06/11/2009 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανοικτή Επιστολή προς τον Βαγγέλη ΜεϊμαράκηΑγαπητέ Βαγγέλη,

με το θάρρος της κοινής μας προέλευσης από τις τάξεις της ΟΝΝΕΔ, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την έκπληξή μου διότι, τον τελευταίο καιρό, φαίνεται να έχεις πολλά και αδικαιολόγητα νεύρα.

Προσπάθησα να εξηγήσω το φαινόμενο με την σκέψη ότι, ίσως αισθάνεσαι άβολα, που, παρ’ ότι ήσουν μεταξύ εκείνων, οι οποίοι εισηγήθηκαν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές,  δεν ακολούθησες το παράδειγμα Σουφλιά, που, επί τέλους, ανέλαβε τις ευθύνες του και απεχώρησε της πολιτικής. Όμως, κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά άδικο για ένα σημαντικό στέλεχος της παράταξης που, στο κάτω-κάτω, δεν έκανε τίποτε περισσότερο ή τίποτε λιγότερο, από την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, διεκδικεί, πάντα χαμογελαστή και αισιόδοξη, την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Μια άλλη σκέψη μ’ έκανε να πιστέψω ότι στενοχωρήθηκες πολύ, επειδή πήγαν χαμένες κάποιες 700, 800 ή 1000 υπογραφές που, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κάποια στελέχη μάζευαν, για να στηρίξουν την δική σου υποψηφιότητα, για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και συ, για λόγους άγνωστους, δεν μπόρεσες να αξιοποιήσεις αυτό το τεράστιο λαϊκό ρεύμα.  Όμως και αυτή η σκέψη δεν μπορεί να έχει βάση, καθώς όλο το μέλλον είναι μπροστά σου και, επί τέλους, στην πολιτική, οι συνθήκες και οι περιστάσεις φέρνουν συχνά τα πάνω – κάτω και τούμπαλιν.

Μια τρίτη σκέψη, που πέρασε από το μυαλό μου ήταν ότι, κάποιοι, ασφαλώς κακοήθεις, διαδίδουν ότι η θητεία σου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν η χειρότερη της μεταπολίτευσης, αλλά, βέβαια, όταν σκέπτομαι το πέρασμα του Άκη Τσοχατζόπουλου ή του Γιάννου Παπαντωνίου, αρνούμαι να πιστέψω ότι υπάρχει μέτρο σύγκρισης.  

Μια τελευταία  σκέψη ήταν μήπως νοιώθεις βαθιά  καταπιεσμένος, επειδή η Ντόρα, αν και ήλθε στη Νέα Δημοκρατία πολύ αργότερα από σένα, σε ξεπέρασε στην πορεία και ενώ εκείνη διεκδικεί την ηγεσία, εσύ  δίνεις μάχες στα κανάλια. Και αυτή όμως η σκέψη μάλλον σε αδικεί, αφού αύριο, όταν η Ντόρα χάσει από τον Αντώνη, θα είσαι εσύ εκείνος που θα μπορεί να κρυφογελάει τελευταίος.  

Τελικά, όλες αυτές οι δυσάρεστες και ψυχοφθόρες σκέψεις ξεπεράστηκαν, όταν σε είδα να βγάζεις τα κουμπούρια σου και τις σπάθες σου, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και να δηλώνεις, υπερήφανα, ξεκάθαρα και λεβέντικα, ότι δεν είσαι «λαγός της Ντόρας». Δήλωση που επανέλαβες και στην «Ανατροπή» του Πρετεντέρη, προφανώς για να πείσεις για την ανεξαρτησία σου, την καλοπιστία σου και την αντικειμενικότητά σου, πέρα από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και το πανελλήνιο, που, ασφαλώς θα δυσκολεύτηκε να καταλάβει, γιατί εμφανίστηκες, με τόση αγριάδα και επιθετικότητα, όταν μάλιστα δεν είσαι «λαγός της Ντόρας».

Αγαπητέ Βαγγέλη,

σ’ αυτό ακριβώς το σημείο, αρχίζουν τα ερωτηματικά:

Είσαι έμπειρος πολιτικός και ασφαλώς γνωρίζεις ότι ελάχιστη σημασία έχει η διαβεβαίωσή σου ότι, δεν είσαι «λαγός της Ντόρας». Για μένα και φαντάζομαι για χιλιάδες άλλους συμμαχητές μας, που σε είδαν, σε άκουσαν και σε παρακολουθούν συνεχώς, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι, τον τελευταίο καιρό, καθημερινά όλο και περισσότερο, φαίνεσαι ή φέρεσαι σαν να είσαι, πράγματι, «λαγός της Ντόρας» Και μάλιστα πονηρός «λαγός», που βγαίνει και λέει αυτά, που η Ντόρα θα ήθελε να πει, αλλά μη θέλοντας να εκτεθεί και να κατηγορηθεί ότι πολώνει το κλίμα, απολαμβάνει τις δικές σου «αντιστασιακές» προσπάθειες για το ’93, που, είναι αλήθεια, θυμήθηκες να τις κάνεις κάπως όψιμα και ετεροχρονισμένα.

