24/12/2008 00:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανοικτή επιστολή προς Πρετεντέρη για Οικολόγους

Αγαπητέ κύριε Πρετεντέρη

Παρακολούθησα με προσοχή την χθεσινή εκπομπή σας ΑΝΑΤΡΟΠΗ όπως και άλλες προηγούμενες όπου παρουσιάζατε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO Μεταξύ άλλων και για τους Οικολόγους Πράσινους. Θα περίμενε κανείς από έναν δημοσιογράφο με τη δική σας εμπειρία και γνώσεις να καλέσει -και μάλιστα στην εκπομπή που λέγεται ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΚΑΙ κάποιον εκπρόσωπο των Οικολόγων Πράσινων για να πάρει μέρος στη συζήτηση μια και πράγματι η πολιτική παρουσία μας δείχνει να έχει απήχηση σε ένα σταθερά αυξανόμενο ποσοστό των ψηφοφόρων σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις από τον Ιούνιο 2008 και μετά. Με έκπληξη όμως και εγώ και χιλιάδες τηλεθεατές σας άκουσαν να μιλάτε με άκρως ειρωνικό τρόπο - όπως συχνά και άλλοι συνάδελφοι σας και μάλιστα να είστε ...σίγουρος ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν υπάρχουν (είναι δηλαδή δημιούργημα της τηλεόρασης ή των εταιριών δημοσκόπησης ;;;;;). Επίσης, καλεσμένοι σας έδειξαν εξίσου απληροφόρητοι, όπως η εξυπνάδα «δηλαδή αυτοί που καίνε σκουπίδια ψηφίζουν Οικολόγους Πράσινους;».

Είναι αλήθεια ότι μας εξέπληξε η κατηγορηματική τοποθέτησή σας ότι δεν υπάρχουμε, μάλιστα μας έπιασε μια κατάθλιψη υπαρξιακή. Για να το λέει ένας έγκριτος δημοσιογράφος, μήπως πραγματικά δεν υπάρχουμε αναρωτηθήκαμε αργά το βράδυ και δεν μας έπιανε ύπνος, μερικές χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα; Μήπως είμαστε το πνεύμα της τηλεόρασης; Μήπως μας δημιούργησαν τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι, αναρωτηθήκαμε; Και τόσα χρόνια που δραστηριοποιούμαστε κοινωνικά και παρεμβαίνουμε αλλάζοντας τις κοινωνικές εξελίξεις σε τόσους τομείς μην δεν υπήρξαν παρά μόνο σε μια εικονική πραγματικότητα; .....

Χριστιανούδη Ευγενία

Μέλος Οικολόγων

(διαβάστε τη συνέχεια στο πρώτο σχόλιο)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 24/12/2008 00:39:01

  (συνέχεια επιστολής)

  Μετά ανοίξαμε τις εφημερίδες και είδαμε ότι μας ανέφεραν ακόμα και οι εφημερίδες και τα κανάλια που σήμερα ισχυρίζονται ότι δεν μας ξέρουν. Αλλά και πριν τις εκλογές του 2007 ισχυρίζονταν πολλοί ότι δεν υπάρχουμε και μετά με έκπληξη είδαν ότι συγκεντρώσαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες ποσοστό 1,05%. Σήμερα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστά προτίμησης της τάξης του 3,1-4,5% για τις εθνικές και 3,5-6% για τις ευρωεκλογές πως μπορεί ένας δημοσιογράφος σαν και σας να μην ενδιαφέρεται να συγκεντρώσει στοιχεία και να προσκαλέσει έστω και εκτός στούντιο κάποιους εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων για να δει μήπως πράγματι πρόκειται για μια ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο πολιτικό σκηνικό που έχει πια οριμάσει.

