#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/12/2010 11:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανοικτή επιστολή στον κ. ΔασκαλόπουλοΠρος Αξιότιμον κύριον  Δασκαλόπουλο

Πρόεδρο ΣΕΒ.

Ενταύθα

Αναγνωρίζοντας την διάθεση σας να  προσφέρεται τα μέγιστα και έχοντας ως αρχή ο κάθε ένας να κοιτά την καμπούρα του πρώτα πριν ζητήσει από τους άλλους να ευθυγραμμιστούν με τις ανάγκες των καιρών, παρακαλώ δεχθείτε τις κάτωθι προτάσεις για βελτίωση της απόδοσης της επαγγελματικής σας ομάδας.

Αρχικά για λόγους ισονομίας και δικαιοσύνης απέναντι στις άλλες κοινωνικές ομάδες παρακαλούμε όπως αναλάβετε πρωτοβουλία και ζητήσετε από τις δικαστικές, φορολογικές αρχές έλεγχο όλων των επιχειρήσεων για το πώς διαθέσανε τα κεφάλαια που αντλήσανε την αμαρτωλή περίοδο 1998-2002 από το χρηματιστήριο, είτε κατά την εισαγωγή τους, είτε με αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων.

Για όσους αποδειχθεί ότι παρανόμησαν ληστεύοντας στην ουσία το επενδυτικό κοινό αναμένουμε τις πρωτοβουλίες σας για την κοινωνική τους αποδοκιμασία και τον ποινικό τους κολασμό.

Προσδοκούμε δημόσια έκκληση σας για επιστροφή των κεφαλαίων που έχετε τοποθετήσει στα θησαυροφυλάκια του εξωτερικού

Έτσι,  και τις τράπεζες σας στις οποίες είστε μέτοχοι θα στηρίξετε, και με την αυξημένη ρευστότητα θα χρηματοδοτηθούν τα επενδυτικά σας σχέδια.

Συμφωνούμε ότι το δημόσιο πρέπει να εξυγιανθεί από τους παρίες  τα παράσιτα και τους τεμπέληδες.

Παράλληλα το ίδιο πρέπει να γίνει και στον ιδιωτικό τομέα με την απομάκρυνση πάσης φύσεως κουνιάδων, μπατζανάκηδων, φίλων, γαμπρών, κουμπάρων, συμπεθέρων και λοιπών προσκείμενων δυνάμεων και αυλικών των βασικών μετόχων.

Από την στιγμή που είστε θιασώτης του υγιούς και ανόθευτου ανταγωνισμού αναμένουμε αφού πρώτα καταγγείλετε στην συνέχεια απομακρύνετε όλα τα μέλη σας που έχουν οποιαδήποτε σχέση με μέσα ενημέρωσης που εκβιάζουν, κατακρεουργούν δημόσια πρόσωπα που δεν ενδίδουν στους εκβιασμούς τους.

Επειδή παρακολουθούμε με αγωνία την προσπάθεια σας για πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς του κράτους έχουμε μια καταπληκτική ιδέα που πιστεύουμε ότι θα σας ενθουσιάσει.

Επιβάλλεται στα μέλη σας να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα εφοριακών, τελωνειακών, και λοιπών δημόσιων λειτουργών που έχετε ευεργετήσει στην προσπάθεια σας να προωθήσετε τις εργασίες σας.

Κύριε πρόεδρε πραγματικά πρέπει να είσαστε περήφανοι για την κοινωνία ευημερίας και συνοχής που χτίζεται χέρι χέρι με την σοσιαλιστική κυβέρνηση του οραματιστή Γεωργίου Παπανδρέου.

Πράγματι η προοπτική αμοιβών των 550 και 600 ευρώ ανά μήνα για τους εργαζόμενους δημιουργεί το άριστο περιβάλλον ανάπτυξης των πλέον φιλόδοξων κοινωνικών ονείρων.

Aris. A

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 03/12/2010 12:00:10

  Επιτέλους και μιά φωνή αγωνίας και ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ. Θα εισακουσθεί; Εχω συνεργασθεί με τον κ. Δ.Δ. για πολλά χρόνια, καθώς και με ομογάλακτους του στο βιομηχανικό τομέα. Οι περισσότεροι δεν διοικούν τις επιχειρήσεις των με επαγγελματικά κριτήρια of good governance. Συνεπώς, μαζί με τον αρχιτέκτονα του Μνημονίου κ. Πρωθυπουργό, πιέζουν για περισσότερες θυσίες, χωρίς να δεσμεύονται για αντίστοιχες οι ίδιοι που σχετίζονται με επενδύσεις. Τα κεφάλαια σε ασφαλείς παραδείσους πάνω απ'όλα.

