#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/07/2008 23:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανοίγει νέο μέτωπο στην ΔΕΗ

«Tέλος εποχής για τον Αβραάμ Μιζάν» πανηγυρίζει το «Πρώτο Θέμα», μετά την σημερινή εκπαραθύρωση (σχεδόν στην κυριολεξία) του Γενικού  Διευθυντή Παραγωγής της ΔΕΗ, Αβραάμ Μιζάν, από τον μάνατζερ Τάκη Αθανασόπουλο, την οποία προαναγγείλαμε τις προάλλες (Βγήκαν τα μαχαίρια και στην ΔΕΗ). Δικαιολογημένη, άλλωστε, η χαρά της πρώην μεγαλύτερης εφημερίδας. Με την απομάκρυνση Μιζάν, εκτιμούν καλά πληροφορημένες πηγές, ευνοείται η συμμαχία Μπόμπολα – Κοπελούζου και χάνει η πλευρά Μυτιληναίου. Ο κ. Μιζάν αρνείτο μέχρι τέλους να παραιτηθεί, αλλά ο κ. Αλογοσκούφης (που κάνει ό,τι θέλει) ήταν αποφασισμένος μέσω του κ. Αθανασόπουλου να ξεκαθαρίσει προς όφελός το τοπίο και στην ΔΕΗ. Με άλλα λόγια ανοίγει νέο μέτωπο διαπλεκόμενων αντιπαραθέσεων. Επειδή όπως έχει επισημανθεί εδώ κι άλλη φορά (βλέπε εδώ) το μέγεθος της διαπλοκής και της διαφθοράς στη ΔΕΗ είναι πολλαπλάσιο του ΟΤΕ. Ο κ. Μιζάν είχε αναλάβει ρόλο συντονιστή με την υποστήριξη και της αγίας οικογένειας, αφού είχε διατελέσει και σύμβουλος του πατριάρχη της. Τώρα όμως τον συντονισμό τον αναλαμβάνει όπως φαίνεται το Μαξίμου, με την βοήθεια Αλογοσκούφη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/07/2008 23:43:44

  Ενώ δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά για κανέναν, εάν αληθεύει η ερμηνεία ότοι χάνει η πλευρά Μυτιληναίου προς όφελος της συμμαχίας Μπόμπολα-Κοπελούζου, θα παρατηρήσω μόνο ότι οι νικητές έχουν και μίντια (Ο Μυτιληναίος θα μας θυμίζει σε λίγο καιρό τον Αγιο Αθανάσιο ή τον Αγιο Γρηγόριο σε σχέση με αυτό που έρχεται).

  Τι λέει η μύτη σας εσάς; ανεβήκαμε ή πέσαμε στην κλίμακα της διαφάνειας;

 2. Factorx avatar
  Factorx 30/07/2008 01:23:52

  atakte, γιατί δεν γράφεις εδώ;

 3. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 30/07/2008 01:33:03

  An echasse o Mitsotakis (alithia tosses koubaries ekane,aftos ton vaftisse Mizan?) tote chalali gia mia fora ston-teleionei o sanos tou-Alogoskoufis...

 4. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 30/07/2008 01:37:41

  "ΥΠΑΡΧΕΙ "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ", ΜΕΣΩ ΜΠΛΟΓΚ"!!!
  *****
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

  «Μόνο με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας»
  (Συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ)

  ..
  - Η πολιτική ζωή κινείται ήδη σε «δικαστικούς» ρυθμούς, αποδεικνύοντας ότι η διαφθορά ζει και βασιλεύει...

  - Υπάρχει οπωσδήποτε μια ένταση. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης αυτών των θεμάτων είναι να αφήσουμε να λειτουργήσουν οι θεσμοί, δηλαδή να μην προσπαθήσει η πολιτική εξουσία να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη. Οι πολιτικοί, βεβαίως, και το πολιτικό σύστημα πρέπει να δούμε πώς θα προστατεύσουμε τον πολιτικό κόσμο. Διότι σήμερα, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η συζήτηση, όλοι θεωρούνται ύποπτοι. Υπάρχει μια ανταλλαγή κατηγοριών, ύβρεων, ένας πολιτικός διάλογος ο οποίος εμένα προσωπικά με κάνει και ντρέπομαι που είμαι πολιτικός. Δεν μετέρχομαι τέτοια μέσα, παρά το ότι πολλές φορές δέχομαι επιθέσεις οι οποίες είναι και ανήθικες και υβριστικές και συκοφαντικές. Υπάρχει -το λέω, πια, μετά λόγου γνώσεως- και ένα «παρακράτος» το οποίο λειτουργεί εις βάρος των πολιτικών. Και δυστυχώς, κάποιοι πολιτικοί δεν καταλαβαίνουν και αναπαράγουν τις μεθόδους αυτές του «παρακράτους».