Ίσως, βέβαια, έχεις κάποια δικαιολογία. Προσπάθησες, κατ’ επανάληψη, μετά τις εκλογές να συναντήσεις τον Αντώνη Σαμαρά και σου αρνήθηκε την ευκαιρία. «Με πήγε από αναβολή σε αναβολή, μέχρι που διέρρευσε ότι έφαγα πόρτα», φέρεσαι να έχεις δηλώσει (www.in.gr–15.10.2009). Πράγματι, είναι σκληρό να αυτοπροβάλλεσαι ως θεματοφύλακας της κομματικής νομιμότητας και να τρως κατάμουτρα πόρτα… Αλλά, πάλι, όταν η Ντόρα έχει δηλώσει ότι "την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς θα περνά το κατώφλι της Ρηγίλλης, εγώ εγκαταλείπω οριστικά τη ΝΔ και η ευθύνη της αποχώρησής μου δεν θα βαρύνει εμένα" (www.in.gr – 12.08.2000) και, τώρα κάνει την «πάπια», γιατί εσύ να παριστάνεις τον «λαγό» και μιλάς, σήμερα, για πράγματα, για τα οποία δεν μίλησες στην ώρα τους; Με «λαγούς»  και «πάπιες» νομίζετε, κάποιοι, ότι θα ανασυγκροτήσετε τη Νέα Δημοκρατία; Η μήπως υπήρξε κάποια αντίδρασή σου (και δεν την μάθαμε) όταν, με απόφαση του Κώστα Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε υποψήφιος, εξελέγη Ευρωβουλευτής και Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας και ορίσθηκε υπουργός Πολιτισμού; Αλλά τα ερωτήματα δεν σταματούν εδώ.  Αν ο Α. Σαμαράς φταίει για το ’93, γιατί ο Νικήτας Κακλαμάνης, που τον ακολούθησε τότε, θεωρείται «άσπιλος» και «άμωμος»; Μήπως γιατί έβαλε φαρδιά–πλατιά και, μάλιστα, πρώτη-πρώτη, την υπογραφή του στην στήριξη της Ντόρας; Άραγε, η πλατιά αγκάλη της θυγατέρας Μητσοτάκη, που, απ’ ότι φαίνεται χωράει όλους τους «βαρόνους» και τις «βαρονίες» της Νέας Δημοκρατίας, είναι η «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ», ενώ η ψήφος του λαού και η εμπιστοσύνη της ηγεσίας του κόμματος είναι για πέταμα;  Όταν ο Μ. Έβερτ, που «υπονόμευε» την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη (στο πλαίσιο της τριανδρίας που είχε σχηματίσει με τον Αθ. Κανελλόπουλο και τον Στ. Δήμα) έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, διάπλατη αγκαλιά και με το συνηθισμένο άφθονο χαμόγελο, από την Ντόρα, δεν ισχύουν τα «ιστορικά γεγονότα», για τα οποία παραληρούσες στην εκπομπή του Πρετεντέρη; Ή μήπως χρειάζεται να ταρακουνήσω την προκλητικά επιλεκτική μνήμη σου, θυμίζοντάς σου την επιστολή της τριανδρίας (12.10.1992) προς τον τότε πρωθυπουργό, με την οποία και εξαιτίας των οικονομικών μέτρων, επισήμαναν ότι, η κυβέρνηση απειλείται με κατάρρευση, λόγω των μετώπων που έχει ανοίξει; Ή, ακόμη, την πλήρη διαφωνία του Μ. Έβερτ (στο πλαίσιο της ίδιας «υπονόμευσης»), στην συνεδρίαση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στις 21.10.1992, όταν, συμφωνώντας, τότε, με τον Α. Σαμαρά,  εξέφρασε την διαφωνία του με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό;

 Αλλά, επειδή είναι προφανές, από τα λεγόμενά σου, ότι η επίκληση των «ιστορικών γεγονότων» είναι μια εκ του πονηρού επινόησή σου για να  μπορείς να υποστηρίζεις, με πολύ αθωότητα, έστω και αν μας παίρνεις τ’ αυτιά με την «αγριάδα» σου, ότι  «εγώ δεν ομιλώ προσωπικά», αλλά «αναφέρομαι μόνο σε γεγονότα που έχει καταγράψει η ιστορία», προσπάθησε να θυμηθείς και κάποια άλλα γεγονότα που έχει καταγράψει η ιστορία: Όπως π.χ. την άρση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Καραμανλή, το 1958,  15 βουλευτών της τότε ΕΡΕ, με δήλωση τους προς την Βουλή, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της πλειοψηφίας και την άμεση προσφυγή του Κων/νου Καραμανλή στις κάλπες.   Μεταξύ των 15 ήταν οι Παναγής Παπαληγούρας και Γεώργιος Ράλλης, που αποτέλεσαν, στην συνέχεια, τους στενότερους ίσως συνεργάτες του Εθνάρχη, ενώ το παραπάνω «ιστορικό γεγονός»  δεν εμπόδισε τον Γεώργιο Ράλλη να γίνει ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός της χώρας….