 2. Spm avatar
  Spm 03/12/2010 12:19:02

  Φίλε Αρη ποιός θα τα κάνει αυτά?
  Ο Δασκαλόπουλος?
  Αλήθεια πως γίνεται να εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο και να προτείνει μέτρα, ενας τύπος που στ αλήθεια δεν εκπροσωπεί παρα μόνο τον εαυτό του. Αυτός ο άνθρωπος είναι ΑΕΡΓΟΣ!!!
  Εχουμε τρελαθεί τελείως νομίζω σ αυτή τη χώρα.
  Ζούμε την απόλυτη παράνοια.

 3. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 03/12/2010 12:19:42

  Η κακοδιοίκηση πρέπει να στηλιτεύεται και να τιμωρείται. Ο Βγενόπουλος δεν κρυφθηκε όταν κατήγγειλε τον Δασκαλόπουλο ως φελλό. Οι φελλοι, οι ανίκανοι να διοικήσουν λόγω φαυλότητας, είναι που διαπλέκονται και ληστεύουν τη χώρα με αρπαχτές. Ενας άξιος άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του κοιτάζει να χτίσει έργο σε σταθερές βάσεις με διάρκεια. Οι εργασιακές σχέσεις αποτελούν τα θεμέλια του οικοδομήματός του. Οχι στους γιωργάκηδες της "επιχειρηματικότητας". Ναι στην κοινωνική ευθύνη στην πράξη.

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/12/2010 12:34:18

  Ρε Δασκαλοπουλε εχεις στην Τραπεζα 2 Δις Ευρω. τι θες απ τη ζωη μας?
  Βιομηχανια δεν εχεις. Ειχες. Τωαρ εχεις μετρητο Ευρω μεχρι να γινει Δραχμη!! η ΝεοΕυρω και χασεις τα μισα στην καλυτερη.

  Τι θες? Να φταξεις τη Νεα Δελτα? Να την κανεις Πεινα? Θα βρεις την πατεντα να απορροφουμε τον αερα που θα τρωμε και να τον κανουμε ενζυμα και βιταμινες? Εχεις επικοινωνια με εξωγηινους και κανεις reverse engineering στις τροφες?

  Διοτι αερα θα τρωμε σε λιγο με την ασκηση θαρρους που κανετε. Να μπουμε στον πατο καμια λιμνης με "θυληκο" εμεις να ησυχασετε?

  Ρε ΓΑΠ για πες...

  ΠΠ

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/12/2010 12:52:21

  Εσυ ρε ΓΑΠ που θελεις Πρασινες συνιστωσες.. γιατι δεν κλεινεις τις παρανομες χωματερες? Σ αρεσει η μυρωδια και το προστιμο?? Μηπως ακομη ψαχνεις ποιος θα παρει τη δουλεια??
  Πουλας πρασιναδες και ζεχνει το προστιμο στη χωρα.
  ΡΩΤΑΩΩΩ ο αδαης.

  ΠΠ

 6. tidbit avatar
  tidbit 03/12/2010 13:17:56

  Ρε Αρη λιγο την ορθογραφία πρόσεξε...

 7. Maximilien avatar
  Maximilien 03/12/2010 13:42:40

  Προς Αξιότιμον κύριον Άρη. Α

  Αγαπητέ κύριε Άρη

  Θα ήθελα καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας. Είναι παρήγορο που σε αυτήν εδώ την κρίσιμη ώρα για τη πατρίδα μας, υπάρχουν δραστήριοι άνθρωποι σαν και σας οι οποίοι συμβάλλουν με προτάσεις και χρήσιμες παρατηρήσεις στην τιτάνια ομολογουμένως προσπάθεια σωτηρίας της χώρας μας.
  Θα ήθελα λοιπόν να κάνω τις εξής παρατηρήσεις αναφορικά με τις προτάσεις σας:
  Αποτελεί πάγιο και διαρκές μέλημα τόσο του επενδυτικού μας ομίλου και εμού προσωπικά όσο και τους επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας, η διαφάνεια και αξιοκρατία σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Ως εκ τούτου ήμασταν οι πρώτοι που επιδιώξαμε και ζητήσαμε την διεξοδική έρευνα για τα πεπραγμένα στην οικονομική μας ζωή τα τελευταία 15 χρόνια. Ζητήσαμε την συνδρομή της ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης δικαιοσύνης καθώς και των κρατικών υπηρεσιών. Δεν διαπιστώθηκε τίποτε το επιλήψιμο και όλες οι φήμες περί σκανδάλων αποδείχθηκαν συκοφαντίες που είχαν ως μόνο στόχο να πλήξουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και να διαταράξουν το καλό επενδυτικό κλίμα. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα κακοδιαχείρισης και διασπάθισης χρήματος από κάποιους μεμονωμένους υπαλλήλους αλλά δεν χρειάζεται να στοχοποιήσουμε το σύνολο των υπαλλήλων, δεν νομίζετε;

