Αννα Καραμανλή: Λυπάμαι για το «Να πάει να γ... ο Χαρδούβελης!»
10/09/2014 16:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αννα Καραμανλή: Λυπάμαι για το «Να πάει να γ... ο Χαρδούβελης!»

«Λυπάμαι πολύ που παραφέρθηκα. Δε λυπάμαι καθόλου για την ουσία όσων είπα για τον ΕΝΦΙΑ», έγραψε στο Twitter η Αννα Καραμανλή για όσα είπε χθες στη Βουλή κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

«Λυπάμαι πολύ που παραφέρθηκα. Δε λυπάμαι καθόλου για την ουσία όσων είπα για τον ΕΝΦΙΑ». Αυτό έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η Αννα Καραμανλή η οποία χθες στη Βουλή καταφέρθηκε με σκαιούς χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε έντονο ύφος είπε χθες στον σύμβουλο του κ.Χαρδούβελη:«Ξέρετε κύριέ μου, ότι οι πολίτες υποφέρουν; Και ότι αυτά που μας λέτε εδώ δεν θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη;». Το μόνο, λένε, που πρόλαβε να πει ο σύμβουλος ήταν:«Γιατί φωνάζετε;» Τότε, ποιος είδε την Άννα Καραμανλή και δεν την φοβήθηκε... Η γαλάζια βουλευτής με δάκρυα στα μάτια άρχισε να φωνάζει: «Να πάτε στον Χαρδούβελη και να του τα πείτε αυτά». Η κυρία Καραμανλή εξερράγη και χρησιμοποίησε σκαιούς χαρακτηρισμούς λέγοντας: «Να πάει να γ... ο Χαρδούβελης». Και συνέχισε, εκφράζοντας το παράπονο και την απόγνωσή της για την ακολουθούμενη πολιτική: «Με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα μείνω άνεργη!».

Σήμερα η βουλευτής επιβεβαίωσε το επεισόδιο με σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη κατά τη διάρκεια ενημέρωσης βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή και πως χρησιμοποίησε οξείες φράσεις και πρόσθεσε: «Ζω με τον κόσμο στη Β' Αθήνας όπου εκλέχθηκα κι όχι στο γραφείο μου. Βλέπω ανθρώπους που υποφέρουν, ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν τη δόση του δανείου τους και την ίδια ώρα να πρέπει να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ». Συμπλήρωσε ακόμη: «Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κ. Θεοδωρακόπουλο, όμως εκπροσωπεί αυτό που λέμε άκαρδος τεχνοκράτης. Διότι στην περίπτωση που κάποιος ή χάνει το σπίτι του ή θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ, ο κ. Θεοδωρακόπουλος απάντησε ότι φυσικά θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ».

Η κ. Καραμανλή παραδέχθηκε ότι ήταν έξαλλη με τη στάση του κ. Θεοδωρακόπουλου και ότι απευθύνθηκε με έντονο τρόπο στον ίδιο: «Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο αν εγώ δάκρυσα ή αν είπα "γαλλικά". Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν πρέπει να μας αγνοούν εμάς τους βουλευτές, ούτε τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Την ίδια αντίδραση είχαμε και από τον κ. Καραβίτη, τον εμπνευστή του ΕΝΦΙΑ».

Σε ό,τι αφορά τον κ Χαρδούβελη, η κ. Καραμανλή υπογράμμισε: «Ο Χαρδούβελης δεν φταίει. Μόλις τώρα ήρθε. Περιμένουμε όμως να αποδοθούν ευθύνες σ' αυτούς που έφταιξαν. Περιμένουμε να δούμε επίσης και πού βρίσκεται και τι θα γίνει με τον κ. Καραβίτη που ήταν και ο εμπνευστής του ΕΝΦΙΑ».

Σε άλλη συνέντευξη της στον ΣΚΑΙ η κ. Καραμανλή χαρακτήρισε άδικο νόμο τον ΕΝΦΙΑ. Πρόσθεσε ότι γίνονται βελτιώσεις, ενώ προσέφερε τη στήριξή της αποκλειστικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «για τον τιτάνιο αγώνα που δίνει να βγούμε από το μνημόνιο». «Στηρίζουμε τον πρόεδρο για την προσπάθεια που κάνει... τον πρόεδρο» δήλωσε με νόημα.

