04/03/2010 19:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανικανότητα μόνο, ή και πονηρά παιχνίδια;

Από το Φθινόπωρο αδυνατούσα να πιστέψω το μέγεθος της ανικανότητας της κυβέρνησης Παπανδρέου  και την  εγκληματική αδιαφορία της Ε.Ε.  Γιατί όμως;

Η  πρωτοφανής αδυναμία του ΓΑΠ να πάρει αποφάσεις, οι επαναλαμβανόμενες γκάφες («τιτανικός», «εντατική» κ.λ.π)  και οι αλχημείες  με το έλλειμμα, επιδείνωσαν την κρίση.

Ήταν όμως θέμα μόνο ανεπάρκειας, ή ανικανότητας, ή παίζει και κάτι άλλο;

Θέτω τα εξής ερωτήματα:

 1. Μήπως η Ε.Ε. επιθυμούσε μια υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της;

2. Μήπως χρησιμοποιήθηκε η Ελλάδα ως όχημα, για την υποτίμηση αυτή;

3. Μήπως σκοπίμως δημιούργησαν αυτή, την άκρως προσβλητική για τη χώρα μας κατάσταση, πέτυχαν αυτό που ήθελαν, και τώρα έρχονται οι  σωτήρες να μας σώσουν; 

4. Και τα τελευταία και εφιαλτικά ερωτήματα: Η ελληνική κυβέρνηση τα ήξερε αυτά; Καθυστέρησε σκοπίμως για να προετοιμάσει την κοινή γνώμη; Παίζει τίποτα  άλλο στο παρασκήνιο;  Μήπως  απλώς δεν πήρε χαμπάρι τι παιζόταν;

Τα μέτρα που μας υπέδειξαν οι χαμηλόβαθμοι γιάπηδες των Βρυξελλών και τα οποία  ασμένως υιοθέτησε  η  Μ.Κ.Ο που μας κυβερνά, οδηγούν την πατρίδα μας  σε αδιέξοδο, σε ανυποληψία και απαξίωση.

Σε τέτοιες στιγμές ανοίγουν «κερκόπορτες» και προωθούνται  επώδυνες διευθετήσεις. Ας το έχουμε στο μυαλό μας.

Σε τέτοιες εποχές γίνονται οι ανατροπές και φτιάχνονται οι νέες ηγεσίες.

Με μια έννοια ζούμε πράγματι σε ενδιαφέροντες καιρούς

Κ. Ρ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. πολίτης avatar
  πολίτης 04/03/2010 19:26:49

  πολίτης says:
  04/03/2010 at 17:55Γιατί κ.Παπακωνσταντίνου δεν πήρατε πιο νωρίς τα μέτρα;
  Γιατί έπρεπε πρώτα να πειστούν οι πολίτες, από την πίεση των αγορών!!!!!!!!
  http://veto300.blogspot.com/2010/03/blog-post_2266.html

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/03/2010 19:42:42

  Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι είναι επικοινωνιακά παιχνίδια. Να μην χρεωθεί ο ΓΑΠ και το πασοκ τα «μέτρα» αλλά να φταίνε οι «ξένοι» και οι «κερδοσκόποι». Χάρη στον ΓΑΠ κάνουν οι Γερμανικές εφημερίδες που μας προσβάλουν, αφού φυσική αντιδραση του κόσμου είναι να συσπειρωθεί πίσω από τον τεθλιμένο ηγέτη. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ. Ούτε χαζοί είναι ούτε αναποφάσιστοι. ΠΟΝΗΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ archaeopteryx 04/03/2010 20:43:41

   Εγώ πιστεύω ότι ο στόχος ήταν το Ευρώ. Οι Αγγλοσάξονες επιθυμούσαν και επιθυμούν διάλυση της Ευρωζώνης και οι Γερμανοί μια υποτίμηση έναντι του δολαρίου. Έπαιξαν δε αυτό το βρόμικο παιχνίδι παρόλο που αρκετές χώρες της Ευρωζώνης βράζουν στο ίδιο καζάνι.