  * Παρακράτος που κινείται από πού; Από επιχειρηματικά συμφέροντα, ξένες δυνάμεις, πολιτικούς αντιπάλους;

  - Δεν ξέρω από πού κατευθύνεται, πάντως υπάρχει ένα «παρακράτος» το οποίο επιχειρεί να σπιλώσει τον πολιτικό κόσμο στο σύνολό του. Ειδικεύεται σε κάποιους που δεν συμβιβάζονται μαζί του. Υπάρχουν διάφορα παράκεντρα, τα οποία διοχετεύουν παραπληροφόρηση για πολιτικούς, είτε μέσω μπλογκ, (: ΟΠΑ, ΕΙΠΑ, ΛΕΩ!!!), είτε άλλων μεθόδων, που παραπέμπουν στη λειτουργία οργανωμένου σχεδίου κατά του πολιτικού κόσμου"...

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/07/2008 01:39:05

  μήπως είναι αργά;

  Αστα factorx...φοβάμαι ότι το χάψαμε το παραμύθι με το αέριο. Ανεμογεννήτριες (επιδοτούμενες) όταν φυσάει, αέριο όταν δεν φυσάει.

  Ας πάει κάποιος από την ΔΕΗ ή το ΥΠΑΝ στην Αμερική να δεί τι έγινε όταν ξύπνησαν μια μέρα και δεν είχαν φυσικό αέριο την δεκαετία του 70 και 80. Τίποτα δεν είναι «καινούργιο». Σήμερα μας φαίνεται φτηνό. Σε πέντε χρόνια;

  Θα μου πεις σε πέντε χρόνια οι μισές βιομηχανίες θα έχουν πάει στην Βουλγαρία ή την Σκοπιομακεδονία, και η Ελλάδα θα είναι ωραία χώρα για φραπέ, άρα δεν θα έχουμε ενεργειακό...

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 30/07/2008 01:51:14

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

  «Βαθύτατα απογοητευμένος από τη συμπεριφορά των υπευθύνων φορέων της πολιτείας καταγγέλλω τα τεκταινόμενα εις βάρος της ΔΕΗ, ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, ως υστάτου υπερασπιστού της ηθικής και του δικαίου, με την ελπίδα ότι θα επιτύχει να προασπίσει από τους αρπακτικούς όνυχες της διαπλοκής τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού».

  Η δομή της διαπλοκής

  «Η διαπλοκή στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας ενεργεί ως άτυπος και αφανής μηχανισμός προώθησης οικονομικών συμφερόντων ορισμένων επιχειρηματιών, με τη συνεργασία κρατικών παραγόντων και μέσων μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), που τη στηρίζουν είτε με δημοσιεύματα είτε με συγκάλυψη και σιωπή. Κατά την παρούσα περίοδο, οι συγκεκριμένοι παράγοντες είναι:

  α. Από πλευράς κράτους και ευρύτερου δημόσιου τομέα, το υπουργείο Ανάπτυξης (ΥΠΑΝ) και δευτερευόντως το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ο Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) και η ΔΕΗ.

  β. Από επιχειρηματικής πλευράς, η ανάλυση των αναδόχων των έργων της ΔΕΗ αναδεικνύει τη ΜΕΤΚΑ Α.Ε., που ανήκει στον Όμιλο Μυτιληναίου, ως κατ’ εξοχήν ωφελουμένη.

  γ. Από πλευράς ΜΜΕ, η στατιστική ανάλυση των επισυναπτόμενων δημοσιευμάτων δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία προέρχεται από τις εφημερίδες «Βήμα» και «Νέα» και δευτερευόντως από το «Έθνος», (σ.σ. καμία δεξιά εφημερίδα!!!).

  Ενδεικτική των διασυνδέσεων που υπάρχουν είναι η συνιδιοκτησία της εταιρείας επικοινωνίας PREMIUM Α.Ε. από τους κυρίους Γρηγόρη ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ, διευθυντή σύνταξης στο «Βήμα», Ευάγγελο Μυτιληναίο, πρόεδρο του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ψυχάρη, υιό του Σταύρου ΨΥΧΑΡΗ, εκδότη του «Βήματος».

  Εφ’ όσον επιβάλλεται πλέον, πρέπει η Εισαγγελική Αρχή να ζητήσει τους καταλόγους της Γ. Γ. Τύπου, οι οποίοι δείχνουν τους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ που αμείβονται από το ΥΠΑΝ και την, εποπτευομένη από το ΥΠΑΝ, ΔΕΠΑ Α.Ε., για να διαπιστώσει την ύπαρξη σχέσεων με ομόρροπα συμφέροντα και άλλων συγκεκριμένων προσώπων. Τίθεμαι δε στην διάθεση της Εισαγγελικής Αρχής για την υποβοήθηση της σχετικής έρευνας.

  Είναι πολύ σοβαρό να εντοπισθούν και να αποκαλυφθούν οι διαμορφωτές της «κοινής γνώμης, την οποία εν συνεχεία επικαλούνται ως επιχείρημα οι εμπλεκόμενοι».