Όσον αφορά τις δηλώσεις που έκανε την Τρίτη στο περιστύλιο της Βουλής η Άννα Καραμανλή ανέφερε «αυτό που ήθελα να πω το είπα, ήθελα να πω ορισμένα πράγματα που με πνίγουν (...) δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής εισπράττω την ανησυχία των συνανθρώπων μου... Ζητάμε την αποκατάσταση αδικιών».

Με αυστηρό τόνο, η κ. Καραμανλή ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών «να προσέξει πολύ περισσότερο τον παράγοντα άνθρωπο», αποδίδοντας ωστόσο τον ΕΝΦΙΑ σε «μεμονωμένες εμπνεύσεις του παλιού οικονομικού επιτελείου», και όχι στον κ. Χαρδούβελη, και επισημαίνοντας ότι έχει συνυπογράψει ερώτηση με άλλους 20 συναδέλφους της ώστε να καταλογιστούν οι σχετικές ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες την αποπομπή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Νίκου Καραβίτη, λόγω του ΕΝΦΙΑ, ζήτησαν με ερώτησή τους 21 βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσά τους και η κυρία Καραμανλή.

Η ερώτηση απευθυνόταν στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και αφορά στη διόρθωση των λαθών του ΕΝΦΙΑ.

«Πέρασε ικανός χρόνος, από τότε που πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας οι πίνακες του υπουργείου Οικονομικών με τις νέες και σε πολλές περιπτώσεις εξωφρενικές τιμές του ΕΝΦΙΑ, ιδιαίτερα για τα εντός σχεδίου και εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού τιμών οικόπεδα» σημειώνουν οι βουλευτές.

Και συνεχίζουν: «Περιμέναμε, ειλικρινά, από σας κ. υπουργέ, πέραν της αυτονόητης αποκατάστασης των πινάκων τιμών με τους περυσινούς συγκριτικούς των ΔΟΥ, και σχετική ανακοίνωση με τα πειθαρχικά και άλλα μέτρα που θα λαμβάνατε ή έχετε λάβει κατά παντός υπευθύνου, για την πρωτοφανή κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναστάτωση που προκλήθηκε. Δυστυχώς κ. υπουργέ, ούτε απάντηση λάβαμε, ούτε σχετική ενημέρωση είχαμε…».

21 βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών:


«1) Αν έδωσε εντολή διενέργειας σχετικής έρευνας, για τον εντοπισμό του ή των υπευθύνων.

2) Αν ελήφθησαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα κατ' αυτών και ποια…

3) Αν παραμένει ακόμη σύμβουλος στο υπουργείο, ο «αρχιτέκτονας» του ΕΝΦΙΑ, καθηγητής Νίκος Καραβίτης και σε θετική περίπτωση, αν ακόμη θεωρείται «απαραίτητος» για τον υπουργό Οικονομικών και κατ' επέκταση για την κυβέρνηση».

Υπενθυμίζουν, τέλος, ότι «ο ως άνω κύριος καθηγητής, ήταν ο «εμπνευστής» της επιβολής φόρου στα ποιμνιοστάσια, τα κοτέτσια και τις παρατημένες ορεινές πλαγιές της ελληνικής υπαίθρου…..».

http://www.protothema.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιδιώτης avatar
  Ιδιώτης 10/09/2014 16:48:56

  Πάντως το "να πάει να γ..." και μένα δεν μου άρεσε. Δηλαδή τι? Έχει "κανονίσει" όλη τη χώρα κι αυτός και οι προκάτοχοί του. Κι άλλο???

 2. παπαδοπουλος ηλίας avatar
  παπαδοπουλος ηλίας 10/09/2014 17:36:44

  Η ουσία της "έκρηξης" είναι στην δεύτερη φράση "δεν θα επανεκλεγούμε και θα μείνω.....άνεργη"!!! Πολύ αργά για δάκρυα!!!