  • Shalai avatar
   Shalai @ archaeopteryx 04/03/2010 22:55:11

   Εγώ ψηφίζω αρχαίο.

   Εξ ου και τα "αχ καλέ κοίοίοίτα... είδα τον άνθρωπο του μόχθου και μου πε ότι θα κάνει τα πάντα για την πατρίδα".
   Την λέξη πατρίδα εν τω μεταξύ την έχει πει τόσες φορές ο ΓΑΠ από την Δευτέρα μέχρι σήμερα, όσες δεν την έχει πει σε όλη του τη ζωή.

   Γενικά σε κάτι τέτοια το ΠΑΣΟΚ είναι μανούλες.

   Και τώρα πάνε να μας περάσουν ότι όσοι αντιδρούνε είναι μειοψηφία!!
   Χέρι-χέρι με τα χουντοκάναλα.

   Μεγάάάάάλεεε ΓΑΠ.... Τον Γκέμπελς τι τον είχες?

 3. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 04/03/2010 19:58:03

  ΦΑΚΤΟΡΑ καλά τα σενάρια συνομοσίας ,φυσικά πάντα εναντίων μας ,αλλά έτσι για πλάκα λέω ,μήπως χρωστάμε καμιά 300σαριά δισμύρια ,χωρίς μάλιστα να παράγουμε τίποτα ,εκτός φυσικά από κοπανιστό αέρα.
  ΦΑΚΤΟΡΑ ο ΓΑΠ ήθελε δεν ήθελε παίζει το κεφάλι του και την υστεροφημία του για τις λαμογιές του ΚΙΝΕΖΑΚΟΥ και του Κ.Κ του νεώτερου .

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ ΓΙΩΡΓΟΣ 05/03/2010 09:07:40

   καλά καλέ γιώργο
   μήπως το υπόλοιπο είναι AP;δηλαδή: GιώργοςAP; ητοι:GAP;

   τί θα πει παιζει το κεφάλι του; με τα δικά μας τα κεφάλια παίζει...
   δεν καταλαβαινω γιατί θα πρέπει οι πολιτικοί να είναι στο κάδρο ψηλά και να είναι σε επίπεδο δεν ξέρω τί ...εκεί πάνω...
   υστεροφημία....το λες σαν να είναι η παρθενιά της παρθένας μιας άλλης εποχής...δεν κατάλαβα.....με το ζόρι τον βάλαμε εκεί που είναι; δεν μας φλόμωσε στο ψέμα για να βγεί;
   Δεν είναι ο ίδιος που εδώ και δύο χρόνια το παίζει "ανένδοτος" κόντρα στη βία και νοθεία κτλ για να μας φέρει εδώ που ήρθαμε;
   Ο ίδιος δεν είναι που μας έχει φλομώσει στην καταστροφολογία εδώ και μερικά χρόνια;
   από πού μας ήρθε, απ'το άπειρο;
   ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ......... ΣΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ....