  Επιπρόσθετα, εκπλήσσομαι δυσάρεστα διαβάζοντας το σχόλιό σας για θησαυροφυλάκια και κεφάλαια του εξωτερικού. Όπως θα γνωρίζετε, η δημοκρατική μας κοινωνία στηρίζεται στο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαχειρίζεται την περιουσία του όπως θέλει ο ίδιος -στα πλαίσια του νόμου- χωρίς να είναι υποχρεωμένος να δώσει λόγο σε κανένα για το που τοποθετεί τα κεφάλαιά του. Το ίδιο θα έλεγα και για το σχόλιό σας αναφορικά με τις τράπεζες. Κύριε Άρη, επιτρέψτε μου να είμαι ευθύς. Είμαι πλούσιος και σεις όχι. Είμαι πρόεδρος του ΣΕΒ και σεις πιθανόν κάποιος υπάλληλος ή μικρομεσαίος έμπορος. Εγώ προσλαμβάνω τους καλύτερους λογιστές να ασχοληθούν με τα φορολογικά μου ενώ εσείς ξενυχτάτε με το βιβλιαράκι της εφορίας στο χέρι για να διαβάσετε τους κωδικούς της φορολογικής σας δήλωσης. Βρίσκομαι εδώ που βρίσκομαι και εσείς εκεί γιατί εγώ υπήρξα εξυπνότερος, πιο δραστήριος, καλύτερα δικτυωμένος, πιο εργατικός και αφοσιωμένος από εσάς. Δεν χρειάστηκε ποτέ να παρανομήσω, να κλέψω από το ταμείο σαν να ήμουν κάποιος ασήμαντος απατεωνίσκος. Ο Νόμος υπήρξε φίλος μου, φίλοι μου και αυτοί που έφτιαξαν τους νόμους. Τις παραμονές των εκλογών οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί σας, έρχονταν να συζητήσουμε πως θα βγάλουμε λεφτά όχι τόσο για μένα αλλά για τον τόπο. Ευαίσθητη ψυχή, χρηματοδοτούσα τις προεκλογικές καμπάνιες και των δύο γιατί είμαι οπαδός του fair play. Και είχα πάντοτε θαυμάσια συνεργασία και με τον Ανδρέα, τον Κώστα, τον Κώστα και τον Γιώργο. Άλλωστε, εσείς τους ψηφίσατε, εσείς αποφασίζατε, δικοί σου άνθρωποι είναι. Είμαι πάνω από όλα λάτρης της Δημοκρατίας και δεν θα μπορούσα ποτέ να αντισταθώ στο θέλημα της πλειοψηφίας. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο με πληγώνει η αλλαγή της συμπεριφορά σας που μέχρι χτες επιβραβεύατε τις επενδυτικές μου δραστηριότητες στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και την Κίνα. Δεν ήσασταν εσείς που θεωρούσατε το ελληνικό κεφάλαιο του εξωτερικού, κεφάλαιο της πατρίδας; Δεν έχει σημασία που βρίσκονται τα ελληνικά κεφάλαια. Δική μου ευημερία σημαίνει ευημερία του ελληνικού λαού. Δική μου ζημία σημαίνει ζημία της χώρας. Το Κεφάλαιο έστω και στο εξωτερικό εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα. Για σας εργάζεται, για σας μοχθεί. Οι υπόνοιες που αφήνετε τόσο αβασάνιστα με κάνουν να πιστεύω ότι τα πατριωτικά σας αντανακλαστικά έχουν κάπως αμβλυνθεί. Ίσως δεν παρακολουθείτε με την δέουσα σοβαρότητα και προσήλωση τα δελτία ειδήσεων των ελληνικών καναλιών.
  Χαίρομαι επίσης που διαπιστώνω από το γράμμα σας ότι οι Έλληνες έχουν επιτέλους αντιληφθεί την αξία του ελεύθερου ανταγωνισμού. Άλλωστε εμείς οι Έλληνες υπήρξαμε πάντοτε φάρος της Ελευθερίας και δεινοί υπερασπιστές της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία και Ελευθερία δεν μπορεί να ριζώσει παρά μόνο στο εύφορο έδαφος του Ελεύθερου Ανταγωνισμού. Να είστε ήσυχος ότι φαινόμενα ευνοιοκρατίας και καμαρίλας πατάσσονται αυστηρά στον όμιλό μας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσοι κουμπάροι, μπατζανάκηδες και συμπέθεροι εργάζονται στις εταιρείες μας, εργάζονται αξιοκρατικά και έχουν προσληφθεί με βάση τα προσόντα τους και μόνο.
  Τελειώνοντας θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στην εκτεταμένη ανθελληνική προπαγάνδα ύποπτων και σκοτεινών κύκλων που επιβουλεύονται την πατρίδα μας. Θα τους ακούσετε να θρηνούν τάχα μου για τους μισθούς των 500 ευρώ, για τις απολύσεις και τις κατασχέσεις σπιτιών. Μα υποκρίνονται. Ποιος θα μπορούσε ποτέ να νιώσει βαθύτερα και εντονότερα το δράμα αυτών των εργαζομένων από εμένα που το ζω καθημερινά; Εμείς οι στυλοβάτες της οικονομίας με πόνο ψυχής είμαστε αναγκασμένοι να απολύουμε τόσο κόσμο, να μειώνουμε τους μισθούς τους, να αφήνουμε απλήρωτες τις υπερωρίες τους, να ελαστικοποιούμε τα ωράριά τους. Πόσες νύχτες ξενύχτησα ποτίζοντας με καυτά δάκρυα το μαξιλάρι μου; Σε πόσα ποτήρια chivas δεν έπνιξα τις τύψεις μου; Πόσες βολές στο γκόλφ δεν έχασα χαμένος στις πικρές μου σκέψεις; Δεν θα λυγίσουμε όμως, γιαυτό να είσαι σίγουρος. Είναι πόλεμος αυτό που ζούμε και θα τον κερδίσουμε. Όσο και να μας φοβερίσουν, όσο και να μας απειλήσουν, όσο και αν μας κόψουν τον μισθό, μας κόψουν το ηλεκτρικό, όσο και να μας απολύουν, και να μας αφήνουν απλήρωτους, όσο και να μας ταπεινώνουν οι γείτονες και σύμμαχοι, εμείς θα νικήσουμε. Εσύ και εγώ ενωμένοι, ό,τι θυσία χρειαστεί.

