#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/11/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανθ' ημών Ρένα ΔούρουH Ρένα Δούρου μίλησε. Και είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική στη Σύνοδο Κορυφής και είναι απούσα από τις κρίσιμες εξελίξεις. Η υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει στους κόλπους του συνιστώσες που δεν επιθυμούν την παρουσία της Ελλάδας στην ΕΕ, κατηγορεί την κυβέρνηση λέγοντας:

«Άβουλη και απούσα από τις κρίσιμες εξελίξεις, για άλλη μία φορά η ελληνική κυβέρνηση, μετέχει στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών με αντικείμενο τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να έχει επεξεργαστεί γραμμή συμμαχιών με στόχο να επηρεάσει την πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση σε μια Ένωση όπου πλέον επικρατεί η ανοικτή σύγκρουση των εθνικών συμφερόντων, η κυβέρνηση Σαμαρά επιβεβαίωσε αυτό που ήδη είχε διαφανεί εδώ και καιρό. Ότι δηλαδή δεν διαθέτει καμία στρατηγική για τα κρίσιμα, καθοριστικά ζητήματα».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει «ότι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, η κυβέρνηση Σαμαρά αποδεικνύεται ανίκανη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί το συμφέρον της χώρας και εγκαταλείπει τις τύχες της στα χέρια άλλων χωρών και κυβερνήσεων» και προσθέτει: «η in extremis συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, στο περιθώριο της συνόδου, δεν μπορεί να αλλάξει τη ζοφερή πραγματικότητα μιας κρίσης που βαθαίνει, με ένα μη βιώσιμο χρέος και μια καλπάζουσα ύφεση. Πολύ αργά και πολύ λίγο, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία εξαθλιώνεται καθημερινά και αποζητά ριζική αντιστροφή πολιτικής».

Τη δήλωση της κ. Δούρου τη βάλαμε ολόκληρη για να καταλάβετε πώς σκέφτεται μια βουλευτής που σκοπεύει να γίνει υπουργός. Φανταστείτε στη Σύνοδο Κορυφής να μας εκπροσωπούσε  ο Αλέξης Τσίπρας, η Ρ. Δούρου, ο Ρούντι Ρινάλντι και ο παμμέγιστος δημοσιογράφος  - συνδικαλιστής Αντώνης Νταβανέλος σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ένα κόμμα που ακόμη δεν είναι κόμμα, που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι σοβαροί αλλά μιλούν για έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Κι όμως, αποτολμά να κάνει κριτική σ’ αυτούς που έχουν παλέψει για να είναι η Ελλάδα στο ευρώ.

Ας δανειστούμε μια ιστορική φράση παραφράζοντάς την.

Ανθ’ ημών Δούρου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 24/11/2012 09:19:16

  Κι ὅμως! Μιά ἐκπροσώπηση ἀπό τόν Τσίπρα καί τή Δούρου,ἴσως ἔφερνε καλύτερα ἀποτελέσματα στήν προσπάθεια γιά τήν ἐπίλυση τῆς κρίσης τοῦ χρέους μας.Εἰδικά ἄν στήν ἀποστολή συμμετεῖχε καί ὁ κ.Τατσόπουλος.Γιά περαιτέρω ἰδιαίτερες διαβουλεύσεις,μέ ἀκόμη πιό ἐπιθυμητά ἀποτελέσματα...
  Τουλάχιστον τό μισό Εὐρωκοινοβούλιο θά ὑποστήριζε σθεναρά τίς Ἑλληνικές θέσεις.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 24/11/2012 15:39:14

   Και το άλλο μισό θα κατέφευγε πολύ βόρεια, στην Νόβαγια Ζέμλια, "για να σώσει την τιμή του"...

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 24/11/2012 09:45:57

  Δεν φταιει αυτη .Αυτη ο,τι της λενε λεει!Φταινε ολοι αυτοι οι δημοσιολαμογιτες πασοκοκοπριτες του δημοσιου τομεα και των ΔΕΚΟ που πηγαν να βρουν ασφαλεια και συνεχιση της λαμογιας στις αγκαλες των Συριζαυγητων ψηφιζοντας τους και τωρα ειναι εγκλωβισμενοι στην βλακεια τους και κοντα σ'αυτους και εμεις να ακουμε και να διαβαζουμε τετοιας εμβριθειας δηλωσεις της μη πω τωρα Δουρου !Ο Δριτσας διπλα της κατι ακουσε και γελαει !Το ιδιο κανουμε κι εμεις με τις δηλωσεις Δουρου!

