Ακόμη και το 5%, δηλαδή ένα 50άρικο για όποιον παίρνει 1.000 ευρώ, είναι σημαντικό, εκτός κι αν για κάποιους κυβερνητικούς αξιωματούχους είναι... ψίχουλα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔημήτρηςΚ avatar
  ΔημήτρηςΚ 27/08/2012 19:52:58

  Παίζουν με την φωτιά.

 2. evola avatar
  evola 27/08/2012 19:53:47

  κοινώς θα τους χρυσωσουν το χάπι!!! Ανέμεναν κόψιμο 12% θα ειναι ευτυχισμένοι με 8% !!!
  Αφου σας ανέχονται καλα να πάθουν!!!

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ evola 27/08/2012 21:00:50

   Οι στρατηγούληδες τους ανέχονται εδώ και 30 χρόνια και κάνουν όλο και πιο πολλές επικύψεις. Εμείς οι μικροί τους έχουμε γραμμένους στα ....... αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί δεν συμμετέχουμε στα κέντρα αποφάσεων.Να δώ τους παπούληδες από το 2013 τι θα κάνουν όταν θα πρέπει να διαλέξουν μεταξύ σύνταξης(κουτσουρεμένης κατά πολύ) και εργασίας.Τότε θα είναι πολύ αργά για δάκρυα.

 3. chris avatar
  chris 27/08/2012 19:55:48

  Γνωρίζει κανείς πόσα παίρνει τον μήνα ένας υπάλληλος μιας ΔΕΚΟ? Ας πούμε της ΔΕΗ.

  • Marios St avatar
   Marios St @ chris 28/08/2012 01:42:40

   Άστο φίλε το παραμύθι δεν έχει πια δράκο
   Τεχνικός με 24 χρόνια σε κυκλική 7ήμερη βάρδια (νύχτες Σ.Κ. αργίες κλπ)
   μείωση 45% το τελευταίο εξοφλητικό ήταν 1347 ευρό και έπεται συνέχεια, γιατί οι φωστήρες θεωρούν ότι ο ανειδίκευτος κλητήρας του χψ υπουργείου δεν γίνετε να πληρώνετε με 1000 και ο ειδικευμένος τεχνικός με 1347 και "σκέφτονται" να τους εντάξουν όλους στο ενιαίο

 4. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 27/08/2012 20:09:30

  καλά είμαστε σοβαροί; Δεν μπορούν να βρουν 200 εκατ;
  Να κάνω μια πρόταση;
  Ενα Σαββατόβραδο η οικονομική αστυνομία να επισκεφθεί όλα τα μπουζουξίδικα αλλά να πρωτοτυπήσει και αντί να ελέγξει τους καταστηματάρχες αν κόβουν απόδειξη να ελέγξει τους θαμώνες που πετάνε ντάνες τα λουλούδια και ανοίγουν τις σαμπάνιες. Μετά απο εναν συνοπτικό ελεγχο την επομένη ημερα στις φορολογικες τους δηλώσεις, εσείς τι λέτε; Θα τα βρει ή δεν θα τα βρεί;

 5. Περικλής avatar
  Περικλής 27/08/2012 20:10:56

  Όταν οι μισθοί όλων των υπολοίπων ΔΥ έχουν μειωθεί κατά μ.ο. 30% (οι νεότεροι περισσότερο) δεν κατάλαβα από που προκύπτει ότι ένας άκρως ευνοημένος κλάδος θα πρέπει να υποστεί μείωση 5-12%. Τι περιμένετε να να στραφεί η μια τάξη εναντίον της άλλης ;΄

  Διαβάστε εδώ για τα ΕΡΓΑ και τις ΗΜΕΡΕΣ των Δικαστικών να φρίξετε :

  http://www.tydky.gr/news/news/pos-dikastikoi-kai-politikoi-trone-kai-pinoun-eis-ugeian-ton-koro.html

  ΕΕΕΛΛΛΛΛΕΕΕΟΟΟΣΣΣ...

  • Θησειώτης avatar
   Θησειώτης @ Περικλής 28/08/2012 07:43:29

   Μάλλον δεν το γνωρίζεις, αλλά τα ειδικά μισθολόγια έχουν υποστεί κι αυτά την ίδια μείωση με τους λοιπούς ΔΥ. Και έπεται κι άλλη μείωση στα ειδικά...