 4. ΙΔ avatar
  ΙΔ 04/03/2010 19:59:02

  Μήπωs το ένα μήπωs το άλλο.Ούτε βλάξ είναι ούτε ανεπαρκήs.Επηρεασμένοs τα μέγιστα από το περιβάλον του είναι ο Ιωσήφ Τσαντόφσκι Μινέικο.Εμείs οι έλληνεs πάντα αναζητούμε την αιτία το γιατί γίνεται κάτι όταν αυτό λαμβάνει χώρα έν κρυπτώ και παραβύστω κυρίωs.Αυτό το κατορθώνουμε με την παρατήρηση.Τί έχουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Έχουμε έναν κοματικό σχηματισμό στον οποίο αναδικνύονται ώs κορυφαία στελέχη άγνωστοι πολιτικοί που το μοναδικό τουs προσόν που παίζει ρόλο για αυτήν την ανέλιξή τουs είναι η ευλαβική τουs προσήλοση σε οτιδήποτε αντεθνικό ή η φυλετική καταγωγή τουs απο ένα συγκεκριμένο χώρο που εχθρεύεται τον Ελληνισμό αιώνεs.Η μητέρα του δηλώνει στην πρώτη τηs συνέντευξη ότι η Ελλάs είναι πολυ ωραία χώρα αλλά όμωs θα ήταν καλύτερη άν την κατοικούσαν Αμερικανοί .Ο αδελφόs του δηλώνει οτι δεν αισθάνεται Έλληναs αλλά Αμερικανόs βγάζονταs το πρωσωπείο.Τώρα εν μέσω θυέληs επείγεται να ψηφίσει το λαθρονομοσχέδιο το οποίο σε συνδειασμό μετον εκλογικό νόμο και τον Καλικράτη που επίσηs θα ψηφίσει και προβλεπει την κατάτμηση τηs χώραs σε καντόνια που το κάθε ένα θα έχει μια μικρή κυβέρνηση Έ τότε μην εκπλαγείτε αν δούμε και την πώληση σε πολυεθνικέs κοματιών τηs Θράκηs και τηs Μακεδονίαs.

 5. χωρις ονομα avatar
  χωρις ονομα 04/03/2010 20:02:08

  συμφωνω

 6. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 04/03/2010 20:31:12

  Τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάκαμψης της οικονομίας χρηματοδοτώντας είτε την αυτοκινητοβιομηχανία τους είτε την πραγματική οικονομία με διάφορους τρόπους η χώρα μας λαμβάνει σκληρά μέτρα λιτότητας που πλήττουν το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας με μοναδικό στόχο την αναχρηματοδότηση του χρέους μέσω των αγορών.

  μάλιστα σε δηλώσεις τους αρκετοί πολιτικοί της κυβέρνησης παραδέχθηκαν ότι τα μέτρα ελήφθησαν για να σταλεί ηχηρό μήνυμα στις αγορές και στους διάφορους οικονομικούς παράγοντες του εξωτερικού ;;;
  στην ίδια κατεύθυνση και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας που βρίσκεται στη Γερμανία, σε συνέντευξή του στο Deutschlandfunk είπε η Ελλάδα δεν ζήτησε ούτε ζητά άμεση οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους, μάλλον εκτιμά ότι με τα 4,8 δισ. ευρώ από τα πρόσθετα μέτρα ο κρατικός προϋπολογισμός θα μπορέσει να εκτελεστεί χωρίς προβλήματα.
  Ωστόσο, η πολιτική στήριξη της Ευρώπης και τα πρόσθετα μέτρα δεν κατάφεραν κατά το σημερινό δανεισμό να αλλάξουν τις διαθέσεις των αγορών, έτσι οι αγορές έστειλαν το δικό τους μήνυμα, δεν υπάρχει καμιά ασφάλεια, δεν υπάρχει καμία εγγύηση.

  εμμέσως πλην σαφώς και με λίγα λόγια μας είπαν:
  δουλεύετε σκλάβοι για να μας πληρώνεται να σας δανείζουμε ακριβά …

 7. ΙΔ avatar
  ΙΔ 04/03/2010 20:49:21

  Ποιέs αγορέs έτσι αόριστα αυτέs έχουν όνομα.Πρέπει λοιπόν να επαναλαμβανόμαστε. Ο έναs από τούs αδελφούs Μάρξ είναι χρηματιστήs σε μεγάλη αμερικανοεβραική τράπεζα που δανείζη το Ελληνικό κράτοs.

 8. pikras avatar
  pikras 04/03/2010 20:57:42

  ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΝΔ??????

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ pikras 05/03/2010 09:11:26

   όταν της το πουν.....

