Αντάρτικο Λαφαζάνη για Αβραμόπουλο
15/02/2015 22:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντάρτικο Λαφαζάνη για Αβραμόπουλο

Στην πρώτη σημαντική απόφασή της η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν έχει καμιά εσωτερική ενότητα και οι συνιστώσες κάνουν κουμάντο. Για σκεφτείτε τι έχει να γίνει μόλις έρθει καμιά συμφωνία με μέτρα για ψήφιση στη Βουλή. Ο κακός χαμός.

Η πρώτη επικοινωνιακή και ουσιαστική ήττα της κυβέρνησης ήρθε με αφορμή την ανακοίνωση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν και εδώ και δύο μήνες είχε καταλήξει ο κ. Τσίπρας στο πρόσωπο του Δ. Αβραμόπουλου φαίνεται ότι οι συνιστώσες που συγκυβερνούν αντέδρασαν σφόδρα με αποτέλεσμα την αναβολή του διαγγέλματος που θα έκανε το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός.

Το γεγονός και μόνο ότι πήγε στο Μαξίμου ο Π. Λαφαζάνης που αντιδρά έντονα στην επιλογή Αβραμόπουλου δείχνει ότι έγιναν έντονες διαβουλεύσεις και προσπάθειες να πειστεί η εσωκομματική αντιπολίτευση.

Πολλά στελέχη έλεγαν ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει… μνημονιακό Πρόεδρο, κάποιον σαν τον Αβραμόπουλο, δηλαδή που έχει ψηφίσει τα μέτρα των τελευταίων ετών. Είχαν διαρρεύσει μάλιστα και πολλά άλλα ονόματα όπως της συγγραφέως Ιωάννας Καρυστιάνη, του Κώστα Γαβρά ή ακόμη και του Προκόπη Παυλόπουλου.

Το μπάχαλο επιβεβαιώθηκε και από τις ανακοινώσεις που έκανε ο Γ. Σακελλαρίδης ο οποίος είπε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το κρίσιμο Γιούρογκρουπ γιατί εκεί είναι επικεντρωμένη η προσοχή της κυβέρνησης. Προφάσεις εν αμαρτίαις ουσιαστικά καθώς οι ίδιοι στην κυβέρνηση είχαν καλέσει την κάμερα στο Μαξίμου για το διάγγελμα αλλά οι γκρίνιες ανέβαλαν τις ανακοινώσεις.

Όπως είναι φανερό, και παρά το γεγονός ότι η επιλογή Αβραμόπουλου θα ψηφιζόταν από μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής, η κυβέρνηση δεν μπορεί να μοιράσει δύο γαιδουριών άχυρα.

Στην πρώτη σημαντική απόφασή της έδειξε ότι δεν έχει καμιά εσωτερική ενότητα και οι συνιστώσες κάνουν κουμάντο. Για σκεφτείτε τι έχει να γίνει μόλις έρθει καμιά συμφωνία με μέτρα για ψήφιση στη Βουλή. Ο κακός χαμός.

Το χάος στην κυβέρνηση δείχνει επίσης ότι χρησιμοποιήσαν τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό για να καταλάβουν την εξουσία. Δεν είχαν ούτε σχέδιο, ούτε συγκεκριμένο πρόσωπο που θα ένωνε όλους τους βουλευτές ή τουλάχιστον τους περισσότερους. Και η πλάκα είναι ότι ο Τσίπρας επέλεξε τον Αβραμόπουλο για να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα να βάλει στη θέση του Επιτρόπου έναν Συριζαίο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ? avatar
  ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ? 15/02/2015 22:14:32