  Για πάντα δικός σου

  Δ. Δασκαλόπουλος

 8. oxi ki etsi avatar
  oxi ki etsi 03/12/2010 14:39:26

  Καρχαρίες εδώ, καρχαρίες εκεί, καρχαρίοες παραπέρα...

  Κακά τα ψέμματα, το πρόβλημα για το Κράτος δεν είναι στον ιδιωτικό τομέα όπου οι επιχειρηματίες δίνουν μισθούς 700 Ευρώ και εισφορές ΙΚΑ 400.

  Το πρόβλημα για το Κράτος είναι η μισθοδοσία μισού εκατομυρίου δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι διαχρονικά προσελήφθησαν ρουσφετολογικά, δεν έχουν κανένα αντικείμενο και δεν προσφέρουν τίποτα...

  Ας κοιταχτούμε στον Καθρέφτη...

  Το κακό το ξεκίνησε ο Ανδρέας με τις ορδές των πρασινοφρουρών στο Δημόσιο και το συνέχισε η Ν.Δ με μεγάλη προθυμία...

  Δεν γίνεται Κράτη-μοντέλα με 50.000.000 πληθυσμό να δουλεύουν οι υπηρεσίες τους ρολόι με τους μισούς υπαλλήλους από οτι έχουμε εμείς με 11.000.000...

  Έχουμε πάνω από 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους... Ούτε αντικείμενο έχουν στις υπηρεσίες τους ούτε Έργο προσφέρουν...

  Εάν φύγουν οι 300.000 (με μισθό, ασφάλιση κι εφαπαξ περίπου 3.000 το μήνα), τότε μιλάμε οτι το Κράτος γλιτώνει 12 δις το χρόνο!!!

  Θα μου πείτε, πού να πάνε οι 300.000???

  Όταν εμείς παίρναμε το μακρινό δρόμο για τα "ξένα" εκείνοι φιλούσαν κατουρημένες κομματικές ποδιές προκειμένου να "βολευτούνε" και να τακτοποιηθούνε...

  Εε ας ξεβολευτούνε τώρα...