 9. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 04/03/2010 21:12:18

  Εγώ ξέρω ότι είχε μεγάλα προβλήματα η Ισλανδία ή Ιρλανδία πήραν αμέσως μέτρα και ηρέμησαν τα πράγματα εδώ τα έξυναν αν μέχρι να ξεπεράσουν τις ιδεοληψίες τους και σκαρφάλωσαν στο θεό τα σπτρεντ, με το σημερινό πάλι ομόλογο και τα τσουχτερά επιτόκια παίζει να έχουμε δώσει εξτρά κανένα 700εκ€ στον τελικό λογαριασμό.

  Υ.Γ. Τι στάση είναι αυτή Τράγκα του νικόλα μας;
  Ο τράγκας κάλα τα κάνει ο Γιώργος καλά ο παπακωστανρίνου καλά ο λοβερδος, τι να κάνουν;
  Ο Νικόλας μας σε κάθε απόδοση ευθύνης καρφώνει την ΝΔ

  Τι έχουμε πασοκική ΥΕΝΕΔ και επιβολή γραμμής;

  Ελεος με αυτά που ακούμε δηλαδή.

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ «Κασσάνδρα» 05/03/2010 09:14:41

   η ΥΕΝΕΔ ήταν "αγνή και αθώα" μπροστά στις μεθοδους που εφαρμόζουν τα σημερινά Μέσα Μαζικής χΕιραγώγησης

 10. Νϊκος avatar
  Νϊκος 04/03/2010 21:22:19

  Δεν το αποκλειω, αλλα γιατι να βυθισουν στον πατο την ελληνικη πιστοληπτικη ικανοτητα οταν αυτο συνεπαγεται κινδυνο για ολη την ευρωζωνη; επομενως αν οντως εκτελεσαν το σχεδιο αυτο πρεπει να εχουν δεδομενα που λενε οτι οι πιθανοτητες πτωσεως της ισοτιμιας ως προς το δολλαριο υπερκεραζει τις πιθανοτητες καταρρευσης της ζωνης.
  Απο την αλλη, ειναι πιθανον να αληθευει αφου κερδιζουν οι οικονομιες που, εν αντιθεσει με την ελληνικη κυριως στηριζονται στις εξαγωγες.

  Συμπερασμα (που δεν το διατυπωνει εξωστρεφως ο Κ.Ρ.):
  1)οι πολιτικες ειναι ΕΘΝΙΚΕΣ, ακομα και μεσα στην ευρωζωνη
  2) η ιθαγενης ΑΛΗΤ δρα αντεθνικα αφου οχι μονο μας κατεστρεψε οικονομικα αλλα και επετρεψε να καταρρακωθει το ονομα μας. Κερδος της Γερμανιας και αλλων κρατων και χασουρα δικη μας.
  3) η εισοδος μας στο ευρω επιταχυνε την, ουτως ή αλλως, σεσηποτα κοινωνικοοικονομικη δομη αφου η κλεπτοκρατια ειχε πακτωλο πλεον χρηματων στα πακετα της ΕΕ στη διαθεση της.
  4) επιταχυνε τις εις βαρος μας τοπικες γεωπολιτικες.

  Λυσεις:

  1) Εξοδος απο το ευρω και επαναφορα της δραχμης.
  2) Υποτιμηση της για ενισχυση των εξαγωγων.
  3) Δασμοι στα εισαγωμενα (ας πεινασουν τα μεσαζοντα ορνια που μας ρουφουν το αιμα) ωστε να ενισχυθει η εσωτερικη παραγωγη και να δημιουργηθουν αντικινητρα για αθροες εισαγωγες.
  4) Ελαττωση των φορων για εισαγωγη κεφαλαιων και δημιουργια ειδικων περιοχων για ενθαρρυνση επενδυσεων σε νεες βιομηχανιες. Οι μειωσεις μισθων θα κανουν πιο ανταγωνιστικοπ το Ελληνικο εργατικο δυναμικο.
  5)ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ: σπαστε το τερας των Αθηνων σε 10 πολεις των 250000 κατοικων. η υπαρξη των νεων αυτοκινητοδρομων ευνοουν τετοιο εγχειρημα.