 7. The Engineer avatar
  The Engineer 30/07/2008 08:22:14

  Για να αποφεύγει ο Μυτιλιναίος τις ποινικές ρήτρες λόγω αποκλίσεων στον εγγυημένο βαθμό απόδοσης των νέων μονάδων, ανατέθηκαν οι μετρήσεις αυτές από τον Αβραάμ Μιζάν στο ΙΤΕΣΚ- ΕΚΕΤΑ που διευθύνει ο καθ. Εμμ. Κακκαράς, μέλος του Δ.Σ της ΜΕΤΚΑ μεταξύ 2002-5 και προνομιακός καλοπληρωμένος συνεργάτης του Μιζάν επί μακρόν.

  Οι ενδείξεις των μετρήσεων του βαθμού απόδοσης των Μονάδων ΜΕΤΚΑ λαμβάνονται από τους ντοκτοράδες του ΙΤΕΣΚ- ΙΚΕΤΑ απουσία των τεχνικών της ΔΕΗ με εντολή άνωθεν (Μιζάν) για να μαγειρεύονται ανάλογα.

 8. salmonellas avatar
  salmonellas 30/07/2008 11:02:40

  Ωραια πραγματα σε ευνομουμενο κρατος. Ποιος θα σωσει την Ελλαδα απο του Ελληνες??

 9. tassos avatar
  tassos 30/07/2008 15:45:33

  Και την δουλειά στους Τούρκους να συντηρούν τους αεριοστροβίλους στα νησιά ,ο Μιζάν την έδοσε.Ψάχτε να δείτε πίσω απο την Ελληνική εταιρεία που εκπροσωπεί τους Τούρκους ,ποιός κρύβεται ;Ποιός εφερε τους Τούρκους στην Κρήτη για πρώτη φορά ;

 10. Aronotsarouhas avatar
  Aronotsarouhas 30/07/2008 17:16:47

  Ειναι εντυπωσιακές οι υπερκομματικές ομόφωνες και θορυβώδεις αντιδράσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ για την υποστήριξη του Μιζάν ενατίον του Αθανασόπουλου.
  Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και ο Σύλλογος Διλωματούχων Μηχανικών ΔΕΗ με το δίδυμο Τσαρούχα- Αρώνη ουδέποτε εξέδωσαν δελτίο τύπο για να καταγγείλουν την ασύλληπτη διαφθορά στην Επιχείρηση από το 1999 και εντεύθεν. Είχαν προηγηθεί οι προγραμματικές συμφωνίες των ΔΕΚΟ με τους νταβατζήδες και το Τσουκάτο από το 1997 και τελικά η Ελλάδα κατήντησε τακτικός πελάτης των Ευρωπαικών Δικαστηρίων λόγω των απ'ευθείας αναθέσεων στη ΜΕΤΚΑ των θερμοηλεκτρικών έργων της ΔΕΗ σε πολλαπλάσια τιμήματα χάρις στις μεθοδεύσεις Μιζάν - Νέζη υπό τις ευλογίες των Κυβερνήσεων Σημίτη που νέμονταν τις μίζες μέσω Μυτιλιναίου (ανακύκλωση κρατικού χρήματος σε βάρος του ελληνικού λαού).

  Η εκδίωξη Μιζάν από τη ΔΕΗ είναι ανάλογης σημασίας με αυτήν της κυβερνητικής αλλαγής του Μαρτίου 2004. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

 11. Dimosiografos avatar
  Dimosiografos 30/07/2008 17:47:10

  Στον Νήπιο γέροντα: "Εφ’ όσον επιβάλλεται πλέον, πρέπει η Εισαγγελική Αρχή να ζητήσει τους καταλόγους της Γ. Γ. Τύπου, οι οποίοι δείχνουν τους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ που αμείβονται από το ΥΠΑΝ και την, εποπτευομένη από το ΥΠΑΝ, ΔΕΠΑ Α.Ε., για να διαπιστώσει την ύπαρξη σχέσεων με ομόρροπα συμφέροντα και άλλων συγκεκριμένων προσώπων. Τίθεμαι δε στην διάθεση της Εισαγγελικής Αρχής για την υποβοήθηση της σχετικής έρευνας."

  Η ΔΕΗ χρηματοδοτεί το Δημητρά (http://www.greekhelsinki.gr/bhr/greek/index.html) που κάνει συστηματική και πληρωμένη προπαγάνδα (και από το Soros) εναντίον της Ελλάδας.

  Μου είπαν σήμερα πως μετά το μεσημέρι άνθρωπος της ΜΕΤΚΑ μάζευε φακέλους στο γραφείο του Μιζάν στη Χαλκοκονδύλη 30.

 12. pazivivu pornah avatar
  pazivivu pornah 24/12/2008 18:44:54

  s you, apathetic location, added to favorites.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.