Αλλά και η περίπτωση του Κωστή Στεφανόπουλου, που αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και ίδρυσε την ΔΗΑΝΑ, δεν στέρησε την δυνατότητα, από το άλλοτε επιφανές στέλεχος της παράταξης να γίνει πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά με τον απόλυτο σεβασμό των στελεχών της και των οπαδών της…

Αγαπητέ Βαγγέλη,

Μετά απ’ όλα αυτά, είναι φανερό ότι λαϊκίζεις και δημαγωγείς ασύστολα, όταν χρησιμοποιείς επιλεκτικά την μνήμη των ιστορικών γεγονότων, για να υποστηρίξεις τις σκοπιμότητες, που δεν έχεις το θάρρος να  υποστηρίξεις υπεύθυνα και ξεκάθαρα και, προ πάντων, με ειλικρίνεια. Κανείς δεν θα σε κατηγορούσε, αν δημοσίως, με απόλυτη ευθύτητα και λιγότερα νεύρα, δήλωνες ότι υποστηρίζεις την Ντόρα Μπακογιάννη, επειδή την  θεωρείς άξια και ικανή. Αλλά αποπνέει φαιδρότητα και μικροκομματισμό το να παριστάνεις τον ακέραιο και αντικειμενικό τιμητή των πάντων και τον άγρυπνο θεματοφύλακα της νεοδημοκρατικής νομιμότητας, ενώ μας κάνεις να σκεφτόμαστε «λαγούς», «πάπιες» και ό,τι άλλο η αγανάκτησή μας, από την συμπεριφορά σου, προκαλεί.

Και κάτι τελευταίο: Η υπενθύμιση της κρητικής καταγωγής σου παραπέμπει, υποθέτω, σε λεβεντιά, παλικαριά και μπόλικη αγριάδα, αν κρίνω από το ύφος σου, το πάθος σου και την ένταση της φωνής σου. Όλα καλά και άγια, αλλά μην ξεχνάς ότι και εμείς, οι υπόλοιποι Έλληνες, πέρα από την Κρήτη, κάτι απ’ όλα αυτά διαθέτουμε… Και, επί τέλους, δεν το βροντοφωνάζουμε, γιατί μας αρκεί να το νοιώθουμε μέσα μας και να το γνωρίζουν αυτοί που στέκονται δίπλα μας, χωρίς να χρειάζεται να τους το υπενθυμίζουμε, μπας και φοβηθούν και γίνουν «λαγοί», για να κρυφτούν στην αγκαλιά της Ντόρας.-

Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 Διονύσης Κ. Καραχάλιος

Δικηγόρος

Πρώην Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. koinos_nous avatar
  koinos_nous 06/11/2009 09:49:07

  Πες τα Χρυσοστομε για να μην ασχολουμαστε με "λαγους" και πετραχηλια.

 2. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ avatar
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 06/11/2009 09:49:56

  Δυνατός και σωστός ο κ. Καραχάλιος.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/11/2009 10:03:02

  μην το παιδεύετε... οι φερομόνες του πάλαι ποτέ τον έφαγαν

 4. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 06/11/2009 10:38:35

  Μην πετατε καρότα απ'όπου περναει η Βαγγελοκουνέλα (που λεει κ ο Τράγκας). Ο κύριος Μειμαρακης στη συνειδηση του απλου Νεοδημοκρατη εχει σβησει οριστικα. Αποτελεί παρελθον, όπως και η φιλενάδα του.

  • Υ. avatar
   Υ. @ ΓΙΑΝΝΗΣ 06/11/2009 15:57:25

   Σεις κει χάμω στη Β`, να τα βλέπετε

 5. vas avatar
  vas 06/11/2009 10:44:24

  α μας πεί ο βαγγελάκης γιατί τόση αδυναμία στην ντόρα?
  η ντόρα δεν αντιλαμβάνεται οτι βάζοντας τον βαγγέλη να κλανει αυτά που κάνει θα πάθει ζημιά γιατί ο κόσμος δεν γουστάρει τσαμπουκάδες του τύπου του ,που μέχρι σήμερα έχει μηδενική προσφορά στο κόμα ,στην κυβέρνηση που ήταν υπουργός και στο υπεροπτικό πρόσωπο του στα παράθυρα των καναλιών.
  άραγε τι προσδοξκά το παληκάρι απο την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά?

 6. Kurosaki Ichigo avatar
  Kurosaki Ichigo 06/11/2009 10:51:31

  Οδοστρωτήρας ο τύπος. Καμία σχέση με Τατούλη.

 7. zoro avatar
  zoro 06/11/2009 10:53:10

  πολυ ωραιο αρθρο....ευγε!

 8. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 06/11/2009 11:08:44

  To blog troktiko γραφει:
  Όπως πληροφορείται το troktiko σε κάποιους μεγάλους Δήμους των Βορείων Προαστίων κάποιες ανεγκέφαλες κυρίες χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα του Δήμου για να κάνουν προπαγάνδα υπέρ της κ. Μπακογιάννη.
  Οι καταγγελίες που φτάνουν είναι πάρα πολλές…μαζέψτε τους…

 9. NATALINO avatar
  NATALINO 06/11/2009 11:09:50

  Το προβλημα με τη Ντορα δεν ειναι η ικανοτητα της η μη να ηγηθει της Ν.Δ. αλλα η αδυναμια της να φερει εστω και μια ψηφο απο την Κεντροαριστερα διοτι λογω οικογενειακης ιστοριας οποιος θυμαται οτι γαλουχηθηκε μεσα στο Μητσοτακεικο βγαζει καντηλες.

 10. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 06/11/2009 11:20:26

  Αφήστε το Βαγγελάκη ήσυχο.
  Ο λαός λέει "οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους και οι ζωντανοί με του ζωντανούς".
  Ο Βαγγελάκης είναι στους πρώτους.
  Η Νέα Δημοκραία κοιτάει μπροστά (με τους δεύτερους).