  • Baroso avatar
   Baroso @ Νϊκος 04/03/2010 22:15:41

   Συμφωνώ αλλά πρίν από αυτά κήρυξη χρεωκοπίας και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Μιλάμε τότε όμως για μεγάλη πείνα...όχι 30% του 13ου κ 14ου μισθού των Δ.Υ. και 2 μονάδες το ΦΠΑ. ...αυτά είναι συροπάκια μπροστά στα μέτρα που προτέινεις κάτι σαν την μεταμόσχευση καρδιάς και αφαίρεση του ενός νεφρού. Μιλάμε για καταστάσεις Αργεντινής και βάλε...

   Μπορούμε? Έχουμε τους γονάδες?

 11. Νϊκος avatar
  Νϊκος 04/03/2010 21:26:29

  Συμπερασμα απο την αθελητη διπλη αναρτηση: Πεταξτε τα Sony Vaio σας, ειναι ανεξελεγκτα ως προς το που παει ενιοτε ο δρομεας (cursor στην επισημη της Κας Διαμαντοπουλου).

 12. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/03/2010 21:41:36

  Απλα κανουν ΠΑΣΟκιές.. τις γνωστες.. οι αλλοι οι κακοι.. εμεις ειμαστε σοσιαλιστες κλπ...

  Στο τελος θα παει ο ΓΑΠ επιτροπος αντι του Ολι και θα μας ερχεται επισκεπτης..

  ΠΠ

 13. Baroso avatar
  Baroso 04/03/2010 21:47:27

  Αγαπητέ Κ.Ρ. η ελληνική κυβέρνηση (η όποια..η πρώην η νυν και η επόμενη) αποτελείται από έλληνες πολίτες και μάλιστα εκλεγμένους (όπως δηλαδή γίνεται σε όλες τις σύγχρονες "δημοκρατίες").

  Ποιό είναι το χρέος της Ελλάδας? 300 δις.

  Εχεις πιστωτική κάρτα? Εχεις πάρει ποτέ πάρει δάνειο? Έχεις ποτέ πάρει άλλη κάρτα για να ξεπληρώσεις την χρεωμένη? Καταναλωτικό που σου προσφέρθηκε σε δήθεν συμφέροντες όρους για να ξεπληρώσεις την κάρτα? Μήπως πήγες και σε τοκογλύφους?

  Δυστυχώς όμώς αυτό έγινε στην πατρίδα μας. Δε μας φταίει κανείς άλλος, όλες οι χώρες στο ίδιο παιχνίδι με τους ίδιους κανόνες παίζουμε, μπορούμε επιτέλους να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στο καθρέπτη και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας?

  300 δις Κ.Ρ.! 300 δις! Γιατί πρέπει πάντα να φταίνε οι άλλοι?
  Γιατί όχι εμείς Κ.Ρ.?

  Ποιοί είπαμε ότι φταίνε Κ.Ρ.??

  P.S. Μπορούμε επιτέλους να κοιτάξουμε μπροστά σαν χώρα? Εστω και μετά απο αυτό το στραπάτσο (που δεν ήρθε χτές...απλά το χωνέψαμε χτές..και δεν έχουμε ακόμη πιάσει πάτο) Μπορούμε να σκεφτούμε θετικά? να βρούμε λύσεις έστω σε ατομικό επίπεδο, πως θα μπορέσουμε να βγούμε από τον βούρκο?