  "...και σενάρια πρόωρων εκλογών στο τραπέζι! Σε περίπτωση πλήρους αδιεξόδου στις λεγόμενες "διαπραγματεύσεις". Ποιές ημερομηνίες "παίζουν". Το ενδεχόμενο προσφυγής εκ νέου στις κάλπες έπεσε ως ιδέα στο τραπέζι πρόσφατης σύσκεψης κυβερνητικών στελεχών σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Αν και η ιδέα του δημοψηφίσματος είναι αυτή που έχει κυκλοφορήσει όχι μόνο ως φήμη αλλά και ως εναλλακτική λύση από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,εντούτοις οι... πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ευρεία αποδοχή της νέας κυβέρνησης από μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων όλων των κομμάτων αλλάζουν τα πλάνα. Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως σε περίπτωση εκλογών το κόμμα θα κατακτήσει εύκολα την αυτοδυναμία.. Αυτό που φαίνεται πάντως να μην συνυπολογίζουν είναι το ότι αν φτάσουμε στο σημείο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές θα έχουν προηγηθεί πολύ σοβαρά γεγονότα που σίγουρα θα αλλάξουν εκ νέου τους συσχετισμούς στο πολιτικό σκηνικό ενώ και το διακύβευμα αυτών των εκλογών θα έχει ασυγκρίτως μεγαλύτερη βαρύτητα από όλες τις αναμετρήσεις μετά τη μεταπολίτευση. Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από αξιόπιστες πηγές του Greece Salonika οι οποίες όμως δεν ήταν δυνατόν να διασταυρωθούν και μεταδίσονται με σχετική επιφύλαξη. Η ουσία πάντως είνα ότι την αποτυχία τους κάποιοι σκέφτονται εκ των προτέρων να την μεταβιβάσουν στο λαό. Τα κόλπα όμως περί δημοψηφίσματος και εκλογών είναι στην περίπτωση αυτή φθηνά.Ο λαός σάς ψήφισε για να αποφασίζετε εσείς, να βρίσκετε λύσεις εσείς, να χαράσσετε πορεία εσείς. Εάν πίστευε ότι μπορεί να τα κάνει με άλλους ή μόνος του ...δεν θα σας έστελνε στην εξουσία. Οι πιο πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής πρόωρων εκλογών που φέρεται να συζητήθηκαν στην συγκεκριμένη σύσκεψη ήταν η 22α Μαρτίου,η 1η Απριλίου και η 8η Απριλίου! Οψόμεθα.." http://greece-salonika.blogspot.com/2015/02/blog-post_99.html

  • Πιτ Παπαδράκος avatar
   Πιτ Παπαδράκος @ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ? 15/02/2015 22:36:14

   Eκλογές έρχονται σύντομα ούτως ή άλλως.
   Λοιπόν έχουμε και λέμε. Εάν επιλεγεί ο Αβραμόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ φτάσει στα άκρα με τους Ευρωπαίους, τότε όπως δήλωσε στις Βρυξέλες θα παραιτηθεί και ξανά μανά εκλογές.
   Αν ο Τσίπρας επιλέξει αριστερό Προέδρο και ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει θάλασσα και πέσει η Κυβέρνηση,τότε σε περίπτωση επαναφοράς της ΄΄μνημονιακής'' πολιτικής μπορεί ο αριστερός Προέδρος να δηλώσει παραίτηση και ξανά μανά εκλογές.

   Και στα δύο σενάρια πάμε για φούντο λόγο ακυβερνησίας. Είναι που είναι διακοσμητικός ο Προέδρος,δεν τον καταργούμε καλύτερα;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ? 15/02/2015 23:49:19

   Το ότι ο λαός γουστάρει τσαμπουκά στους Γερμανούς και προς το παρόν, αφού επίσημα παίζει έστω και 1% πιθανότητα να πάρεις κάποια πράγματα, επιδοκιμάζει αυτόν τον τρόπο διαπραγμάτευσης το 50% περίπου, δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι αν πάνε οι συριζαίοι τη χώρα στο χάος θα βρουν την ψήφο ακόμη και της μάνας τους στην κάλπη. Επομένως, εκλογές αποκείονται. Το δημοψήφισμα είναι ο μόνος τρόπος να μείνουν στην εξουσία αν αποτύχουν στην διαπραγμάτευση και οι Ευρωπαίοι μας κλέισουν την κάνουλα των τραπεζών.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ? 15/02/2015 23:50:11

   Προσθήκη: ... να μείνουν στην εξουσία όσο μπορέσουν ακόμη.

 2. Βασιλική Κ. Σ. avatar
  Βασιλική Κ. Σ. 15/02/2015 23:10:18

  τα τιτιβίσματα λένε πως ο Καμμένος πρότεινε την κόρη για πρόεδρο.

  • Nicos avatar
   Nicos @ Βασιλική Κ. Σ. 16/02/2015 01:19:41

   Nαι βγήκε ο Νικολόπολος-Οχι στο Μνημόνιο και είπε ότι ούτε το διαψεύδω ούτε το επιβεβαιώνω ,ενώ το είχαν βγάλει στο σφυρί Χατζηνικολάου,Βαξεβάνης ότι απο πηγές του Καμμένου βγήκε η είδηση. Για τέλος έχουμε όπως τότε με το NON PAPER Καμμένου για το Υπουργείο Άμυνας , να βγαίνει και να λέει ότι δεν έχει μάθει να κάνει διαρροές και δεν πρόκειται να αλλάξει αλλά τα κουλούρια στον Επίτιμο θα συνεχίσει να τα πηγαίνει χαχαχα. Απορώ με τον κόσμο που τον ψήφισε ....