  • Maximilien avatar
   Maximilien @ oxi ki etsi 03/12/2010 14:53:21

   Θα σε δω στο MEGA.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Maximilien 03/12/2010 14:56:37

    Και στους "Συμμάχους" (των προθύμων) της Ντόρας θα τους δεις επίσης κάτι τέτοιους.

    • oxi ki etsi... avatar
     oxi ki etsi... @ Αυριανιστής 03/12/2010 22:28:20

     Α παράτα μας ρε Αυριανιστή/γυρολόγε των Κομμάτων που την είδες Αριστερός ξαφνικά...

   • oxi ki etsi... avatar
    oxi ki etsi... @ Maximilien 03/12/2010 22:30:25

    Maximilien

    καταλαβαίνω οτι σου πέφτει δύσκολο να "ξεβολευτείς" και να πας για πραγματική δουλειά....

    • Maximilien avatar
     Maximilien @ oxi ki etsi... 03/12/2010 22:58:14

     Ελληναρά μου εσύ...

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ Maximilien 03/12/2010 23:18:53

      δεν γνωρίζουμε όλοι από γιαπί και πηλοφόρι και μυστρί όπως εσύ.

 9. ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 03/12/2010 14:42:27

  Οι Ελληνες οπου γης, οφειλουν μια θερμη ευχαριστια-για το ευστοχοτατο αρθρο-του υπογραφοντος ως Δ.Δασκαλοπουλος...Πραγματικα πολυ ευστοχο.Διδει την καθαρη εικονα ολων των Ελληνων (ανεξαρτητως κομματων), για το πως διαβλεπουν το μελλον τους.Η δηλαδη "Χαλιφηδες" στην θεση του "Χαλιφη", οι μαχομενοι εναντιον του (ΣΧΕΔΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ), μιας και οι ιδεολογιες εδω και χρονια πηγαν περιπατο...Σημερα ο πραγματικος Δασκαλοπουλος ειναι φιλος του Υπερσοσιαλιστη ΓΑΠ και συνομιλουντας επι πασης αλλαγης προς την Ακρως Νεοφιλελευθερη Κουλτουρα...Οσοι διαβαζουν το antinews στον οποιο ελευθερο χρονο τους πρεπει να ριχνουν και καμια ματια στα κιταπια του Τσε Γκεβαρα...Και αν εισαι πιτσιρικας, παει και ερχεται...Αν κοντευεις τα σαραντα, μπορει και να τρελλαθεις!!!Ειδικα αν εχεις μελετησει στοιχειωδως την τελευταια Ελληνικη Πολιτικη Τριακονταετια.

 10. Maximilien avatar
  Maximilien 03/12/2010 14:59:10

  Νομίζω φίλε ότι αν έγραφε ο Δασκαλόπουλος αυτά που πραγματικά πιστεύει, η επιστολή θα ήταν 100 φορές πιο πικρή και πιο ειρωνική. Απλά εμένα δε μου βγαίνει ρε γαμώτο γιατί χόρτασα αρκετή πίκρα αυτούς τους τελευταίους της δοκιμασίας.

 11. Crocodile avatar
  Crocodile 03/12/2010 15:00:12

  Ακριβώς έτσι. Και στο γάλα δεν υπάρχουν καρτέλ.

 12. Στέργιος avatar
  Στέργιος 03/12/2010 15:42:48

  Μια ερώτηση προς τον κ. Δασκαλόπουλο:
  - "Τι επαγγέλεστε;"

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Στέργιος 03/12/2010 15:44:35

   Συζητητής.

   ΠΠ

 13. man8os avatar
  man8os 03/12/2010 16:16:20

  The ground is the limit.

 14. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 03/12/2010 16:19:43

  Εάν ο κ.Δασκαλόπουλος ζορίζεται,ας αλλάξει θέση με κάποιον από τους "πλουσιοπάροχα" αμοιβόμενους ιδ.υπ/λους,για να δούμε αν αντέχει.Όσον αφορά τους δημ.υπ/λους,ο σχετικός πίνακας:

  Χώρα Πληθυσμός Δημ.Υπάλλ. ποσοστό
  Μ.Βρετανία 61.792.000 6.051.000 9,79%
  Γαλλία 65.447.374 5.300.000 8,10%
  Ιρλανδία 4.470.700 360.900 8,07%
  Ελλάδα 11.306.183 768.544 6,80%

  *Στους δημόσιους υπάλληλους εκτός από την κεντρική διοίκηση, συμπεριλαμβάνονται και οι...
  εργαζόμενοι σε νομικά πρόσωπα, ΔΕΚΟ, σώματα ασφαλείας, κληρικοί και ένοπλες δυνάμεις, ενώ δεν περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