   • Βέρτης avatar
    Βέρτης @ Θησειώτης 28/08/2012 11:56:00

    Γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν έχουν υποστεί καμία μείωση. Η μειώσεις που έχουν υποστεί ήταν αυτές του πρώτου μνημονίου (περικοπή δώρων) και ήταν γενικές σε όλους. Απλά στους ΔΥ εφαρμόστηκε το ενιαίο που πετσόκοψε τους μισθούς και κατάργησε όλα τα επιδόματα ενώ δεν συνέβη απολύτως τίποτα στα ειδικά μισθολόγια (σε κάποιους ακόμα αυξήθηκαν πχ πτητικό γιατί οι πιλότοι είχαν ψυχολόγικό πρόβλημα και δεν μπορούσαν να πετάξουν αν τους ειωνόταν!!! ακριβώς έτσι). Απόδειξη τα επιδόματα παραπάνω των δικαστικών , στρατιωτικών κλπ. Προσωπικά έπαιρνα εκτός μισθού 3 επιδόματα και καταργήθηκαν και τα 3 (περίπου 750Ε για να μην έχεις απορία).

   • alexia avatar
    alexia @ Θησειώτης 28/08/2012 17:37:59

    πολλοί ομως απο αυτούς οπως οι ανώτεροι κληρικοί και οι δικαστικοί πληρωνονται με 7000ευρω μηνιαίως ,τιθα πάθουν αν πάρουν 5600 ευρω το μήνα .Λίγα είναι μεσα στην οικονομική συγκυρία που ζούμε;

 6. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 27/08/2012 20:13:58

  Ο όρος ένστολοι, ένστολος για τους υπηρετούντες στις ΕΔ σε ποιό άρθρο του συντάγματος αναγράφεται;
  Ο στρατιωτικός φέρει στολή,στολή φέρουν όμως και άλλες κατηγορίες εργαζομένων.
  Ο όρος ένστολος που χρησιμοποιούν κατά κόρο οι πολιτικάντηδες σκόπιμα,στο πλαίσιο της ισοπεδωσης μόνο τυχαίο δεν είναι.
  Δεν το περιμέναμε αυτό από τους ΝΔ και τους πολιτευτές της ειδικά από τον ΥΕΘΑ και τους λοιπούς υπουργούς.

  • Ανιψιός avatar
   Ανιψιός @ ΠΕΛΙΑΣ 27/08/2012 20:30:49

   Γιατί δεν το περιμένατε;

 7. Tsol avatar
  Tsol 27/08/2012 20:28:18

  evola τα είπες όλα

 8. Απογοητευμένος avatar
  Απογοητευμένος 27/08/2012 20:31:25

  ''Η αρχή θα δοθεί από τη «μάχη» των ειδικών μισθολογίων η οποία τελειώνει σήμερα με επίκεντρο τους ένστολους που εγείρουν και τις μεγαλύτερες ενστάσεις, διεκδικώντας εξαίρεση από τη μείωση με το επιχείρημα ότι παίρνουν ήδη χαμηλούς μισθούς, κυρίως σε σύγκριση με άλλους υπαλλήλους άλλων κλάδων''΄Δεν είναι οι ένστολοι (ατυχής το λιγότερο η έκφραση) αυτοί που εγείρουν ενστάσεις αλλά ο ΣΑΜΑΡΑΣ αυτός που ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!Για να μην το παρουσιάζουμε όπως συμφέρει.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑΜΕ!

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ Απογοητευμένος 27/08/2012 20:52:38

   ...όρεξη νά'χεις !

