#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/12/2011 16:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανοιχτή επιστολή στον κ. ΣτεφανόπουλοΣεβαστέ μας κύριε Πρόεδρε,

Διάβασα την  παρέμβαση σας στην εφημερίδα Καθημερινή και ταράχθηκα.

Γενικά είμαι αλλεργικός και καχύποπτος   με τις παραινέσεις-συμβουλές-προτροπές των «τέως»  που ως συνταξιούχοι   προσπαθώντας να εξωραΐσουν την εικόνα τους και να αμνηστεύσουν τα λάθη τους μας υπενθυμίζουν αυτά τα οποία έπρεπε να κάνουν και δυστυχώς δεν έκαναν.

Θα ακούγαμε  ποιο ευχάριστα ποιο προσεκτικά τις παρατηρήσεις  όχι μόνο τις δικές σας αλλά και άλλων  εάν πρώτα είχατε κάνει την αυτοκριτική σας και είχατε ζητήσει συγνώμη για όσα κάνατε ή δεν κάνατε επί ημερών εξουσίας σας.

Γιατί και με δική σας ευθύνη  φτάσαμε στο γκρεμό όπου το όνειρο της κάλπικης ευμάρειας της τελευταίας δεκαπενταετίας μετατράπηκε σε  πτωχεύσεις αυτοκτονίες ανεργία και αδιέξοδα.

Η  κραυγή αγωνίας σας για το μέλλον της χώρας ήρθε πολύ καθυστερημένα.

Θα  περιμέναμε την κραυγή σας όταν αναλαμβάναμε πολυδάπανους Ολυμπιακούς Αγώνες τους οποίες δεν είχαμε την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε και όταν εκτροχιάζονταν ο προϋπολογισμός τους.

Τότε όμως περιχαρής κόβατε κορδέλες έργων βουτηγμένες στην αγωνία και την απόγνωση  των στιγμών που ζούμε σήμερα.

Θα περιμέναμε την οργή σας όταν το χρηματιστήριο γίνονταν τόπος κλοπής των μικροαποταμιευτών και ναός κέρδους  αεριτζήδων επιχειρηματιών που αντί  να ξοδέψουν τα χρήματα σε παραγωγικές επενδύσεις τα σπατάλησαν σε βίλλες και πανέρια λουλουδιών στα σκυλάδικα.

Θα περιμέναμε το δάκρυ σας όταν το τραπεζικό μάρκετινγκ υπονομεύοντας το μέλλον της χώρας δάνειζε ασύστολα πρόσωπα και επιχειρήσεις με στόχο την επίτευξη αμύθητων  κερδών για τους μεγαλομετόχους.

Δεν θυμάμαι να διαφωνήσατε με κάτι από αυτά που μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση και για αυτό τον λόγο σας  χρεώνουμε  ατολμία,  έλλειψη γενναιότητας, και απροθυμία στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

Από την άλλη πλευρά η ουσία των παρατηρήσεων σας εμφανίζει σοβαρά μειονεκτήματα.

Μιλάτε για τις αποδεδειγμένες ικανότητες του κυρίου Παπαδήμου τις οποίες διαπιστώσατε και ως Πρόεδρος Δημοκρατίας αγνοείται όμως ότι  ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ απέτυχε στον αποτρεπτικό ρόλο του οικονομικού εκτροχιασμού που ζούμε σήμερα.

Από πολιτικής άποψης  θα συμφωνήσετε νομίζω  μαζί μου ότι οι πρωθυπουργοί εκλέγονται από τον λαό  και όχι μέσα από  «συστατικές επιστολές» που δίνουν τέως πρωθυπουργοί πρόεδροι δημοκρατίας καναλάρχες εργολάβοι και λοιποί.

Εάν όμως επιμένετε  στην ουσία των όσων δηλώνετε, αυτό σημαίνει ότι  είστε πεπεισμένος και για την ανικανότητα του σημερινού πολιτικού προσωπικού να βγάλει την χώρα από την κρίση αλλά και για  την ανωριμότητα των Ελλήνων να εκλέξουν τον κατάλληλο για  πρωθυπουργό.

Εάν αυτή είναι η άποψη σας για το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία τότε πρέπει να την πείτε με ειλικρίνεια και όχι με πλάγιο τρόπο.