  Βιβλιογραφικές παραπομπές:
  Πληθυσμός http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_population
  Αριθμός δημ.υπαλλήλων:
  Μ.Βρετανία, http://www.statistics.gov.uk/cci/nugget.asp?id=407
  Γαλλία, http://fr.wikipedia.org/wiki/Fonction_publique_fran%C3%A7aise
  Ιρλανδία, http://www.cso.ie/releasespublications/documents/earnings/current/psempearn.pdf
  Ελλάδα, EUROSTAT via http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/11/blog-post_2979.html

  Πηγή: http://taxalia.blogspot.com/ 27-11-2010

 15. hifi avatar
  hifi 03/12/2010 17:58:07

  Φαντάζομαι όλοι γνωρίζουμε ότι ο αξιότιμος Κος Δασκαλόπουλος έχει πουλήσει το μερίδιό του στην πάλαι ποτέ "Δ" -- ήγουν, τουτέστι, δεν βιομηχανεύει πλέον εδώ και καιρό.

  Βέβαια, με την λογική (παραλογία;) του "το μη χείρον βέλτιστον", οι εταιρίες δίνουν και κάτι: εργασία, υπεραξία, κάτι.

  Οι πολιτικοί μας μόνο μπουρδολογία και πλιάτσικο και τρώνε -- δεν παραγουν υπεραξία, αλλά τρώνε την υπεραξία που παράγουν άλλοι. Και όταν δεν φτάνει η υπεραξία που τρώνε από τους άλλους, δανείζονται στο όνομα των "υπηκόων - ζώων" πολιτών και μένουν οι πολιτικοί στη Βουλιαγμένη και στο Κριγιόν στο Παρίσι, και μένουν οι ηλίθιοι πολίτες-ζώα ρέστοι.
  ΟΕΔ