 3. Ραβινος avatar
  Ραβινος 24/11/2012 09:45:57

  Δεν φταιει αυτη .Αυτη ο,τι της λενε λεει!Φταινε ολοι αυτοι οι δημοσιολαμογιτες πασοκοκοπριτες του δημοσιου τομεα και των ΔΕΚΟ που πηγαν να βρουν ασφαλεια και συνεχιση της λαμογιας στις αγκαλες των Συριζαυγητων ψηφιζοντας τους και τωρα ειναι εγκλωβισμενοι στην βλακεια τους και κοντα σ'αυτους και εμεις να ακουμε και να διαβαζουμε τετοιας εμβριθειας δηλωσεις της μη πω τωρα Δουρου !Ο Δριτσας διπλα της κατι ακουσε και γελαει !Το ιδιο κανουμε κι εμεις με τις δηλωσεις Δουρου!

 4. factorx avatar
  factorx 24/11/2012 10:12:10

  Κυθήριε (και ανάλογες περιπτώσεις φίλων και αναγνωστών): για λόγους που δεν φταίω μόνο εγώ, στο παρελθόν περάσατε σε moderation που το wordpress το κρατάει μονίμως με αποτέλεσμα να υφίσταμαι καθημερινώς μια χρονοβόρα διαδικασία για να εγκρίνω τα σχόλιά σας - και παράλληλα να την φθορά ότι σβήνω τα σχόλια. Παρακαλώ κάντε το εξής: ή αλλάξτε ΙΡ, ή προσθέστε κάτι στο ψευδώνυμο, ή κάντε κάτι τέλος πάντως επειδή σπαιτείται πολύς χρόνος και δεν είμαστε λαμπρακισταν για να έχουμε προσωπικό. Για αλλαγή ΙΡ: Σβήστε spams , computer, modem και ξανανάψτε

 5. sim avatar
  sim 24/11/2012 10:54:39

  Τί ύφος, τί τουπέ! Πού να την περίμενε τέτοια εξέλιξη, η απόφοιτη της Παιδαγωγικής, που μετονομάστηκε και σε Υπουργό των Εξωτερικών, η Αλβανή η DOUROU! Μεγαλεία συμπεθέρα, μεγαλεία!

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/11/2012 13:54:45

  Η κ. Δούρου είναι εν τέλει από τα λίγα σοβαρά στελέχη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.
  Και του κοινοβουλίου θα τολμούσα να πώ.
  Τηρουμένων των αναλογιών.
  Και τουλάχιστον προς τιμήν της δεν λέει άλλα στο εξωτερικό και άλλα στην Ελλάδα. Δεν χρησιμοποιεί "διπλή γλώσσα", ανάλογα με το ακροατήριο.

 7. antigenikos avatar
  antigenikos 24/11/2012 14:52:29

  Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ η εν λόγω κυρία δεν έχει μέλλον.Και αυτό σ/κ με τις ψηφοφορίες για τούς αντιπροσώπους, θα το πάρει το μήνυμα.Δυστυχώς γι αυτήν,κατασκευάσματα των ΜΜΕ δεν έχουν θέση στο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα το διαπιστώσουν και μερικοί άλλοι, με καθημερινό στασίδι σε εκπομπές των παπαγάλων του μνημονίου.

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/11/2012 15:26:12

  Απο τη σκοπιά της "συστημικής σταθερότητας" και κυβερνησιμότητας, ιδιαίτερα όταν η πολιτική διαχειρίζεται κρίσεις, είναι πάντα κανόνας ορθολογικής διαχείρισης "να μη βάζουμε όλα τ' αυγά στο ίδιο καλάθι". Δηλαδή, να αφήνεται η δυνατότητα για δεύτερη ή τρίτη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης - ανάλογα με τις συνθήκες.
  Στην περίπτωση της "Ελλάδας σε κρίση", αυτό σημαίνει αποδοχή του ενδεχομένου να υπάρχει διακυβέρνηση της χώρας με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.
  Το να απαξιώνονται (εξίσου με τους "γκαγκά") και τα στοιχειωδώς σοβαρά τμήματα ή στελέχη αυτού του κόμματος, δεν αποτελεί ορθολογική επιλογή και πρόνοια για βιώσιμη διακυβέρνηση: Είναι "αντισυστημική" στάση, δηλαδή καταστροφή ενδεχόμενων εναλλακτικών λύσεων, αδιαφορία για την εποικοδομητική διαχείριση της κρίσης κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες.
  "Αντισυστημικό" βέβαια στην σημερινή Ελλάδα σημαίνει προπάντων, σκληρά και βραχυπρόθεσμα κομματικό.
  Τα ίδια βεβαίως τα έχουμε ξαναπεί με άλλα λόγια και πριν τις βιαστικές δίδυμες εκλογές Μαίου - Ιουνίου, όταν διάφοροι κυνηγούσαν δονκιχωτικές "αυτοδυναμίες".
  Αυτό που προπάντων λείπει είναι η "επίγνωση κινδύνου" - ζητώ συγγνώμη άν είναι "δασκαλίστικο" το ύφος, ίσως με "παρέσυρε" η δασκάλα κ. Δούρου...