   Όσο για το "δεσμεύτηκε προεκλογικά"... πώς ακριβώς την εννοείς αυτή τη δέσμευση ;

   • Απογοητευμένος avatar
    Απογοητευμένος @ τσώφλι πασατέμπου 27/08/2012 22:07:04

    Το όρεξη να ΄χεις το καταλαβαίνω σαν όρεξη να ΄χεις να εξαπατείσαι!Συμφωνώ δεν είναι η πρώτη φορά,για τελευταία προσωπικά θα προσπαθήσω να είναι!Όσο για το ότι δεσμεύτηκε προεκλογικά αν εννοείς αν υπέγραψε κανά συμβόλαιο σίγουρα όχι,το δήλωσε όμως πολλάκις στις προεκλογικές τους ομιλίες για να εξασφαλίσει (μην πω τίποτα χειρότερο) τις ψήφους στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας. Και να κοροιδεύεις τον κόσμο που σε στηρίζει και σένα και την παράταξη μία ζωή είναι και τεράστιο πολιτικό σφάλμα και κυρίως ΑΝΗΘΙΚΟ!

 9. Δυστυχώς avatar
  Δυστυχώς 27/08/2012 20:57:22

  Δυστυχώς μετά λύπης μου βλέπω να ακολουθούμε την λογική και τακτική του Πασοκ.

  Τσεκούρια παντού αλλά λάδι το σκάνδαλο Siemens, λάδι τα υποβρύχια, λάδι αυτοί που μας έφεραν εδώ, λάδι οι φοροφυγάδες γενικά λάδι τα πάντα.

  Ας τους ταρακουνήσει κάποιος γιατί στραβά αρμενίζουν και βλέπω στις επόμενες εκλογές να παλεύουμε για να πιάσουμε το 10%.

 10. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ avatar
  ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ 27/08/2012 21:37:43

  τα πάντα εν σοφία ποιεί!

 11. ΕΚΟ ΙΑΤΡΩΝ avatar
  ΕΚΟ ΙΑΤΡΩΝ 27/08/2012 21:50:14

  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΜΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΠ ΟΕΝΓΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ ΟΚ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Κ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΖΕΦΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

  • ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
   ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ @ ΕΚΟ ΙΑΤΡΩΝ 27/08/2012 22:02:11

   Εχεις και εχουμε απολυτο δικιο....αλλα που να το βρουμε;;;Μηπως εχεις παρακολουθησει στην τηλεοραση τι αυστηρο υφος εχει οταν δηλωνει για τις περικοπες που θα γινουν;;; ετσι για να μην παιρνουμε θαρρος.

 12. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 27/08/2012 22:12:12

  Mπράβο για την ειλικρίνεια σας.
  Οντως υπήρξε ξεκάθαρη δέσμευση προεκλογικά.
  Ας είναι αναλογικές και δίκαιες οι περικοπές.Το γράφουμε καιρό,όλα τα επαγγέλματα δεν είναι ίδια,όλος ο Δημ.Τομέας δεν είναι μια ευθεία γραμμή

 13. δουρικός avatar
  δουρικός 27/08/2012 22:29:14

  μ αρέσει που δεν τα περιμένατε όλα αυτά και περιμένατε 15 σημεία επαναδιαπραγμάτευσης και τέλος στο λάθος πρόγραμμα...

 14. andreas avatar
  andreas 27/08/2012 23:46:09

  ΟΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ
  ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΘΗ ΜΕ 10 (ΔΕΚΑΒΑΘΜΗ ΚΛΙΜΑΚΑ)ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 15. Δικερως avatar
  Δικερως 28/08/2012 00:01:21

  Δεν μπορω να καταλαβω την εκ των προτερων κριτικη οπως και την δικη προθεσεων.
  Το ιδιο το αρθρο πληροφορει για ΜΕΣΟΣΤΑΘΜΙΚΗ μειωση.
  Επισης η δεσμευση Σαμαρα ειναι συγκεκριμενη:καμμια μειωση,ει δυνατον,στις ΑΠΟΔΟΧΕΣ(ισως οχι στον ονομαστικο μισθο), των επιχειρησιακα αξιοποιουμενων,οπως και στα κατωτερα κλιμακια.
  Ελπιζω τα σχολια να διαφευγουν της αντικειμενικοτητας λογω απλης αγνοιας
  και οχι λογω προκαταληψης.
  Ας περιμενετε λιγο για την ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοινωση των μετρων,και μετα
  κρεμαστε τους ηγετες που εσεις αναδειξατε,στα λαϊκα δικαστηρια που τοσο
  πιασαρικα στηνετε,τοσο απο τα desktop,οσο και απο τα laptop σας.