   • Panos avatar
    Panos @ Nicos 16/02/2015 07:37:59

    Τι πραγματι συζητησαν ο κ. Καμμενος με τον Επιτιμο λιγο πριν απο τις εκλογες?

 3. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 15/02/2015 23:35:30

  Δεν ξέρω αν και τι θα πετυχει αυτή η κυβέρνηση αλλά εχει σοβαρό πρόβλημα στην ταχύτητα των αποφάσεων.Συνεχώς καθυστερήσεις,ματαιώσεις,αναβολές.Ετσι ειναι αδυνατον να συνεχίσει,αν μιλάμε για 4ετία

 4. Κύρος! avatar
  Κύρος! 16/02/2015 06:11:05

  Ε τοτε παιρνεις Το Λαφαζανι και το κανεις Προεδρο! απλα πραματα! οπως το να κανεις την Ζωή, κοσμία! Ευγενεστατη! Μακρια απο καγκελα και καιομενους βατους! Θαχει μεγαλη πλακα!

 5. airman avatar
  airman 16/02/2015 07:41:42

  Ο Αβραμόπουλος δεν επιθυμεί τη θέση του ΠτΔ. Προτιμά τη θέση του Επιτρόπου που έχει μηδενικό πολιτικό κόστος, προσφέρεται για διεθνείς σχέσεις και όντως με τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες έχει βαρύτητα. Σε πέντε χρόνια δεν μπορεί κανένας να αποκλείσει τίποτα! Γι' αυτό και φαίνεται να έβαλε "μπροστά" τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος θα ήθελε να μη φύγει ο Αβραμόπουλος ώστε να μη διαταραχθεί και η "ισοροπία" της δομής του κολεγίου των επιτρόπων. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξερογλύφεται για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο δε σημαίνει ότι ο Γιούνκερ θα τους το έδινε καθόσον θα προχωρούσε σε "ανακατανομή". Υ.Γ. Εάν εξακολουθήσει να υπάρχει δυστοκία στο πρόσωπο του ΠτΔ λύση υπάρχει. Θα κάνω πέτρα την καρδιά μου! Αλέξη η προσφορά ισχύει μέχρι αύριο!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ airman 16/02/2015 11:54:35

   Είναι και άλλο ζήτημα : Πως μπορεί να πάρει το χαρτοφυλάκιο ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ της ΕΕ κόμμα της "ριζοσπαστικής αριστεράς" που μιλάει για ανοιχτά σύνορα τη στιγμή που οι ισλαμιστές πυροβολούν από το Παρίσι έως την Κοπεγχάγη και η άκρα δεξιά ανεβαίνει παντού; Ή θα πρέπει ο συριζαίος που θα το πάρει να κάνει και αυτός την τούμπα του αιώνος ή θα την πληρώσει ο Γιούνκερ και θα βάλει φουρνέλο στην επιτροπή του.

 6. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 16/02/2015 10:43:38

  Καραγκιοζλίκια... Όλα αυτά που συμβαίνουν στο γελοιοδιστάν μας δείχνουν ότι είμαστε ένα τσαντίρ-κράτος, μια φαρσοκωμωδία θεσμική. Ετσι πρέπει να μας κρατήσουν οι ευρωπαίοι, κάτι σαν τον επίσημο γελωτοποιό της ενωμένης Ευρώπης, θα τους βρίζουμε πατόκορφα θα τους απειλούμε και στο τέλος της ημέρας θα ζητάμε την ελεημοσύνη τους και θα ξεχνάμε, σαν τους γελωτοποιούς όλα όσα ξεφουρνήσαμε. Οδηγηθήκαμε σε εκλογές για να εκλέξουμε πρόεδρο δημοκρατίας και ο σύριζα που είχε σχέδιο για την κρίση και φυσικά έτοιμο πρόεδρο, δεν μπορεί να μοιράσει δυό γαιδουριών άχυρο. Φωνάξαν κανάλια, ετοίμασαν δηλώσεις, κάμερες φώτα, δημοσιογράφοι και το βράδυ ο αστείος κυβερνητικός εκπρόσωπος σαν να μην τρέχει τίποτε άρχισε να αναφέρει διάφορα φαιδρά και παρεμπιπτόντως μας είπε ότι ανακοίνωση για τον πρόεδρο δεν θα γίνει. Οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι περνούσαν εντελώς τυχαία από εκεί και τους φώναξαν για καφέ.... Γελοιότητες..Ο βασιλιάς είναι γυμνός και περιφέρεται καμαρωτός...Δεν του το λένε ακόμη γιατί οι σαλιαγκαίοι των ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα της νέας κατάστασης και τρέχουν να πιάσουν θέση, όπως καλά ξέρουν να κάνουν. Πρέπει να επιλεγεί κάποιος άλλος για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η παράσταση και ο χατζηαβάτης κύριος τίποτα να παραμείνει με το μεγαλειώδες στέμμα της κενότητας του. Κατά τα άλλα θέλουμε να τινάξουμε το τσαντήρι στον αέρα για την τιμή των.. θεσμών... Ας προτείνουμε ως έθνος τραγελαφικόν τον μπαμπινιώτη για πρόεδρο γιατί θα μας χρειαστεί στην διαπραγμάτευση..Ακόμη καλύτερα τον ζουράρι, που είναι και καθηγητής εκ παρισίων, η τον Αμβρόσιο που χτυπάει και αυτός προσοχές.. Καραγκιοζλίκια....