Εξηγήστε μας, ότι  κρίνετε τους  Έλληνες πολιτικούς άχρηστους,  το εκλογικό σώμα ένα κοπάδι πολιτικά  αναλφάβητων,  όπου είναι τέτοια η έκταση της αναπηρίας μας ώστε για να αποκτήσουμε την κατάλληλη ηγεσία απαιτείται η παρέμβαση του ιερού  κονκλαβίου  που  απαρτίζουν οι σοφοί και οι αναμάρτητοι αυτής της χώρας.

Αν και σε μια τέτοια περίπτωση έχουμε σοβαρές αμφιβολίες πως είναι δυνατόν οι μεγαλοκαρχαρίες του χρήματος και της εξουσίας να επιτρέψουν την ανάδειξη λύσεων που θα υπηρετούν  το γενικό καλό και όχι τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Κλείνοντας,   η παρέμβαση σας μου έφερε στο νου το χριστουγεννιάτικο σλόγκαν ελληνικού πολυκαταστήματος της δεκαετίας του 80 «διαλέγουμε πριν από εσάς για εσάς».

Καλά Χριστούγεννα.

Aris. A

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ avatar
  ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ 14/12/2011 17:00:28

  Με την ευκαιρία αυτη και με τον οφειλόμενο σεβασμό στο προσωπο του κυριου πρωην προέδρου της Δημοκρατίας , μηπως μπορεί να μας εξηγήσει τον λόγο που διάβασε την ομιλία του ,στον κατα τα αλλα ,εγκυρο,δημοσιογράφο, κο Α.Παπαχελά , που θα απεύθυνόταν κατα την διάρκεια δείπνου στον τότε πρόεδρο κο Κλίντον?????

  • Εγώ avatar
   Εγώ @ ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ 14/12/2011 20:13:12

   Γιατί πρέπει να περιβάλλουμ,ε τα δημόσια πρόσωπα με "οφειλόμενο σεβασμό"; Πάει, πέθαναν οι σουλτάνοι και οι πασάδες. Στη δημοκρατία είμαστε όλοι ίσοι και ο σεβασμός κερδίζεται, δεν επιβάλλεται από τα οφφίκια.

 2. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 14/12/2011 17:15:57

  «προ του τελευταίου εκβάντος, άπαν το τετελεσμένο κρίνεται».
  Δυστυχώς και ο Στεφανόπουλος και ο Παπούλιας, ενώ εξελέγησαν με μεγάλες προσδοκίες δίνοντας την εντύπωση της σοβαρότητάς τους, οδήγησαν τον ελληνικό λαό αμφότεροι σε ΠΛΗΡΗ απογοήτευση!

  • K. Kapadoks avatar
   K. Kapadoks @ http://chomatery.blogspot.com 14/12/2011 19:09:01

   Ζητώ συγγνώμην για την παρέμβαση , απλώς βρήκα την φράση που τόσο πετυχημένα επικαλείστε στην προκειμένη περίπτωση και είπα να την παραθέσω στην αρχική εκδοχή της :
   "Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται" Δημοσθένης 384-322 π.Χ. (Κατά Φιλίππου Ολυνθιακος Α.11) .
   Παρόμοια λαϊκή απόδοση :
   "Μην επαινέσης την αρχή , αν δεν ιδείς το τέλος"
   Και βέβαια συμφωνώ με τα συμπεράσματά σας .
   Με μόνη την διαφοροποίηση ότι και των δύο η πορεία ανέκαθεν ήταν τέτοια που δεν δικαιολογούσε τις προσδοκίες μας . Μετριότητες υπερτιμημένες και τελικά ολοκληρωτικά απαξιωμένες .

 3. Εnzo avatar
  Εnzo 14/12/2011 17:59:33

  Επειτα απο καποια ηλικια και μετα οι ανθρωποι θα πρεπει να αποσυρονται .
  Η μαλακυνση εγκεφαλου ειναι επικινδυνο πραμα.

 4. stamoschios avatar
  stamoschios 14/12/2011 18:51:23

  Ας μας πει κάποιος πόσο κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο ο παντελώς άχρηστος θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μετά την συνταγματική μεταρρύθμιση του 1985 (μεγάλη... επιτυχία του Μινέικο) ο θεσμός έχει απογυμνωθεί εντελώς από αρμοδιότητες και ισχύ και ως εκ τούτου δεν υπάρχει στη χώρα ανώτατος άρχων και εκτελεστική διακριτή εξουσία. Ας προβούν λοιπόν στις δέουσες ενέργειες οι ... πεφωτισμένοι μας ταγοί ούτως ώστε να αναθεωρηθεί το σύνταγμα και είτε να αποκατασταθεί η τάξη της προτεραίας περιόδου είτε να καταργηθεί ο εν λόγω θεσμός. Σε κάθε περίπτωση πάντως να εκλέγεται ο ανώτατος άρχων για να αποτραπεί ο ελλοχεύων κίνδυνος αναδείξεως στο ύπατο αξίωμα πολιτικών νάνων όπως ο Στεφανόπουλος και ο Παπούλιας.