 16. τζοντζον avatar
  τζοντζον 28/08/2012 01:50:44

  δικερως το προλαμβανειν εστι φιλοσοφειν. ετσι κι αλλιως η μεσοσταθμικη μειωση δε συναδει με τη δεσμευση του πρωθυπουργου για καμμια απολυτως μειωση στους αστυνομικους και οχι σε ολους τους ενστολους, για να ξερουμε τι λεμε. σε οτι αφορα το στρατευμα αναφεροταν μονο στην επαναφορα του πτητικου επιδοματος και αυτο αν αντιλαμβανομαι καλα δεν το δικαιουνται ολοι οι στρατιωτικοι.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ τζοντζον 28/08/2012 22:57:59

   Ok,εστω οτι"το προλαμβανειν εστι φιλοσοφειν".
   Το προπεταν,ομως,εστι μωρολογειν.

 17. plakias avatar
  plakias 28/08/2012 01:58:21

  Της πλακας ειναι . Να παραμυθιασουν τον κοσμο..

  ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ απο τα "ειδικα" σπεσιαλ και τετοια μισθολογια..
  Γιατι??

  Γιατι αμα κοψουν πχ στα δικαστικα υπαλληλα,θα τους τρεχουν απο το πρωι ως το βραδυ στα "δικαστικα"!! και αντε να ξεμπλεξεις με την δυναμη που εχουν!!

  Αμα κοψουν στα "ενστολα" Ματ μπατσοι καραβαναδες και τετοια ΘΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να ξεμυτισουν ..
  Σταληθεια πιστευετε οτι μπορει κανενα 'πολιτικος" να βγει οξω χωρις μπατσους οπλισμενους να τον φυλανε??

  Πιστευετε κατι τετοιο?? Α! ρωτηστε το μπραβογιοργο που ειναι και .."λαοφιλης πολιτικος".. Οχι θα σας πει το βλημα..

 18. blue nile avatar
  blue nile 28/08/2012 02:41:20

  Υπομονή...τι να πει κανείς.
  Ο Σαμαράς επέλεξε αυτό το δρόμο για να παραμείνουμε στο ευρώ.
  Πάντως ορθότατε επισήμανε στην Μέρκελ ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα.
  Η δε Μέρκελ δεν αντέδρασε.
  Το ευρώ παραπαίει και είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει σε λίγους μήνες.
  Αν όμως σωθεί, που για να σωθεί πρέπει να αλλάξουν οι εφαρμοζόμενες περιοριστικές πολιτικές της λιτότητας, θα είναι τραγικό να είμαστε εκτός...
  Λίγη ανοχή ακόμα ...μέχρι το 2013 θα έχουμε εξελίξεις

  • plakias avatar
   plakias @ blue nile 28/08/2012 10:46:24

   για να παραμείνουμε στο ευρώ.
   ++
   Και αμα εγω ο πολιτης που τον καταληστεψανε ΔΕΝ ΘΕΛΩ το ευρω??

   Τι θα γινει τοτε?
   Μα θα μου πεις "ψηφισες υπερ του ευρω" στις εκλογες..
   Ναι εχεις δικιο..
   Αλλα ψηφισα και ..κατι αλλα.(ζαπεια!!)..
   ΟΧΙ να θυμομαστε οτι μας συμφερει ,κυριος...

 19. Bohemian avatar
  Bohemian 28/08/2012 02:54:51

  Αλήθεια ξέρετε πόσα παίρνει ένας άνδρας των ΜΑΤ;
  Αυτή η καραμέλα των 600 ευρώ που αναφέρει το άρθρο δεν αληθεύει.

 20. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 28/08/2012 04:14:23

  Διώξιμο 200.000 από το Δημόσιο και εξοικονομήθηκαν τα 12 Δις σε ένα χρόνο!
  Διώξιμο ή/και κόψιμο ο μισθός από "διοικητικές" υπαλλήλους ΌΧΙ από μάχιμους υπαλλήλους!