 3. CHRIS avatar
  CHRIS 10/09/2014 18:12:43

  Ο Στουρνάρας, ο κύριος υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του ΕΝΦΙΑ, γιατί αναβαθμίστηκε σε Κεντρικό Τραπεζίτη οέο; Γι αυτό πρέπει να δώσει λόγο ο Σαμαράς.

 4. νεφέλη avatar
  νεφέλη 10/09/2014 18:26:06

  Μπορεί η Α.Καραμανλή να χρησιμοποίησε 'εκφραση άκομψη, για μία κυρία, όμως εξέφραζε, ότι πιστεύει όλη η υπερφορολοφημένη μεσαία τάξη, που στραγγαλίζεται από τα χαράτσια που βαφτίστηκαν ΕΝΦΙΑ των Βενιζέλου, Στουρνάρα, Χαρδούβελη! Από την άλλη, η κυνική Βούλτεψη, δήλωσε χωρίς να ντρέπεται ελάχιστα, ότι είναι χαμένα χρήματα, όσα επενδύθηκαν σε ακίνητα, όπως ο Βενιζέλος υπονοούσε παλαιότερα , ότι είναι χαμένα χρήματα, όσα επενδύθηκαν σε ομόλογα κι ο Σημίτης αντίστοιχα για όσα χάθηκαν στο χρηματηστήριο..... Η περιφρόνηση των έξωθεν καθοδηγούμενων πολιτικών, στους κόπους γενεών της μεσαίας τάξης, δεν ισοφαρίζεται πλέον με υποσχετικές κι ευχολόγια... Εκτός κι αν αυτοί έχουν ηθελημένα οδηγηθεί στον μονόδρομο της αυτοκαταστροφής τους!

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/09/2014 18:58:56

  Aρκετά με τον καθένα.Τα ίδια είχαμε πέρυσι για μήνες. Μην αλλάζετε τίποτα.Να τα πληρώσουν αυξημένα όπως είναι.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ψυχραιμια 10/09/2014 22:28:55

   Was auch immer sie sagen.

  • Crevettes à la provençale avatar
   Crevettes à la provençale @ ψυχραιμια 10/09/2014 22:38:11

   Κουράγιο να 'χεις, να γράφεις στο τεφτέρι τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και μετά τους εκπλειστηρισμούς. Αλλά, τι σε νοιάζει, αφού η υπόθεση δεν σε περιλαμβάνει; Να τα πληρώσουν, λες, δεν λες να τα πληρώσουμε.

 6. sender avatar
  sender 10/09/2014 19:49:56

  Πιο σεξιστική βουλή δεν γίνεται.Πως κατάντησε έτσι αυτή η χώρα.Χυδαιότητα σε όλες τις εκφάνσεις της.Από το χυδαίο μνημόνιο και την εφαρμογή του έως τις δήθεν αντιπολιτευόμενες συμπεριφορές.Αναρθρες κραυγές και ύπουλοι ψίθυροι.

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 10/09/2014 20:27:20

  Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Άννα Καραμανλή, αν εργαζόταν στον Ιδιωτικό Τομέα και μιλούσε με αυτόν τον αισχρό τρόπο για συνάδελφό της, θα είχε ήδη δει τη πόρτα εξόδου της εταιρείας. Το ότι εκ των υστέρων "λυπάται" , ποσώς μάς ενδιαφέρει. Έχουν συμβεί πάρα πολλά για να είναι συμπτωματικά τα έκτροπα εντός του Κοινοβουλίου. Και οι βαριά φορολογούμενοι, έχουμε μέχρι δακρύων βαρεθεί να πληρώνουμε τις αήθεις συμπεριφορές, τις μαγκιές, τους ψευτοπιστολέρο της άγριας δύσης, τις αμφιέσεις με τα ντεκολτέ μέχρι τον αφαλό. Κοντολογίς, έχουμε αηδιάσει με τα απίστευτα παραπτώματα των επίορκων Δημοσίων Υπαλλήλων http://on-msn.com/1rWhHkR Οι επίορκοι Δημόσιοι Υπάλληλοι, δικαιολογημένα άνευ αποδοχών απολύονται. Το ΔΙΑΤΡΗΤΟ Σύστημα Δημόσιας Διοίκησης, που τους ανέχεται, μέσα από τις στάχτες του, Πότε θα αναγεννηθεί;

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ η Dimi 10/09/2014 20:55:59

   Έτσι Dimi. Είναι περιττές και επιζήμιες οι βωμολοχίες και οι βρισιές πεζοδρομίου, όταν το δίκαιο (του λαού στην προκειμένη περίπτωση) είναι τόσο διαυγές, που αρκεί να το φωνάξεις με απλά, αληθινά και ψυχωμένα Ελληνικά.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ roadrunner 10/09/2014 21:20:34

    Έτσι ακριβώς!