 16. Πειραχτήρι avatar
  Πειραχτήρι 03/12/2010 19:34:16

  Η σωστή πρόταση που θα εκσυγχρονίσει το Ελληνικό κράτος και θα μας βγάλει από την κρίση έχει ως εξής:
  1. Όλοι οι Βιομήχανοι που δεν έχουν δουλειά να κάνουν να ορισθούν χωρίς μισθό πρόεδροι ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι των κρατικών ΔΕΚΟ, έτσι κι αλλιώς λεφτά έχουν, συμβάλλοντες στην εξοικονόμηση δαπανών του κράτους. Εναλλακτικά αν νομίζουν ότι αυτό δεν τους συμφέρει, να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι οι ίδιοι, με την υποχρέωση κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι αντίστοιχα να γίνουν διευθυντές σε κάποιες βιομηχανίες, να μάθουν "τα κοπρόσκυλα" τι σημαίνει δουλειά.
  2. Να απολυθούν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι και αν σε ένα χρόνο δεν βρουν δουλειά στα απέραντα εργοστάσια της Ελλάδας να εξ ορισθούν στις βραχονησίδες και στα ερημικά νησιά μας. Εκεί θα απασχολούνται με το άρμεγμα κατσικιών και το ψάρεμα, ενισχύοντας την κτηνοτροφία και την αλιεία. Τα χρήματα που θα εξοικονομήσει το κράτος, αφού θα πάψει να τους πληρώνει, να δοθούν σαν άτοκα δάνεια στην βιομηχανία μας που στενάζει για να αναπτυχθούμε βιομηχανικά και να "μπούμε στο μάτι" της Μέρκελ.
  Επειδή όμως έχουμε Δημοκρατία και δεν μπορούμε με το ζόρι να τους στείλουμε στα ξερονήσια να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι μπορούν εναλλακτικά να μεταναστεύσουν στη Γερμανία και να κάνουν ότι δουλειά μπορούν να βρουν εκεί: να πλένουν τους υαλοπίνακες των αυτοκινήτων στα φανάρια και να πωλούν λουλούδια, να ζητιανεύουν, να δημιουργήσουμε πρόβλημα στη Μέρκελ να μάθει να μας κατηγορεί!!!
  3. Όποιος ιδιώτης επιχειρηματίας συλλαμβάνεται να απασχολεί παράνομους μετανάστες ή να μην πληρώνει το ΙΚΑ αντί για πρόστιμα, που δεν τα παίρνουμε σχεδόν ποτέ, να υποχρεώνεται να προσλαμβάνει για μία πενταετία στη θέση του κάθε παράνομα αμειβόμενου υπαλλήλου άλλους 5 και έτσι σε λίγα χρόνια ή θα έχουμε λύσει το πρόβλημα της ανεργίας ή θα τα παίρνει χοντρά το κράτος και σε λίγο θα είναι όλοι οι επιχειρηματίες νόμιμοι.
  4. Να κλείσει ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος και να μεταφέρουμε τον κόσμο δωρεάν με κρατικά έξοδα με ταξί, διότι σύμφωνα με μία μελέτη που έκανε παλιά ο Μάνος μας στοιχίζει λιγότερο από το να έχουμε και να συντηρούμε τα τρένα. Οι υπάλληλοι που θα απολυθούν από τον Σιδηρόδρομο θα πάρουν σαν αντάλλαγμα μία δωρεάν άδεια ταξί.
  5. Να πουληθεί η ΔΕΗ και όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης σε ιδιώτες και να ακριβύνει το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό για να μάθουν οι Ελληνες να μην κάνουν κατάχρηση εθνικών πόρων και να επιβαρύνουν την Ελληνική οικονομία και αν ορισμένοι δεν αντέχουν οικονομικά, τα βράδια μπορούν να χρησιμοποιούν γκαζόλαμπες και να κάνουν μπάνιο μια φορά το Σάββατο.
  6. Ο ήλιος ο αέρας και η θάλασσα μέχρι να βρεθεί τρόπος να πουληθούν και αυτά και να τα εκμεταλλεύεται ο ιδιωτικός τομέας, προς το παρόν θα παραχωρούνται δωρεάν στους πολίτες.
  7. Όσοι καπνίζουν, που οι περισσότεροι καπνίζουν, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα μαγαζιά αντί για αιφνίδιους ελέγχους και εξοντωτικά πρόστιμα που δεν αποδίδουν γιατί όλοι παρανομούν, να μπορούν να αγοράζουν μία κρατική κάρτα καπνίσματος των 10 ευρώ κάθε μήνα, κάτι αντίστοιχο με την κάρτα καυσαερίων στα αυτοκίνητα, να μην έχουν το άγχος να μην τους συλλάβουν και να τα οικονομάει το κράτος.
  8. Να ανοίξουν οι εφορίες παραρτήματα στα "μπουζούκια" και γενικώς στα μεγάλα κέντρα διασκέδασης και να πέφτει ο φόρος ατάκα και επί τόπου.
  9. Όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν από ένα ποσό και επάνω, πέρα από τα πρόστιμα, να διαπομπεύονται δημοσίως φέροντες πινακίδα που θα γράφει "Είμαι φοροφυγάς", το πλήθος να αλαλάζει και να τους πετάει γιαούρτια, ενισχύοντας ταυτόχρονα και την ελληνική βιομηχανία γιαουρτιών.
  10 . Όλοι οι Ελληνες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα να υποχρεωθούν εκτός από τα Σάββατα που προτείνεται, να δουλεύουν και τις Κυριακές για να μην βρίσκουν χρόνο να σπαταλούν άσκοπα το χρήμα, αγοράζοντα αγαθά που ως επί το πλείστον είναι εισαγόμενα και μεγαλώνουν το εμπορικό μας έλλειμμα. Να βάζουν βρε αδελφέ και κάνα φράγκο στις τράπεζες που έχουν πρόβλημα και κινδυνεύουν να κλείσουν, λόγω έλλειψης ρευστότητας.
  Αυτά είναι μέτρα!!! ΤΡΕΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΕ!!!

  • Μisha avatar
   Μisha @ Πειραχτήρι 05/12/2010 17:32:39

   Το 10ο είναι το καταλυτικό μέτρο.
   Αν μάλιστα συνδυασθεί με εφαρμογή ηλεκτρονικής επιβλέψεως (παλιά το έκαναν με αλυσίδα και σιδερενια μπάλα στο πόδι, τώρα γινεται εύκολα με ένα χάι τεκ περικάρπιο) των δραστηριοτήτων του εργαζόμενου , η Ελλάς και το Έθνος θα θριαμβεύσει , ο μίστερ Δ θα ξεπεράσει τον Μπίλ Γκέιτς σε όλους τους δεικτες επιχειρηματικότητας, και ο Στρος Καν θα βραβεύσει τον Φορεστ ΓΑΠ με το Χρυσό Μπουρανί γράφοντας το όνομα του ανεξίτηλα στην είσοδο του ΔΝΤ δίπλα στους μεγάλους ευεργέτες τού ευαγούς αυτού φιλανθρωπικού ιδρύματος.

   ΟΛΕ!

 17. Polux avatar
  Polux 04/12/2010 16:18:45

  Πηγή: euro2day
  του Γελαντάλις Μ.