  Κι αν δεν μπορεί ο πρόεδρος να διώξει 200.000 γιατί έτσι "τον δέσμευσαν" ο Κουβέλης και τα συνδικάτα (στις διεργασίες για να προκύψει κυβέρνηση), τότε ας βρει τους διπλοθεσίτες και τους τριπλοθεσίτες και ας τους κόψει τον δεύτερο και τρίτο μισθό!

  Εδώ ξέρω εγώ καμιά δεκαριά, δεν ξέρουνε αυτοί δέκα χιλιάδες;;;
  Μας δουλεύουν;;;

  To ΚΕΕΛΠΝΟ πληρώνει πάνω από χίλιους μισθούς και στο κτίριο δεν χωράνε πάνω από 50 άτομα...
  Είναι δηλωμένοι οτι τάχα είναι εκεί η "οργανική τους θέση" και είναι "αποσπασμένοι" σε γραφεία υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων και βουλευτών. Παίρνουνε δυό μισθούς και είναι και σε 5-6 επιτροπές...

  Από τον πρόεδρο περιμένουμε δύο σημαντικά βήματα:
  "Ξαλάφρωμα" το Δημόσιο από τους ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΥΣ δημοσίους υπαλλήλους που δεν έχουνε καν αντικείμενο και "ξαλάφρωμα" από 2 εκατομμύρια ΛΑΘΡΟμετανάστες...

  Μέχρι τώρα βλέπουμε "αλχημείες"...

  Στο μεν Δημόσιο ακούμε για "μετατάξεις", "εφεδρείες" κτλ. και στο ΛΑΘΡΟμεταναστευτικό αντί να βλέπουμε να φεύγουνε αεροπλάνα στη σειρά για το Πακιστάν, βλέπουμε να δημιουργούντε υπηρεσίες όπου θα μπορούνε να καταφεύγουνε οι ΛΑΘΡΟμετανάστες να μας κάνουνε μήνυση εάν τραβήξουμε καμιά μπάτσα επειδή ρίχτηκαν να μας βιάσουν τις μανάδες...

  • ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
   ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ @ Βασίλης Γκιώνης 28/08/2012 13:30:39

   ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ-ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!!!
   ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΜΟΥΓΓΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!!!!
   ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΗ ΦΟΡΔΙΑΦΥΓΗ;;; ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ;;;
   ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΓΥΓΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ.....Ο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.....ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ 28/08/2012 13:39:22

    Τι λες τώρα; Φοροδιαφυγή;
    Η λέξη κάνει τζίζζζζζζζ...
    Όταν αποφασίσουν να την αντιμετωπίσουν θα είναι όπως στο ανέκδοτο:
    - Γιαγιά τι θα πεί "εραστής";
    - Άχ, καλά που μου το θύμησες, παιδί μου, το είχα ξεχάσει.
    Ανοίγει η γιαγιά την πορτα της ντουλάπας, και τότε πέφτει ένας σκελετός.

  • ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
   ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ @ Βασίλης Γκιώνης 28/08/2012 14:07:45

   ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 23

   ......ουαι δε υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι κατεσθιετε τας οικιας των χηρων και προφασει μακρα προσευχομενοι δια τουτο ληψεσθε περισσοτερον κριμα

   14 ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι κλειετε την βασιλειαν των ουρανων εμπροσθεν των ανθρωπων υμεις γαρ ουκ εισερχεσθε ουδε τους εισερχομενους αφιετε εισελθειν

   15 ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι περιαγετε την θαλασσαν και την ξηραν ποιησαι ενα προσηλυτον και οταν γενηται ποιειτε αυτον υιον γεεννης διπλοτερον υμων

   16 ουαι υμιν οδηγοι τυφλοι οι λεγοντες ος αν ομοση εν τω ναω ουδεν εστιν ος δ αν ομοση εν τω χρυσω του ναου οφειλει

   17 μωροι και τυφλοι τις γαρ μειζων εστιν ο χρυσος η ο ναος ο αγιαζων τον χρυσον

   18 και ος εαν ομοση εν τω θυσιαστηριω ουδεν εστιν ος δ αν ομοση εν τω δωρω τω επανω αυτου οφειλει