 11. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 06/11/2009 11:35:18

  Δεν μου αρέσει το υπερβολικά ειρωνικό ύφος της επιστολής και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί αλλά επί της ουσίας συμφωνώ στα περισσότερα. Θα προτιμούσα όμως άλλες εκφράσεις σε ενυπόγραφες επιστολές στελεχών.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Kώστας Θ. 06/11/2009 14:55:18

   Ο Διονύσης Καραχάλιος (δεν ξέρω αν έχει συγγένεια με το γνωστό Νίκο Καραχάλιο) δεν νομίζω να είναι σήμερα στέλεχος της ΝΔ. Μάλλον παλιό στέλεχος είναι και τώρα ενεργοποιείται λόγω Σαμαρά. Οπότε, μάλλον μιλάει μόνον εξ ονόματός του. Αυτός δεν είναι ο Πρόεδρος, σήμερα, του Δικτύου 21;

  • Υ. avatar
   Υ. @ Kώστας Θ. 06/11/2009 16:03:39

   Αγαπητέ Κώστα, η υποκρισία πρέπει επιτέλους να τελειώνει. Αν όλοι εμείς στηρίζουμε το Σαμαρά, είναι για μια διαφορετική παράταξη, άλλο κόμμα. Οι παλιές πρακτικές, να τελειώνουν. Η υποκρισία, μια από αυτές
   Και λίγα του γράφει!

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ Υ. 06/11/2009 17:25:31

    Γειά σου φίλε Υ.
    Κοίταξε, δε λέω, δίκιο έχεις αλλά να.. χθές βρέθηκα με έναν παλιό φίλο από τη ΔΑΠ και μου'πε κάποια πράματα..
    Ειδα και την Ντόρα που μίλησε για την παιδεία.. Δεν ξέρω.. είχε κάποιες σωστές προτασεις.. Να,μου είπε ότι μπορεί να κερδίσει από το κέντρο. Και ίσως να μην είναι και τόσο κακή τελικά..

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ Κώστας Θ. 06/11/2009 17:33:52

     Ποιο είναι το "κέντρο"; Τι σημαίνει τελικά κέντρο; Μα επιτέλους, δεν ξέρουμε ποιος είναι ο ένας και ποιος είναι ο άλλος; Μίλησε η Ντόρα για την παιδεία... Τι σημαίνει αυτό τελικά; Αοριστολογίες από επαγγελματίες λογογράφους και επικοινωνιακή επίθεση με βάση τις συμβουλές των συμβούλων. Την έπαιξαν και όλα τα κανάλια να μιλάει "για την παιδεία" και σου λέει ο άλλος "η Ντόρα μιλάει για την παιδεία".

     Τίποτε άλλο δεν είναι παρά επικοινωνιακή επίθεση. Πλύση εγκεφάλου το λέγαμε στα νιάτα μου. Το άκουγα και γω και νόμιζα ότι η Ντόρα νοιάζεται πραγματικά για την παιδεία και θα φτιάξει παιδεία! Τελικά όμως δεν έχει διαφορά από τους κουραμπιέδες που μοίραζε ο ΓΑΠ το 2004 και τον είχαν πάρει από πίσω όλα τα κανάλια να δείχνουν με θαυμασμό το μοίρασμα των... κουραμπιέδων! Το ίδιο κόλπο είναι, αγαπητέ Κώστα Θ.

     Καταλαβαίνω τι είναι αυτό που έχει ενοχλήσει το φίλο σου από τη ΔΑΠ. Έχω κι εγώ αντίστοιχες συνομιλίες, αλλά αυτό που λέω σε όλους είναι: βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει, τι έχουμε από τη μία και τι έχουμε απο την άλλη. Συγκρίνετε, πάρτε θέση. Δεν δικαιούστε να μην πάρετε θέση, όταν ξέρετε το διακύβευμα: η διακυβέρνηση της χώρας από τη Ντόρα!

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ Κώστας Θ. 06/11/2009 17:44:37

     Πρός Θεού,αγαπητέ Blimblomblim, πλάκα κάνω. Είναι δυνατόν να αλλάξω?

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ Κώστας Θ. 06/11/2009 17:50:34

     Δεν αναφερόμουν σε εσένα, αλλά στο φίλο σου και ο λόγος είναι ότι υποψιαζόμουν ότι είναι αντίστοιχα αυτά που σου έλεγε με κάτι που μου έλεγαν κι εμένα και με προβλημάτισαν αντίστοιχα. Με προβλημάτισαν όμως περισσότερο με το πόσο εύκολα παρασύρεται ο κόσμος και δεν κάθεται να βάλει το μυαλό του να δουλέψει, να δει ότι εδώ κάτι παίζεται και δεν είναι και οι δύο ίδιοι.

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ Κώστας Θ. 06/11/2009 17:53:05

     Τώρα είπα "δεν είναι ίδιοι" και σκέφτομαι: από τη μια το υπερπροβεβλημένο στέλεχος με τον τεράστιο μηχανισμό και τις θέσεις εξουσίας, τις υποχρεώσεις και τις εξυπηρετήσεις που έχει κάνει παντού, τη μονόπλευρη προβολή σε όλα σχεδόν τα μέσα, τα ατελείωτα οικονομικά μέσα, και από την άλλη ένας εξαφανισμένος Σαμαράς και δες τι γίνεται. Και σκέφτομαι πραγματικά, πόσο ανόμοιοι είναι οι δύο μονομάχοι...