  Επειδή φυσικά δεν ισχύει τι ότι "είδηση είναι μόνο αυτό που μεταδίδει η τηλεόραση", θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την ...ύπαρξη μας αλλά μπορείτε να βρείτε στοιχεία και σε άρθρα σε πολλά έντυπα, μεταξύ των οποίων και στη εφημερίδας που εργάζεστε, καθώς και στην ιστοσελίδα μας www.ecogreens.gr καθώς και σε τουλάχιστον 350.000 αναφορές στο διαδίκτυο (αν βάλετε την λέξη ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ σε κάποιο ψαχτήρι) και στα προσωπικά μας τηλέφωνα και στα τηλέφωνα στελεχών μας που είναι μέλη της Πανελλαδικής Γραμματείας μας (6 μέλη), του Πανελλαδικού Συμβουλίου μας (33 στελέχη από διάφορες περιοχές της χώρας), των συντονιστών τοπικών πολιτικών κινήσεων ή/και θεματικών ομάδων που υπάρχουν φυσικά στην ιστοσελίδα μας. Καλού κακού σας δίνω και το προσωπικό μου τηλέφωνο …….που όπως μου ανέφερε σε τηλεφωνική μου διαμαρυρία συνεργάτης σας το έδωσε σε εσάς στη διάρκεια του διαφημιστικού διαλείμματος αλλά δεν με καλέσατε για να παρέμβω έστω και τηλεφωνικά για να διευκρινήσω κάποιες από τις ...απορρίες σας (που βρεθήκαμε εμείς, αν αυτοί που καίνει σκουπίδια μας ψηφίζουν κα).

  Επειδή φαντάζομαι ότι ίσως δεν γνωρίζετε - αν και είσαστε μέσα στη λίστα αποδεκτών των 2000 τουλάχιστον δημοσιογράφων που λαμβανουν τακτική ενημέρωση από τους Οικολόγους Πράσινους:

  - "Βομβαρδίζουμε" καθημερινά χιλιάδες δημοσιογράφους με τις θέσεις μας, ανακοινώσεις και πολιτικές παρεμβάσεις μας σε πανελλαδικό επίπεδο. Πολλά ΜΜΕ έχουν πλέον συστηματική πληροφόρηση των αναγνωστών, ακροατών και τηλεθεατών τους σχετικά.

  - Μόλις πρόσφατα ολοκληρώσαμε την εσωτερική ψηφοφορία μας για την ανάδειξη της Ευρωλίστας μας αλλά και του πολιτικού προγράμματός μας για την Ευρώπη και τις Ευρωεκλογές. Είμαστε στη διάθεσή σας για να μιλήσουμε μια και έχουμε ονοματεπώνυμο, δ/νση, τηλέφωνο, e-mail, και μακροχρόνια πολιτική και κοινωνική παρουσία. Βιογραφικά μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα μας

  - Έχουμε ξεκάθαρο και ψηφισμένο στο συνέδριο μας του 2007 πρόγραμμα των πολιτικών αλλαγών που επιδιώκουμε όποια και αν είναι η θέση μας και η επιρροή μας στο πολιτικό τοπίο,

  - Έχουμε αναπτυγμένη οργανωτική δομή που συνεχώς επεκτείνεται πανελλαδικά παρά την ...ανυπαρξία μας. Δείτε και πιο πιο σχετική αναφορά

  - Τοποθετούμαστε πολιτικά σε όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, παρεμβαίνουν, διατυπώνουμε προτάσεις τις οποίες μπορείτε φυσικά να βρείτε και στο διαδίκτυο αλλά ευχαρίστως να σας της δώσουμε και τυπωμένες και να τις παρουσιάσουμε σε εκπομπή σας με τίτλο "ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο πολιτικό σκηνικό;"

  - Έχουμε οργανώσει 2 συνέδρια μέσα στο 2008, πολύ πρόσφατα (5-7/12/2008) αλλά και τέλη Μαρτίου 2008, ενώ λειτουργούμε δημοκρατικά και με διαφάνεια, με συγκεκριμένη και συνεχή πολιτική παρουσία

  Ίσως χρειάζεται μια ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον τρόπο που σήμερα - την εποχή του διαδικτύου και των ραγδαίων κοινωνικών αλλαγών - κάποιοι δημοσιογράφοι προσεγγίζουν νέα πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα, ένα από τα οποία είναι και η αυξανόμενη επηρροή στο κοινωνικό, πολιτικό και εκλογικό τοπίο των Οικολόγων Πράσινων. Είναι εντυπωσιακό που κάποιοι από τους καλεσμένους σας δεν ....γνώριζαν για τους Οικολόγους Πράσινους (εκτός ίσως από τον κ. Βορίδη με το κόμμα του οποίου δεν έχουμε καμία επικοινωνία και σχέση για προφανείς λόγους), μια και εκπρόσωποι των κομμάτων τους χαιρέτησαν και το τελευταίο συνέδριο μας.

 2. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 24/12/2008 01:42:08

  Ela edo Anonymous na sou dosso peskessi.
  Axios!