 7. Διογένης avatar
  Διογένης 16/02/2015 11:00:53

  Μείζονος σημασίας εξέλιξη. Σημαίνει ότι η αριστερή πτέρυγα αντιλαμβάνεται πολύ καλά τι συμβαίνει και δεν θα αφήσει τον Αλέξη να κάνει κωλοτούμπα. Δεν είναι μόνον ζήτημα επιβίωσης της κυβέρνησης, ήτοι, το αν έχει η αρ.πτ. τους 13 βουλευτές που χρειάζεται για να ρίξει την κυβέρνηση. Πιθανότατα τους έχει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Τσίπρα είναι, όμως, ότι θα πάψει μετά να περνιέται για αριστερός. Είναι φανερό ότι ο Τσίπρας έχει πει σε όλους "θα κάνω όπως μου λέτε". Στο ελλαδικό οικονομικό κατεστημένο έχει τάξει την "κωλοτούμπα". Στον Λαφαζάνη έχει τάξει ότι "εμείς Πάνο μου αριστεροί είμαστε, δεν έχουμε διαφορές μεταξύ μας, η πολιτική σου είναι η πολιτική μας, να μόνο θα κάνω κάποια κολπάκια για να ξεγελάσω τον ταξικό εχθρό, σαν κι αυτά που έκανε ο Λένιν". Στους Ευρωπαίους τάζει ότι θα τσακίσει ο,τιδήποτε κινείται στον κουτσό και χωλό ελλαδικό καπιταλισμό για να τους κάνει χώρο για τις δουλίτσες τους. Και στο πόπολο τάζει "ανάσα αξιοπρέπειας" και τζάμπα χρήμα. Τώρα όμως έρχεται η ώρα των πράξεων. Τι θα πράξει; Η απάντηση προς το παρόν είναι "τίποτα". Να μην εκπλαγούμε εάν λήξει η θητεία του Παπούλια και γίνει προσωρινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας η... άλλη κόρη, όχι αυτή που πρότεινε ο Καμμένος, αλλά αυτή που σήμερα είναι πρόεδρος της Βουλής! Σκέφτεστε να ασκεί τα καθήκοντά της φορώντας τα ίδια μπλουζάκια που φοράει και ως πρόεδρος της Βουλής;;; Κάτι αντίστοιχο φαίνεται ότι θα γίνει και με την οικονομία. Θα συνεχίσουμε όσο πάει, μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά του κράτους ή να μας κλείσει ο Ντράγκι τη στρόφιγγα. Ούτε τότε θα κάνει τίποτα. Ώσπου να τον πάρουν χαμπάρι και να τον διώξουν με τις κλωτσιές πρώτα πρώτα οι ίδιοι οι δικοί του. Αν και ήδη θα είναι αργά...

  • Hunter avatar
   Hunter @ Διογένης 16/02/2015 13:45:09

   "Θα συνεχίσουμε όσο πάει, μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά του κράτους ή να μας κλείσει ο Ντράγκι τη στρόφιγγα." Μετά, υπάρχουν και οι καταθέσεις (άσπρες-μαύρες)...

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Hunter 16/02/2015 14:08:25

    Μετά θα έχει ξεγυμνωθεί η αποτυχία της πολιτικής του και δεν θα υπάρχει και Καραμανλής για να τα ρίξει. Ο ΓΑΠ επί επτά μήνες φρόντιζε τουλάχιστον να δαιμονοποιεί τον Καραμανλή. Ετούτος εδώ ούτε μια σωστή δαιμονοποίηση της Γερμανίας δεν μπορεί να κάνει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.