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ Κώστας Θ. 06/11/2009 18:08:06

     Ναι, δεν είναι καθόλου ίδιοι γι'αυτό και είμαστε σίγουροι για την επιλογή μας. Αυτή η πλύση εκγεφάλου πιάνει σε ανθρώπους που δεν ήταν στο κόμμα και δεν ξέρουν τι παιζόταν. Εγώ π.χ. που τους άκουγα να σπέρνουν φήμες μες στο κόμμα για τον Κώστα όταν εξελέγη αρχηγός, ξέρω πολύ καλά τι είναι αυτός ο μηχανισμός και τι είδους ανθρώπους περιλαμβάνει. Όπως και συ, φαντάζομαι.

 12. γιαννης avatar
  γιαννης 06/11/2009 11:38:19

  Μπραβο ρε καραχαλιο καλα τα ειπες για τα ναθρωπακια που παθανε κολουμπρα μολις αποφασιστηκε να μιλησει και ο λαος (για τον οποιον ολοι τοσο κοπτονται).
  Και για να γνωριζετε η νησος Θασος ψηφιζει ΣΑΜΑΡΑ και μονο γιατι πανε χρονια πολλα που ειχα να ακουσω απο ελληνα πολιτικό την λεξη ΠΑΤΡΙΔΑ που ολα τα λαμογια την εχουν ξεχασει και πως γραφεται (ειναι οι ιδιοι πουσε 10 χρονια ξεχνουν και ονοματα)

  • herbie avatar
   herbie @ γιαννης 06/11/2009 14:48:18

   κάτι τέτοια εθνικιστικά διαβάζουμε και μας πιάνει τρόμος.Οι άλλοι πολιτικοί δηλαδή των άλλων παρατάξεων είναι εναντίον της πατρίδας ή δεν νοιάζονται?από το κέντρο βλέπω με το σαμαρά να παίρνετε 10 15 ψήφους

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ herbie 06/11/2009 14:51:13

    Δεν είπε κανένας αυτό. Αλλά τη λέξη πατρίδα όντως την έχουν ξεχάσει, λες και είναι εθνικιστικό να λες πατρίδα.

    Τρομοκρατημένοι από τη Νέα Τάξη είναι και δεν λεν πατρίδα, δεν είναι εναντίον της πατρίδας.

    • tiramola avatar
     tiramola @ Blimblomblim 06/11/2009 15:44:38

     @Blimblomblim
     Η επίκληση στην πατρίδα , την εθνική ταυτότητα κλπ δεν είναι τίποτε άλλο από ένα παραπλανητικό ελιγμό που χρησιμοποιείται κυρίως για ακροδεξιά ψηφαλάκια έλλειψη πολιτικής ιδεολογίας και οράματος για το μέλλον αλλά και εξουσιασμό στη μάζα.
     Η πατρίδα μας αλλά και οι άλλες πατρίδες στην πραγματικότητα κινδυνεύουν από την έλλειψη κοινωνικής συνοχής εξαιτίας ενός άθλιου οικονομικού μοντέλου που έχοντας δημιουργήσει στον καθένα μας το δικό του χρέος , μας οδηγεί σε λογικές "ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν".
     Κινδυνεύει όμως και από την ασυδοσία της υπερεθνικής ελιτ και των αγορών που συτρίβουν κάθε κοινωνική συνοχή αποκλείωντας την όποια κρατική παρέμβαση.
     Γίνεται οργισμένη συζήτηση από τους εμφανιζόμενους ως υπερπατριώτες δεξιούς σχετικά με την λαθρομετανάστευση.
     Στην πραγματικότητα τι συμβαινει...
     Είναι ευπρόσδεκτος ο πλούσιος μετανάστης επενδυτής ο οποίος θα κάνει καλό στην εθνική οικονομία αγοράζοντας λιμάνια (Κινέζοι) , τηλεπικοινωνίες(Γερμανοί) Αμερικανικά συμφέροντα αύριο την ενέργεια και από την άλλη είμαστε ετοιμοι να πνίξουμε τον μετανάστη που δεν έχει στο ήλιο μοίρα.
     Με ξεπουλημένο όλον τον Δημόσιο τομέα σε ξένους και έναν κοινωνικό κατακερματισμό ποιός Σαμαράς θα σε σωσει?
     Για ποιά ισχυρή Ελλάδα θα μιλάμε πλέον?
     Είναι μήπως πατριώτες αυτοί που λοιδωρούν τον Παπανδρέου ή την Αριστερά που τόλμησαν να μιλήσουν περί επιστροφής του ΟΤΕ στο Ελληνικό δημόσιο?

     Η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών μελών της ΕΕ σήμερα αυξάνουν το έλλειμα και το Δημόσιο χρέος προκειμένου να αποφύγουν κοινωνικές αναταραχές.
     Θυμάσαι τι έλεγε προεκλογικά η κυβέρνηση που ήταν σε πλήρη αντίθεση με το δόγμα Παπανδρέου περί αναθέρμανσης της οικονομίας με έστω ελάχιστες παροχές?
     Ποιός υπονομεύει άραγε την κοινωνική συνοχή?
     Άθελά του ίσως...
     Δεν φτάνει μόνο να ακούς την μαγική λέξη και να φτιάχνεσαι...

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ Blimblomblim 06/11/2009 16:05:34

     Δεν είναι έτσι όπως τα λες, δεν υπάρχει "μαγική λέξη". Απλώς, είναι μια λέξη απαγορευμένη σχεδόν για τα κόμματα εξουσίας.