   • Eva avatar
    Eva @ roadrunner 11/09/2014 13:38:42

    Οι βωμολοχίες καθόλου επιζήμιες δεν είναι για τον ίδιο τον βωμολόχο. Αντιθέτως. Αποκτά την προβολή που επιδιώκει. Μη μου πείτε τωρα οτι ελέχθη αυθόρμητα. Δε μασάμε.

  • GregA avatar
   GregA @ η Dimi 10/09/2014 21:04:22

   Εν πρώτοις, ο Χαρδούβελης δεν είναι συνάδελφος της κας Άννας Καραμανλή. Ο Χαρδούβελης είναι απλά ένας διορισμένος λογιστής - διεκπεραιωτής των εντολών των τροϊκανών, ενώ την κα Καραμανλή την έχουν ψηφίσει Έλληνες πολίτες για να τους εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο και με αυτή τη φράση της, απέδειξε την υπερεπάρκειά της σαν εκπρόσωπος τουλάχιστον δικός μου. Από την άλλη μη μπλέκουμε τους εκλεγμένους με τους κάθε λογής υπαλλήλου του δημόσιου τομέα. Οι μεν απολογούνται στον Έλληνα πολίτη, ενώ οι Δημόσιοι υπάλληλοι στον προϊστάμενό τους.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ GregA 11/09/2014 21:16:35

    Η κα Άννα ψήφισε την τροπολογία και τον ΕΝΦΙΑ; Αν ναι, παραμένει "υπερεπαρκής" εκπρόσωπός σας; Σε περίπτωση που την καλύπτει, κατά την γνώμη σας η "κομματική πειθαρχία", τότε τους βουλευτες τι τους θέλουμε; Αρκούν οι αρχηγοί των κομμάτων και τα ποσοστά τους. Ας γίνει η Ελλάδα μια ΑΕ, δηλαδή.

    • Factorx avatar
     Factorx @ ΠΗΛΕΑΣ 11/09/2014 22:57:47

     Πάντα ανημέρωτος και αυτιστικός πολιτικά. Αντικαταστάθηκε, δεν το διάβασες;

  • ACP avatar
   ACP @ η Dimi 11/09/2014 17:39:29

   Από την άλλη όμως αν η κυβέρνηση ήταν ιδιωτική εταιρεία και είχε προκύψει τέτοιο έκτρωμα σαν τον ΕΝΦΙΑ, τουλάχιστον ο project manager θα είχε πάρει πόδι, οπότε οι λοιποί παρατρεχάμενοι της ΑΕ δε θα κλαιγόντουσαν στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της επιχείρησης. Γενικά στην Ελλάδα ενώ έχουν καταγραφεί άπειρα χοντρά λάθη, με ένα μαγικό τρόπο δεν απολύεται/παραπέμπεται/ελέγχεται ποτέ κανένας πραγματικά υπεύθυνος εκτός από τίποτε μικρά ψαράκια. Κι εμείς κολλάμε στην αισθητική του πράγματος. Δε λέω καλό θα ήταν να είχαμε βουλή των λόρδων αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί, ας λειτουργήσουν πρώτα στοιχειωδώς ανεκτά και βλέπουμε για τις εκφράσεις τους.