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ Ο Θείος 24/11/2012 21:15:40

   Δεν θεωρώ την συγκεκριμμένη κυρία ως το κατ'εξοχήν θετικό
   πρόσωπο του χώρου της, ούτε,βέβαια,ως τυπικό αρνητικό
   παράδειγμα,ώστε να προκαλεί χλευαστικούς σχολιασμούς....
   εμφανίζει ριζοσπαστική φρεσκαδούρα, σε μένα φαίνεται
   συμβατικότατη...το πιθανότερο:θα την παρέκαμπτα..!
   Η προσέγγιση σου για την "συστημική¨διεύρυνση αποδοχής
   προσώπων και θέσεων παρουσιάζει περισσότερο ενδιαφέρον...!
   Ενσωματώστε,ενσωματώστε...στο τέλος κάτι θα μείνει..."για
   να γυρίζει ο τροχός κι'όμως να μένει ακίνητος για πάντα"!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ βαγόνι 26/11/2012 13:35:37

    Έχεις έν τινι μέτρω δίκιο, ωστόσο προτιμώ ασυζητιτί τον ακίνητο τροχό από τον άτακτα κλαταρισμένο.
    Το θέαμα του "σκασμένου λάστιχου" (ή φούσκας) με κουρέλια να κρέμονται, είναι απαίσιο (βλέπε Κάιρο αυτές τις μέρες).
    Άν δεν υπάρχουν προυποθέσεις αλλαγής τροχού και επανεκκίνησης, σαφώς προτιμώ την στάθμευση.

 9. Ο Χαλκιδέος avatar
  Ο Χαλκιδέος 24/11/2012 19:52:38

  Από που είδε η κυρία αυτή ότι ο Σαμαράς δεν έχει σχέδιο; Δηλαδή, στο γεγονός της ολέθριας αλληγορίας των Ευρωπαίων τι θα έπρεπε να κάνει; Να τους πει κανένα "άι σιχτίρ" τουρκιστί και να βγούμε από ΕΕ & Ευρώ; Ε κα DOUROU?

  Γι' αυτό σου λέω: άει πλύνε κανά πιάτο στο σπίτι σου...

  • σσσ... avatar
   σσσ... @ Ο Χαλκιδέος 24/11/2012 22:58:49

   εσύ που πλένεις καλά, δεν μας λες το σχέδιο του πρώτου ημιχρόνου γιατί χάνουμε 5-0;

 10. ... avatar
  ... 24/11/2012 21:12:36

  Δηλαδή ρε παιδιά τι ακριβώς είπε; Μια χαρά δήλωση έκανε και απορώ γιατί την κατακρίνετε τη στιγμή που και εσείς γράφετε για αναπροσαρμογή πολιτικής,και εκμετάλλευση της διαμάχης ΕΕ και ΔΝΤ. Συγγνώμη αν δεν καταλαβαίνω κάτι αλλά νομίζω ότι γ δήλωση αυτή δεν έχει κάτι το ασόβαρο. Μια τυπική συστημική αντιπολιτευτική θέση. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω

 11. ΑΡΙΩΝ avatar
  ΑΡΙΩΝ 24/11/2012 23:00:59

  Η Δούρου δεν έχει ακραία συμπεριφορά. Εξάλλου,έχει αποσπάσει πολλές.. κατηγόριες από ένδον βέλη.

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 26/11/2012 13:40:47

  Μεταξύ μας, υπάρχουν πολύ χειρότερα δράματα. Πραγματικά δράματα.
  Π.χ. είσαι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζεις Δούρου, αλλά παραλαμβάνεις θέλεις δεν θέλεις και Τατσόπουλο... και κινδυνεύουν τα νώτα σου.
  "Μάνα θα πάω στα καράβια" (για ασφάλεια):
  Ο Νίκος Καββαδίας αυτό το είπε μόλις έμαθε ότι γεννήθηκε ο Τατσόπουλος...

 13. Λάζαρος avatar
  Λάζαρος 27/11/2012 22:31:02

  Θείε με τον Τατσόπουλο τρόμαξες λίγο όμως ε; να σου πήγε. Δεν διευκρίνησε ο μασκαράς αν ήταν αρσενικοί ή θηλυκοί. Φαντάσου να έχει λίστα κι αυτός.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Λάζαρος 28/11/2012 11:29:09

   Αγαπητές, κυκλοφορεί ότι το έχει αποσπώμενο και εκτοξευόμενο.
   Άς προσέχουμε καλού κακού όλοι τα οπίσθιά μας.
   Θηλυκοί και αρσενικοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.