  Ξανά "χτύπησε" ο ΣΕΒ βάζοντας ακόμη μία "βόμβα" στα εργασιακά.

  Στο σχετικό θέμα της Αλεξάνδρας Γκίτση σημειώνεται πως σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ "…η άρση 250 εμποδίων θα πολλαπλασιάσει τη δυνατότητα των ελληνικών επιχειρήσεων να λειτουργούν με ανταγωνιστικότητα και θα μεγιστοποιήσει τη συνεισφορά τους στην αναπτυξιακή προσπάθεια και προοπτική της χώρας".

  Και αν στις 72 σελίδες της έκθεσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιώνπεριλαμβάνονται αρκετές χρήσιμες επισημάνσεις και ενδιαφέρουσες προτάσεις (κατά την εκτίμησή μας στις ενότητες 15 - Φορολογία Κεφαλαίου, 23 - Εργοδοτικές και Ασφαλιστικές Εισφορές και 26 - Επιχειρηματικότητα - Ανάπτυξη), δεν μπορεί παρά να θεωρήσει κάποιος το σχετικό πόνημα αφορμή για την υπενθύμιση σειράς παθογενειών της ελληνικής πραγματικότητας.
  Μια επιχειρηματικότητα χωρίς εμπόδια (όπως τιτλοφορείται) η δράση του ΣΕΒ, σαν να αναφέρεται σε έναν ιδιωτικό τομέα που την περίοδο της μεταπολίτευσης ελάχιστη σχέση και διασύνδεση είχε με την πολιτική εξουσία, τη διαπλοκή, τη διαφθορά, σαν να μη μεγεθύνθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα ακριβώς λόγω της καταλυτικής -συχνά προνομιακής- σχέσης του με το ευρύτερο Δημόσιο, σαν να μην έφτασε η χώρα (πολιτικά, οικονομικά) στην πρώτη θέση της διαφθοράς, σαν να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και της σοβαρότητας της κατάστασης ο ισχυρός επιχειρηματικός κόσμος, σε μεγάλο μέρος του.

  Μια εγχώρια επιχειρηματικότητα που, αν και επικαλείται (από κοινού με τους πολιτικούς) το "εθνικό χρέος", φέρεται, με ενδεικτικότερους τους τελευταίους μήνες:

  - να έχει "φυγαδεύσει" μεγάλο μέρος προσωπικών και επιχειρηματικών κεφαλαίων εκτός συνόρων,

  - να αδυνατεί ακόμη και τώρα να αρθρώσει έναν πρακτικό αντί-λογο στηρίζοντας, λόγου χάρη, τα ελληνικά ομόλογα, τις ελληνικές εξαγωγές, τις θέσεις εργασίας,

  - να έχει μεταφέρει μέρος της δραστηριότητας, της παραγωγής, των χορηγήσεων και των κοινοτικών κονδυλίων, συμβάλλοντας στην ερήμωση της περιφέρειας και στην αποβιομηχάνιση παραδοσιακά εργατικών περιοχών (λ.χ. Ημαθία),

  - να μακροημερεύει σε προσωπικό επίπεδο, ενώ έχει πτωχεύσει επιχειρηματικά, συνεχίζοντας να προκαλεί καθημερινά,

  - να στρέφει την "πλάτη" σε πραγματικά εθνικές πρωτοβουλίες ανθρώπων οι οποίοι σε καιρούς χαλεπότερους αναδείχθηκαν μέσω της προσφοράς του σε Ευεργέτες, σε Μεγάλους Χορηγούς,προσφέροντας εκτός από υλική βοήθεια την εξίσου σημαντική κοινωνική, ανθρώπινη, αλληλέγγυα αρωγή στους πολλούς.

  Ασφαλώς και έχουν τη σημασία τους οι εκθέσεις του κάθε Συνδέσμου και Επιχειρηματικού Φορέα.

  Αλλά, κατά την εκτίμησή μας, η μ ο ν ο μ ε ρ ή ς προσέγγιση ενός προβλήματος, η μονομερής διαπίστωση των λόγων της παθογένειας, η μ ο ν ο μ ε ρ ή ς -και σχεδόν… παπική- καταγγελτική, πατερναλιστική συνεισφορά τους δεν νομίζουμε πως -επί της ουσίας- συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτού του τόπου

 18. bgtrotel avatar
  bgtrotel 05/12/2010 17:07:17

  Ποιάς βιομηχανίας πρόεδρος είναι ο κύριος και δικαιούται να τους εκπροσωπεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.