 8. Crevettes à la provençale avatar
  Crevettes à la provençale 10/09/2014 21:17:41

  Για τον προσωρινό ΕΕΤΗΔΕ, τον μετέπειτα μόνιμο ΕΝΦΙΑ, έχουμε το εξής τρελό. Ο ΕΝΦΙΑ έτσι όπως τον σχεδίασε ο Στουρνάρας και θέσπισε ο ...Ιορδάνης Τζαμτζής, είχε βεβαιωμένους φόρους ~3,6δις€ και του κόσμου τις αδικίες. Με τις διορθώσεις των προηγουμένων αδικιών, έτσι όπως πάνε να περάσουν από τον Χαρδούβελη, στη Βουλή προκύπτουν βεβαιωμένοι φόροι ~4,0δις€!!! Κυρία Καραμανλή, είναι λίγες οι "ευχές" που του στείλατε, να ξέρετε όμως, πως τις συνοδεύουν και αυτές της πλειοψηφίας των αποσβολωμένων υποζυγίων.

 9. ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
  ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 10/09/2014 21:20:41

  Ο κ. Χαρδούβελης εισέπραξε την ευχή, ως ο επί κεφαλής του αρμόδιου φανταστικού υπουργείου. Δεν είναι ο μάγειρας, μα είναι ο σερβιτόρος. Κατά τα άλλα, η κ. Καραμανλή δεν είπε τίποτε περισσότερο, από αυτό που καθημερινά εύχονται εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών, σε όλους αυτούς που θεωρούν υπαίτιους των δεινών που βιώνουν. Δεν είναι τελικά πολύ κακό να είσαι βολευτής, να εισπράττεις μισθό τεράστιο για τα δεδομένα μιάς πτωχευμένης χώρας και να διαθέτεις κάποια ίχνη εναπομείνασας ''τσίπας''. Αν τελικά το ξέσπασμα ήταν βέβαια ειλικρινές και όχι ψηφοθηρικά υποκριτικό.... Άβυσσος η ψυχή των βολεμένων ευαίσθητων, των με το αζημίωτο, ''Ναι σε όοοοολααααα''!

 10. sun avatar
  sun 10/09/2014 22:07:15

  δηλαδή να μη μείνει χωρις δουλειά η αννούλα, για να ψηφίζει ναι σε όλα, για να μένουν άλλοι ανεργοι

 11. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/09/2014 22:14:51

  Κρίνοντας από τη φωτό,πρέπει να ήταν πολύ ερεθισμένη όταν εξεστόμισε την ευχή...

  • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
   ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/09/2014 08:05:49

   :-) Πάντα ...παρατηρητικός εσείς πια!

   • ΙΚΟ2014 avatar
    ΙΚΟ2014 @ ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 11/09/2014 08:12:13

    Ο κλιματισμός της αίθουσας, βλέπετε.

  • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
   ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/09/2014 12:46:00

   .Προφανώς θα σκέφτηκε να εκτελέσει η ίδια την ευχή...

 12. ΓΟΥΝΑΡΗΣ avatar
  ΓΟΥΝΑΡΗΣ 11/09/2014 08:03:30

  Πες και εσυ ενα αι γαμή..... και γινε πρώτη είδηση

  • Α-10 avatar
   Α-10 @ ΓΟΥΝΑΡΗΣ 11/09/2014 08:27:46

   Το ουσιώδες είναι μετά τη βρισιά. Δεν τη νοιάζει ο ΕΝΦΙΑς τη νοιάζει μη μείνει άνεργη. Αυτό ήπρεπε να είναι πρωτοσέλιδο.

   • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
    ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ Α-10 11/09/2014 12:56:40

    Aλλο βλέπεις φίλε Α-10 να μείνεις άνεργος σερβιτόρος ή οικοδόμος που έβγαζες 500-600 ευρώ, κι άλλο βουλευτής που βγάζεις 5000-6000 χωρίς τα "τυχερά"...

 13. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 11/09/2014 16:00:17

  Νοστάλγησα τους αείμνηστους και ανεπανάληπτους Θανάση Κανελλόπουλο (τον επιλεγόμενο και "πινέζα"), μπαρμπα Γιάννη Πασαλίδη, μέχρι και τον εκ Βόλου Γιώργο Καρτάλη (νήπιο ήμουν τότε αλλά τα βλέπετε, σήμερα αντ αυτού Μπέος...). Οι νέοι είναι ορμητικοί, αλλα"ο παλιός ήταν αλλοιώς": Με χάρη, γοητεία και ειρωνεία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.