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 14/12/2011 19:02:27

  +1000!

 6. Χριστόφορος avatar
  Χριστόφορος 14/12/2011 19:16:51

  Αληθεύουν οι δηλώσεις του Αλέφαντου? αν όχι τις διέψευσε η γραμματεία του πρώην προέδρου ή μήπως στερείται γραμματείας ένεκα της οικονομικής "στενεμάρας"?(αν έχει κάποιος το σχετικό video ας το ανεβάσει). Μάθαμε και τον επιστήθιο κρυφό σύμβουλο του πρώην προέδρου και είδαμε τις προτιμήσεις του σε Μ.Μ.Ε.
  Μετά από αυτά νομίζω είναι αγνωμοσύνη προς τον Ελληνικό λαό που για δυο θητείες τον είχε στο 90 και κάτι % σε δημοτικότητα, αλλά και αγνωμοσύνη στο άνθρωπο που τον πρότεινε και τον ανέβασε στην ουσία στο μεγαλύτερο αξίωμα και σήμερα είναι ίσως ό μόνος πολιτικός που τηρεί το σύνταγμα, αλλά ως γνωστόν, ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετιθέντος !

 7. Εnzo avatar
  Εnzo 14/12/2011 19:44:19

  ποσους προεδρους δημοκρατιας πληρωνουμε σημερα?
  ποσες συνταξεις δινουμε?
  και δεν ειναι τιποτα ψηλα ετσι?

 8. Στρυμών avatar
  Στρυμών 14/12/2011 19:50:52

  +100000000000000

 9. NIKOS avatar
  NIKOS 14/12/2011 19:52:54

  Συμφωνώ με το κείμενο , θα μου άρεσε βέβαια αν το διάβαζε και ο κύριος πρόεδρος . Φαντασθείτε ότι αυτά τα γράφουμε για έναν πρόεδρο που κατά γενική ομολογία ήταν πετυχημένος. Παρ όλα αυτά όλοι η ηγεσία των τελευταίων ετών ήταν για φτύσιμο.

 10. ΚΜ avatar
  ΚΜ 14/12/2011 21:08:40

  Ο Αλέφαντος άξιζε περισσότερο για πρόεδρος από αυτόν!

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ ΚΜ 15/12/2011 12:15:17

   Ήταν και παλικάρι !

 11. Bill avatar
  Bill 15/12/2011 02:24:17

  Και εγώ προσωπικά διαφωνώ με την επιστολή Στεφανόπουλου και δεκτή η κριτική που γίνεται, αλλά όλα τα υπόλοιπα που γράφονται γι' αυτόν είναι γελοία. Ντροπή να μιλάτε έτσι για από τους πιο έντιμους, ανιδιοτελείς, αξιοπρεπείς, σοβαρούς και αγαπητούς πολιτικούς της νεότερης Ελλάδας. Όσο για τις βλακείες του Αλέφαντου ο Στεφανόπουλος ως υποψήφιος βουλευτής και επί ΕΡΕ και επί ΝΔ σάρωνε στην Αχαία και έβγαινε πρώτος.
  Ο Στεφανόπουλος ήταν ο πρώτος πολιτικός που συγκρούστηκε με τον Μητσοτακισμό και γι αυτό το 1985 έφυγε από την ΝΔ μαζί με 10 βουλευτές και ίδρυσε τη ΔΗΑΝΑ. Λίγα χρόνια αργότερα το ίδιο αναγκάστηκε να κάνει και ο Σαμαράς.
  Ο Στεφανόπουλος ήταν ο πρώτος και μοναδικός αρχηγός κόμματος που επέστρεψε το στο δημόσιο την επιχορήγηση που πήρε για το κόμμα του στις εκλογές του 1990.
  Σαν Πρόεδρος Δημοκρατίας ήταν ο μοναδικός που έκανε πολλές παρεμβάσεις τα έβαλε με Αμερικάνους, είχε κάνει επικριτικές δηλώσεις κατά του Μπίλ Κλίντον και πολλές φορές κατηγόρησε τους Τούρκους για την πολιτική τους. Επισκέφθηκε και στήριζε τον απόδημο ελληνισμό σε όλο τον κόσμο.
  Σαν Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν έλαβε ποτέ τον μισθό του και τα χρήματα αυτά μοιραζόταν σε φτωχές οικογένειες. Μείωσε τα έξοδα της Προεδρίας, είχε μειώσει το προσωπικό, δεν έμενε ποτέ στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά στο διαμέρισμα του, κατάργησε τις πολυπληθείς συνοδείες και το κλείσιμο των δρόμων που γινόταν τότε από όπου περνούσε το αυτοκίνητό του, ταξίδευε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τα αεροπλάνα της γραμμής και πολλά άλλα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι κατά τη διάρκεια που ήταν Πρόεδρος η κόρη του τότε υπηρετούσε σαν δημόσιος υπάλληλος σε νησί.
  Αυτά ως ένα μικρό δείγμα για το ποιος ήταν ο Κωστής Στεφανόπουλος και για την ιστορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον πρότεινε το 1995 ο Αντώνης Σαμαράς και εκλέχθηκε με την στήριξη της ΠΟΛΑΝ και του ΠΑΣΟΚ.
  Δείτε και ένα βιντεάκι για να μάθετε, όσοι δεν ξέρετε ποιος ήταν ο Στεφανόπουλος.
  http://youtu.be/MpubuNGAsdc