 3. Σπύρος avatar
  Σπύρος 24/12/2008 01:59:20

  Προβλέπω δράματα.
  Θα ζήσουμε την τηλεοπτική αγωνία πού παλιότερα ζούσαμε με τον ΣΥΝ..
  Θά πιάσουν τά 3 οι Οικολόγοι γιά ή όχι??
  Δεν αντέχω άλλη συγκίνηση.

  Χαιρετίσματα στον Γιόσκα Φίσερ και στον Ντανιέλ Κον Μπεντίντ............
  Ποιό προτεκτοράτο τής C.I.A. συνδράμουν τά καλόπαιδα??

 4. antigrafi avatar
  antigrafi 24/12/2008 02:14:17

  www.resaltomag.gr

  Από τους υπονόμους οι κουκουλοφόροι καλούν σε νέα προσκλητήρια καταστροφών


  Τα πρόσωπά τους τα κρύβουν μόνο οι μαφιόζοι και οι εγκληματίες παντός καιρού και είδους.
  ΠΟΤΕ οι αγωνιστές και οι κοινωνικοί επαναστάτες.
  Τα πρόσωπά τους τα κρύβουν οι μυστικές υπηρεσίες και οι προβοκάτορες, οι αρουραίοι των υπονόμων.
  ΠΟΤΕ οι άνθρωποι που αγωνίζονται για την αλήθεια, για ιδανικά και ένα καλύτερο αύριο.
  Το πρόσωπο και όχι μάσκα κινεί την ιστορία προς τα μπρος!!!
  Τη μάσκα τη χρησιμοποίησαν πάντα τα παρακμιακά πολιτικά όντα, οι υπονομευτές των κοινωνιών και των λαϊκών κινημάτων, οι ασφαλίτες και οι προβοκάτορες των σαπισμένων καθεστώτων, οι μυστικές υπηρεσίες που λειτουργούν πάντα στα σκοτάδια της ιστορίας…
  Οι κουκουλοφόροι είναι προϊόντα και περιττώματα αυτού του σάπιου, είναι τα ερπετά των μηχανισμών και μυστικών υπηρεσιών: ό,τι το πιο αποτρόπαιο και γλοιώδες.
  Συνεχίζουν, λοιπόν, αυτά τα ερπετά των «νονών» και των «νταβάδων», των δημοσιογραφικών και πρακτορικών μηχανισμών, να ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ εν κρυπτώ το όπιο των καταστροφών και βανδαλισμών, αυτής της αποτρόπαιης τυφλής βίας.
  Αποστέλλουν ιμέηλ όπου μπορούν σπέρνοντας τα φαιά προστάγματά τους: Καλούν, προτρέπουν και πυροδοτούν το χάος της αγριότητας και αναρχίας. Δίνουν και συνταγές το πώς θα επιτευχθεί αυτό.
  Κατασκευάζουν και μπλογκ, παραρτήματα των idimedia.
  Κάθε παράρτημα του Σόρος και των Μ.Κ.Ο. κινητοποιείται και προτρέπει να γίνει η Ελλάδα μπάχαλο.
  Κάθε ασφαλίτικο μπογκ των «νταβάδων»ξερνάει προς την ίδια κατεύθυνση.
  Οργανωμένη συστράτευση, εναρμόνιση και ενορχήστρωση όλων των διατεταγμένων εγκάθετων προβοκατόρων προς τον κοινό σκοπό: Να συνεχιστούν τα έκτροπα των κουκουλοφόρων και να περάσουν στην ιστορία σαν τα «επαναστατικά» γεγονότα που «άλλαξαν την Ελλάδα».
  Μάλιστα προβαίνουν κάποιοι, που έχουν φιλήσει όλες τις κατουρημένες ποδιές» των «νταβάδων» και βρίσκονται και σήμερα στην υπηρεσία τους, ΣΕ «ειδικές εκδόσεις» για τα γεγονότα του Δεκέμβρη, που τα χαρακτηρίζουν, με θράσος και αμάθεια αβυσσαλέα, ο «δικός μας Μάης του 1968»!!!
  Τα δημοσιογραφικά περιττώματα και οι εγκάθετοι των οικονομικών και πολιτικών «νονών» έρχονται να παραδώσουν μαθήματα «επανάστασης» και «εξέγερσης» και μάλιστα με αλαλάζοντα κομπασμό…
  Βρε που φτάσαμε: Τα ποικίλα πρακτοράκια να καθορίζουν και τις έννοιες και τις «επαναστάσεις».
  ΟΙ αρουραίοι πρέπει να καταγγελθούν ανελέητα.
  Δε μπορεί να μένουμε απαθείς στη φρίκη της παρακμής: Στο να ασκούν πολιτική και να καθορίζουν τα πολιτικά μας πράγματα οι παρακρατικοί μηχανισμοί και τα εγκάθετα παπαγαλάκια των μυστικών υπηρεσιών και των «νταβάδων»…