     Από εκεί και πέρα, θέλει και πράξεις, όχι μόνο λόγια. Για το Σαμαρά, κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν έκανε και πράξεις. Κόντεψε να καταστραφεί πλήρως η πολιτική του καριέρα και δεν έκανε καμία κωλοτουμπα για να γυρίσει: Είναι ακόμη και σήμερα κατά της σύνθετης ονομασίας, μόνος αυτός στα κόμματα εξουσίας. Αυτό δεν είναι μόνον λόγια, είναι και θέση, μόνος σε σχέση με όλους τους άλλους. Θα δεις όμως ότι αν το πάει ήπια και χωρίς ανταγωνισμούς, θα τους γυρίσει σιγά σιγά όλους.

     Αλλά δεν είδες τι έκανε πέρυσι στον Μπράιζα όταν του είπε για τη διαφήμιση της μεξικάνικης βότκας που έδειχνε Τέξας και Καλιφόρνια στο Μεξικό και έγιναν πολλές διαμαρτυρίες από τις Η.Π.Α. ή για το εμπάργκο κατά της Κούβας και ξεσήκωσε θυελλώδες χειροκρότημα από το "νεοφιλελεύθερο" κοινό του Economist.

     Αυτό το ανάστημα το έχει μόνον ο Σαμαράς. Κανένας άλλος πολιτικός.

     Από κει και πέρα, μακάρι να είχε υλοποιήσει την προεκλογική του εξαγγελία ο Γιώργος και να είχε ξανακάνει κρατικό τον ΟΤΕ (δεν με νοιάζει τόσο για την Ολυμπιακή, μια χαρά είναι στου Βγενόπουλου). Μακάρι. Θα ήταν μια πραγματικά πατριωτική κίνηση. Αλλά, βλέπεις, αυτή την εξαγγελία την εκατέλειψε και υλοποιεί μόνον την ψήφο των μεταναστών... Πώς να μην γκρινιάζω μετά;

    • Υ. avatar
     Υ. @ Blimblomblim 06/11/2009 16:08:44

     Άσε μας ρε τιραμόλα με τις αναλύσεις σου. Πάνε καλύτερα να κάνεις κανένα ISO, μπας και βρει χαΐρι η εταιρία που δουλεύεις.

    • γιαννης avatar
     γιαννης @ Blimblomblim 06/11/2009 18:10:00

     εχεις δικιο με οσα αναφερεις στην συζητηση σου με τον Κωστα Θ. Οι μηχανισμοι που διαθετει και το σμπρωξιμο απο τα ΜΜΕ ειναι απιστευτο. Εχει και εκεινον τον απεριγραπτο Γιακουματο σε ενα ανευ προηγουμενου λογιδριο εναντιον ολων οσων εναντιωνονται στο Μητσοτακεικο τον γλυφτη αλλα αυτον λογω βλακειας κανεις δεν του δινει σημασια. Αμ εκεινος ο Νικητας αλλα τι να περιμενει κανεις απο τετοιους .......... πολιτικους

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ herbie 06/11/2009 14:59:17

    Λαθος αντιληψη εχεις περι κεντρου. Και οι κεντρωοι ειναι πατριωτες και απεχθανονται Αμερικανοδουλες πολιτικες Γιωργακη, ντόρας. Ρωτα να μαθεις.

    • Roulis avatar
     Roulis @ ΓΙΑΝΝΗΣ 06/11/2009 15:59:05

     Nai alla to giwrgakh kai ton sthrixate telika stis eswkommatikes diadikasies kai ton psifisate telika kai gia prw8upourgo!Enw sth nd oute h ntora 8a kataferei na kerdisei thn proedria,poso mallon oi aploi dexioi na thn psifisoun kai meta apo tis eswkommatikes ekloges kai gia thn prw8ypourgia...

   • γιαννης avatar
    γιαννης @ herbie 06/11/2009 15:40:59

    απο ποτε η αναφορά στην λεξη ΠΑΤΡΙΔΑ σημαινει εθνικισμός. Με την αναφορά της λεξης πατριδας τρομοκρατεισαι? Για ψαξου λιγο. Δεν ειπα οτι οι αλλοι πολιτικοι ειναι εναντιον της πατριδας αλλα ας ακουγεται που και που δεν κανει κακο. Το αν με τον Σαμαρα θα παιρνουμε 10-15% εσενα τι σε νοιαζει κοιταξε την δικη σου παραταξη οποια και να ειναι αυτη και ασε εμας με 10-15%

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ γιαννης 06/11/2009 18:20:22

   Σωστός. Δεν είναι τυχαίο που δε χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη οι πολιτικοί. Τους προκαλεί δυσαρέσκεια και μόνο να τη σκεφτούν έτσι πορωμένοι που είναι από το κυνήγι της μάσας. Όσο για το ΠΑΣΟΚ φυσιολογικά δεν την αναφέρει. Εδώ και τρεις σχεδόν δεκαετίες δείχνει σταθερά ποια είναι τα σχέδιά του για αυτήν. Όποιος έχει λογική και δεν είναι της νοοτροπίας 'τι με νοιάζει εμένα, ο μισθός να κατεβαίνει κάθε μήνα' ή του politically correct (το οποίο βολεύει τελικά το οικονομικό κατεστημένο πουλώντας φθηνές καραμέλες ελευθερίας) καταλαβαίνει τι συμβαίνει στη χώρα μας.

 13. rebel avatar
  rebel 06/11/2009 13:14:55

  Συγχαρητήρια!