 14. eo avatar
  eo 04/03/2010 21:51:38

  04/03/2010 at 17:55Γιατί κ.Παπακωνσταντίνου δεν πήρατε πιο νωρίς τα μέτρα;
  Γιατί έπρεπε πρώτα να πειστούν οι πολίτες, από την πίεση των αγορών!!!!!!!!
  http://veto300.blogspot.com/2010/03/blog-post_2266.html

  ΠΟλιτη εχεις απολυτο δικιο, αν φυσικα δεν ηταν διαπλεκομενος ο δημοσιογραφος εκει δεν θα ρωτουσε μηπως οι πολιτες δεν πειθονταν γιατι προηγουμενως τους ειχε εξαπατησει και παραπλανησει ο GAP και ο ΠΑΠΑΚ - λεφτά υπάρχουν;
  ποιοι εχουν τελικα ποινικες ευθύνες;

 15. Νϊκος avatar
  Νϊκος 04/03/2010 21:54:37

  Μπαροζο, δεν συναγεται αυτο συμπερασμα απο τα λεγομενα του Κ.Ρ. Δεν λεει καν αυτο ο Κ.Ρ. Ειναι ασχετα, ασχετως αν, συμφωνα με την υποθεση του, το εκμεταλλευονται οι Ερωπεη. Δεν σχετιζονται με την γνωστη εξισωση 1+(-1)=0.

  • Baroso avatar
   Baroso @ Νϊκος 04/03/2010 22:06:44

   Είτε φταίνε οι άλλοι (η Ε.Ε. δηλαδή...η ποιά?? συμφωνώ στο ότι υπάρχει ατολμία σε αυτό το επίπεδο αλλά μιλάμε για πρωτόγνωρες καταστάσεις παγκοσμίως, όλοι κοιτάνε πως δεν θα τους μείνει ο μουτζούρης στα χέρια) είτε ο ΓΑΠ, εμείς αθώες περιστερές....μόνο σημαιάκια και χειροκροτάκια στις συγκεντρώσεις του ενός και του άλλου..στους καφέδες και στα μπουζούκια...όταν πέρναμε τα leader και τις επιδοτήσεις λέγαμε στην υγεία των κορόιδων.

   Εμείς..οι έξυπνοι!

 16. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 04/03/2010 21:56:42

  Σημερα ακουσα στον ΑΝΤραδιο το πρωι τον Αλαβανο. Ο Αλαβανος ειπε οτι οσα παθενουμε οφειλονται σε αυτην την κυβερνηση ,τους κατηγορησε οτι ειναι ερασιτεχνες και οτι λιγο η πολυ οτι μας συμβαινει οφειλεται στον Παπανδρεου ο οποιος απο φυσικη ατολμια που εχει δεν μπορει να πει οχι εκει που πρεπει να το πει.Ειπε πολλα ο Αλαβανος ειπε οτι πρεπει να αναλαβει το γρηγοροτερο τη διακυβερνηση της χωρας ενα προσωπο με εμπειρια και οτι οσο περναει ο καιρος με αυτην την κυβερνηση θα δουμε πραγματα και θαματα.Κατα συμπτωση στον θεμα989 πριν απο λιγο ενας οικονομολογος ελεγε οτι οι κερδοσκοποι κανουν επιθεση εκει που τους παιρνει.Με αλλα λογια αν μια κυβερνηση υποκυψει στα παιχνιδια τους την εβαψε.Και η δικια μας το εκανε.Ο θεος να βαλει το χερι του γιατι δεν μας βλεπω καλα.Πολυ φοβαμαι οτι αν καταλαβουν καποια αδυναμια οι γειτονες την βαψαμε.ΝΔ περνα στην αντεπιθεση!!

 17. AntiGAP avatar
  AntiGAP 04/03/2010 22:17:17

  Κι όμως όλα αυτά έγιναν επειδή ο Καραμανλής παρέδωσε την εξουσία διαπράττοντας την "εγκληματική" ενέργεια να πάει σε εκλογές με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Έπρεπε να παραμείνει στην εξουσία, να λάβει τα μέτρα που θα έπρεπε να λάβει και τα οποία θα ήταν ασφαλώς πιο ήπια από τα σημερινά και ας τολμούσαν να τον ρίξουν.