 5. Είχε μια καούρα ο Τένεντ... avatar
  Είχε μια καούρα ο Τένεντ... 24/12/2008 05:50:50

  Τόσοι πολλοί αναλυτές, μόνο ένα συμπέρασμα. Αυτό ιστορικά σημαίνει, πως οι αναλυτές είτε επαναλαμβάνουν το ίδιο ψέμα, είτε δεν είναι στα αλήθεια αναλυτές αλλά μαϊμούδες που βρέθηκαν μπροστά σε ένα μικρόφωνο ή σε ένα πληκτρολόγιο.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 24/12/2008 08:40:12

  δεν είμαι κατά της οικολογίας ή των οικολόγων, αλλά ούτε κατά των χορτοφάγων ή των κοκκινομάλων, ή των παγανιστών και τέτοια. Η ιδέα ότι η οικολογία είναι πολιτικό κίνημα; Προτιμώ τους χίπυς.

  τον Πρετεντέρη και την παρέα του ευχαρίστως θα τους έστελνα μία βόλτα χωρίς επιστροφή στον Αρη, να μας βλέπει αφ' υψηλού.

 7. zapata avatar
  zapata 24/12/2008 08:57:05

  καλως ορίσατε οικολόγοι στον μαγικό κόσμο της τηλεόρασης όπου αφεντικό είναι ο Πρετεντέρης και η "δημοσιογραφία" του. Να είστε σίγουροι πως υπάρχουν δεκάδες Πρετεντέρηδες, απλά κυκλοφορούν με ψευδώνυμα.

 8. ataktos avatar
  ataktos 24/12/2008 09:09:14

  Χθες ακόμα δεν φανταζόσουν ότι θα βρεθούν αμέσως τόσοι πολλοί παραλήπτες του εισιτηρίου σου .
  Καλή σας μέρα .

 9. τιραμολα avatar
  τιραμολα 24/12/2008 10:24:10

  Δεν φτανει που τους εβαλε σφηνα για να μαγειρεψει το αποτελεσμα , θελουν να τους καλεσει και στην εκπομπη?

 10. HMIAIMOS avatar
  HMIAIMOS 24/12/2008 10:38:47

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

 11. osaperas avatar
  osaperas 24/12/2008 10:39:07

  Επειδή έχω χάσει καποια επεισόδια ρωτάω:
  Άλλαξε δικηγόρο ο ειδικός φρουρός;

  Μου είπαν ότι ο Σόμπολος είχε αναλάβει την νομική υπεράσπιση του σημερα το πρωί στο Μέγκα

 12. ataktos avatar
  ataktos 24/12/2008 10:39:41

  Στη χώρα μας πρέπει να είσαι «γραμμένος» σε δυο ΦΕΚ αυτοί είναι στο ένα παλεύουν και το δεύτερο τώρα .Ας τους ευχόμαστε καλό ξεμπέρδεμα .τα διαπιστευτήρια έστω αργά τα έχουν καταθέσει .

 13. ataktos avatar
  ataktos 24/12/2008 10:46:11

  δεν παρακολουθώ TV Μέγα , αυτό το γαϊδούρι Σομπολο που λένε όλα να τα περιμένεις ,δεν θυμάσαι την μέρα εκτέλεσης του παιδιού αυτό το γαϊδούρι έλεγε της μαλακιές του πρώτος κατά τα αλλά ΠΡΟΕΔΡΟΣ ε… .

 14. τιραμολα avatar
  τιραμολα 24/12/2008 11:12:09

  Ενα "κονε" ειναι τα παντα στην δημοσιογραφια και οχι μονο...
  Παρακολουθηστε την Σπυρακη....
  Μας μουρλανε 5 χρονια με το ενοχλημενο και αλλοτε οργισμενο Μαξιμου.
  Οτι της ελεγε ο Ρουσο ή ο Αδριανο...
  Λες μια κουβεντα παραπανω πεφτεις σε καραντινα...
  Στο καναλι πλεον θα εισαι φυρα αφου θα εχεις χασει τις επαφες με "κορυφαιους"....
  Τι να κανει και ο Σομπολος...
  Εκτος του οτι ειναι φανατικος ΝΔ να χασει και τις επαφες του με την ασφαλεια?
  Απο που θα αντλει "πληροφοριες"?