  • mesaios daktylos avatar
   mesaios daktylos @ rebel 06/11/2009 14:56:18

   Βρε rebel, σαν κυνηγόσκυλο που είσαι (;) δεν πέρνεις στο κυνήγι τον κόνικλο με τα μουστάκια για να ησυχάσουμαι; Πολύ ηχορύπανση βρε σκυλί μου.

 14. Βεργόπουλος Ιωάννης avatar
  Βεργόπουλος Ιωάννης 06/11/2009 14:03:06

  Πρεπει κάποτε να καταλάβουν οι Βαρώνοι και τα δουλικά τους, οτι δε γίνεται αενάως να συγχωρούμε τα τραγικά και απαράδεκτα συνάφια τους, μήπως τυχόν και ξεφεύγοντας απο την υποταγή σ'αυτούς(με τη ψήφο μας)έλθει το κακό ΠΑ ΣΟΚ στην εξουσία, απλά γιατί εμείς οι απλοί ανθρωποι ψηφοφόροι δε θα χάσου με τη κουτάλα της αδηφάγου μάσας.Αλήθεια μήπως ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ έχει το κουράγιο στις 29/11/09 να μου υποδείξει τι να ψηφισω, βέβαια δεν είμαι κρητικός αλλά εγώ θα τον υπακούσω..... Γιάννης εκ Μεσσηνίας......

 15. FFF avatar
  FFF 06/11/2009 14:47:31

  I Ntora den exei tin anagi kanenos..Paroles tis triklopodies kai ta empodia pou tis vazoun tha vgei mprosta kai me tis ikanontites tis tha ta sarwsei ola..As apoktisoume kai oi ellines mia fora enan sovaro, diethnous anagnwrisis arxigo kai mellontiko prwthupourgo!

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ FFF 06/11/2009 19:18:05

   Αγροφύλακας του Μητσοτάκη είσαι ρε αδερφέ;

  • γιαννης avatar
   γιαννης @ FFF 06/11/2009 19:20:08

   καλα εσυ ζεις σε αλλο πλανητη. Ειδες τις τρικλοποδιες που της εβαζε ο Χ'Νικολαου και αναστατωθηκες?

 16. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 06/11/2009 15:10:50

  Δεν ξέρω τι είναι.
  Και να μη είναι τίποτα όμως, αυτό το «πρώην αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ» από κάτω με ενόχλησε λίγο. Όχι πως έχει άδικο αλλά αυτό το υποτιμητικό ύφος μου θύμισε parapolitika gr.
  Αλλο να κάνεις ανώνυμα σχόλια σε blogs και άλλο να αρθρογραφείς επωνύμως.

 17. Υ. avatar
  Υ. 06/11/2009 15:29:46

  Βλέπω τη φοτο στην ανάρτηση. Ταιριαστό ζευγαράκι ε?
  Ποτέ μη λες ποτέ!

 18. Ερμιόνη Δ.Κ. avatar
  Ερμιόνη Δ.Κ. 06/11/2009 15:37:00

  Δηλαδή είναι προτιμότερα τα ανώνυμα σχόλια. Είναι κι αυτή μια ενδιαφέρουσα οπτική...
  Προσωπικά εκτιμώ τους ανθρώπους που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δεν κρύβονται πίσω από ανυπόγραφα άρθρα, ανώνυμες κατηγορίες και κυριλλέ ψευδόνυμα.

  • Ερμιόνη Δ.Κ. avatar
   Ερμιόνη Δ.Κ. @ Ερμιόνη Δ.Κ. 06/11/2009 16:12:42

   Αυτό όσον αφορά το σχόλιο του κυρίου Κώστα Θ.

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ Ερμιόνη Δ.Κ. 06/11/2009 19:33:26

    Λέω απλώς ότι εγώ θα χρησιμοποιούσα ένα πιο κόσμιο ύφος αν ήμουνα στη θέση του αρθρογράφου. Ορισμένες εκφράσεις παραείναι επιθετικές και ειρωνικές. Ο Μεϊμαράκης μπορεί να παίζει το παιχνίδι της ντόρας αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι κανένας τυχαίος στο κόμμα. Αυτό κριτικάρω και όχι το περιεχόμενο. Θάρρος της γνώμης μου εγώ προσωπικά είχα πάντα και έβγαινα χαμένος. Όσον αφορά τα blogs, όπως βλέπεις όλοι χρησιμοποιούν ψευδώνυμα οπότε ούτε εγώ ούτε εσύ αποτελούμε εξαίρεση.

    • EΡΜΙΟΝΗ Δ. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ avatar
     EΡΜΙΟΝΗ Δ. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ @ Κώστας Θ. 09/11/2009 09:38:20

     κανενα προβλημα δεν εχω να χρησιμοποιησω το ονομα μου!

 19. Υ. avatar
  Υ. 06/11/2009 15:51:12

  Ωραία επιστολή.
  Δυο τρεις σημειώσεις.
  Η πόρτα που έφαγε από το Σαμαρά, είναι δεδομένη. Έχει γίνει εκτενής σχολιασμός επ’ αυτού.
  Τη δήλωση Ντόρας 12.08.2000, την αγνοούσα.
  Για τις αντιρρέσεις του στο Σαμαρά είχε γράψει ο Παραπολιτικός στα Νέα ή Βήμα.
  Για τη Δημαρχάρα. Μνήμη αλακάρτ.