 18. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/03/2010 22:44:11

  O Mολυβιατης εχει πει οτι αυτο που στην Ελλαδα θεωρουμε συνωμοσια ειναι συνηθως ανοησια.Κλινω προς την αποψη αυτη.Απλως ο ΓΑΠ περιβαλλομενος απο νομπελιστες κευνσιανους οικονομολογους νομιζε οτι μπορει να αδιαφορησει για το Μααστριχτ,τις αγορες κλπ.Τωρα να ηταν φυτευτοι αυτοι για να τον παρασυρουν δεν μπορω να το αποκλεισω τελειως αλλα δεν το πιστευω.
  Οσο για το γελοιο Αλαβανο,δεν υπαρχει πολιτικος που να εκανε περισσοτερα για να ανεβασει στην εξουσια τον ΓΑΠ απο αυτον.Εκτος αν νομιζε οτι με τις εξεγερσεις θα δημιουργουσε την κομμουνα των Εξαρχειων οποτε αυτος ειναι πιο βλακας απο το ΓΑΠ.

 19. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 04/03/2010 23:09:22

  Όποιο από τα δύο κι αν συμβαίνει η κατάληξη είναι μία και μοναδική. Αντίσταση σθεναρή στη πράσινη λαίλαπα μέχρι να μας αδειάσει τη γωνιά. Γιατί αν μεν το ήξεραν και καθυστέρησαν σκόπιμα είναι εγκληματίες, αν δεν το πήραν χαμπάρι τότε είναι ανίκανοι για να κυβερνούν. Γιατί όμως έχω την εντύπωση πως ισχύουν και τα δύο, καθώς επίσης και το ότι πηγαίνοντας να σκάψουν με τις αλχημίες τους το λάκκο στους προηγούμενους έπεσαν οι ίδιοι μέσα; Το εξαιρετικά δυσάρεστο για μας, είναι πως δεν δίνουν έναν παρά για τη μειωμένη εθνική μας κυριαρχία, που επιδιώκουν οι ξένοι. Η πρεμούρα τους άλλωστε για την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τους μετανάστες είναι εξόφθαλμη και συνηγορεί προς αυτό.

 20. ΜιχΜιχ avatar
  ΜιχΜιχ 05/03/2010 01:03:04

  Παίζεται παιχνίδι και με την Αμερική, πριν πατήσει το πόδι του ο Παπανδρέου.

  Το τελευταίο πράγμα που περίμενα να δω, ήταν συζήτηση για την οικονομία της Ελλάδας και της ΕΕ στο "The Colbert Report". Για όσους δεν ξέρουν, πρόκειται για σατιρική εκπομπή με μεγάλη θεαματικότητα.

  Το σχετικό κλιπάκι (αξίζει να μεταφραστεί):

  http://www.colbertnation.com/the-colbert-report-videos/265482/march-03-2010/greece-s-economic-downfall---scheherazade-rehman

  Καλεσμένη η Scheherazade Rehman, του ερευνητικού κέντρου για την ΕΕ στο πανεπιστήμιο George Washington. H Σεχραζάτ, η οποία επιδοτείται κάθε χρόνο από την ΕΕ, πετάει τις σπόντες της για τη Γερμανία και την Ισπανία.

  http://www.scheherazaderehman.com/biography.htm

 21. niko avatar
  niko 05/03/2010 07:52:04

  Τα παιχνίδια των κερδοσκόπων, οι αγορές, η κακιά ΕΕ, το σκληρό ΔΝΤ. Ρε παιδιά, οι κερδοσκόποι έχουν όνομα και επώνυμο, δεν είναι ιδέα. Και προφανώς (ως οντότητες) έχουν και φίλους και συνεργάτες και πιόνια. Δίκτυο δηλαδή. Που πληρώνεται ή επωφελείται για τις υπηρεσίες του. Άρα στο άσχετοι, ανίδεοι, κτλ, ίσως θα πρέπει να προσθέσουμε ακόμα μία καητγορία και να αναρρωτιόμαστε περιμένοντας την επόμενη εξεταστική να μας διαφωτίσει

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.