  Δεν τους ακουτε καθε μερα....
  "Οπως μου ελεγε κορυφαιος...."
  Ειχε μια καουρα ο "κορυφαιος" για να ενημερωθει ο πολιτης...
  Γραμμη περναει...
  Συζητανε μεταξυ τους οι παραγοντες..."θα με παρει ο μαλακας ο Σομπολος , τι να του πω?"
  Πληροφοριες δινει και ο δημοσιογραφος στον "κορυφαιο" απο αλλους "κορυφαιους"
  Το ενα χερι νιβει το αλλο και η ζωη συνεχιζεται..
  Κολλανε και κανα ενσημο για την συνταξη...

 15. ataktos avatar
  ataktos 24/12/2008 11:37:08

  Arxaiopteryx ,suhoi ,factorx klp – καλά αυτά τα γαϊδουριά και τεμπελόσκυλα του Νεζη παλιά (σήμερα ΒΗΜΑ) , σήμερα Τακη Α. ακόμα την δύναμη περιστροφείς σε gr !!!
  την μετρούν και επιζητούν ??? και διακηρύσσουν http://oryx.dei.gr/dypor/80000/81064.pdf
  χα χα χα
  μην πνιχτούνε στα σκατα τους από τη βλακεια τους!!!!
  γι αυτό υπάρχω!!!

 16. τιραμολα avatar
  τιραμολα 24/12/2008 12:27:42

  ακόμα την δύναμη περιστροφείς σε gr !!!
  Σε ποια σελιδα της προδιαγραφης το γραφει αυτο Ατακτε?
  Για να μην ψαχνω...

 17. τιραμολα avatar
  τιραμολα 24/12/2008 12:47:06

  Το βρηκα....
  Δεν μου λες ρε Ατακτε μηχανολογος εισαι συ?

 18. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/12/2008 14:20:54

  ετσι με Έχρησαν
  ξερω και γω ...

 19. J.E.L avatar
  J.E.L 24/12/2008 14:26:11

  νομιζω πως ολοι μας εχουμε κανει το λαθοςνα ασχολουμαστε με τον πανηληθιο Πρετεντερη..ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΝ!!εΧΕΙ ΠΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ

 20. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/12/2008 14:57:06

  J.E.L -καλα τωρα σου θυμηζω το " Ντεμπεντερης " του Ν.Κ. Καλη σου μερα !!!

 21. apikou avatar
  apikou 25/12/2008 02:22:19

  Δεν ειναι μονο ο Πρετεντέρης, σχεδόν όλοι οι 'δημοσιογράφοι' δεν καλούν ποτέ τους οικολόγους πράσινους, ούτε ακούγεται ποτέ η θέση τους ώστε να μην τους γνωρίσει ο κόσμος και με το ζογάδιασμα που υπάρχει για όλα τα υπάρχον κόμματα χτυπήσουν κανα 8-9% στις επόμενες βουλευτικές...πουλημένοι σε εργολάβους-καναλάρχηδες είναι όλοι τους οι δήθεν δημοσιογράφοι της TV, τι ψάχνετε...Αλλά δεν τρώνε όλοι κουτόχορτο...κάποιοι ξύπνησαν κ θα ψηφίσουν οικολογικά όχι μόνο για το περιβάλλον και τα δάση μας αλλά και γιατί βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια και θέλουν λίγη τιμιότητα και μπέσα...

 22. Provocator. avatar
  Provocator. 25/12/2008 16:47:38

  Και επειδη αγαπητη μου, καποιοι ερωτηθεντες,απο τους γκαλλοπατζηδες, απαντησαν οικολογους, εσεις το δεσατε, οτι πρωτον, το εννοουσαν και δευετερον. οτι σας ξερουνε κιολας; Μα ετσι το ειπαν Χριστιανη μου,απο αντιδραση.Οπως ειπαν σε καποιες αλλες περιεργες συμπληρωματικες εκλογες, ΛΕΒΕΝΤΗ.
  Οι παλαιοι θα θυμουνται τι σαλος εγινε μ εκεινες τις "εκλογες".
  Κατι σα Λεβεντης εισαστε κι εσεις,επομενως.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.