  Βαγγελάκη. Λαγός τη φτέρη κούναγε, κακό του κεφαλιού του (ειδικά αν είναι και πονηρός, όπως σημειώνει η επιστολή)

 20. γιαννης avatar
  γιαννης 06/11/2009 16:18:58

  αμαν ρε Τιραμολα καλες οι αναλυσεις σου αλλα το γ... το ελλειμα με τι θα το βουλωσεις με λογια 'ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΆ΄

 21. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 06/11/2009 16:33:43

  Μεγάλα θέματα ανοίγεις Κ.Θ. :

  1. Μπορεί η ουσία μιας άποψης να διακριθεί από το ύφος με το οποίο εκφράζεται; Δεν είναι προβληματικό να λέει κάποιος ότι συμφωνεί με τα λεγόμενα κάποιου άλλου αλλά δεν του αρέσει το στυλ του; Η απάντησή μου είναι: Ναι, είναι τουλάχιστον προβληματικό!

  2. Μπορεί να καθαγιάζουμε την ελευθεριότητα της ανώνυμης διατύπωσης της άποψης απέναντι σε μιαν υποκριτικά διατυπωμένη επώνυμη; Όλη η κριτική στην ελευθερία του διαδικτύου και των blogs σ΄αυτή τη λεπτή γραμμή παίζει. Και η γνώμη μου είναι ότι η ανωνυμία δεν πρέπει να αναιρεί την ευπρέπεια όπως αντίστοιχα η επωνυμία οφείλει να μην υποκρίνεται – αλλά να παραμένει ευπρεπής. Λατρεύω την οξύτητα σε (επώνυμες) πολεμικές. Απολαμβάνω την ύβρι και το σαρκασμό στις αντιπαραθέσεις. Αλλά όχι ανεξαρτήτως ποιότητας.

  3. Ως εκ τούτου(ων) επίτρεψέ μου να θεωρήσω την ανωτέρω επιστολή χαμηλού επιπέδου. Το αν εμπεριέχει αλήθειες ή όχι καταντά δευτερεύον και το όποιο δίκιο της χάνεται μέσα σε μεγαλοστομίες, εξυπνακισμούς και έπαρση που δεν καταννοώ πού εδράζεται.

  ΥΓ. Το άν το επίπεδο του Μεϊμαράκη είναι χαμηλότερο είναι επίσης δετρερεύον.

 22. varvara avatar
  varvara 06/11/2009 16:45:42

  Ane3artita apo to poion h poia ypostirizei o kathe vouleutis, oloi oi neodimokrates exoun mnimi kai krisi. Oloi gnorizoume ti egine to 93. Oloi gnorizoume oti oi sxeseis Samara-Konstantinou Karamanli mono kales den itan. O k. Samaras katigorouse ton Karamanli os katakopi politiki hgesia, eno o Karamanlis evriske tis protaseis e3oterikis politikis tou Samara e3opragmatikes kai epikindunes. Malista eixe dilosei oti oso paremene sto a3ioma tou Proedrou tis Dimokratias, o Samaras den tha pernage to katofli tou Proedrikou Megarou. Auta einai istoria kai oxi parodia. Parodia einai h simerini epikklisi tou k. Samara sto dakru tou ethnarxi.

  • γιαννης avatar
   γιαννης @ varvara 06/11/2009 19:23:05

   μηπως φταιει και ο Εθναρχης οταν επι παντοκρατοριας του δεν εκανε και δεν ειπε τιποτα οταν οι Σκοπιανοί χρησιμοπουσαν ηδη το ονομα Μacedonja. καλα τα δακρυα αλλα και καποιες παραλειψεις στην εποχη του μας εφεραν προ τετελεσμενου

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ γιαννης 06/11/2009 19:26:37

    Νομίζω ότι από όλους τους πολιτικούς μεταπολεμικά, μόνο ο Σαμαράς ανέδειξε το ζήτημα. Ούτε Πλαστήρας, ούτε Παπάγος, ούτε Καραμανλής, ούτε Γ. Παπανδρέου (ο γέρος) το ανέδειξαν. Όλοι εθελοτυφλούσαν ότι "δεν ασχολούμαστε με ανύπαρκτα θέματα".

    Και μόνο γι' αυτό του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ γιαννης 06/11/2009 19:42:27

    Αγαπητέ Γιάννη δεν είναι το ίδιο. Ήταν πολύ πιο δύσκολο να αμφισβητηθεί ένα όνομα που χρησιμοποιούνταν στο εσωτερικό της Γιουγκοσλαβίας παρά ένα όνομα ενός ανεξάρτητου κράτους. Δεν ξέρω τι δυνατότητες είχε ο Καραμανλής να θέσει ένα τέτοιο θέμα στον Τίτο. Πάντως δε νομίζω ότι μπορεί να του καταλογιθεί αδιαφορία. Αδυναμία πρόβλεψης ίσως.

    • γιαννης avatar
     γιαννης @ Κώστας Θ. 06/11/2009 20:45:32

     Αγαπητε Κωστα φυσικα και δεν εννοώ οτι αδιαφόρησε απλα ενας πολιτικός του δικού του βεληνεκούς σιγουρα ηξερε γιατι το εκανε η 'αλεπού ' ο τιτο και θα επρεπε να το αντιμετωπισει. τα γνωρίζω αυτά που λετε ολοι σας αλλα να που οι σλαβοι τωρα αποφασισαν να γινουν Μακεδονες στα αληθεια

  • Aris M. avatar
   Aris M. @ varvara 06/11/2009 19:52:36

   http://www.youtube.com/watch?v=XD4FxETGyjE
   Ετσι για να φρεσκαρεις τη μνημη σου γιατι ειναι επιλεκτικη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.