23/02/2010 09:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανοιξε ο δρόμος στον «Πολωνό υδραυλικό»

 Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση των υπηρεσιών στη χώρα μας σε εφαρμογή της γνωστής «οδηγίας Μπολκενστάιν», με νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Το σχέδιο θα συζητηθεί στη Διαρκή Επιτροπή και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κατάθεση του τελικού νομοσχεδίου.Βέβαια η υιοθέτηση της νέας τάξης πραγμάτων ουδεμία σχέση έχει με την απελευθέρωση των αποκαλούμενων «κλειστών επαγγελμάτων» και επί της ουσίας πρόκειται για τη διευκόλυνση Ευρωπαίων πολιτών να παρέχουν υπηρεσίες στο εσωτερικό της χώρας.Το προσχέδιο 
Ειδικότερα σύμφωνα με το προσχέδιο διοικητικοί, γεωγραφικοί και ποσοτικοί περιορισμοί καταργούνται, έτσι ώστε όλοι όσοι παρέχουν υπηρεσίες (Έλληνες και ξένοι) να έχουν καλύτερη πρόσβαση στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Από τις σημαντικότερες κατηγορίες υπηρεσιών που απελευθερώνονται είναι αυτές των δικηγόρων, των μηχανικών, των αρχιτεκτόνων, των λογιστών, και των μεσιτών.Στον αντίποδα εξαιρούνται από την εφαρμογή του νόμου ο χρηματοπιστωτικός και ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος, οι λιμενικές υπηρεσίες, η ραδιοτηλεόραση, τα γραφεία εύρεσης εργασίας, οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την άσκηση εξουσίας, με την υγειονομική περίθαλψη, την ασφάλεια, καθώς και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Επίσης εκτός απελευθέρωσης παραμένουν, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, τα ταξί και τα ασθενοφόρα.

Με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις εισάγονται μια σειρά από σημαντικές διοικητικές καινοτομίες που διευκολύνουν την εγκατάσταση των φυσικών και των νομικών προσώπων που δραστηριοποιούνται στον τριτογενή τομέα και την ελεύθερη κυκλοφορία των υπηρεσιών:

Επιβάλλεται η διοικητική απλοποίηση στον τομέα των υπηρεσιών.

Επιβάλλεται η εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρων Ενιαίας Εξυπηρέτησης για τους παρόχους και τους αποδέκτες υπηρεσιών. Τα κέντρα αυτά πρέπει να λειτουργούν ηλεκτρονικά και από απόσταση και η λειτουργία τους ανατίθεται στα ΚΕΠ.

Επιβάλλεται απογραφή της νομοθεσίας που διέπει τις υπηρεσίες, προκειμένου να καταργηθούν ή να τροποποιηθούν διατάξεις που παρεμποδίζουν την ελευθερία εγκατάστασης και την ελεύθερη κυκλοφορία των υπηρεσιών.

Θεσπίζεται μηχανισμός διοικητικής συνεργασίας με τα άλλα κράτη - μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλαδή διασύνδεση με το ηλεκτρονικό σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών ΙΜΙ που αποτελεί διευρωπαϊκό δίκτυο και λειτουργεί πιλοτικά από 1-1-2009 στον τομέα των υπηρεσιών.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=25837151

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 23/02/2010 10:15:45

  Αφού ευδοκίμησε και πέτυχε ο «πολωνός μηχανικός» θα …..μπορέσει και ο …υδραυλικός

 2. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 23/02/2010 10:27:07

  Άν δεν μου πιάνει τον κ##ο όπως κάμποσοι δικοί μας, και δίνει και απόδειξη, δεν βλέπω κανένα κακό για τις σωληνώσεις του σπιτιού μου, μόνο καλό για τις διαρροές από την τσέπη μου και ηρεμιστικό για την ψυχική μου ισορροπία.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 23/02/2010 10:32:13

  Γιατί να με ενοχλήσει ο Πολωνός υδραυλικός, ο Πολωνός τεχνίτης γενικά, που είναι και ο πρώτος μάστορας και δεν μπαίνει στην Ελλάδα για να πουλήσει ναρκωτικά, γυναίκες και οπλισμό για ανθελληνικούς σκοπούς.
  Μακάρι να είχαμε εξειδικευμένο μεταναστευτικό ρεύμα. Τότε θα δικαιούνταν οι ανεγκέφαλοι να μιλούν για εμπλουτισμό της κοινωνίας.
  Η έτη φωτός απέχουσα από μας Σιγκαπούρη άνοιξε τα σύνορά της για προσέλκυση εξειδικευμένων και μορφωμένων μεταναστών από όλο τον κόσμο.

  • tomcat00 avatar
   tomcat00 @ αλλενάκι 23/02/2010 19:28:38

   +1

 4. Hase avatar
  Hase 23/02/2010 16:14:21

  Εφοσον οι υπηρεσιες ειναι αμφιδρομες ας παει και ο Ελληνας υδραυλικος στην Πολωνια (η οπου αλλου θελει) να κονομησει. Θα χαρω πολυ να το κανει για να γλυτωσω απο τις υπερογκες χρεωσεις για αλλαγη βρυσης η αλλαγη φλοτερ στο καζανακι, γιατι πιστευω πως ο Πολωνος θα ειναι απειρως φθηνοτερος.
  Δυστυχως δεν πιστευω πως ενας καλος Πολωνος υδραυλικος θα ερθει ποτε στην Ελλαδα οπως και ενας σωστος Ελληνας υδραυλικος θα αναζητησει καλυτερη τυχη σε αλλο κρατος της ΕΕ. Το ολον αφορα μαλλον σε πολυ εξειδικευμενα επαγγελματα και οι Ευρωπαιοι μαλλον θα οφεληθουν γιατι θα απορροφησουν καλους και σωστους Ελληνες επαγγελματιες.

 5. anonymous avatar
  anonymous 23/02/2010 18:39:48

  Τότε να αλλάξουμε το λαό και να φέρουμε Πακιστανούς γιατί είναι φτηνότεροι. Να ισχύσει για όλες τις ειδικότητες.

  Προκλητικό το παραπάνω αλλά δε θέλετε να καταλάβετε ότι η κάθε κοινωνία έχει κάποιες δομές και ένα κόστος ζωής. κατ επέκταση οι αμοιβές θα πρέπει να είναι ανάλογες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.