   19 μωροι και τυφλοι τι γαρ μειζον το δωρον η το θυσιαστηριον το αγιαζον το δωρον

   20 ο ουν ομοσας εν τω θυσιαστηριω ομνυει εν αυτω και εν πασιν τοις επανω αυτου

   21 και ο ομοσας εν τω ναω ομνυει εν αυτω και εν τω κατοικουντι αυτον

   22 και ο ομοσας εν τω ουρανω ομνυει εν τω θρονω του θεου και εν τω καθημενω επανω αυτου

   23 ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι αποδεκατουτε το ηδυοσμον και το ανηθον και το κυμινον και αφηκατε τα βαρυτερα του νομου την κρισιν και τον ελεον και την πιστιν ταυτα εδει ποιησαι κακεινα μη αφιεναι

   24 οδηγοι τυφλοι οι διυλιζοντες τον κωνωπα την δε καμηλον καταπινοντες

   25 ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι καθαριζετε το εξωθεν του ποτηριου και της παροψιδος εσωθεν δε γεμουσιν εξ αρπαγης και ακρασιας

   26 φαρισαιε τυφλε καθαρισον πρωτον το εντος του ποτηριου και της παροψιδος ινα γενηται και το εκτος αυτων καθαρον

   27 ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι παρομοιαζετε ταφοις κεκονιαμενοις οιτινες εξωθεν μεν φαινονται ωραιοι εσωθεν δε γεμουσιν οστεων νεκρων και πασης ακαθαρσιας

   28 ουτως και υμεις εξωθεν μεν φαινεσθε τοις ανθρωποις δικαιοι εσωθεν δε μεστοι εστε υποκρισεως και ανομιας

   29 ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι οικοδομειτε τους ταφους των προφητων και κοσμειτε τα μνημεια των δικαιων

   30 και λεγετε ει ημεν εν ταις ημεραις των πατερων ημων ουκ αν ημεν κοινωνοι αυτων εν τω αιματι των προφητων

   31 ωστε μαρτυρειτε εαυτοις οτι υιοι εστε των φονευσαντων τους προφητας

   32 και υμεις πληρωσατε το μετρον των πατερων υμων

   33 οφεις γεννηματα εχιδνων πως φυγητε απο της κρισεως της γεεννης............

 21. plakias avatar
  plakias 28/08/2012 10:49:27

  Διώξιμο 200.000 από το Δημόσιο
  --
  Σιγα ρε κρεοπωλη!! Μιλας για 200.000 ατομα ,ητοι μισο περιπου εκατομμυριο ανθρωπους ,που τους στελνεις στην ανεργια και στη λιμοκτονια!

  Συγκοινωνεις τελικα??
  Η απλα "αγριεψες" επειδη ετσι σε θελουν τα πληρωμενα ΜΜΕ??

 22. ΒΛΑΧΟΣ avatar
  ΒΛΑΧΟΣ 29/08/2012 13:40:20

  Κύριοι του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
  Αφήστε κατά μέρος τις αλχημείες σας καιπιάστε τον ταύρο απο τα κέρατα.
  Μπορείτε οχι μόνον να σώσετε τις αποδοχές των ενστόλων αλλά επιτέλους να βάλετε ενα τέλος στις σπατάλες.
  1.Κλείνοντας Μονάδες που τώρα πλέον προσφέρουν ελάχιστα.
  2.Μειώστε τις θέσεις των ανωτάτων και ανωτέρων.
  3.Εξυψώστε το ηθικό των ενστόλων απορίπτοντας τις ιδέες και τα μαχαιρώματα
  απο τους συνδικαλιστές-Μεγαλοδιμοσιογράφους-απο τους εσωτερικούς και
  εξωτερικούς μεγαλοκαρχαρίες , διότι ολοι οι προαναφερθέντες κάθε μέρα ρίχνουν δηλητήριο για τις ένοπλες δυνάμεις.
  4.Αφήστε κατά μέρος τις μικροπολιτικές απολαβές που έχει κάθε βουλευτής
  διατηρώντας κάποιο στρατόπεδο στην περιοχή του.
  Αυτά και άλλα πολλά μπορούν να γίνουν έτσι ώστε και οι μονάδες να λειτουργούν
  καλύτερα με λειγότερα έξοδα και με μεγαλύτερη προσφορά στην εθνική ασφάλεια, και οχι μόνον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.