  • Grenadier avatar
   Grenadier @ Bill 16/12/2011 01:41:38

   Καλά ρε Βill,
   δεν μας είπες όμως, ότι ο "πατριώτης" Στεφανόπουλος ήταν εκείνος που έκανε "γαργάρα" το σκάνδαλο των Ιμίων επί Σημίτη, το "ευχαριστώ" του τελευταίου στους Αμερικάνους, καθώς και το σκάνδαλο της φούσκας του χρηματιστηρίου, πάλι επί Σημίτη -φοβερό δίδυμο, τελικά, αυτοί οι δύο! - όταν μάλιστα είχε τη δυνατότητα να ρίξει τη κυβέρνηση ανά πάσα στιγμή, αλλά δεν το έκανε! Στα λόγια και τις αερολογίες όλοι είμαστε "πατριώτες", στη πράξη τι γίνεται όμως;

   Και επειδή αναφέρθηκα και στο φοβερό δίδυμο Σημίτη-Στεφανόπουλου, αναρωτιέμαι μήπως ο δεύτερος έχει κάτι βαθύτερα κοινό με τον πρώτο, όπως η...καταγωγή, ας πούμε.... Λέω, τώρα....

 12. GIANNHS9 avatar
  GIANNHS9 15/12/2011 11:08:13

  Αξιότιμε κ. Bill, πολλοί διατηρούν κάποιες από τις αναφορές σας για τον κ. Στεφανόπουλο. Μην σας διαφεύγει όμως ότι εκείνο που σχολιάζεται σήμερα είναι οι αναφορές του άτλαντα της δημοσιογραφίας για το παρασκήνιο της πρόσφατης δημοσίευσης αλλά και εκείνο της παλιότερης αναφοράς, ενώπιον του τότε πλανητάρχη. Αναγνωρίζετε ότι δεν συμφωνείτε. Όμως δεν αναγνωρίζετε ότι «συναλλαγές» παρόμοιας μορφής, στους πονηρούς καιρούς μας βάζουν στα μυαλά μας (ορισμένων τουλάχιστον) σκέψεις αναθεώρησης και εξέτασης πολλών πεπραγμένων κάτω από άλλο φακό; Σχέσεις και επαφές με κλειστές λέσχες (ή club επί το ελληνικότερον) πώς τις θεωρείτε; Αθώες; Θα πρέπει γονυπετείς να τις χειροκροτούμε; Δείτε και κάτι από το παρελθόν. http://www.rotary-athinai.org/Epeteios75.htm

 13. Χριστόφορος avatar
  Χριστόφορος 15/12/2011 20:26:41

  ok Bill, για την αποψη του κ. Στεφανόπουλου ο Παπαδημος να κλεισει την τετραετια δε μας ειπες τιποτα....

 14. dionisis avatar
  dionisis 15/12/2011 21:00:31

  Μπορεί να ήταν ωραίος τύπος σε κάποιες στιγμές όμως σαν προεδρος στις περιπτώσεις που χρειάστηκε να αντιδράσει έκανε κάτι; Εννοώ τις περιπτώσεις που εγράφησαν στο παραπάνω αρθρο!! Περιμένετε παιδιά σε λίγο θα κάνει παρέμβαση και ο άλλος ογκόλιθος της πολιτικής μας σκηνής ο κος Σαρτζετάκης!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.